Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ...

''Η άγονη κατάληξη της συνόδου κορυφής για τον κοινοτικό προυπολογισμό και το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο δείχνει ότι η εμπειρία της κρίσης  αντί να ενισχύσει, αποδυνάμωσε τη διαδικασία της ευρωπαικής ολοκλήρωσης '', αναφέρει το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τη Σύνοδο Κορυφής και προσθέτει :

Προσλήψεις στον Σύνδεσμο ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης

Ο Σύνδεσµος ΟΤΑ Νοµού Θεσσαλονίκης ανακοινώνει προσλήψεις, µε σύµβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου
ορισµένου χρόνου 8 μήνες, συνολικά εξήντα (60) ατόµων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Συνδέσµου ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ- ΜΕ ΟΔΥΣΣΕΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟ


ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 ΩΡΑ 11:00 ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΤΗΣ ΧΗΛΗΣ (1ο ΛΥΚΕΙΟ ΧΗΛΗΣ & ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ)

Στίγμα Του Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου

Ο Θεός συγχωρεί, ο Βαγγέλης όχι!..
ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΗ υπόθεση. Η «πασαρέλα» που παρακολουθούσαμε τα τελευταία ειδικά χρόνια στις συνδιασκέψεις ή στα συνέδρια του ΠΑΣΟΚ - «κι εσύ εδώ;», «τι γίνεται, ρε σύντροφε; χρόνια έχουμε να τα πούμε» - παίρνει τέλος. Η ανοιχτή πρόσκληση του προέδρου Βαγγέλη, που θα απευθυνθεί με την επίσημη ανακοίνωση της ΚΟΕΣ, δεν θα είναι και τόσο ανοιχτή. Οπως μου εξήγησε ένας εκ των επτά που μετέχουν στο

Η Goldman Sachs βλέπει ανάκαμψη στην Ελλάδα

Εκτιμά ότι υπάρχουν περιθώρια για μεγαλύτερη μείωση των ασφάλιστρων κινδύνου, λόγω της μείωσης των πιθανοτήτων για απρόσμενα γεγονότα (χρεοκοπία) και των προσδοκιών για ανάκαμψη της χώρας μας.
Η επενδυτική τράπεζα σημειώνει ότι οι τιμές των ελληνικών ομολόγων διακινούνται σε αναίτια χαμηλά επίπεδα γι΄αυτό και

ΚΥΠΡΟΣ: Θα ανακοινωθεί η συνομολόγηση δανειακής σύμβασης Διάγγελμα Χριστόφια στο λαό για το θέμα του μνημονίου...


Θα ανακοινωθεί η συνομολόγηση δανειακής σύμβασης...
Λευκωσία: Διάγγελμα στον κυπριακό λαό αναφορικά με το θέμα του μνημονίου θα απευθύνει σύντομα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, αναφέρει
σημερινή ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ανακοινώνοντας την επίτευξη σύγκλισης μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και της Τρόικας επί των προτάσεων για

Ναυάγιο στη Σύνοδο Κορυφής για τον προϋπολογισμό της ΕΕ...



Σε νέα Σύνοδο Κορυφής παραπέμπεται η συμφωνία για τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ενωσης της περιόδου 2014-2020. Η Σύνοδος της Παρασκευής απέβη άκαρπη, καθώς τερματίστηκε με συνοπτικές διαδικασίες χωρίς να. επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των ευρωπαίων εταίρων. «Δεν είναι και τόσο δραματικό» να γίνει νέα Σύνοδος για τον προϋπολογισμό, είχε πει νωρίτερα η Καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, ενώ ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον δήλωνε μη ικανοποιημένος από τις βελτιωμένες προτάσεις που έκανε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΕ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΤΟΝ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟ

"ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΟ ΑΤΟΠΗΜΑ ΤΟΥ"
Για άλλη μια φορά ο Παπαδημούλης επιβεβαίωσε ότι είναι από τα πιο σοβαρά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα αποδοκίμασε ανοιχτά τον Τατσόπουλο, τον οποίο κατηγόρησε για ατόπημα που πρέπει να παραδεχθεί. Είναι ίσως ο μόνος εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ που βάζει μερικούς ανεγκέφαλους στην θέση τους. Και δεν είναι η πρώτη

Η …ασυμβίβαστη Θεοδώρα

Μπορεί να υπάκουσε και να ψήφισε τελικά τα μέτρα, μη έχοντας άλλη λύση να δώσει στον ελληνικό λαό, όπως είπε, η Θεοδώρα Τζάκρη όμως, κάθε άλλο παρά έτοιμη να συμβιβαστεί με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ ειναι

«Ούτε το ΠΑΣΟΚ δυστυχώς έχει δώσει μία άλλη λύση, έχουμε μπει σε έναν φαύλο κύκλο και ακολουθούμε τη δεδομένη πολιτική από το 2009… Το ΠΑΣΟΚ θα εξακολουθήσει να έχει μέλλον και

Ξενάγηση με λεωφορεία σχεδιάζει για τους τουρίστες η δημοτική αρχή Σιθωνίας Χαλκιδικής


Μια πρωτότυπη ιδέα έχει στα σκαριά

η δημοτική αρχή Σιθωνίας προκειμένου οι τουρίστες που θα επισκεφτούν το καλοκαίρι του 2013 το δεύτερο «πόδι» της Χαλκιδικής να γνωρίσουν καλύτερα τις ομορφιές της. Άλλωστε, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις την επόμενη θερινή περίοδο αναμένεται μία αύξηση των τουριστών κατά 10% στην περιοχή.

Τα οδοντιατρεία των Σκοπίων που δεν αποστειρώνουν τα εργαλεία "γέμισαν" ηπατίτιδα τη Βόρεια Ελλάδα


Το γεγονός της αύξησης των κρουσμάτων ηπατίτιδας στη Βόρεια Ελλάδα, οφείλεται κυρίως στις μηδενικές σχεδόν συνθήκες..
αποστείρωσης που εφαρμόζουν - δεν υπάρχει έλεγχος από πουθενά-τα οδοντιατρεία των Σκοπίων, τα οποία επισκέπτονται καθημερινά εκατοντάδες συμπολίτες μας επειδή είναι κατά πολύ, φθηνότερες οι υπηρεσίες που τους παρέχονται!

Το βίντεο των φοιτητών με τις εικόνες ντροπής από τον σκουπιδότοπο μέσα στο Αριστοτέλειο της Θεσσαλονίκης


Σοκαριστικές είναι οι εικόνες από τους χώρους του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης πνιγμένους στα σκουπίδια που καταγράφουν σε βίντεο φοιτητές του Πανεπιστημίου.

Στο πρώτο βίντεο (Σκουπίδια στο ΑΠΘ – Απεργία Εργολαβικών Υπαλλήλων 2012) του Κυριάκου Ρόντση και του Γιάννη Παπακώστα απεικονίζεται γλαφυρά η αδιανόητη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο μεγαλύτερο ΑΕΙ της χώρας, εξαιτίας της απεργίας των υπαλλήλων που εργάζονται στην καθαριότητα του χώρου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το βίντεο ανέβηκε στο διαδίκτυο στις αρχές Νοεμβρίου.

Γρηγόρης Λαμπράκης: Αγωνιστής, πρωταθλητής, γιατ.ρός, ήρωας. Το έργο, η ζωή και η πολιτική δράση του γίνονται ταινία από το Στέλιο Χαραλαμπόπουλο


Γρηγόρης Λαμπράκης: Αγωνιστής, πρωταθλητής, γιατρός, ήρωας
Kατά την διάρκεια των ερευνών που ο σκηνοθέτης Στέλιος Χαραλαμπόπουλος έκανε αναζητώντας στοιχεία  για την ζωή και το έργο του του Γρηγόρη Λαμπράκη _το θέμα του ντοκιμαντέρ που αυτή την εποχή γυρίζει_  εντελώς τυχαία βρήκε ένα ανέκδοτο φιλμ από την Α' Μαραθώνια πορεία (22 Απριλίου 1963). Το σπάνιο αυτό υλικό είχε τραβήξει με ερασιτεχνική κάμερα ο συναγωνιστής του Λαμπράκη, Γιώργος Γέρος.

Απάντηση Τατσόπουλου: Βαράτε με υποκριτές του κώλου!


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Τατσόπουλος, βλέποντας τον χαμό που προκλήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα ειρωνικά σχόλια πολλώ, για τη δήλωσή του «έχω πηδήξει τη μισή Αθήνα και με λένε «αδελφή» οι Χρυσαυγίτες», αποφάσισε να δώσει την απάντησή του.

Αποκάλυψη Καρχιμάκη: Το πάρτι αδιαφάνειας στο Φεστιβάλ Αθηνών


Αποκάλυψη Καρχιμάκη: Το πάρτι αδιαφάνειας στο Φεστιβάλ Αθηνών
Αδιαφάνεια καταγγέλλει ο Μιχάλης Καρχιμάκης, στις δαπάνες του Φεστιβάλ Αθηνών, του οποίου ο φετεινός προϋπολογισμός έφτασε τα 3,6 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τον πρόεδρό του Γιώργο Λούκο.
Ο κ. Καρχιμάκης καταγγέλλει ότι ενώ υπάρχουν πολλές χορηγίες από ιδιώτες, όπως ενός έλληνα της ομογένειας ο οποίος ανέλαβε να συντρέξει στα έξοδα των δυο πιο ακριβών παραγωγών, οι δαπάνες παραμένουν υψηλές και μάλιστα δεν υπάρχει κανένας έλεγχος σε αυτές.

Στο διαδίκτυο η λίστα με τα 1.225 ακίνητα του στρατού


Στο διαδίκτυο θα βγει την ερχόμενη εβδομάδα η λίστα με τα 1.225 ακίνητα του στρατού προς αξιοποίηση, σύμφωνα με όσα είπε στη Βουλή ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Ελευσινιώτης.

«Αυτό που κάναμε τα τελευταία 2 χρόνια ήταν να καταγράψουμε την περιουσία των 3 ταμείων. Αυτή η καταγραφή τελείωσε πριν από 1 μήνα και τώρα πάμε σε απογραφική τακτοποίηση.

Καραμπόλα 100 αυτοκινήτων στο Τέξας


Περισσότερα από 100 αυτοκίνητα συγκρούστηκαν μεταξύ τους στον αυτοκινητόδρομο του Τέξας, ανήμερα της Ημέρας των Ευχαριστιών. Στην τεράστια καραμπόλα τραυματίστηκαν τουλάχιστον 50 άνθρωποι. Τον αυτοκινητόδρομο χρησιμοποίησαν χθες εκατομμύρια Αμερικανοί, προκειμένου να συμμετέχουν στους εορτασμούς της χθεσινής αργίας.

ΚΕΒΙΝ ΝΤΟΕ:Από τους σκουπιδοτενεκέδες, στο MIT


Η ιστορία του 15χρονου Κέβιν Ντόε από τη Σιέρα Λεόνε είναι απ' αυτές που θα θέλαμε να ακούμε συχνότερα. Παρόλο που ζει σ' ένα μικρό χωριό το οποίο σπάνια έχει ηλεκτρικό, έγινε ο πιο νεαρός προσκεκλημένος στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του MIT, του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης, για τη διεθνή ανάπτυξη. Και απέδειξε για άλλη μία φορά πως η ευφυΐα δεν έχει σύνορα.

Τηλεδιάσκεψη του Eurogroup το Σάββατο για την Ελλάδα


Τηλεδιάσκεψη για το ελληνικό ζήτημα θα παραγματοποιήσουν αύριο οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Dow Jones. Νωρίτερα, το Reuters είχε ανακοινώσει ότι οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας συμφώνησαν σε νέες προτάσεις μεταξύ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και των Βρυξελλών.


Cayenne Pepper, η Καυτή Πιπεριά, κατά πάντων !


Ανεβάστε την Θερμοκρασία, να χτυπήσει Κόκκινο. … «στα 35 χρόνια που ασκώ την ιατρική δεν έχω χάσει ούτε έναν ασθενή από καρδιακή προσβολή!» Αυτή είναι μια εκπληκτική δήλωση, αλλά ο Dr. John Christopher την κάνει με εμπιστοσύνη σε αυτό που λέει. "..Εάν ακόμη αναπνέουν τους δίνω ένα φλιτζάνι τσάι από cayenne (ένα κουταλάκι του γλυκού σε καυτό νερό), και μέσα σε λίγα λεπτά ξαναγυρίζουν στην ζωή !"

Ένταση έξω τα γραφεία της Ν.Δ.


Πετώντας αυγά στο προτρέτο του Σαμαρά και του Καραμανλή δεκάδες ομολογιούχοι εισέβαλαν πριν από λίγο στα γραφεία της Ν.Δ. στη Συγγρού διαμαρτυρόμενοι για τα χαμένα χρήματά τους, μετά το κούρεμα που υπέστησαν οι καταθέσεις τους.
Οι διαμαρτυρόμενοι είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί έξω από τα γραφεία και ζητούσαν να δουν τον κ. Κεφαλογιάννη. Όταν καθυστέρησε το ραντεβού τους, εισέβαλαν στο κτήριο.

Δεν υπάρχει Ρώσος στο παραμύθι...


Η είσοδος της Κύπρου στο club των χωρών του μνημονίου δεν είναι ένα γεγονός που για μας τους Έλληνες είναι ευχάριστο. Ωστόσο, χρειάζεται να σχολιαστεί, επειδή κατέρρευσαν χτες πολλοί μύθοι.

Την Κύπρο δεν την έσωσε ο Βλαδίμηρος Πούτιν. Ούτε καν οι Ρώσοι ολιγάρχες που έχουν τις καταθέσεις τους στην μεγαλόνησο. Κι ας έχει η Κύπρος διαπιστωμένα κοιτάσματα Φυσικού Αερίου κι ας έχει σημαντική γεωπολιτική θέση.

Ο πρώτος και ο τελευταίος.Στην πρώτη θέση της λίστας των «Financial Times», με τους καλύτερους και χειρότερους υπουργούς Οικονομικών o Σόιμπλε


Είναι γεγονός ότι στις «λίστες» που κατά καιρούς δημοσιεύονται στον ξένο Τύπο, είτε αυτές αφορούν τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου είτε τους πιο διάσημους, τους πιο ακριβοπληρωμένους, το μάτι πάντα πέφτει, όπως είναι φυσικό, στον πρώτο και τις περισσότερες φορές και στον τελευταίο.

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Ποιοι προσκλήθηκαν


Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Ποιοι προσκλήθηκαν
Στη δημοσιότητα δόθηκε η λίστα με τα πρόσωπα που θα αποτελέσουν την Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) του ΠΑΣΟΚ.

Στο συνέδριο καλούνται όσοι διετέλεσαν γραμματείς του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ (Καρχιμάκης, Λαλιώτης, Αθανασάκης και Ξυνίδης), ενώ για προφανείς λόγους δεν προσκλήθηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλους.

Διακόπτονται επ' αόριστον τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης


Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι λόγω οικονομικής αδυναμίας διακόπτει πλήρως από την Δευτέρα 26/11όλα τα δρομολόγια στον νομό Θεσσαλονίκης. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι λόγω οικονομικής αδυναμίας διακόπτει πλήρως από την Δευτέρα 26/11 όλα τα δρομολόγια στον νομό Θεσσαλονίκης.

Σκόρπισαν φόλες στην πόλη της Έδεσσας


Κεντρική Μακεδονία Σκόρπισαν φόλες στην πόλη της Έδεσσας
Μετά τις αποτρόπαιες πράξεις των οικιστών του Π. Αγ.Αθανασίου προ ολίγων ημερών, σειρά είχε η περιοχή της Νομαρχίας στην Έδεσσα,( στην όποια οι συνήθεις επιτήδειοι σκόρπισαν 'φόλες' έχοντας σαν αποτέλεσμα ένα αδέσποτο σκυλί και ένα γατί να σωθούν με την άμεση παρέμβαση κτηνιάτρου) και τα εργατικά Κλεισοχωρίου (όπου κατέληξαν 3 σκυλιά αφού εθελοντές φιλόζωοι δεν πρόφτασαν να επέμβουν).

Κιλκίς: Κατηγορείται ότι αποπλάνησε το ανήλικο παιδί του


Κεντρική Μακεδονία Κιλκίς: Κατηγορείται ότι αποπλάνησε το ανήλικο παιδί του
Το ανήλικο παιδί του κατηγορείται ότι αποπλάνησε 47χρονος, ο οποίος συνελήφθη σε περιοχή του Κιλκίς. Η σύλληψή του έγινε βάσει σχετικού εντάλματος που είχαν εκδώσει οι ανακριτικές αρχές τής Θεσσαλονίκης, μετά από καταγγελίες τού οικογενειακού και συγγενικού του περιβάλλοντος.

«Βουνά» τα σκουπίδια στη Θεσσαλονίκη


Κεντρική Μακεδονία «Βουνά» τα σκουπίδια στη Θεσσαλονίκη
«Βουνά» σχηματίζουν πλέον τα σκουπίδια στους περισσότερους δρόμους της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας των κινητοποιήσεων που συνεχίζουν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ διαμαρτυρόμενοι για τις διατάξεις του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στην περιοχή του Φοίνικα παραμένει υπό κατάληψη, με αποτέλεσμα ελάχιστα απορριμματοφόρα να κάνουν δρομολόγια αποκομιδής σκουπιδιών. Στις προτεραιότητες είναι οι λαϊκές αγορές και τα νοσοκομεία. Σε καλή κατάσταση είναι και οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης.

Ανδρουλάκης: Εθνική Επιτροπή Διαλόγου για την ανασύνθεση της κεντροαριστεράς


Ανδρουλάκης: Εθνική Επιτροπή Διαλόγου για την ανασύνθεση της κεντροαριστεράς
Υπέρ μιας Εθνικής Επιτροπής Διαλόγου, «χωρίς τα γνωστά καθημερινά πρόσωπα, αλλά με πρόσωπα υψηλού εύρους και ει δυνατόν νέα», που θα οργανώσει το διάλογο για την ανασύνθεση του χώρου της κεντροαριστεράς, τάσσεται ο Μίμης Ανδρουλάκης.

Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής επιμένει τόσο στην ανάγκη ανασύνθεσης του χώρου μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, αλλά και στη μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κόμμα που θα αποτελεί όντως πραγματική εναλλακτική κυβερνητική λύση στη χώρα.

Χαμός στα social media με τις δηλώσεις Τατσόπουλου: "Έχω πηδήξει τη μισή Αθήνα"




Χαμός και πανικός γίνεται στα social Media με την δήλωση Τατσόπουλου.Το ελληνικό χιούμορ βρήκε αφορμή να εκφρασθεί στα καλύτερα του.Σε twiter και Facebook γίνεται χαμός απο ατάκες.

 Πάρτε μια γεύση: 


Εμείς απο την επαρχία...Αγιο είχαμε..!

Σύνοδος Κορυφής - Μέρκελ: Δύσκολα να υπάρξει συμφωνία, ο δρόμος είναι μακρύς



Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η συζήτηση για τον προϋπολογισμό της ΕΕ - Ολάντ: Ελπίζω ότι το Eurogroup θα καταλήξει σε συμφωνία για την Ελλάδα την Δευτέρα

Το μπρα-ντε-φερ επί του κοινοτικού προϋπολογισμού άρχισε με τρίωρη καθυστέρηση τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, ενδεικτικό του τεταμένου κλίματος που επικράτησε στις προπαρασκευαστικές συνομιλίες και των προσπαθειών για αναζήτηση συμβιβασμού.

Ο τύπος της Παρασκευής 23/11/2012


ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μαχαίρι έως 30% στους μισθούς του Δημοσίου
Η εφημερίδα γράφει ότι « περικοπές έως και 30% στα ειδικά μισθολόγια του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ, καθώς και την οριστική κατάργηση των δώρων σε χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους περιλαμβάνει η εγκύκλιος του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα».

Επιχείρηση «μεγάλος πλούτος» για έχοντες και κατέχοντες


Σε εφαρμογή θέτει το οικονομικό επιτελείο την επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Μεγάλος πλούτος», στο πλαίσιο των ενεργειών που γίνονται για να αλλάξει η κατανομή των φορολογικών βαρών με στόχο να έχουν μεγαλύτερη συμμετοχή οι έχοντες και κατέχοντες.

Αγωνία στο ΠΑΣΟΚ για τη Δευτέρα.Πληροφορίες από το Βερολίνο συλλέγει καθημερινά η Ιπποκράτους


Τον δικό του μηχανισμό συλλογής πληροφοριών από τις Βρυξέλλες, κυρίως όμως από το Βερολίνο έχει "στήσει" το ΠΑΣΟΚ, καθώς στην Ιπποκράτους θεωρούν ότι δε μπορούν να βασιστούν στα τηλέφωνα του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών στον πρόεδρο του κόμματος.

Ασφυκτικό «πρέσινγκ» στην κυβέρνηση και αριστερή «λύση» από τον ΣΥΡΙΖΑ


Σε δύο άξονες θα κινηθεί τις επόμενες μέρες ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Ως αξιωματική αντιπολίτευση, θα ανεβάσει κι άλλο τους αντιπολιτευτικούς τόνους, ανάλογα και με τα αποτελέσματα αφενός της Συνόδου Κορυφής που βρίσκεται σε εξέλιξη, αφετέρου του Eurogroup της Δευτέρας, και τελικά των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης στην Ευρώπη. 

Η συμφωνία απέχει μόλις...10 δισ.


Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί στην Αθήνα ότι στη συνεδρίαση του Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας θα επιτευχθεί συμβιβασμός μεταξύ Βερολίνου και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, για την εκταμίευση της δόσης και της βιωσιμότητας του χρέους. 

Ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ, είπε ότι «τη Δευτέρα πρέπει να ληφθεί απόφαση για την Ελλάδα», επισημαίνοντας ότι η χώρα εκπλήρωσε τις δεσμεύσεις της και τώρα «πρέπει να κάνουμε και εμείς το ίδιο....».

Ο Π. Κουκουλόπουλος οδηγεί το ΠΑΣΟΚ στο Συνέδριο


Ο Πάρις Κουκουλόπουλος θα οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στο Συνέδριο του Φεβρουαρίου, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο αποφασισμένο να αναδείξει στα ηγετικά κλιμάκια του κόμματος μια νέα γενιά στελεχών.

Ωστόσο δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι ο Πάρις Κουκουλόπουλος θα είναι και ο νέος Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ. Οι πληροφορίες επιμένουν πως φαβορί για τη θέση του νέου Γραμματέα είναι η Φώφη Γεννηματά, η οποία θα παραμείνει εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ έως το Συνέδριο, «αν δεν βρεθεί κάτι καλύτερο άμεσα» σημειώνει με νόημα πηγή της Ιπποκράτους.

Π.Τατσόπουλος: “Έχω πηδήξει τη μισή Αθήνα και αυτοί της Χρ.Αυγής συνεχίζουν να με αποκαλούν αδερφή”


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, παραχωρεί μια συνέντευξη που απ' ότι φαίνεται θα συζητηθεί στο περιοδικό Crash.

Με το ίδιο επιθετικό ύφος που έχει στην βεντέτα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του ιδίου και της Χρυσής Αυγής, ο βουλευτής και συγγραφέας δηλώνει: “Έχω πηδήξει τη μισή Αθήνα και αυτοί της Χρυσής Αυγής συνεχίζουν να με αποκαλούν αδερφή”. 

Οι πιο τραγικές φωτογραφίες συλληφθέντων


Οι πιο τραγικές φωτογραφίες συλληφθέντων
«Μπουμπούκια» με ξεκαρδιστική φωτογένεια…οι φωτογραφίες είναι πραγματικές...



Άνθρωποι που την «πάτησαν» χοντρά από το Facebook


Άνθρωποι που την «πάτησαν» χοντρά από το Facebook (1)
Σε περίπτωση που δεν είναι ακόμη σαφές, το Facebook δεν παρέχει καμία ασφάλεια, καταστρατηγώντας κάθε έννοια ιδιωτικότητας… Οι πληροφορίες που ανεβάζει κάποιος στη σελίδα του μπορούν να τον «κάψουν», κι αυτό έχει αποδειχτεί με περισσότερους τρόπους απ’ όσο ενδεχομένως φαντάζεστε.

Άσπρη ή μαύρη ζάχαρη; Ποιά είναι καλύτερη τελικά;


άσπρη ζάχαρη
Αρχικά, όπως όλοι γνωρίζουμε η λεγόμενη μαύρη ζάχαρη δεν είναι στην ουσία μαύρη, αλλά καφέ. 

Δεν γνωρίζουμε για ποιόν λόγο δεν την αναφέρουμε ως καφέ (brown sugar), αλλά ως μαύρη, λάθος στη μετάφραση, δεν ξέρω.  

Κάθε άνθρωπoς είναι γενετικά πιo μοvαδικός από ό,τι νομίζαμε


Μια νέα αμερικανική έρευνα έρχεται να δείξει ότι κάθε άνθρωπος είναι, από γονιδιακή άποψη, πολύ πιο μοναδικός από ό,τι θεωρούσαν μέχρι σήμερα οι επιστήμονες. Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Μέριλαντ, υπό τον καθηγητή γενετικής Scott Devine, σε εργασία τους στο περιοδικό “Cell” (Κύτταρο), σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, αναφέρουν ότι τα τμήματα του DNA, τα οποία αποτελούνται από γονίδια που αλλάζουν θέση (μεταθετά γονίδια, μεταθετόνια ή τρανσποζόνια) είναι πολύ πιο συνηθισμένα από ό,τι νόμιζαν ως τώρα οι βιολόγοι.

Τι θα συνέβαινε αν προσέκρουε ένας αστεροειδής στη Γη;


Πολλοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι η εξαφάνιση των δεινοσαύρων οφείλεται στην πρόσκρουση αστεροειδούς στη Γη.
Αυτή η...
θεωρία ενισχύθηκε με την ανακάλυψη ενός τεράστιου κρατήρα στον βυθό του Κόλπου του Μεξικού.

Απίστευτη λεπτομέρεια σε πίνακα ζωγραφικής


Ο παρακάτω πίνακας ζωγραφίστηκε από τον ζωγράφο Giovanni Paolo Pannini και ονομάζεται «Gallery of Views of Modern Rome». Όπως θα παρατηρήσατε, ο παραπάνω πίνακας έχει απίστευτη λεπτομέρεια ακόμα και στους πίνακες που βρίσκονται μέσα στον πίνακα!