Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

ΓΚΑΛΟΠ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΓΚΡΙΝΙΑ

Γαλάζιοι βουλευτές αναγνωρίζουν ότι το χθεσινό επεισόδιο μεταξύ Λυκουρέντζου - Μουρούτη έχει ευρύτερες διαστάσεις και αποτυπώνει το βαρύ κλίμα που επικρατεί στη ΝΔ, τόσο από την αδυναμία του κομματικού μηχανισμού  να ενεργοποιηθεί λίγες εβδομάδες πριν από τις κάλπες όσο και από τη συνεχιζόμενη

Με το σκύλο στη δουλειά για λιγότερο στρες


Με το σκύλο στη δουλειά για λιγότερο στρες
Αν θέλετε να μειώσετε το στρες που σας προκαλεί η δουλειά σας, πάρτε μαζί στο γραφείο τον… σκύλο σας. Αυτό είναι επί του πρακτέου το μήνυμα μίας νέας μελέτης, η οποία έδειξε πως η παρουσία του σκύλου ελαττώνει το εργασιακό στρες και κάνει τη δουλειά πιο ικανοποιητική για όλους τους εργαζόμενους.

Επιστήμονες από τις ΗΠΑ μελέτησαν 75 εργαζομένους, διαπιστώνοντας πως όσοι είχαν τετράποδη συντροφιά στο γραφείο είχαν τονωμένο ηθικό και μειωμένο στρες, ανεξάρτητα από το αν τα σκυλάκια ήταν τα δικά τους ή συναδέλφων τους.

Σαν Σήμερα...


5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Γεγονότα

2348 π.Χ: Η Κιβωτός του Νώε πιάνει κορυφή στο όρος Αραράτ, σύμφωνα με υπολογισμούς.
1614: Η ινδιάνα Ποκαχόντας, κόρη του αρχηγού Ποχατάν, παντρεύεται τον λευκό γαιοκτήμονα Τζον Ρολφ. Η ιστορία της απεικονίστηκε στη μεγάλη οθόνη από την εταιρία Disney στην ταινία κινουμένων σχεδίων Ποκαχόντας.

Ο όμορφος της οικογένειας.Ξάδελφος του τυραννόσαυρου ήταν το μεγαλύτερο πλάσμα με πούπουλα


Ο «όμορφος πουπουλένιος τύραννος» σε καλλιτεχνική απεικόνιση
Ένα άγνωστο μέχρι σήμερα είδος φτερωτού δεινόσαυρου ανακαλύφθηκε στην περιοχή Liaoning στα βόρεια της Κίνας. Ο Yutyrannus huali ήταν γιγάντιος, σαρκοβόρος, ανήκε στην ίδια οικογένεια με τους Τυραννόσαυρους (τυραννοσαυροειδή) και έζησε περίπου 60 εκατομμύρια έτη πριν από τον βασιλιά των δεινοσαύρων, τον T. rex. Πρόκειται δε για το μεγαλύτερο σε μέγεθος ζώο με πούπουλα που έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα.

Μπλόκο Παπαδήμου σε τροπολογία για τις συνεταιριστικές.


Μπλόκο Παπαδήμου σε τροπολογία για τις συνεταιριστικές
Απορρίφθηκε από τον πρωθυπουργό τροπολογία για την απορρόφηση του προσωπικού των υπό εκκαθάριση συνεταιριστικών τραπεζών, που είχε ενταχθεί στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για την βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.
Την τροπολογία είχε καταθέσει το ΚΚΕ και είχε γίνει αρχικά δεκτή από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Παντελή Οικονόμου.

"Ας κρίνουν οι πολίτες ποια είναι υπεύθυνη συμπεριφορά


"Ας κρίνουν οι πολίτες ποια είναι υπεύθυνη συμπεριφορά : Απάντηση στη δήλωση τού εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Γιάννη Μιχελάκη, δίνει ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, επαναλαμβάνοντας τη θέση που εξέφρασε στη συνέντευξή του

Απάντηση στη δήλωση τού εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Γιάννη Μιχελάκη, δίνει ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, επαναλαμβάνοντας τη θέση που εξέφρασε στη συνέντευξή του στο in.gr, ότι «ανεξαρτήτως αποτελέσματος, η συνεργασία και η συναίνεση σε μια σειρά από πολιτικές είναι η μόνη σοβαρή και υπεύθυνη πολιτική συμπεριφορά».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου τονίζει ότι οι πολίτες ας κρίνουν ποια είναι πιο λογική και σωστή συμπεριφορά και κάνει λόγο για προεκλογικό και μικροκομματικό παραλήρημα του κ. Μιχελάκη.

ΔΝΤ: "Λυπούμαστε βαθύτατα για την αυτοκτονία του 77χρονου"


ΔΝΤ: "Λυπούμαστε βαθύτατα για την αυτοκτονία του 77χρονου" : Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε σήμερα ότι

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε σήμερα ότι "λυπάται βαθύτατα" για την αυτοκτονία του συνταξιούχου χθες στο κέντρο της Αθήνας, η οποία προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση στην Ελλάδα, αλλά και το ενδιαφέρον πολλών ξένων ΜΜΕ.  

"Αυτό που θέλω να κάνω, είναι να πω ότι λυπηθήκαμε βαθύτατα όταν μάθαμε για τον θάνατο αυτό που έλαβε χώρα κάτω από αυτές τις συνθήκες. Και απλά να εκφράσω τα συλλυπητήριά μας", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ουάσιγκτον. 

Ο Θεός είναι μια ελέγξιμη υπόθεση λέει ένας φυσικός


Infinite God
Μεταξύ των επιστημόνων – τόσο πιστών όσο και μη πιστών – υπάρχει μια ενιαία γραμμή ότι η επιστήμη και η θρησκεία είναι μη επικαλυπτόμενες περιοχές. Έτσι, το 1998 η αμερικανική Εθνική Ακαδημία Επιστημών εξέδωσε μια δήλωση υποστηρίζοντας ότι «Η επιστήμη δεν μπορεί να πει τίποτα για το υπερφυσικό. Είτε υπάρχει Θεός είτε όχι είναι ένα ζήτημα για το οποίο η επιστήμη είναι ουδέτερη»
Επειδή περίπου το ίδιο ποσοστό από όλους τους πολίτες των ΗΠΑ λέει ότι πιστεύει σε ένα προσωπικό θεό, μας κάνει να αναρωτιόμαστε τι, αν όχι η επιστήμη τους, οδηγεί την αφρόκρεμα των Αμερικανών επιστημόνων να διαφέρουν τόσο δραματικά από το γενικό πληθυσμό.

Το Internet μπροστά στα μάτια μας.Η Google παρουσίασε ένα ζευγάρι γυαλιά που συνδέονται με το διαδίκτυο



H Google ανήρτησε στο κοινωνικό δίκτυο της Google+ φωτογραφίες και βίντεο των πολυαναμενόμεων γυαλιών που σχεδιάζουν οι τεχνικοί της. Η ιδέα έχει λάβει την ονομασία «Project Glass» και στόχος είναι η δημιουργία ενός ζευγαριού γυαλιών που θα επιτρέπουν σε αυτόν που τα φορά να συνδέεται με το Internet χωρίς να περιορίζεται η ορατότητα του. Θα μπορεί δηλαδή να διαβάζει τα e-mail του, να βλέπει βίντεο ή να σερφάρει στο Διαδίκτυο ενώ κάθεται στον καναπέ και παρακολουθεί τηλεόραση, ενώ περπατά ή ακόμη και όταν οδηγάει.

Πρωτοποριακό ύφασμα για στρατιωτικές στολές


Μία πρωτοποριακή πατέντα που θα εμπεριέχεται στο ύφασμα των στρατιωτικών στολών και θα επιτρέπει την φόρτιση των κινητών τηλεφώνων κατασκευάστηκε στηΒρετανία.

Η τεχνολογία της Intelligent Textiles αφορά στην κατασκευή ενός νέου υφάσματος για τις στολές των Βρετανών στρατιωτών.

Η Εύα Καϊλή για τον Τειρεσία

Η Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Εύα Καϊλή κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Φίλιππο Σαχινίδη αναφορικά με την λειτουργία του συστήματος ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ
Η Βουλευτής ρώτησε τον Υπουργό πώς αποτιμά η κυβέρνηση τη λειτουργία του συστήματος «Τειρεσίας» μέσα στις παρούσες συνθήκες οικονομικής ύφεσης και αυξημένων οικονομικών δυσχερειών των πολιτών, σε

Η Ε.Ράπτη ερωτευμένη με τον ...Εζέλ αναφέρει τουρκικό δημοσίευμα

Print E-mail
 
 
Σάλο έχει προκαλέσει πρωτοσέλιδο τουρκικής εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο η Έλενα Ράπτη φέρεται να είναι ερωτευμένη με τον γνωστό Ezel, ονόματι Kenan İmirzalıoğlu.
Το δημοσίευμα αναφέρει πως
 η πιο όμορφη βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου τρέφει

Ημερίδα μελισσοκομίας στην Πέλλα

Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας με τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής διοργανώνει Ημερίδα με Θέμα: «Προγραμματισμός Υλοποίησης Δράσεων Ανάπτυξης Μελισσοκομίας».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθείς στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας στο Διοικητήριο Έδεσσας ημέρα

Περίπου οι μισοί καρκινοπαθείς πεθαίνουν από άλλη νόσο



Περίπου οι μισοί από τους ανθρώπους που πάσχουν από καρκίνο, πεθαίνουν από άλλη νόσο, σύμφωνα με νέα έρευνα που παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης για την έρευνα στον καρκίνο, στο Σικάγο.


Ο ερευνητής Dr. Yi Ning, του Virginia Commonwealth University στο Richmond, δήλωσε ότι 51% των ανθρώπων που διαγνώστηκαν με καρκίνο τελικά πέθαναν από αυτόν αλλά το 49% πέθαναν από άλλες παθήσεις.

Καταγγελία-σοκ: Τον ξυλοκόπησαν αστυνομικοί


Mήνυση κατέθεσαν το μεσημέρι δύο συγγενείς του 18χρονου, ο οποίος χαροπαλεύει, έπειτα από τον άγριο ξυλοδαρμό του, όπως καταγγέλλουν, από αστυνομικούς.


Ο νεαρός μεταφέρθηκε τα ξημερώματα με C130 εσπευσμένα στο Τζάνειο Νοσοκομείο της Αθήνας, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, έχοντας υποστεί σοβαρές βλάβες στο πάγκρεας, στη σπλήνα και τον πνεύμονα.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΠΡΕΣΒΗ Βενιζέλος: Θα προχωρήσουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές


Βενιζέλος: Θα προχωρήσουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές Συνάντηση με τον πρέσβη των ΗΠΑ, Ντάνιελ Σμιθ είχε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου του Κινήματος, αντικείμενο της συζήτησης ήταν η κατάσταση στην Ελλάδα, στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις, η πορεία προς τις εκλογές, ο τρόπος εφαρμογής του προγράμματος σταθεροποίησης και η

Kύπρος:Το μείζον θέμα της οικονομικής κρίσης στις προτεραιότητες της κυπριακής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, δηλώνει ο αρμόδιος υφυπουργός Α. Μαυρογιάννης



Στα μεγάλα θέματα, τα οποία αναμένεται να βρίσκονται στην «ατζέντα» της Κυπριακής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης το δεύτερο εξάμηνο του έτους, αναφέρθηκε ο αρμόδιος υφυπουργός για Ευρωπαϊκά Θέματα Ανδρέας Μαυρογιάννης.
Τόνισε ότι θα κυριαρχήσουν το «μείζον θέμα της οικονομικής κρίσης και οι προσπάθειες εξόδου από αυτήν».

Οι εμποράκοι της δυστυχίας


Σταύρος Θεοδωράκης

Του Σταύρου Θεοδωράκη
protagon.gr
Ιδού λοιπόν τι έχουμε καταφέρει. Στην Αυστραλία μαζεύουν ρούχα στις εκκλησίες για τους έλληνες που κρυώνουν. «Ένα μπουφάν για τους Έλληνες»! Όπου νάναι θα φτάσουν τα κοντέινερ. Τα αμερικάνικα κανάλια υποστηρίζουν ότι «ο φωτορεπόρτερ που γύρισε όλο τον κόσμο ζει σε ένα παγκάκι στην Αθήνα». Ούτε όνομα δίνουν βέβαια, ούτε άλλα στοιχεία.

Φθηνότερο φέτος το πασχαλινό τραπέζι


Φθηνότερο φέτος το πασχαλινό τραπέζι : Φθηνότερο αναμένεται φέτος κόστος του πασχαλινού τραπεζιού. Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου επεξεργάσθηκε στοιχεία από Σούπερ Μάρκετ, Λαϊκές – Δημοτικές Αγορές και την Κεντρική Αγορά

Φθηνότερο αναμένεται φέτος κόστος του πασχαλινού τραπεζιού. Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου επεξεργάσθηκε στοιχεία από Σούπερ Μάρκετ, Λαϊκές – Δημοτικές Αγορές και την Κεντρική Αγορά Αθηνών (Βαρβάκειος) από τα οποία προέκυψε πως τα κρεατικά εμφανίζονται φθηνότερα κατά 10,44% κατά μέσο όρο, ενώ η μείωση στα λαχανικά και τα φρούτα είναι της τάξης του 5,80%.

«Όχι» στις εκλογές από Βαλυράκη – επιφυλάξεις από Μπετενιώτη


Ο Σήφης Βαλυράκης
Αντίθετος με την προσφυγή σε πρόωρες εκλογές δηλώνει ο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σήφης Βαλυράκης, εκτιμώντας ότι αυτές θα οδηγήσουν σε αποσταθεροποίηση.

Μιλώντας στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο κ. Βαλυράκης υποστήριξε ότι « η προσφυγή σε πρόωρες εκλογές με άτυπο αλλά ουσιαστικό ερώτημα «ναι ή όχι στο μνημόνιο», χωρίς να λύνει κανέναν πρόβλημα, απειλεί να οδηγήσει σε αποσταθεροποίηση της χώρας».

Κατερίνη: Μαθητικός Διαγωνισμός στολισμού πασχαλινής λαμπάδας.


Κεντρική Μακεδονία Κατερίνη: Μαθητικός Διαγωνισμός στολισμού πασχαλινής λαμπάδας.

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Ώρα έναρξης: 10:30, Τόπος: Δ. Κατερίνης

Μαθητές των Δημοτικών και των Γυμνασίων του Δήμου Κατερίνης θα διαγωνισθούν στον στολισμό πασχαλινής λαμπάδας. Επιτροπή η οποία θα απαρτίζεται από εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από έναν αναγνωρισμένο καλλιτέχνη της πόλης μας, από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, την Αντιπεριφερειάρχη και τον Δήμαρχο Κατερίνης, θα βραβεύσουν τις 3 καλύτερες λαμπάδες ενώ θα απονεμηθούν χρηματικά έπαθλα και έπαινοι συμμετοχής.

Μπαζάρ Λαμπάδας στο Αιγίνιο


Κεντρική Μακεδονία Μπαζάρ Λαμπάδας στο Αιγίνιο

Με σκοπό τη στήριξη της τοπικής αγοράς και με σύνθημα «συμμετέχουμε όλοι – κανείς δεν χάνει – κερδίζει αυτός που έχει ανάγκη», ο εμπορικός κόσμος και η τοπική κοινωνία του Αιγινίου αναλαμβάνουν μια σειρά από πρωτοβουλίες, ενόψει των εορτών του Πάσχα.

Συγκεκριμένα, το Σωματείο των Επαγγελματιών Αιγινίου σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές της Ε’ & Στ’ τάξης των τριών Δημοτικών Σχολείων, διοργανώνουν την Κυριακή 8 Απριλίου 2012 στις 18:00 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία Αιγινίου, έκθεση - μπαζάρ λαμπάδας.

Οι βουλευτές του Σύριζα στη Χαλκιδική


Κεντρική Μακεδονία Οι βουλευτές του Σύριζα στη Χαλκιδική

Τους πέντε υποψηφίους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής εξέλεξε με ομόφωνη απόφασή της η συνέλευση των μελών και φίλων του σχήματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές θα εκπροσωπηθεί από τους: Γεράκη Γιώργο, Δήμου Αριστομένη, Ιγγλέζη Κατερίνα, Σακκά Χρήστο, Χουχούτα Νικήτα.

Τρόφιμα σε Απόρους από την Αντιπεριφέρεια Πιερίας


Κεντρική Μακεδονία Τρόφιμα σε Απόρους από την Αντιπεριφέρεια Πιερίας
Έκκληση προς τους επιχειρηματίες ειδών διατροφής  της Πιερίας να υποστηρίξουν τη συλλογική προσπάθεια  συγκέντρωσης  τροφίμων ενόψει των εορτών του Πάσχα για τους άπορους συμπολίτες μας, απευθύνει η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.
Για άλλη μια φορά στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής,  η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας προωθεί δράσεις με σκοπό την ενίσχυση και συμπαράσταση οικονομικά αδύναμων πολιτών.

Οι Υποψήφιοι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ στο Κιλκίς


Κεντρική Μακεδονία Οι Υποψήφιοι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ στο Κιλκίς

Την Κυριακή 1 Απριλίου 2012 πραγματοποιήθηκε Νομαρχιακή Συνέλευση των μελών της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, παρουσία του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής Βαγγέλη Ζορκάδη.

Στη συνέλευση αποφασίστηκε η σύνθεση του ψηφοδελτίου της ΔΗΜΑΡ του Νομού Κιλκίς για τις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Οι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος είναι:

Πολιτική εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κιλκίς



O ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κιλκίς σας προσκαλεί την Τετάρτη 18/04/2012 και ώρα 19:00 στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς που θα πραγματοποιηθεί πολιτική εκδήλωση με ομιλητές τους Παναγιώτη Κουρουμπλή (Ανεξάρτητος βουλευτής), Τάσο Κουράκη (Βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ) και Δημήτρη Βίτσα (Γραμματέας ΚΠΕ Συνασπισμού)


Αρχηγική εμφάνιση Καμμένου στη Βουλή

Αρχηγική εμφάνιση Καμμένου στη Βουλή
Στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης για τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος έκανε την πρώτη ομιλία του ως πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξ'αρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.
Στην ομιλία του σημείωσε ότι «Αντέξαμε στις πιέσεις όλο αυτό το διάστημα και δεν υπογράψαμε δηλώσεις μετανοίας ψηφίζοντας τα δυο μνημόνια. Είμαστε Κίνημα Πολιτών που γιγαντώθηκε μέσα από το διαδίκτυο, το κίνημα μας μεγαλώνει και θα γίνει

Μοίρασαν ρόλους για διμέτωπο

Στη μάχη με στόχο τους «Ανεξάρτητους Ελληνες» έριξε ο Αντ. Σαμαράς τον Ευ. Μεϊμαράκη.
Στη μάχη με στόχο τους «Ανεξάρτητους Ελληνες» έριξε ο Αντ. Σαμαράς τον Ευ. Μεϊμαράκη.
Με ξεκάθαρους πλέον ρόλους, τα μέλη της ηγετικής ομάδας της ΝΔ αναλαμβάνουν να δώσουν συνέχεια στον διμέτωπο αγώνα που έχει κηρύξει, εν όψει των εκλογών, ο Αντ. Σαμαράς.
Ο Γ. Μιχελάκης έχει θεσμικά αναλάβει την αντιπαράθεση με το ΠΑΣΟΚ και τη Φ. Γεννηματά, ενώ τα άλλα κόμματα της Κεντροδεξιάς φαίνεται ότι έχουν τεθεί στο στόχαστρο των

ΜΑΝΟΣ ΚΑΙ ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΣ ΜΑΖΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Γρηγόρης Βαλλιανάτος και Στέφανος Μάνος ενώνουν τις δυνάμεις τους για τις ερχόμενες εκλογές. Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε, οι δύο άνδρες ανακοίνωσαν πως τα κόμματα Φιλελεύθερη Συμμαχία (του Γ. Βαλλιανάτου) και..  Δράση (του Στέφανου Μάνου) θα κατέ

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΙΚΑ

Σήμερα ξεκινά η καταβολή του δώρου Πάσχα στους συνταξιούχους του IKA και στους δημοσίους υπαλλήλους, ενώ στον ιδιωτικό τομέα η καταβολή του δώρου θα πρέπει να γίνει έως τη Μεγάλη Τετάρτη. Από τη Μεγάλη Τρίτη θα καταβάλλεται το επίδομα Πάσχα στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός

"Κούρεμα" τραπεζικών δανείων υπόσχεται ο Καμμένος


Bασικές αλλαγές στη δομή του κράτους περιλαμβάνει το προεκλογικό πρόγραμμα του, υπό την προεδρία του Πάνου Καμμένου, νεοσύστατου πολιτικού σχηματισμού "Ανεξάρτητοι Έλληνες" που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση σήμερα μέσω του διαδικτύου.
Με σκοπό, όπως επισημαίνεται, την υπερκομματική αντιμετώπιση στρατηγικών ζητημάτων εθνικής ασφάλειας, οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες" θα δημιουργήσουν, υπό τον πρωθυπουργό, Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, καθώς και Γενική Γραμματεία Ελλήνων Εξωτερικού με αρμοδιότητα την αμφίδρομη ανάπτυξη των οικονομικών και πολιτιστικών δεσμών.

Ιταλία: Αλλαγές στα εργασιακά

Την αλλαγή μέρους της νέας δέσμης μέτρων στον εργασιακό τομέα επιβεβαίωσαν την Τετάρτη, μέσω συνέντευξης Τύπου, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Mario Monti και η υπουργός Εργασίας, Elsa Fornero.

Ειδικότερα, αντίθετα από ότι είχε αποφασισθεί αρχικά, σε περίπτωση που ένας υπάλληλος θεωρεί ότι απολύθηκε από τον εργοδότη του, για οικονομικούς λόγους, χωρίς όμως να υφίσταται η συγκεκριμένη αιτία θα μπορεί να προσφεύγει στην ιταλική

«Να μπει τέλος στις περικοπές»


Τη διεξαγωγή των εκλογών το συντομότερο δυνατόν αλλά και να μπει ένα τέλος στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, ζήτησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, μιλώντας απόψε σε συγκέντρωση στο Περιστέρι.
Ο κ. Κουβέλης επανέλαβε τη θέση του για την ανάγκη να υπάρξει ένα δίχτυ προστασίας των οικονομικά ασθενέστερων, ενώ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ για «νεοφιλελεύθερες αναζητήσεις».

Παπανδρέου: Χρειαζόμαστε ένα νέο μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης


Παπανδρέου: Χρειαζόμαστε ένα νέο μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης
Η Ευρωπαϊκή Ενωση και η ευρωζώνη χρειάζεται να κάνουν ακόμη πολλά, καθώς εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν μια μεγάλη πρόκληση, τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, μιλώντας στην "Επιτροπή Στίγκλιτς", στην έδρα του ΟΗΕ.

Τον απολογισμό της για το 2011 κάνει η διοίκηση Ψωμιάδη

Τον απολογισμό των Πεπραγμένων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
για το 2011 θα κάνει η διοίκηση της Περιφέρειας σε ειδική συνεδρίαση. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 13.00, στην αίθουσα «Αλέξανδρος» του Συνεδριακού Κέντρου

ΝΔ: «Ποιος φοβάται τις εκλογές;»


«Μαγειρέματα» με το PSI και την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών πίσω από τα σενάρια για αναβολή των εκλογών, βλέπει η ΝΔ και δείχνει τον Σηφουνάκη που... διαψεύδεται από Καψή και Διαμαντοπούλου. 
Τη σαφή δήλωση του Λουκά Παπαδήμου για την ακριβή ημερομηνία των εκλογών αξιώνουν πλέον στη Λ. Συγγρού έπειτα από τα τελευταία 24ωρα των «περίεργων» όπως τα χαρακτηρίζουν σεναρίων για αναβολή ή μετάθεση των εκλογών. 

Αρχίζει σήμερα η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων από το δήμο Θεσσαλονίκης

Ξεκινά σήμερα η καταβολή προνοιακών επιδομάτων του διμήνου Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2012 από τον δήμο Θεσσαλονίκης. Τα επιδόματα
θα καταβάλλονται μέχρι τη Δευτέρα 30 Απριλίου καθώς κατ’ εξαίρεση για το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2012, η διάρκεια πληρωμών ορίζεται σε διάστημα πέραν των δύο εβδομάδων λόγω των αργιών για την περίοδο του Πάσχα.

Εκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου


Εκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου
Δεν ήταν μια τυπική εκδήλωση η χθεσινοβραδινή στο Μουσείο Μπενάκη, όπου ο Ευ. Βενιζέλος συναντήθηκε με ανθρώπους των επιστημών, της τέχνης και του πολιτισμού.
Βλέπετε, πέρα από την καθιερωμένη ομιλία, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άκουσε τις παρατηρήσεις και τις ερωτήσεις πολλών από τους συμμετέχοντες και έδωσε απαντήσεις που περιείχαν σαφείς -και ενίοτε δραματικές- επισημάνσεις σχετικά με την κρίση και τον ρόλο του πνευματικού κόσμου στην προσπάθεια υπέρβασής της.

Επαναφορά του φόρου ιδιοκατοίκησης ζητεί η ΕΕ


ΤΗΝ επιβολή φόρου ιδιοκατοίκησης συστήνει στην Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την τριμηνιαία έκθεσή της, ενώ οι αναλυτές της ΕΕ θεωρούν ότι παρά τη βαριά φορολόγηση στη χώρα μας, υπάρχουν ακόμα περιθώρια για να αυξηθούν οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης που επιβάλλονται σε καύσιμα, τσιγάρα και ποτά.

Θέτουν θέμα για το κουλούρι


Ο πρόεδρος της Ένωσης των Κουλουράδων και Αρτοποιών της Τουρκίας Ζεκί Σαμί Οζντεμίρ κατέθεσε αίτηση στην Εμπορική Ένωση της Κωνσταντινούπολης για να πάρουν τη διεθνή πατέντα για το κουλούρι, το «σιμίτ» όπως το αποκαλούν οι γείτονές μας.

Ο Μπενίνι και τα... σουτζουκάκια! – «Όλοι χρωστάμε στην Ελλάδα»


Πραγματικό... ρεσιτάλ έδωσε ο Ιταλός σκηνοθέτης και ηθοποιός, Ρομπέρτο Μπενίνι, κατά την ανακήρυξή του σε επίτιμο διδάκτορα του τμήματος ιταλικής φιλολογίας του ΑΠΘ.


«Ευχαριστώ πολύ. Γεια σας αγαπημένοι μου φίλοι. Θέλω να σας φιλήσω όλους στο στόμα. Η καρδιά μου χτυπάει πολύ δυνατά» είπε σε... άπταιστα ελληνικά ο Ρομπέρτο Μπενίνι όταν ανέβηκε στο βήμα και δε δίστασε να βγάλει την τήβεννο γιατί... είχε σκάσει!

«Υπάρχει ιδεολογική, πολιτική και αισθητική τρομοκρατία»

Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο εκφασισμού, από τη στιγμή που διαρρηγνύεται ο κοινωνικός ιστός, ανατρέπονται αξίες, καταλύονται βασικά προτάγματα, ενώ η οργή εναλλάσσεται με τον φόβο και τίποτα από αυτά τα δύο δεν μετατρέπεται σε πρόταση εξουσίας, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, απευθυνόμενος στους ανθρώπους των Γραμμάτων και της Τέχνης.