Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Πώς το κάπνισμα «χαλάει» την εμφάνισή μας


Αν είστε καπνιστές, γνωρίζετε ήδη τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος στους πνεύμονες, την καρδιά, τον εγκέφαλο ακόμα και στην σεξουαλική σας ζωή. Αλλά γνωρίζετε πως επηρεάζει σημαντικά και την εμφάνισή σας;

Από ποιο μέρος του κόσμου προέρχονται τα περισσότερα spam?


Αναρωτηθήκατε ποτέ από πού προέρχονται όλα τα ηλεκτρονικά μηνύματα spam που λαμβάνετε στα εισερχόμενα; Προφανώς, το μεγαλύτερο 
ποσοστό προέρχεται από την Ινδία.


Ένα στα έξι μηνύματα spam προέρχονται από την Ινδία, ακολουθούν στη δεύτερη θέση η Ιταλία και στην τρίτη οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Aλουμίνιο: Ο «αόρατος» φονιάς!


Το αλουμίνιο είναι τόσο επικίνδυνο για το ανθρώπινο σώμα, ώστε προκαλεί βλάβες στον οργανισμό ακόμη και σε μικρές ποσότητες…

Τα αλουμινένια κουτιά αναψυκτικών και μπύρας εγχέουν  αλουμίνιο στα ποτά που καταναλώνουμε. Οι κατσαρόλες που είναι φτιαγμένες από αλουμίνιο αλλοιώνουν τις τροφές που τρώμε, όπως και το αλουμινόχαρτο στο οποίο τυλίγουμε το φαγητό….. 

Οι χειρότεροι δικτάτορες στην ιστορία της ανθρωπότητας


Το 42χρονο καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι τελείωσε με τον εξεγερμένο λαό να πανηγυρίζει πάνω από το νεκρό σώμα του άλλοτε ισχυρού ηγέτη της πιο πλούσιας πετρελαιοπαραγωγού χώρας της βόρειας Αφρικής.
Όμως ο Συνταγματάρχης Καντάφι δεν κατατάσσεται ανάμεσα στους πιο «θανατηφόρους δικτάτορες», που διέπραξαν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και μαζικές δολοφονίες, των τελευταίων 100 ετών.
Οι δικτάτορες που οδήγησαν στο θάνατο περισσότερους από 1 εκατ. ανθρώπους, είτε προχωρώντας σε γενοκτονίες είτε μέσω κακής διαχείρισης πόρων που οδήγησε σε λιμοκτονία το λαό τους, είναι οι εξής:

Διαμαρτυρία εργαζομένων έξω από την ΕΥΑΘ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κινητοποίηση εργαζομένων της ΕΥΑΘ στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι διαμαρτύρονται στο πλαίσιο της συζήτησης αύριο στη Βουλή, της κατάργησης της ελάχιστης συμμετοχής (51%) του Δημοσίου στις δημόσιες επιχειρήσεις

Τι απαντά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τα "κρυφά κονδύλια"

Σχετικά με δημοσιεύματα του Τύπου για "κρυφά κονδύλια και άγνωστα αποθεματικά", η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εξέδωσε ανακοίνωση

Αναλυτικά:
"Α) Τα 16 εκατ. ευρώ κατατέθηκαν σε προθεσμιακό  λογαριασμό αποφέροντας τόκους ύψους  περίπου 6,5 εκατ. ευρώ (από το 2007 έως  σήμερα).
Αξίζει  να σημειωθεί ότι ο Περιφερειάρχης ήταν

Μέλι: Top 10 ασυνήθιστοι τρόποι για να το χρησιμοποιήσετε!!!


Το μέλι περιέχει μια σειρά από ευεργετικές για τον οργανισμό ιδιότητες που βοηθούν στην καταπολέμηση πολλών ασθενειών. Δείτε παρακάτω τι μπορεί να κάνει το μέλι και σίγουρα θα γίνει ο σύμμαχός σας στην αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων.

New York Times για Ικαρία: "Εκεί που οι άνθρωποι ξεχνούν να πεθάνουν"


Η διαδικτυακή έκδοση των New York Times φιλοξενεί άρθρο σχετικό με την μακροζωϊα στην Ικαρία.
Το άρθρο είναι προσαρμογή από τη νέα έκδοση των Blue Zones του Dan Buettner που θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα με το National Geographic. Στις γραμμές του βρίσκει κανείς πολλές εντυπωσιακές ιστορίες Ικαριωτών που σύμφωνα και με τον τίτλο "ξεχνούν να πεθάνουν"!

«Πως έχασα ένα φίλο και κέρδισα ένα φασίστα»Το κείμενο των μαθητών της Ηλιούπολης που κάνει τον γύρο του ίντερνετ τις τελευταίες ώρες


«Πως έχασα ένα φίλο και κέρδισα ένα φασίστα»
Ένα κείμενο έδωσαν στη δημοσιότητα έφηβοι που μετέχουν στο Αντιφαστιστικό Μέτωπο Μαθητών Ηλιούπολης. Οι μαθητές καταγγέλλουν τη δράση των φασιστών στην Ελλάδα και τη στάση που κρατάνε απέναντι στους μετανάστες, στοχοποιώντας μόνο όσους είναι φτωχοί, κατατρεγμένοι και ανυπεράσπιστοι. Περιγράφουν ακόμα πώς οι φασίστες μπολιάζουν με βία την καθημερινότητά μας και πώς η σιωπή μας ισούται με συνενοχή στην αθλιότητα και στο σκοτάδι.

Τατσόπουλος για Χρυσαυγίτες: «Ηλίθιοι, αγράμματοι, καμπινέδες»


«Λάδι» στη φωτιά στην κόντρα του με τη Χρυσή Αυγή, ρίχνει μέσα από νέες του δημόσιες δηλώσεις, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Πέτρος Τατσόπουλος. 

Ο κ. Τατσόπουλος μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook εξαπολύει σφοδρή επίθεση στο κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου, χαρακτηρίζοντας τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής μεταξύ άλλων «καμπινέδες», «ηλίθιους», «αγράμματους», «σκαταποθήκες» και «κουραδοθύελλα».

Γιατί οι άνθρωποι απαιτούν μαγειρεμένο φαγητό?Eπιβεβαιώνεται η θεωρία ότι γίναμε πολύ έξυπνοι χάρη στη μαγειρική


Γιατί οι άνθρωποι απαιτούν μαγειρεμένο φαγητό
Νέα ερευνητικά δεδομένα δείχνουν να επιβεβαιώνουν τη σχετικά νέα θεωρία ότι άνθρωπος έγινε το εξυπνότερο ζώο χάρη στη μαγειρική: αν κάποιος ήθελε να αρκεστεί στο ωμό, μη επεξεργασμένο φαγητό, θα έπρεπε να μασάει ασταμάτητα για εννέα ώρες την ημέρα προκειμένου να θρέψει τον ενεργοβόρο, έξυπνο εγκέφαλό του.

Σκύλοι: Γι’ αυτό είναι οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου…


Σκύλοι: Οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου | Otherside.gr
Ένα μεγάλο αφιέρωμα για να εκτιμήσουμε τους σκύλους, που τόσο απλόχερα μας χαρίζουν αγάπη και αφοσίωση. Δείτε λοιπόν για ποιους λόγους οι σκύλοι θεωρούνται, και όχι άδικα, οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου…

Το σκάνδαλο με τις επιδοτήσεις στο υπουργείο Ανάπτυξης «Δεχόμασταν πιέσεις από πολιτικούς» ομολογούν υπάλληλοι στους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης


Το σκάνδαλο με τις επιδοτήσεις στο υπουργείο Ανάπτυξης

«Πιέσεις από πολιτικούς για εξυπηρετήσεις επιχειρηματιών» εξομολογήθηκαν ότι δέχθηκαν υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης σε ελεγκτές της δημόσιας διοίκησης που ερευνούν το μεγάλο σκάνδαλο με τις παράνομες κοινοτικές επιδοτήσεις που αποκαλύφθηκε την περασμένη άνοιξη.

Σαν σήμερα 24 Οκτώβρη

Γεγονότα

  • 1147 - Μετά από πολιορκία 4 μηνών, σταυροφόροι ιππότες με επικεφαλής τον Αλφόνσο Α' της Πορτογαλίαςανακαταλαμβάνουν τη Λισαβόνα από τους Μαυριτανούς.
  • 1648 - Υπογράφεται στο Μίνστερ η Συνθήκη της Βεστφαλίας, μεταξύ τηςΓαλλίας και της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, με την οποία τερματίζεται οΤριακονταετής Πόλεμος, επιφέροντας αλλαγές στην ισορροπία των δυνάμεων τηςΕυρώπης.

Γιατί ξυπνάμε λίγο πριν το ξυπνητήρι;


Πολλοί έχουμε παρατηρήσει ότι ανεξαρτήτως από το τι ώρα πέφτουμε για ύπνο, κάθε πρωί ξυπνάμε την ίδια ώρα και συνήθως ελάχιστα λεπτά πριν χτυπήσει το ξυπνητήρι.

Επιστήμονες πιστεύουν πως...ξυπνάμε την ίδια ώρα κάθε μέρα λόγω των βιορυθμών μας, δηλαδή του «εσωτερικού ρολογιού»του σώματος που ρυθμίζει τις βιολογικές μας λειτουργίες σε κάθε κύκλο 24 ωρών. Οι βιορυθμοί παίζουν σημαντικό ρόλο στον καθορισμό του ύπνου, είναι εσωτερικοί (δεν επηρεάζονται από εξωτερικά ερεθίσματα) και ρυθμίζονται από τις καθημερινές και συνηθισμένες λειτουργίες του κάθε ανθρώπου. 

«Καταιγίδα» αποκαλύψεων από τον Κωστή Στεφανόπουλο


Καταιγίδα» αποκαλύψεων για βροντερά πρόσωπα της πολιτικής σκηνής και παραλειπόμενα παρασκήνια περιέχονται στο νέο βιβλίο της Νίτσας Λουλέ, το οποίο αποτελεί ουσιαστικά μία αυτοβιογραφία του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Σε δύο μήνες δεν θα έχουμε να δώσουμε ούτε... αντίδωρο


Ένα βήμα πριν την πτώχευση είναι η Εκκλησία της Ελλάδος, σύμφωνα με δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ο οποίος αποκάλυψε πως τα διαθέσιμα της Εκκλησίας φθάνουν για τη μισθοδοσία μόνο των επομένων δύο μηνών....

«Η Εκκλησία μας μετά από δυο μήνες δεν θα έχει να πληρώσει τους υπαλλήλους και αν δεν βρει τρόπο να εξασφαλίσει τα χρήματα για την πληρωμή των υπαλλήλων, δηλαδή 300 ανθρώπων, οι άνθρωποι αυτοί θα πρέπει να απολυθούν και να μείνουν άνεργοι», ανέφερε μιλώντας στην TV100. 

Παπανδρέου: Ήξερα ότι το Πρόγραμμα δεν βγαίνει αλλά δεν είχα άλλη επιλογή [βίντεο]



Η απάντηση Παπανδρέου στους ισχυρισμούς Ρουμελιώτη για το ΔΝΤ [βίντεο]
Την δική του απάντηση στους ισχυρισμούς του Παναγιώτη Ρουμελιώτη πως στελέχη του ΔΝΤ είχαν προειδοποιήσει την τότε κυβέρνηση πως το ελληνικό Πρόγραμμα δεν θα πετύχαινε χωρίς αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους έδωσε ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στο Χάρβαρντ, λέγοντας ουσιαστικά πως δεν είχε άλλη επιλογή από το Μνημόνιο.

7χρονος με σπάνιο σύνδρομο ξεπέρασε τη φοβία με τη βοήθεια ενός σκύλου


7χρονος με σπάνιο σύνδρομο ξεπέρασε τη φοβία με τη βοήθεια ενός σκύλου
Ο Όουεν, ο οποίος ζει στο Χάμσαϊρ της Βρετανίας, είναι ένα 7χρονο αγόρι το οποίο πάσχει από το σύνδρομο Schwartz-Jampel, μια σπάνια γενετική διαταραχή που κάνει τους μύες να είναι συνεχώς σε ένταση. Όταν κατάλαβε το πρόβλημά του άρχισε να φοβάται τον έξω κόσμο γιατί ένιωθε διαφορετικός από τα άλλα παιδιά.
Μέχρι που κάποια στιγμή απομονώθηκε εντελώς στο σπίτι του. Η ζωή του όμως άλλαξε εντελώς όταν πήκε στη ζωή του ένας σκύλος, ο Χάτσι.

Η κρίση σβήνει τα φώτα στους ελληνικούς δρόμους


Δυσβάσταχτο το κόστος λειτουργίας και συντήρησης του δημόσιου ηλεκτροφωτισμού. Αυξάνονται οι "σκοτεινοί" δρόμοι
Με το κόστος λειτουργίας και συντήρησης του δημόσιου ηλεκτροφωτισμού έχει καταστεί δυσβάσταχτο για τις δημοτικές Αρχές, αυξάνονται, όπως τόνισε στη Βουλή ο δήμαρχος της Λαμίας και μέλος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Γιώργος Κοτρωνιάς, οι σκοτεινοί δρόμοι, αποτελώντας όλο και συχνότερα πηγή κινδύνων για τους πολίτες.

Νομαρχιακή Επιτροπή Α Θεσσαλονίκης : Ανακοίνωση για την ΕΥΑΘ



Με αφορμή την κατάθεση νομοσχεδίου για την κατάργηση της ελάχιστης συμμετοχής του Δημοσίου στις επιχειρήσεις του, μετά από συζήτηση με τους αρμόδιους φορείς και τους εργαζόμενους, θέλουμε να τονίσουμε τα παρακάτω.
Δε χωρά αμφιβολία ότι υπάρχει κρίση του μοντέλου οργάνωσης του ελληνικού κράτους και πρέπει οι υπηρεσίες και οι φορείς που ελέγχει να υφίστανται μεταρρυθμίσεις, διαρθρωτικές αλλαγές για να ανταποκρίνονται στη βασική τους αποστολή. Όταν όλα γύρω αλλάζουν, δεν μπορεί το κράτος να παραμένει αρτηριοσκληρωτικό.

Πώς προειδοποιεί το έμφραγμα


Απολύτως κρίσιμα για την επιβίωση του θύματος είναι τα τρία πρώτα λεπτά μετά την εκδήλωση καρδιακής ανακοπής.Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η ανακοπή δεν θα πρέπει να θεωρείται ισοδύναμη με τον θάνατο, καθώς είναι εφικτή η ανάταξη της θανατηφόρου αρρυθμίας και η επαναφορά της κυκλοφορίας του αίματος. Απαραίτητη προϋπόθεση για κάτι τέτοιο είναι η κατάλληλη εκπαίδευση του προσώπου που θα το επιχειρήσει.

Το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη για τον ρατσισμό


Μήνυμα κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας που τον τελευταίο καιρό δείχνει να κερδίζει έδαφος στην ελληνική κοινωνία απέστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.


Απευθυνόμενος σε μαθητές λυκείου στην περιοχή της Ηράκλειας ο κ. κ. Βαρθολομαίος δήλωσε ότι το «Οικουμενικό Πατριαρχείο αγωνίζεται κατά των διακρίσεων και κατά του ρατσισμού».

Επίσκεψη Αλ.Τσίπρα στο Παρίσι



Στο Παρίσι, θα βρίσκεται την Παρασκευή και το Σάββατο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να πάρει μέρος στις εργασίες της Συνόδου προέδρων της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Στη σύνοδο θα συζητηθούν οι σχετικές με την κρίση εξελίξεις στην Ευρώπη και οι πολιτικές προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για το 2013. 

Στουρνάρας: Έκλεισε το πακέτο - Πετύχαμε και επιμήκυνση


Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας
«Το πακέτο έχει κλείσει, ενώ πετύχαμε και επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής», δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, την ερχόμενη Δευτέρα ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο euro working group, Πάνος Τσακλόγλου θα ενημερώσει τους συναδέλφους του ότι το πακέτο έχει κλείσει.

Η επιμήκυνση του προγράμματος ήταν ένας από τους βασικούς στόχους της Αθήνας, ενώ σημειώνεται πως αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών έχουν υπογραμμίσει πως η διαπραγμάτευση με την τρόικα για τη δέσμη μέτρων 13,5 δισεκατομμυρίων ευρώ γινόταν με την προοπτική της παραχώρησης διετούς επιμήκυνσης, καθώς διαφορετικά τα απαιτούμενα μέτρα θα έπρεπε να ανέλθουν στα 18,5 δισεκατομμύρια.

«Πρέπει να σέβεστε την απόφαση του λαού για τη Χρυσή Αυγή»


«Η απόφαση είναι του λαού και πρέπει να τη σέβεστε», είπε ο Νότης Σφακιανάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Τατιάνα Στεφανίδου σε ερώτησή της για το πώς βλέπει την Χρυσή Αυγή.


Ο τραγουδιστής μίλησε και για το μεταναστευτικό, λέγοντας χαρακτηριστικά: 
«Εδώ και πολλά χρόνια φωνάζω ότι το πρόβλημα που θα υπάρξει στην Ελλάδα, θα προέρχεται από ανθρώπους που ήρθαν λαθραία στην Ελλάδα με τέτοιο τρόπο, με τέτοια συχνότητα που κάποια στιγμή θα είμαστε μειονότητα.

Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν «βλέπουν» ακόμη κυβερνητική κρίση


Η εκτίμηση ότι έστω και στο «παρά 5'» θα επιτευχθεί κάποιου τύπου συμφωνία μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων και ότι η ΔΗΜ.ΑΡ θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση συνεργασίας κυριαρχεί στα ηγετικά κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ.Η χθεσινή αποστασιοποίηση του κ. Φ. Κουβέλη προς στιγμήν κινητοποίησε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα οποία επιχείρησαν μία ταχεία εκτίμηση της κατάστασης.

Διάσημοι δακτυλοδεικτούμενοι


Δε γνωρίζουμε τίποτα για την περίπτωσή του, πέρα από το ότι αυτοαποκαλείται Dito Von Tease και εργάζεται φιλόπονα πάνω σε ένα πρότζεκτ εν εξελίξει, το οποίο ονομάζει ταιριαστά «Ditology». 

Πλακατζής σε όλες του τις εκδηλώσεις, ο Dito δανείζεται τη λέξη της μητρικής του γλώσσας για το εγχείρημα, (dito στα ιταλικά σημαίνει δάχτυλο), προκειμένου να υποδυθεί φυσιογνωμίες που η φήμη τους κυμαίνεται από τη σφαίρα του πασίγνωστου, ως την επικράτεια του pop icon –ανεξαρτήτως διαμετρήματος, τους παίζει πάντως όλους στα δάχτυλά του.

Πρόστιμο 5.000 ευρώ σε Ιάπωνες καθηγητές επειδή ...κάπνισαν


Οζάκα: Ιδιαίτερα ακριβά κόστισε το κάπνισμα για πέντε Ιάπωνες καθηγητές. Κλήθηκαν να πληρώσουν πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ -μετά από καταγγελία γονέων- επειδή ..κάπνιζαν, παρ' όλο που βρίσκονταν εκτός σχολικού χώρου. Κατηγορήθηκαν ότι αμελούν το έργο τους αντί να αφοσιωθούν ατην εκαπίδευση των νέων.

Η παράξενη ιστορία της λέξης «ΟΚ»


Η λέξη «ΟΚ» είναι ευρέως γνωστή και χρησιμοποιείται σε ολόκληρο τον κόσμο για να δηλώσει ότι «όλα είναι εντάξει».

Αποτελεί τη δεύτερη πιο γνωστή λέξη στον κόσμο (μετά από την Coca Cola!) και η δημοφιλία της έγκειται στο γεγονός της… ευκολίας της! Παρόλα αυτά είναι μία από τις πιο... παράξενες εκφράσεις που έχουν επινοηθεί και κρύβει πίσω της μια περίεργη ιστορία σχετικά με τη γέννησή της...

'' ΚΑΛΗ Η ΚΙΝΗΣΗ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ''...

Εμφανώς ικανοποιημένα εμφανίζονται στελέχη της ΔΗΜΑΡ για τις δύο παραχωρήσεις που έκαναν οι  εκπρόσωποι της Τρόικας, την τελευταία στιγμή και αφορούν  στις αποζημιώσεις.
Οι Τροικανοί φαίνεται να κάνουν ένα βήμα πίσω σχετικά με το ύψος των αποζημιώσεων και το χρόνο προειδοποίησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΔΗΜΑΡ ερμηνεύει ως πολύ σημαντική την κίνηση αυτή της Τρόικας. Ωστόσο, κύκλοι του κόμματος

Mας θυμίζει τίποτα ;


Διαβάστε όλο το σκληρό πακέτο των νέων μέτρων  Διαβάστε τι έγινε στην ελληνική οικονομία το 1843, συγκρίνετέ το με το σήμερα και θα αντιληφθείτε τι συμβαίνει στην παγκόσμια και στην ελληνική ιστορία, ανεξαρτήτως εποχών, προσώπων και ονομάτων. Η σύγκριση μόνο ανατριχίλα μπορεί να προκαλέσει.
Έχουμε και λέμε:

Παρέμβαση Τσόμσκι για την Ελλάδα


Αυστηρή κριτική στις πολιτικές λιτότητας που επιβάλλει η Ε.Ε. στα υπερχρεωμένα κράτη μέλη της άσκησε ο αμερικανός ακαδημαϊκός και στοχαστής, Νόαμ Τσόμσκι, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «οι πολιτικές της Ε.Ε. καταστρέφουν την Ελλάδα».

Σε συνέντευξή του στο «Dialogos Radio», ο διακεκριμένος

Νικητής ο Φωτόπουλος στις εκλογές της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ

Νικητής ο Φωτόπουλος στις εκλογές της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗΟλοκληρώθηκαν το βράδυ της Τρίτης οι εκλογικές διαδικασίες στη ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου. Ψήφισαν 276 σύνεδροι και οι έγκυρες ψήφοι ήταν 274 και νικητής αναδείχθηκε, με εννέα έδρες, ο Νίκος Φωτόπουλος.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Παπακωνσταντίνου: Δεν ξέρω που έχω βάλει το πρωτότυπο CD!

Παπακωνσταντίνου: Δεν ξέρω που έχω βάλει το πρωτότυπο CD!Όλη την ευθύνη στο ΣΔΟΕ μεταφέρει ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου αναφορικά με την τύχη της λίστας Λαγκάρντ υποστηρίζοντας ότι «εγώ  ζήτησα τα στοιχεία, τα παρέλαβα, έδωσα τις μεγάλες καταθέσεις για έρευνα και έλεγχο και στην συνέχεια όλα για έλεγχο» και σημειώνοντας ότι «έπρεπε να έχουν αξιοποιηθεί από το ΣΔΟΕ αν και δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως αποδεικτικό

Καρχιμάκης: Μπορείτε να απαντήσετε κ. υφυπουργέ των Οικονομικών;


Καρχιμάκης: Μπορείτε να απαντήσετε κ. υφυπουργέ των Οικονομικών;Για άρση των δεσμεύσεων λογαριασμών μεγαλοφοροπαραβατών κάνει λόγο σε ανάρτηση του στο Facebook ο Μιχάλης Καρχιμάκης κλιμακώνοντας με αυτό τον τρόπο τις επιθέσεις του στον αρμόδιο γα τα έσοδα υφυπουργό Οικονομικών, Γιώργο Μαυραγάνη.
Διαβάστε τι έγραψε πριν από λίγο:

Yπό 24ωρη παρακολούθηση το ηφαίστειο της Σαντορίνης!

Με το χαρακτήρα του κατεπείγοντος, αποφασίστηκε να τοποθετηθούν ειδικά επιστημονικά όργανα 24ωρης παρακολούθησης στο ηφαίστειο της Σαντορίνης μετά από αίτημα του ΟΑΣΠ. Σύμφωνα με το cretalive, στην απόφαση αναφέρεται ότι εγκρίνεται η διάθεση πίστωσης ύψους 54.251 ευρώ για την προμήθεια και εγκατάσταση οργάνων του Ολοκληρωμένου Συστήματος 24ωρης Παρακολούθησης του ηφαιστείου της Σαντορίνης για την εκτίμηση και αντιμετώπιση πιθανού

"ΚΡΙΣΗ ΥΠΟΥΡΓΙΤΙΔΑΣ" ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

Ρεπορτάζ : Βούλα Κεχαγιά
(από ΤΑ ΝΕΑ)

Στην αντεπίθεση πέρασε χθες η Ιπποκράτους μετά τη δημόσια αμφισβήτηση της ηγεσίας και της στρατηγικής της από τους Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Ανδρέα Λοβέρδο παραμονές της ψήφισης των επώδυνων μέτρων. Ο
συντονιστής του ΠΑΣΟΚ και Νο 2 του κόμματος Πάρις Κουκουλόπουλος, χωρίς να κατονομάσει τους δύο πρώην υπουργούς, μίλησε για στελέχη που «συχνά ακούν τον αντίλαλό τους και νομίζουν ότι τους μιλάει η Ιστορία», προσθέτοντας ότι «αυτό είναι ένα σύμπτωμα της

Σε τεντωμένο σχοινί η ομάδα Ψωμιάδη- "Τα πήρε" ο Τζιτζικώστας

Σε τεντωμένο σχοινί βρίσκεται πλέον η περιφερειακή ομάδα του Παναγιώτη Ψωμιάδη
με αφορμή την ένταση που πυροδότησε ο ισολογισμός του 2011 για τη μητροπολιτική ενότητα Θεσσαλονίκης. Μετά τον αντιπεριφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα που αρνήθηκε να τον υπογράψει, καθώς εμφανίζονται ποσά ύψους 23 εκ. Ευρώ χωρίς να γίνεται σαφές πού κατανέμονται, λάδι στη φωτιά έριξε και ο Γιώργος Τσαμασλής, που δήλωσε ενώπιον της

Διοίκηση και διαχειριστικός έλεγχος "καίνε" τον Άρη

Η κάλυψη των πέντε θέσεων του Δ.Σ. της νέας διοίκησης Πρωτοδικείου είναι η απόλυτη προτεραιότητα αυτή την περίοδο στον Άρη, ενώ  τη Δευτέρα αρχίζει  ο διαχειριστικός
έλεγχος στην ΠΑΕ από την εταιρεία που κέρδισε προ ολίγων ημερών τον δημόσιο διαγωνισμό.
Η αρνητική απάντηση των Στεφανίδη, Λαμπριάκου έχει προκαλέσει νέα καθυστέρηση στο εν λόγω ζήτημα, όμως

Διαβάστε όλο το σκληρό πακέτο των νέων μέτρων


Διαβάστε όλο το σκληρό πακέτο των νέων μέτρων
Μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, εφάπαξ και περικοπές στα ειδικά μισθολόγια περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το σχέδιο του νέου μνημονίου με τα επώδυνα μέτρα να έχουν πλέον οριστικοποιηθεί…
Όλοι οι υπολογισμοί πραγματοποιούνται με ορίζοντα το 2016, μιας και τα μέτρα για την επόμενη διετία θα ήταν πολλά περισσότερα από τα 13,5 δισ. ευρώ, εάν δεν δινόταν η επιμήκυνση.

Διαβάστε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το εμβόλιο της γρίπης


Διαβάστε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το εμβόλιο της γρίπης
Οι πρώτες ιώσεις του φθινοπώρου έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους σε μικρούς και μεγάλους και θα συνεχιστούν τους χειμερινούς μήνες με κύριο πρωταγωνιστή την γρίπη. Διαβάστε τι πρέπει να γνωρίζετε για το εμβόλιο της γρίπης...
Η γρίπη είναι μία πολύ μεταδοτική ασθένεια του αναπνευστικού συστήματος που προκαλείται από τους ιούς της γρίπης. Οι ιοί της γρίπης μολύνουν την αναπνευστική οδό (μύτη, ρινοφάρυγγα, πνεύμονες) των ανθρώπων και των ζώων.

Ο τύπος της Τετάρτης


ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Θα σώσουμε την Ελλάδα όσοι το τολμήσουμε
Η εφημερίδα γράφει ότι « ο πρωθυπουργός συνεχίζει με πλήρη ένταση την πολιτική διαπραγμάτευση. Ευ. Βενιζέλος: Δεν είμαστε προτεκτοράτο. Να το καταλάβουν οι εταίροι μας. Φ. Κουβέλης: Δεν πρόκειται να ψηφίσω αλλαγές στα εργασιακά δικαιώματα».

Κάμερον: "Η Ελλάδα δέχεται πίεση από την λαθρομετανάστευση"


Στην ενημέρωση που έκανε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον στο Βρετανικό κοινοβούλιο για την συμμετοχή του στην πρόσφατη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ρωτήθηκε από τον βουλευτή των εργατικών Κιθ Βάζ για το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Τη Βουλή ενημερώνει ο Παπακωνσταντίνου για τη "λίστα Λαγκάρντ"


Την ειδική μόνιμη επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ενημερώνει στις 9.00 το πρωί ο τέως υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, επί των θεμάτων που προέκυψαν από τη διαχείριση της "λίστας Λαγκάρντ".
Ήδη στην Επιτροπή έχει καταθέσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος άφησε αιχμές για τον κ. Παπακωνσταντίνου και τους χειρισμούς του, ενώ καταθέσεις έχουν δώσει και όλοι οι επικεφαλής του ΣΔΟΕ από το 2009 έως και σήμερα.

Παράθυρο από ΔΗΜΑΡ Χατζησωκράτης: Στηρίζουμε την κυβέρνηση


Παράθυρο για συμφωνία άφησε μέσω τηλεοπτικής του συνέντευξης το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Χατζησωκράτης. ΜΙλώντας στον ΣΚΑΙ είπε χαρακτηριστικά: «Διαπραγματευόμαστε και συνεχίζουμε... Στηρίζαμε και στηρίζουμε την κυβέρνηση και θέλουμε αυτή η κυβέρνηση να πετύχει, αυτό είναι το βασικό.

Αλ. Παπαρήγα: Αν ψηφιστούν τα μέτρα, θα πεινάσουμε


Τα χειρότερα έρχονται δήλωσε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ζητώντας «να μην ψηφιστούν τα μέτρα, γιατί αλλιώς θα πεινάσουμε».

Αναφορικά με την αναγκαιότητα εκταμίευσης της δόσης η κ. Παπαρήγα υποστήριξε ότι «η δόση θα μπαλώσει ορισμένες τρύπες», καθώς έχει αποφασισθεί προ καιρού «το πρωτογενές πλεόνασμα το οποίο θα πηγαίνει στο χρέος».

Ελεύθερη πρόσβαση στα φορολογικά στοιχεία οφειλετών αποκτούν οι τράπεζες


Πρόσβαση σε φορολογικά στοιχεία οφειλέτη μπορεί να αποκτούν οι τράπεζες ή άλλοι δανειστές, ακόμη και αν αυτά εμπίπτουν στο φορολογικό απόρρητο.

Εγκύκλιος για τη χορήγηση πληροφοριών για την περιουσιακή κατάσταση και τα εισοδήματα του φορολογούμενου σε τρίτο πρόσωπο που εξέδωσε χθες το υπουργείο Οικονομιών και βασίζεται σε γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους αναφέρει πως με το ν.3869/2010 παρέχεται στο δανειστή το δικαίωμα, μετά από αίτησή του, που διαβιβάζεται στη φορολογική αρχή μέσω του αρμοδίου εισαγγελέα, να λάβει «κάθε χρήσιμη πληροφορία» για την περιουσιακή κατάσταση και τα εισοδήματα οφειλετών του, ανεξάρτητα από τη συναίνεσή τους ή μη.

Σοκ! 40% αύξηση στο ρεύμα


Δυο αυξήσεις θα μπουν μέχρι την άνοιξη, σταδιακά θα βλέπουμε τον λογαριασμό της ΔΕΗ και δεν θα τον γνωρίζουμε, όχι γιατί άλλαξε πρόσφατα όψη, αλλά γιατί οι τιμές σχεδόν θα διπλασιαστούν.
Όπως αναφέρει το newsit.gr, ουσιαστικά μιλάμε για αυξήσεις στα τιμολόγια που αφορούν 2.200.000 πολίτες που έχουν χαμηλή κατανάλωση, καθώς βάσει και του μνημονίου οι τιμές του ρεύματος στη χώρα πρέπει να εναρμονιστούν με το κόστος παραγωγής κλπ.

Ψηφίστε τα μέτρα ή πάμε σε εκλογές!


- Ανένδοτος ο Κουβέλης, ψάχνει συμβιβασμό ο Βενιζέλος, με κάλπες απειλεί ο Σαμαράς 
- Τα 15 λεπτά Σαμαρά – Βενιζέλου μετά τη σύσκεψη

- Τα μέτρα πάνε στη βουλή για... ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση
- Προσπάθεια συμβιβασμού στη σημερινή σύσκεψη των αρχηγών