Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

σαν σημερα 27 αυγουστου


Γεγονότα

  479 π.Χ: Η Μάχη των Πλαταιών. Οι Έλληνες, με αρχηγό τον σπαρτιάτη Παυσανία, νικούν σε αποφασιστική μάχη τον περσικό στρατό του Μαρδόνιου.
1813: Ο Ναπολέων, ηγούμενος στρατού 130.000 ανδρών, νικά στη μάχη της Δρέσδης τον συμμαχικό στρατό Αυστριακών, Ρώσων και Πρώσων, που αριθμεί 200.000 άτομα. Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης, που συμμετέχει στη μάχη στο πλευρό των συμμάχων, τραυματίζεται και χάνει το δεξί χέρι του.

Φόρος τιμής στο Νικολά Τέσλα



Πολλοί τον θεωρούν έναν πραγματικό «ηλεκτρικό μάγο» της σύγχρονης εποχής: ο Νικολά Τέσλα αποτέλεσε μία από τις πλέον ταλαντούχες και συνάμα αινιγματικές φιγούρες των τελών του 19ου και των αρχών του 20ού αιώνα, χάρη στη δουλειά του πάνω στον ηλεκτρομαγνητισμό, το εναλλασσόμενο ρεύμα, τις άπειρες εφευρέσεις του και την αντιπαράθεση με το άλλο μεγάλο όνομα του χώρου, τον Τόμας Έντισον.

Εθελοντές μαθαίνουν στον ύπνο τους σε πείραμα «υπνοπαιδείας»


Ακόμα και ενώ κοιμόμαστε, ο εγκέφαλος δεν χάνει την επαφή με το περιβάλλον

Η υπνοπαιδεία αποτελεί μια δημοφιλή και ιδιαίτερα διαδεδομένη ιδέα στη λογοτεχνία και στην επιστημονική φαντασία ενώ πολλές έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι ο ύπνος είναι σημαντικός για την παγίωση της γνώσης και της μνήμης. Καμία απόπειρα όμως των επιστημόνων να αποδείξουν ότι μπορούμε να αποκτήσουμε νέες γνώσεις στον ύπνο μας δεν έχει δώσει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Τώρα για πρώτη φορά μια ομάδα ερευνητών δείχνει ότι ο εγκέφαλός μας μπορεί να μάθει νέες πληροφορίες ενώ κοιμόμαστε… μέσω της αίσθησης της όσφρησης.

Ο Νιλ Αρμστρονγκ, ο αστροναύτης που άφησε το στίγμα του σε μια ολόκληρη εποχή, άφησε την τελευταία του πνοή στις 25 Αυγούστου, στο Σινσινάτι.


Ο Νιλ Αρμστρονγκ, ο αστροναύτης που άφησε το στίγμα του σε μια ολόκληρη εποχή ως ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε στο φεγγάρι, άφησε την τελευταία του πνοή το περασμένο Σάββατο, 25 Αυγούστου, στο Σινσινάτι των Ηνωμένων Πολιτειών. Είχε υποβληθεί σε εγχείρηση μπαϊ - πας μόλις λίγες εβδομάδες πριν, και σύμφωνα με την οικογένειά του, ο θάνατός του οφείλεται σε επιπλοκές από την επέμβαση.

Μάρκος Μπόλαρης: Οι Γερμανοί να δώσουν στοιχεία για όσους και από τις δυο πλευρές εμπλέκονται στην υπόθεση της Siemens

από το Γραφείο Τύπου
Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός του ελληνικού δημοσίου με τη Siemens δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να εκληφθεί ως προσπάθεια συγκάλυψης έκνομων πρακτικών.
Όπως και στην περίπτωση της σύμβασης κατασκευής και παράδοσης στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό των Γερμανικών υποβρυχίων, θα πρέπει η Ελληνική Πολιτεία να ζητήσει, από τη Γερμανική δικαιοσύνη και από τη Siemens, στοιχεία όσων

Αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ



Την απόφασή της να αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ, ανακοίνωσε η Ελένη Τσιαούση.
Η πρ. βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, γνωστοποίησε τους λόγους για τους οποίους πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση, τονίζοντας παράλληλα ότι ''με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συμπατριώτες μου, στα μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ, λύπης λόγω της σχέσης μου με το Κίνημα για πάνω από τριάντα χρόνια, αλλά και μεγάλης απογοήτευσης από την πορεία του,

Ένα μήνα εκτός ο Σαλπιγγίδης

Σοβαρότατη απώλεια για τον ΠΑΟΚ συνιστά ο τραυματισμός του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στον αγώνα με τον Πανθρακικό

Ο διεθνής επιθετικός τραυματίστηκε στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου, αλλά συνέχισε να παίζει μέχρι την λήξη του. Η μαγνητική στην οποία υποβλήθηκε, έδειξε ότι υπέστη ρωγμώδες κάταγμα στο δάχτυλό του ποδιού του και  αναμένεται ότι θα απουσιάσει για

Εκκενώνονται σπίτια στον οικισμό Ριβιέρα της Ασπροβάλτας


Εκκενώνονται σπίτια στον οικισμό Ριβιέρας κοντά στην Ασπροβάλτα, εκεί όπου νωρίτερα ξέσπασε πυρκαγιά. «Η φωτιά
βρίσκεται πολύ κοντά στον οικισμό Ριβιέρα του δήμου. Είναι σε εξέλιξη διαδικασία εκκένωσης κατοικιών που βρίσκονται κοντά στο χώρο όπου εκδηλώθηκε η φωτιά»

Ευάγγελος Βενιζέλος: Αν μας είχαν στηρίξει τώρα θα ήταν πολύ καλύτερα Ολοκληρώθηκε η Οργανωτική Γραμματεία, ακολουθούν Κ.Ο. και Πολιτική Γραμματεία



Ευάγγελος Βενιζέλος: Αν μας είχαν στηρίξει τώρα θα ήταν πολύ καλύτερα



 
 
Το ΠαΣοΚ θα συνεχίσει να επεξεργάζεται και να αξιολογεί τα μέτρα του νέου πακέτου, μολονότι δεν έχει λάβει ακόμα την οριστική πρόταση του Οικονομικού επιτελείου, επισήμανε ο κ. Ευ. Βενιζέλος στα μέλη της Οργανωτικής Γραμματείας του κόμματος, η οποία συνεδρίασε υπό την προεδρεία του.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κόβει δύο ακτίνες από τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ


Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κόβει δύο ακτίνες από τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ
H επιχειρούμενη διαδικασία ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ, περνά μέσα και από την αλλαγή στο έμβλημα του κόμματος. Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Δευτέρα στο Μουσείο Μπενάκη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα παρουσιάσει τον αναμορφωμένο ήλιο του Κινήματος, ο οποίος πλέον θα φέρει επτά αντί για εννιά ακτίνες που έχει σήμερα.
Σύμφωνα με τον «Μικροπολτικό», στην οδό Πειραιώς, όπου και θα δημοσιοποιηθεί η ανανεωμένη διακήρυξητου ΠΑΣΟΚ, ανήμερα των «γενεθλίων» του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο νυν πρόεδρος θα κάνει τα αποκαλυπτήρια και του ήλιου των επτά ακτινών.

ΚΚΕ: "Άμεση λαϊκή αφύπνιση εν όψει μέτρων"


ΚΚΕ: "Άμεση λαϊκή αφύπνιση εν όψει μέτρων"

«Ο λαός δεν πρέπει να περιμένει φοβισμένα και αμήχανα τη νέα σφαγή μισθών, συντάξεων και ό,τι έχει μείνει από κοινωνικές δαπάνες, που φέρνουν κυβέρνηση - ΕΕ, ούτε την έλευση κάποιου άλλου αντιμνημονιακού σωτήρα, που θα τον σώσει από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης μέσα στον καπιταλισμό και από τη στρατηγική της ΕΕ μέσα στην ΕΕ», αναφέρεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, «για τα νέα μέτρα που φέρνουν κυβέρνηση -ΕΕ».

"Ο Σαμαράς θα φύγει τρέχοντας από τη Θεσσαλονίκη"


"Ο Σαμαράς θα φύγει τρέχοντας από τη Θεσσαλονίκη"

Στ’ άρματα, στ’ άρματα εμπρός στον αγώνα… Την Έκθεση Θεσσαλονίκης και τον Προμαχώνα… δείχνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης, ο οποίος με μια του συνέντευξη στο ραδιοσταθμό «105,5 στο Κόκκινο» ρίχνει λάδι όχι μόνο στη φωτιά αλλά και στο δρόμο του Αντώνη Σαμαρά.

Ο Βουλευτής με μια εμπρηστική δήλωση συμβουλεύει τον Πρωθυπουργό να προτιμήσει να μην πάει στη νυφούλα του Θερμαϊκού γιατί μόνο γάμο δεν του ετοιμάζουν εκεί, με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Προσεύχονται προκειμένου να βρέξει Σερβία: Ο «χορός» της βροχής για να σβήσουν οι φωτιές


Εκατοντάδες άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ενός επισκόπου της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας να προσευχηθούν προκειμένου να βρέξει και να σβήσουν έτσι οι φωτιές που μαίνονται σε διάφορα σημεία της χώρας.

Οι προσευχές των κατοίκων της πόλης Βάλιεβο στην κεντρική Σερβία, χθες, είχαν έναν και μόνο στόχο: να βρέξει προκειμένου να καταστεί ευκολότερο το έργο των πυροσβεστών που δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Αφγανιστάν: Αποκεφαλισμός 17 αμάχων γιατί συμμετείχαν σε πάρτι


Συνεχίζεται ο κύκλος αίματος στο Αφγανιστάν.

Δεκαεπτά άμαχοι, 15 άνδρες και δύο γυναίκες, αποκεφαλίστηκαν από αντάρτες Ταλιμπάν στην επαρχία Χελμάντ του Αφγανιστάν.

Τα θύματα εκτελέστηκαν διότι παρευρέθηκαν σε μία γιορτή όπου συνυπήρχαν γυναίκες και άνδρες. Σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους, οι άνδρες είχαν συγκεντρωθεί για να ακούσουν μουσική και να παρακολουθήσουν τις γυναίκες να χορεύουν, όταν δέχτηκαν επίθεση.

Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση για τα κόμματα

Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση για τα κόμματα
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε για λογαριασμό
πρεσβείας χώρας της Ευρωπαικής Ένωσης στην Αθήνα στα μέσα Ιουλίου  και λίγο καθυστερημένα  Κρίνουμε σκόπιμο να τη δημοσιεύσουμε αφενός γιατί η ύπαρξή της και μόνο δείχνει το αμείωτο ενδιαφέρον των εταίρων μας για τα τεκταινόμενα στην ελληνική κοινωνία.Η δημοσκόπηση είναι όπως μάθαμε τηλεφωνική και έγινε από εταιρία δημοσκοπήσεων που είχε έγκυρες εκτιμήσεις και πριν από τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις Μαίου και Ιουνίου

Η αυλαία πέφτει στην... Πλατεία – Πανιώνιος-Άρης ( NS1 20:30)

Η αυλαία πέφτει στην... Πλατεία – Πανιώνιος-Άρης ( NS1 20:30)
Δύο από τις ομάδες που ταλαιπωρούνται από οικονομικά
 προβλήματα κοντράρονται στη Νέα Σμύρνη, στο ματς που ολοκληρώνει την 1η αγωνιστική της Superleague.
Οι “κυανέρυθροι” ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους χωρίς προβλήματα και ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. 

Πρώτα Παπούλια και μετά τους αρχηγούς...



«Δεν υπάρχει τίποτα προγραμματισμένο» απαντά το Μαξίμου. Στις 16:00 σύσκεψη για τα ειδικά μισθολόγια. Ο Στουρνάρας θα απαντήσει στον Τσίπρα στην βουλή.

«Δεν υπάρχει τίποτα προγραμματισμένο» απαντά το Μαξίμου στα σενάρια που θέλουν μέσα στην εβδομάδα να γίνει η συνάντηση του... Πρωθυπουργού με τους κυβερνητικούς εταίρους.

Εννέα προσφυγές κατά του Άρη εκδικάζονται αύριο

Πολλή δουλειά θα έχει αύριο το νομικό επιτελείο του Άρη, καθώς θα εκδικαστούν εννιά υποθέσεις προσφυγών, όλες κατά του Άρη. Συγκεκριμένα
εκδικάζονται σε δεύτερο βαθμό οι προσφυγές των Μιχάλη Σηφάκη (του επιδικάστηκαν 988.000 ευρώ πρωτόδικα), Νάτσο Γκαρσία (του επιδικάστηκαν 750.000 ευρώ) και του Γιώργου Κατίδη (δικαιώθηκε ο Άρης). Επίσης, ο Τόχα επειδή δεν εισέπραξε τη δόση των 100.000 ευρώ από τα 373.000 που συνολικά του οφείλονται, ζήτησε επιβολή των ποινών

"Βουτιά" στις τιμές των φοιτητικών σπιτιών- Δείτε τιμές

Οι ιδιοκτήτες μικρών σπιτιών ρίχνουν σταδιακά τις τιμές στα ενοίκια που ζητούν για να μπορέσουν να προσελκύσουν φοιτητές, οι οποίοι.
πέρασαν σε πανεπιστήμια, μακριά από τον τόπο διαμονής τους. Φέτος οι τιμές στα καινούρια δυάρια και γκαρσονιέρες πέφτουν κατά 8-15%, ενώ στα παλιότερα σπίτια η μείωση φτάνει και το 25%. Στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη υπάρχει υπερπροσφορά παλαιών διαμερισμάτων σε τιμές που

Φραγγίδης: «Η κρίση στην Ελλάδα και ο ευσυνείδητος δημόσιος υπάλληλος»

Δημόσιος υπάλληλος… ο φταίχτης για πολλούς… αυτός που δημιούργησε το δημοσιονομικό πρόβλημα … ο στόχος που χρησιμοποιήθηκε για να αποδείξουν τα «ανεξάρτητα» ΜΜΕ ανά τον κόσμο πόσο τεμπέλικος λαός είμαστε και πόσο φταίμε εμείς οι ίδιοι για ότι μας έχει συμβεί αλλά μήπως δεν είναι έτσι; Δεν μπορεί κάποιος να υποστηρίξει ότι χρειάζεται μια τόσο μικρή χώρα τόσο μεγάλο δημόσιο τομέα αλλά ποιος τον δημιούργησε; Όταν η θέση στο Δημόσιο διασφάλιζε την εκλογική υποστήριξη κάποιων κανείς δεν το έβλεπε απ αυτή την οπτική γωνία. Όταν πολλοί από τα

Τα ονόματα των επιτυχόντων του ν. Κιλκίς στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

«Χρυσάφι» για Κυριάκο από Ζενίτ


Πρόταση στη Σάλκε για τον Κυριάκο Παπαδόπουλο κατέθεσε η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Σύμφωνα με την «Bild», οι πρωταθλητές Ρωσίας προσφέρουν 13 εκατ. ευρώ στη γερμανική ομάδα για τον 20χρονο αμυντικό, ενώ στον ίδιο προσφέρεται συμβόλαιο με διπλάσιες αποδοχές από αυτές που έχει τώρα (1,5 εκατ. ευρώ το

Παρέμβαση Βενιζέλου στην Κ.Ο για τα νέα μέτρα...



Παρέμβαση Βενιζέλου, ώστε να χαραχθεί συλλογική στρατηγική στο ΠΑΣΟΚ ενόψει της ψήφισης των νέων μέτρων, αναμένεται αύριο στην Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ, στρατηγική που θα συζητηθεί στη σημερινή σύσκεψη του Προέδρου του κόμματος με  τους στενούς του συνεργάτες. Στόχος του Ευ. Βενιζέλου να σταματήσουν οι προειδοποιήσεις βουλευτών ότι δεν ψηφίζουν τα νέα μέτρα, με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να αναμένει τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, πιθανότατα την άλλη εβδομάδα, ώστε να θέσει τις δικές του ενστάσεις στον πρωθυπουργό.

Γραφείο προώθησης της απασχόλησης θα συσταθεί στη Θεσσαλονίκη

Η συστηματική και περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) όχι μόνο σε εργασιακά θέματα.
αλλά και σε ζητήματα που αφορούν την πόλη, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη με τον Πρόεδρο του ΕΚΘ, Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη στο γραφείο του στο Δημαρχείο, παρουσία του Προέδρου του

Διακοπές τέλος και για το Περιφερειακό Συμβούλιο- Συνεδριάζει την Πέμπτη

Την πρώτη του συνεδρίαση μετά τις καλοκαιρινές διακοπές θα πραγματοποιήσεις το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας
την ερχόμενη Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012, στις 13:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη). Τα θέματα ημερήσιας διάταξης:

Μείωση ασφαλιστικών εισφορών για 33.500 ελεύθερους επαγγελματίες – Ποιοι ωφελούνται

Χαμηλότερα ασφάλιστρα θα αρχίσουν να πληρώνουν, από το δίμηνο Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου, στον ΟΑΕΕ, οι πρώτοι 33.500 ελεύθεροι επαγγελματίες που επέλεξαν να κατέβουν ασφαλιστικές κατηγορίες λόγω της κρίσης και της έλλειψης ρευστότητας
Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΕΕ που δημοσιεύει η εφημερίδα «Ημερησία», 26.100 ζήτησαν να μεταταγούν δύο κατηγορίες χαμηλότερα και 7.400 κατά μία κατηγορία, σε εφαρμογή του

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις- Δείτε τες αναλυτικά

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στα ανώτατα και τα ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της
χώρας. Όλες οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας http://results.minedu.gov.gr/ όπου οι υποψήφιοι μπορούν να εισάγουν τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα από κάθε ένα από τα προσωπικά τους

Συνάντηση Σαμαρά-ΚΕΔΕ



Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά θα έχει την Τετάρτη, 29 Αυγούστου στις 12 το μεσημέρι το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.
Η συνάντηση γίνεται μετά από αίτημα της ΚΕΔΕ προκειμένου να ενημερώσει τον Πρωθυπουργό για τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι και τον κίνδυνο κατάρρευσής τους εξαιτίας των συνεχών περικοπών, οι οποίες τους έχουν οδηγήσει σε

ΙΣΩΣ ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ EMPORIKI

Στην εξέταση των προσφορών που έχουν καταθέσει οι Alpha Bank, Eurobank και Εθνική Τράπεζα για την Εμπορική Τράπεζα αναμένεται να προχωρήσει σήμερα Δευτέρα το Διοικητικό Συμβούλιο της Credit Agricole. Σημειώνεται πως οι τρεις τράπεζες έχουν ανακοινώσει από την Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012 ότι κατέθεσαν στον γαλλικό όμιλο δεσμευτικές προσφορές για την απόκτηση του 100% των μετοχών της Εμπορικής.

'' ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ '' ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΤΟΝ Α.ΣΑΜΑΡΑ...

Απαγορευτικό έβαλαν στο Αντώνη Σαμαρά οι γιατροί.
Δε θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ, το επόμενο διάστημα, ο Έλληνας πρωθυπουργός, με σκοπό τη συνάντηση του με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα, καθώς οι θεράποντες ιατροί δεν του το επιτρέπουν.

Τέρμα η πίστωση στον ΕΟΠΥΥ και στην Ημαθία


Κεντρική Μακεδονία Τέρμα η πίστωση στον ΕΟΠΥΥ και στην Ημαθία

Από σημερα 27 Αυγούστου οι φαρμακοποιοί της Ημαθίας σταματούν την πίστωση στον ΕΟΠΥΥ, με απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ημαθίας.

Από τη Δευτέρα 27/08/2012 οι φαρμακοποιοί της Ημαθίας, θα εισπράττουν την αξία των φαρμάκων και οι ασφαλισμένοι με την απόδειξη θα πηγαίνουν στον ΕΟΠΥΥ για να εισπράττουν την καταβληθείσα δαπάνη.

Συλλαλητήριο κατά των μεταλλείων στο Κιλκίς


Κεντρική Μακεδονία Συλλαλητήριο κατά των μεταλλείων στο Κιλκίς

Την Πέμπτη 30 Αυγούστου ώρα 7μμ στην Πλατεία Ειρήνης στο Κιλκίς, το Μέτωπο Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια -Πάικο σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, διοργανώνει μεγάλο συλλαλητήριο αντιδρώντας στην άδεια που έχει δοθεί στην εταιρεία ΑΚΤΩΡ για εξορύξεις χρυσού η οποία καθίσταται ιδιαίτερα επίκινδυνη για την δημόσια υγεία δεδομένου ότι στην περιοχή των Κρουσίων έχει διαπιστωθεί η ύπαρξη ουρανίου.

Κλείνει το ΤΕΦΑΑ Σερρών ;



Κεντρική Μακεδονία Κλείνει το ΤΕΦΑΑ Σερρών ;Το μέλλον του ΤΕΦΑΑ Σερρών αναμένεται να απασχολήσει τη συνεδρίαση της Συγκλήτου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στις 29 Αυγούστου.

Το Υπουργείο Παιδείας μελετά σχέδιο με το όνομα....

«Αθηνά» για το κλείσιμο περιφερειακών πανεπιστημιών και σχολών χαμηλής ζήτησης. Το πρόγραμμα, αν τελικά αποφασισθεί οριστικά, θα μπει σε εφαρμογή εντός τους επόμενου ακαδημαϊκού έτους, το 2013. Το γεγονός προβληματίζει έντονα, παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση από πλευράς του υπουργείου Παιδείας.

Δεύτερος γύρος συζητήσεων με την τρόικα



Τα ισοδύναμα μέτρα που θα υλοποιηθούν, αντί των περικοπών στα ειδικά μισθολόγια, οι αποκλίσεις που καταγράφονται στον φετινό προϋπολογισμό και οι περικοπές δαπανών ύψους 11,5 δισ. ευρώ για τη διετία 2013-2014 θα βρεθούν στο επίκεντρο του δεύτερου γύρου των συζητήσεων που θα έχει με μέλη της κυβέρνησης το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας, που θα βρίσκεται από σήμερα στην Αθήνα.

Στις 10:00 ανακοινώνονται οι βάσεις- Πού πέφτουν, πού ανεβαίνουν


Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων- Στις 10 το πρωί η ανακοίνωση των βάσεων - Αναμένεται εκτίναξη σε σχολές των αστικών κέντρων - Πτώση στα περιφερειακά ιδρύματα - Δείτε εκτιμήσεις για το πώς θα κινηθούν οι βάσεις

Στο “κόκκινο” η αγωνία 110.000 υποψηφίων που περιμένουν τις βάσεις εισαγωγής για 76.094 θέσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Στις 10 το πρωί, οι υποψήφιοι θα μπορούν, μέσω της ιστοσελίδας results.minedu.gov.gr, να πληκτρολογήσουν τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα από κάθε ένα από τα προσωπικά τους στοιχεία (επώνυμο, όνομα, πατρώνυμο και μητρώνυμο).

Θετικός απολογισμός από τα ξένα ΜΜΕ


O πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς με τον Γάλλο πρόεδρο Φρ. Ολάντ στις κοινές δηλώσεις που έκαναν το περασμένο Σάββατο μετά τη συνάντησή τους
Για μια επιτυχημένη επίδειξη φιλικής διπλωματίας κάνουν λόγο στην πλειονότητά τους τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Επισημαίνουν ότι τα δύσκολα για την Αθήνα θα έρθουν τον Σεπτέμβριο με την έκθεση της τρόικας
Θετική αξιολόγηση από τον ευρωπαϊκό Τύπο αλλά και καλά λόγια από τον γερμανικό έφεραν οι επισκέψεις του Αντώνη Σαμαρά σε Βερολίνο και Παρίσι. Στα περισσότερα ξένα μέσα ενημέρωσης, τα οποία παρακολούθησαν τις συναντήσεις του Ελληνα πρωθυπουργού με την Α. Μέρκελ και τον Φρ. Ολάντ με μεγάλο ενδιαφέρον, γίνεται ένας θετικός απολογισμός του ταξιδιού, αν και κοινή συνισταμένη παραμένει η πολυαναμενόμενη έκθεση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα.

ΚΚΕ:Εξολόθρευση δικαιωμάτων


Εξολόθρευση δικαιωμάτων
«Η στήριξη Μέρκελ - Ολάντ που απέσπασε ο Σαμαράς είναι στήριξη για να συνεχίσει την εξολόθρευση των λαϊκών δικαιωμάτων», αναφέρεται σε σχόλιο του γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά τις διεθνείς επαφές που είχε με την καγκελάριο της Γερμανίας και τον Γάλλο πρόεδρο.
«Η στήριξη Μέρκελ - Ολάντ που απέσπασε ο Σαμαράς είναι στήριξη για να συνεχίσει την εξολόθρευση των λαϊκών δικαιωμάτων», αναφέρεται σε σχόλιο του γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά τις διεθνείς επαφές που είχε με την καγκελάριο της Γερμανίας και τον Γάλλο πρόεδρο.

ΔΗΜΑΡ: ΘΕΤΙΚΗ Η ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ Μοναδική «κόκκινη γραμμή» η παραμονή στο ευρώ


Μοναδική «κόκκινη γραμμή» η παραμονή στο ευρώ
Θετική είναι η αποτίμηση των διεθνών επαφών του πρωθυπουργού, όπως εκτιμούν στη ΔΗΜΑΡ, η οποία προέρχεται κυρίως από τις δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου Α. Μέρκελ και του Γάλλου προέδρου Φρ. Ολάντ, ότι η Ελλάδα θα παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης.
Θετική είναι η αποτίμηση των διεθνών επαφών του πρωθυπουργού, όπως εκτιμούν στη ΔΗΜΑΡ, η οποία προέρχεται κυρίως από τις δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου Α. Μέρκελ και του Γάλλου προέδρου Φρ. Ολάντ, ότι η Ελλάδα θα παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης.

Ικανοποίηση για τα αποτελέσματα στο ΠΑΣΟΚ


Ενδεικτική της καλής συνεργασίας που έχουν οι Αντ. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος είναι η τακτική επικοινωνία που είχαν μεταξύ τους πριν και μετά τα κρίσιμα ραντεβού του πρωθυπουργού στο εξωτερικό
Οι εκτιμήσεις της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ για τα ραντεβού του πρωθυπουργού. Η συνομιλία Βενιζέλου με τον Ολάντ και το αίτημα για επιμήκυνση του προγράμματος προσαρμογής
Ικανοποιημένη εμφανίζεται η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για τα αποτελέσματα των διεθνών επαφών του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την καγκελάριο της Γερμανίας Α. Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φ. Ολάντ. Σύμφωνα με κύκλους της Ιπποκράτους, η ικανοποίηση στο ΠΑΣΟΚ προέρχεται από το γεγονός ότι «άνοιξε μια ρωγμή» αισιοδοξίας στις σχέσεις της Ελλάδας με τη Γερμανία, αλλά και επειδή ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς παρουσίασε στους ξένους ηγέτες τα μέχρι σήμερα επιτεύγματα της ελληνικής οικονομίας από τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής που έχουν ληφθεί τα τελευταία 2 χρόνια.

ΣΥΡΙΖΑ: "Ο Σαμαράς έπεισε ότι δεν πρόκειται να διεκδικήσει τίποτα για τους Ελληνες"


ΣΥΡΙΖΑ: "Ο Σαμαράς έπεισε ότι δεν πρόκειται να διεκδικήσει τίποτα για τους Ελληνες"

Ανακοίνωση έβγαλε ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το αποτέλεσμα των συναντήσεων που είχε με τους ευρωπαίους ηγέτες ο Αντώνης Σαμαράς.

Αναφέρει μεταξύ άλλων ότι παρά τις επαφές ο πρωθυπουργός δεν θα διεκδικήσει τίποτα ενώ υποστηρίζει και την άποψη ότι η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να εφαρμόσει το μνημόνιο κατά γράμμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΕΤΡΑΕΙ» Μέρκελ: Η Ελλάδα βάζει τα δυνατά της


Μέρκελ: Η Ελλάδα βάζει τα δυνατά της

«Πιστεύω ότι βάζει τα δυνατά του», δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, για τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, απαντώντας σε ερώτηση εάν τον εμπιστεύεται, κατά την διάρκεια της καθιερωμένης «θερινής» συνέντευξής της στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Η κ. Μέρκελ πρόσθεσε πάντως ότι «χάθηκε πολλή αξιοπιστία τα τελευταία δυόμισι χρόνια» και για αυτό, είπε, «κάθε μέρα μετράει για να ενισχυθούν οι προσπάθειες και να εφαρμοστούν πραγματικά τα υπεσχημένα».

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ...

Παρουσία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, συνεδριάζει αύριο, Δευτέρα 27 Αυγούστου, στις 14.00 μ.μ...
η Οργανωτική Γραμματεία του Κινήματος.

Σούπερ Λίγκα: Δύσκολες νίκες για ΟΣΦΠ, ΠΑΟΚ, άνετα ο Ατρόμητος Στο 0-0 έμειναν ΟΦΗ και Ξάνθη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος


Σούπερ Λίγκα: Δύσκολες νίκες για ΟΣΦΠ, ΠΑΟΚ, άνετα ο Ατρόμητος





 
Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός τρόμαξε στην έδρα της Βέροιας, από όπου όμως τελικά έφυγε νικητής με 2-1. Οι γηπεδούχοι πάντως έχουν κάθε λόγο να διαμαρτύρονται για κανονικό γκολ που ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Αέρας ανανέωσης στην ΟΝΝΕΔ! Όλα τα ονόματα του νέου Πολιτικού Συμβουλίου!


Η ΟΝΝΕΔ αξιοποιεί όλα τα στελέχη της 
Η γαλάζια νεολαία αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι ξέρει να αξιοποιεί τα στελέχη της, δίνοντας συνεχώς την ευκαιρία σε νέα άτομα να προσφέρουν στην οργάνωση και να δείξουν ότι η νέα γενιά έχει πολλά να προσφέρει.
Σε αυτή τη λογική, ανακοινώθηκε η νέα σύνθεση του Πολιτικού Συμβουλίου της ΟΝΝΕΔ το οποίο αποτελείται από ένα μείγμα έμπειρων και νέων στελεχών. Με αυτόν τον τρόπο, αρκετά μέλη της οργάνωσης που είχαν ξεκινήσει από τις τάξεις της ΔΑΠ, προωθούνται στην πρώτη γραμμή,

"Mην κάνεις τίποτα το Σεπτέμβρη γιατί θα αποτύχεις"...



Ξεκάθαρο μήνυμα έστειλαν στον πρώην υπουργό Υγείας Α. Λοβέρδο, στελέχη πρώτης γραμμής αλλά και πρόσωπα τα οποία είχαν συμφωνήσει να τον στηρίξουν στην κούρσα της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ -όταν ακόμα οι διαδικασίες διαδοχής του Γ. Παπανδρέου ήταν σε αρχικό στάδιο - πως δεν πρόκειται να είναι δίπλα του σε περίπτωση που κινηθεί για την δημιουργία πολιτικής κίνησης ή κόμματος.
Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο, ιδιαίτερα από πρόσωπα που

Νεκρός 21χρονος μοτοσικλετιστής στην οδό Λαγκαδά

Την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο άφησε 21χρονος στην οδό Λαγκαδά
σε τροχαίο που σημειώθηκε πριν από περίπου μια ώρα, έξω από το στρατόπεδο Παύλου Μελά. Το δίκυκλο που οδηγούσε ο 21χρονος εξετράπη της πορείας του για άγνωστο λόγο και

Άρης: Συνάντηση με Κόκε στην Αθήνα- "Παίζει" σενάριο επιστροφής!

Συνάντηση με τον Σέρχιο Κόκε έχουν οι διοικούντες του Άρη στην Αθήνα, για να συζητήσουν το ενδεχόμενο επιστροφής του στην ομάδα. Είναι
μια προσπάθεια που θέλουν να κάνουν και οι δύο πλευρές, γιατί και ο Άρης έχει ανάγκη από έναν επιθετικό του επιπέδου του Κόκε και γιατί ο Κόκε θέλει να γυρίσει.
Πληροφορίες του pressaris.gr αναφέρουν ότι ο Ισπανός επιθετικός αξιώνει ένα ποσό τουλάχιστον 250.000 ευρώ και ο Άρης σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να δώσει αυτά τα χρήματα και αυτός είναι ο λόγος που στην Αλκμήνης θεωρούν εξαιρετικά δύσκολο να επιτευχθεί συμφωνία.

ΠΑΟΚ: Αρχή με το δεξί, με υπογραφή Κλάους

Με το δεξί άρχισε τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ. Με γκολ του Αθανασιάδη
πήρε τους 3 βαθμούς της νίκης μέσα στην Τούμπα, κόντρα στον Πανθρακικό. Ο Δώνης άλλαξε τον τραυματισμένο Σαλπιγγίδη με τον Λόρενς και ο Ιρλανδός έκανε ό,τι δεν κατάφερε ο διεθνής επιθετικός στο πρώτο ημίχρονο.

ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ...

Μετά τη θεαματική μείωση ενοικίου 60% που πέτυχε το ΠΑΣΟΚ στο κτίριο της Ιπποκράτους, το κόμμα προχωρά σε περαιτέρω περικοπές.
Ο πρώην γραμματέας του κόμματος  και νέος πρόεδρος του Ινστιτούτου Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών (ΙΣΤΑΜΕ )- Ανδρέας Παπανδρέου, Κώστας Σκανδαλίδης, αποφάσισε να