Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Η ανατριχιαστική δήλωση του Ανδρέα το 1995 -«Στο μέλλον οι εκλεγμένες κυβερνήσεις δεν θα παίζουν ρόλο. Θα κάνει κουμάντο η Γερμανία»

Μία προφητική δήλωση που είχε κάνει ο Ανδρέας Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη Σύνοδο Κορυφής των Καννών το 1995 φαίνεται να επιβεβαιώνεται πλήρως σήμερα.
Ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδας είχε προβλέψει δεκαοχτώ χρόνια πριν την αποδυνάμωση των δημοκρατικά εκλεγμένων κυβερνήσεων προς όφελος ενός ευρωπαϊκού διευθυντηρίου με επικεφαλής την ενοποιημένη

Αιτήσεις δικαιούχων καπνοπαραγωγών για την πληρωμή της Γ’ δόσης

Με απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης – Τροφίμων καλούνται οι δικαιούχοι καπνοπαραγωγοί του Μέτρου 144 του ΠΑΑ 2007 – 2013 που δεν υπέβαλλαν αίτηση κατά την περίοδο υποβολής 12-06-2013 έως 29-07-2013 να υποβάλλουν ηλεκτρονικά και έντυπα αίτηση πληρωμής για τη γ’ δόση της οικονομικής ενίσχυσης που προκύπτει από την ένταξή τους στο μέτρο.
Η αίτηση θα υποβάλλεται αποκλειστικά από την Πέμπτη 07/11/2013 και μέχρι την

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κιλκίς: Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κιλκίς Τονικίδη Παύλο.

Κλιμάκιο της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΚΙΛΚΙΣ αποτελούμενο από τον Γραμματέα Παπουλίδη Σταμάτη και τον υπεύθυνο τομέα αυτοδιοίκησης Ανθρακίδη Αιμ. Θεμιστοκλή συναντήθηκε την Τρίτη 5 Νοέμβριου με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κιλκίς Τονικίδη Παύλο.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου υπογράμμισε ότι ακόμα και σε περιόδους κρίσης υπάρχουν οι δυνατότητες να αναπτυχθούν στον νομό μας προϊόντα

ΝΕ ΠΑΣΟΚ Γρεβενών : Χρήστος Παπαστεργίου το ΠAΣOΚ θα ανακάμψει…

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στα Τοπικά ΜΜΕ, ο Χρήστος Παπαστεργίου, αναφέρθηκε σε όλες τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις.
Μιλώντας την Πέμπτη (7/11) στα γραφεία του ΠαΣοκ Γρεβενών, το μέλος της Κ.Π.Ε. ΠΑΣΟΚ, παρουσία και του προέδρου της ΝΕ ΠαΣοΚ Δημητρίου Πρίντζα, δήλωσε αισιόδοξος για τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών σημειώνοντας ότι θα

Του Αντώνη Τάντουλου : Το μεγάλο κόλπο με το ευρωδόλαρο



Την  Πέμπτη το πρωί οι παίκτες των νομισμάτων ξεκίνησαν την μέρα τους με ένα κρυφό χαμόγελο που πήγαζε από την σχεδόν βεβαιότητά τους ότι ο Μάριο Ντράγκι θα διατηρούσε σταθερό το επιτόκιο της ΕΚΤ στο 0,50%, εξέλιξη που θα μεταφραζόταν άμεσα σε ενίσχυση του ευρώ έναντι του δολαρίου, όπως και σε σημαντικά κέρδη για όποιον είχε ποντάρει long στο ευρωπαϊκό νόμισμα. Για

Στη Βαρσοβία βρίσκεται σήμερα ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. Όχι, δεν πήγε εκεί για να εξασκηθεί στα …πολωνικά του.

Αφορμή για το ταξίδι του στάθηκε το πέμπτο συνέδριο Γενικών Γραμματέων του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, που πραγματοποιείται εκεί και στο οποίο θα συμμετάσχει.
Το 5ο Συνέδριο θα εστιάσει στην προετοιμασία και τον συντονισμό του ΕΣΚ και των μελών του, για τη διαμόρφωση μίας ενιαίας στρατηγικής ενόψει των ευρωεκλογών του 2014, κάτι που έχει

Νέο πρόγραμμα για 180 θέσεις εργασίας στο δήμο Νεάπολης- Συκεών

Το συντονισμό και την υλοποίηση μιας νέας δράσης για την απασχόληση ανέργων στο δήμο Νεάπολης-Συκεών ανέλαβε το Κέντρο Στήριξης της Απασχόλησης και της Επιχειρηματικότητας των Γυναικών «ΕΡΓΑΝΗ», αυτή τη φορά σε συνεργασία με την αναπτυξιακή σύμπραξη ΣΥΝ-ΤΟΠΟΣ.
Πρόκειται για το έργο «ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ», το οποίο

Μειώνονται τα επιτόκια δανείων και καταθέσεων

Ανοίγει ο δρόμος για μειώσεις των επιτοκίων στα δάνεια των τραπεζών, μετά την αιφνιδιαστική απόφαση της ΕΚΤ να μειώσει το βασικό της επιτόκιο στο 0,25%. Γεγονός που θα σημάνει μικρότερες δόσεις σε όσα δάνεια είναι συνδεδεμένα με το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ.

«Κερδοσκοπία» καταγράφεται σε βασικά προϊόντα

Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 51 ετών ο πληθωρισμός τον ΟκτώβριοΕυεργετική για την Ελλάδα θα αποδειχθεί η απόφαση της ΕΚΤ για περαιτέρω μείωση των επιτοκίων του ευρώ , καθώς η ελληνική οικονομία βυθίζεται διαρκώς στον αποπληθωρισμό.

Στη Βουλή το πόρισμα περί φοροδιαφυγής για τον Αλέξη Μητρόπουλο

Στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για τον έλεγχο πόθεν έσχες διαβιβάστηκε το πόρισμα του ΣΔΟΕ για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλο, με το οποίο  του καταλογίζεται φοροδιαφυγή ύψους ενός εκατ. ευρώ.
Η διαβίβαση του πορίσματος γίνεται για λόγους ενημέρωσης του κοινοβουλίου. Η υπόθεση αφορά υπόθεση κληρονομιάς που έλαβε χώρα πριν από 14 χρόνια και έγινε γνωστή από δύο συνεργάτες του Αλέξη Μητρόπουλου οι οποίοι προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη.

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ


 Χθες ευχαριστήσαμε το ΣΥΡΙΖΑ για την ευκαιρία που μας δίνει να αναδείξουμε στην τριήμερη διαδικασία της Βουλής με αφορμή την πρόταση δυσπιστίας, τη στρατηγική της χώρας, τη στρατηγική της κυβέρνησης, τις ειδικότερες προτάσεις και ευαισθησίες του ΠΑΣΟΚ. Να θυμίσουμε τη δύσκολη διαδρομή που έχει διανύσει όχι μόνο η χώρα και η κοινωνία, αλλά και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ ως εγγυητής της σταθερότητας και της εθνικής στρατηγικής εξόδου από την κρίση τα τελευταία τρεισήμισι δύσκολα χρόνια.

Συνάντηση Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την Υπουργό Ανατολικο-Αφρικανικών Υποθέσεων, Εμπορίου και Τουρισμού της Κένυας





Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, συναντήθηκε  με την Υπουργό Ανατολικο-Αφρικανικών Υποθέσεων, Εμπορίου και Τουρισμού της Κένυας κα Phyllis Jepkosgei Kandie και συζήτησαν τρόπους για την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών στον αγροτικό τομέα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η πρόξενος της Δημοκρατίας της Κένυας στην Ελλάδα κα Βίκυ Πανταζοπούλου, ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων κ. Δημήτρης Μελάς, όπως και υπηρεσιακοί παράγοντες των δύο Υπουργείων.

Διόρθωση DNA που νικά ανίατες ασθένειες


Διορθώσεις στο ανθρώπινο γονιδίωμα είναι σε θέση να κάνουν πλέον γενετιστές, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι με τη βοήθεια μιας νέας τεχνικής μπορούν να σβήσουν ανωμαλίες από το DNA εμβρύων ή ενηλίκων και να εξαφανίσουν μια για πάντα ασθένειες όπως το σύνδρομο Ντάοουν, η νόσος Χάντινγκτον ή ακόμα και ορισμένες μορφές καρκίνου!

Βενιζέλος: Εθνικά απαράδεκτη η στάση του ΣΥΡΙΖΑ

Βαριές κατηγορίες κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του Κινήματος, λίγο πριν αρχίσει η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.
Ο κ. Βενιζέλος μίλησε για «πράξη απροκάλυπτης εθνικής ανευθυνότητας» εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία «υπονομεύει τις προσπάθειες της χώρας να εμφανιστεί ενιαία σε μια δύσκολη

Η γραμμή της ΔΗΜΑΡ για την ψηφοφορία της Κυριακής και ο Λοβέρδος

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 10 το πρωί κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς, προκειμένου να επιλεγεί η στάση του κόμματος απέναντι στην ψηφοφορία τα μεσάνυχτα της Κυριακής.
Η Δημοκρατική Αριστερά φαίνεται να προσανατολίζεται στην επιλογή «παρών», θέλοντας να κρατήσει αποστάσεις από την

Αυτές είναι αποδείξεις που πρέπει να μαζέψετε για την εφορία: Αναλυτικά η λίστα

Αντιμέτωποι με το χαρτοβασίλειο των αποδείξεων βρίσκονται και φέτος μισθωτοί και συνταξιούχοι, οι οποίοι θα πρέπει να συλλέξουν αποδείξεις ίσης αξίας με το 25% του εισοδήματος τους, με το μέγιστο απαιτούμενο όριο να αγγίζει τα 10.500 ευρώ.
Οι φορολογούμενοι θα αποδυθούν σε «αγώνα δρόμου», προκειμένου να συλλέξουν τον απαραίτητο αριθμό αποδείξεων, καθώς εάν δεν συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός απειλούνται με

Χατζησωκράτης: “Η ΔΗΜΑΡ δεν θα ψηφίσει την πρόταση μομφής”

«Οχι» στον ΣΥΡΙΖΑ και στην πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε, θα πει η ΔΗΜΑΡ, υποστηρίζει το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Δημήτρης Χατζησωκράτης, ο οποίος μάλιστα άφησε αιχμές για την στρατηγική της Κουμουνδούρου.
«Εμείς δεν θα ψηφίσουμε την πρόταση δυσπιστίας, γιατί δεν

Η θεία απ το Σικάγο…

Καυστικό ήταν το σχόλια του Γραμματέα της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Ρήγα, στην πρωϊνή εκπομπή του mega για την πρόταση μομφής αλλά και την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ.
  «Χθες, είδαμε ταινία τη θεία από το Σικάγο. Το '60 και το '70 υπήρχε η άποψη ότι κάθε καινοτομία ιδεολογικού ή τεχνολογικού χαρακτήρα ερχόταν από την Αμερική. Ο ίδιος συμβολισμός υπήρξε

Γιορτάζει η Πολεμική Αεροπορία

Τους προστάτες της Αρχάγγελο Μιχαήλ και Γαβριήλ γιορτάζει η Πολεμική Αεροπορία σήμερα, Παρασκευή 8 Νοεμβρίου. Κατά τη διάρκεια του εορτασμού έως και την Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2013, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΦΟΡΟΙ "ΥΠΕΡ ΤΡΙΤΩΝ"

Το σχέδιο κατάργησης εκατοντάδων φόρων, τελών και εισφορών που επιβάλλονται «υπέρ τρίτων» σε φορολογουμένους και αποδίδουν έσοδα άνω των 3 δισ. ευρώ ετησίως σε υπουργεία, ασφαλιστικά ταμεία, οργανισμούς  τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλους φορείς του δημοσίου τομέα ενεργοποιεί η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότεροι από τους φόρους υπέρ τρίτων θα καταργηθούν ενώ άλλοι θα μειωθούν αισθητά και τα

Διαμαντοπούλου και Φλωρίδης σε κοινή γραμμή

Για έλλειψη εθνικού σχεδίου, κατηγόρησε η Άννα Διαμαντοπούλου το ελληνικό πολιτικό σύστημα, μιλώντας σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η ΔΡΑΣΗ και το κόμμα των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων(ALDE) με θέμα "Για μια άλλη Ευρώπη".
Για να μιλήσουμε για την Ευρώπη, πρέπει πρώτα να μιλήσουμε για την Ελλάδα, να μιλήσουμε για το νέο εθνικό σχέδιο. Αυτό το σχέδιο δεν το ανακαλύπτουμε

Ποιοι δανειολήπτες γλιτώνουν και ποιοι πλήττονται από την απελευθέρωση των πλειστηριασμών

Στο στόχαστρο μπαίνουν τα “μεγάλα ψάρια”, είπε χαρακτηριστικά αξιωματούχος του υπουργείου Ανάπτυξης, αναφερόμενο στη συμφωνία με την τρόικα για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών. Δηλαδή περίπου 15.000 δανειολήπτες οι οποίοι αν και έχουν την οικονομική δυνατότητα εντούτοις δεν προχωρούν σε έγκαιρη πληρωμή των δανειακών τους δόσεων και κρύβονται πίσω από τις προστατευτικές διατάξεις.

«Τρέχει» ξανά η οικονομία των ΗΠΑ

Με ρυθμό 2,8% «έτρεξε» η οικονομία των ΗΠΑ, σε ετήσια βάση, το τρίτο τρίμηνο, χάρη στη μεγάλη αύξηση των επιχειρηματικών αποθεμάτων και τη βελτιωμένη εικόνα στο εμπόριο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση που καταγράφει το ΑΕΠ τον τελευταίο χρόνο.
Τα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης ξεπέρασαν, μάλιστα, το 2,3% που προέβλεπαν κατά μέσο όρο οι οικονομολόγοι.

Πού στοχεύει ο ΣΥΡΙΖΑ με την πρόταση δυσπιστίας

Σε πολλαπλούς άξονες κινείται η ξαφνική κίνηση της Κουμουνδούρου να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, λίγες μόνο ώρες μετά την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα από το ταξίδι του στις ΗΠΑ. Προηγήθηκε η συνεδρίαση του προεδρείου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, όπου λήφθηκε ομόφωνα η σχετική απόφαση, αλλά και η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος