Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Ανακοινώθηκαν οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Τo υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε απόψε τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης 2012.

Οι έγκυρες αιτήσεις που υποβλήθηκαν για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ανήλθαν σε 14.856 και από τις παραπάνω αιτήσεις ικανοποιήθηκαν 2.434 (ποσοστό 16,38%).

Οι μετατιθέμενοι οφείλουν να επικοινωνήσουν με τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην οποία ανήκει η περιοχή μετάθεσής τους προκειμένου να πληροφορηθούν τα κενά στις σχολικές μονάδες και την προθεσμία υποβολής δήλωσης τοποθέτησης σε αυτές.

Μεγάλη η λίστα των υποψηφίων για τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη

Με εντατικούς  ρυθμούς συνεχίζονται  οι διαβουλεύσεις στην Ιπποκράτους για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ, καθώς στόχος είναι  να  έχουν   ολοκληρωθεί
στο μεγαλύτερο τουλάχιστον ποσοστό τους έως τη  Μ.  Τετάρτη ή τη Μ. Πέμπτη.

ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα έχει συνεργασία σήμερα το βράδυ με την επιτροπή κατάρτισης των ψηφοδελτίων του Κινήματος. Οι ανακοινώσεις για τις υποψηφιότητες θα γίνουν στη
 συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, την Μ. Τετάρτη.

Περιφορά Επιταφίου... με ένα κλικ


Η Εκκλησία ανακάλυψε το facebook. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να αγνοήσει την "ενορία" των 850 εκ. χρηστών του άθεου Ζούκερμπεργκ. Έγινε χώρος εικονικού εκκλησιασμού και εικονικής επίκλησης της Παναγιάς...

«Το Αγ. Πνεύμα πνέει σε όποια κατεύθυνση θέλει ακόμη και στο διαδίκτυο», λέει ο online ιερέας Ντίτμαρ Χεγκ σηκώνοντας το χέρι του να ευλογήσει τους πιστούς, έστω κι αν αυτοί κάθονται στο γραφείο τους και παρακολουθούν τη Θεία Λειτουργία σε livetsream: Κι όλα αυτά χωρίς λιβάνι, παπαδάκια, ψάλτες…Κι αντί για τον συνήθη χαιρετισμό προς την ενορία, η φράση «καλωσορίζω όλους εσάς, τους χρήστες του facebook»…

Παραιτήθηκε ο Γρμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Β' Θεσσαλονίκης Παντελής Κουκουλεκίδης.

Δηλώνοντας  πως συστρατεύεται πλήρως με τον νέο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο,παραιτήθηκε σήμερα το πρωί ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Β' Θεσσαλονίκης Παντελής Κουκουλεκίδης, από τη θέση του,προκειμένου να είναι υποψήφιος Βουλευτής στις εκλογές που έρχονται.

Ορμονικό σπρέι για τη λίμπιντο «τραβά τους άνδρες από τη μύτη»


Ένας ψεκασμός ωκυτοκίνης στη μύτη τραβά τους άνδρες από τη μύτη

Η ωκυτοκίνη, η αποκαλούμενη ορμόνη της αγάπης και του μητρικού ενστίκτου, φαίνεται ότι μπορεί να αποτελέσει το νέο… βιάγκρα. Αυτό αναφέρουν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας με δημοσίευσή τους στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Sexual Medicine».

Φωτιά το πασχαλινό ταξίδι με το αυτοκίνητο - ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ


Πόσα λεφτά θα πληρώσετε για διόδια και πόσα για βενζίνη. Ακριβότερο τουλάχιστον 12% το φετινό πασχαλιάτικο ταξίδι σε σχέση με πέρυσι.

Ας δούμε για παράδειγμα το κόστος των διοδίων για το ταξίδι Αθήνα - Θεσσαλονίκη. 

Σαν Σήμερα...


Γεγονότα

1015: Ο Βασίλειος Β' ο Βουλγαροκτόνος καταλαμβάνει το φρούριο της Έδεσσας κι εκδιώκει τους Βουλγάρους.

1829: Ο Γκίκας Βούλγαρης είναι ο πρώτος Έλληνας που πατά το πόδι του στην Αυστραλία. Ήταν γνωστός στους Αυστραλούς της εποχής του ως Τζίνγκερ και είχε καταδικαστεί για πειρατεία στ' ανοιχτά της Κρήτης. Αρχικά, καταδικάστηκε σε θάνατο από τους Βρετανούς και στη συνέχεια σε φυλάκιση και εξορία στην Αυστραλία.

Οι φύρερ της διπλανής πόρτας.Ο κ. Μιχαλολιάκος ρίχνει τους τόνους του εξτρεμισμού προκειμένου να μπει στη Βουλή και ομνύει εις τον θεόν... Απόλλωνα


Οι φύρερ της διπλανής πόρτας
«Στις 30 Απριλίου 1945 μια λαμπερή σελίδα της σύγχρονης Ιστορίας κλείνει. Ο Μεγάλος Ανδρας του 20ού αιώνα, ο εμψυχωτής και απόστολος της Επαναστάσεως του Αγκυλωτού Σταυρού είναι νεκρός. Χίλια εννιακόσια σαράντα πέντε, όλοι αυτοί που πίστεψαν στα μεγάλα ιδανικά της Εθνικοσοσιαλιστικής Επαναστάσεως νιώθουν παγωμένοι, δείχνουν διστακτικοί απέναντι στο μέλλον, σε ένα μέλλον χωρίς την παρουσία και την καθοδήγηση Εκείνου».

Στους δρόμους οι εργαστηριακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί μπροστά στα γραφεία του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ) εργαστηριακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι, όπως και οι συνάδελφοί τους σε όλη την Ελλάδα, έχουν αναστείλει τη συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), λόγω των συσσωρευμένων, εδώ και δύο χρόνια, οφειλών των

Η βία του ΚΚΕ - φοβερή καταγγελία των 9 απο τα 14 σωματεία της ΠΝΟ



Εννέα ναυτεργατικά σωματεία (επι συνόλου 14 - δηλαδή η συντριπτική πλειοψηφία της ΠΝΟ) τις πρώτες πρωινές ώρες της Μεγάλης Δευτέρας καταγγέλλουν ότι μέλη του ΠΑΜΕ εισέβαλαν στην αίθουσα που γινόταν η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ την Παρασκευή με αποτέλεσμα την διακοπή της συνεδρίασης ενώ «επέβαλαν τις θέσεις τους και τον τρόπο συζήτησης».

Ενοχή του Παναγιώτη Ψωμιάδη πρότεινε ο εισαγγελέας


 Ενοχή του Παναγιώτη Ψωμιάδη πρότεινε ο εισαγγελέας
Στην απολογία του ο σε αργία περιφεριάρχης κεντρικής Μακεδονίας υποστήριξε ότι από την μείωση των προστίμων σε πρατηριούχο που νόθευε καύσιμα ο ίδιος δεν είχε οικονομικό όφελος αλλά ούτε και δόλο.

"Είμαι ο εγγονός του Χίτλερ". Γάλλος το λέει,το πιστεύει και ...το χαίρεται



Ο Philippe Loret και τα έξι αδέλφια του κάθονταν γύρω από το τραπέζι κουβεντιάζοντας για καθημερινά πράγματα, όταν ο πατέρας τους, Jean-Marie, είπε:
" Παιδιά, έχω κάτι να σας πω. Ο παππούς σας είναι ο Αδόλφος Χίτλερ “!

Έχουν περάσει 40 χρόνια,από τότε και ο Philippe Loret απέφευγε όλα αυτά τα χρόνια να αναφερθεί σ΄ εκείνη τη φοβερή πατρική αποκάλυψη. 

Το έκανε τώρα μιλώντας στη Daily Mail.

Υποψήφιος στη Β΄Αθηνών ο Δημήτρης Ρέππας

Υποψήφιος στη Β΄Αθηνών ο Δημήτρης Ρέππας



Το ενδεχόμενο πολιτικής επιστράτευσης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας άφησε ανοιχτό ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας σήμερα το πρωί, προσθέτοντας μάλιστα ότι τάσσεται υπέρ του μέτρου. Παράλληλα, ο κ. Ρέππας ανακοίνωσε επισήμως ότι θα μετακινηθεί στη Β’ Αθηνών από την Αρκαδία. «Πρέπει να κριθώ από τον ελληνικό λαό, είμαι μάχιμος, ο λαός

Βουλευτές της ΝΔ στα πρόθυρα νευρικής κρίσης

Βουλευτές της ΝΔ στα πρόθυρα νευρικής κρίσης



Στα όρια νευρικής κρίσης κινύνται οι δύο εναπομείναντες διαγραφέντες από την ΝΔ βουλευτές, Ελίζα Βόζεμπεργκ και Γιώργος Βλάχος, καθώς βλέπουν τις μέρες να περνούν χωρίς να να υπάρχει εξέλιξη από την πλευρά της Συγγρού αναφορικά με το ενδεχόμενο της επανένταξής τους στις κοινοβουλευτικές τάξεις του κόμματος. 

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στο ΠΑΣΟΚ ο Γιάννης Ραγκούσης


Αναστάτωση έχει προκαλέσει στο ΠΑΣΟΚ ο Γιάννης Ραγκούσης : Αναστάτωση έχει προκαλέσει στο ΠΑΣΟΚ ο Γιάννης Ραγκούσης, με τη δήλωσή του ότι θα απέχει από την ψηφοφορία της τροπολογίας για τη χρηματοδότηση των κομμάτων.

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στο ΠΑΣΟΚ ο Γιάννης Ραγκούσης, με τη δήλωσή του ότι θα απέχει από την ψηφοφορία της τροπολογίας για τη χρηματοδότηση των κομμάτων. Στελέχη της Ιπποκράτους εξαπέλυσαν βολές εναντίον του, επιρρίπτοντάς του ευθύνες για την υπερχρέωση του κόμματος την περίοδο που ήταν γραμματέας. Συνεργάτες του κ. Ραγκούση απάντησαν ότι «δεν είχε καμία οικονομική αρμοδιότητα». Εν μέσω αυτής της υπόγειας αντιπαράθεσης, ο Γ.Ραγκούσης πρόκειται να έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλο σήμερα, Μ.Δευτέρα.

Καρατζαφέρης: Ο Σαμαράς δεν έχει μπέσα


Καρατζαφέρης: Ο Σαμαράς δεν έχει μπέσα
Ελλειψη... μπέσας στον Αντώνη Σαμαρά καταλόγισε ο Γ. Καρατζαφέρης με συνέντευξή του στον «Σκάι».
Ο κ. Καρατζαφέρης επικαλέστηκε για τον εν λόγω χαρακτηρισμό τις ημέρες της διαπραγμάτευσης της τρικομματικής, τότε, κυβέρνησης συνεργασίας με την τρόικα.

Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Υγείας Ν. Καλλικράτειας


Κεντρική Μακεδονία Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Υγείας Ν. Καλλικράτειας

Παρουσία των Αρχών του Δήμου Νέας Προποντίδας (δημοτικών και περιφερειακών), του βουλευτή Γ. Βαγιωνά, εκπροσώπων τοπικών φορέων και κατοίκων της περιοχής, πραγματοποιήθηκαν χθες τα εγκαίνια του Κέντρου Υγείας Νέας Καλλικράτειας από τον διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης,Κωνσταντίνο Τσιτουρίδη

Το μέλι Χαλκιδικής που ..Λατρεύουν οι Ιάπωνες !


Κεντρική Μακεδονία Το μέλι Χαλκιδικής που ..Λατρεύουν οι Ιάπωνες !

Την είσοδο σε νέες αγορές του εξωτερικού για το Μέλι Σίθων σχεδιάζει μέσα στο 2012 ο Αγροτικός Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Νικήτης Χαλκιδικής. Με την μεγαλύτερη παραγωγή μελιού στην Ευρώπη και μερίδιο αγοράς 50% στη Βόρεια Ελλάδα ο Συνεταιρισμός εξάγει τα προϊόντα του σε Γερμανία, Γαλλία, Αμερική, Ιαπωνία και Αγγλία.

Οι εξαγωγές αντιπροσωπεύουν το 20% των συνολικών πωλήσεων του Συνεταιρισμού.

"Οχι" ΚΚΕ - ΔΗΜΑΡ στην πρόταση Τσίπρα για συνεργασία με τους Οικολόγους


"Οχι"  ΚΚΕ - ΔΗΜΑΡ στην πρόταση Τσίπρα για συνεργασία με τους Οικολόγους : Απορρίπτουν ΚΚΕ και Δημοκρατική Αριστερά την πρόταση Τσίπρα για προεκλογική συνεργασία στις οκτώ μονοεδρικές της χώρας, ενώ η Κουμουνδούρου απαντά ότι «εμείς θα επιμείνουμε» στην
Απορρίπτουν ΚΚΕ και Δημοκρατική Αριστερά την πρόταση Τσίπρα για προεκλογική συνεργασία στις οκτώ μονοεδρικές της χώρας, ενώ η Κουμουνδούρου απαντά ότι «εμείς θα επιμείνουμε» στην πολιτική των συνεργασιών.
Στελέχη της ΔΗΜΑΡ χαρακτήριζαν χθες «επικοινωνιακού τύπου» την πρόταση που απηύθυνε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» και τόνιζαν με νόημα πως αν υπήρχαν οι προϋποθέσεις για συνεργασία, αυτή θα γινόταν σε πανελλαδικό επίπεδο και όχι μόνο στις μονοεδρικές.

O Σαμαράς βάζει το κομματικό συμφέρον πάνω από το εθνικό


Ο Ευ. Βενιζέλος απηύθυνε κάλεσμα προς κάθε πολίτη για μια συμμαχία «υπευθυνότητας, ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων και αλληλεγγύης»
Ηχηρή απάντηση στον Αντώνη Σαμαρά για την ομιλία του στο Αιγάλεω «που έρχεται από το βαθύ κομματικό παρελθόν», έδωσε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Κάνοντας σφοδρή επίθεση, αλλά διατηρώντας νηφάλιο λόγο, ο κ. Βενιζέλος επιχείρησε να «επαναφέρει» τον κ. Σαμαρά -τώρα, ένα βήμα προ της προκήρυξης των εκλογών- στον δρόμο της υπευθυνότητας που επιβάλλει η «οριακή και κρίσιμη κατάσταση της χώρας».

Ολοκληρώνεται η επεξεργασία των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας


Ολοκληρώνεται η επεξεργασία των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας : Θέμα ημερών θεωρείται η ολοκλήρωση της επεξεργασίας των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας και η τυπική επικύρωσή τους θα γίνει από την εκτελεστική γραμματεία του κόμματος.Σύμφωνα
Θέμα ημερών θεωρείται η ολοκλήρωση της επεξεργασίας των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας και η τυπική επικύρωσή τους θα γίνει από την εκτελεστική γραμματεία του κόμματος.


Σύμφωνα με το Έθνος, ορισμένες από τις λίστες ίσως δημοσιοποιηθούν και εντός της Μ. Εβδομάδας, προκειμένου να διευκολυνθούν οι υποψήφιοι στον προεκλογικό τους αγώνα, οι οποίοι επισήμως δεν μπορούν να ανακοινώσουν τις αποφάσεις του κόμματος.

Κυβέρνηση συνεργασίας θέλει το 66%


Κυβέρνηση συνεργασίας θέλει το 66%
To 66% των πολιτών ζητεί κυβέρνηση συνεργασίας, ενώ μόλις το 30% «ψηφίζει» αυτοδύναμη κυβέρνηση. Αυτό προκύπτει από την έρευνα της Metron Analysis που παρουσίασε χθες το «Εθνος της Κυριακής» και δείχνει εννιακομματική Βουλή
To 66% των πολιτών ζητεί κυβέρνηση συνεργασίας, ενώ μόλις το 30% «ψηφίζει» αυτοδύναμη κυβέρνηση. Αυτό προκύπτει από την έρευνα της Metron Analysis που παρουσίασε χθες το «Εθνος της Κυριακής» και δείχνει εννιακομματική Βουλή.

Αρχίζει η συνταγογράφηση φαρμάκων με βάση τη δραστική ουσία


Σε ισχύ τίθεται από σήμερα η πλήρης εφαρμογή του μέτρου της συνταγογράφησης φαρμάκων με βάση τη δραστική ουσία.


Το μέτρο αφορά στις 10 πρώτες δραστικές ουσίες, για τις οποίες οι γιατροί θα μπορούν να επιλέγουν και να συνταγογραφούν οποιαδήποτε εμπορική ονομασία φαρμάκου θεωρούν απαραίτητο για τους ασθενείς από τον κατάλογο των φαρμάκων ανά δραστική ουσία, όπως έχει ανακοινωθεί.