Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Θανάσης Τσαυτάρης : «Οι αγρότες μπορούν να αποτελέσουν την ατμομηχανή ανάπτυξης του τόπου»

Κύριε υπουργέ , οι αγρότες κινητοποιούνται καθώς όπως λένε δεν γίνονται δεκτά τα αίτημα τους. Εσείς από την πλευρά σας τι απαντάτε; Πιστεύετε πως μπορεί η πολιτεία και το αρμόδιο υπουργείο οικονομικών να λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες σε ότι αφορά τα οικονομικά θέματα που ζητούν;
Με χαροποιεί το γεγονός ότι το Υπουργείο Οικονομικών δέχθηκε

ΠΑΣΟΚ για δήλωση Δούρου: Ναι, αλλιώς μαζεύουν τα σκουπίδια οι αντιμνημονιακοί

Επίθεση στην Ρένα Δούρου και την ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ εξαπέλυσε η Χαριλάου Τρικούπη με αφορμή την επίμαχη φράση της υποψήφιας του ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια Αττικής ότι «αλλιώς μαζεύει τα σκουπίδια ένας μνημονιακός και αλλιώς ένας αντιμνημονιακός».
«Στη δουλειά και την προσφορά των εργαζομένων δεν υπάρχουν

Στο Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης. Τελικά Βαλεργάκης και Παναγοπούλου θα αναμετρηθούν για τη θέση του προέδρου

Σε θρίλερ, όχι για την πρώτη θέση, όπου από νωρίς ξεκαθάρισε η επικράτηση του νυν προέδρου Νίκου Βαλεργάκη, αλλά για τη δεύτερη θέση ανάμεσα στη Γιάννα Παναγοπούλου και τον Χρήστο Μπακέλα, εξελίχθηκε η καταμέτρηση των ψήφων για τις εκλογές στο Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης. Τελικά Βαλεργάκης και Παναγοπούλου θα αναμετρηθούν για τη θέση του προέδρου του ΔΣΘ στις επαναληπτικές εκλογές στις

Η διαδικασία εκκαθάρισης της ΕΛΒΟ

Διατάξεις σχετικά με τη διαδικασία εκκαθάρισης της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ) κατατέθηκαν στην τροπολογία του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για τον τρόπο που θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές πολίτες κρατών-μελών της ΕΕ που κατοικούν στη χώρα μας.
Με την τροπολογία, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο,

Κοινός υποψήφιος για ΠΑΣΟΚ και "58" στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Συναίνεση για κοινή κάθοδο στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στις εκλογές του Μαΐου, υπήρξε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή στελεχών του ΠΑΣΟΚ, των Κινήσεων «58», «Π80», της «Δυναμικής Ελλάδας» και της «Δημιουργίας Ξανά».
Συζήτηση για το όνομα του υποψηφίου περιφερειάρχη δεν έγινε,

Διεθνή διάσκεψη για την Ουκρανία ζητά ο Βενιζέλος

Διεθνή σύσκεψη στην οποία θα πρέπει να πάρουν μέρος η ΕΕ, η Ρωσία και τα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα προκειμένου να αποφευχθεί η άτακτη χρεοκοπία της Ουκρανίας, επιθυμεί ο υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Σε δηλώσεις του από τη Βουδαπέστη, όπου εκτάκτως συνεδριάζουν οι ΥΠΕΞ Ουγγαρίας, Πολωνίας, Σλοβακίας, Τσεχίας, Ρουμανίας και Βουλγαρίας, ο  κ. Βενιζέλος τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ότι

Υποτίμηση του ευρώ ζητά η Αννα Διαμαντοπούλου

Την ανάγκη να τεθεί στην ατζέντα των συζητήσεων απέναντι στη Γερμανία μία υποτίμηση του ευρώ, προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας και να ανασχεθούν η υψηλή ανεργία και τα «σαφή δείγματα αποπληθωρισμού», προτάσσει στο naftemporiki.gr η Άννα Διαμαντοπούλου.
Η πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την

Στα 15.000 ευρώ το όριο εισοδήματος για τήρηση βιβλίων από τους αγρότες

Οι αγρότες που είχαν το πρηγούμενο έτος ακαθάριστα έσοδα άνω των 15.000 ευρώ ή εισέπραξαν επιδοτήσεις άνω των 5.000 ευρώ έχουν υποχρέωση να τηρούν από την 1η Ιανουαρίου 2014 στοιχεία, με βάση τα οποία θα προκύψει το φορολογητέο εισόδημα για το τρέχον έτος.
Ο γενικός γραμματέας δημοσίων εσόδων Χ. Θεοχάρης, υπέγραψε τη σχετική απόφαση, κατόπιν των σχετικών κυβερνητικών

Νεο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 10 χιλιάδες θέσεις εργασίας

Νέο πρόγραμμα για 10.000 ανέργους αποφάσισε ο ΟΑΕΔ. Το πρόγραμμα προβλέπει την επιχορήγηση επιχειρήσεων προκειμένου να προχωρήσουν στην πρόσληψη ανέργων ηλικίας 30 έως 66 ετών και από το σύνολο των θέσεων, οι 5.680 προορίζονται για επιχειρήσεις στις περιφέρειες Κρήτης, Ιονίων Νήσων, Βόρειου Αιγαίου, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ηπείρου,

Οι «58» για την Ευρώπη

Τις θέσεις τους για την Ευρώπη και τη θέση της Ελλάδας μέσα σε αυτήν – πριν τη δημοσιοποίηση των κοινών θέσεων με το ΠΑΣΟΚ ενόψει ευρωεκλογών – παρουσίασαν χθες οι «58». Η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ εμφανίζεται ως στρατηγική επιλογή και χαρακτηρίζεται «πατριωτική απόφαση και διεκδίκηση» και ως σύνθημα των ευρωεκλογών το «η Ελλάδα διεκδικεί επειδή αλλάζει».
Αναλυτικά, το κείμενο της κίνησης των «58″ έχει ως εξής:

Αθανάσιος Τσαυτάρης : «Πρέπει να αφουγκραζόμαστε τους αγρότες, όχι να τους πολεμάμε»


«Είμαι κατά κάποιο τρόπο …αντιπολιτικός. Δεν μου αρέσει η υπερέκθεση. Η υπερπροβολή. Οι τηλεοπτικές αντιδικίες και οι φωνές που δεν βγάζουν πουθενά δεν με εκφράζουν». Με αυτή την απάντηση ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης μας απαντά για τους λόγους που δεν εμπλέκεται στο δημόσιο διάλογο (καβγά κατά άλλους) σε μια σειρά θεμάτων που εσχάτως έχουν προκύψει στον τομέα ευθύνης του. Για τη διάρκεια ζωής του

Επισκέψεις Παύλου Τονικίδη σε εκδηλώσεις και οικισμούς του δήμου Κιλκίς

O υποψήφιος δήμαρχος Κιλκίς, Παύλος Τονικίδης, παραβρέθηκε στις 14 Φεβρουαρίου στον ετήσιο χορό του Συλλόγου Πολυτέκνων ν. Κιλκίς, που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο «Θέατρο». Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν τα μέλη των τμημάτων του συλλόγου που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το 2013. Επιτυχόντες, οι οποίοι έτυχαν χορηγίας από εταιρία,

Ψωμιάδης: ανεξάρτητος ευρωβουλευτής;

Ως ανεξάρτητη υποψηφιότητα για την Ευρωβουλή θα κατέλθει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης στις επικείμενες ευρωεκλογές. Ο κ. Ψωμιάδης έχει ήδη έτοιμο τον πολιτικό φορέα και για τις ευρωεκλογές, που από το Μάιο του 2012 είναι «εν υπνώσει».
Το όνομά του: «Πατρίδα» (Πατριωτικό Δίκτυο Αφύπνισης).

Δήλωση υποψηφιότητας Γρηγόρη Χατζησάββα στο δήμο Νεάπολης- Συκεών

Την υποψηφιότητά του για τον δήμο Νεάπολης- Συκεών ανακοίνωσε ο Γρηγόρης Χατζησάββας. Σύμφωνα με αυτή:
Για περισσότερο από είκοσι χρόνια και από διαφορετικές θέσεις υπηρέτησα την αυτοδιοίκηση, με πραγματική πίστη στην αναπτυξιακή της δυναμική και στις δυνατότητες της για άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών. Η απουσία μου από το

Δώρα Μπαλτατζίδου: Ανακήρυξη της υποψηφιότητας της στις δημοτικές εκλογές του Μαϊίου στο διευρυμένο δήμο Νάουσας

Φίλες και φίλοι του Δήμου Νάουσας, επιτρέψτε μου την προσφώνηση αυτή, μια και υπηρετώντας τόσα χρόνια το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, από όλες τις θέσεις, από την άλλοτε Κοινότητα Κοπανού έως την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, βρέθηκα άπειρες φορές κοντά σας, μοιράστηκα τα προβλήματα σας και βίωσα τη καθημερινότητα μαζί σας, δημιουργώντας σχέσεις αμοιβαίου σεβασμού και εμπιστοσύνης.

Υποχωρεί η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας

Ενδείξεις μείωσης της πιστοληπτικής τους ικανότητας παρουσιάζουν η Φινλανδία και το Βέλγιο, σύμφωνα με την μελέτη του CEP (Κέντρου Ευρωπαϊκής Πολιτικής), τμήμα της οποία δημοσιεύει η σημερινή Die Welt.
«Τώρα έχουν μολυνθεί και οι βορειοευρωπαϊκές χώρες», διαπιστώνει ο πρόεδρος του Κέντρου Λούντερ Γκέρκεν, προσθέτοντας ότι «μολονότι η Φινλανδία και το Βέλγιο δεν ανήκουν

Γαλάζιες σκέψεις στήριξης του Γ.Σγουρού για την περιφέρεια Αττικής

Η περιφέρεια Αττικής εξακολουθεί να αποτελεί τον μεγάλο «πονοκέφαλο» για τη ΝΔ, ωστόσο, αρκετοί υποψήφιοι ή νυν δήμαρχοι από το γαλάζιο στρατόπεδο τοποθετούνται ανοικτά υπέρ του Γιάννη Σγουρού.
Το Σαββατοκύριακο αρκετά γαλάζια στελέχη τοποθετήθηκαν ανοικτά υπέρ του νυν περιφερειάρχη. Ο δήμαρχος Παλαιού

Τα εκλογικά αποτελέσματα στους Δικηγορικούς Συλλόγους

Πανελλαδικά μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων στους περισσότερους από τους 62 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας (στο Δικηγορικό Σύλλογο Γρεβενών δεν πραγματοποιήθηκαν εκλογές).
Μέχρι στιγμής, έχουν εκλεγεί πρόεδροι σε 47 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας, ενώ σε οκτώ θα υπάρξει νέα εκλογική αναμέτρηση.
Επίσης, την Δευτέρα συνεχίζεται η εκλογική διαδικασία στους Δικηγορικούς Συλλόγους Αθηνών και  Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής εκλογικά αποτελέσματα, έχουν εκλεγεί πρόεδροι στους οι εξής 47 Δικηγορικούς Συλλόγους:

Πέθανε σήμερα τα ξημερώματα ο Νεόφυτος Παπαδόπουλος π. δήμαρχος Κρουσσών

Πέθανε σήμερα τα ξημερώματα από καρδιακή ανεπάρκεια ο γνωστός επιχειρηματίας και π. δήμαρχος Κρουσσών Νεόφυτος Παπαδόπουλος. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα το απόγευμα στις 4:30 στο Χειμαιδό Κιλκίς.

Τι είπε ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος σε κομματική εκδήλωση στη Κατερίνη

Σε κομματική εκδηλωση στη Κατερίνη ο εκπροσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ οδυσέας Κωνσταντινόπουλος στην ομιλια του προς τα τοπικά στελεχη του κόμματος του είπε : Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση. Εσείς βρήκατε εύκολα το δρόμο για την Ελιά στην Κατερίνη. Είμαι σίγουρος ότι και ο διάλογος που συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί σύντομα θα καταλήξει στη δημιουργία της

Στέφανος Τσιόνκης : Υποψήφιος Δήμαρχος για τον ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Παιονίας

Ο Στέφανος Τσιόνκης θα είναι ο υποψήφιος δήμαρχος Παιονίας ως επικεφαλής του συνδυασμού της Αυτόνομης Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Παιονίας (ΑΡΣΥ).
Η σχετική απόφαση πάρθηκε σήμερα Κυριακή απ` τη συνέλευση των μελών της Κίνησης, που πραγματοποιήθηκε στο πρώην Δημαρχείο Αξιούπολης παρουσία 130 περίπου ατόμων, τα οποία ψήφισαν στη μεγάλη πλειοψηφία τους

Δε θα είναι Υποψήφιος Δήμαρχος ο Βαγγέλης Μπαλάσκας για το Δήμο Κιλκίς

Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος δήμαρχος Κιλκίς στις εκλογές του ερχόμενου Μαίου ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή ο Βαγγέλης Μπαλάσκας σε μια τεράστια συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.
Ενώπιον εκατοντάδων φίλων του, που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα με καθήμενους και ορθίους, αλλά και το φουαγιέ του