Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Κατέθεσε επισήμως την υποψηφιότητα του ο Μ. Κεφαλογιάννης...




Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, βουλευτής Ηρακλείου, Μανώλης Κεφαλογιάννης με αφορμή την κατάθεση της υποψηφιότητας του για τη θέση του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της Νεας Δημοκρατιας.έκανε την ακόλουθη δήλωση:

" Την ιστορική αυτή στιγμή που η πολιτική χρειάζεται περισσότερο ίσως απο ποτέ στη νεοτερη ιστορία τη λαϊκή στήριξη και συμμετοχη στη κοινή προσπάθεια να περάσουμε τις συμπληγάδες της ύφεσης, της ανεργίας και της υπανάπτυξης, οι Πολιτες αποστασιοποιούνται απο τα πολιτικά

Έρχεται βαριά «καμπάνα» για τον ΠΑΟΚ

Σε απολογία κλήθηκε ο ΠΑΟΚ από την Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA για τα επεισόδια στην Τούμπα. Ο «Δικέφαλος» του Βορρά θα απολογηθεί τη Δευτέρα για τα όσα έγιναν στο παιχνίδι με τη Ραπίντ και κινδυνεύει με βαριά καμπάνα, σύμφωνα με την πρόταση του αρμόδιου Εισαγγελέα της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρική Ομοσπονδίας.

Κινδυνεύει να ακυρωθεί ο ΣΜΑ Ευκαρπίας και να χαθούν τα 7 εκ. ευρώ

Στον αέρα» είναι πλέον το έργο της κατασκευής του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων της Ευκαρπίας και τα 7 εκατ. ευρώ που το συνοδεύουν
από την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, μετά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Παύλου Μελά να μη γίνει ο ΣΜΑ στην περιοχή που επιλέχθηκε. Παρά τη διαβούλευση που έκανε επί τετράμηνο ο Σύνδεσμος ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης με όλους τους φορείς, παρά την υιοθέτηση των όρων που έθεταν όσοι αντιδρούσαν και παρά

Μήνυμα στήριξης της Ελλάδας από Ολάντ σε Παπούλια...



Μήνυμα στήριξης της Ελλάδας έστειλε ο Φρανσουά Ολάντ σε ευχαριστήρια απαντητική επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο οποίος τον είχε συγχαρεί για την εκλογή του στη γαλλική προεδρία.

Δείτε ποια ελληνική σειρά σαρώνει στη Σερβία

Στη Σερβία προβάλλεται αυτή την περίοδο το σίριαλ του Μανούσου Μανουσάκη
«Της Αγάπης Μαχαιριά», του Μανούσου Μανουσάκη, με την κρητική βεντέτα στο επίκεντρο και τον Κώστα Σόμμερ πρωταγωνιστή και, σύμφωνα με την Espresso, γνωρίζει πολύ μεγάλη επιτυχία, με την τηλεθέαση να φτάνει στα ύψη. Το κανάλι Priva, του ΑΝΤ1, που προβάλει τη σειρά βλέπει τα ποσοστά του να εκτοξεύονται.

Αρχίζει το ματς



Και να λοιπόν που έφτασε η ημέρα που τα μεταγραφικά σενάρια, οι θεωρίες, η εξασφάλιση ή μη των αδειοδοτήσεων μπαίνουν στην άκρη για να έρθει στο προσκήνιο αυτό για το οποίο "καιγόμαστε": Το ποδόσφαιρο εντός των τεσσάρων αγωνιστικών γραμμών. Το πρωτάθλημα της Superleague κάνει πρεμιέρα απόψε και οι 16 "μονομάχοι", πολλοί εκ των οποίων αντιμετωπίζουν σοβαρά

Πέθανε πρώην βουλευτής



Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε προς του οικείους του Χάρη Ατματζίδη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, χαρακτηρίζοντας τον πρώην βουλευτή Ξάνθης, έναν αυθεντικό δημοκράτη και αγωνιστή.
Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ άφησε την τελευταία του πνοή το μεσημέρι της Παρασκευής στην Αθήνα. 

ΔΕΚΑ ΕΝΝΕΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΠΗΡΕ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ

Δεκα εννεα συμβουλους πηρε ο Στουρναρας.Δηλαδη εκανε 18 προσληψεις.Γιατι δεν τα εβαλαν μαζι του παρα με διαφορους φουκαριαρηδες για τις προσληψεις στην βουλη;Δεν πιανεται το στουρναρι για τις προσληψεις; 

ΟΑΕΕ: Τελευταία ευκαιρία για οφειλέτες

Δυνατότητα επανένταξης σε καθεστώς ρύθμισης, στην οποία είχαν υπαχθεί και δεν τήρησαν τους όρους καταβολής των δόσεων, ή των απαιτητών ασφαλιστικών εισφορών, δίνει στους.χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, που αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας, ο νόμος 4038 του 2012.

Με εγκύκλιό του ο Οργανισμός επισημαίνει ότι τα Όργανα που

Eπίθεση στον Σαμαρά απο την αντιπολίτευση


Αιτία οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με Μέρκελ και Όλαντ
Oι συναντήσεις που είχε το τελευταίο διήμερο ο πρωθυπουργός  με την  Άνγκελα Μέρκελ και τον  Φρανσουά Ολάντ βρέθηκαν στο  στόχαστρο των κομμάτων της αντιπολίτευσης, καθώς κατηγορείται ότι στην ουσία δεν κατόρθωσε τίποτα το θετικό για την χώρα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του, τονίζει ότι «ο κ. Σαμαράς δεν ζήτησε και δεν πήρε τίποτα από Μέρκελ και Ολάντ, παρόλο που τα έδωσε όλα» και ότι «το μόνο που έδειξαν οι συναντήσεις του με

ΣΕΞ, ΨΑΡΙ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΖΩΪΑ

Τον στενό δεσμό κατάθλιψης και καρδιαγγειακών «έσπασαν» οι κάτοικοι της Ικαρίας. Ως αντίδοτο εφαρμόζουν την τακτική κατανάλωση ψαριού, το οποίο φαίνεται ότι μειώνει την κατάθλιψη και -κατά συνέπεια- περιορίζει τον κίνδυνο καρδιαγγειακού επεισοδίου. Τα Ω-3 λιπαρά που περιέχουν, ελέγχουν αποδεδειγμένα την καταθλιπτική συνδρομή.
Τα παραπάνω προκύπτουν από την ανάλυση των επιστημονικών μελετών οι οποίες έχουν διενεργηθεί στους κατοίκους της Ικαρίας. Το ελληνικό νησί και η Σαρδηνία, η Λόμα Λίντα του Μεξικού, η

Δ. Θεσσαλονίκης: Στις θέσεις τους Μπουτάρης- αντιπολίτευση από Δευτέρα

Με  79 θέματα στην ημερήσια διάταξη θα πραγματοποιηθεί η 22η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, την ερχόμενη Δευτέρα 27 Αυγούστου
Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι: Επιλογή από  το Δημοτικό Συμβούλιο του Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης σύμφωνα με το άρθ. 77 του Ν. 3852/10.
Έγκριση μελέτης (Α11/2011) και του τρόπου δημοπράτησης

Ολάντ σε Σαμαρά: «Η Ελλάδα είναι και θα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ» Σαμαράς: «Ευρώπη σημαίνει δημοκρατία και αξιοπρέπεια»



Ολάντ σε Σαμαρά: «Η Ελλάδα είναι και θα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ»



 
 
Το Παρίσι πήρε μετά το Βερολίνο τη «σκυτάλη» των κρίσιμων ευρωπαϊκών επαφών του Αντώνη Σαμαρά με τον πρωθυπουργό να περνά τις πύλες του Μεγάρου των Ηλυσίων στις 11:30 το πρωί του Σαββάτου για να γίνεται δεκτός από τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Ανακοίνωσε Κοέλιο ο Άρης

Ο Νούνο Μιγκέλ Πράτα Κοέλιο θα αγωνίζεται για ένα χρόνο στον Άρη με τη μορφή δανεισμού από την Μπενφίκα. Ο 25χρονος Πορτογάλος αγωνίζεται ως ανασταλτικός μέσος και σήμερα το απόγευμα βρέθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ και υπέγραψε το συμβόλαιό του.

ΣΤΙΣ 12.15 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ Η ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΟΛΑΝΤ-ΣΑΜΑΡΑ

Μία κοινή δήλωση θα πραγματοποιήσουν σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής τους, τονίζει σε σημερινή της ανακοίνωση η γαλλική προεδρία. Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται σή΄μέρα στο Μέγαρο των Ηλυσίων στις 10:30, τοπική ώρα (11:30, ώρα Ελλάδος) για μία συνομιλία τριών τετάρτων της ώρας. Η κοινή δήλωση των Αντ. Σαμαρά και Φ. Ολάντ προγραμματίζεται να γίνει

«Να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ, τουλάχιστον, μέχρι τις Αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου» φέρεται να ζητεί ο Ομπάμα



Η κυβέρνηση Ομπάμα φέρεται να πιέζει τις χώρες της ευρωζώνης να αναβάλουν τυχόν αρνητικές αποφάσεις για την Ελλάδα, ακόμα και ενδεχόμενη έξοδο της χώρας από το ευρώ, για μετά τις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου. Σύμφωνα με βρετανικές και αμερικάνικες εφημερίδες, ο αμερικανός πρόεδρος φοβάται ότι η αποσταθεροποίηση που θα προκληθεί στις αγορές ίσως πλήξει την προσπάθεια επανεκλογής του. 

ΒΗΜΑτοδότης: Τι δουλειά κάνουν οι σύζυγοι ορισμένων βουλευτών;


Αν ο κ. Β. Πολύδωρας διόρισε στη Βουλή την κόρη του, ο κ. Ι. Τραγάκης την ανιψιά του, ο κ. Π. Καμμένος τον... κ. Π. Καμμένο (του Αλκιβιάδους), δυο τρεις αντιπρόεδροι της Βουλής τους κολλητούς και τους φίλους τους, οι αρχηγοί κομμάτων φίλους και συνεργάτες τους, οι απλοί βουλευτές ποιους νομίζετε ότι διορίζουν, ως συνεργάτες και πού νομίζετε;

ΣΧΟΛΙΑ ΞΕΝΩΝ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ Α. ΣΑΜΑΡΑ «Σθεναρή η αντίσταση της Μέρκελ»


«Σθεναρή η αντίσταση της Μέρκελ»
Την σθεναρή αντίσταση της Ανγκελα Μέρκελ στην «επίθεση γοητείας» του Α. Σαμαρά επισημαίνουν αρκετά ΜΜΕ του εξωτερικού, τονίζοντας πως η γραμμή της Γερμανίας παραμένει ίδια: συνεχίστε με την εφαρμογή του προγράμματος.
Στο Βερολίνο συγκρούστηκαν δυο πραγματικότητες, η γερμανική και η ελληνική, αναφέρει σε άρθρο της η εφημερίδα Suedeutsche Zeitung, σημειώνοντας πως ο Έλληνας πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος, η καγκελάριος όμως μάλλον του…έκοψε την φόρα.

Μέρκελ: Θέλω την Ελλάδα στην ευρωζώνη - Αποφάσεις μετά την έκθεση της τρόικας


Μέρκελ: Θέλω την Ελλάδα στην ευρωζώνη - Αποφάσεις μετά την έκθεση της τρόικας
Με την -ορφανή από άλλες δεσμεύσεις- διαβεβαίωση ότι εξακολουθεί να επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, αλλά παραπέμποντας στην έκθεση της τρόικας για κάθε άλλο ζήτημα που αφορά τη διαχείριση του ελληνικού προγράμματος, η Αγκελα Μέρκελ παρέμεινε σταθερή στη γραμμή που έχει χαράξει έναντι της Ελλάδας και η οποία μπορεί να συμπυκνωθεί στη δική της φράση ότι είναι πλέον ώρα «τα λόγια να αρχίζουν να δίδουν τη θέση τους στις πράξεις».

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤOΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ DIE LINKE «Το πρόγραμμα λιτότητας στην Ελλάδα δεν θα φέρει καρπούς»


«Το πρόγραμμα λιτότητας στην Ελλάδα δεν θα φέρει καρπούς»
Προειδοποίηση πως η ανεργία στη χώρα θα αυξάνεται και δεν πρόκειται να υπάρξει δυνατότητα εξυπηρέτησης του χρέους, ενόσω η Ελλάδα, με την πολιτική της λιτότητας, θα συνεχίζει να οδηγεί την οικονομία της βαθύτερα στην κρίση, απευθύνει η αντιπρόεδρος του γερμανικού κόμματος «Η Αριστερά» (Die Linke) και αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής oμάδας του, Σάρα Βάγκενκνεχτ, σε συνέντευξή της στην αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ», με την ευκαιρία της σημερινής συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού και της Γερμανίδας καγκελαρίου.

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκαν 18 διαρρήξεις αυτοκινήτων


Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος 31χρονου για «διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών» καθώς εξιχνιάστηκαν συνολικά 18 περιπτώσεις διαρρήξεων αυτοκινήτων στις περιοχές της Μενεμένης, Κορδελιού, Εύοσμου και Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης.
Ο δράστης αφαιρούσε από τα οχήματα ηλεκτρονικές συσκευές, μικρά χρηματικά ποσά και διάφορα προσωπικά αντικείμενα των ιδιοκτητών.

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο πρωθυπουργός τα δίνει όλα και δεν παίρνει τίποτα»


ΣΥΡΙΖΑ: «Ο πρωθυπουργός τα δίνει όλα και δεν παίρνει τίποτα» Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει πως δεν υπήρξε αναδιαπραγμάτευση
«Ο πρωθυπουργός τα δίνει όλα και δεν παίρνει τίποτα. Κανείς δεν τον έχει εξουσιοδοτήσει για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας». Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά και της Αγεκλας Μέρκελ μετά τη συνάντησή του στο Βερολίνο.
Σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ, από αυτή τη συνάντηση «τίποτα το νέο δεν προέκυψε, καθώς «μάταια ο ελληνικός λαός περίμενε να ακούσει κάτι που να θυμίζει την έννοια της επαναδιαπραγμάτευσης από τα χείλη του πρωθυπουργού».

Πάει να μαγέψει και τους Γάλλους


Με ανεβασμένο ηθικό, από το κλίμα που συνάντησε στο Βερολίνο, αναχώρησε η ελληνική αντιπροσωπεία για το Παρίσι, όπου το Σάββατο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα έχει συνομιλίες με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.
Ο πρωθυπουργός αναμένεται στο Μέγαρο των Ηλυσίων στις 11:30 ώρα Ελλάδος για μία συνομιλία τριών τετάρτων της ώρας. Η κοινή δήλωση των κ.κ. Σαμαρά και Ολάντ είναι προγραμματισμένη για τις 12:15 ώρα Ελλάδος.

«Η Νονά»: Το βιβλίο-κόλαφος για τη Μέρκελ


«Η Νονά»: Το βιβλίο-κόλαφος για τη Μέρκελ Την συγκρίνει με τους ναζί
Με καθόλου κολακευτικούς χαρακτηρισμούς αναφέρεται στο πρόσωπο της Άνγκελα Μέρκελ η Γερμανίδα πολιτική επιστήμονας στο βιβλίο της «Η Νονά». Στόχος του βιβλίου, όπως φαίνεται και από τον εύγλωττο τίτλο, είναι να αποκαλύψει τις «σκοτεινές» επιδιώξεις της Γερμανίδας καγκελαρίου. Η συγγραφέας του βιβλίου είναι η Γκέρτρουντ Χέλερ, ειδικός στην πολιτική ανάλυση του γερμανικού κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών και έμπιστη σύμβουλος του πρώην καγκελάριου Χέλμουτ Κολ.

Εντός, εκτός...


Μπορεί ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Καρτάλης -του οποίου το όνομα είχε ακουστεί έντονα- να μην συμπεριλήφθηκε τελικά στους υπευθύνους των τομέων του ΠΑΣΟΚ, όπως παρουσιάστηκαν χθες, καθώς
ο ίδιος επέλεξε να ασχοληθεί με τα επιστημονικά του καθήκοντα στο πανεπιστήμιο, δεν παύει όμως να κατατρώγεται με το κόμμα.

Έρχονται αναδρομικές αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές των μηχανικών

Νέες αυξήσεις έρχονται στις εισφορές των μηχανικών, οι οποίες θα οδηγήσουν σε περαιτέρω μείωση των εισοδημάτων τους, και. κατά κύριο λόγο των ελεύθερων επαγγελματιών του κλάδου. Σύμφωνα με πληροφορίες του ERGONblog , η διοίκηση του ΕΤΑΑ, ύστερα από τις πιέσεις που δέχτηκε από
το υπουργείο εργασίας, υπέκυψε τελικά και οι αυξήσεις θα έρθουν ως εφαρμογή του νόμου 3986 για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα

Πήρε το πιστοποιητικό και η ΠΑΕ Άρης και χωρίς πρόστιμο

Ευχάριστα τα νέα για τον Άρη. Η ΕΕΑ έδωσε τελικά το πιστοποιητικό συμμετοχής στους κίτρινους για το νέο πρωτάθλημα...
ενώ δεν θα χρειαστεί να πληρώσει ούτε πρόστιμο, καθώς δεν είχε εγγυητική! Όπως αναφέρει το pressaris.gr, η αρμόδια επιτροπή εξέτασε τον φάκελο του Άρη και αποφάσισε την

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ


Η κρίση στην ευρωζώνη φέρνει την μεγάλη ανατροπή στην πολιτική σκηνή της Ολλανδίας. Ολα δείχνουν ότι στις εκλογές, στις 12 Σεπτεμβρίου, πρώτοι θα είναι οι Σοσιαλιστές της ριζοσπαστικής
Αριστεράς, ένα κόμμα που κατάγεται από Μαοϊστές της