Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Σοκ με αυτοκτονία σε απευθείας μετάδοση



Το μοιραίο τέλος μίας καταδίωξης στην Αριζόνα, κατά την οποία ένας άνδρας αυτοκτόνησε πριν τον συλλάβει η αστυνομία, μετέδωσε ζωντανά το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, το οποίο αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη από τους τηλεθεατές του. Το κανάλι μετέδιδε ζωντανά από το ελικόπτερό του την καταδίωξη σε αυτοκινητόδρομο κοντά στο Φίνιξ.

Focus: Σίγουρη η εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα


Focus: Σίγουρη η εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα

Σε δημοσίευμά του, το Focus διαβεβαιώνει ότι η εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα είναι διασφαλισμένη και ότι «η έκθεση της Τρόικα θα είναι με τέτοιο τρόπο διαμορφωμένη ώστε η πολιτική να μπορέσει να αποδεσμεύσει τους πόρους».

«Λυπητερή» η σημερινή ποπ! Σύμφωνα με τους ειδικούς έχει χάσει στοιχεία που μας φτιάχνουν τη διάθεση


«Λυπητερή» η σημερινή ποπ!

Όσοι πιστεύετε ότι η ποπ μουσική έχει «χαλάσει» τα τελευταία χρόνια, τότε μάλλον συμφωνείτε με γερμανούς και καναδούς επιστήμονες οι οποίοι ισχυρίζονται ότι το μέχρι πρότινος «ανεβαστικό» είδος μουσικής απλά έχει... πέσει. 

Σύμφωνα με τα ευρήματα των ειδικών του Πανεπιστημίου του Τορόντο και τουΕλεύθερου Πανεπιστημίου του Βερολίνου, τα σημερινά τραγούδια είναι μεγαλύτερης διάρκειας και έχουν πιο αργό τέμπο σε σχέση με τα παλαιότερα ποπ κομμάτια όπως ήταν εκείνα των Αμπα και των Μπιτλς, με αποτέλεσμα να μην έχουν την ίδια επίδραση στη διάθεσή μας. 

Άγαλμα Βούδα φτιαγμένο από μετερωρίτη


Άγαλμα Βούδα φτιαγμένο από μετερωρίτη

Γερμανοί επιστήμονες ανακάλυψαν  άγαμλμα του Βούδα που έπεσε στα σύνορα Σιβηρίας - Μογγολίας πριν από περίπου 10.000 - 20.000 χρόνια ,το υλικό του οποίου είναι από μετεωρίτη!
Το άγαλμα  απεικονίζει κάποιον βουδιστικό Θεό- πιθανώς τον Βαϊσραβάνα και πρόκειται για δημιούργημα του 8ου και του 10ου αιώνα, μάλλον από τον πρωτοβουδιστικό θιβετανικό πολιτισμό των Μπον.

Τέλος στα ψεύτικα like


Photo for this article
Το Facebook άρχισε να αφαιρεί από τις σελίδες του, και ειδικότερα της πλέον αγαπημένες, τα like που είναι προϊόν ψεύτικων χρηστών που έχουν δημιουργηθεί για να «φουσκώσουν» τη δημοφιλία τους.
Ήδη, σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα, κάποιες σελίδες καλλιτεχνών, όπως της Rihanna και της Lady Gaga έχουν δεκάδες χιλιάδες like λιγότερα από την προηγούμενη μέρα.

Τα ελληνικά κινδυνεύουν με ψηφιακή εξαφάνιση



Σύμφωνα με μια νέα ευρωπαϊκή επιστημονική έκθεση, οι 21 από τις 30 γλώσσες της Ευρώπης -μεταξύ των οποίων και η ελληνική- αντιμετωπίζουν κίνδυνο ψηφιακής εξαφάνισης.

Η έρευνα κρούει τον κώδωνα κινδύνου, καθώς διαπίστωσε ότι η ψηφιακή βοήθεια για τις περισσότερες ευρωπαϊκές γλώσσες είναι ελλιπής ή απολύτως ανύπαρκτη για τους χρήστες.

Ελληνικές επιστημονικές δημοσιεύσεις: η ελληνική καινοτομία γεννιέται ...καλά διαβασμένη!



Η ποσότητα και η ποιότητα των επιστημονικών δημοσιεύσεων μίας χώρας αποτελούν σημαντικό δείκτη τόσο για το επίπεδο του επιστημονικού προσωπικού της, όσο και για τις προοπτικές που η χώρα αυτή έχει όσον αφορά την παραγωγή καινοτομίας. Για το λόγο αυτό, άλλωστε, ο δείκτης αυτός αποτελεί συστατικό στοιχείο διεθνών κατατάξεων θέσης καινοτομίας, όπως για παράδειγμα του Δείκτη Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Innovation Union Scoreboard, IUS).

Χ.ΜΑΤΗΣ: ΣΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΕΡΕΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ


φωτογραφία.JPGΣυνάντηση με ομάδα φίλων της παράταξης, τους οποίους ενημέρωσε για τις εξελίξεις στα θέματα του δήμου, ειδικά σε ότι αφορά στις εισαγγελικές παρεμβάσεις στα ζητήματα οικονομικής διαχείρισης, είχε ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της παράταξης ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ- Οικολογία στην Πράξη, Χρήστος Μάτης.

Ο κ.Μάτης διαβεβαίωσε ότι στην προσπάθεια για διαφάνεια δεν υπάρχουν, ούτε θα υπάρξουν «ιερές αγελάδες», αλλά ούτε και

Η κρίση πλέον έχει γίνει ανθρωπιστική...


«Η οικονομική κρίση έχει γίνει πλέον κοινωνική και ανθρωπιστική. Οι θυσίες έχουν ένα όριο και είμαστε πλέον στο όριο αυτό» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης από το βήμα του οικονομικού συνεδρίου Capital Vision, παραπέμποντας σε πρόσφατη μελέτη που αναφέρει ότι το 17% του πληθυσμού ζει σε νοικοκυριά, στα οποία δεν εργάζεται κανείς.

Τα καλοπιάσματα του Σουλτς . Του Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου

ΟΠΩΣ τα περίμενα: εντυπωσίασε και τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος Αλέξης, για να αποδειχθεί ότι και έξω πάει καλά όσο και μέσα. Αλλά πρέπει να βελτιωθεί. Αρχίζοντας από τα βασικά: πρώτα να μάθει αγγλικά. Δεν ξέρω τι έκανε όταν τα άλλα παιδάκια της ηλικίας του πήγαιναν στο φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών, αλλά δεν είναι και πολύ κολακευτικό για κάποιον που προαλείφεται για πρωθυπουργός της χώρας να μην μπορεί να πει ένα «χάου αρ γιου», που λέει ο λόγος.
ΔΙΟΤΙ όταν μιλάει αγγλικά και ο τελευταίος ταβερνιάρης της χώρας, φαντάσου τι πλάκα έπαθαν οι (πολλοί) δημοσιογράφοι, Γερμανοί κυρίως, που έσπευσαν να τον ακούσουν χθες, και του ζήτησαν να μιλήσει αγγλικά. «Θα προτιμήσω να μιλήσω ελληνικά» τους

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ Βενιζέλος: Χρειαζόμαστε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης


Βενιζέλος: Χρειαζόμαστε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης
Οι ευρωπαίοι Σοσιαλιστές τάχθηκαν υπερ ενός μοντέλου που θα προστατεύει την κοινωνική συνοχή ως απάντηση στις αγορές, οι οποίες έχουν υπερισχύσει των κρατών.
Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος συμμετείχε σε ειδική συζήτηση με θέμα «Μαζί για την οικονομία που θέλουμε» στην οποία παρενέβησαν ακόμη ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Βικτορ Πόντα, ο επικεφαλής των Ισπανών Σοσιαλιστών ευρωβουλευτών Χουάν Φερνάντο Λόπεζ Αγκιλάρ και η σκιώδης

ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕΒΓΑΛ-VIVARTIA

Να μη συγχωνευτούν αποφάσισαν τελικώς οι εταιρείες τροφίμων ΜΕΒΓΑΛ και Vivartia, δυο χρόνια μετά την ανακοίνωση σχετικής συμφωνίας τους και ενώ είχε δοθεί το πράσινο φως από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Αιτία, η άρνηση ορισμένων από τις πιστώτριες τράπεζες της Μεβγαλ, κυρίως ξένων, να εγκρίνουν το

Σοκ: Γνωστός εφοπλιστής αυτοκτόνησε !!


Ο 55χρονος, γόνος πολύ γνωστής οικογένειας, νεκρός σε λίμνη αίματος, αφού πρώτα έκοψε σε λωρίδες 500.000 ευρώ
Οι αστυνομικοί που μπήκαν στο νεοκλασικό κτίριο στην καρδιά της Αθήνας βρέθηκαν μπροστά σε ένα φρικτό θέαμα. Ένας 55χρονος, γόνος πολύ γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, κείτονταν νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος ενώ μέσα στο δωμάτιο ήταν σκισμένα σε λωρίδες χαρτονομίσματα αξίας 500.000 ευρώ!

Ο 55χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του χρησιμοποιώντας ένα 22άρι πιστόλι με το οποίο

Μέλι-γάλα η σχέση Βενιζέλου - Στουρνάρα


«Βαγγέλη, μου τα 'χεις ρίξει χοντρά όλον αυτό τον καιρό. Μ' έχεις ξ...»!! «Γιάννη μου, δεν έχω τίποτε μαζί σου» του απάντησε ο Βενιζέλος
Φαίνεται πως αποκαταστάθηκαν οι σχέσεις μεταξύ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου και του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα κατά τη διάρκεια της τελευταίας τους συνάντησης στα γραφεία της Ιπποκράτους. Μάλιστα ο κ. Στουρνάρας, απερχόμενος, μίλησε για «θαύμα».

 Είναι γνωστό ότι οι σχέσεις των δύο ανδρών δεν ήταν και οι καλύτερες αφού υπήρχε αμοιβαία καχυποψία τους τελευταίους μήνες. Έτσι, η συνάντησή τους στην Ιπποκράτους ξεκίνησε κάπως μουδιασμένα.

Τα απίστευτα ποσά που δαπανά ο Τζορτζ Σόρος για να στηρίζει τις προεκλογικές εκστρατείες Αμερικανών προέδρων...

Ο δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος υποσχέθηκε το ποσό των

1,5 εκατ. δολαρίων για την εκστρατεία επανεκλογής του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και των Δημοκρατικών, ενόψει των εκλογών της 6ης Νοεμβρίου.
Ο Σόρος έχει υποσχεθεί 1 εκατ. δολάρια στην οργάνωση Priorities USA Action, η οποία χρηματοδοτεί τις διαφημίσεις της προεκλογικής εκστρατείας Ομπάμα, καθώς και 500.000 δολάρια στις οργανώσεις Majority PAC και House Majority PAC, οι οποίες συμβάλλουν στην χρηματοδότηση των εκστρατειών των υποψηφίων των

Μια αλλαγή ετοιμάζει ο Κατσαβάκης ενόψει Τούμπας

Μια αλλαγή θα περιλαμβάνει η ενδεκάδα του 'Άρη στο ντέρμπι της Τούμπας, όπως έδειξε η βραδινή προπόνηση της Παρασκευής

Ο Μάκης Κατσαβάκης ετοιμάζει τον Δημήτρη Σουνά για το βασικό σχήμα του αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Ο έλληνας τεχνικός χρησιμοποίησε τον νεαρό μεσοεπιθετικό στα αριστερά της επίθεσης με τον Γιαννιώτα στα δεξιά, χωρίς βέβαια να

«Δεν παραιτούμαι...»



«Δεν παραιτούμαι, δεν παραιτούμαι», έλεγε χθες σε πηγαδάκι βουλευτών ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης: «Ποτέ δεν είπα ότι θα παραιτηθώ» είπε και συμπλήρωσε «όσο αυξάνονται οι ενδείξεις για τη γελοιότητα των κατηγοριών σε βάρος μου και όσο αποδεικνύεται ότι είναι αστήριχτες οι κατηγορίες, τόσο απομακρύνεται και η περίπτωση να παραιτηθώ».
Είπε όμως και κάτι άλλο στους βουλευτές που τον άκουγαν τόση

Αύξηση 40% στα εμφράγματα



Τις ολέθριες επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην υγεία των Ελλήνων αποτυπώνουν ολοένα και περισσότερες έρευνες, που δείχνουν πως οι πολίτες της χώρας μας πληρώνουν ακόμα και με τη ζωή τους τις παράλογες απαιτήσεις της τρόικας.
Σύμφωνα με μελέτη της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, η κρίση επέφερε 40% αύξηση στις ισχαιμικές καρδιοπάθειες και την

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ...

Φωτιά σε ΙΧ στο κέντρο της Νεάπολης στη Θεσσαλονίκη προκάλεσε την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Το αυτοκίνητο κινούνταν στην οδό Παναγή Τσαλδάρη όταν τυλίχτηκε στις φλόγες.
Πυροσβέστες έχουν σπεύσει στο σημείο και προσπαθούν να

"Ντόπες" Λαμπριάκου για την Κυριακή


«Κλείστε τα αυτιά σας σε όσα θα λέγονται γύρω σας από την κερκίδα και μπείτε να κερδίσετε το παιχνίδι για σας, για τη φανέλα, για να δώσουμε χαρά στον κόσμο του Άρη». Με

ατάκες όπως αυτή ο Σταύρος Λαμπριάκος, προσπάθησε να καταστήσει σαφές στους παίκτες της ομάδας ότι παρά τις όποιες δυσκολίες πάντα η νίκη σε ένα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ πρέπει να είναι αυτοσκοπός.

Αλεύρι και μέλι από τον παραγωγό αύριο στο Κιλκίς

Αλεύρι και μέλι κατευθείαν από τον παραγωγό θα είναι αύριο διαθέσιμα στο χώρο του Γηπέδου Πολυκάστρου
στο Κιλκίς,  από τις 8:00 - 13:00. Η πρωτοβουλία ανήκει στην Εθελοντική Ομάδα Παιονία. Σε ότι αφορά το αλεύρι, η συσκευασία των πέντε κιλών θα κοστίζει 2,75 Ευρώ και προμηθευτής είναι η ΕΑΣ Κιλκίς. Επίσης, θα διατεθεί μέλι «Πάικο» σε συσκευασία του ενός (1) και τριών(3) κιλών.
Η συσκευασία τους ενός(1) κιλού θα κοστίζει 6 Ευρώ και η