Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Αίτημα της Ν.Ε. του ΤΕΕ ν. Κιλκίς για ονομασία του θεάτρου λόφου σε “θέατρο λόφου Σπύρος Αυγητίδης”



Αίτημα, με θέμα την ονομασία του θεάτρου λόφου Κιλκίς σε “θέατρο λόφου Σπύρος Αυγητίδης” αποφάσισε να απευθύνει στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς η N.E ΤΕΕ Ν.Κιλκίς στην τελευταία της συνεδρίαση. Η σκοπιμότητα της απόφασης και του σχετικού αιτήματος, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής έγκειται στην απόδοση ελάχιστου φόρου τιμής μετά θάνατον στον εμπνευστή και ενσαρκωτή της ιδέας, συνάδελφο πρώην

Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά στο Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς.

Την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 10:00 το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης πραγματοποίησε τον Αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Πολυανής και Κιλκισίου κ.Εμμανουήλ, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ.Ψωμιάδης, ο Αντιπερειφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, κ.Χρήστος Γκουντενούδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος,

«Η ΕΕ απέτυχε στην αντιμετώπιση της κρίσης γιατί απέτυχαν οι συντηρητικές ηγεσίες»


Αναφερόμενος στην έκδοση ευρωομολόγων είπε ότι θα έχουν θετικές επιπτώσεις στην ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αποτύχει στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης γιατί απέτυχαν οι συντηρητικές ηγεσίες των χωρών μελών της» τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στο συνέδριο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στις Βρυξέλλες.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς επεσήμανε ότι η περιοριστική δημοσιονομική πολιτική και η φορολογική αυστηρότητα δεν φτάνουν για να λυθούν τα προβλήματά της Ευρώπης. Σημείωσε ότι «πρέπει να επενδύσουμε στην ποιοτική, ανταγωνιστική Ευρώπη με έμφαση στις θέσεις εργασίας και την ποιότητα». 

Προγραμματική σύμβαση για την καθαριότητα του συνοριακού σταθμού των Ευζώνων.


Προγραμματική σύμβαση υπέγραψαν πρόσφατα ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης κ. Θύμιος Σώκος και ο δήμαρχος Παιονίας κ. Αθανάσιος Λαπόρδας με αντικείμενο την καθαριότητα του συνοριακού σταθμού των Ευζώνων.

Ο ετήσιος προϋπολογισμός υλοποίησης του έργου ανέρχεται στο ποσό των  ενενήντα εννέα χιλιάδων (99.000) ευρώ που θα καταβάλλεται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας- Θράκης στο Δήμο Παιονίας σύμφωνα με την πρόοδο υλοποίησης του έργου.

Η επιλόχεια κατάθλιψη "χτυπάει" και τους άνδρες


Η επιλόχεια κατάθλιψη "χτυπάει" και τους άνδρες

Σύμφωνα με νέα έρευνα, η επιλόχεια κατάθλιψη δεν αφορά μόνο τις γυναίκες, αλλά και τους άνδρες, καθώς περίπου το 10% αυτών εμφανίζει κατάθλιψη πριν και μετά τον τοκετό της γυναίκας.

Ο James Paulson από την ιατρική σχολή «Eastern Virginia» στο Norfolk επισκόπησε 43 έρευνες που περιελάμβαναν 28.004 συμμετέχοντες, εξετάζοντας για πιθανή κατάθλιψη σε πατέρες, μεταξύ του πρώτου τριμήνου και του πρώτου χρόνου μετά τη γέννηση του παιδιού, διάστημα κατά το οποίο οι γονείς μπορεί να αισθάνονται στρεσαρισμένοι και αποκομμένοι από το νεογέννητο.

Αστυνομικοί ακατάλληλοι να οπλοφορούν


Ούτε οι μισοί από τους αστυνομικούς οι οποίοι κυκλοφορούν στους δρόμους δεν έχουν περάσει από τα απαραίτητα ψυχολογικά τεστ ώστε να γνωρίζει η Πολιτεία εάν είναι ικανοί να οπλοφορούν. Αυτό όχι μόνο είναι παράνομο, βάση νόμου, αλλά ίσως καταστεί και επικίνδυνο
Το 2008, όταν και δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, κάποια ΜΜΕ αναφέρθηκαν στο θέμα της ψυχολογικής εξέτασης μέσω τεστ των αστυνομικών.

Η αλήθεια για το σέξι "Happy Birthday" της Marilyn Monroe


Ένα τραγούδι που άφησε εποχή. Ποιος δεν ξέρει το αισθησιακό "Happy Birthday" που τραγούδησε όλο σκέρτσο στον πρόεδρο John F. Kennedy η Marilyn Monroe για τα 45α γενέθλιά του, αναστατώνοντας τον ανδρικό πληθυσμό και σκορπίζοντας ρίγη ζήλιας στις κυρίες.

Απίθανη τέχνη με 3D ζωγραφιές στο δρόμο


3D τέχνη (11)
Ο Kurt Wenner είναι,ο καλλιτέχνης που μας τράβηξε την προσοχή. Δημιουργεί φανταστικές 3D εικόνες στους δρόμους με την απίθανη τεχνική του!
Ο Kurt Wenner δούλευε παλιά στην NASA αλλά αποφάσισε να φύγει από την Αμερική, πουλώντας όλη του την περιουσία, και να μετακομίσει στην Ιταλία για να γνωρίσει καλύτερα την τέχνη που του άρεσε.
Εμπνευσμένος από τους ανθρώπους που στέκονται πάνω στα πεζοδρόμια αποφάσισε να δημιουργήσει εικόνες με την τεχνική της 3D ζωγραφικής. Όταν δεις από μια οπτική γωνία έναν άνθρωπο πάνω στο πεζοδρόμιο μοιάζει να στέκεται στον αέρα.
Η συλλογή με τις 3D εικόνες κυκλοφορεί και σε βιβλίο!

Δελτίον Κρίσης: 25.11.11 του Γιάννη Βαρουφάκη

1. Γιατί η Γερμανία δυσκολεύτηκε να δανειστεί;

Το γεγονός της εβδομάδας ήταν η αποτυχία της πρόσφατης δημοπρασίας Γερμανικών ομολόγων. Η Κρίση έφτασε στα πρόθυρα του πιο σκληρού μέρους του σκληρού πυρήνα της ευρωζώνης, όπως ήταν αναμενόμενο σε όποιον (πλην ευρωπαίων ηγετών) είχε μάτια και έβλεπε. Τι ακριβώς συνέβη; Έχασε η κραταιά Γερμανία την αξιοπιστία της; Όχι βέβαια. Απλά, οι επενδυτές (ιδίως οι εξ Ασίας) άρχισαν να λαμβάνουν πολύ σοβαρά την πιθανότητα να μην υπάρχει ευρώ σε πέντε χρόνια, όταν δηλαδή θα λήξουν τα Γερμανικά ομόλογα που δεν βρήκαν ικανό αριθμό αγοραστών πριν μερικές μέρες.

Τρέλανε τον υπουργό

Δ. Κ.

Έρωτας μεγάλος, δεν υπάρχει άλλος… Εκείνη μια πανέμορφη δημοσιογράφος που κατάφερε να μπει στην καρδιά του υπουργού. Εκείνος, ως υπουργός, δείχνει πάντα σοβαρός, αλλά χωρίς να έχει λάβει σοβαρά υπ’ όψιν τα παιχνίδια της καρδιάς.

Βούιξαν τα πηγαδάκια από το νέο ειδύλλιο που γράφεται εδώ και λίγο καιρό στους πολιτικούς-δημοσιογραφικούς κύκλους.

25 Νοεμβρίου 1942.Επιχείρηση «Γοργοπόταμος»


Κορυφαία αντιστασιακή πράξη κατά τη διάρκεια της Γερμανικής κατοχής. Υπήρξε αποτέλεσμα της συνεργασίας των δύο μεγαλύτερων αντιστασιακών οργανώσεων, του ΕΛΑΣ και του ΕΔΕΣ, υπό την υψηλή καθοδήγηση βρετανών κομάντος.
Στις 29 Σεπτεμβρίου 1942 μία ομάδα αποτελούμενη από δώδεκα κομάντος, με επικεφαλής τον συνταγματάρχη Έντι Μάιερς και τον ελληνομαθή ταγματάρχη Κρις Γουντχάουζ, έπεσε με αλεξίπτωτα στην περιοχή της Γκιώνας. Ανάμεσά τους ήταν ο Ελλαδίτης Θεμιστοκλής Μαρίνος κι ένας Κύπριος με το κωδικό όνομα «Γιάννης».

25Η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ. Ενας Ελληνας στους φιναλίστ συγκλονιστικού διαγωνισμού του ΟΗΕ


Η δημιουργία του φωτογράφου Κώστα Σατλάνη για την καμπάνια του ΟΗΕ συμπεριελήφθη στις 30 καλύτερες ανάμεσα σε περισσότερες από 2700 συμμετοχές.
Ένας Έλληνας φωτογράφος, ο Κώστας Σατλάνης, συγκαταλέγεται στους 30 φιναλίστ του διαγωνισμού που είχε προκηρύξει ο ΟΗΕ για τον σχεδιασμό αφίσας στα πλαίσια καμπάνιας ευαισθητοποίησης με αφορμή την σημερινή παγκόσμια ημέρα για τον τερματισμό της βίας που υφίσταται μια στις τρεις γυναίκες παγκοσμίως.
Η δημιουργία του φωτογράφου Κώστα Σατλάνη ήταν ανάμεσα στις 30 που επιλέχθηκαν ως οι καλύτερες μεταξύ άνω των 2.700 συμμετοχών από 40 ευρωπαϊκές χώρες.

Σύλληψη 50χρονης αλλοδαπής για μαστροπεία

Συνελήφθη σήμερα (25/11) πρώτες πρωινές ώρες, στη Νέα Αγαθούπολη Πιερίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης, έπειτα από σχεδιασμό επιχείρησης, μία αλλοδαπή υπήκοος Βοσνίας - Ερζεγοβίνης 50 ετών, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για μαστροπεία.
Ειδικότερα, τα επ’ αμοιβή ερωτικά ραντεβού κανόνιζε η 50χρονη αλλοδαπή ιδιοκτήτρια καφέ - μπαρ, η οποία με σκοπό το κέρδος προήγαγε στην πορνεία, έναντι του

Bild: "Αυτός είναι ο μεγαλύτερος απατεώνας της Ελλάδας"


Bild: "Αυτός είναι ο μεγαλύτερος απατεώνας της Ελλάδας"
Μέχρι και τη Γερμανία έφτασε η φήμη του πολυσυζητημένου Μάκη Ψωμιάδη, ο οποίος παραμένει έγκλειστος στις φυλακές των Σκοπίων.

Με τίτλο: «Αυτός είναι ο μεγαλύτερος απατεώνας της Ελλάδας», η γερμανική εφημερίδα Bild αναφέρει ότι ο Μάκης Ψωμιάδης είναι μια «σχεδόν συμβολική φιγούρα» για την Ελλάδα της κρίσης και της διαφθοράς και υπενθυμίζει ότι πρόκειται για τον γιο ενός ιερέα που κατέληξε να κάνει ό,τι θέλει χωρίς να έχει ποινικές κυρώσεις.

Δήλωση Καρατζαφέρη με νόημα... "Η κυβέρνηση πρέπει να έχει χρόνο να ολοκληρώσει το έργο της"



Παράταση της κυβερνητικής θητείας "δείχνει" η δήλωση του προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γιώργου Καρατζαφέρη, κατά την οποία "η κυβέρνηση πρέπει να έχει χρόνο να ολοκληρώσει το έργο της".

Στη συγκεκριμένη δήλωση προέβη ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, προκειμένου να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των επαφών του στις Βρυξέλλες.

Ο καφές “σύμμαχος” κατά του καρκίνου του ενδομητρίου


Οι γυναίκες που πίνουν τουλάχιστον τέσσερα φλιτζάνια καφέ την ημέρα διατρέχουν μειωμένο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρκίνο του ενδομητρίου, αποκαλύπτουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ...

Το εύρημα προέρχεται από την μεγαλύτερη έως σήμερα μελέτη για την συσχέτιση καφέ και τσαγιού με τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου στο εσωτερικό τοίχωμα της

Πετρελαϊκοί κολοσσοί ενδιαφέρονται για «οικόπεδα» στην κυπριακή ΑΟΖ


Εταιρίες-κολοσσοί της πετρελαϊκής βιομηχανίας αλλά και πιο μικροί διεθνείς παίκτες έχουν ενδιαφερθεί να αγοράσουν ή έχουν ήδη αγοράσει τα αποτελέσματα ερευνών που διεξήγαγε η Κυπριακή Δημοκρατία εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης (ΑΟΖ)

Εταιρείες όπως η αμερικανικών συμφερόντων

«Ιστορικός» συμβιβασμός τραπεζιτών-Βενιζέλου για τις κοινές μετοχές;


 

Τελικώς, οι τραπεζίτες φαίνεται να πετυχαίνουν, έστω και κατά το ήμισυ, τον στόχο τους.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, που «κυκλοφορούν» στην αγορά, η άντληση κεφαλαίων από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) θα γίνει με την εγγυοδοσία κοινών αλλά και προνομιούχων μετοχών.
Αυτό πρακτικά σημαίνει –αν βεβαίως εφαρμοσθεί– ότι η κατηγορηματική θέση του υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, η οποία πολλάκις δηλώθηκε το τελευταίο διάστημα, ότι θα γίνει αποκλειστικά με κοινές μετοχές, ακυρώνεται.

Έρχεται νέο πολυνομοσχέδιο για εφεδρεία, συντάξεις, κλειστά επαγγέλματα


Έρχεται νέο πολυνομοσχέδιο για εφεδρεία, συντάξεις, κλειστά επαγγέλματα
Με πολυνομοσχέδιο-"σκούπα" η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να κλείσει όλες τις εκκρεμότητες σχετικά με την υλοποίηση μέτρων και μεταρρυθμίσεων που εντάσσονται της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου και αποτελούν προϋπόθεση για την εκταμίευση της 6ης δόσης.
Το νέο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει ρυθμίσεις για την εργασιακή εφεδρεία, το ασφαλιστικό, το κλείσιμο και τις συγχωνεύσεις ΔΕΚΟ, τα κλειστά επαγγέλματα και τα φάρμακα. Η κατάρτιση του θα ολοκληρωθεί τις αμέσως προσεχείς μέρες και την Τετάρτη θα συζητηθεί στην Κυβερνητική Επιτροπή.

Η άγνωστη Άνγκελα Μέρκελ (φωτο)


Η μικρή κομμουνίστρια μεγάλωσε και έγινε η πιο ισχυρή γυναίκα του κόσμου. Και έχει το μέλλον του καπιταλισμού στα χέρια της!

Φυσικά, δεν είναι άλλη από την Άνγκελα Μέρκελ. Τη (νέα) Σιδηρά Κυρία της Ευρώπης, τη γυναίκα που κάνει καλά τον Σαρκοζί, τον Μπαρόζο, τον Ρομπάι και όλους τους υπόλοιπους ηγέτες, που μια της λέξη ρίχνει και ανεβάζει κυβερνήσεις και... αγορές. Η Daily Mail φιλοξενεί το πορτρέτο της, όλα όσα θέλετε ή δε θέλετε να ξέρετε για την φράου Μέρκελ.

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΑΠΟ ΝΕΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ. Το διαδίκτυο «παγίδα» αυτοκτονίας για εφήβους με προβλήματα


Τα ελληνόπουλα παραμένουν από τα λιγότερο ευάλωτα στα αρνητικά συναισθήματα, παρά την επιδείνωση των συνθηκών ζωής τα τελευταία χρόνια.
Οι αυτοκτονίες είναι η τρίτη αιτία θανάτου παγκοσμίως στις ηλικίες 15-24 ετών, αλλά η χώρα μας έχει από τα χαμηλότερα ποσοστά.
Τα συναισθήματα κατάθλιψης που συχνά προκαλούν αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές καταγράφονται σε σχεδόν ένα στα τρία κορίτσια (29%) και σχεδόν ένα στα οκτώ αγόρια (13%), σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας που θα παρουσιαστεί επίσημα τις επόμενες ημέρες στη Θεσσαλονίκη.

Έκαναν τα περιττώματα τους καύσιμο;


Έκαναν το σκατό τους καύσιμο;
Οι κάτοικοι της μικρής πόλης Ντίντκοτ, λίγα χιλιόμετρα νότια της Οξφόρδης, θα ζεσταίνονται τον φετινό χειμώνα από τα ίδια τους τα περιττώματα!
Πρόκειται για ένα πιλοτικό προγράμμα ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ, με το οποίο οι ενεργειακές ανάγκες των κατοίκων θα καλύπτονται από βιοαέριο που παράγεται από βοθρολύματα και το οποίο θα φθάνει στα σπίτια μέσω του εθνικού δικτύου!
Πώς θα γίνονται τα περιττώματα, καύσιμο!

Ξεκίνησε η πληρωμή των απογραφέων!


Ξεκίνησε η πληρωμή των απογραφέων!

Άρχισε να ρέει το χρήμα στα ταμεία του κράτους. Αυτό δείχνει το γεγονός ότι από σήμερα, έξι μήνες μετά άρχισε η πληρωμή των απογραφέων και τομεαρχών που εργάστηκαν στην απογραφή του Μαΐου του 2011.

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή έλαβε ενημέρωση από τη Γενική Αρχή Πληρωμών και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ότι έχει γίνει η πίστωση των λογαριασμών, μέσω του διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ, για μεγάλο μέρος των απογραφέων και τομεαρχών.

Ραντεβού Βενιζέλου - Λοβέρδου για την ηγεσία



Δύο κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, δύο από τους βασικούς υπουργούς στην κυβέρνηση Παπαδήμου, δύο από τα κεντρικά πρόσωπα στην κούρσα διαδοχής του κ. Γιώργου Παπανδρέου στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ, αναμένεται να συναντηθούν το μεσημέρι της Παρασκευής.
Πρόκειται για τους κυρίους Ευάγγελο Βενιζέλο και Ανδρέα Λοβέρδο.

"Ακούνε" τα χρώματα και "γεύονται" τις λέξεις


"Ακούνε" τα χρώματα και "γεύονται" τις λέξεις

Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν εικόνες και ακούνε ήχους, υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι «ακούνε» τα χρώματα και «γεύονται» τις λέξεις – ένα μυστηριώδες φαινόμενο που αποκαλείται συναισθησία.

Η συναισθησία είναι ουσιαστικά η νευρολογική ανάμιξη των αισθήσεων και εμφανίζεται όταν η διέγερση κάποιας από τις πέντε αισθήσεις, ενεργοποιεί βιώματα σε μια άσχετη αίσθηση.

Σε λειτουργία από σήμερα σταθμός διοδίων στο Λαγκαδά


Σε λειτουργία τίθεται από σήμερα ο σταθμός διοδίων του Προφήτη στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, επί της Εγνατίας Οδού.
Το αντίτιμο των διοδίων ανέρχεται σε 2 ευρώ για τα ελαφρά οχήματα, 1,40 ευρώ για τα δίκυκλα και τρίκυκλα,

Oικονομικός Αρμαγεδδώνας θα σαρώσει την Ευρωζώνη, προβλέπουν τα ξένα ΜΜΕ



Με πρόδηλη ανησυχία και μαύρες σκέψεις για το μέλλον υποδέχθηκαν οι αναλυτές των ξένων μέσων ενημέρωσης την επιβεβαίωση, την Πέμπτη, του αδιεξόδου στο οποίο βρίσκονται εγκλωβισμένες οι πολιτικές ηγεσίες της Ευρωζώνης, που αδυνατούν να συμφωνήσουν σε μια κοινή στρατηγική υπέρβασης της κρίσης με αποτέλεσμα να απειλείται η μακροημέρευση του ευρώ.

Παρατηρώντας τις πρωτοφανείς επιθέσεις των αγορών κατά των ευρωπαϊκών ομολόγων και του ευρώ, οι αναλυτές των ΜΜΕ διαπιστώνουν ότι έχουν πλέον ενεργοποιηθεί οι αυτοματισμοί που επιταχύνουν την περιδίνηση ολόκληρης της Ευρώπης προς το βυθό.

Μαγείρεψε τον άνδρα της



Μία 32χρονη γυναίκα από το Πακιστάν συνελήφθη κατηγορούμενη ότι σκότωσε τον σύζυγό της, τον έκοψε κομμάτια και τον μαγείρεψε!

Η Ζαινάμπ Μπιμπί υποστήριξε ότι σκότωσε τον σύζυγό της, γιατί επιδίωκε να κακοποιήσει σεξουαλικά την κόρη τους, ενώ είπε ότι στον φόνο τη βοήθησε ο 22χρονος ανιψιός της.

Ερχονται 120 απολύσεις στο μετρό Θεσσαλονίκης


Κεντρική Μακεδονία Ερχονται 120 απολύσεις στο μετρό Θεσσαλονίκης

Μαύρες γιορτές θα κάνουν 120 εργαζόμενοι στο μετρό της Θεσσαλονίκης, και συγκεκριμένα στις αρχαιολογικές ανασκαφές, οι οποίοι θα δουν την πόρτα της εξόδου από το έργο.

Η επίσημη εκδοχή είναι ότι στο εργοτάξιο του σταθμού «Βενιζέλου» θα πάψουν για δύο μήνες οι ανασκαφές, προκειμένου να εκτελεστούν απαραίτητες σε αυτή τη φάση εργασίες από το τεχνικό προσωπικό και άρα οι εργαζόμενοι θα απολυθούν επειδή δε θα έχουν αντικείμενο για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με την ίδια εκδοχή, οι απολυθέντες θα επαναπροσληφθούν, μόλις αρχίσουν και πάλι οι ανασκαφές. Ωστόσο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, υπάρχει εμπλοκή στον τρόπο πληρωμής των εργαζομένων...

Θεσσαλονίκη: Εξάρθρωση σπείρας διαρρηκτών ΙΧ


Salonika By Night - , Thessaloniki
Την εξάρθρωση τετραμελούς εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε πλήθος διαρρήξεων οχημάτων μέσα σε πυλωτές ή υπόγειους χώρους στάθμευσης, σε διαρρήξεις αποθηκών οικοδομών και μία κλοπή αυτοκινήτου, ανακοίνωσε η ΓΑΔ Θεσαλλονίκης.
Συνελήφθη ένας 30χρονος ομογενής, ενώ σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων μελών της σπείρας.

Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών



Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με απόφασή της στις 17 Δεκεμβρίου 1999, ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών ...


για να αναδείξει ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση. Η Ημέρα αυτή είχε καθιερωθεί ήδη από το 1981 από γυναικείες οργανώσεις, σε ανάμνηση της φρικτής δολοφονίας των τριών αδελφών Μιραμπάλ, πολιτικών αγωνιστριών από την Δομινικανή Δημοκρατία, με διαταγή του δικτάτορα Τρουχίλο.

Πόσες ώρες παρακολουθούμε ηλεκτρονικές συσκευές;



Οι ηλεκτρονικές συσκευές (τηλεόραση, υπολογιστής, e-reader, κινητό τηλέφωνο) αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της καθημερινής ζωής δισεκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Πόσες ώρες, όμως, την ημέρα ξοδεύουμε πίσω από κάθε είδους οθόνη;

Η εταιρεία Poll Position πραγματοποίησε σχετική έρευνα στις ΗΠΑ με τη συμμετοχή 1.220 ατόμων, η οποία κατέδειξε ότι το 60% των Αμερικανών ξοδεύει 1-6 ώρες ημερησίως πίσω από οθόνες.

Τηλεφωνική επικοινωνία Παπαδήμου - Ερντογάν


Την πρώτη τους τηλεφωνική επικοινωνία είχαν χθες το απόγευμα οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Τουρκίας. Συζήτησαν για θέματα διμερούς ενδιαφέροντος
Η επικοινωνία έγινε με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του από τον κ. Παπαδήμο.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, συζητήθηκαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της ακολουθούμενης τα τελευταία χρόνια πολιτικής.

Τριμερής για την 6η δόση στο Βερολίνο




Οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας, της Φιλανδίας, της Ολλανδίας συζητούν σήμερα τη συνέχιση της βοήθειας προς την Ελλάδα. Η Ολλανδία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η ΕΚΤ να διαδραματίσει ενεργότερο ρόλο.

Η εκταμίευση της επόμενης δόσης της δανειακής βοήθειας προς την Ελλάδα τίθεται στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της Γερμανίας, της Ολλανδίας και της Φιλανδίας στο Βερολίνο. Οι τρεις υπουργοί θα συζητήσουν τα επόμενα βήματα μετά την γραπτή δέσμευση των κομμάτων, που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, να εφαρμόσουν τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου.

Δέν το ήξερες..



Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν 1.400 είδη κουνουπιών!


Το πιο ακριβές ρολόι σε όλο τον κόσμο είναι το ατομικό χρονόμετρο NBS6, το οποίο έχει μέγιστη παρέκκλιση ένα δευτερόλεπτο κάθε 300 χιλιάδες χρόνια!


Tο πλήρες όνομα του Ηνωμένου Βασιλείου είναι: «Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας, Βόρειας Ιρλανδίας και του Berwick-upon-Tweed». Τo τελευταίο είναι μια πολύ μικρή πόλη στα σύνορα με τη Σκωτία, την οποία διεκδικούσε ο βασιλιάς των Σκωτσέζων επί μακρόν. Μάλιστα, η πόλη αυτή ήταν επίσημα σε εμπόλεμη κατάσταση με τη Γερμανία έως το 1987, επειδή ο Τσόρτσιλ κήρυξε τον πόλεμο με το συνολικό όνομα του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά στη συνθήκη συνθηκολόγησης ξεχάστηκε να αναγραφεί.

Ερώτηση Γ. Φραγγίδη για «Εισπρακτικές Εταιρείες & Λειτουργία αυτών»



Ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με θέμα «Εισπρακτικές Εταιρείες & Λειτουργία αυτών», κατέθεσε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Κιλκίς Γιώργος Φραγγίδης.  
Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:  
«Στο παρελθόν, έχουν γίνει προσπάθειες, ώστε το καθεστώς που διέπει τις εταιρείες που εκπροσωπούν τις Τράπεζες και είναι «αρμόδιες» για την «υπενθύμιση» του δανείου του οφειλέτη προς αυτές (τα λεγόμενα call center), να αλλάξει.

Δημόσιες δηλώσεις στήριξης παραμονής του Γ. Παπανδρέου σε ηγετικό ρόλο



ANEBHKAN χθες οι τόνοι στην εσωκομματική συζήτηση που έχει ανοίξει στο ΠΑΣΟΚ για το ζήτημα της αλλαγής ή μη ηγεσίας, με δύο βουλευτές του Kινήματος να βγαίνουν και να στηρίζουν ανοιχτά τον Γιώργο Παπανδρέου, δικαιολογώντας τις επιλογές του τόσο ως προς το δημοψήφισμα όσο και ως προς την απόφασή του να αποχωρήσει ανοίγοντας τον δρόμο για τον σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης. 

Γ. Παπανδρέου: "Η νέα κυβέρνηση έχει ανάγκη τη στήριξη όλων"



Oι πρόσφατες οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων που είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν Βαν Ρομπάϊ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν σήμερα στην έδρα του.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στο δύσκολο, αλλά καθοριστικό για το μέλλον της Ελλάδας έργο, που έχει μπροστά της η κυβέρνηση Παπαδήμου. 

Οι εκλογές πιθανό να μετατεθούν μετά το Πάσχα!


Οι εκλογές πιθανό να μετατεθούν μετά το Πάσχα!

Δεν φαίνεται πιθανό να πραγματοποιηθούν οι εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου. Αντίθετα είναι πολύ πιθανό να μετατεθούν για αρκετά αργότερα, ίσως και μετά το Πάσχα! Οπως εξήγησε χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο ο υπουργός Οικονομικών Βαγγέλης Βενιζέλος, όλα θα εξαρτηθούν από το πόσο πιστά θα τηρηθούν οι προθεσμίες για μια σειρά ζητήματα που αφορούν τις δεσμεύσεις της χώρας έναντι των δανειστών, αλλά και των αποφάσεων που έχουν ληφθεί και την αφορούν άμεσα.

Δεύτερη αναδίπλωση Σαμαρά


Χθες ο Αντ. Σαμαράς έδωσε εντολή να σταλεί το μήνυμα ότι η ΝΔ δεν είναι άτεγκτη στο θέμα του χρόνου των εκλογών
Παράθυρο για παράταση του χρόνου θητείας της κυβέρνησης για 3 με 4 εβδομάδες ανοίγει η ΝΔ. Για μεγαλύτερη παράταση μιλούν μετριοπαθή στελέχη
Ενα βήμα πίσω και σε ό,τι αφορά την ημερομηνία των εκλογών κάνουν τα στελέχη της ΝΔ, αναγνωρίζοντας τη δυσκολία να υλοποιηθούν όλοι οι στόχοι της κυβέρνησης Παπαδήμου μέχρι τη 19η Φεβρουαρίου.

Λίγες εβδομάδες ζωής δίνει στο ευρώ ο Economist αν δεν ληφθούν τολμηρές αποφάσεις


«Είναι στ' αλήθεια το τέλος;», ρωτά ο Economist

Economist τάσσεται υπέρ της αποφασιστικής παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, των προτάσεων για ένα είδος ευρωομόλογου, σε συνδυασμό με αυστηρή πολιτική και μεταρρυθμίσεις στην ευρωπεριφέρεια για τις οποίες «ήδη δεσμεύτηκαν οι κυβερνήσεις».

Έχοντας στο εξώφυλλο ένα ευρώ που πέφτει σαν φλεγόμενος μετεωρίτης, ο Economist εκτιμά πως η κατάρρευση του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος θα προκαλέσει παγκόσμια ύφεση μεγαλύτερη αυτή του 2008-2009, χρεοκοπίες, καταρρεύσεις τραπεζών, σπάσιμο της Ευρωζώνης στα δύο απειλώντας ακόμα και την ίδια της Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σαν Σήμερα...


25 Νοεμβριου

Γεγονότα

1491: Οι χριστιανικές δυνάμεις αρχίζουν την πολιορκία της Γρανάδας, την οποία κατέχουν οι Άραβες και είναι το τελευταίο προπύργιό τους στην Ιβηρική Χερσόνησο.
1916: Επιβάλλεται από τις δυνάμεις της Αντάντ αποκλεισμός της Ελλάδος. Η Ελλάς εξαναγκάζεται να αποδεχθεί τελεσίγραφο να αποσύρει τις στρατιωτικές δυνάμεις της από την Πελοπόννησο και να δεχθεί έλεγχο στον Ισθμό και την Πάτρα. (Νοεμβριανά)