Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Με τον Πρόξενο της Γερμανίας συναντήθηκε ο Σ. Δανιηλίδης, στο πλαίσιο της συνεργασίας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Τους τρόπους με τους οποίους θα διευρυνθεί η συνεργασία ανάμεσα στους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ελλάδας και της Γερμανίας συζήτησαν σήμερα, σε
συνάντηση που είχαν στα γραφεία της ΠΕΔΚΜ, ο Γενικός Πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη Wolfgang Hoelscher- Obermaier και ο Πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ Σίμος Δανιηλίδης.
Τη συνάντηση απασχόλησε η επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη,

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΠΡΟΣ ΖΑΝΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ


Επιστολή απέστειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος προς τον πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Γιώργο Ζαννιά για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και το
ρόλο των τραπεζών.

Ο κ. Βενιζέλος επισημαίνει την ανάγκη να υπάρξει ρύθμιση των δανείων (στεγαστικών, καταναλωτικών, αλλά και

Λιαζόταν σε σκάφος στις Σπέτσες...



Που να βρει καιρό να πάει, στην εκδήλωση για την 3η Σεπτέμβρη...

Ο πρώην υπουργός και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Φλωρίδης το 'χε δηλώσει πως δεν θα πάει. Άλλωστε είχε καλύτερα πράγματα να κάνει, όπως να αράξει σε μια θαλαμηγό στις Σπέτσες.

Κατέθεσε στους οικονομικούς εισαγγελείς ο Γερ. Αρσένης ...



Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του Γεράσιμου Αρσένη ενώπιον των Οικονομικών Εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη για την υπόθεση των καταγγελιών του πρώην εκπροσώπου της χώρας στο ΔΝΤ Παναγιώτη Ρουμελιώτη περί καταδικασμένου» οικονομικού προγράμματος που εφαρμόστηκε για την κρίση στην Ελλάδα.
Μόνο σε ιδιωτικό επίπεδο είχε μεταφέρει ο Π. Ρουμελιώτης τους προβληματισμούς του στον Γ. Αρσένη, όπως είπε ο πρώην υπουργός καταθέτοντας

Τα δάκρυα της Έλλης είναι καυτά...


Χωρίζει με τον Μιχάλη Γουλανδρή?...
Ένα θερμό επεισόδιο στις Σπέτσες , πυροδότησε τις φήμες πως οι σχέσεις του ζεύγους Έλλης Στάη και Μιχάλη Γουλανδρή, δεν είναι πλέον ανέφελες.
Ένα "εμπόδιο" δημιούργησε εντάσεις στις σχέσεις τους.
Στο περιστατικό των Σπετσών , όπως λένε αυτοί που γνωρίζουν, η Στάη παρ ότι σκληρή γυναίκα, δεν συγκράτησε τα δάκρυά της.

Πόσα ζητάει ο Τόνι Μαυρίδης από την Έλενα Παπαρίζου;


Μπορεί ο έρωτας της Έλενας Παπαρίζου με τον Τόνι Μαυρίδη να κράτησε 10 χρόνια

όμως τελικά το τέλος θα μπει στις αίθουσες των δικαστηρίων. Σύμφωνα με πληροφορίες του gossip-tv.gr ο Τόνι Μαυρίδης είναι έτοιμος να καταθέσει αγωγή για διαφυγόντα κέρδη για τα 10 τελευταία χρόνια ζητώντας το ποσό των 400.000 ευρώ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο

Ετοιμάζει βιβλίο και ο ΓΑΠ



Ο Γιώργος Παπανδρέου φαίνεται ότι ζήλεψε την επιτυχία του ''Μαζί τα φάγαμε'', του Θόδωρου Πάγκαλου, και ετοιμάζει και εκείνος βιβλίο.
Στο βιβλίο του θα παρουσιάσει μεταξύ άλλων, τις συζητήσεις που είχε με τον Στρος Καν, αλλά και τι έγινε εκείνη τη νύχτα στις Κάννες, ανάμεσα στον ίδιο, τον Νικολά Σαρκοζί και την Άνγκελα Μέρκελ, μετά τις δηλώσεις του για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το μνημόνιο, λένε συνεργάτες του.
Το μόνο που μένει να δούμε είναι αν ο πρώην πρωθυπουργός θα εκδώσει το

Το πρόγραμμα στη ΔΕΘ



Το πρόγραμμα της περιορισμένης, φέτος, παρουσίας των πολιτικών αρχηγών στην 77η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα οι εταιρείες HELEXPO AE και ΔΕΘ ΑΕ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση της διοργάνωσης (σ.σ. οι επισκέψεις αναφέρονται κατά χρονική σειρά).


Συγκεκριμένα, στην επίσκεψη-«εξπρές» στην 77η ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, θα τελέσει τα εγκαίνια της

Φώφη:''Εκτός ορίων η τρόικα''



''Οι εκπρόσωποι της τρόικας πρέπει να καταλάβουν ότι ο ελληνικός λαός έχει κάνει μια τεράστια προσπάθεια. Προσπάθεια που δεν έχει γίνει σε καμία άλλη χώρα και που πρέπει να αναγνωριστεί'', αναφέρει η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, σχολιάζοντας το non paper της τρόικας σχετικά με τις ρυθμίσεις στην αγορά εργασίας.

Ομπάμα καλεί Γιώργο – Στο συνέδριο των Δημοκρατικών ο Παπανδρέου!


Δεν πρόλαβε να έρθει από τη Νότιο Αφρική ο πρώην Πρωθυπουργός και μπαίνει πάλι στο αεροπλάνο, αυτή τη φορά για ένα ταξίδι-έκπληξη

O Γιώργος Παπανδρέου είναι προσκεκλημένος του κόμματος των Δημοκρατικών στο συνέδριό τους στη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας των ΗΠΑ.

Guardian: "Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή"


Guardian: "Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή"

Σε δημοσίευμα του Guardian που υπογράφει ο Έλληνας αρθρογράφος, Γιάννης Μπαμπούλιας, ασκείται έντονη κριτική στην «Χρυσή Αυγή», ενώ ο ίδιος ο συντάκτης χαρακτηρίζει το κόμμα ως «εγκληματική οργάνωση παρά πολιτικό κόμμα».

Στο δημοσίευμα, αναφέρεται ότι η Χρυσή Αυγή είναι «παιδί» του ναζισμού, το οποίο απαρτίζεται από άτομα που έχουν εκκρεμείς υποθέσεις με τη Δικαιοσύνη και χρησιμοποιούν τη βουλευτική τους ασυλία, για να διαγραφούν τα αδικήματά τους.

Περικοπές στις ακτίνες....

Απο Εφημερίδα Αναγγελία

ΔΕΘ με επισκέψεις "εξπρές" και χωρίς ομιλία Σαμαρά


Το πρόγραμμα της περιορισμένης, φέτος, παρουσίας των πολιτικών αρχηγών στην 77η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), έδωσαν στη δημοσιότητα οι εταιρείες HELEXPO AE και ΔΕΘ ΑΕ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση της διοργάνωσης.
Αναλυτικότερα, στην επίσκεψη - "εξπρές" στην 77η ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, θα τελέσει τα εγκαίνια της διοργάνωσης, στις 10 το πρωί του Σαββάτου 8 Σεπτεμβρίου, ενώ αμέσως μετά θα συναντηθεί με τις διοικήσεις των προς συγχώνευση εταιρειών HELEXPO και ΔΕΘ.

Ολλανδία: συμβόλαιο θανάτου μέσω Facebook.


Ολλανδία: Σοκ έχει προκαλέσει η υπόθεση "Facebook murder"

Σοκ έχει προκαλέσει στην Ολλανδία η υπόθεση "Facebook murder", όπως αποκαλείται στα ΜΜΕ, στην οποία ένα 15χρονο αγόρι πήρε 1.000 ευρώ από δύο ανήλικα κορίτσια για να σκοτώσει την 14χρονη φίλη τους, επειδή δεν τους άρεσαν τα σχόλια που έκανε στο Facebook.

Όπως αναφέρουν τα μέσα της χώρας, ο 15χρονος καταδικάστηκε χθες σε εγκλεισμό ενός χρόνου σε φυλακή ανηλίκω καθώς κρίθηκε ένοχος ότι μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την Γουίνσι, το άτυχο 14χρονο κορίτσι, του οποίου τα σχόλια στην δημοφιλή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης οδήγησαν στο συμβόλαιο θανάτου.

Νέο κύμα ιταλικής μετανάστευσης στην Γερμανία


Νέο κύμα ιταλικής μετανάστευσης στην Γερμανία

Όταν οι Ιταλοί μεταναστεύουν ξανά» τιτλοφορεί άρθρο της η εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα, που καταγράφει την σημαντική αύξηση του ποσοστού των Ιταλών νεαρής ηλικίας σε αναζήτηση εργασίας, οι οποίοι αποφασίζουν να μεταναστεύοσυν στην Γερμανία.

«Πρόκειται για την γενιά 2.0», η οποία θα μπορούσε και να ονομαστεί κάλλιστα και «γενιά του 35%» - με βάση το ποσοστό της πραγματικής ανεργίας αυτής της εποχής - προσθέτει η Κοριέρε, σύμφωνα με την οποία η αύξηση της μετανάστευσης Ιταλών εργαζόμενων στην Γερμανία από το 2009 μέχρι το 2011 ήταν 6,3%, ενώ των Ελλήνων 6,4%.

Έφυγε ως καθηγητής και επέστρεψε ως... καθηγήτρια



Καθηγητής σε καθολικό Λύκειο στη Νάντη της δυτικής Γαλλίας έφυγε για τις καλοκαιρινές του διακοπές ως άντρας και επέστρεψε την Τρίτη, πρώτη ημέρα των μαθημάτων, με γυναικεία ταυτότητα, ανακοινώθηκε από την διεύθυνση του σχολείου.

Ο καθηγητής Τεχνολογίας και Βιομηχανικών Επιστημών, περίπου 40 χρόνων, εμφανίστηκε τη Δευτέρα στο σχολείο με γυναικεία ρούχα και γυναικεία ταυτότητα και περιμένει να υποβληθεί τους επόμενους μήνες σε εγχείρηση αλλαγής φύλου.

Πρόστιμο 250 ευρώ σε όσους βρίζουν στο δρόμο!



Η πόλη των Βρυξελλών αποφάσισε να αγωνισθεί πιο εντατικά εναντίον των βωμολοχιών που εκφέρονται στο δρόμο και οι οποίες θα τιμωρούνται πλέον με πρόστιμο που μπορεί να φτάσει ως τα 250 ευρώ, έγινε γνωστό από τη δημοτική αρχή.

"Οποιαδήποτε μορφή ύβρεως τιμωρείται πλέον, είτε είναι σεξιστική, ρατσιστική, ομοφοβική ή άλλη", εξήγησε ο σοσιαλιστής δήμαρχος της βελγικής πρωτεύουσας Φρέντι Τίλεμανς. Το μέτρο υιοθετείται για πρώτη φορά στο Βέλγιο και έχει στόχο να καταπολεμηθεί το αίσθημα της ατιμωρησίας για τις καθημερινές απρέπειες.

Επιστολή Βενιζέλου για ρυθμίσεις δανείων και Τειρεσία


Επιστολή Βενιζέλου για ρυθμίσεις δανείων και Τειρεσία

Την επιτάχυνση των πρωτοβουλιών για τη ρύθμιση στεγαστικών, καταναλωτικών, αλλά και επιχειρηματικών δανείων, καθώς και για την προσαρμογή των κανόνων λειτουργίας του "Τειρεσία", ζήτησε με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Γ. Ζαννιά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος.

Πιο συγκεκριμένα, σε συνέχεια της συνάντησης με το προεδρείο της Ένωσης στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στις 25 Ιουλίου, ο κ. Βενιζέλος επανέρχεται σε δύο κρίσιμα -όπως τα χαρακτηρίζει- θέματα:

Γυμναστής- φάντασμα πληρωνόταν παράνομα επί έξι μήνες


Γυμναστής- φάντασμα πληρωνόταν παράνομα επί έξι μήνες
Καθηγητής φυσικής αγωγής, τοποθετημένος στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου Κρήτης....
εισέπραττε επί τρία χρόνια κανονικά το μισθό του χωρίς ποτέ να έχει παρουσιαστεί στη θέση του! Σύμφωνα με το Cretalive.gr, ο καθηγητής εντοπίστηκε τελικά στο σπίτι του στη Βόρεια Ελλάδα καθώς με διάφορες δικαιολογίες -όπως μεταπτυχιακές -διδακτορικές σπουδές, αναρρωτικές άδειες κ.λπ.-είχε καταφέρει να μένει εκτός υπηρεσίας.

Προσοχή στα αλλοιωμένα καλλυντικά- Τί πρέπει να κάνουμε;


 Προσοχή στα αλλοιωμένα καλλυντικά- Τί πρέπει να κάνουμε;
Το φθινόπωρο αποτελεί περίοδο ανανέωσης και προσωπικής φροντίδας, μιας και έχουμε επιστρέψει...
από τις διακοπές μας και είμαστε πιο ξεκούραστες να αναδιοργανώσουμε την καθημερινή μας ζωή.

Καλό είναι μετά την επιστροφή μας από τις διακοπές μας να πετάξουμε όλα τα καλλυντικά που κουβαλούσαμε μαζί μας και τα είχαμε αφήσει για πολλές ώρες στον ήλιο.

Διαγωνισμός φωτογραφίας για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης


Διαγωνισμός φωτογραφίας για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης
Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά διαγωνισμό φωτογραφίας...
με θέμα «Θεσσαλονίκη: Όψεις και προοπτικές μιας πόλης» (Thessaloniki, Views and Perspectives of a City). Ο διαγωνισμός εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών για τα εκατό χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης μας.

Εβδομάδα αγάπης από την Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Κιλκίς



Για τρίτη συνεχόμενα χρονιά η Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Κιλκίς διοργανώνει την εβδομάδας αγάπης . Ο θεσμός που έχει ως σκοπό την αλληλοβοήθεια και την υποστήριξη διαφόρων συλλόγων και ομάδων που δραστηριοποιούνται στην προσφορά στους συνανθρώπους μας. Και φέτος λοιπόν βρείτε τα τραπεζάκια της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Κιλκίς, στο χώρο της εμποροπανήγυρης από την Τετάρτη 5 έως και την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου και βοηθήστε μας να προσφέρουμε οικονομική ενίσχυση στον Ερυθρό Σταυρό Κιλκίς, αγοράζοντας σε συμβολικές τιμές διάφορα αντικείμενα.

Επιστολή της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων προς τους βουλευτές του ν. Κιλκίς



"κ.κ. Βουλευτές Νομού Κιλκίς, 
Το συνδικαλιστικό μας κίνημα συνεχίζει τον αγώνα του για να μην περάσουν τα ισοπεδωτικά οικονομικά μέτρα που υπαγορεύονται από εξωθεσμικά κέντρα στο όνομα της διάσωσης της Ελληνικής Οικονομίας. 
Στο δίκαιο αυτό αγώνα μας και στην κρισιμότερη μάχη που δίνουμε για την διασφάλιση του μέλλοντος της Ελληνικής Αστυνομίας σας καλούμε να μας στηρίξετε εμπράκτως με την συμμετοχή σας στην Ένστολη Πανελλαδική μας Κινητοποίηση την Πέμπτη 06-09-2012 και ώρα 17.30΄ στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο. 

Πωλούνται σε τιμή ευκαιρίας σπίτια, γραφεία, οικόπεδα λόγω φόρων!


Πωλούνται σε τιμή ευκαιρίας σπίτια, γραφεία, οικόπεδα λόγω φόρων!

Η κατάσταση στην αγορά ακινήτων δεν είναι για χαρές  αλλά για κλάματα, αφού χιλιάδες συμπολίτες μας αναγκάζονται και δίνουν όσο όσο τα σπίτια, τα γραφεία και τα  εμπορικά ακίνητα τους,  προκειμένου αφενός να αποφύγουν τη δυσβάσταχτη φορολόγηση τους με ΦΑΠ, ΕΤΑΚ, Τέλος Ακίνητων και ενδεχομένως με φόρο ιδιοκατοικήσεως (σενάριο που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών με την τρόικα) και αφετέρου να πάρουν στα χέρια τους ρευστό που λείπει έτσι και αλλιώς από την αγορά.

Σοκ από τη δράση σωματεμπόρων στη Θεσσαλονίκη



Την «κόλαση» ζούσε για πάνω από οκτώ μήνες μία 18χρονη από τη Ρουμανία, την οποία εκμεταλλευόταν πολυμελές κύκλωμα σωματεμπορίας, υποχρεώνοντάς την, με απειλές και βία, να εκδίδεται για λογαριασμό τους, ενώ συχνά μέλη της σπείρας τη βίαζαν.

Ο «χάρτης» του χρήματος στην Ελλάδα – 26 φορές περισσότερα δηλώνουν οι πλούσιοι


Ο «χάρτης» του χρήματος στην Ελλάδα – 26 φορές περισσότερα δηλώνουν οι πλούσιοι
Σε συγκεκριμένες περιοχές της Αθήνας, κυρίως, και της Θεσσαλονίκης κατά δεύτερο λόγο, βρίσκεται συγκεντρωμένος ο πλούτος στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, μετά την επεξεργασία των φορολογικών δηλώσεων του 2011. Από τα στοιχεία προκύπτουν και τεράστιες αντιθέσεις σε ό,τι έχει να κάνει με το εισόδημα των Ελλήνων, καθώς οι πιο πλούσιοι Έλληνες δηλώνουν 26 φορές υψηλότερο ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από τους φτωχότερους, κάτι το οποίο σε ευρώ μεταφράζεται σε 535.000 ευρώ! Οι πλουσιότεροι Έλληνες κατοικούν στο Παλαιό Ψυχικό και οι φτωχότεροι στην Οργάνη Ροδόπης.

Σχολεία χωρίς νερό, ρεύμα και θέρμανση


 

Το πρώτο κουδούνι στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας θα σημάνει αυτόματα τις ανυπέρβλητες δυσκολίες που καλούνται να ξεπεράσουν φέτος εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές και δάσκαλοι.

Στοίβες από απλήρωτους λογαριασμούς έχουν στα συρτάρια τους οι σχολικές επιτροπές, αφού μέχρι σήμερα έχουν λάβει μόνο την πρώτη δόση της κρατικής επιχορήγησης για την κάλυψη των λειτουργικών τους δαπανών.

Παραολυμπακοί αγώνες 2012: Τρία χάλκινα και πάμε για χρυσό


Παραολυμπακοί αγώνες 2012: Τρία χάλκινα και πάμε για χρυσό

Με τρία χάλκινα σε μία ημέρα έκαναν αισθητή την παρουσία τους τα ελληνικά χρώματα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, που συνεχίζονται στο Λονδίνο, ενώ σήμερα οι αθλητές μας αγωνίζονται για το χρυσό!

Το πρώτο μετάλλιο στη διοργάνωση ήρθε την Δευτέρα από τον Χαράλαμπο Ταϊγανίδη που πήρε την τρίτη θέση στον τελικό των 100 μέτρων ύπτιο S13, σημειώνοντας χρόνο 1.01.10, ενώ ακολούθησε και δεύτερο στα 100μ. ελεύθερο (κατηγορία S2) από τον Αριστείδη Μακροδημήτρη με χρόνο 2:21.04.

Πέθανε ο ηθοποιός Μάικλ Κλαρκ Ντάνκαν


Ο ηθοποιός Μάικλ Κλαρκ Ντάνκαν, ευρέως γνωστός από την ερμηνεία του στην ταινία το “Πράσινο Μίλι”, άφησε την Δευτέρα την τελευταία του πνοή σε ηλικία 54 ετών, μόλις οκτώ εβδομάδες μετά από καρδιακό επεισόδιο που υπέστη.
Λεπτομέρειες σχετικά με τα αίτια του θανάτου του διάσημου ηθοποιού δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές. Ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Ντάνκαν, δήλωσε ότι στις 13 Ιουλίου ο ηθοποιός υπέστη καρδιακό επεισόδιο, αλλά “δεν κατάφερε ποτέ να αναρρώσει πλήρως”.

Στενός συνεργάτης του Σαμαρά ζητά Γουδή για την οικονομική κατάρρευση!


Στενός συνεργάτης του Σαμαρά ζητά Γουδή για την οικονομική κατάρρευση!
Γουδή για την οικονομική κατάρρευση ζητά με άρθρο του ένας από τους πλέον στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού ,ο Φαήλος Κρανιδιώτης. Και μάλιστα αναφέρεται σε “πράσινους και γαλάζιους” οι οποίοι πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά.
Ο κ.Κρανιδιώτης στο άρθρο του θέτει το ερώτημα “που είναι η Νέμεση που τάξαμε”;

Όλο το άρθρο του κ.Φ.Κρανιδιώτη όπως δημοσιεύτηκε στο antinews.gr

Ερώτηση Α. Τσίπρα στον Πρωθυπουργό για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο



Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν τη σύγκληση της αρμόδιας Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, προκειμένου να προσέλθει ο υπουργός Οικονομικών και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας και να ενημερώσουν για το κρίσιμο θέμα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. 

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας σε επίκαιρη ερώτησή του προς τον Πρωθυπουργό, έκανε λόγο για απαξίωση του ΤΤ χωρίς προσχήματα, με σκοπό την ιδιωτικοποίησή του. 
Όπως καταγγέλλει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Οικονομικών με τη δημόσια δήλωσή του «περί μη βιωσιμότητας» του ΤΤ, «κατόρθωσε μόλις σε μία ημέρα να απαξιώσει την υγιέστερη τράπεζα, με τις χαμηλότερες επισφάλειες».

"Χαμός" με την αφισορύπανση στη Χαλκιδική



Η αφισορύπανση κάθε καλοκαίρι αποτελεί ένα από τα συνήθη φαινόμενα για τη Χαλκιδική. Κολώνες ηλεκτρισμού στα εθνικά και επαρχιακά οδικά δίκτυα, στηθαία και προστατευτικά σε κόμβους, στάσεις λεωφορείων και άλλα σημεία «υποδέχονται» αεροπανό, αφίσες, πλακάτ και κάθε μέσο και υλικό, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για προβολή συναυλίας, παράστασης σε φεστιβάλ, μοναδικής εμφάνισης τραγουδιστή σε γνωστό κέντρο διασκέδασης, τοπικού κουρμπανιού σε κάποια κοινότητα κτλ. Τις περισσότερες φορές αφήνονται εκεί μετά την πάροδο του γεγονότος που προβάλλουν

Θεσσαλονίκη: Χρωστούσε 33.000.000 ευρώ στην Εφορία !


Κεντρική Μακεδονία Θεσσαλονίκη: Χρωστούσε 33.000.000 ευρώ στην Εφορία !

Περισσότερα από 32 εκατ. ευρώ (συγκεκριμένα, 32.877.742,86 ευρώ) χρωστούσε στο δημόσιο 39χρονος ιδιοκτήτης ατομικής επιχείρησης εμπορίας συσκευών κινητής τηλεφωνίας και αυτοκινήτων στη Θεσσαλονίκη, που συνελήφθη από την αστυνομία.

Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν τη μη καταβολή χρεών προς το δημόσιο σε συνδυασμό με την τέλεση του συγκεκριμένου αδικήματος κατ' εξακολούθηση.

Με το βλέμμα στραμμένο στη Ρώμη



Με αμείωτο ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα της σημερινής συνάντησης του Φρανσουά Ολάντ με τον Μάριο Μόντι, στη Ρώμη.

Μάλιστα, σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, αναμένεται να επισκεφθεί το Βερολίνο, όπου και θα συναντηθεί με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

Μελετούν τις γερμανικές αποζημιώσεις



Να προσδιορίσει το ποσό των γερμανικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα επιχειρεί τώρα το υπουργείο Οικονομικών, όπως ενημέρωσε την Βουλή ο αν. υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας.

Σε απάντησή του στην σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. Νότη Μαριά, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε πως η προσπάθεια ώστε να καταγραφεί το ποσό των πολεμικών επανορθώσεων ξεκίνησε για πρώτη φόρα από τις υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Α. Τσίπρας: Λάφυρο στην Τρόικα των δανειστών η "Αλλαγή"



Τη δική του απάντηση σε όσους τον κατηγόρησαν ότι «καπηλεύεται» την 3η Σεπτέμβρη έδωσε χθες από τη Νίκαια και την εκδήλωση του «Νέου Αγωνιστή» ο Αλέξης Τσίπρας, αποκαλύπτοντας για άλλη μια φορά μέσα από τις λέξεις, την πρόθεσή του να αποτελέσει ο ΣΥΡΙΖΑ τον κορμό της δημοκρατικής παράταξης στην χώρα. 

Εκεί άλλωστε, εκτός από τα ήδη «πασοκογενή» στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, βρέθηκε αίφνης η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και «βενιζελικών» άλλοτε αισθημάτων, Σοφία Γιαννακά, που έσπευσε μάλιστα να χαιρετήσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, σε μία συμβολική κίνηση για τους «δεσμούς» της πλέον με το κόμμα του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Σαμαράς: Έτοιμος για σύγκρουση με συνδικάτα και ΣΥΡΙΖΑ



Αποφασισμένος να προχωρήσει σε όλες τις επώδυνες αποφάσεις με τις οποίες έχει δεσμευτεί η χώρα από το «πρώτο μνημόνιο» δηλώνει ο Πρωθυπουργός ο οποίος ετοιμάζεται για μία σκληρή σύγκρουση εντός και εκτός βουλής:

Εκτός βουλής με συνδικάτα και ένστολους που αντιδρούν για τις περικοπές στα ενιαία μισθολόγια – όπως λένε όλες οι πληροφορίες οι περικοπές θα είναι κλιμακωτές σε όλους τους κλάδους πλην των μάχιμων – και εντός βουλής με τον ΣΥΡΙΖΑ για τον οποίο, όπως σημειώνουν στο Μέγαρο Μαξίμου, θα επιχειρήσει να «καπελώσει» πολιτικά όλες τις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. 

Κρίσιμα ραντεβού Στουρνάρα με Σόιμπλε - Βεστερβέλε.Κεφάλαια για την ανάπτυξη θα ζητήσει ο Στουρνάρας


Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας με τον Γερμανό ομόλογό του Β. Σόιμπλε σε παλαιότερη συνάντησή τους
Η επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής κατά δύο χρόνια, το πακέτο μέτρων 11,5 δισ. ευρώ, η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ και η χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων είναι τα ζητήματα που αναμένεται να βρεθούν στην κορυφή της ατζέντας των διαδοχικών συναντήσεων που έχει σήμερα στο Βερολίνο ο Γιάννης Στουρνάρας με τους Γερμανούς υπουργούς Εξωτερικών Γκ. Βεστερβέλε και Οικονομικών Β. Σόιμπλε.

Επιχείρηση συσπείρωσης. Παίρνει πάνω του τα μέτρα ο πρωθυπουργός


Ο Α. Σαμαράς θα προειδοποιήσει τους βουλευτές ότι η κρισιμότητα της κατάστασης δεν επιτρέπει την προώθηση προσωπικών στρατηγικών
Προσωπικές παρεμβάσεις του Αντώνη Σαμαρά, ώστε να αποφευχθεί η πιθανότητα διαφοροποιήσεων. Μικρή αναβολή στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μέχρι να «κλειδώσει» το πακέτο των 11,5 δισ.
Την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις, μέσα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, κατά τη διαδικασία ψήφισης του νέου πακέτου μέτρων, εκφράζουν κορυφαία κομματικά και κυβερνητικά στελέχη. Κανείς δεν είναι σε θέση να αποκλείσει τη διατύπωση διαφορετικών απόψεων ή ακόμη και ενστάσεων από βουλευτές, αλλά αυτό δεν θα μετουσιωθεί σε αρνητική ψήφο όταν το όλο θέμα φτάσει στη Βουλή.

«Καυτό» φθινόπωρο από τις αντιδράσεις για τις μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια



Μειώσεις από 6% έως 25% προωθούνται στα ειδικά μισθολόγια ένστολων, πανεπιστημιακών, γιατρών του ΕΣΥ και δικαστικών, ενώ άκαρπη απέβη η χθεσινή συνάντηση εκπροσώπων τους με τον υπουργό Οικονομικών. 

Στους ένστολους οι μειώσεις αναμένεται να είναι από 6% έως 7,5% αναδρομικά από 1ης Ιουλίου και 12% από το νέο έτος. Στους πανεπιστημιακούς οι περικοπές θα είναι κατά μέσο όρο 17%, για τους γιατρούς του ΕΣΥ προβλέπεται μείωση των αποδοχών που μεσοσταθμικά υπολογίζεται σε 13% ενώ για τους δικαστικούς οι περικοπές θα φτάσουν το 25%. 

Κ. Σκανδαλίδης: Δε θα ρίξω την κυβέρνηση



«Δεν είπα ότι η χώρα δεν πρέπει να ακολουθήσει τη συμφωνία που έκανε. Δεν είπα ότι θα καταψηφίσω την κυβέρνηση» τόνισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης αναφερόμενος σε όσα επανέλαβε χθες μέσω twitter ότι δε θα ψηφίσει «μέτρα που θίγουν συντάξεις του ΟΓΑ και γενικά χαμηλές συντάξεις ή μειώνουν τις αποδοχές του αστυνομικού στο δρόμο».

Μιλώντας στην Πρώτη Γραμμή, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι θα υποστηρίξει σθεναρά τη γνώμη του, θα πει τι ακριβώς δεν ψηφίζει από ένα άρθρο, αλλά δεν έχει σκοπό να ρίξει την κυβέρνηση, καθώς πιστεύει στις δυνατότητές της.

Το... σίριαλ των συγγενικών βολεμάτων στη Βουλή συνεχίζεται


Το... σίριαλ των συγγενικών βολεμάτων στη Βουλή συνεχίζεται Κι άλλο μήλο κάτω απ’ τη μηλιά!
Μετά τη θυγατέρα του πρώην προέδρου της Βουλής, Β. Πολύδωρα, που διορίστηκε ως μετακλητή στο γραφείο του στο Κοινοβούλιο, άλλη μια κόρη στενού συνεργάτη του πρώην υπουργού «τακτοποιήθηκε» στη Βουλή και μάλιστα με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.
Πρόκειται για τη θυγατέρα (και τέταρτο παιδί της οικογένειας) του διευθυντή του γραφείου του πρώην προέδρου, η οποία, κατά τη σύντομη θητεία του Βύρωνα πρόλαβε να ενταχθεί στο προσωπικό (76 θέσεων) που υπάγεται απευθείας στον πρόεδρο της Βουλής, με τον διορισμό της μάλιστα να μη δημοσιεύεται (όπως παρέχεται η δυνατότητα από τον κανονισμό της Βουλής) ούτε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

ΕΚΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΔΩΝΗ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Η κοινοπραξία των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών της Ηπείρου και του επιχειρηματία Πέτρου Σεπετά δεν πέρασε στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για την πώληση της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη και πλέον την εταιρεία θα διεκδικήσουν η κοινοπραξία ρωσικού fund με τη Σίμος Foods, η ΤΥΡΑΣ των αδελφών Σαράντη και η γαλλική Lactalis.

Το ΠΑΣΟΚ με τις επτά ακτίνες παρουσίασε ο Βενιζέλος


Το ΠΑΣΟΚ με τις επτά ακτίνες παρουσίασε ο Βενιζέλος

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι επελέγησαν επτά αδρές και στέρεες ακτίνες «που θέλουμε να λειτουργήσουν ως βάσεις για την ανασύσταση της παράταξης» και που θα μπορούσαν να αντιπροσωπεύουν τις εξής επτά λέξεις: Πατρίδα, Δημοκρατία, Ελευθερίες, Δικαιοσύνη, Ανάπτυξη, Ευρώπη, Αειφορία.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι στόχος του είναι να μπορέσει να διαβεβαιώσει και εκείνος τον ελληνικό λαό «ότι αυτό είναι

ΤτΕ: ΜΟΝΟΝ ΟΙ 4 ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΕΣ

 
Μόνον οι τέσσερις μεγάλες εμπορικές τράπεζες – Εθνική, Alpha Bank, Eurobank, και Πειραιώς – κρίθηκαν ως βιώσιμες σύμφωνα με τον υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) κ. Γιάννη Παπαδάκη.
Μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ο κ. Παπαδάκης σημείωσε ότι σύμφωνα με τον διαγνωστικό έλεγχο της Black Rock, Εθνική, Alpha Bank, Eurobank, και Πειραιώς κρίθηκε ότι είναι μετά την ανακεφαλαιοποίησή τους αυτόνομα βιώσιμες.
Σε ότι αφορά το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ο υποδιοικητής της ΤτΕ τόνισε ότι από την αξιολόγηση το ΤΤ κρίθηκε μη βιώσιμο σε βάθος χρόνου με βάση την ανακεφαλαιοποίησή του, εξηγώντας ότι οι

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ


Σε κατάμεστο ακροατήριο μίλησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ο αριθμός δύσκολα να προσδιοριστεί αλλά υπολογίζεται κοντά στις 5000. Είναι όλοι εδώ. Παλιά και νέα στελέχη.
Όταν ολοκληρώθηκε το βίντεο με την ιστορία του Κινήματος και αφού ανέβηκε στο βήμα ο Ε. Βενιζέλος έπεσε το μεγάλο χειροκρότημα. Με τα σημερινά δεδομένα, η συγκέντρωση κρίνεται