Σάββατο 25 Ιουλίου 2020

Αριστερή στροφή στο παγκόσμιο σκηνικό;

Αριστερή στροφή στο παγκόσμιο σκηνικό;Με βάση τη σημερινή υπέρμετρη σκληρή πραγματικότητα ενός στρεβλού καπιταλιστικού συστήματος, υπάρχει η ανάγκη και η πρόκληση μιας νέας προσέγγισης. Σ’ αυτό το σταυροδρόμι, διαφαίνεται και επιβάλλεται μια γενικότερη «στροφή προς τα αριστερά».

Le Figaro για Αγιά Σοφιά: Παρελθόν η κοσμική Τουρκία του Κεμάλ Ατατούρκ

Μουσουλμάνες έξω από την Αγιά ΣοφιάΗ κοσμική χώρα του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, που μετέτρεψε το τζαμί σε μουσείο το 1934, πέρασε, σημειώνει σε άρθρο της η γαλλική εφημερίδα Le Figaro, της οποίας το σημερινό πρωτοσέλιδο έχει τίτλο "Στην Αγία Σοφία επίδειξη ισλαμικής δύναμης του Ερντογάν" και συνοδεύεται από φωτογραφία με τη χθεσινή προσευχή παρουσία του Τούρκου προέδρου.

Κορονοϊός: Ρεκόρ νέων κρουσμάτων σε 40 χώρες

Κορονοϊός: Ρεκόρ νέων κρουσμάτων σε 40 χώρες Νέος συναγερμός για την διασπορά του κορονοιού, καθώς σχεδόν 40 χώρες ανέφεραν ημερήσιο αριθμό ρεκόρ νέων κρουσμάτων του κορονοϊού στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, αριθμός διπλάσιος σε σχέση με την προηγούμενη, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters ο οποίος δείχνει ότι η πανδημία εξαπλώνεται σε όλες τις περιοχές του κόσμου.

Ευθύνες στην κυβέρνηση για τη φωτιά στην Κορινθία αποδίδει ο ΣΥΡΙΖΑ – «Γιατί δεν λειτούργησε το 112;»

Ευθύνες στην κυβέρνηση για ολιγωρία στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στην Κορινθία αποδίδει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του τομεάρχη του Γιάννη Ραγκούση.

Σακελλαροπούλου για Αγία Σοφία: Πλήγμα στις σχέσεις Τουρκίας και Ελλάδας - Αλλοίωση τόπου συνάντησης πολιτισμών

Το μήνυμα ενότητας της Προέδρου της ΔημοκρατίαςΑικ. Σακελλαροπούλου, για τη συμπλήρωση 46 ετών από την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Η αναφορά στην Αγία Σοφία στην ομιλία της περί «ευθύνης όλων για υπεράσπιση της πατρίδας και σεβασμού στη Δημοκρατία».

Οι κυρίες στη δεξίωση στο Προεδρικό


Το Προεδρικό Μέγαρο άνοιξε χθες τις πόρτες του για την καθιερωμένη δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.Μια διαφορετική 24η Ιουλίου, εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού και με τις προκλήσεις της Τουρκίας να κορυφώνονται, με