Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

.Η «Δωδώνη» δόθηκε στους Ρώσους…


Αγνοώντας τη μεγαλύτερη προσφορά των 28 εκ. ευρώ, που έδωσε η θεσσαλική «ΤΥΡΑΣ», με το πρόσχημα ότι ένα μέρος ήταν σε δόσεις και τις σφοδρές αντιδράσεις των τοπικών παραγόντων της ηπειρωτικής γαλακτοβιομηχανίας, το υπουργείο Οικονομικών επέλεξε ως νέο ιδιοκτήτη για τη «ΔΩΔΩΝΗ» τη  ρωσική κοινοπραξία

Σενάρια ρωσοτουρκικού "θερμού επεισοδίου" προκαλεί η σύρραξη στη Συρία

Το φόβο η εμφύλια σύρραξη στη Συρία να παρασύρει την Τουρκία και τη Ρωσία σε θερμό επεισόδιο επισημαίνουν ο
γεωπολιτικοί αναλυτές.
Το γεωστρατηγικό παζλ περιπλέκεται ακόμη περισσότερο μετά την απόφαση της Τουρκίας να εισβάλλει στη Συρία αν αυτό κριθεί απαραίτητο. Μετά τη δημόσια συγγνώμη της Δαμασκού και τις δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σερκέι Λαβρόφ περί αυτοσυγκράτηση, η Τουρκία φαίνεται να χειρίζεται πιο ψύχραιμα το θέμα.

Μέχρι τέλος του μήνα κλειστά τα διοικητικά δικαστήρια

Μέχρι 31 Οκτωβρίου θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις των διοικητικών δικαστών, όπως αποφάσισε σήμερα η Ένωση Διοικητικών Δικαστών αντιδρώντας στις νέες σχεδιαζόμενες
περικοπές στις αποδοχές των δικαστικών λειτουργών.

Παράλληλα, η Ένωση Διοικητικών Δικαστών αποφάσισε τη σύγκληση νέας Γενικής Συνέλευσης στις 30 Οκτωβρίου, προκειμένου να καθορίσει τη περαιτέρω στάση της.

Τι έμαθε ο Σαμαράς από τα ΜΜΕ



Από την γαλλική τηλεόραση είδε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τα πλάνα με τα επεισόδια στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Όταν ξεκίνησαν τα επεισόδια, ο κ. Σαμαράς ήταν εν πτήσει με προορισμό το Παρίσι, όπου συμμετείχε σε εκδήλωση για τα 125 χρόνια της εφημερίδας  International Herald Tribune.
Ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, επικοινώνησαν με το Μαξίμου και ενημέρωσαν για το τι συμβαίνει τον Τάκη Μπαλτάκο, γραμματέα του

Προσλήψεις αναπληρωτών



Το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοίνωσε την πρόσληψη 421 δασκάλων και 235 νηπιαγωγών, οι οποίοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας από την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου έως την Τετάρτη 10.
 Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Βενιζέλος για την επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα

"Είναι πολύ σημαντική για τη χώρα η επίσκεψη της Καγκελαρίου της Γερμανίας, κυρίας Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα. Έρχεται σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα και όλη την Ευρωζώνη.
Μας δίδεται έτσι η ευκαιρία να παρουσιάσουμε τη συνολική, πραγματική κατάσταση της χώρας, που βρίσκεται στα όριά της και να ζητήσουμε, με συγκροτημένο τρόπο, να διαμορφωθεί το ολοκληρωμένο πλαίσιο εξόδου από την κρίση, όπως είχα την ευκαιρία να το παρουσιάσω στη χθεσινή

Κακώς πήγε ο Βενιζέλος στο MEGA....


"To ΠΑΣΟΚ είναι και κερατάς και ζημιωμένος"...
Τα΄χωσε πάλι στα Media της διαπλοκής ο πρώην πρόεδρος της βουλής Απόστολος Κακλαμάνης.
Κατ' αρχήν είπε πως,  ακόμη δεν έχει καταλήξει για το τι θα κάνει στη Βουλή όταν έρθουν τα μέτρα.
"Θα το σκεφθώ αν θα τα ψηφίσω", είπε.

Ε. Στάη: Γιατί κόβετε μόνο εμένα;

Η κόντρα της παρουσιάστριας
του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ, Έλλης Στάη με το διευθυντή ειδήσεων Βασίλη Θωμόπουλο είχε ως αποτέλεσμα να διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση για «ανάρμοστη συμπεριφορά» της δημοσιογράφου.
Ενδιαφέρον πάντως έχε ο διάλογος που φέρεται να είχε η Έλλη Στάη με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ, Νίκο

Πανευρωπαϊκή διάκριση για κτηνοτρόφο από τη Νέα Μεσήμβρια

Ευρωπαϊκή διάκριση απέσπασε ο εκτροφέας βουβαλιών Τριαντάφυλλος Γιαντσίδης, στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό ArcaDeli 2012 που πραγματοποιήθηκε στο St. Gallen της Ελβετίας στις 12 Σεπτεμβρίου

Ο Έλληνας  εκτροφέας βραβεύθηκε με τη διάκριση ArcaDeli 2012 συμμετέχοντας στον εν λόγω διαγωνισμό, με δύο προϊόντα από βουβαλίσιο γάλα πιστοποιημένων βουβαλιών Κερκίνης, για την υψηλή διαιτητική αξία τους και τη

Γιατί έρχεται η Merkel στην Αθήνα



''Κομβικής σημασίας'', θεωρεί η κυβέρνηση την επίσκεψη της Angela Merkel στην Αθήνα, την ερχόμενη Τρίτη.
Η γερμανίδα καγκελάριος, η οποία επισκέπτεται μετά από πέντε χρόνια στην Ελλάδα, έρχεται σ’ ένα κρίσιμο σημείο για την χώρα, καθώς ήδη έχουν ξεκινήσει οι πολιτικές διαπραγματεύσεις του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά με ευρωπαίους ηγέτες και η

Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ στην Χ.Α.



Την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε το επεισόδιο που σημειώθηκε νωρίτερα στην Βουλή μεταξύ του κοινοβουλευτικού του εκπρόσωπου Γιάννη Μανιάτη και βουλευτών της Χρυσής Αυγής.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΣΔΟΕ : 3.290 παραβάσεις σε πρατήρια υγρών καυσίμων


Τουλάχιστον 3.290 φορολογικές και τελωνειακές παραβάσεις διαπιστώθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2012 κατά τους ελέγχους στα πρατήρια υγρών καυσίμων, δείχνουν τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, προς απάντηση ερώτησης που είχε υποβάλει ο ανεξάρτητος βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος.

Συλλυπητήρια βουλευτών για το θάνατο του Λεωνίδα Τζανή


Συλλυπητήρια βουλευτών για το θάνατο του Λεωνίδα Τζανή
Τα θερμά συλλυπητήριά τους για το θάνατο του πρώην υφυπουργού και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Λεωνίδα Τζανή, εξέφρασαν, από το βήμα της Βουλής, τόσο ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, όσο και ο αντιπρόεδρος του Σώματος, Γιάννης Τραγάκης, καθώς και βουλευτές.
Παράλληλα, επεσήμαναν τους κινδύνους που υπάρχουν και τις επιπτώσεις που δημιουργούνται όταν έρχονται στο φως της δημοσιότητας ονόματα πολιτικών που ελέγχονται για υποθέσεις τους, πριν να έχει ακόμα ολοκληρωθεί η έρευνα.

''Τρομαχτικό παρελθόν και φρικαλέο παρόν για την Ελλάδα''



''Αν η Ελλάδα αρχίσει όμως να παίζει τα παλιά παιχνίδια, θα αρχίσουμε να ακούμε για Grexit πολύ πιο δυνατά τις επόμενες δύο εβδομάδες'' γράφουν οι Financial Times.


Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: Η Ελλάδα επιστρέφει στο επίκεντρο

''Καθώς έχουν μπει στην θέση τους τα κομμάτια μιας νέας ισπανικής διάσωσης, η προσοχή των ηγετών της ευρωζώνης στρέφεται πάλι στην Ελλάδα, όπου η συνεχιζόμενη αντιπαράθεση ανάμεσα στους διεθνείς ηγέτες και οι ελληνικές αρχές, έχει επαναφέρει τους φόβους για το πώς θα καταφέρει να βάλει η Αθήνα το πρόγραμμα διάσωσης των 174 δισ. ευρώ σε σωστή τροχιά.

Ο τύπος της Παρασκευής


Ποια θέματα κυριαρχούν: συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και τρόικας,η χθεσινή εισβολή διαδηλωτών εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά στον αύλειο χώρο του υπουργείου Αμυνας, τα αδήλωτα εισοδήματα 15.000 μεγαλοκαταθετών του εξωτερικού και σοκ από την αυτοκτονία του Λεωνίδα Τζανή.

Παραιτήθηκαν οι γιατροί της μαιευτικής κλινικής στο νοσοκομείο Γιαννιτσών


Σε ομαδική παραίτηση προχώρησαν χθες οι γιατροί της μαιευτικής και γυναικολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Γιαννιτσών. Πρόκειται για μία συμβολική κίνηση των γιατρών, οι οποίοι, όπως καταγγέλλουν, αναγκάζονται από τη διοίκηση να μετακινούνται στις αντίστοιχες κλινικές γειτονικών νοσοκομείων, προκειμένου να καλύπτουν και τις εκεί εφημερίες.

ΚΑΤΕΡΙΝΗ:Κτηνοτρόφοι εναντίον Ρομά



Επιδρομές από Ρομά που διαμένουν σε καταυλισμό σε περιοχή της Κατερίνης καταγγέλλουν ότι δέχονται στα χωράφια τους κτηνοτρόφοι, παραγωγοί και αγρότες της περιοχής.

Οι καταγγέλλοντες θα παρουσιαστούν σήμερα το πρωί στον εισαγγελέα Κατερίνης, στον οποίο θα επιδώσουν εγγράφως τις καταγγελίες τους ζητώντας την παρέμβασή του.

Χωρίς νερό νοικοκυριά στο δήμο Νεάπολης- Συκεών


Χωρίς νερό νοικοκυριά στο δήμο Νεάπολης- Συκεών
Χωρίς νερό θα μείνουν σήμερα περιοχές του δήμου Νεάπολης- Συκεών. Συγκεκριμένα...
από τις 08:00 έως τις 14:30, θα γίνουν εργασίες για συνδέσεις νέων αγωγών του δικτύου ύδρευσης στο Δήμο Νεάπολης - Συκεών. Θα υπάρξουν προβλήματα υδροδότησης στις οδούς Λεωφ.

38χρονος στη Θεσσαλονίκη διέρρηξε 17 αποθήκες


38χρονος στη Θεσσαλονίκη διέρρηξε 17 αποθήκες
Συνολικά 17 αποθήκες σε πολυκατοικίες και μονοκατοικίες στη Θεσσαλονίκη διέρρηξε ένας 38χρονος…
Ειδικότερα, από την έρευνα των αστυνομικών διαπιστώθηκε πως από αρχές του 2011 έως το πρώτο δίμηνο του 2012 ο 38χρονος διέρρηξε 17 αποθήκες από όπου αφαίρεσε ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, είδη ρουχισμού και οικιακής χρήσης.

«Θα δώσουμε στη χώρα ένα καινούργιο πρόσωπο»


Tην πεποίθησή του ότι σε ένα χρόνο η Ελλάδα θα αποτελεί μια «επιτυχημένη ιστορία», εξέφρασε ο 'Ελληνας πρωθυπουργός στο συνέδριο που διοργάνωσε στο Παρίσι η International Herald Tribune.
«Θα ανατρέψουμε την κατάσταση και θα δώσουμε στη χώρα ένα καινούριο πρόσωπο», είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στο συνέδριο για την ανταγωνιστικότητα στην Ευρώπη, που διοργάνωσε εχθές στο Παρίσι η International Herald Tribune.

Πιο κοντά Εθνική - Eurobank Πληροφορίες θέλουν τις δυο τράπεζες να καταλήγουν σε συμφωνία συγχώνευσης


Πιο κοντά  Εθνική - Eurobank
Συνεχίζεται η συγκέντρωση στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα με στόχο τη δημιουργία ισχυρότερων και βιώσιμων επιχειρηματικών σχημάτων. Μετά τα deal Alpha Bank - Εμπορική και  Πειραιώς - Αγροτική, σειρά φαίνεται να παίρνει η συγχώνευση Εθνικής - Eurobank.

Η συνομιλία του Τζανή με δημοσιογράφο λίγο πριν αυτοκτονήσει - Τι του εκμυστηρεύτηκε


Η συνομιλία του Τζανή με δημοσιογράφο λίγο πριν αυτοκτονήσει - Τι του εκμυστηρεύτηκε  Αύριο θα γίνει η κηδεία του πρώην υφυπουργού
Λίγο πριν τις 8.00 το απόγευμα της Πέμπτης βρέθηκε απαγχονισμένος στο γκαράζ του σπιτιού τους, από τη σύζυγό του Μαρία, ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών των κυβερνήσεων Σημίτη και επί σειρά ετών Βουλευτής Μαγνησίας Λεωνίδας Τζανής. Ο πρώην πολιτικός, που τα τελευταία χρόνια είχε αφιερωθεί στην μαχόμενη δικηγορία, προχώρησε στο απονενοημένο διάβημα λίγες ημέρες μετά την δημοσίευση της λίστας των 36 πολιτικών προσώπων που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ, στην οποία περιλαμβανόταν το όνομά του.

ΗΠΑ: Ρεκόρ 20ετίας σε τηλεθέαση για το πρώτο ντιμπέιτ Ομπάμα- Ρόμνεϊ 67 εκατ. Αμερικανοί είδαν την τηλεμαχία των δύο υποψηφίων για τον Λευκό Οίκο


ΗΠΑ: Ρεκόρ 20ετίας σε τηλεθέαση για το πρώτο ντιμπέιτ Ομπάμα- Ρόμνεϊ
Περισσότεροι από 67 εκατομμύρια Αμερικανοί παρακολούθησαν στην τηλεόραση την πρώτη τηλεμαχία μεταξύ των δύο υποψηφίων για τον Λευκό Οίκο, του προέδρουΜπαράκ Ομπάμα και του ρεπουμπλικανού αντιπάλου του, Μιτ Ρόμνεϊ, ανακοίνωσε την Πέμπτη η εταιρεία Nielsen.   

Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό τηλεθέασης ενός debate τα τελευταία 20 χρόνια. 

ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΚΑΤΑΘΕΤΕΣ Φόρος 45% για τα «μαύρα» εμβάσματα


Οι φορολογούμενοι που εντοπίστηκαν να έχουν «φυγαδεύσει» με εμβάσματα εκατομμύρια ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού θα πληρώσουν πρόσθετους φόρους 2,25 δισ. ευρώ για απόκρυψη εισοδημάτων
Με συντελεστή 45% θα φορολογηθούν τα αδήλωτα εισοδήματα 15.000 μεγαλοκαταθετών του εξωτερικού. Πρόκειται για φορολογούμενους που εν μέσω κρίσης φυγάδευσαν με εμβάσματα εκατομμύρια ευρώ, τα οποία δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματά τους
Με διαδικασίες... εξπρές το οικονομικό επιτελείο αξιοποιεί τη λίστα με τους 54.000 Ελληνες που έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό και η Εφορία καλεί τους 15.000 εξ αυτών με τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς.

«Η κατάσταση χειροτερεύει με τη λιτότητα»


Η στρατηγική λιτότητας δεν λειτούργησε ποτέ, ούτε στην Ασία τη δεκαετία του 1990, ούτε αργότερα στην Αργεντινή, ούτε και σήμερα στην Ευρώπη, τόνισε ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ».

Πρωτόγνωρα επεισόδια και μεγάλες ευθύνες


Το πάθημα δεν έγινε μάθημα και τα μέτρα ασφαλείας στο Πεντάγωνο ήταν και πάλι ανύπαρκτα. Μετά τους απόστρατους που πριν από περίπου ένα χρόνο εισέβαλαν στο προαύλιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις περικοπές χθες ήταν η σειρά των εργαζόμενων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά που ανεμπόδιστοι σήκωσαν τα ρολά στην κεντρική πύλη του υπουργείου και προχώρησαν μπροστά στην κεντρική πύλη. 

Στην Γουμένισσα το κλιμάκιο Ανασύστασης του ΠΑΣΟΚ, την Κυριακή.


Συνεχίζει τις διαδικασίες Ανασυγκρότησης  το ΠΑΣΟΚ Κιλκίς,καθώς την Κυριακή 7 Οκτωβρίου  Κλιμάκιο με επικεφαλής τον υποψήφιο Βουλευτή Α Θεσσαλονίκης και πρώην Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Α' Θεσσαλονίκης Χρήστο Παπαστεργίου  στο οποίο συμμετέχουν το  μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Συλβάνα Καρασαββίδου και το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Σερρών Χρήστος  Γεωργιάδης  θα επισκεφθεί τη Γουμένισσα.

Η συνάντηση με τα μέλη και του φίλους του κινήματος θα

Ένταλμα σύλληψης κατά του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Σιώη



Ένταλμα σύλληψης με την αυτόφωρη διαδικασία για το αδίκημα της απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης της έχει εκδοθεί σε βάρος του πρώην βουλευτή της Χρυσής
Αυγής, Νικήτα Σιώη, μετά και τα χθεσινοβραδινά γεγονότα βίας που εξελίχθησαν στο κέντρο της πόλης των Σερρών μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής και μέλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και είχαν ως συνέπεια τον τραυματισμό του τελευταίου και τη διακομιδή του στο Γενικό Νοσοκομείο των Σερρών.

Το καφέ των πρωθυπουργών ...




Χθες το πρωί, απολάμβανε τον καφέ του στα τραπεζάκια έξω, μαζί με τον δικηγόρο και υπουργό Επικρατείας στην κυβέρνησή του, Αντώνη Αργυρό, καθώς και την κυρία Ροντήρη, ο τέως πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμμένος.

Δύο ώρες αργότερα, την πόρτα του restaurant πέρασε ο 
Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μαζί με τον σωματοφύλακα σκιά, Μανούσο, προκειμένου να πάρει το γεύμα του με τις κόρες του Αλεξάνδρα και Κατερίνα και τον

Το ΠΑΣΟΚ για τον Λεωνίδα Τζανή



Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ εκφράζει τη βαθιά λύπη του, για το θάνατο του Λεωνίδα Τζανή. Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Το ΠΑΣΟΚ εκφράζει τη βαθιά του λύπη για τον αδόκητο θάνατο του Λεωνίδα Τζανή,  ενός στελέχους της δημοκρατικής παράταξης που υπηρέτησε τα κοινά μέσα από την δραστηριότητά του στην

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΜΕΝΗ Η ΡΟΔΟΥΛΑ ΖΗΣΗ...

Συντετριμμένη και συγκλονισμένη από την αυτοκτονία του Λεωνίδα Τζανή δήλωσε η Ροδούλα Ζήση, πρώην βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ.
Η κυρία Ζήση τόνισε ότι έχει συγκλονιστεί όλος. ο πολιτικός κόσμος που τον γνώριζε.'' Ήταν γνωστός για την ακεραιότητα του και το πολιτικό του φρόνημα. Δεν έχω λόγια '', είπε.