Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Δισεκατομμυριούχος σκοπεύει να κλωνοποιήσει δεινόσαυρους


Το Jurassic Park γίνεται πραγματικότητα (1)
Μπορεί το προηγούμενο του εγχείρημα, η αναγέννηση του Τιτανικού να αντιμετωπίστηκε με θετικά σχόλια από την πλειοψηφία του Τύπου και της κοινωνίας, η νέα ιδέα του εκκεντρικού δισεκατομμυριούχου Clive Palmer όμως ίσως να προκαλέσει αρκετά σχόλια… αν και εφόσον πραγματοποιηθεί.
Αυτό γιατί σύμφωνα με τη Sunshine Coast Daily τελευταίες φήμες θέλουν τον Palmer να ψάχνει τρόπους να «κλωνοποιήσει ένα δεινόσαυρο από το DNA του ώστε να τον ελευθερώσει σε ένα πάρκο σε στυλ Jurassic Park στο θέρετρο του στην Αυστραλία»!

10 πόλεις «ουράνια τόξα»


10 πόλεις «ουράνια τόξα» (8)
Εκτός από γκρίζες και βαρετές πόλεις, υπάρχουν κι άλλες, με χρωματιστά σπίτια που μοιάζουν να βγήκαν από σελίδες παραμυθιού. Μικροί οικισμοί στην άκρη της γης, γειτονιές σε μεγάλες πόλεις, αλλά και αυτόνομα κέντρα, γεμίζουν με χρώμα τα… μάτια μας και μας αφήνουν να ονειρευτούμε…
Υπάρχουν μερικές πόλεις που δεν χρειάζεται να κάνουν και πολλά για να φανούν όμορφες. Από παστέλ πύργους στις ιταλικές ακτές, μέχρι μια πολύχρωμη αποικία καλλιτεχνών στην Αργεντινή και μερικά χρωματιστά σπίτια στον Αρκτικό Κύκλο, οι παρακάτω 10 πόλεις, εντυπωσιάζουν για την… χρωματική τους παλέτα.

Παγκόσμια διάκριση για Ελληνίδα ερευνήτρια


Παγκόσμια διάκριση για Ελληνίδα ερευνήτρια

Παγκόσμια επιστημονική διάκριση, ως αρχιτέκτων, για τον σχεδιασμό νοσοκομείων ψυχικής υγείας κατέκτησε η δραστήρια Ελληνίδα αρχιτέκτονας-νοσοκομειολόγος, δρ Ευαγγελία Χρυσικού στο συνέδριο της Διεθνούς Ακαδημίας Θεραπευτικής Αρχιτεκτονικής, που διεξήχθη στην Κουάλα Λουμπούρ.

Η έρευνά της απέσπασε το Βραβείου του Καλύτερου Εργου και κατά τη διάρκεια της απονομής η ίδια καταχειροκροτήθηκε από εκατοντάδες επιστήμονες απ’ όλο τον πλανήτη. 

Νέο βραβείο Φυσικής "απειλεί" τα Νόμπελ



Αν ένας φυσικός τιμηθεί με το βραβείοΝόμπελ, εκτός από φήμη, θα γίνει πλουσιότερος κατά περίπου 1,2 εκατ. δολάρια (8 εκατ. σουηδικές κορώνες), αν βέβαια δεν έχει την ατυχία, ως συνήθως, να το μοιραστεί με έναν ή δύο άλλους ερευνητές. 

Αν όμως βραβευθεί με το νέο «Βραβείο Θεμελιώδους Φυσικής», το οποίο θεσμοθετήθηκε και μόλις ανακοινώθηκε από τον Ρώσο πάμπλουτο επιχειρηματία Γιούρι Μίλνερ, τότε θα «τσεπώσει» 3 εκατ. ευρώ.

Σπρέι επουλώνει τα έλκη του δέρματος Ψεκάζει δερματικά κύτταρα και καταργεί την ανάγκη μεταμόσχευσης


Σπρέι επουλώνει τα έλκη του δέρματος
Ένα σπρέι που εφαρμόζεται στο δέρμα και καλύπτει τα τραύματα με ένα στρώμα δερματικών κυττάρων μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμο στην επούλωση πληγών, σύμφωνα με αμερικανούς και καναδούς ερευνητές.
Επιτυχημένη δοκιμή
Το νέο σπρέι δοκιμάστηκε σε 228 άτομα με έλκη στα κάτω άκρα τα οποία είναι επώδυνα και διαρκούν επί μήνες. Σύμφωνα με τα ευρήματα της δοκιμής που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση «The Lancet», έλκη στα οποία εφαρμόστηκε το σπρέι είχαν μεγαλύτερες πιθανότητες καλύτερης και ταχύτερης επούλωσης σε σύγκριση με τα υπόλοιπα.

Η επιστημονική "συνταγή" για το τέλειο κάστρο στην άμμο



Η επιστομονική "συνταγή" για το τέλειο κάστρο στην άμμο

Οσοι θέλουν να χτίσουν το τέλειο κάστρο στην άμμο, καλά θα κάνουν να ξεχάσουν το κουβαδάκι και τα φτυάρια και να χρησιμοποιήσουν τα… χέρια τους. Αυτό είναι το συμπέρασμα γάλλων γάλλων και ολλανδών φυσικών, οι οποιοι ανέλυσαν την επιστήμη του χτισίματος στην άμμο και ανακάλυψαν την ιδανική «συνταγή» για σταθερές και εντυπωσιακές κατασκευές δίπλα στο κύμα.

Σαν σήμερα 3 Αυγούστου


Γεγονότα

1492: Ο Χριστόφορος Κολόμβος ξεκινά από το λιμάνι Πάλος της Ισπανίας με τρία καράβια την περιπέτεια της ανακάλυψης των Ινδιών.


1826: Η Άλωση της Αθήνας από τον ...Κιουταχή.

1861: Ο Κάρολος Ντίκενς δημοσιεύει το τελευταίο μέρος του μυθιστορήματος του «Μεγάλες Προσδοκίες» στη λογοτεχνική εφημερίδα, που ο ίδιος επιμελείται.

1914: Η Γερμανία κηρύσσει πόλεμο στη Γαλλία και ξεσπάει ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος.

Δράκαινες και αχινοί, ο βυθός κρύβει κινδύνους


Δυο από τους πιθανούς καλοκαιρινούς κινδύνους να συμβούν, είναι να πατήσουμε δράκαινα, ή αχινό. Εκεί που αμέριμνοι περπατάμε στα ρηχά, ξαφνικά νιώθουμε έναν έντονο πόνο στην πατούσα ή τα δάχτυλα μας. Ο βυθός κρύβει κινδύνους και πρέπει να ξέρουμε πως να τους αντιμετωπίσουμε.

Ξεχάστε τις δίαιτες.Έρχεται νέο άρωμα που αδυνατίζει


Το άρωμα Prends-Moi θα βγει στην κυκλοφορία μέσαστις επόμενες ημέρες και αναμένεται να κάνει θραύση.Κι αυτό όχι γιατί μυρίζει τέλειααλλά γιατί βοηθά στοαδυνάτισμα.

Η ιδέα ανήκει στην γαλλική αρωματοποιία Robertet,εκπρόσωπος της οποίας δήλωσε ότι ήδη η λίστααναμονής για την απόκτηση του αρώματος φτάνει μόνοστη Βρετανία τις 6000 γυναίκες.

Το αυχενικό σύνδρομο και η θεραπεία του



Η συχνότερη πάθηση της ανώτερης μοίρας της σπονδυλικής στήλης είναι το αυχενικό σύνδρομο.

Πρόκειται για ένα σύνολο συμπτωμάτων στην περιοχή του αυχένα που περιλαμβάνει αυχεναλγία, δυσκαμψία, αντανακλώμενο πόνο (κυρίως στην περιοχή των άνω άκρων), νευραλγία, πονοκέφαλο (ημικρανίες) και ζάλη.

Ο «βασιλιάς» λαμβάνει τη θέση του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου


To Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου θα ξανανοίξει τις πύλες του για πρώτη φορά μετά την Τελετή Έναρξης.

Ο «βασιλιάς των Ολυμπιακών Αγώνων» παίρνει θέση από την Παρασκευή στο πρόγραμμα του «Λονδίνο 2012». Τα αγωνίσματα του στίβου ξεκινούν και μάλιστα απονέμονται δύο χρυσά μετάλλια, στα 10.000μ γυναικών και στη σφαιροβολία ανδρών.

Στην πρεμιέρα του Ολυμπιακού προγράμματος του στίβου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ο πρώτος τελικός είναι τα 10.000μ και πρωταγωνίστριες αναμένεται να είναι δύο Αφρικανές αθλήτριες. Η Τιρουνές Ντιμπάμπα από την Αιθιοπία, δύο φορές «χρυσή» Ολυμπιονίκης κόντρα στην παγκόσμια πρωταθλήτρια των 5.000 και 10.000μ της Νταεγού Βίβιαν Τσερούιγιοτ από την Κένυα.

Focus: Οδηγίες στους τουρίστες της Ελλάδας, σε περίπτωση χρεοκοπίας


Focus: Οδηγίες στους τουρίστες της Ελλάδας, σε περίπτωση χρεοκοπίας
Με την Ελλάδα ασχολείται ξανά το γερμανικό περιοδικό Focus, αυτή την φορά δίνοντας οδηγίες προς... τουρίστες που θα έρθουν στην χώρα μας για τις διακοπές τους, αν τυχόν βγει εκτός ευρωζώνης κατά την διάρκειά τους.
Οπως αναφέρει το Focus, η πτώχευση της Ελλάδας και συνάμα η έξοδός της από την Ευρωζώνη γίνονται όλο και πιο πιθανές. Ο τουρίστας της Ελλάδας θα πρέπει να υπολογίσει και αυτήν την περίπτωση και θα πρέπει να προσέξει μερικά πράγματα.

ΔΥΟ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ


Στη σύλληψη υπάλληλου και Προϊσταμένης Διεύθυνσης της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας του Ε.Ο.Τ. προχώρησε η
Αστυνομία για παθητική δωροδοκία, απόπειρα εκβίασης και ηθική αυτουργία κατ’ εξακολούθηση.

Φραγγίδης: "Αναζητούνται πολιτικοί νέας κοπής..."

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΡΑΓΓΙΔΗ
χειρουργού μαιευτήρα – γυναικολόγου

Αν θέλουμε να αλλάξουμε τη χώρα, να την κάνουμε σύγχρονη, να της δώσουμε προοπτική αντάξια των προηγμένων ευρωπαϊκών, πρέπει να αρχίσουμε αλλάζοντας τον τρόπο δομής, λειτουργίας και άσκησης της πολιτικής από το μικρότερο έως το μεγαλύτερο. Ολα θα γίνουν καλύτερα αν έχουμε πολιτικούς, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, αλλά και κόμματα που θα εξαλείψουν πλέον την απόσταση διοίκησης ή κράτους από την καθημερινότητα των πολιτών. Θα είναι γρηγορότερη η επίλυση των προβλημάτων και θα χαίρουν κοινωνικής αποδοχής οι αποφάσεις σε όλους τους τομείς.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΖΗΤΑ Η ΚΕΔΕ


Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ζητά η ΚΕΔΕ μετά από την απόφαση για περαιτέρω μείωση της χρηματοδότησης των δήμων. Σε σχετική ανακοίνωση, τονίζεται ότι οι δήμοι μετά τις νέες περικοπές
των πόρων τους, οδεύουν προς στάση πληρωμών, σε παύση παροχής βασικών προνοιακών και κοινωνικών υπηρεσιών, με θύματα τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

ΤΑ ΕΙΠΑΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ- ΕΡΟ..

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα,  ο Ε. Βενιζέλος με τον Γάλλο πρωθυπουργό, Ζαν-Μαρκ Ερό, για την κατάσταση στην Ελλάδα, για την πορεία των συζητήσεων με την Τρόικα και γενικότερα για την κατάσταση στην Ευρωζώνη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενημέρωσε το Γάλλο πρωθυπουργό για την κυβερνητική γραμμή που ακολουθείται.

Διήμερο πανηγύρι στην Καλαμαριά

Ο δήμος Καλαμαριάς, τιμώντας τη μεγάλη γιορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, διοργανώνει διήμερο πανηγύρι στην Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού, την Κυριακή και Δευτέρα 5 και 6 Αυγούστου

Πληθώρα εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Θέρμη

Με πληθώρα εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί ο εορτασμός του ιερού ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Τρίλοφο του δήμου Θέρμη
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Διήμερο πανηγυρικών εκδηλώσεων στο δήμο Κορδελιού- Ευόσμου για τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος

Με κάθε επισημότητα θα πραγματοποιηθεί ο εορτασμός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου, στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου Κορδελιού



Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την παραμονή, Κυριακή 5 Αυγούστου, όπου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα πραγματοποιηθεί Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας. Ακολουθεί ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη

ΤΧΣ: Ανακεφαλαιοποίηση της Eμπορικής πριν την πώληση


ΤΧΣ: Ανακεφαλαιοποίηση της Eμπορικής πριν την πώληση
Το ΤΧΣ, το οποίο έχει χορηγήσει 18 εκατ. ευρώ στις τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της Ελλάδας, θέλει να αποφύγει την διάθεση κεφαλαίων στην Εμπορική, αφότου πωληθεί, ανέφερε η πηγή.
«Το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας έχει θέσει τέσσερα ελάχιστα κριτήρια για την πώλησή της, κυρίως την ανάγκη να πωληθεί η Εμπορική ανακεφαλαιοποιημένη και πλήρως χρηματοδοτημένη», πρόσθεσε η πηγή που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της.

Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο

Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο


Μέχρι πριν από δυο χρόνια, ο προσδόκιμος χρόνος ζωής των κοριτσιών υπολογιζόταν σε 82 έτη και 6 μήνες, ενώ αντίστοιχα των αγοριών περίπου στα 77 έτη. Είθισται άλλωστε να λέγεται ότι οι γυναίκες ζούν περισσότερο από τους άνδρες, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από στατιστικές. Οι επιστήμονες θεωρούν τώρα ότι ανακάλυψαν την αιτία, μελετώντας φρουτόμυγες.

Το μυστικό, σύμφωνα με την Deutsche Welle, κρύβεται στα μιτοχόνδρια. Πρόκειται για ένα πραγματικό «εργοστάσιο» παραγωγής ενέργειας, το οποίο παρέχει την ενέργεια που χρειάζεται το σώμα. Πρόκειται επίσης για το μοναδικό συστατικό των κυττάρων, το οποίο παράγει γενετικό υλικό.

Μπαμπινιώτης: «Ο νόμος Διαμαντοπούλου είχε αστοχήματα και τώρα διορθώνονται»



Μπαμπινιώτης: «Ο νόμος Διαμαντοπούλου είχε αστοχήματα και τώρα διορθώνονται»
Για «αστοχήματα» στο νόμο Διαμαντοπούλου, «τα οποία δεν επιτρέπουν στο πανεπιστήμιο να λειτουργήσει» έκανε λόγο ο πρώην υπουργός Παιδείας, Γιώργος Μπαμπινιώτης, μιλώντας στον Βήμα Fm.

Στέλεχος της ATE έβγαλε 10 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό


Στέλεχος της ATE έβγαλε 10 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό
Καταγγελία που αναμένεται να προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων επιβεβαίωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, για «πολύ υψηλόβαθμο στέλεχος της Αγροτικής Τράπεζας», ο οποίος μετέφερε τους πρηγούμενους μήνες στο εξωτερικό περίπου 10 εκατ. ευρώ.

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Ο ΣΙΜΟΝ ΠΕΡΕΣ


Στην Αθήνα θα βρίσκεται τη Δευτέρα ο πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες. Στις 10:30 ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα παραστεί στην υποδοχή του Ισραηλινού Προέδρου από τον
πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια στο Προεδρικό Μεγάρο.

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ...

Παρά το έντονο επεισόδιο ανάμεσα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης παραμένει στη θέση του.
Ο ίδιος ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης μάλιστα, μετά τον εντονότατο διαπληκτισμό του με τον Ε.Βενιζέλο, όχι μόνο δεν παραιτήθηκε, αλλά δε φαίνεται και διατεθειμένος να το κάνει.
Σύμφωνα με τον Real Fm, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ περίμενε ή ήλπιζε να υποβάλλει μόνος του την παραίτηση του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, ωστόσο δεν τον απέπεμψε και από τη θέση του.

Προβόπουλος: "Εάν δεν μεταβιβαζόταν στην Πειραιώς, η Αγροτική θα έκλεινε"

Εάν δεν είχε υιοθετηθεί η απόφαση για τη μεταβίβαση της στην Τράπεζα Πειραιώς, η Αγροτική Τράπεζα θα είχε οδηγηθεί σε κλείσιμο και
εκκαθάριση, είπε πριν από λίγο ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, μιλώντας στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Όπως ανέφερε, ορισμένοι εκπρόσωποι της τρόικας θεωρούσαν ότι η τράπεζα έπρεπε να κλείσει, ενώ η άποψη της ΤτΕ, αλλά και της κυβέρνησης, ήταν ότι μια τέτοια λύση θα έπρεπε πάση θυσία να αποφευχθεί, ιδιαίτερα για λόγους συστημικής σταθερότητας και κόστους. Ο κ.

ENA TWEET «ΑΝΑΨΕ ΦΩΤΙΕΣ» Διαγράφηκε από την Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας ο Νίκος Νικολόπουλος



Διαγράφηκε από την Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας ο Νίκος Νικολόπουλος
Μία ανάρτηση του βουλευτή της ΝΔ, Νίκου Νικολόπουλου, στο Twitter οδήγησε στη διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, ενώ «παίζεται» ακόμα η διαγραφή του από το κόμμα.

Η Συρία καίγεται, η Τουρκία διαλύεται, η Ελλάδα… στις παραλίες!

Τις τελευταίες ημέρες συμβαίνουν κοσμοϊστορικά γεγονότα στην ευρύτερη γειτονιά μας, τα οποία σαφώς και θα μας επηρεάσουν, εάν δεν μας εμπλέξουν.
Στη Συρία η κατάσταση είναι οριακή, η περιοχή τείνει να γίνει το πεδίο της τελικής αναμέτρησης των παγκόσμιων υπερδυνάμεων.
Όσα συμβαίνουν στη Συρία αφορούν άμεσα την Τουρκία και ό,τι συμβαίνει στην Τουρκία αφορά άμεσα και εμάς.
Στο εσωτερικό της Τουρκίας, οι Κούρδοι αριστεροί αντάρτες του PKK, ενισχυμένοι με βαριά όπλα, καθημερινά χτυπάνε τις τουρκικές δυνάμεις, έχοντας εξαπολύσει πλήρη ανταρτοπόλεμο. Η Τουρκία μετρά κάθε ημέρα τους νεκρούς και τους τραυματίες στρατιώτες της.

Ήθελαν να αφήσουν τα παιδιά τους στο «Χαμόγελο του Παιδιού»!

Ολοένα και περισσότεροι γονείς βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να μην μπορούν να πάρουν ούτε φαγητό για τα παιδιά τους. Όπως αναφέρει
στο thebest.gr, η Χαρά Γροσδάνη, Κοινωνική Λειτουργός  - Υπεύθυνη του Τμήματος Κοινωνικών Υποστηρικτικών Δράσεων του «Χαμόγελου του Παιδιού» σε όλη την Ελλάδα, με έδρα το γραφείο της Πάτρας, υπήρξε περίπτωση οικογένειας από την Πάτρα που ζήτησε να αφήσει τα παιδιά της στο «Χαμόγελο», προκειμένου οι γονείς να εργαστούν στο εξωτερικό.

ΠΑΟΚ και Αστέρας "έφεραν" 300 βαθμούς



Στη δέκατη θέση της κατάταξης των χωρών της UEFA παραμένει η Ελλάδα με 31.100 βαθμούς αφού  η  νίκη του ΠΑΟΚ επί της Μπνέι Γιεχούντα και η ισοπαλία του Αστέρα...
Τρίπολης κόντρα στη Μαρίτιμο για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League πρόσφεραν 300 βαθμούς.
Ο μεγάλος  στόχος, είναι να ανέβει η Ελλάδα στην ένατη θέση η οποία δίνει μία επιπλέον θέση στο Europa League -συνολικά τέσσερις, πέραν των δύο στο Champions League.
Πιο ρεαλιστικός στόχος είναι να μην υποχωρήσει κάτω από τη δωδέκατη θέση, αφού αυτό θα σημαίνει πως ο πρωταθλητής θα χάσει την απευθείας θέση στους ομίλους του Champions League από τη σεζόν 2014/15.
Αναλυτικά η κατάταξη των χωρών:

Αλλάζουν όλα στην καταβολή των συντάξεων – Τι πρέπει να κάνουν οι συνταξιούχοι

Καμία συνταξιοδοτική παροχή, κύρια και επικουρική σύνταξη, και κανένα επίδομα ή βοήθημα δεν θα καταβάλλουν από τον Οκτώβριο τα ασφαλιστικά ταμεία αν πρώτα
δεν έχει δηλωθεί ο  Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) και ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) των συνταξιούχων.
Με επείγουσα εγκύκλιο που απέστειλε χθες σε όλα τα Ταμεία ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ι. Βρούτσης θέτει προθεσμία δύο μηνών για την «ταυτοποίηση» των δικαιούχων και των παροχών και την επικαιροποίηση των ηλεκτρονικών αρχείων τα οποία, στη συνέχεια, θα

Πρόστιμα - φωτιά



Με τσουχτερά χρηματικά πρόστιμα, πρόσθετους φόρους και προσαυξήσεις προειδοποιεί το υπουργείο Οικονομικών τους φορολογουμένους που δεν θα υποβάλουν φορολογική δήλωση.
Την ίδια ώρα ανοιχτή μέχρι το τέλος του έτους θα παραμείνει η ηλεκτρονική πύλη για την υποβολή των δηλώσεων, αλλά στους εκπρόθεσμους φορολογουμένους θα επιβάλλονται αυτόματα πρόσθετοι φόροι.

Ψαλίδι στα φωτοβολταϊκά



Μεγάλο «ψαλίδι» στις εγγυημένες τιμές των φωτοβολταϊκών φέρνει η γνωμοδότηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.
Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της ρυθμιστικής αρχής προς το ΥΠΕΚΑ, κρίνεται σκόπιμη η αναπροσαρμογή των τιμών πώλησης τόσο για τις εγκαταστάσεις σε στέγες όσο και για τα υπόλοιπα έργα. Η ΡΑΕ δεν αναφέρει συγκεκριμένη τιμή στη γνωμοδότησή της, ωστόσο την περιγράφει αναλυτικά σημειώνοντας ότι η

"Γαλάζιες" γκρίνιες



Ποιος είπε ότι σταμάτησαν οι "γαλάζιες" γκρίνιες με την αναβολή της ημερομηνίας ανάδειξης του νέου γραμματέα του κόμματος;
Το παρασκήνιο "βράζει", όπως γράφει χαρακτηριστικά ο Ελεύθερος Τύπος, από όσους διεκδικούν τη θέση που κατέχει μέχρι σήμερα ο Ανδρέας Λυκουρέντζος.

ΤΟ 50% ΤΗΣ ΟΦΕΙΛΗΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΞΟΦΛΕΙ Η ΛΙΒΥΗ

Σε αποπληρωμή της μισής οφειλής προς την Ελλάδα, προτίθεται να προχωρήσει η λιβυκή κυβέρνηση, ύστερα από διαπραγματεύσεις δύο μηνών, για την εξόφληση των ιδιωτικών θεραπευτηρίων, ξενοδοχείων, ταξιδιωτικών πρακτορείων και άλλων επιχειρήσεων, που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα αποκατάστασης της υγείας και φιλοξενίας Λίβυων τραυματιών από τον πρόσφατο πόλεμο στην

Η... δράση των καρχαριών στις ελληνικές θάλασσες.Όλες οι επιθέσεις από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα


Η... δράση των καρχαριών στις ελληνικές θάλασσες

Υπάρχουν καρχαρίες στα ελληνικά πελάγη; Έχουν καταγραφεί επιθέσεις τους σε ανθρώπους; Πότε εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στις θάλασσές μας; Σε αυτά τα ερωτήματα απαντά ο εκπαιδευτής αυτόνομης και ελεύθερης κατάδυσης, Μανώλης Μπαρδάνης, μέσα από την έρευνα που έκανε για τη δράση των καρχαριών στη χώρα μας.

Ο κ. Μπαρδάνης εξηγεί στην έρευνά του ότι την πρώτη αναφορά επίθεσης, θαλάσσιου θηρίου σε άνθρωπο, κατέγραψε πρώτος, ο ιστορικός Ηρόδοτος το 492 – 493 π.Χ. Αναφέρει μάλιστα ότι όταν ο περσικός στόλος, συντρίφτηκε στα βράχια της Αθωνικής Χερσονήσου από την κακοκαιρία, τα θαλάσσια θηρία άρπαζαν και κομμάτιαζαν αρκετούς από τους ναυαγούς. 

"Φουρτούνα" στο ΠΑΣΟΚ μετά τον καυγά Βενιζέλου - Χρυσοχοΐδη


"Φουρτούνα" στο ΠΑΣΟΚ μετά τον καυγά Βενιζέλου - Χρυσοχοΐδη "Βλέπουν" κίνημα αμφισβήτησης του Προέδρου

Κίνηση αμφισβήτησης στο πρόσωπο του προέδρου, ως και... επιχείρηση ανατροπής του εκ των έσω διαπιστώνουν στελέχη της Ιπποκράτους, την επαύριο του άγριου καβγά του με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που ήρθε ως επιστέγασμα της καταψήφισης του νόμου για τα ΑΕΙ από έξι βουλευτές, μεταξύ των οποίων ο Γιώργος Παπανδρέου, της «ηγετικής εμφάνισης» του Ανδρέα Λοβέρδου στη Βουλή και της σκληρής ανακοίνωσης περί «ύβρεως προς τη Δημοκρατία» της Άννας Διαμαντοπούλου. Δεν είναι μάλιστα λίγα τα στελέχη στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, που διαβλέπουν ως αναπόφευκτο πια το «εσωκομματικό ξεκαθάρισμα», εισηγούμενα χθες στον πρόεδρο να ...παραιτήσει τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, εκτιμώντας ότι «δεν μπορεί να σταθεί σε αυτήν, εκπροσωπώντας τον πρόεδρο σε σειρά θεμάτων που ο ίδιος έχει διαφορετική θέση». 

Νέα συνάντηση Στουρνάρα-τρόικας την Κυριακή.Θα είναι η τελευταία συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τους επικεφαλής της τρόικας.


Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί νέα και τελευταία συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόικας πριν εκείνοι αναχωρήσουν από την Ελλάδα.
Περισσότερο από δυόμιση ώρες διήρκησε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών χθες με τους επικεφαλής της τρόικας. Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Τρόικα, Πολ Τόμσεν, δήλωσε ότι ήταν μια «εξαιρετική συνάντηση», ενώ ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Ματίας Μορς επιβεβαίωσε ότι η τρόικα «θα παραμείνει λίγες μέρες ακόμη» στην Ελλάδα.

Εμπλοκές σε ειδικά μισθολόγια και δόσεις



Δυσκολίες στη διάσωση των ειδικών μισθολογίων αντιμετωπίζει η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, στις ενστάσεις της οποίας προσέκρουσε και η ρύθμιση για την εξόφληση των φόρων εισοδήματος, έκτακτης εισφοράς και τέλους επιτηδεύματος σε δέκα δόσεις. 

Η αντίδραση της Δαμασκού για την παραίτηση Άναν

Οι συριακές αρχές εξέφρασαν απόψε τη λύπη τους για την παραίτηση του κοινού ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία, Κόφι 'Αναν.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας εκφράζει τη θλίψη του για την απόφαση του 'Αναν. Ταυτόχρονα ωστόσο το υπουργείο κατηγορεί "τα κράτη που επιδιώκουν να αποσταθεροποιήσουν τη Συρία" ότι παρεμπόδισαν την αποστολή του 'Αναν, υπονοώντας, χωρίς να τις κατονομάζει, τις δυτικές

Το μήνυμα του Ιερώνυμου



Στην Κέρκυρα βρίσκεται, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.
Ο Μακαριώτατος, έγινε δεκτός κατά την άφιξη του στο αεροδρόμιο, από τον Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριο, τον Περιφερειάρχη Σπύρο Σπύρου, τον Δήμαρχο Κέρκυρας Γιάννη Τρεπεκλή, τον Αστυνομικό Διευθυντή και τον Αερολιμενάρχη.

«Ευπρόσδεκτος ο Σαμαράς»



Ο πρωθυπουργός είναι ευπρόσδεκτος στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της 77ης ΔΕΘ, ανέφερε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας  στη σύσκεψη με τους φορείς για το θέμα.
Όπως σημείωσε ο δήμαρχος η πόλη δεν πρέπει να είναι αστυνομοκρατούμενη εκείνες τις ημέρες.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορπίδης ζήτησε τα

Λευκή ισοπαλία για τον Άρη



Χωρίς γκολ έληξε το φιλικό του Άρη με την Καϊσέρισπορ, το οποίο διεξήχθη στο Πράτο Αλό Στέλβιο της Ιταλίας.
Η τουρκική ομάδα είχε περισσότερες ευκαιρίες για γκολ κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, όμως ο Διούδης, ο οποίος βρισκόταν σε εξαιρετική μέρα, διατήρησε ανέπαφη την εστία του.
Στο 21΄ ο Παπαστεριανός συνεργάστηκε άψογα με τον Σουνά και τον Τριανταφυλλάκο όμως οι αμυντικοί της Καϊσέρισπορ τους απέτρεψαν από το να ανοίξουν το σκορ. Σε πολύ καλή μέρα για

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ Ο εισαγγελέας καλεί τον Ρουμελιώτη για εξηγήσεις και διερευνά «εγκλήματα σχετιζόμενα με την οικονομία»



Ο εισαγγελέας καλεί τον Ρουμελιώτη για εξηγήσεις και διερευνά «εγκλήματα σχετιζόμενα με την οικονομία»
Ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης κάλεσε για εξηγήσεις τον πρώην εκπρόσωπο του της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτη Ρουμελιώτη με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του πως το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης της χώρας από το Ταμείο, ήταν γνωστό πως θα αποτύχει.