Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Χωρίς απόφαση για την Ελλάδα η Σύνοδος Κορυφής


Χωρίς απόφαση για την Ελλάδα η Σύνοδος Κορυφής
 
  

Καμία αναφορά για την Ελλάδα δεν υπάρχει στο κείμενο των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής των χωρών –μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνεδρίασε τη Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, στο κείμενο των αποφάσεων , περιλαμβάνονται στόχοι και μέτρα για να πάρει μπρος η οικονομία και να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης, ενώ οι Ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσισαν να εξετάσουν παλαιότερο σχέδιο της Κομισιόν για την έκδοση ενός τύπου ευρωομολόγων, τα έσοδα από τα οποία θα χρηματοδοτούν έργα υποδομής τα οποία θα ενισχύσουν την οικονομία.

Βουλή: Αντιδράσεις βουλευτών για την υπόθεση "Καραμπέρη"

Αντιδράσεις βουλευτών προκάλεσαν τα δημοσιεύματα για τη δράση των κυκλωμάτων εκβίασης και τοκογλυφίας στη Θεσσαλονίκη. Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, και με αφορμή τη δήλωση που φέρεται να έχει πει ο αρχηγός της σπείρας Μάρκος Καρπαμπέρης, «αν βγάλω το βίντεο που έχω θα εξαφανιστεί η Βουλή», η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή ζήτησε να επιληφθεί άμεσα η Δικαιοσύνη ενώ ζήτησε από το προεδρείο της Βουλής να προστατεύσει το κύρος του Κοινοβουλίου.

Δωρεάν νομική βοήθεια σε νέους από τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης!


Στο πρόγραμμα "Νομική Βοήθεια για Νέους" συμμετέχει ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, που στοχεύει στην δωρεάν παροχή νομικής κάλυψης σε
νέους έως 30 ετών. Πιο συγκεκριμένα μέσω του προγράμματος μπορεί κάποιος νέος που δεν έχει τους αναγκαίους οικονομικούς πόρους, να να εκπροσωπηθεί από δικηγόρο τόσο εξωδικαστικά, όσο και ενώπιον των δικαστηρίων, χωρίς να χρειαστεί να καταβάλει ούτε ευρώ.

Η κρίσιμη ομιλία του Α. Παπανδρέου που δεν έγινε ποτέ


Η κρίσιμη ομιλία του Α. Παπανδρέου που δεν έγινε ποτέ
Τον Αύγουστο του 1995, ο τότε αρχηγός της ΕΥΠ, Ναύαρχος Βασιλικόπουλος, παρέδωσε στον Ανδρέα Παπανδρέου ένα πολύ σημαντικό φάκελο, που εμπεριείχε ένα χάρτη.
Ο χάρτης στηριζόταν στα ευρήματα ενός αμερικανικού δορυφόρου, ο οποίος είχε εντοπίσει μεγάλα κοιτάσματα πετρελαίου και υδρογονανθράκων στο Αιγαίο.
Τα κοιτάσματα εντοπιζόταν στην περιοχή από την Κάρπαθο έως τη Γαύδο, ενώ εμπεριείχε και τις βραχονησίδες των Ιμίων.

Δ. Ρέππας: Χρειάζεται ριζοσπαστική αλλαγή στη Δημόσια Διοίκηση

Δ. Ρέππας: Χρειάζεται ριζοσπαστική αλλαγή στη Δημόσια Διοίκηση
Μιλώντας στη συνάντηση για την Εθνική Στρατηγική Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, παρόντος και του υφυπουργού Παντελή Τζωρτζάκη, ο κ. Ρέππας συνέδεσε την αλλαγή με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.
Από την πλευρά του, ο κ. Τζωρτζάκης υποστήριξε ότι με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και έλεγχο των δαπανών, θα μπορέσει να προέλθει εξοικονόμηση 4%-5% του ΑΕΠ, ενώ η υλοποίηση έργων πληροφορικής θα επιτρέψουν αύξηση των εσόδων κατά 4%-5%.
Την ίδια ώρα, η απλοποίηση των διαδικασιών και η πάταξη της γραφειοκρατίας θα βελτιώσουν το επενδυτικό κλίμα, θα επιτρέψουν

Ερώτηση της Εύας Καιλή στη Βουλή αναφορικά με την Καταστροφή του Ιστορικού αρχείου που διαθέτει το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας


Η Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Εύα Καϊλή κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη αναφορικά με την Καταστροφή του Ιστορικού αρχείου που διαθέτει το νυν Υπουργείο.

Ένα άστρο αδυνατίζει.O Πολικός Αστέρας «δείχνει να συρρικνώνεται χρόνο με το χρόνο»


O Πολικός Αστέρας είναι το σημείο γύρω από το οποίο φαίνεται να περιστρέφεται ο νυχτερινός ουρανός

Το αστέρι που χρησιμοποιούν εδώ και αιώνες οι ναυτικοί για να προσανατολίζονται χάνει μάζα με γρήγορο ρυθμό, υποδεικνύει ανάλυση των δεδομένων που έχουν συγκεντρωθεί από το 1844 μέχρι σήμερα. Κάθε χρόνο, υπολογίζουν οι ερευνητές, ο Πολικός Αστέρας χάνει αέρια από την ατμόσφαιρά του τα οποία έχουν περίπου τη μάζα της Γης.

Ο Πολικός Αστέρας, γνωστός και ως Polaris ή α της Μικρής Άρκτου, βρίσκεται σχεδόν πάνω στη νοητή προέκταση του άξονα της Γης, γι΄αυτό και φαίνεται να βρίσκεται πάντα πάνω από τον γεωγραφικό βορρά.

Τα βρήκε με τον Σηφάκη, αποσύρθηκε η προσφυγή!


sifakis-fb4

Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση του Μιχάλη Σηφάκη με τον Αρη! Η προσφυγή που ήταν να εκδικαστεί σήμερα, τελικώς αποσύρθηκε από τον ποδοσφαιριστή ο οποίος θα παραμείνει στην ομάδα μέχρι το καλοκαίρι, οπότε και λήγει το συμβόλαιό του. 

Οι άντρες πονάνε λιγότερο από τις γυναίκες!


Οι άντρες πονάνε λιγότερο από τις γυναίκες! (3)
Πρόσφατη επιστημονική έρευνα έρχεται να βάλει ξανά τα πράγματα στη θέση τους: Τελικά, ναι, οι άντρες πονάνε λιγότερο από τις γυναίκες!
Ούτε ένα ούτε δύο αλλά 162.000 άτομα συμμετείχαν σε έρευνα που μελέτησε τις διαφορές στην αίσθηση του πόνου ανάμεσα στους άντρες και τις γυναίκες.

VIDEO: Ένα αγόρι έχει τρελάνει τους επιστήμονες επειδή έχει την ικανότητά να βλέπει κανονικότατα σε απόλυτο σκοτάδι!


Οι γιατροί έχουν μελετήσει την καταπληκτική όραση του Nong Youhui από τότε που ο πατέρας του τον πήγε στο νοσοκομείο στο Dahua,στην νότια Κίνα,επειδή ανησυχούσε για τα έντονα γαλανά μάτια του.

Ο μπαμπάς Ling δήλωσε: «Μου είπαν ότι όσο μεγαλώνει τα μάτια του θα σταματήσουν να λαμπηρίζουν και θα αρχίσουν να γίνονται μαύρα, όπως στους περισσότερους Κινέζους, αλλά ποτέ δεν έγινε αυτό.”

Έμεινε εγκλωβισμένη μια εβδομάδα στο μισοβυθισμένο αυτοκίνητό της!


Έμεινε εγκλωβισμένη μια εβδομάδα στο μισοβυθισμένο αυτοκίνητό της!
«Κυρία μου, καλό σας ταξίδι, και θυμηθείτε: αν συμβεί οποιαδήποτε βλάβη, μην εγκαταλείψετε το αυτοκίνητο». Η Λιν Κέσλερ άκουσε πολύ προσεκτικά τους ιδιοκτήτες του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου που πήρε για τις διακοπές της. Και πήρε τόσο πολύ «τοις μετρητοίς» τις οδηγίες τους, ώστε, όταν έπαθε ένα ατύχημα, έμεινε μία ολόκληρη εβδομάδα μέσα στο αυτοκίνητο!

Έλληνες του εξωτερικού με σημαντικές διακρίσεις


Έλληνες του εξωτερικού με σημαντικές διακρίσεις (1)
Είτε γεννήθηκαν στο εξωτερικό από Έλληνες γονείς, είτε άφησαν την Ελλάδα σε μεγαλύτερη ηλικία, τα τρία συγκεκριμένα πρόσωπα έχουν δύο κοινά χαρακτηριστικά.
Δηλώνουν υπερήφανοι ως Έλληνες και αναγνωρίζονται παγκοσμίως για την συνεισφορά στον τομέα όπου δραστηριοποιείται ο καθένας. Καταξίωση που κέρδισαν με τη σκληρή δουλειά τους, την αποφασιστικότητα και την ευρηματικότητα.

Φιλανδή υπουργός: "Η Ελλάδα είναι σαν τον καρκίνο"


Φιλανδή υπουργός: "Η Ελλάδα είναι σαν τον καρκίνο"

Σε προσβλητικές δηλώσεις εναντίον της χώρας μας επιδόθηκε η υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας, Γιούτα Ουρπιλάινεν, παρομοιάζοντας την κατάσταση της Ελλάδας με καρκίνο.

Η Φινλανδή ΥΠΟΙΚ, η οποία μας είχε απασχολήσει και πριν από ένα εξάμηνο περίπου όταν η ίδια και η κυβέρνηση της είχαν απαιτήσει εγγυήσεις για να συναινέσουν στο νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας,

Γιούνκερ: "Απαράδεκτη η πρόταση για επιτροπεία στην Ελλάδα"


Γιούνκερ: "Απαράδεκτη η πρόταση για επιτροπεία στην Ελλάδα"

Την απόλυτη αντίθεσή του στην πρόταση, η οποία πλέον χαρακτηρίζεται «σκέψη», να τοποθετηθεί στην Ελλάδα επίτροπος εξέφρασε ο επικεφαλής του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Ηλεκτρική διασύνδεση με Κύπρο επιδιώκει το Ισραήλ


Ο υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ,Ούζι Λαντάζου, έδωσε εντολή την Κυριακή στην κρατική επιχείρηση ηλεκτρισμού να αναπτύξει σχέδιο διασύνδεσης με την Κύπρο, μέσω υποβρυχίων καλωδίων.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας energia.gr, ο κ. Λαντάου ζήτησε επίσης να εκπονηθεί έναμνημόνιο συνεργασίας ώστε να υπογραφεί από τις αρμόδιες επιχειρήσεις των δύο κρατών.

Δήλωση Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη:H τρόικα δεν αντιλαμβάνεται το πώς φτάσαμε μέχρι εδώ


Ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 Όλοι οι Έλληνες παρακολουθούν με αγωνία τις εξελίξεις, την προσπάθεια της κυβέρνησης για την σταθεροποίηση, τη σωτηρία, την κοινωνική συνοχή και την ανάπτυξη της χώρας.

Τι είχε παραδεχτεί ακόμη και ο Χίτλερ για τους Έλληνες. Δείτε το βίντεο


Το να υποτιμάς έναν λαό,όποιος κι αν είναι αυτός σ΄ότι κατάσταση κι αν βρίσκεται δείχνει αν μη τι άλλο αλαζονεία.
Στη περίπτωση Γερμανών αξιωματούχων όπως ο κ.Ρέσλερ που παρά το νεαρό της ηλικίας του,συχνά πυκνά μας κουνά το δάχτυλο,δίνοντάς μας συμβουλές,η ιστορική άγνοια δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία. Και η χώρα του νεαρού Αντικαγκελάριου έχει τη δική της ιστορία που καλό είναι να μην τη ξεχνάμε.

Η πίεση πρέπει να μετριέται και στα δύο χέρια


Η πίεση πρέπει να μετριέται και στα δύο χέρια

Οι γιατροί πρέπει να καθιερώσουν τη μέτρηση της πίεσης του αίματος και στα δύο χέρια, επειδή - σύμφωνα με βρετανική έρευνα- η τυχόν διαφορά ανάμεσα στο δεξί και το αριστερό μπράτσο μπορεί να υποδηλώνει την ύπαρξη προβλήματος υγείας και τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου από αγγειακή βλάβη.

Το παιδί βόλτα στο κρύο! Πότε μπορεί να βγεί; πόση ώρα;


Το παιδί βόλτα στο κρύο! Πότε μπορεί να βγεί; πόση ώρα;

Ακομη και το χειμώνα τα μωρά έχουν ανάγκη την καθημερινή τους βόλτα πρώτον γιατί η αλλαγή περιβάλλοντος τα χαλαρώνει και τα κουράζει ταυτόχρονα με αποτέλεσμα μετά να κοιμούνται καλύτερα και δεύτερον για να αποτοξινώνονται από την ακτινοβολία που υπάρχει μέσα στα σπίτια.

Ο παιδιάτρος Σπύρος Μαζάνης απαντά σε ό,τι πρέπει να γνωρίζεις..

"Το... πολύ χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία!"


"Το... πολύ χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία!"

Μία λέξη αρκεί για να δώσει διαφορετικό νόημα σε μία λαϊκή ρήση. Αμερικανοί επιστήμονες υποστηρίζουν πως «το… πολύ χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία», αφού κατέληξαν στο συμπέρασμα πως το επίπεδο της ευτυχίας δεν αυξάνεται εάν το μηνιαίο εισόδημα μίας οικογένειας ξεπερνά τα 4.900 ευρώ (75.000 δολάρια ετήσιο εισόδημα)!

Ν.Δ: Αντίθετη σε περικοπή δώρων



Την ανάγκη σθεναρής διαπραγμάτευσης για να αλλάξουν υφεσιακές πολιτικές, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, σημειώνοντας ότι διαφορετικά η χώρα δεν θα βγει από την κρίση.Μιλώντας στον ΑΝΤ1, εξέφρασε την αντίθεση του κόμματος στο γεγονός ότι δεν περιλαμβάνονται αναπτυξιακά μέτρα στις προτάσεις της τρόικας και σημείωσε πως αν η χώρα δεν παράξει πλούτο δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί και να υπερβεί την κρίση. 

«Τον τιμώ, τον εκτιμώ, αλλά..Ο Γιώργος θα έπρεπε να έχει ήδη φύγει» λέει η Β. Παπανδρέου



Ο Γιώργος Παπανδρέου θα έπρεπε να έχει ήδη φύγει από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε η Βάσω Παπανδρέου και εκτίμησε ότι η ανάκαμψη του Κινήματος θα είναι δύσκολη και θα πάρει χρόνο.

«Θα πρέπει να κοιτάξουμε να μαζέψουμε τα κομμάτια μας, δεν είναι εύκολο να ανακάμψει το ΠΑΣΟΚ, θα μας πάρει πολλά χρόνια, θα είναι δύσκολα χρόνια» προέβλεψε η πρώην υπουργός σε δηλώσεις της στο Βήμα FM και πρόσθεσε για το θέμα της ηγεσίας:

Spiegel: "Αν μας ζητήσει αποζημιώσεις η Ελλάδα θα μας τα πάρει όλα!"


Spiegel: "Αν μας ζητήσει αποζημιώσεις η Ελλάδα θα μας τα πάρει όλα!"

Να μην μας «παρενοχλούν» με εξωφρενικές προτάσεις ζητά ο  Γερμανός καθηγητής Ιστορίας της Οικονομίας  του LSE Albrecht  Ritschl, σε συνέντευξή του στο Spiegel, επισημαίνοντας στους συμπατριώτες του τον κίνδυνο η Ελλάδα  να αποσπάσει τεράστιες πολεμικές αποζημιώσεις έστω και τώρα, στην περίπτωση που τις διεκδικήσει! 

Παπανδρέου: Ή θα πορευτούμε δημοκρατικά ή θα υπονομεύσουμε τη δημοκρατία


Παπανδρέου: Κάθε χώρα υπέυθυνη για τις πολιτικές της
«Δεν ξέρω αν είναι γερμανική ιδέα, υπάρχει στις συζητήσεις εδώ και καιρό. Ή θα πορευτούμε δημοκρατικά και η κάθε χώρα θα είναι υπεύθυνη για τις δημοσιονομικές και τις άλλες πολιτικές της ή θα υπονομεύσουμε τη δημοκρατία σε όλη την Ευρώπη» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, προσερχόμενος στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, αναφερόμενος στο θέμα της επιτροπείας,

Διαμαντοπούλου: "Δεν είναι αρκετή η σύγκλιση απόψεων"


Διαμαντοπούλου: "Δεν είναι αρκετή η σύγκλιση απόψεων"

Η σύγκλιση απόψεων των πολιτικών αρχηγών είναι αυτονόητο καθήκον, αλλά πλέον όχι αρκετό, σημείωσε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου σε σημερινές της δηλώσεις για τις πολιτικές εξελίξεις.

«Για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα στην ουσία του, αλλά και την αμφισβήτηση των εταίρων δανειστών»,

Ρίχνει τους τόνους για την επιτροπεία το Βερολίνο


Η πρόταση να τεθεί η Ελλάδα υπό δημοσιονομική επιτροπεία δεν είναι παρά μια γενική σκέψη που βρίσκεται ακόμη υπό διαμόρφωση, υποστήριξε σήμερα το Βερολίνο σε μια προσπάθεια να ρίξει τους τόνους για το θέμα που έχει προκαλέσει αντιδράσεις εντός και εκτός Γερμανίας.
«Πρόκειται ακόμη για μια γενική σκέψη», διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκέοργκ Στράιτερ κατά την τακτική ενηνμέρωση των δημοσιογράφων για να συμπληρώσει: «Όλα είναι υπό διαμόρφωση. Το θέμα είναι να βοηθηθεί η Ελλάδα».

«10.000 απολύσεις για να πάρετε το δάνειο...»



Ρεπορτάζ: Σωτήρης Καψώχας
Στη δυσκολότερη φάση του βίου της βρίσκεται η κυβέρνηση συνασπισμού, καθώς καλείται να διαχειριστεί και να επιλύσει την επιτακτικότερη μέχρι τώρα απαίτηση της τρόικας για την επιβολή σκληρών μέτρων, προκειμένου να εγκριθεί το νέο δάνειο προς την Ελλάδα, ύψους 130 δισ. ευρώ.

4η Γιορτή Χιονιού στα Μεγάλα Λιβάδια


Αφγανιστάν: Την έπνιξαν γιατί γέννησε για τρίτη φορά κορίτσι...


Αφγανιστάν: Την έπνιξαν γιατί γέννησε για τρίτη φορά κορίτσι

Μία γυναίκα από το Αφγανιστάν έχασε τη ζωή της από τα χέρια του συζύγου και της πεθεράς της, οι οποίοι την έπνιξαν επειδή έκανε για τρίτη φορά κορίτσι, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της αστυνομίας.

«Η Στόρεϊ, μια 30χρονη μητέρα τριών παιδιών, δολοφονήθηκε από το σύζυγό της και την πεθερά της σε ένα απομακρυσμένο χωριό στην περιοχή Καναμπάντ της επαρχίας Κουντούζ. Ο σύζυγός της της είχε πει ότι αν γεννούσε πάλι κορίτσι θα τη σκότωνε» δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Σαγιέντ Σαρουάρ Χουσεϊνι.

Εισάγουμε ελαιόλαδο από τη Γερμανία που δεν έχει ούτε ένα...ελαιόδεντρο!


Πως γίνεται η μεγάλη κομπίνα με το ελληνικό ελαιόλαδο που φεύγει στο εξωτερικό και γυρίζει στην ελλάδα ως εισαγόμενο.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η στατιστική υπηρεσία η Ελλάδα μέσα στο 2010 ξόδεψε 1,5 εκατ. ευρώ για να εισαγάγει γερμανικό ελαιόλαδο. Πως είναι δυνατόν να  εισάγουμε ελαιόδαδο από μια χώρα που δεν έχει ούτε ένα ελαιόδεντρο;

Αυτοί φέσωσαν το Δήμο Θεσσαλονίκης!


Αυτοί φέσωσαν το Δήμο Θεσσαλονίκης!
Υπερβαίνουν τα 40 εκατομμύρια ευρώ τα ποσά τα οποία οφείλουν εκατοντάδες εταιρείες και χιλιάδες φυσικά πρόσωπα στο δήμο Θεσσαλονίκης. Εξ αυτών περίπου 17 εκατ. ευρώ...
προέρχονται από 55 μεγαλοοφειλέτες, κυρίως εταιρείες αλλά και δύο φυσικά πρόσωπα, που χρωστούν ποσά από 60.000 ευρώ έως και σχεδόν 3,5 εκατ.! Σύμφωνα με τις πλέον αισιόδοξες εκτιμήσεις της διοίκησης στο δημοτικό ταμείο δεν πρόκειται να καταλήξουν ούτε τα μισά από τα οφειλόμενα, καθώς τα περισσότερα είναι χρέη έως και δεκαπέντε ετών, διάστημα κατά το οποίο οι περισσότερες εταιρείες που τα χρωστούν είτε έχουν κλείσει είτε έχουν αλλάξει επωνυμία.

Επενδύσεις ύψους 11 εκατομμυρίων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας


Επενδύσεις ύψους 11 εκατομμυρίων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Δέκα νέες επενδύσεις συνολικού ύψους 11.352.160 ευρώ εγκρίθηκαν για την Κεντρική Μακεδονία, στο πλαίσιο της αξιολόγησης των προτάσεων βάσει...
του νέου αναπτυξιακού νόμου 3908/2011. Συνολικά, στη Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας είχαν υποβληθεί 14 επενδυτικά σχέδια στην κατηγορία «Περιφερειακή Συνοχή».

Κατάργηση 100.000 θέσεων εργασίας προτείνει στην Ελλάδα ο πρόεδρος της Βουλγαρίας


O πρόεδρος της Βουλγαρίας δηλώνει πεπεισμένος ότι «η Γερμανία θα μας οδηγήσει σε μια πολύ πιο ισχυρή Ευρώπη»

Την κατάργηση τουλάχιστον 100.000 θέσεων εργασίας προτείνει στην ελληνική κυβέρνηση ο νέος πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρόσεν Πλεβνέλιεφ, χαρακτηρίζοντας τη χώρα του υπόδειγμα για την Ελλάδα στην πολιτική περιορισμού του χρέους.

Σε συνέντευξή του στην γερμανική έκδοση των Financial Times, ο κ. Πλεβνέλιεφ υποστηρίζει ότι η Βουλγαρία δεν κατάργησε απλώς 100.000 θέσεις στον κλάδο των κατασκευών, αλλά και 15.000 θέσεις στον δημόσιο τομέα, ενώ προχώρησε σε γρήγορες και ευρείες ιδιωτικοποιήσεις, με αποτέλεσμα το συνολικό χρέος από το 100% του ΑΕΠ την προηγούμενη δεκαετία να φθάσει σήμερα στο 16%.

12 καλοί λόγοι για να είστε αισιόδοξοι



«Γιατί ρόδα είναι και γυρίζει», «γιατί είμαστε της ζωής καλλιτέχνες», «γιατί πιστεύουμε στην ομορφιά της ζωής και στον εαυτό μας», «γιατί αύριο όσοι είναι τυχεροί μπορούν να δουν τον ήλιο να ανατέλλει στις 7.22 το πρωί. Τόσο απλά χτυπά η τύχη κάθε μέρα την πόρτα μας, ας είμαστε εκεί να κανονίσουμε τις υπόλοιπες λεπτομέρειες», «γιατί όσο μας πληγώνουν τόσο μας πωρώνουν».

Δριμύ ψύχος σαρώνει τη χώρα



Τις πιο κρύες ημέρες του φετινού χειμώνα προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για αυτή την εβδομάδα. Οι χιονοπτώσεις δεν αποκλείεται να φτάσουν μέχρι την Αθήνα, με τον υδράργυρο σε πολλές περιοχές της χώρας να «κολλάει» κάτω από το μηδέν. Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάσουν σήμερα τα 9 μποφόρ, προκαλώντας προβλήματα και καθυστερήσεις στα δρομολόγια των πλοίων. 

Λόγω των θυελλωδών ανέμων δεν εκτελούνται τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Πρίνου-Καβάλα.

Φ. Κουβέλης: Ο λαός να επιλέξει υπουργό επί των δημοσιονομικών


Φώτης Κουβέλης

«Δεν θα είχα αντίρρηση στο να υπάρξει υπουργός επί των δημοσιονομικών της χώρας υπό την προϋπόθεση ότι ένας τέτοιος υπουργός θα ήταν της επιλογής του ελληνικού λαού», δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της «Δημοκρατικής Αριστεράς», Φώτης Κουβέλης, ξεκαθαρίζοντας πως η επιτροπεία είναι εκτός των όρων της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου. 

Σαμαράς: Κατηγορηματικά "όχι" σε άλλα υφεσιακά μέτρα


Σαμαράς: Κατηγορηματικά "όχι" σε άλλα υφεσιακά μέτρα
Στο γαλάζιο επιτελείο θεωρούν ότι μέσα από τη χθεσινή συνάντηση καθορίστηκαν εθνικές κόκκινες γραμμές, με κεντρικό σημείο τη διάσωση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και την καθολική αποδοκιμασία κάθε πρότασης περί ευρωπαϊκής επιτροπείας στην Ελλάδα. Ο Αντώνης Σαμαράς, όπως έλεγαν στενοί συνεργάτες του, ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να διαπραγματευθεί σθεναρά με τους δανειστές, με βασικό επιχείρημα ότι η χώρα μας, η οικονομία της και η κοινωνική συνοχή της «δεν αντέχουν άλλα υφεσιακά μέτρα».

Δυναμική Απάντηση των επαγγελματιών της Χαλκιδικής στις δηλώσεις Μπουτάρη....


Κεντρική Μακεδονία Δυναμική Απάντηση των επαγγελματιών της Χαλκιδικής στις δηλώσεις Μπουτάρη....

Προσθέτοντας τη δική του φωνή στην αντίδραση χαλκιδικιώτικων φορέων απέναντι στην απρέπεια του δημάρχου Θεσσαλονίκης, να χαρακτηρίσει τη Χαλκιδική "κωλοχώρι", το Δ.Σ. της Ένωσης Ελευθέρων Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Πολυγύρου και Κεντρικής Χαλκιδικής απέστειλε προς τον Γιάννη Μπουτάρη την πρακάτω επιστολή: 

Για "καφέ" στη Μύκονο Τούρκοι με κορβέτα


Για "καφέ" στη Μύκονο Τούρκοι με κορβέτα
Προκλητική «κρουαζιέρα» τουρκικής κορβέτας μέχρι τη Μύκονο! Η τουρκική κορβέτα «Μπαντίρμα», η οποία βρισκόταν σε επιχείρηση του ΟΗΕ ανοιχτά του Λιβάνου, κατέληξε γύρω στις 9:30 το πρωί στο λιμάνι της Σμύρνης, αφού πρώτα έφτασε μέχρι τη Μύκονο και την Τήνο, μέσα από τα ελληνικά χωρικά ύδατα
Συγκεκριμένα η «Μπαντίρμα» εντοπίστηκε αρχικά χθες το μεσημέρι, οπότε άρχισε η παρακολούθηση της μεταξύ Κρήτης και Κάσου.

Γιώργος κατά τρόικας και τραπεζών...


Γιώργος κατά τρόικας και τραπεζών...

Στην Κοστα Ρίκα ο Γιώργος Παπανδρέου θυμήθηκε τον παλιό καλό εαυτό του, του «λεφτά υπάρχουν», τότε που κατακεραύνωνε τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της ΕΕ. Ε αυτό το έργο θα έχει και συνέχεια, ο Γιώργος επιδιώκει έναcome back ως «αντιμνημονιακός».Εξυπακούεται, ότι το πρόβλημα θα το έχει στο τέλος ο …Παπαδήμος. 

Το πεδίο που επέλεξε ο Γιώργος για να δώσει την μάχη υπέρ των συμφερόντων του λαού είναι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών λόγω των ζημιών που θα υποστούν από το PSI.  

Απειλητικά μηνύματα για Κύπρο


Απειλητικά μηνύματα για Κύπρο
Με ανατροπή του στάτους κβο στην Κύπρο, σε περίπτωση που δεν έχουν επιτυχή κατάληξη οι συνομιλίες υπό τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ πριν από το καλοκαίρι, απειλεί ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, βαρύνοντας περισσότερο το κλίμα μετά την αποτυχία της Τριμερούς στη Νέα Υόρκη.
Με ανατροπή του στάτους κβο στην Κύπρο, σε περίπτωση που δεν έχουν επιτυχή κατάληξη οι συνομιλίες υπό τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ πριν από το καλοκαίρι, απειλεί ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, βαρύνοντας περισσότερο το κλίμα μετά την αποτυχία της Τριμερούς στη Νέα Υόρκη.

«Οχι» στο Βερολίνο και από την ΕΕ


Ο υπ. Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος με τον Επίτροπο Ολι Ρεν. Και οι δύο αποδοκίμασαν έντονα το γερμανικό σχέδιο «επιτροπείας» που αποκάλυψαν οι Financial Times
Εντονη αντίδραση της κυβέρνησης και όλων των κομμάτων στο προκλητικό σχέδιο των ακραίων της Γερμανίας. «Η ελληνική κυβέρνηση έχει την ευθύνη για το πρόγραμμα και είναι υπόλογη στους πολίτες», τόνισε η Κομισιόν
«Θύελλα» αντιδράσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη προκάλεσε η αποκάλυψη του γερμανικού σχεδίου περί «επιτροπείας» της Ελλάδας. Εντονη και κατηγορηματική ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης καθώς και η αποδοκιμασία της γερμανικής πρότασης από όλα τα κόμματα, ενώ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απάντησε με «όχι» στο σχέδιο του Βερολίνου.

«Η πολιτική της Γερμανίας είχε φέρει τον Χίτλερ»



«Η πρωτοβουλία για ένα Επίτροπο λιτότητας, απ’ όπου κι αν προέρχεται, είναι απαράδεκτη» αναφέρει σε δήλωση του ο Γερμανός Ευρωβουλευτής Γ. Χατζημαρκάκης.

Με αφορμή τις προτάσεις για ευρωπαίο επίτροπο για τον προϋπολογισμό στην Ελλάδα, προσθέτει: «Μετά από τόσα λάθη και ιδεολογήματα της Τρόικας όπως η κατάργηση του βασικού μισθού που δεν σχετίζεται με την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης, τώρα προστίθεται μια ακόμα αστοχία που εξοργίζει ένα λαό που δοκιμάζεται. Η προτεραιότητα στην κάλυψη του χρέους οδηγεί στην εξαθλίωση ενός λαού αντί στην ανάπτυξη της οικονομίας».

Να αναβάλει επισκέψεις στο εξωτερικό ζητούν από τον Παπανδρέου στελέχη του ΠΑΣΟΚ


Να αναβάλει επισκέψεις στο εξωτερικό ζητούν από τον Παπανδρέου στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Εισηγήσεις να μην μεταβεί αυτή την εβδομάδα στο Ισραήλ, όπου έχει προσκληθεί από το Ισραηλινό Ινστιτούτο, δέχεται ο Γιώργος Παπανδρέου. Σύμφωνα με τα Νέα, αρκετά στελέχη του κόμματος πρότειναν στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να παραμείνει στην Αθήνα και να αναλάβει πρωτοβουλίες, κρίνοντας ότι, εν όψει της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και μεσούσης μιας από τις κρισιμότερες περιόδους για το μέλλον της χώρας, το κόμμα πρέπει να έχει παρόντα αρχηγό.

Μπλόκαραν τον Χάρρυ Κλυνν από το Facebook!


Οι διαχειριστές του Facebook απαγόρευσαν, το βράδυ του Σαββάτου (28/1), στον Χάρρυ Κλυνν να χρησιμοποιεί το λογαριασμό του προσωρινά, γιατί μια φωτογραφία που ανάρτησε «παραβίασε τα στάνταρ του ιστότοπου».

Η φωτογραφία που έφτιαξε και ανάρτησε ο Χάρρυ Κλυνν απεικονίζει τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ να κρατάει ένατριαντάφυλλο και να έχει στο μπράτσο της έναπεριβραχιόνιο με τη σβάστικα. 

Παπαδήμος: Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε



«Με τους πολιτικούς αρχηγούς βρισκόμαστε σε απόλυτη σύγκλιση για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων και τις θέσεις που θα υποστηρίξουμε» δήλωσε ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος μετά την -τρίωρη σχεδόν- σύσκεψη που είχε με τους ηγέτες των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνησή του, εν όψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής σήμερα στις Βρυξέλλες. 

Σαν Σήμερα...


30 ιανουαριου

Γεγονότα

1595: Το αριστούργημα του Γουίλιαμ Σέξπιρ Ρωμαίος και Ιουλιέτα κάνει πρεμιέρα στο Λονδίνο.
1823: Ανεύρεση της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Τήνου, μετά το όραμα της μοναχής Πελαγίας.