Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Το μεγάλο κόλπο: Μεταναστεύουν για να πτωχεύσουν!


Οι Financial Times αποκαλύπτουν πως κάποιοι που χρωστάνε ''πετάγονται'' για λίγο σε μία άλλη ευρωπαική χώρα με ευνοική νομοθεσία για να πτωχεύσουν εκεί και να απαλλαχθούν από τα χρέη τους.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο : ''Ταξιδεύουν στη Βρετανία για να... πτωχεύσουν''

ΝΔ για Χρυσοχοΐδη: Πολύ αργά για δάκρυα...





Με μία σκληρή επίθεση στους Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Φίλιππο Σαχινίδη αλλά και με ένα ηχηρό «όχι» στην πρόταση Κουτρουμάνη για μείωση των επικουρικών συντάξεων, η ΝΔ ανεβάζει τους τόνους της αντιπαράθεσης με υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, λίγο πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, όπου θα «κλειδώσουν» μία σειρά από αλλαγές σε εργασιακές σχέσεις αλλά και οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις. 

Η μείωση των επικουρικών συντάξεων την Τετάρτη στο Υπουργικό


Η μείωση των επικουρικών συντάξεων την Τετάρτη στο Υπουργικό

Η νέα, τρίτη κατά σειρά, μείωση των επικουρικών συντάξεων, που θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2012, αναμένεται να «κλειδώσει» στο Υπουργικό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει στις 13:00 το μεσημέρι της Τετάρτης, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

To σχέδιο που θα υποβάλει στο Υπουργικό Συμβούλιο ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Kουτρουμάνης προβλέπει μειώσεις στις επικουρικές από 10% έως 35%, ανάλογα με τα ελλείμματα κάθε Ταμείου, τα οποία προβλέπεται ότι θα απαλειφθούν σε δύο χρόνια.

Αντίδραση Ακη Τσοχατζόπουλου για τη δήλωση "πόθεν έσχες" που υπέβαλε



Την αντίδραση του πρώην υπουργού 'Ακη Τσοχατζόπουλου, προκάλεσε αναφορά του επικεφαλής της Επιτροπής Ελέγχου Οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών, αντιπροέδρου της Βουλής Ευάγγελου Αργύρης, σύμφωνα με την οποία η δήλωση "πόθεν έσχες" του πρώην υπουργού για το έτος 2009, "κρίθηκε ως ανειλικρινής μετά τον επανέλεγχο που διενεργήθηκε και την άρση του τραπεζικού, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου". 

Δέν το ήξερες..


* Ο Χίτλερ δεν ήταν χορτοφάγος


* Η ψαλίδα (το ζωύφιο) έχει δύο πέη.


* Στη Σελήνη, μυρίζει σαν μπαρούτι.


* Κατά μέσο όρο, κάθε χρόνο σκοτώνονται 10 άνθρωποι από τις αυτόματες μηχανές πωλήσεων.


* Η πρώτη νησίδα ασφαλείας σε δρόμο κατασκευάστηκε με δικά του έξοδα από τον Συνταγματάρχη Pierrepoint, έξω από τη λέσχη του στο Λονδίνο. Σκοτώθηκε, στην προσπάθειά του να περάσει τη νησίδα.

Ρέππας: "Ναι σε εξορθολογισμό, "όχι" σε απολύσεις στο Δημόσιο"


Ρέππας: "Ναι σε εξορθολογισμό, "όχι" σε απολύσεις στο Δημόσιο"
«Είμαστε απέναντι στο μέτωπο των απολύσεων, είμαστε, όμως, υπέρμαχοι του εξορθολογισμού του δημοσίου» δήλωσε κατηγορηματικά σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, απαντώντας σε ερώτηση για ενδεχόμενες απολύσεις στο δημόσιο, ενώ με έμφαση επισήμανε ότι «δεν θα κάνουμε πράγματα, πάντως, τα οποία οδηγούν σε απόλυση της κοινής λογικής από την πολιτική μας».

Πειραματικός «μανδύας σιωπής» καταπίνει το θόρυβο


O πλαστικός δίσκος που παρουσίασαν οι ερευνητές δεν επιτρέπει στα ηχητικά κύματα να φτάσουν στο κέντρο του (Πηγή: AP/KIT)

Γερμανοί μηχανικοί παρουσίασαν έναν πειραματικό μανδύα σιωπής, μια συσκευή που δημιουργεί έναν χώρο απόλυτα αδιαπέραστο για το θόρυβο.

Η πειραματική διάταξη, που παρουσιάζεται στην επιθεώρηση Physical Review Letters, είναι ένας δίσκος που αποτελείται από δύο πολυμερή υλικά, ένα σκληρό και ένα μαλακό, των οποίων η δομή έχει σχεδιαστεί προσεκτικά σε μικροκλίμακα.

Ο δίσκος δονείται με συχνότητα 100 Hz, η οποία γίνεται αντιληπτή από το ανθρώπινο αφτί. Το υλικό όμως από το οποίο αποτελείται ο δίσκος αναγκάζει τα ηχητικά κύματα να ακολουθούν μια κυκλική διαδρομή, χωρίς ποτέ να μπορούν να φτάσουν στο κέντρο του.

Δεν μπαίνει η Διαμαντοπούλου στην επόμενη Βουλή!



Σοκ για την Άννα στην Α΄ Αθήνας!...
Τελειωμό δεν έχουν τα βάσανα από τους πρυτάνεις για την υπουργό Παιδείας που βάλθηκε να τους ξεκάνει και εκείνοι απαντούν με τη διαρκή αποδόμηση της. Την ώρα λοιπόν που η Διαμαντοπούλου τους καλεί δημοσίως να … συνετιστούν και να εφαρμόσουν τον νέο νόμο - έκτρωμα, οι ... 
πρυτάνεις ετοίμασαν βιβλίο κατά του νέου πλαισίου με κεντρικό ομιλητή τον σύντροφο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κώστα Καρτάλη!

Πήγα στο αεροδρόμιο να υποδεχθώ τον Χρυσοχοϊδη...



Ο Γιάννης Διαμαντίδης έφτασε καθυστερημένος στο ραντεβού που είχε ο Παπανδρέου με τα στελέχη του κινήματος.
"Γιάννη γιατί άργησες?", ρώτησε ο Γιώργος.
"Πρόεδρε συγγνώμη. Είχα πάει στο αεροδρόμιο να υποδεχθώ το Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. Μόλις επέστρεψε στην Ελλάδα, μετά από 2 χρόνια".

"Έπρεπε να αποφύγουμε το Mνημόνιο"


Ευθύνες στον Γιώργο Παπανδρέου επιρρίπτει ο υπουργός Ανάπτυξης, σημειώνοντας πως μετά το Μνημόνιο δεν υπήρξε σωστή διαπραγμάτευση
Επιχειρώντας έναν απολογισμό των πεπραγμένων της κυβέρνησης Παπανδρέου, ο υπουργός Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που άνοιξε το θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, επισήμανε πως η Ελλάδα έπρεπε να αποφύγει το Μνημόνιο.

"Έπρεπε να αποφύγουμε το Mνημόνιο, να εξασφαλίσουμε τον γρήγορο δανεισμό της χώρας για να μην οδηγηθούμε σε αυτού του είδους τις εξελίξεις", ανέφερε σε συνέντευξή του στους "Νέους Φακέλους" του ΣΚΑΪ.

Κίνητρο για λύση του Κυπριακού το φυσικό αέριο



«Το θέμα του φυσικού αερίου μπορεί να αποτελέσει κίνητρο για επίλυση του Κυπριακού και αυτό πρέπει να προβληματίσει την Τουρκία», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.
Σε ερώτηση σχετικά με φερόμενη ως δήλωση του προέδρου της Δημοκρατίας περί διοχέτευσης του φυσικού αερίου στο εξωτερικό, μέσω αγωγών της Τουρκίας, την οποία σχολίασε και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου, ο κ. Στεφάνου είπε: «Έχω δει σήμερα τη δήλωση του κ. Ερογλου.

Το πρώτο ρήγμα στην κυβέρνηση Παπαδήμου - Η ΝΔ δεν στηρίζει τις μειώσεις στις επικουρικές



Οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις φέρνει την πρώτη μεγάλη σύγκρουση στην κυβέρνηση Παπαδήμου με τη Νέα Δημοκρατία να δηλώνει πως δεν θα στηρίξει τα συγκεκριμένα μέτρα.


Aπορρίπτει η ΝΔ τη μείωση των επικουρικών συντάξεων που προτείνει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, δηλώνει ότι δεν θα στηρίξει νέα μέτρα σε βάρος των χαμηλοσυνταξιούχων και καταγγέλλει τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ την τελευταία διετία για "καταλήστευση των επικουρικών ταμείων".

Προχωρά η έρευνα για τα μυστικά κονδύλια υπουργείων



Ομόφωνα, η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής αποφάσισε να συνεχίσει τις προσπάθειές της για τη διερεύνηση του ζητήματος με τα μυστικά κονδύλια των υπουργείων.

Μετά την απαντητική επιστολή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θόδωρου Πάγκαλου, με την οποία δήλωσε αναρμόδιος να εμπλακεί καθ' οιονδήποτε τρόπο στη διαχείριση των απόρρητων δαπανών στα υπουργεία, η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ανέλαβε να προχωρήσει η ίδια τη διερεύνηση του ζητήματος.

«Όλα θα παιχθούν τον Ιανουάριο»



«Όλα θα παιχτούν τον Ιανουάριο», καθώς αυτό που κρίνεται είναι πολύ σημαντικό και, αν βρεθούμε εκτός ευρώ, «είναι να κλαιγόμαστε», εκτιμάται, σύμφωνα με πληροφορίες, από την κυβέρνηση. Ενδεικτικό της κρισιμότητας είναι η παραπομπή στις δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι για τις επιπτώσεις από την ενδεχόμενη έξοδο μιας χώρας από την ευρωζώνη.

"Ανειλικρινές" το πόθεν έσχες του Α. Τσοχατζόπουλου


«Ανειλικρινές» κρίθηκε μετά τον επανέλεγχο που διενεργήθηκε και την άρση τραπεζικού, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου» το «πόθεν έσχες» του πρώην υπουργού, Άκη Τσοχατζόπουλου, για το οικονομικό έτος του 2010, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής «πόθεν έσχες», Βαγγέλης Αργύρης.

Βενιζέλος: «Η διάσωση της Ελλάδας δεν έχει ολοκληρωθεί»



H Ελλάδα βρίσκεται κοντά στην επίτευξη συμφωνίας με τους ιδιώτες ομολογιούχους για το πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων (PSI), δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. «Η προσπάθεια διάσωσης της χώρας δεν έχει ολοκληρωθεί», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ζήτησε να υπάρξει «συστράτευση τώρα», καθώς «στις 16 Ιανουαρίου αρχίζει η διαπραγμάτευση για το νέο πρόγραμμα». 

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Παιδάκι έχει αλλεργία στα… Χριστούγεννα!



Αλλεργία στα…Χριστούγεννα έχει παιδάκι, μόλις 3 ετών, που δεν μπορεί να χαρεί καθόλου τις γιορτές.

Για την ακρίβεια, ο μικρός Charlie έχει αλλεργία σε όλα τα «χριστουγεννιάτικα» τρόφιμα, όπως σοκολάτα και ξηρούς καρπούς, ενώ φαγούρα του προκαλούν και τα χριστουγεννιάτικα δέντρα, αληθινά και ψεύτικα!!!

Η πόλη των σκιών


Η πόλη των σκιών (4)

Με την τροποποίηση της ταχύτητας του κλείστρου της μηχανής, ο φωτογράφος Alexey Titarenko αποτυπώνει εκ νέου το κλίμα που υπήρχε κατά τη διάρκεια της πτώσης της Σοβιετικής Ένωσης, σε αυτή τη εντυπωσιακή σειρά «στοιχειωμένων» φωτογραφιών.

Δεν έχετε πηρούνι στο γραφείο??Φάτε με το στυλό σας!!!


Μετατρέψτε ένα στυλό Bic σε μαχαιροπήρουνα! (1)
Σε όλους έχει τύχει να έχουν πολλή δουλειά και  να χρειαστεί να καθήσουν περισσότερο στο γραφείο.Και φυσικά πρέπει κάτι να φάς για να κρατηθείς , να πάρεις ενέργεια για να συνεχίσεις.Παραγγέλνεις λοιπόν απ'εξω...και όταν ο πακετάς σου φέρει την παραγγελία ...βλέπεις οτι δεν έχει φέρει το γνωστό πλαστικό μαχαιροπήρουνο!

Μπουτάρης: "Παρακολουθούμε προσεκτικά την υπόθεση Παπαγεωργόπουλου"


Μπουτάρης: "Παρακολουθούμε προσεκτικά την υπόθεση Παπαγεωργόπουλου"
Σε δήλωση για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του προκατόχου του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, όπως επίσης και σε βάρος άλλων τριών ατόμων (ανάμεσά τους  τέως Γενικός Γραμματέας και τέως Αντιδήμαρχος της πόλης) για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, προέβη σήμερα ο νυν δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.
Στη δήλωση ο κ. Μπουτάρης αναφέρει ότι οι τελευταίες εξελίξεις προκαλούν προβληματισμό. «Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης και επομένως δεν επιτρέπει σχολιασμούς. Η Δικαιοσύνη οφείλει να κάνει τη δουλειά της και πιστεύουμε ότι την κάνει με απόλυτη υπευθυνότητα»τόνισε.

Παπαγεωργόπουλος: "Στόχος τους είναι η πολιτική μου δολοφονία"


Παπαγεωργόπουλος: "Στόχος τους είναι η πολιτική μου δολοφονία"
Για προσπάθεια παραπλάνησης της ελληνικής Δικαιοσύνης και κατασπίλωσης του ονόματός του έκανε λόγο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, σχολιάζοντας την ποινική δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος του για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
«Στόχος είναι η πολιτική δολοφονία του Παπαγεωργόπουλου, ο επηρεασμός της ελληνικής Δικαιοσύνης και η μείωση της ποινής του βασικού ένοχου» δήλωσε ο πρώην δήμαρχος.

ΣΟΚ: Στο χειρουργείο χιλιάδες γυναίκες για αφαίρεση σιλικόνης



Το μεγαλύτερο σκάνδαλο πλαστικής χειρουργικής, παγκοσμίως, έχει ξεσπάσει στη Γαλλία μετά την αποκάλυψη ότι μεγάλη εταιρία παρασκευής εμφυτευμάτων στήθους χρησιμοποιούσε βιομηχανική σιλικόνη.

Τώρα καλούνται να υποβληθούν εκ νέου σε εγχείρηση για να αφαιρέσουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας τα εμφυτεύματά τους. 

"Η Βρετανία δεν εγκαταλείπει τις βάσεις στην Κύπρο"



Η Βρετανία δεν προτίθεται, ούτε άμεσα ούτε στο μέλλον, να εγκαταλείψει τις στρατιωτικές βάσεις που διατηρεί στην Κύπρο, δήλωσε ο διοικητής των βρετανικών βάσεων Γκράχαμ Στέισι, σημειώνοντας ότι το Λονδίνο, στο πλαίσιο μιας συμφωνημένης λύσης στο Κυπριακό, είναι διατεθειμένο να υποβάλει εκ νέου την πρότασή του για παραχώρηση μέρους των βάσεων στην Ενωμένη Κυπριακή Δημοκρατία.

Σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ, ο Στέισι ανέφερε ακόμα ότι «τα οφέλη από τον εντοπισμό ορυκτού πλούτου στην περιοχή των Βρετανικών Βάσεων προορίζονται για τον κυπριακό λαό», ενώ για τη Συνθήκη Εγγυήσεων περιορίστηκε να πει ότι η οποιαδήποτε τροποποίησή της αφορά τα συμβαλλόμενα μέρη.

Κουβέλης: Δύο μήνες μετά τη 19η Φεβρουαρίου οι εκλογές


Κουβέλης: Δύο μήνες μετά τη 19η Φεβρουαρίου οι εκλογές
Οι εκλογές θα διεξαχθούν δυο μήνες μετά τη 19η Φεβρουαρίου εκτίμησε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, δήλωσε ότι «η συζήτηση για τις εκλογές είναι ανοιχτή, είναι πάνω στο τραπέζι και κυρίως με την πρωτοβουλία των πολιτικών δυνάμεων, που συγκρότησαν αυτή την κυβέρνηση».

Μηνύσεις στο Facebook για το "Like"


Photo for this article
Σε νέες περιπέτειες μπαίνει το Facebook και ο Mark Zuckerberg καθώς το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο ενδέχεται να αντιμετωπίσει νέο κύμα μηνύσεων από την Καλιφόρνια λόγω του Like.
Σίγουρα έχετε προσέξει πως όταν κάνετε Like σε έναν καλλιτέχνη, μία δραστηριότητα ή ένα εμπορικό προϊόν, η ενέργεια αυτή κοινοποιείται αμέσως στο Facebook.

Δήλωση Παναγιωτακόπουλου για την αναβολή συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ


Η αναβολή της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ με το έωλο επιχείρημα της πραγματοποίησης Υπουργικού Συμβουλίου την ίδια ημέρα, αποτελεί μια ακόμη ενέργεια που προστίθεται στη λογική της απαξίωσης των εκλεγμένων οργάνων του Κινήματος.

Στην Λάρνακα το ψηλότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο του κόσμου!


Στην Λάρνακα το ψηλότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο του κόσμου!
Στην Λάρνακα βρίσκεται το ψηλότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο του κόσμου! Και δεν πρόκειται για ένα απλό δέντρο, αλλά για ένα πολύ ιδιαίτερο, διακοσμημένο με… ανακυκλώσιμες συσκευές.
Οι δημιουργοί του χρειάστηκαν 20.000 ανακυκλώσιμες συσκευές και πολύ κόπο,  αφού ξεπερνάει τα 20 μέτρα, όμως το αποτέλεσμα τους δικαίωσε. 

Νεκρός 53χρονος που έπεσε με το αγροτικό του μηχάνημα στον Αλιάκμονα


Τραγικό θάνατο βρήκε ένας αγρότης από την Ημαθία όταν το αγροτικό μηχάνημα που οδηγούσε έπεσε από γέφυρα ύψους 15 μέτρων στον ποταμό Αλιάκμονα.
Το περιστατικό συνέβη χθες το απόγευμα στην επαρχιακή οδό Νησελίου Ημαθίας, πριν τον κόμβο της Εγνατίας.
Ο 53χρονος αγρότης έχασε τον έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε (βαμβακοσυλλεκτική) με αποτέλεσμα αυτό να εκτραπεί της πορείας του και να πέσει από μεγάλο ύψος στην κοίτη του ποταμού.

Διάψευση ΥΠΠΟΤ για χρήση υπηρεσιακού κινητού


Παρότι ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Π. Γερουλάνος, δικαιούται σύμφωνα με το νόμο να χρησιμοποιεί υπηρεσιακή συσκευή, μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει χρήση αυτής της δυνατότητας, διευκρινίζει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του με αφορμή δημοσιεύματα περί προμήθειας κινητού τηλεφώνου.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, «ο υπουργός χρησιμοποιεί το προσωπικό του κινητό τηλέφωνο τόσο για τις δημόσιες όσο και για τις ιδιωτικές του υποθέσεις, οπότε δεν έχει κοστίσει ούτε ένα ευρώ στον Έλληνα φορολογούμενο».

Ιταλία και Ελλάδα θα κρίνουν το μέλλον του ευρώ



«Το πρώτο μισό του 2012 θα κρίνει το μέλλον του ευρώ». Στην εκτίμηση αυτή προχωρά το αμερικανικό  ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC, επικαλούμενο τις προβλέψεις και τις αναλύσεις κορυφαίων οικονομολόγων.

Με δεδομένες τις  εξελίξεις από το πολιτικό μέτωπο στην Ευρωζώνη, έπειτα από τις σημαντικές αλλαγές που συμφωνήθηκαν στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής των αρχών Δεκεμβρίου, πρωτίστως όμως από την αλλαγή στην πολιτική ηγεσία των κατεξοχήν «προβληματικών κρατών» της Ευρωζώνης, δηλαδή Ελλάδας, Ιταλίας

Το "πόθεν έσχες" βουλευτών, υπουργών, δείτε τη δήλωσαν!


Το "πόθεν έσχες" βουλευτών, υπουργών, δείτε τη δήλωσαν!
Φέτος, για πρώτη φορά αναρτήθηκαν και στη διαδικτυακή πύλη της Βουλής των Ελλήνων (www.hellenicparliament.gr).

Δόθηκαν πριν από λίγο στην δημοσιότητα οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης «πόθεν έσχες» όλων των υπόχρεων για το οικονομικό έτος 2010 (χρήση 2009), βουλευτών, ευρωβουλευτών, τ. βουλευτών, τ. ευρωβουλευτών, τ. υπουργών και υπεύθυνων οικονομικών και πολιτικών κομμάτων.

Αναβάλλεται το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

Αναβάλλεται το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ
Η συνεδρίαση, που αρχικά είχε προγραμματιστεί για αύριο, Τετάρτη, θα γίνει τελικώς την Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου στις 3 το μεσημέρι. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, η αναβολή αποφασίστηκε λόγω των διαδοχικών συνεδριάσεων του υπουργικού Συμβουλίου την Τετάρτη και την Πέμπτη. Παρόντες στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου θα είναι, πέραν των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου,  οι υπουργοί και αναπληρωτές υπουργοί της κυβέρνησης Παπαδήμου.

«Η βία κατά των γυναικών στην Αίγυπτο ατιμάζει το κράτος»

Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, σε ομιλία της στο πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον για το σχέδιο δράσης των Η.Π.Α. αναφορικά με την προώθηση του ρόλου των γυναικών στην επίλυση των συγκρούσεων, τόνισε ότι η βία κατά των γυναικών στις διαδηλώσεις στην Αίγυπτο ατιμάζει την επανάσταση και ντροπιάζει το κράτος.

Νέα πρωτοβουλία στελεχών του ΠΑΣΟΚ

Κίνηση για μια «Νέα σοσιαλδημοκρατική Συμφωνία» συγκρότησαν πέντε πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία προ μηνός παραιτήθηκαν από μέλη του Εθνικού Συμβουλίου.

Πρόκειται για τους Γιώργο Θωμά, Βαγγέλη Μαλέσιο, Στέφανο Μανίκα, Γιάννη Νικολάου και Μηνά Σταυρακάκη.


Σε σχετική ανακοίνωσή τους αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πια εδώ και ότι έκλεισε τον ιστορικό του κύκλο». Την κύρια ευθύνη για την εξέλιξη την αποδίδουν στον Γιώργο Παπανδρέου, από τον οποίο ζητούν να αποχωρήσει, θεωρώντας ότι αυτό αποτελεί αναγκαία συνθήκη για τη μετεξέλιξη του χώρου, αλλά όχι και αρκετή.

Σάν Σήμερα...


20 Δεκεμβριου

Γεγονότα

1522: Έπειτα από πεντάμηνη πολιορκία από τις δυνάμεις του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς, οι Ενετοί παραδίδουν τη Ρόδο στους Οθωμανούς, υπό όρους.
1881: Εκλογές στην Ελλάδα με νίκη του Χαρίλαου Τρικούπη. Εξελέγησαν και έξι βουλευτές που τάσσονται υπέρ της αβασίλευτης δημοκρατίας: Γ. Φιλάρετος, Τ. Φιλήμων, Α. Πετσάλης, Γ. Μαυρομαράς, Α. Ρηγόπουλος και Χ. Δουζίνας. Από αυτούς, μόνο ο Γ. Φιλάρετος θα παραμείνει πιστός στις ιδέες του.

Άγριο φονικό- Νεκρός ψυχίατρος στη Θεσσαλονίκη

Άγριο φονικό- Νεκρός ψυχίατρος στη Θεσσαλονίκη
Πυκνό μυστήριο καλύπτει την άγρια δολοφονία 48χρονου νευρολόγου - ψυχίατρου στην ανατολική Θεσσαλονίκη
 Το θύμα βρέθηκε νεκρό μέσα σε μια λίμνη αίματος στο γραφείο του, στη συμβολή των οδών Στρωμνίτσης και Αδ. Κοραή, και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις κίνητρο του εγκλήματος ήταν η ληστεία.

Ανδρουλάκης: Ο Παπαδήμος να διώξει τον Πάγκαλο




Με τον δικό του μοναδικό τρόπο σχολίασε ο Μίμης Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του τόσο τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, όσο και το τι πιστεύει πως πρέπει να κάνει ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος προκειμένου η χώρα να έχει μία σωστή διακυβέρνηση.

«Παράθυρο ελπίδας» για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο νέας ρύθμισης σε ότι αφορά τις ληξιπρόθεσμές οφειλές προς το Δημόσιο, οι οποίες φθάνουν τα 42 δισ. ευρώ.

Στόχος αυτής της κίνησης είναι η βελτίωση της είσπραξης των δημοσίων εσόδων.

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ VIDEO: Κατέγραψε τον εκτελεστή του!


Σοκ προκαλεί ένα βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας μέσα από το διαδίκτυο…


Ένας εικονoλήπτης στη Συρία είναι ανεβασμένος σε μία ταράτσα κτηρίου και καταγράφει από εκεί τις κινητοποιήσεις και τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις εναντίον του προέδρου Ασάντ και του καθεστώτος που αυτός ηγείται.
Σκοπός του ήταν να καταγράψει ντοκουμέντα για την ωμή βία των κυβερνητικών δυνάμεων εναντίον των εξεγερμένων. Και το κατάφερε με τραγικό όμως τρόπο:
Κατέγραψε με την κάμερά του έναν στρατιώτη που από το έδαφος τον σημαδεύει με το όπλο του και τον εκτελεί με μια σφαίρα στο κεφάλι!
Δείτε το βίντεο-ΣΟΚ:

Το 2012 των Μάγια είναι η… αρχή



Γερμανός ειδικός χαρακτηρίζει τα περί συντέλειας του κόσμου στις 21 Δεκεμβρίου ως «παρερμηνεία» των αρχαιολογικών ευρημάτων. Πρόκειται, τονίζει, για μία νέα εποχή, που δεν συνδέεται με το τέλος της ανθρωπότητας.


Πολλά έχουν γραφτεί για την περίφημη προφητεία των Μάγια περί συντέλειας του κόσμου στις 21 Δεκεμβρίου του 2012, ενώ πρόσφατη χολιγουντιανή ταινία επιχείρησε με οπτικά και ηχητικά εφέ τελευταίας τεχνολογίας να δείξει πώς θα μπορούσε να μοιάζει η βιβλική καταστροφή που υποτίθεται θα αφανίσει το ανθρώπινο είδος.

Τι "παίζεται" με τον χρυσό στη Βόρεια Ελλάδα; Εξαγορά μεταλλείων από Καναδούς


Η Eldorado Gold Corporation  ανακοινώσε σήμερα ότι προχώρησε σε οριστική Συμφωνία με την εταιρεία European Goldfields Ltd, βάσει της οποίας η Eldorado θα αποκτήσει όλες τις μετοχές της European Goldfields μέσω ανταλλαγής μετοχών στο Χρηματιστήριο του Τορόντο.

Ο Κόμης Δράκουλας ζούσε σε άλλο κάστρο



Το απομονωμένο κάστρο Ποϊενάρι σε μια δύσβατη ορεινή περιοχή της Βλαχίας είναι η πραγματική κατοικία του Κόμη Δράκουλα κι όχι το περίφημο κάστρο Μπραν όπως ξέραμε μέχρι σήμερα.

Ο θρύλος του Βλαντ Τέπες ή «Βλαντ ο Παλουκωτής»

Ο Βλαντ σύμφωνα πάντα με το θρύλο, ανάγκασε τους κατοίκους μιας γειτονικής πόλης να χτίσουν το κάστρο για εκείνον, αφού τους είχε αιχμαλωτίσει. Το κάστρο Μπραν φαίνεται πως ήταν προσωρινό ορμητήριο για επιδρομές στην Τρανσυλβανία. Υπάρχει επίσης το ανακαινισμένο κάστρο Χουνιάντ, όπου μετά την εκθρόνισή του το 1462, φυλακίστηκε σε αυτό για μία επταετία.

Υπουργείο έδωσε 121 εκατομμύρια σε ένα χρόνο για κέικ!



Την ώρα που ο κόσμος πεθαίνει από την πείνα και αναζητούνται τρόποι να μειωθεί το έλλειμμα, το αμερικάνικο υπουργείο Δικαιοσύνης χρειάστηκε ειδική εισήγηση από εμπειρογνώμονες για να… μειώσει το κόστος των κέικ!!!


Το κάθε κέικ (μικρά κεκάκια) που προσέφερε το υπουργείο σε εκδηλώσεις, βλέπετε, κόστιζε 16 δολάρια, ενώ το κάθε μπισκότο 10 δολάρια!

Η αμαρτωλή Goldman Sachs (των Σημίτη – Παπαδήμου) δολοφονεί την Ελλάδα


Υποπτο χτύπημα στην ελληνική οικονομία, με απρόβλεπτες συνέπειες, κατάφερε η Goldman Sachs, συμβουλεύοντας τους πελάτες της να μην ανταλλάξουν τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου που έχουν στα χέρια τους και να μην συμβάλουν έτσι στην ελάφρυνση του δημόσιου χρέους, οδηγώντας πιθανώς τη χώρα μας σε χρεοκοπία. Ο «ντίλερ» της εισόδου μας στο ευρώ γίνεται τώρα «άγγελος» της

Ροζαλία, ετών δύο: η ωραιότερη μούμια του κόσμου...


 
Την έλεγαν Ροζαλία Λομπάρντο και υπήρξε, ένα πανέμορφο κοριτσάκι, που πέθανε στα δύο μόλις χρόνια του, από αναπνευστική λοίμωξη, το 1920, στο Παλέρμο, της Σικελίας.
 Στην πόλη αυτή, του Ιταλικού Νότου, συνηθιζόταν τότε η ταρίχευση των σωμάτων των νεκρών και η τοποθέτησή τους στις κατακόμβες της μονής των καπουτσίνων μοναχών, οι οποίες μέχρι και σήμερα αποτελούν ένα μακάβριο μουσείο θανάτου. Το μικροκλίμα στην κρύπτη φρόντιζε ώστε τα πτώματα να διατηρούνται σε εξαιρετική κατάσταση.