Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Σήμερα μαύρος ουρανός, σήμερα μαύρη μέρα...


Σήμερα μαύρος ουρανός, σήμερα μαύρη μέρα... : Η Μεγάλη Παρασκευή είναι η ημέρα του Πάθους, του Θανάτου και της Ταφής Του Κυρίου. Κατά έναν
Η Μεγάλη Παρασκευή είναι η ημέρα του Πάθους, του Θανάτου και της Ταφής Του Κυρίου. Κατά έναν "ανεξήγητο" τρόπο την Μεγάλη Παρασκευή σχεδόν κάθε χρόνο, βρέχει, θαρρείς και η φύση συμμετέχει στο πένθος και το βουβό κλάμα κάθε χριστιανού! 

ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.Τροχάδην για διαρροές και «γκρίζες ζώνες»


Ο Ευ. Βενιζέλος ζήτησε από τους υποψήφιους βουλευτές να δώσουν τη μάχη μέσω της προσωπικής επικοινωνίας με τους πολίτες
Στον «επαναπατρισμό» των ψηφοφόρων που δηλώνουν ότι έχουν στραφεί προς τα κόμματα της Αριστεράς στοχεύει η Ιπποκράτους. Προβληματισμός για τα χαμηλά ποσοστά σε Β' Αθήνας και Β' Πειραιά
Ενα μεγάλο στοίχημα σε ελάχιστο χρόνο καλείται να πετύχει το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να ανατρέψει τα αρνητικά δημοσκοπικά δεδομένα.

ΟΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΕΚ... ΔΕΞΙΩΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ.Ψάχνει στρατηγική συσπείρωσης η ΝΔ


Ψάχνει στρατηγική συσπείρωσης η ΝΔ
«Καθηλωμένα» στο 60%, καταγράφουν τα γκάλοπ, τα ποσοστά συσπείρωσης των ψηφοφόρων της ΝΔ. Σε Λεκανοπέδιο, Λακωνία, Αργολίδα και Εύβοια καταγράφονται οι μεγαλύτερες διαρροές
Στα... δεξιά της ΝΔ εστιάζεται το πολιτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή την ώρα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Για πρώτη φορά στη σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας η συντηρητική παράταξη εμφανίζεται κατακερματισμένη, γεγονός που απομακρύνει ακόμη περισσότερο τη ΝΔ από τον στόχο της αυτοδυναμίας.

«Ψαλίδι» 500 εκ. ευρώ στις πασχαλινές αγορές


«Ψαλίδι» 500 εκ. ευρώ στις πασχαλινές αγορές
Τα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης καταγράφουν μείωση τζίρου 18% έως 21%
Οι καταναλωτές εκτιμάται ότι φέτος έβαλαν «ψαλίδι» 500 εκατ. ευρώ στις πασχαλινές αγορές τους λόγω της οικονομικής ύφεσης και των μέτρων λιτότητας.

Στο σκοτάδι πρώην πελάτες των Energa και Hellas Power


Χωρίς ρεύμα κινδυνεύουν να μείνουν όσοι καταναλωτές τροφοδοτούνται από το δίκτυο μέσης τάσης καθώς και οι μεγάλοι μη οικιακοί καταναλωτές χαμηλής τάσης που ήταν πελάτες της Hellas Power ή της Energa και δεν έχουν ακόμα επιλέξει νέο προμηθευτή.
Αντίθετα, δεν υπάρχει κίνδυνος διακοπής για τους οικιακούς καταναλωτές, οι οποίοι πάντως θα πρέπει επίσης να συνάψουν σύμβαση με προμηθευτή της επιλογής τους, ΔΕΗ ή εναλλακτικό.

Τι προβλέπει το Σύνταγμα σε περίπτωση ΜΗ αυτοδυναμίας



Το 10ήμερο που θα ξεκινήσει μόλις κλείσουν οι κάλπες είναι το πιο κρίσιμο. Με τις εκλογές να γίνονται στις 6 Μαίου, η σύγκλιση της νέας Βουλής ορίσθηκε για τις 17 του μήνα.


Σ΄αυτό το διάστημα, είτε θα ορκισθεί αυτοδύναμη κυβέρνηση, είτε θα «τρέξουν» τα τριήμερα των διερευνητικών εντολών για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

40 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ.Από το ΠΑΚ στις σουίτες του «Four Seasons»


Από το ΠΑΚ στις σουίτες του «Four Seasons»
Εντάχθηκε στο αντιδικτατορικό κίνημα. Υπήρξε ο πιο στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου. Συμμετείχε σε όλες τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ από το 1981 έως το 2004. Κατάφερε να έχει μια εντυπωσιακή εξέλιξη μέχρι να βρεθεί αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη
Οι Αγγλοι, με το φλεγματικό τους χιούμορ, τους αποκαλούν «champagne socialist», δηλαδή «σοσιαλιστές της σαμπάνιας». Ανάλογη φράση χρησιμοποιούν και οι Γάλλοι. Είναι το «Gauche caviar», που στα ελληνικά μεταφράζεται «Αριστερά του χαβιαριού».

«Κόπηκαν» 300 βιβλιάρια υγείας από ομογενείς


«Κόπηκαν» 300 βιβλιάρια υγείας από ομογενείς
Περισσότερα από τριακόσια βιβλιάρια υγείας της Πρόνοιας αφαιρέθηκαν από αντίστοιχα άτομα στα Γιάννενα από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας του Δήμου Ιωαννιτών, αφού, όπως διαπιστώθηκε από τον ενδελεχή επανέλεγχο, δεν τηρούσαν τους όρους και τις προϋποθέσεις. Στις περισσότερες μάλιστα περιπτώσεις επρόκειτο για ομογενείς που είχαν προσκομίσει ψευδή στοιχεία.

Αλλάζει το τραπεζικό τοπίο

Στόχος της ΕΚΤ και της ΤτΕ είναι από την ανακεφαλαιοποίηση να προκύψουν «νέες» και «ισχυρές» τράπεζες, οι οποίες θα απορροφήσουν τις μη υγιείς τράπεζες και θα μπορούν να διατηρήσουν τον ιδιωτικό χαρακ Το πρώτο βήμα για την πλήρη αναμόρφωση του τραπεζικού χάρτη έγινε ήδη και είναι η εγγύηση του EFSF για τα νέα ομόλογα. Το δεύτερο βήμα θα γίνει αμέσως μετά το Πάσχα, όταν και θα καθορισθούν οι όροι της

Εκδόθηκαν οι εγκύκλιοι για τις εκλογές

Εκδόθηκαν οι εγκύκλιοι για τις εκλογές

Εκδόθηκαν οι εγκύκλιοι για τις εκλογές  Στην τελική ευθεία για τη διεξαγωγή των εκλογών στις 6 Μαΐου «μπαίνει» και ο κρατικός μηχανισμός, με την υπογραφή των σχετικών εγκυκλίων από τον υπουργό Εσωτερικών Τ. Γιαννίτση που καθορίζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες της εκλογικής διαδικασίας.

Στην Ημαθία θα περάσει το Πάσχα ο Κάρολος Παπούλιας

Με τους στρατιώτες της Β Μονάδας Καταδρομέων, που εδρεύει στη Νάουσα, θα γιορτάσει την Κυριακή του Πάσχα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να αφιχθεί στις 13.30 το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα, με τους αξιωματικούς

Διαδικτυακό τσούγκρισμα αυγών για "Το Χαμόγελο του Παιδιού" .

Διαδικτυακή online e- αυγομαχία για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» (online τσούγκρισμα) θα πραγματοποιηθεί από τις 15 Απριλίου μέχρι τις 30 Μαΐου
στην ιστσελίδα www.tsougresma.gr/hamogelo. To 75% από το ποσό των συνολικών εισπράξεων ενισχύει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και το 25% τη διοργανώτρια εταιρία

Νέος πρόεδρος της ΟΛΘ Α.Ε.

Μετά τη σημερινή παραίτηση του προέδρου της ΟΛΘ Α.Ε. Στυλιανού Αγγελούδη, ανακοινώθηκε ότι στη θέση του αναλαμβάνει ο κ. Κωνσταντίνος Παπαϊωάννου. Ο κ. Αγγελούδης παραιτήθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. της εταιρείας, το οποίο επανασυγκροτήθηκε σε σώμα.

Συνεδριάζει η Εκτελεστική Γραμματεία της ΝΔ στις 17 Απριλίου

Συνεδριάζει η Εκτελεστική Γραμματεία της ΝΔ στις 17 Απριλίου



Υπό την προεδρία του προέδρου του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά, θα συνεδριάσει, την Τρίτη 17 Απριλίου, στις 14:00, η Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος.

Φράσεις της Μεγάλης Εβδομάδας, στην καθημερινότητά μας!


Πολλές από τις φράσεις που χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας ζωή προέρχονται από τα Ευαγγέλια και τους ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας. Τα πρωτεία ανήκουν στη Μεγάλη Πέμπτη αλλά και οι υπόλοιπες ημέρες έχουν "δανείσει" την γλώσσα μας με αρκετές εκφράσεις.


"Ιδού ο Νυμφίος έρχεται".
Το χρησιμοποιούμε για να αναγγείλουμε την άφιξη κάποιου, συχνά και με ειρωνική διάθεση.

Μπορούν οι πίθηκοι να διαβάσουν; Μπαμπουίνοι ξεχωρίζουν λέξεις από ασυνάρτητους συνδυασμούς γραμμάτων σε ένα πρώτο βήμα για την ικανότητα της ανάγνωσης


Μπορούν οι πίθηκοι να διαβάσουν;
Διαβάζουν οι πίθηκοι; Σίγουρα όχι, όπως όμως φαίνεται μπορούν να ξεχωρίσουν λέξεις, ανατρέποντας μια βασική θεωρία μας για την ικανότητα της ανάγνωσης. Σε ένα πρωτότυπο πείραμα μπαμπουίνοι έμαθαν να διακρίνουν στην οθόνη του υπολογιστή τις υπαρκτές λέξεις τεσσάρων γραμμάτων στα αγγλικά από τις ανύπαρκτες.

Καλόγρια σε κύκλωμα κλοπής βρεφών και παράνομων υιοθεσιών


Εκατοντάδες γυναίκες καταγγέλουν πως τους πήραν τα παιδιά αμέσως μετά τη γέννηση λέγοντας τους πως δεν έζησαν.


Μία ηλικιωμένη Ισπανίδα καλόγρια προσήχθη σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου με την κατηγορία της κλοπής βρεφών έπειτα από εκατοντάδες αγωγές γυναικών, των οποίων τα παιδιά αφαιρέθηκαν από τις ίδιες αμέσως μετά τη γέννησή τους προκειμένου να δοθούν σε παράνομη υιοθεσία.

Η σκιά του εισαγγελέα πάνω από τις πρυτανικές αρχές σε περιπτώσεις καταλήψεων


Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες παρήγγειλε στους συναδέλφους του να παρεμβαίνουν άμεσα στις περιπτώσεις καταλήψεων Πανεπιστημίων, υπουργείων και άλλων δημοσίων κτιρίων και να ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία, σε περίπτωση που οι καταληψίες αρνούνται να εγκαταλείψουν το χώρο ή παραμένουν σε αυτόν για μεγάλο χρονικό διάστημα ή έχουν προηγηθεί φθορές.

Πόσο θα μας στοιχίσουν οι εκλογές


Με τις εκλογές να έχουν οριστεί για τις 6 Μαΐου, το κόστος διεξαγωγής τους ανέρχεται στα 50 εκατομμύρια ευρώ, μειωμένο κατά 80 εκατομμύρια συγκριτικά με το 2009.
Οι περικοπές έχουν ρίξει τη συνολική δαπάνη για τις εκλογές, για την οποία έχει θεσπιστεί πλαφόν 50 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ για τις αντίστοιχες εθνικές εκλογές του 2009 είχαν δαπανηθεί 130 εκατομμύρια ευρώ.