Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Πρωτόκολλο τουριστικής συνεργασίας ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία


  

Πρωτόκολλο τουριστικής συνεργασίας ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία
Το Πρωτόκολλο της 3ης Μικτής Επιτροπής Τουρισμού και τη Διακήρυξη του 8ου Ελληνοτουρκικού Φόρουμ για τον Τουρισμό υπέγραψαν σήμερα στη Βουλιαγμένη, ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος και ο Τούρκος ομόλογός του Ερτουγρούλ Γκιουνάι.

Εναντίον της JPMorgan το κίνημα “Καταλάβατε τη Γουόλ Στριτ”


Ολοένα και... γιγαντώνεται το κίνημα  "Καταλάβατε τη Γουόλ Στριτ" (Occupy Wall Street), που διαμαρτύρεται για την οικονομική ανισότητα στις ΗΠΑ. Τη σημερινή μέρα μάλιστα έβαλε στο στόχαστρό του τον πολυεθνικό τραπεζικό όμιλο JPMorgan Chase, ενώ διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για αύριο Πέμπτη σε τουλάχιστον 90 αμερικανικά κολέγια.
Οι διαδηλωτές, που λένε ότι το 1% των πιο πλούσιων

Ο Παπανδρέου στις ΗΠΑ για να συναντήσει Λαγκάρντ και Γκάιτνερ

  
Ο Παπανδρέου στις ΗΠΑ για να συναντήσει Λαγκάρντ και Γκάιτνερ
Στην Ουάσινγκτον μεταβαίνει την επόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου για να συναντηθεί με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στην έδρα του Ταμείου.


Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί πριν την σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 23 Οκτωβρίου, ενώ ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να συναντηθεί και με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιντερ.

Σκότωσε το παιδί της ταΐζοντάς το με το ζόρι


Σκότωσε το παιδί της ταΐζοντάς το με το ζόρι
Ποινή φυλάκισης πολλών χρόνων αντιμετωπίζει μία νοσοκόμα από τη Βρετανία, επειδή σκότωσε το βρέφος της, ταΐζοντάς το με το ζόρι.
Πρόκειται για την Γκλόρια Ντουόμο, η οποία κρίθηκε ένοχη σήμερα από δικαστήριο του Λονδίνου, γιατί προκάλεσε ή επέτρεψε τον θάνατο της 10 μηνών κόρης της, Ντάιαμοντ.
Η Ντουόμο φέρεται να είχε εμμονή με το βάρος του μωρού της κι έτσι, μόλις σταμάτησε να το θηλάζει, άρχισε να εισάγει αναγκαστικά ρευστοποιημένο φαγητό στο στόμα του.

Ναι στο νομοσχέδιο για την Υγεία από τον Γιώργο Φραγγίδη


Τήν άποψη του ότι το νέο νομοσχέδιο για την Δημόσια υγεία, με τις αλλαγές, τις προτάσεις και τις διατάξεις του, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας και του ΕΣΥ, καθώς επίσης και των φορέων κοινωνικής αλληλεγγύης και των κέντρων αποκατάστασης, εξέφρασε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Κιλκίς Γ. Φραγγίδης μιλώντας στη Βουλή.Ολόκληρη η ομιλία έχει ώς εξής:

Δελτίο Τύπου του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ελληνικό εμπόριο αντιστέκεται και λέει ΟΧΙ στην Τρόικα συμμετέχοντας
 στο καθολικό κλείσιμο των καταστημάτων στις
 19 ΟΚΤΩΒΡΗ 2011

Ο άνθρωπος που αποφάσισε να ζήσει χωρίς λεφτά



Ο Μαρκ Μπόιλ είναι ένας 30χρονος Ιρλανδός που από το 2008 αποφάσισε να αφήσει τη δουλειά του, με μάστερ και πτυχία στη διοίκηση επιχειρήσεων και τα οικονομικά, ενώ ήταν και διευθυντής σε εταιρεία με βιολογικά τρόφιμα και πήγε να ζήσει στη φύση χωρίς χρήματα, φυτεύοντας πατάτες, βολβούς και φασόλια για να τρώει.

Βρήκαν στοιχεία που επιβεβαιώνουν την ύπαρξη του Yeti



Βρήκαν στοιχεία που επιβεβαιώνουν την ύπαρξη του Yeti
“Αδιάσειστα στοιχεία” για την ύπαρξη του Γέτι στην ρωσική περιοχή του Κεμέροβο στην Σιβηρία φέρεται να συνέλεξε διεθνής επιστημονική επιτροπή.
“Κατά τη διάρκεια αποστολής στο σπήλαιο Αζασκάγια, οι επιστήμονες συνέλεξαν αδιάσειστα στοιχεία δείχνουν ότι ο “χιονάνθρωπος” ζει στην ορεινή περιοχή Τσάρια”, επισημαίνεται στην ανακοίνωση που υπογράφουν ερευνητές από διαφορετικές χώρες.

Η βιταμίνη Ε αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη


Η βιταμίνη Ε αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη
Την απόφαση να λήξει πριν από την ολοκλήρωσή της η κλινική δοκιμή που στόχευε να διερευνήσει τυχόν προστατευτική δράση της βιταμίνης Ε έναντι του καρκίνου του προστάτη, έλαβαν οι αρμόδιες αμερικανικές αρχές.  Η απόφαση ελήφθη μετά τη διαπίστωση ότι, αντίθετα με τις προβλέψεις, η λήψη συμπληρωμάτων διατροφής με την εν λόγω βιταμίνη αύξανε τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου!
Η μελέτη
Η μελέτη, ο οποία ονομάστηκε SELECT (Selenium and Vitamin E Cancer Prevention Trial) άρχισε πριν από 10 χρόνια.

Για επανεμφάνιση της ελονοσίας στην Ελλάδα ανησυχεί το ΚΕΕΛΠΝΟ

To παράσιτο της ελονοσίας μεταδίδεται από αρκετά είδη κουνουπιών, όπως αυτά του γένους Anopheles
Από το καλοκαίρι έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα 28 κρούσματα ελονοσίας σε ανθρώπους που δεν είχαν ταξιδέψει σε ύποπτες χώρες, ανακοίνωσε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Τα περιστατικά αυτά δημιουργούν ανησυχία για επανεμφάνιση της ασθένειας 37 χρόνια μετά την εκρίζωσή της από τη χώρα.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ ζητά τώρα τη «χάραξη μιας ευρύτερης στρατηγικής για την καταπολέμηση της νόσου», με κύρια όπλα την καταπολέμηση των κουνουπιών και την ενημέρωση του κοινού αλλά και των γιατρών.

«Πράσινο» στο ν/σχ για την καταπολέμηση του ρατσισμού


Το «πράσινο φως» στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την καταπολέμηση εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας έδωσε στη σημερινή του συνεδρίαση το υπουργικό συμβούλιο.
Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο αρχικά δόθηκε στη δημοσιότητα στις 22 Φεβρουαρίου 2011 από τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη και παράλληλα τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση έως τις 3 Μαρτίου 2011.

Η ΝΔ χρωστά 128 εκατ. ευρώ - Καθυστερεί τις πληρωμές των εργαζομένων


Στο ποσό των 128 εκατ. ευρώ ανέρχονται τα χρέη της ΝΔ, όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Θανάσης Σκορδάς, μιλώντας στο ραδιοσταθμό "Βήμα".


"Είναι ακριβές ότι η ΝΔ έχει ένα μεγάλο χρέος, που αγγίζει τα 128 εκατ. ευρώ. Θα πρέπει όμως να τονιστεί ότι τον τελευταίο χρόνο έχουμε πετύχει μια μεγάλη μείωση στις λειτουργικές μας δαπάνες κατά 46%", είπε, ενώ αναγνώρισε καθυστερήσεις στην καταβολή των αμοιβών των εργαζομένων στο κόμμα. 

Το αντισυλληπτικό χάπι μειώνει την σεξουαλική ευχαρίστηση


Το αντισυλληπτικό χάπι μειώνει την σεξουαλική ευχαρίστηση
Τα θετικά του αλλά και τα αρνητικά του έχει το αντισυλληπτικό χάπι…. Σύμφωνα με μελέτες οι γυναίκες που λαμβάνουν αντισυλληπτικά χάπια επιλέγουν τον πιστό σύντροφο με τον οποίον θα κάνουν μακροχρόνια σχέση.
Την ίδια όμως στιγμή το χάπι  στερεί σεξουαλική ευχαρίστηση.
Η κατάσταση της γυναίκας όταν λαμβάνει αντισυλληπτικό προσομοιάζει με εκείνη της εγκυμοσύνης (δεν υπάρχουν δηλαδή τα ορμονικά σκαμπανεβάσματα που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια του κύκλου, όπως οι γόνιμες ημέρες) και έτσι αναζητά περισσότερη ασφάλεια και πίστη από τον σύντροφό της.

Ιατρικές ειδικότητες με πανελλαδικές εξετάσεις



Την έγκριση του υπουργικού συμβουλίου, πήρε την Τετάρτη το προσχέδιο Νόμου του υπουργείου Υγείας για τις ιατρικές ειδικότητες.
Με το νομοθέτημα αλλάζει ριζικά η διαδικασία ένταξης ενός αποφοίτου της Ιατρικής σε νοσοκομείο για παρακολούθηση προγράμματος ειδικότητας.
Η επετηρίδα, που ισχύει σήμερα, αντικαθίσταται από πανελλαδικές εξετάσεις, με σκοπό να μειωθούν οι τεράστιες λίστες αναμονής που υπάρχουν σήμερα.

Έρευνες για πετρέλαιο στην Ελλάδα.Η επίσημη εκτίμηση:300 εκατ. βαρέλια!


Ποιες είναι οι εκτιμήσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τα αποθέματα υδρογονανθράκων στις τρεις περιοχές του Ιονίου που ανακοίνωσε έρευνες; Οι επίσημες εκτιμήσεις δημοσιοποιούνται στην δημόσια διαβούλευση που στις 16.30 έβγαλε το υπουργείο Περιβάλλοντος. Διαβάστε τι λέει:

Δημόσια Διαβούλευση για τη «Δυνατότητα άμεσης παραχώρησης εκ μέρους του ελληνικού δημοσίου των δικαιωμάτων του για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων με τη διαδικασία της «ανοικτής πρόσκλησης» (open door)

ΝΔ: O κ. Παπανδρέου έχει αποτύχει



Επίθεση στον Πρωθυπουργό με αφορμή την ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης.
Ο εκπρόσωπος της ΝΔ κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου ότι «ποτέ έως σήμερα δεν διαπραγματεύτηκε. Δεν πήρε αποφάσεις παρά μόνο για αυξήσεις φόρων και περικοπές μισθών. Δεν μείωσε το σπάταλο κράτος, ως όφειλε. Δεν προχώρησε ούτε καν τις διαρθρωτικές αλλαγές που κινούνται στη σωστή κατεύθυνση και τις έχουμε στηρίξει».

Ο Παπουτσής θέλει να βινετοσκοπούνται όλες οι διαδηλώσεις


Κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην ημερίδα των ένστολων συνδικαλιστών με θέμα "Αστυνομία και ανθρώπινα δικαιώματα", ο Χρήστος Παπουτσής πρότεινε να δημιουργηθεί παρατηρητήριο βιντεοσκόπησης των διαδηλώσεων το οποίο θα στελεχώνεται από έγκριτους πολίτες καθολικής αποδοχής, ίσως νομικούς.

Το οπτικό υλικό που θα συγκεντρώνεται θα παραδίδεται στη Βουλή και θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά ως αποδεικτικό μέσο στις περιπτώσεις διεξαγωγής δίκης. 

Παπανδρέου: "Διαπραγματευόμαστε τη μείωση του χρέους"


Παπανδρέου: "Διαπραγματευόμαστε τη μείωση του χρέους"

Με σκοπό τη μείωση του ελληνικού χρέους, η χώρα μας βρίσκεται σε συνομιλίες με τους εταίρους μας στην ευρωζώνη, δήλωσε σήμερα ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου. Ο ίδιος πρόσθεσε πως ελπίζει σε «γενναίες» λύσεις από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής και τη συνεδρίαση της G20. Αύριο, άλλωστε, έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρόμπαϊ, ο οποίος «είναι θεσμικά ο ενορχηστρωτής των αποφάσεων που θα ληφθούν στις 23 Οκτωβρίου», είπε ο Πρωθυπουργός.

Σε τεντωμένο σκοινί οι σχέσεις ΗΠΑ-Ιράν


Ιρανική "συνωμοσία" με στόχο τη δολοφονία του Σαουδάραβα πρέσβη στις ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι εξάρθρωσαν οι αμερικανικές Αρχές, που απήγγειλαν κατηγορίες σε δύο άτομα για σχεδιασμό βομβιστικής επίθεσης με στόχο τον διπλωμάτη επί αμερικανικού εδάφους.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργός Δικαιοσύνης, Ερικ Χόλντερ, απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βάρος δύο Ιρανών πολιτών για απόπειρα δολοφονίας του πρεσβευτή Αμπντελ Αλ Τζουμπέιρ, συμβούλου του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας ο οποίος είχε παίξει σημαντικό ρόλο στην προάσπιση της χώρας του μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Την επίθεση είχαν πραγματοποιήσει 19 καμικάζι, μεταξύ τους 15 Σαουδάραβες, ύστερα από εντολή του επίσης σαουδαραβικής καταγωγής Οσάμα Μπιν Λάντεν.

H μάχη κατά τις τυφλότητας μπορεί να κερδηθεί με τα σύγχρονα όπλα



Η Παγκόσμια Ημέρα Όρασης (Παγκόσμια Ημέρα κατά της Τυφλότητας) έχει καθιερωθεί ετησίως τη δεύτερη Πέμπτη κάθε Οκτώβρη προκειμένου να φωτίσει το παγκόσμιο πρόβλημα της μερικής ή ολικής τυφλότητας, καθώς και τις θεραπευτικές λύσεις για την αποκατάσταση της όρασης.

«Επίλυση στο θέμα της ονομασίας»


Επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και επίλυση του ζητήματος της ονομασίας ζητεί από την ΠΓΔΜ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να διατηρήσει τη σύστασή της για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ. «Δεν πρέπει να χαθεί άλλος ένας χρόνος», δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για τη Διεύρυνση, Στέφαν Φούλε, παρουσιάζοντας την ετήσια έκθεση προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ΠΓΔΜ.

Πλαφόν στις άδειες και παράβολο στα 5.000 ευρώ


Ομόφωνα ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε την Τετάρτη υπό τον πρωθυπουργό, το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, για τα ταξί και τα φορτηγά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργικό συμβούλιο εξουσιοδότησε τον υπουργό Μεταφορών, Γιάννη Ραγκούση, να διαπραγματευτεί, μαζί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, μια συγκεκριμένη διάταξη του νομοσχεδίου που θα οδηγήσει στον έλεγχο της ροής έκδοσης αδειών για το πρώτο εξάμηνο του 2012.

Μόσιαλος: "Δεν υπάρχει αγορά 400 αρμάτων από τις ΗΠΑ"


Μόσιαλος: "Δεν υπάρχει αγορά 400 αρμάτων από τις ΗΠΑ"
Διαψεύδει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, με ανακοίνωσή του που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας της Αυστρίας «Ντερ Στάνταρντ», τα δημοσιεύματα για την αγορά 400 μεταχειρισμένων αμερικανικών αρμάτων μάχης τύπου «M1 A1-Abrams» από την Ελλάδα.
Ο κ. Μόσιαλος αναφέρει ότι  τα δημοσιεύματα δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια και δεν υπήρξε καν σκέψη για μια τέτοια αγορά, η οποία θα επιβάρυνε κατά πολύ  τον κρατικό προϋπολογισμό.

Αποχωρεί η ΠΑΣΚ σιδηροδρομικών από το ΠΑΣΟΚ


Αποχωρεί η ΠΑΣΚ σιδηροδρομικών από το ΠΑΣΟΚ
Την απόφασή τους να αποχωρήσουν από τη συνδικαλιστική παράταξη, αλλά και ως φυσικά μέλη από το σημερινό ΠΑΣΟΚ, ανακοινώνουν με επιστολή τους προς τον πρόεδρο, τον γραμματέα και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ όλα τα μέλη της ΠΑΣΚ σιδηροδρομικών.
Στην επιστολή τους τονίζουν ότι η ασκούμενη πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού στην εξαθλίωση, δεν έχει καμιά σχέση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις και τη φυσιογνωμία του Κινήματος, ακυρώνει την ιδεολογία του και τις ελπίδες του ελληνικού λαού.

Έρευνα: Η βία γεννά πάντα βία


Έρευνα: Η βία γεννά πάντα βία
Είναι πια ευρέως γνωστό ότι οι άνθρωποι που είχαν κακοποιηθεί σε μικρή ηλικία είναι πιθανότερο να κακοποιήσουν και τα δικά τους παιδιά ως ενήλικες. Ένας παρόμοιος «κύκλος της βίας» καταγράφεται τώρα για πρώτη φορά στο ζωικό βασίλειο: θαλασσοπούλια των Γκαλάπαγκος που ραμφίζουν ανελέητα τους νεοσσούς της αποικίας. Και οι επιστήμονες αναρωτιούνται τώρα αν οι επιθετικές σούλες των Γκαλάπαγκος αποτελούν πράγματι μοντέλο για τη μελέτη του φαινομένου στον άνθρωπο.

Έτσι εμπνεύστηκαν το "δαγκωμένο μήλο" της Apple!


Έτσι εμπνεύστηκαν το "δαγκωμένο μήλο" της Apple!
Οι ιστορίες που προσπάθησαν να εξηγήσουν πως οι δημιουργοί της Apple εμπνεύστηκαν το «δαγκωμένο μήλο» για σήμα της εταιρίας τους είναι πολλές. Η επικρατέστερη όμως έχει τις ρίζες της στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Το χαριτωμένο «μήλο» στο πίσω μέρος του iPhone, προέρχεται από την θλιβερή ιστορία του Αlan Turing, του ανθρώπου που έθεσε τις βάσεις του σημερινού υπολογιστή, διεκπεραίωσε έρευνες σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη και έλυσε κωδικούς-γρίφους των Γερμανών κατά τη διάρκεια του Πολέμου.

Θ. Μπαλασόπουλος: Να μην τολμήσει ο Δανιηλίδης να έρθει στην ΚΕΔΕ

Δηλώσεις κατά του Σίμου Δανιηλίδη έκανε πριν από λίγο από τον ΧΥΤΑ Μαυροράχης ο πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπολος. Ο ίδιος
ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «για το κράτος των Αθηνών και για τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση ο Σίμος Δανιηλίδης είναι ανεπιθύμητος. Μην τολμήσει να έρθει στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ διότι αυτός είναι που έστειλε τον εισαγγελέα στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης. Ο Σίμος Δανιηλίδης είναι εκφραστής της πιο βάρβαρης πολιτικής που θέλει

«Απασφαλισμένη χειροβομβίδα» η Λούκα Κατσέλη για Γιώργο - Βενιζέλο

  
«Απασφαλισμένη χειροβομβίδα» η Λούκα Κατσέλη για Γιώργο - Βενιζέλο
Η απόφαση της κυβέρνησης να περάσει το πολυνομοσχέδιο από τη βουλή με διαδικασία κατεπείγοντος ως τις 20 Οκτωβρίου έχει μια προφανή αιτία. Να πάει ο Πρωθυπουργός  στη Σύνοδο Κορυφής της 23ης Οκτωβρίου με ένα «ατού» στα χέρια της.  Έχει όμως και μια αφανή αιτία. Να παραμείνουν σε αμφιβολία οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για το τι τους έρχεται, καθώς στην κοινοβουλευτική ομάδα ανησυχούν, ότι αν οι βουλευτές έχουν πλήρη εικόνα, μπορεί και να

Οι πιο τσιγκούνηδες… μεγιστάνες του πλανήτη


Οι πιο τσιγκούνηδες... μεγιστάνες του πλανήτη (1)
«Στην πυρά να καεί», αναφωνούν σαν υπερσυντηρητικοί πάστορες της κοινότητας των άμις, κάθε φορά που έρχονται αντιμέτωποι με οτιδήποτε θυμίζει γλυκιά ζωή.

Στον δρόμο 127 χρόνια


Στον δρόμο 127 χρόνια (6)
Είναι το παλαιότερο αυτοκίνητο του κόσμου. Κατασκευάστηκε το 1884 και λειτουργεί άψογα ακόμα και σήμερα. Πουλήθηκε για 4,62 εκατομμύρια ευρώ. Θαυμάστε το!

Μαθητική πορεία στο κέντρο της Κατερίνης


Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί μαθητές γυμνασίων και λυκείων στο κέντρο της Κατερίνης, αντιδρώντας στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης.

Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας και από εκεί έκαναν πορεία προς το κτίριο της περιφερειακής ενότητας Πιερίας και κατόπιν προς τα γραφεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πιερίας. 

Πολιτική ανδρεία από τις ηγεσίες της ΕΕ για τη στήριξη της Ελλάδας ζητά ο Πούτιν

Ο Πούτιν μίλησε για την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Πεκίνο
Πολιτικό και όχι οικονομικό πρόβλημα χαρακτήρισε την κρίση χρέους της Ευρώπης ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, καλώντας τις κορυφαίες χώρες της Ευρώπης να επιδείξουν πολιτική ανδρεία και να «βάλουν πλάτη» σε χώρες, όπως η Ελλάδα, που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση.

Μιλώντας σε κινεζικά μέσα ενημέρωσης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Πεκίνο, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι το πρόβλημα είναι πολιτικό γιατί για να συγκεντρωθούν τα απαιτούμενα ποσά «οι κορυφαίες χώρες της Ευρώπης πρέπει να βάλουν πλάτη σε εκείνους, που βρέθηκαν σε δύσκολη κατάσταση και αυτό απαιτεί ορισμένη πολιτική ανδρεία από τους ηγέτες των χωρών αυτών, διότι ο πληθυσμός τους φυσικά δεν είναι πολύ χαρούμενος από αυτήν την εξέλιξη των γεγονότων».

Αντιδράσεις προκαλεί η πρόταση Σηφουνάκη


Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στους κόλπους της Εκκλησίας η πρόταση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Νίκου Σηφουνάκη για πλήρη περικοπή της μισθοδοσίας του κλήρου.

Η Εκκλησία έδωσε το 96% της περιουσίας της στο Κράτος για να γίνουν Νοσοκομεία και ιδρύματα, σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Εδέσσης Ιωήλ και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει καμιά πληροφορία για μείωση ή διακοπή της μισθοδοσίας. Οι κληρικοί υφίστανται και αυτοί μειώσεις στους μισθούς τους όπως όλοι οι εργαζόμενοι».

«Ικανοποιημένος από τις απαντήσεις του κ. Σαμαρά»


«Ικανοποιημένος από τις απαντήσεις του κ. Σαμαρά» δήλωσε ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί Θύμιος Λυμπερόπουλος μετά από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΝΔ, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση -στην οποία παραβρέθηκε και ο γραμματέας του Συνδικαλισμού Γιάννης Μανώλης- ο κ. Λυμπερόπουλος είπε ότι «εγώ δεν ζήτησα κάλυψη από τον κ. Σαμαρά, είπα ότι έχουμε δίκιο στις διεκδικήσεις μας. Έμεινα ικανοποιημένος από τις απαντήσεις που μου έδωσε ο πρόεδρος». 

Ζητά απαντήσεις από τον πρωθυπουργό για τα μυστικά κονδύλια


Απαντήσεις από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για τη ραγδαία αύξηση -και κατά παράβαση των νόμιμων διαδικασιών- των μυστικών κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών, ζήτησε με σημερινή συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας παρουσίασε έγγραφα στα οποία εμφανίζονται δεκάδες αποφάσεις του υφυπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη για την εκταμίευση και μεταφορά εκατομμυρίων ευρώ στο υπουργείο Εξωτερικών, τα οποία, όπως είπε ο κ. Τσίπρας, δίνονταν όχι μόνο καθ΄υπέρβαση του προϋπολογισμού, αλλά σε πολλές περιπτώσεις δεν φαίνεται να υπάρχει το όνομα του αιτούντος την εκταμίευση.

Μιχελάκης: Καταγγέλει την κυβέρνηση για νοσηρό κομματισμό και βόλεμα των δικών τους παιδιών


Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης επιμένει στις καταγγελίες τουαναφέροντας ότι "την ώρα που η κυβέρνηση βάζει σε εφαρμογή σχέδιο μαζικών απολύσεων την ίδια στιγμή επιμένει στην διόγκωση του σπάταλου κράτους με τη δημιουργία περίπου 70 νέων κρατικών δομών, τις παράνομες προσλήψεις του 2010, την αύξηση των μετακλητών στα γραφεία υπουργών και τη μεθόδευση νέων προσλήψεων. Οι πρακτικές της δημιουργούν μείζον οικονομικό, πολιτικό και ηθικό ζήτημα και συνιστούν κατάφορη αδικία σε βάρος χιλιάδων εργαζομένων".

Α. Μακρυπίδης: «Αυτό δεν είναι μισθολόγιο, αλλά φτωχολόγιο»


Δριμύτατη κριτική στο πολυνομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει μισθολογικές, φορολογικές και εργασιακές ρυθμίσεις άσκησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ανδρέας Μακρυπίδης, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ξεκαθαρίζοντας ότι το θέμα της εθνικής συλλογικής σύμβασης αποτελεί «κόκκινη γραμμή». 

Δέσμευση Βενιζέλου για στήριξη τριτέκνων-πολυτέκνων


Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, υποσχέθηκε πως θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία προνοιακής στήριξης των τριτέκνων και των πολυτέκνων τα εισοδήματα των οποίων πλήττονται από τη μείωση των φοροαπαλλαγών.

ΔΗΣΥ: Συνδικαλιστές ΔΕΚΟ υποκαθιστούν τις διοικήσεις



Tην ανάγκη να προχωρήσει χωρίς άλλη καθυστέρηση η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, τονίζει η Δημοκρατική Συμμαχία, στηλιτεύοντας το σημερινό αποκλεισμό της εισόδου του κεντρικού κτηρίου της Εταιρείας από συνδικαλιστές.
Όπως υπογραμμίζει η ΔΗΣΥ με αφορμή το σημερινό χτίσιμο της εισόδου των γραφείων της ΕΥΑΘ, οι συνδικαλιστές των ΔΕΚΟ έχουν εδώ και χρόνια υφαρπάξει το δικαίωμα να ακυρώνουν και να υποκαθιστούν τις διοικήσεις τους, στο όνομα μίας ψευδεπίγραφης κοινής ωφέλειας.

Το Μπιγκ Μπεν γέρνει!


Τη δόξα του κεκλιμένου πύργου της Πίζας ζήλεψε το Μπιγκ Μπεν, ο διάσημος πύργος ρολογιού του Λονδίνου, ο οποίος έχει πάρει τέτοια κλίση που πλέον είναι ορατή και δια γυμνού οφθαλμού.

Ο ύψους 96 μέτρων πύργος του Βρετανικού Κοινοβουλίου, που πήρε το όνομά του από τη μεγάλη καμπάνα του, βυθίζεται ανομοιόμορφα στο έδαφος, γεγονός που του δίνει μια ελαφριά κλίση προς τα βορειοδυτικά.

Η αλλαγή του κλίματος πρόβλημα για τους Ευρωπαϊους


Περισσότεροι από 6 στους 10 έλληνες πολίτες και πάνω από το 50% των ευρωπαίων θεωρούν ότι η αλλαγή του κλίματος είναι ένα σοβαρό πρόβλημα και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με αυστηρά μέτρα. Αυτό αναφέρεται στην τελευταία έκθεση στο ευρωβαρόμετρο που δίνεται στην δημοσιότητα.

Οι πολίτες των 27 κρατών μελών θεωρούν την κλιματική αλλαγή το δεύτερο σοβαρότερο παγκόσμιο πρόβλημα, μετά τη φτώχεια. 

Απάντηση Διαμαντοπούλου για την αναστολή λειτουργίας του ΤΕΙ Αθηνών


Κανένα Ίδρυμα δεν μπορεί να πάρει απόφαση για αναστολή λειτουργίας του, ξεκαθάρισε η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, κληθείσα να σχολιάσει σχετική απόφαση του προέδρου του ΤΕΙ ΑΘηνών.
«Σε ό,τι αφορά την απόφαση του προέδρου του ΤΕΙ Αθήνας να ανακοινώσει την αναστολή λειτουργίας του Ιδρύματος για μία εβδομάδα, θα ήθελα να καταστήσω σαφές ότι κανένα Ίδρυμα δεν μπορεί να πάρει απόφαση για αναστολή λειτουργίας», δήλωσε η κ. Διαμαντοπούλου και πρόσθεσε:

Ανοικτή επιστολή για άμεση επίλυση της κρίσης



Ο Τζορτζ Σόρος και περί τις εκατό ακόμη προσωπικότητες από την Ευρώπη απευθύνουν έκκληση προς τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης να επιλύσουν το συντομότερο την κρίση χρέους, για να μη καταστραφεί το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt δημοσιεύει επιστολή που υπογράφεται από προσωπικότητες της Ευρώπης που συγκέντρωσε ο Τζορτζ Σόρος, ο οποίος έχει επανειλημμένως εκφράσει τους τελευταίους μήνες  τις ανησυχίες του για το μέλλον του ευρώ.

Παπανδρέου:...η χώρα μας να βρεθεί στην άλλη όχθη του ποταμού, πιο δυνατή, με βιωσιμότητα και ευημερία


ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ 20 ΧΡΟΝΩΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑΣ ΤΗΣ Α.Θ.Π. ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

«Παναγιότατε, εκ μέρους όλων των Ελλήνων και της Κυβέρνησής μας, σας καλωσορίζουμε στη χώρα μας και, μάλιστα, σε αυτή την ιερή και εξαίσια περιοχή της πατρίδας μας.
Η απόφασή σας να έρθετε στο Άγιον Όρος και να εορτάσετε τη λαμπρή επέτειο των 20 ετών της Πατριαρχείας σας στον Οικουμενικό Θρόνο της Κωνσταντινουπόλεως, μας τιμά όλους,

Πιέσεις Μέρκελ στη Σλοβακία για τον Μηχανισμό Σταθερότητας


Το θρίλερ στην Μπρατισλάβα και οι εύθραυστες ισορροπίες στην Ευρωζώνη
Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν η διεθνής κοινή γνώμη, οι κυβερνήσεις και οι αγορές τις εξελίξεις στη Σλοβακία, ενώ κάποιοι «καλοθελητές» περιμένουν να διαπιστώσουν ακόμη και τη διάλυση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, τυφλωμένοι προφανώς από απολύτως αυτοκτονικά αισθήματα που χαριτολογώντας θα μπορούσε να τα συνοψίσει κάποιος παραφράζοντας τη ρήση του βιβλικού Σαμψών: «αποθανέτω η ψυχή μου μετά των... άλλων φίλων». 

Ψευδο-υπουργοί των κατεχομένων έχουν Κυπριακά Διαβατήρια!


Συνέχεια στις αποκαλύψεις για μέλη της λεγόμενης κυβέρνησης στα κατεχόμενα που είναι κάτοχοι διαβατηρίων της Κυπριακής Δημοκρατίας, δίδει σήμερα η εφημερίδα Γενί Ντουζέν.
 
Με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του λεγόμενου «υπουργού» εξωτερικών, Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση κατά τη συνάντησή του με μέλη της επιτροπής εξωτερικών, ότι 100,000 περίπου Τ/κ, κυρίως νέοι, είναι κάτοχοι διαβατηρίου της Κυπριακής Δημοκρατίας, η εφημερίδα (που πρόσκειται στο Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό κόμμα) είχε δημοσιεύσει χθες αυτούσιο το έγγραφο του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού της Κυπριακής Δημοκρατίας που αποδεικνύει ότι και ο Οζγκιουργκιούν είναι κάτοχος κυπριακού διαβατηρίου.
 

Επαφές Παπανδρέου με Πάγκαλο και Χρυσοχοΐδη

Επαφές Παπανδρέου με Πάγκαλο και Χρυσοχοΐδη
Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του Γ.Παπανδρέου με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλο, στο πλαίσιο των επαφών του πρωθυπουργού με κυβερνητικά στελέχη για τις εξελίξεις στο θέμα της οικονομίας, εν όψει της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup και της έκτακτης Συνόδου Κορυφής, στις 23 Οκτωβρίου.

Μετά το τέλος της συνάντησης με τον κ. Πάγκαλο θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ στις 15:30 ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον υπουργό Ανάπτυξης Μιχ.Χρυσοχοΐδη.

Βαρθολομαίος: Η κρίση να αποτελέσει έναυσμα για περιβαλλοντική ανάπτυξη

Ο οικουμενικός πατριάρχης, Βαρθολομαίος
Την ανάγκη αντιμετώπισης περιβαλλοντικών θεμάτων υπογράμμισε ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος κατά την διάρκεια εγκαινίων του βιολογικού καθαρισμού της πόλης του Λαγκαδά που αναμένεται να συμβάλλει στην βελτίωση των συνθηκών για την αναγέννηση της λίμνης Κορώνεια.

«Είναι σημαντικό η παρούσα η θλιβερή οικονομική κρίση να αποτελέσει έναυσμα για την πολυσυζητημένη και απολύτως αναγκαία στροφή προς την περιβαλλοντικά βιώσιμη ανάπτυξη» είπε ο Οικουμενικός πατριάρχης. 

Πλωτό πυρηνικό εργοστάσιο στη Ρωσία


Σε λειτουργία θα τεθεί το πρώτο πλωτό πυρηνικό εργοστάσιο στις ακτές της ρωσικής Άπω Ανατολής ως τα τέλη του 2012.

Η κατασκευάστρια εταιρεία Ο.P.K ανακοίνωσε πως η μονάδα θα ηλεκτροδοτήσει σε πρώτη φάση την παραθαλάσσια πόλη Βίλουτσινσκ, στην χερσόνησο Καμτσάτκα, η οποία είναι και βάση ρωσικών πυρηνικών υποβρυχίων.

H Ο.P.K δήλωσε πως παρόμοιες μονάδες θα μπορούσαν να ηλεκτροδοτήσουν και άλλες πόλεις της βόρειας Ρωσίας στο μέλλον.

Δ. Χριστόφιας: Υπαναχώρηση Ερογλου στο θέμα της διακυβέρνησης



Για υπαναχώρηση από την τουρκική πλευρά έκανε λόγο ο Κύπριος Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας αναφερόμενος στις συνομιλίες των δύο πλευρών για το Κυπριακό, ενώ σημείωσε ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Ερογλου έκανε αντιπροτάσεις στο κεφάλαιο της διακυβέρνησης που δεν έπρεπε να κάνει.
«Εύχομαι την Παρασκευή να καταλήξουμε στα θέματα της οικονομίας και της εσωτερικής ασφάλειας, αλλά λέω εύχομαι, δεν είμαι σίγουρος», σημείωσε.