Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Νέο γραμματέα εκλέγει το Σάββατο ο ΛΑΟΣ


Συνεδριάζει στις 2 μμ του Σαββάτου υπό την προεδρία του προέδρου του κόμματος Γιώργου Καρατζαφέρη η Κεντρική Επιτροπή του ΛΑΟΣ με αντικείμενο την εκλογή νέου γραμματέα μετά τη διαγραφή του Αδωνη Γεωργιάδη που κατείχε μέχρι πρότινος τη συγκεκριμένη θέση. Εν τω μεταξύ, ο ΛΑΟΣ σχολιάζοντας.

Θαλασσινά και χοληστερόλη


Ηδη έχουμε μπει στη Ααρακοστή και αρκετοί είναι αυτοί που θα νηστέψουν. Ο σκοπός της νηστείας είναι να ''καθαρίσει'' το σώμα από διάφορα άχρηστα κατάλοιπα και τοξίνες που είναι συσσωρευμένα. Η περίοδος της νηστείας συμπεριλαμβάνει κάποιες ιδιαιτερότητες από διατροφική άποψη όπως ο αποκλεισμός του κόκκινου κρέατος, των αυγών, του τυριού, του γάλατος και γιαουρτιού

Έκπτωτος ο Μπάτος!

Έκπτωτο κήρυξε το Διοικητικό Πρωτοδικείο τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Ωραιοκάστρου, Νίκος Μπάτος. Η απόφαση ελήφθη μετά από καταγγελία
δημότη για οφειλές του κ. Μπάτου προς τον δήμο. Το θέμα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του Οκτωβρίου του 2011, κατά την διάρκεια συζήτησης για τα οικονομικά στοιχεία του δήμου

Φίλοι και μέλη του ΠΑΣΟΚ θα εκλέξουν τον νέο πρόεδρο


Φίλοι και μέλη του ΠΑΣΟΚ θα εκλέξουν τον νέο πρόεδρο Ομόφωνα αποφασίστηκε από το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ να γίνει η εκλογή του νέου προέδρου από τη βάση και όχι από συνέδριο, στις 18 Μαρτίου, ενώ θα προηγηθεί η Εθνική Συνδιάσκεψη και το Εθνικό Συμβούλιο, όπου θα ανακοινωθούν επισήμως και οι υποψηφιότητες.

Πως θα γίνουν οι προσλήψεις ανέργων στους Δήμους - Οι ειδικότητες

Πως θα γίνουν οι προσλήψεις ανέργων στους Δήμους - Οι ειδικότητες
Εγκύκλιο στην οποία περιγράφονται η εφαρμογή και οι διαδικασίες
για το πρόγραμμα της αυτεπιστασίας στους δήμους, αλλά και οι ειδικότητες που μπορούν να προσληφθούν, εξέδωσε η υπουργός Εσωτερικών Φώφη Γεννηματά.
Η αυτεπιστασία είναι ένα πρόγραμμα για άνεργους που μπορούν να εργαστούν με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε δημοτικά έργα.

Εξακολουθεί να φιγουράρει στην 1η θέση παγκοσμίως η ελληνική ναυτιλία, παρά την κρίση


Σύμφωνα με το τελευταίο οικονομικό δελτίο της τράπεζας Alpha ο υπό ελληνική διαχείριση εμπορικός στόλος και παρά τη μείωση του αριθμού των πλοίων εξακολουθεί να κατέχει την πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, τόσο σε αριθμό πλοίων (20% του παγκόσμιου στόλου) όσο και σε μεταφορική ικανότητα.

Μανιάτης: «Υπάρχουν οκτώ προσφορές εταιρειών για έρευνες σε Ιόνιο και Κρήτη»



Μανιάτης: «Υπάρχουν οκτώ προσφορές εταιρειών για έρευνες σε Ιόνιο και Κρήτη»
Το ερχόμενο φθινόπωρο η Ελλάδα θα γνωρίζει αν και πού υπάρχει πετρέλαιο και φυσικό αέριο, όπως δήλωσε ο αρμόδιος υφυπουργός Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης, μετά την ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο επισημαίνοντας ότι υπάρχουν οκτώ προσφορές εταιρειών για σεισμικές έρευνες.

"Έξυπνα γυαλιά" από την Google


Μέχρι το τέλος του 2012 αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην αγορά τα "έξυπνα γυαλιά" της Google, που θα συνδέονται στο διαδίκτυο και θα διαθέτουν αισθητήρες κίνησης και GPS.

Σύμφωνα με το Sky News, τα λεγόμενα"Google Goggles" θα στοιχίζουν από 250 ως 600 δολάρια.

Μεταξύ όλων, το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό τους, θα είναι η οθόνη που θα προβάλλεται σε απόσταση ελάχιστων εκατοστών από τα μάτια του χρήστη.

Γέννησε και τις τρεις φορές στις 29 Φεβρουαρίου!


Γέννησε και τις τρεις φορές στις 29 Φεβρουαρίου! : Μία γυναίκα από τις ΗΠΑ, έφερε την περασμένη Τετάρτη στον κόσμο το τρίτο της τέκνο, επί τρίτο συνεχές δίσεκτο έτος! Πρόκειται για την Λουίζ Έστες,

Μία γυναίκα από τις ΗΠΑ, έφερε την περασμένη Τετάρτη στον κόσμο το τρίτο της τέκνο, επί τρίτο συνεχές δίσεκτο έτος! Πρόκειται για την Λουίζ Έστες, η οποία στις 29 Φεβρουαρίου του 2012 γέννησε τη μικρή Τζέιντ στην πόλη Πρόβο στη Γιούτα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τέσσερα έτη πριν, στις 29 Φεβρουαρίου 2008 γέννησε τον γιο της Ρέμινγκτον ενώ ακριβώς την ίδια ημερομηνία τους 2004 ήρθε στον κόσμο ο γιος της Χαβιέρ.

«Ψαλίδα» 16,4% στις αποδοχές ανδρών-γυναικών



Το πρόβλημα της ανισότητας ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες όσον αφορά στις αποδοχές τους τονίζει σε έκθεσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σύμφωνα με την έκθεση αυτή, οι γυναίκες εξακολουθούν να αμείβονται κατά μέσον όρο 16,4% λιγότερο από τους άρρενες συναδέλφους τους.

Παρόλο που η τάση αυτή μειώνεται με το πέρασμα του χρόνου, το χάσμα παραμένει σε ορισμένες χώρες, μεταξύ αυτών και στη Γαλλία (η οποία ωστόσο παραμένει στο μέσον της κατάταξης, με μία διαφορά 16%), υπογραμμίζουν οι Βρυξέλλες.

Ο Γιούνκερ αποχωρεί και αναζητά διάδοχό για τη προεδρία του Eurogroup


Ο Γιούνκερ αποχωρεί και αναζητά διάδοχό για τη προεδρία του Eurogroup : Την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την προεδρία του Eurogroup στο τέλος Ιουνίου επιβεβαίωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, λέγοντας πως οι λόγοι της απόφασής του δεν

Την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την προεδρία του Eurogroup στο τέλος Ιουνίου επιβεβαίωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, λέγοντας πως οι λόγοι της απόφασής του δεν είναι ο «μεγάλος εκνευρισμός και οι αμέτρητες απογοητεύσεις» που γεύτηκε λόγω του αξιώματος αλλά «απλώς το πρόβλημα χρόνου».

Επειδή μάλιστα το θέμα του διαδόχου του «κυρίου ευρώ» είναι αρκετά περίπλοκο, ο ίδιος ο Γιούνκερ έχει αναλάβει να βρει τον αντικατάσταση του -με τα πρώτα ονόματα ενδεχομένως να ακουστούν σε δύο εβδομάδες.

ΔΗΣΥ: "Η ανάταξη της ελληνικής οικονομίας, χρειάζεται πράξεις"


ΔΗΣΥ: "Η ανάταξη της ελληνικής οικονομίας, χρειάζεται πράξεις" : «Η ανάταξη της ελληνικής οικονομίας και η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, απαιτούν μαζί με τη δημοσιονομική εξυγίανση και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, την άμεση εφαρμογή αναπτυξιακών πολιτικών»,

«Η ανάταξη της ελληνικής οικονομίας και η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, απαιτούν μαζί με τη δημοσιονομική εξυγίανση και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, την άμεση εφαρμογή αναπτυξιακών πολιτικών», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Συμμαχία.

Σιγουριά από Σαμαρά για επιτυχία της Ελλάδας


Σιγουριά από Σαμαρά για επιτυχία της Ελλάδας : Η συνάντηση του προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά με την καγκελάριο της  Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, στο περιθώριο της συνόδου του Ευρωπαϊκού  Λαϊκού Κόμματος,

Η συνάντηση του προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά με την καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, στο περιθώριο της συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, έχει ουσιαστική και συμβολική αξία. 

Η Μέρκελ μέχρι και πριν από λίγες μέρες δεν είχε λόγο να συναντηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά αφού θεωρούσε ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. κινείται εκτός πολιτικής γραμμής της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς. 

ΚΚΕ: "Αθλιότητα η μείωση επιδομάτων του ΟΑΕΔ"


ΚΚΕ: "Αθλιότητα η μείωση επιδομάτων του ΟΑΕΔ" : Για αντεργατική αθλιότητα κάνει λόγο το ΚΚΕ με αφορμή τη μείωση επιδομάτων του ΟΑΕΔ, μεταξύ των οποίων είναι και τα επιδόματα  ανεργίας και μητρότητας. Το

Για αντεργατική αθλιότητα κάνει λόγο το ΚΚΕ με αφορμή τη μείωση επιδομάτων του ΟΑΕΔ, μεταξύ των οποίων είναι και τα επιδόματα  ανεργίας και μητρότητας.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει «εξοργιστική» τη νέα μείωση κατά 22% του επιδόματος που λαμβάνουν για έξι μήνες οι εργαζόμενες που γίνονται μητέρες και επισημαίνει ότι «είναι ανατριχιαστικό το φαινόμενο όλο και πιο πολλές λαϊκές οικογένειες να μην μπορούν να συντηρήσουν τα παιδιά τους και να τα παραδίδουν σε ιδρύματα».

"Ξινίζουν" οι ωκεανοί λόγω κλιματικής αλλαγής


"Ξινίζουν" οι ωκεανοί λόγω κλιματικής αλλαγής : Η οξύτητα των νερών των ωκεανών αυξάνεται με τη μεγαλύτερη ταχύτητα που έχει παρατηρηθεί τα τελευταία 300 εκατομμύρια χρόνια, με ενδεχομένως καταστρεπτικές συνέπειες για τη

Η οξύτητα των νερών των ωκεανών αυξάνεται με τη μεγαλύτερη ταχύτητα που έχει παρατηρηθεί τα τελευταία 300 εκατομμύρια χρόνια, με ενδεχομένως καταστρεπτικές συνέπειες για τη θαλάσσια ζωή του πλανήτη. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει διεθνής ομάδα επιστημόνων σε μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Science».

Ο ταχύς ρυθμός με τον οποίο συντελείται η οξίνιση των ωκεανών οφείλεται, όπως τονίζουν οι ειδικοί, στις τεράστιες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα που έχει διοχετεύσει η ανθρώπινη δραστηριότητα στην ατμόσφαιρα.

Πλήρωναν ανύπαρκτες κλήσεις στην... Αφρική


"Φουσκωμένους" λογαριασμούς τηλεφώνου, ακόμη και κατά δεκάδες χιλιάδες ευρώ, για κλήσεις προς χώρες της Ασίας και τηςΑφρικής, που... ποτέ δεν έγιναν, λαμβάνουν το τελευταίο διάστημα ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις, πέφτοντας θύματα επιτηδείων.

Οι κακόβουλες κλήσεις πραγματοποιούνται μεπαραβίαση των συστημάτων των ψηφιακών τηλεφωνικών κέντρων, που είναι συνδεδεμένα στο διαδίκτυο, όπως επισημαίνει το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), προτρέποντας τα μέλη του ν΄ανατρέχουν στην ιστοσελίδα της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (www.eett.gr), προκειμένου να ενημερώνονται για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατευτούν.

Οι ελληνικές θάλασσες «φτωχότερες σε ψάρια από ό,τι η υπόλοιπη Μεσόγειος»


Στη Μεσόγειο, η ψαριά όλο και μικραίνει
Οι μεγαλύτεροι πληθυσμοί ψαριών στη Μεσόγειο απαντώνται σε θαλάσσιες περιοχές της Ισπανίας και της Ιταλίας, ενώ τα νερά της Ελλάδας και της Τουρκίας είναι σχεδόν νεκρά, αναφέρει διεθνής ερευνητική ομάδα, σε μια μελέτη που έχει σημασία για τη βιωσιμότητα των ιχθυαποθεμάτων.

Οι ερευνητές πέρασαν τρία χρόνια πραγματοποιώντας καταδύσεις και δειγματοληψίες στα νερά του Μαρόκου, της Τυνησίας, της Ισπανίας, της Ελλάδας και της Τουρκίας. Στόχος τους ήταν να ποσοτικοποιήσουν την επίδραση που έχουν στα οικοσυστήματα οι προστατευόμενες θαλάσσιες περιοχές, όπου αυτές υπάρχουν.

Βρήκαν στο Ναύπλιο τον αρχηγό των Ελλήνων Anonymous - Δεκάδες τα χτυπήματά τους μεταξύ των οποίων σε 3 τράπεζες και τον ΟΑΣΑ



Στο εξωτερικό σύμφωνα με την αστυνομία ο υπαρχηγός της ομάδας - Ταυτόχρονες έρευνες σε Αθήνα, Χαλκίδα, Ναύπλιο, Κατερίνη - Ενας από τους 3 που ταυτοποιήθηκαν είχε αναλάβει την ευθύνη για την "επίθεση" στο site της Βουλής


'Αλλα τρία μέλη της ομάδας Greek Hacking Scene (G.H.S.), έπεσαν στην ψηφιακή παγίδα της Δίωκης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Μάλιστα σύμφωνα με τους αστυνομικούς ένας από τους 3 είναι ο αρχηγός της ομάδας και είναι κάτοικος Ναυπλίου.

Προς πώληση η έπαυλη αξίας $29 εκατομμυρίων του Michael Jordan. (pics)


Προς πώληση είναι η έπαυλη αξίας $29 εκατομμυρίων του Michael Jordan (4)
Πωλείται όπως είναι,επιπλωμενο,λέει το γνωστό άσμα...και κάπως έτσι έχουν τα πράγματα!Στο σφυρί λοιπόν έβγαλε ο πρώην άσος του NBA Michael Jordan το....φτωχικό του τσαρδάκι.
Απο έξω εμφάνιση και απο μέσα άνεση για την υπερπολυτελή έπαυλη! 9 υπνοδωμάτια, 15 μπάνια, 4 wc, 5 τζάκια, ένας εσωτερικός-εξωτερικός χώρος ψυχαγωγίας και πισίνα, ένα εξωτερικό γήπεδο τέννις, ένα γήπεδο του γκολφ, μια βαθιά λίμνη, τρία γκαράζ με κλιματισμό που στεγάζουν 15 αυτοκίνητα… και ένα κανονικών διαστάσεων γήπεδο μπάσκετ.Πώς θα μπορούσε να λείπει άλλωστε!

Οι πλούσιοι λένε συχνότερα ψέματα


Πλούσιοι
Οι άνθρωποι που προέρχονται από ανώτερες τάξεις έχουν μεγαλύτερη τάση να παραβιάζουν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, να κλέβουν καραμέλες ή να λένε ψέματα με σκοπό να πλουτίσουν ακόμη περισσότερο, σύμφωνα με μια έρευνα που διενεργήθηκε στις ΗΠΑ και τον Καναδά.
Η μελέτη δημοσιεύεται στην επισημονική επιθεώρηση της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών (PNAS) και διενεργήθηκε από ερευνητές των Πανεπιστημίων του Τορόντο και του Μπέρκλεϊ, στην Καλιφόρνια.

Παπανδρέου: «Θα κριθούν από την κοινωνία οι θεμιτές φιλοδοξίες»

Παπανδρέου: «Θα κριθούν από την κοινωνία οι θεμιτές φιλοδοξίες»  Η κοινωνία θα κρίνει τις - θεμιτές- πολιτικές φιλοδοξίες του καθενός, τόνισε μιλώντας στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Παπανδρέου, αναφερόμενος εμμέσως στις υποψηφιότητες για την ηγεσία. Σχολιάζοντας την διακυβέρνησή του, δήλωσε: «πήραμε πάνω μας το βάρος της σωτηρίας της χώρας» και «πράξαμε το εθνικά αναγκαίο».

Γυναίκα έχασε… 196 κιλά σε δύο χρόνια


Γυναίκα έχασε... 196 κιλά σε δύο χρόνια
Μία 42χρονη μητέρα τεσσάρων παιδιών, η οποία πριν από μόλις δύο χρόνια ζύγιζε περισσότερο απ’ ό,τι ολόκληρη η οικογένειά της μαζί, κατόρθωσε να χάσει 196 κιλά!
Η Μέρι Ίτον είχε φτάσει τα 313 κιλά – 30 κιλά περισσότερα απ’ όσα ο σύζυγος και τα τέσσερα παιδιά τους μαζί – και ήταν ένας από τους πιο παχύσαρκους ανθρώπους στον κόσμο.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας του PSI και η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών συζητήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ άλλων, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της. κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου και με τη συμμετοχή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, του προεδρείου της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και των διοικήσεων των έξι μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το σχέδιο που επεξεργάζονται το υπουργείο

Από σήμερα η μόδα κατακλύζει τη Θεσσαλονίκη!


Από σήμερα έως και τις 8 Μαρτίου θα διαρκέσει η δράση "Made in Thessaloniki". Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της Parallaxi και της ομάδας του "Θεσσαλονίκη Αλλιώς" που παρουσιάζουν

δημιουργίες των ατόμων της πόλης. Για μια ολόκληρη εβδομάδα, το design και η μόδα στη θεωρία και στην πράξη κατακλύζουν την πόλη και αναδεικνύουν τις δυνατότητες ανάπτυξης μίας δημιουργικής ταυτότητας της πόλης: δεκάδες χώροι και εκατοντάδες δημιουργοί, εκθέσεις, ομιλίες,

Δείτε αναλυτικά ποιά έργα θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη από το "Πράσινο Ταμείο"

Στα έργα και στις υποδομές οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν από το "Πράσινο Ταμείο" αναφέρθηκαν στην από κοινού συνέντευξη Τύπου
ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρης και ο υπουργός ΥΠΕΚΑ Γ. Παπακωνσταντίνου. 
Όπως σημείωσε ο κ. Μπουτάρης, σύντομα θα υπάρχει η δυνατότητα να απελευθερωθεί δημόσιος και ζωτικός  κοινόχρηστος χώρος προς όφελος των Δημοτών, καθώς ο Δήμος Θεσσαλονίκης αναμένει από το να δοθούν ρυμοτομικές

Από τη βάση, στις 18 Μαρτίου, η εκλογή του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ

Το Πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, η συνεδρίαση του οποίου ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, αποφάσισε ομόφωνα την εκλογή από τη βάση προέδρου του Κινήματος την Κυριακή 18 Μαρτίου.

Επίσης αποφάσισε ότι θα προηγηθεί Εθνική Συνδιάσκεψη την Παρασκευή 9 και Σάββατο 10 Μαρτίου στο ΣΕΦ και εν συνεχεία σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου, το μεσημέρι του Σαββάτου, για την επικύρωση των υποψηφιοτήτων, οι οποίες πρέπει να πληρούν

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ

Δύο μήνες μόνο στην εξουσία και η πολιτική του Μαριάνο Ραχόι προκαλεί κύμα διαμαρτυριών στην Ισπανία. Χιλιάδες Ισπανοί βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι κατά των περικοπών και των μεταρρυθμίσεων. Σε πολλές πόλεις της χώρας πραγματοποιούνται διαδηλώσεις ενάντια στην πολιτική του συντηρητικού πρωθυπουργού

Συνελήφθη διευθύνων σύμβουλος ποδοσφαιρικής εταιρείας για χρέη 7 εκατ. ευρώ!


Συνελήφθη διευθύνων σύμβουλος ποδοσφαιρικής εταιρείας για χρέη 7 εκατ. ευρώ!
Συνελήφθη, σήμερα το πρωί, στο Φαρραί Αχαΐας, o 64χρονος Αριστείδης Λουκόπουλος, διευθύνων σύμβουλος ποδοσφαιρικής εταιρείας, για μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, ο 64χρονος συλληφθείς είναι πρώην διευθύνων σύμβουλος ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας με εκκρεμή χρέη προς το Δημόσιο, συνολικού ύψους

ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ ΣΤΗ ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΦΘΗΝΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

Πάνω από 55 τόνους πατάτας, ποσότητα πενταπλάσια σε σχέση με αυτή που είχε προϋπολογιστεί, παρήγγειλαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο (ΑΠΘ) οι καταναλωτές στη Θεσσαλονίκη, σπεύδοντας να επωφεληθούν από την πρωτοβουλία της Γεωπονικής Σχολής να διαθέσει το προϊόν σε τιμή

Με Βούλα Πατουλίδου η κοπή πίτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς

Παρουσία της τομεάρχη εθελοντισμού του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Βούλας Πατουλίδου πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα η εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του Τοπικού Τμήματος Κιλκίς του Ε.Ε.Σ.  Στην κατάμεστη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Κιλκίς, προτού ξεκινήσει η ομιλία της ολυμπιονίκη με θέμα «Η αλληλεγγύη σε κρίση», το μέλος του Δ.Σ. του Τοπικού Τμήματος κ. Θεόφιλος Γουλτίδης αναφέρθηκε στις πλούσιες δράσεις και στο

Κ. Βελόπουλος: Το λόγο έχει πια η δικαιοσύνη

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει το θέμα σχετικά με τα χρήματα που φέρεται να έβγαλε στο εξωτερικό ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΛΑΟΣ, Κυριάκος Βελόπουλος. Μιλώντας.
σε ραδιοφωνικό σταθμό ο βουλευτής τόνισε: "Ας μη βιάζονται μερικοί, ας περιμένουν το πόρισμα του κ Αργύρη και μετά ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Προσλήψεις στο δήμο Λαγκαδά για το "Βοήθεια στο Σπίτι"

Στην πρόσληψη 15 ατόμων θα προχωρήσει η Υπηρεσία Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Αθλητισμού – Παιδείας ΝΠΔΔ του δήμου Λαγκαδά. Οι προσλήψεις, με
σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου θα πραγματοποιηθούν για την υλοποίηση του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι". Αναλυτικές πληροφορίες

Νέα ρύθμιση οφειλών προς τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών

Μέχρι τις 31 Μαρτίου θα πρέπει οι ασφαλισμένοι να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών με έκπτωση μέχρι 100%, σύμφωνα με εγκύκλιο του οργανισμού.

Κ. Στικούδη: Οι αποκαλύψεις για την ερωτική της ζωή στον "αέρα"! (φωτό)



Η πιο καυτή τραγουδίστρια - μοντέλο με διαφορά (δες φωτό μέσα) σε αποκαλύψεις που θα συζητηθούν: Πως νιώθει το αγόρι της όταν ντύνεται προκλητικά; Την έχουν προσεγγίσει γυναίκες με... πονηρό σκοπό; Αποκαλύψεις που θα συζητηθούν

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ: ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ


Στα ράφια των φαρμακείων θα βρεθεί στο μέλλον το ελαιόλαδο, καθώς οι επιστήμονες ανακαλύπτουν όλο και περισσότερες ευεργετικές, για την υγεία, ιδιότητες που διαθέτει το πολύτιμο εθνικό προϊόν. Ο δρόμος έχει ήδη ανοίξει από την αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου «εξειδικευμένα ελαιόλαδα» βρίσκονται στις προθήκες φαρμακείων.

Μελέτη ερευνητικής ομάδας του Πανεπιστημίου Αθηνών με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων στο Φαρμακευτικό Τμήμα του Ιδρύματος, Προκόπη Μαγιάτη, η οποία έγινε με κίνητρο τις αναφορές σε φαρμακευτικές δράσεις του λαδιού στην αρχαία Ελλάδα... 

Τα νύχια είναι ο καθρέφτης της υγείας


Τα νύχια είναι ο καθρέφτης της υγείας
Τα νύχια είναι καθρέφτης της υγείας του ανθρώπινου οργανισμού. Η έννοια για καθαριότητα και περιποίηση, θα πρέπει να συνοδεύεται από εγρήγορση, άμα τη εμφανίσει αλλαγών στο χρώμα ή την υφή τους. Παθήσεις των νεφρών, της καρδιάς, του ήπατος, συχνά παρουσιάζουν συμπτώματα στην περιοχή των νυχιών. Λευκά σημάδια, με γραμμώσεις, μαυρισμένα ή πρασινωπά νύχια, ενδέχεται να κρύβουν πληροφορίες για παθολογικές καταστάσεις.

Στα 2.941 ευρώ ο μισθός δημάρχων μεγάλων πόλεων


Στα 2.941 ευρώ ο μισθός δημάρχων μεγάλων πόλεων
Μισθό 2.941 ευρώ μηνιαίως λαμβάνουν οι δέκα δήμαρχοι Δήμων με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων μετά και τις τελευταίες περικοπές, απαντά η ΚΕΔΕ στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Φίλιππο Σαχινίδη, ο οποίος γνωστοποίησε τις λίστες των δημοσίων λειτουργών που αμείβονται με περισσότερα από 5.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την ΚΕΔΕ οι καθαρές αποδοχές των δημάρχων διαμορφώνονται ως εξής:

Θεσσαλονίκη: Συμβολικές καταλήψεις στα πανεπιστήμια



Συμβολική κατάληψη στα κτίρια διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και του πανεπιστημίου Μακεδονίας, πραγματοποιούν από το πρωί μέχρι και το μεσημέρι, οι Σύλλογοι Διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων, μετά από πανελλήνιο κάλεσμα της Ομοσπονδίας τους.

Αγωγή για τα "αδιάκριτα μάτια" της Google κατέθεσε ένας Γάλλος


Αγωγή για τα "αδιάκριτα μάτια" της Google κατέθεσε ένας Γάλλος

Ένας Γάλλος κατέθεσε χθες αγωγή κατά της Google για μια φωτογραφία του που δημοσιεύτηκε στο Ιντερνετ από την εφαρμογή Street View στην οποία εμφανίζεται να ουρεί στον κήπο του σπιτιού του, γεγονός που κατά την κρίση του τον γελοιοποίησε στους συντοπίτες του σε χωριό της βορειοδυτικής Γαλλίας.

Ο άνδρας αυτός, γύρω στα 50, κατοικεί σε ένα χωριό περίπου 3.000 κατοίκων στην περιοχή Μεν ε Λουάρ και απαιτεί την απομάκρυνση της φωτογραφίας, από την οποία οι συντοπίτες του τον έχουν αναγνωρίσει παρότι έχουν σκοπίμως αλλοιωθεί τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Ξεπαγώνουν οι σχέσεις Σαμαρά - Μέρκελ



Πριν από λίγο καιρό, ένα τετ α τετ του Αντώνη Σαμαρά με την Άνγκελα Μέρκελ θα έμοιαζε περισσότερο με σενάριο επιστημονικής φαντασίας, παρά με την ρεαλιστική πραγματικότητα.
Κι όμως. Ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε κατ' ιδίαν με την καγκελάριο της Γερμανίας στο περιθώριο των εργασιών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που συνεδρίασε στις Βρυξέλλες πριν τη σύγκληση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Αυστραλία: Ο Έλληνας που έγινε ήρωας και θρύλος των Αβοριγίνων


Η πολιτειακή κυβέρνηση της Βικτώριας τίμησε 20 διακεκριμένους Αβοριγίνες.
Ανάμεσά τους είναι και η Μέρλε Τζάκομος, σύζυγος του Έλληνα Αλικ Τζάκομος. Η Μέρλε, ακολουθώντας τα χνάρια του συζύγου της, τιμήθηκε γιατί προσφέρει ανεκτίμητες υπηρεσίες στην φυλή Γιόρτα - Γιόρτα των Αβοριγίνων.

Tην ίδρυση νέου πολιτικού κόμματος προανήγγειλε ο Χάρης Καστανίδης


Tην ίδρυση νέου πολιτικού κόμματος προανήγγειλε ο Χάρης Καστανίδης
Την ίδρυση νέου πολιτικού κόμματος στο οποίο θα συμμετέχουν διαγραφέντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προανήγγειλε μέσω του Βήμα 99,5 ο Χάρης Καστανίδης.
«Ήδη έχει ξεκινήσει μία συνεννόηση και μία συζήτηση μεταξύ των βουλευτών οι οποίοι διεγράφησαν ώστε να συντονίσουμε τις κοινοβουλευτικές μας και πολιτικές δραστηριότητες» είπε χαρακτηριστικά. Δεν απέκλεισε το

«Ευτυχής» για το κύμα αμφισβήτησης σε βάρος του ο Πούτιν


«Ευτυχής» δηλώνει ο Βλαντιμίρ Πούτιν για το γεγονός ότι το καθεστώς του δέχθηκε το τελευταίο διάστημα αμφισβήτηση, κάνοντας λόγο για μια καλή εμπειρία και τονίζοντας πάντως ότι η πλειοψηφία των Ρώσων τον στηρίζει.
Ο Πούτιν, ο οποίος δεν μπορούσε να είναι το 2008 υποψήφιος για μια τρίτη προεδρική θητεία, είναι το μεγάλο φαβορί των εκλογών της Κυριακής και οι οπαδοί του υπολογίζουν σε μεγάλη νίκη του από τον πρώτο γύρο.

Πώς να γίνετε… οικολογικοί γονείς



του Γιώργου Κόκουβα
Συνδυάζεται η ανατροφή ενός παιδιού με την οικολογία; Μπορείτε μεταξύ όλων αυτών των υποχρεώσεων και ευθυνών που συσσωρεύονται όταν μπαίνει ένα νέο μέλος στην οικογένεια, να έχετε στο μυαλό σας τη… σωτηρία του περιβάλλοντος; 



Ξανασκεφτείτε το. Μια eco-friendly τακτική στις συνήθειές σας ως γονείς δεν ωφελεί μόνο το περιβάλλον.

Ε.Πετρουλάκη: Αποκαλύπτει πως θα χάσετε περιττά κιλά άμεσα! (φωτό)

Η Ελένη Πετρουλάκη πιο σέξι και γυμνασμένη από ποτέ αποκάλυψε στο "ΟΚ!" το νέο δυναμικό άθλημα που η ίδια "λανσάρει" και έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα για απώλεια βάρους και "κάψιμο" λίπους

«Καλπάζει» η ανεργία στην Ισπανία.Ξεπέρασαν τα 4,7 εκατομμύρια οι άνεργοι



Πάνω από τα 4,7 εκατομμύρια ανήλθαν οι άνεργοι στην Ισπανία στα τέλη Φεβρουαρίου, καταρρίπτοντας νέο ιστορικό ρεκόρ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, ο αριθμός αυτός «δικαιολογεί» τη μεταρρύθμιση στον τομέα της εργασίας, σε μια «περίπλοκη» ευρωπαϊκή οικονομική συγκυρία.

Κοιμάται και ξυπνάει ζητώντας επίτροπο στην Ελλάδα



Υπέρ του ορισμού Επιτρόπου στην Αθήνα τάσσεται ξανά μιλώντας στην εφημερίδα Handelsblatt ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ, και διερωτάται για ποιο λόγο αντιτίθεται η ελληνική πλευρά στην πρόταση αυτή. 

«Ένας επίτροπος για την ανοικοδόμηση, ο οποίος θα οριζόταν μεταξύ των 27 επιτρόπων της ΕΕ, θα είχε την κύρια ευθύνη για την προώθηση της ανάπτυξης και την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων» στη χώρα, δηλώνει.

«Σημαία» ανάπτυξης από Παπανδρέου-Σαμαρά



ΜΕ ενιαία γραμμή –αν και με διαφοροποιημένη στόχευση– υπέρ της προτεραιότητας που πρέπει να δοθεί στην ανάληψη αναπτυξιακών πρωτοβουλιών, παράλληλα με τους στόχους της δημοσιονομικής σταθεροποίησης, εμφανίστηκαν ο Γ. Παπανδρέου και ο Α. Σαμαράς στις Βρυξέλλες, και στις συνεδριάσεις Ευρωσοσιαλιστών και ΕΛΚ αντίστοιχα, που πραγματοποιήθηκαν χθες στο περιθώριο της συνόδου κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σινο - ρωσική επενδυτική "απόβαση" στην Ελλάδα!


Σινο - ρωσική επενδυτική "απόβαση" στην Ελλάδα! : Oι μεγάλες ευκαιρίες που ανοίγονταν στην Ελλάδα για τη Ρωσία και την  Κίνα, λόγω της ανάγκης άμεσων ιδιωτικοποίησεων απασχολούσαν την  Stratfor, την αμερικανική

Oι μεγάλες ευκαιρίες που ανοίγονταν στην Ελλάδα για τη Ρωσία και την Κίνα, λόγω της ανάγκης άμεσων ιδιωτικοποίησεων απασχολούσαν την Stratfor, την αμερικανική ιδιωτική υπηρεσία πληροφοριών, γνωστή και ως «σκιώδη CIA». 

Όπως αποκαλύπτει το Wikileaks σε συνεργασία με «Τα Νέα», Ρώσοι και Κινέζοι ενδιαφέρονταν για λιμάνια, αλλά και την υπογραφή συμφωνιών στον τομέα της ενέργειας.

Κύπρος: Προβλήματα στις πτήσεις λόγω απεργίας των ελεγκτών


Προβλήματα στις πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου προκαλεί η σημερινή τετράωρη στάση εργασίας (12.00-16.00) των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στους δύο διεθνείς αερολιμένες της Κυπριακής Δημοκρατίας.
«Δυστυχώς, δεν κατέστη τελικά εφικτό να αποφευχθεί η σημερινή απεργία στα αεροδρόμια. Αυτό σημαίνει ότι στις 12 το μεσημέρι και για τέσσερις ώρες, η Κύπρος θα αποκοπεί στην ουσία από τον υπόλοιπο κόσμο αφού καμιά πτήση δεν θα μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε μέσω του Διεθνούς Αεροδρομίου Λάρνακας είτε μέσω του Διεθνούς Αεροδρομίου Πάφου», δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου των αεροδρομίων της Κύπρου Αδάμος Ασπρής.