Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Η ιστορία της «Άγιας Νύχτας»


Η Άγια Νύχτα είναι ίσως το πιο γνωστό χριστουγεννιάτικο τραγούδι σ' όλο τον κόσμο. Μεγάλοι συνθέτες όπως ο Βέρντι, ο Βάγκνερ, ο Πουτσίνι και άλλοι, το αναγνώρισαν ως ένα βαθιά θρησκευτικό τραγούδι, με μια παράξενη δύναμη που φτάνει κατευθείαν στις καρδιές των ανθρώπων. Κατά καιρούς, η πατρότητά του αποδόθηκε στον Μότσαρτ, στον Χάιντν ή στον Μπετόβεν.
Η αλήθεια είναι πως η Άγια Νύχτα δημιουργήθηκε από τους Γιόζεφ Μορ και Φραντς Γκρούμπερ, κι εψάλη για πρώτη φορά τα Χριστούγεννα του 1818 στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο μικρό χωριό Όμπερντορφ της Αυστρίας.

Σαν Σήμερα...


25 Δεκεμβριου

Γεγονότα

274: Ο ρωμαίος αυτοκράτορας Αυρηλιανός αφιερώνει ένα ναό στο θεό Ήλιο, την ημέρα που οι Ρωμαίοι γιορτάζουν τη χειμερινή ισημερία και την αναγέννηση του ήλιου.
336: Γιορτάζονται για πρώτη φορά τα Χριστούγεννα στη Ρώμη.
376: Καθιερώνεται στο ανατολικό τμήμα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας (Βυζαντινής) ο εορτασμός των Χριστουγέννων στις 25 Δεκεμβρίου.

Lovejoy: Ο κομήτης των Χριστουγέννων

Lovejoy: Ο κομήτης των Χριστουγέννων
Ο Lovejoy όπως ονομάζεται είναι ο κομήτης των Χριστουγέννων, αν και ήλθε σε απόσταση αναπνοής από τον ήλιο και επέζησε, δεν έμεινε όμως ανέπαφος -εκτιμάται ότι έχασε το 90% της αρχικής του μάζας, που πρέπει να ήταν αρκετά εκατομμύρια τόνοι σκόνης και πάγων από τις απαρχές του Ηλιακού Συστήματος.
Όπως λένε οι ειδικοί θα επιστρέψει μετά από 800-900 χρόνια ενώ εντύπωση προκαλεί ότι οι θερμοκρασίες στο διάβα του αγγίζουν το 1,5 εκ βαθμούς Κελσίου.

Τα κορυφαία γεγονότα του 2011 από το... διάστημα!



Οι σημαντικές στιγμές του 2011 όπως τις αποτύπωσαν οι τηλεφακοί από το διάστημα... Απολαύστε τις.

Η εικόνα που είχε η πλατεία Ταχρίρ στην Αίγυπτο, στις 11 Φεβρουαρίου, οπότε και παραιτήθηκε ο Χόσνι Μουμπάρακ...

Γιλμάζ: "Εμείς κάψαμε τα ελληνικά δάση"


Γιλμάζ: "Εμείς κάψαμε τα ελληνικά δάση"



Σοκ προκαλεί η ομολογία του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ ότι οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας, έκαιγαν ελληνικά δάση την εποχή των κυβερνήσεων Τανσού Τσιλέρ (1995-1998).

Η ανατριχιαστική αυτή αποκάλυψη, επιβεβαιώνει τα όσα έχει παραδεχθεί Τούρκος βουλευτής ήδη από την δεκαετία του 1990, αλλά και  σχετικές υποψίες μετά από συλλήψεις «περίεργων» ατόμων κατά το παρελθόν στην Ελλάδα, και καταγγελίες οι οποίες ουδέποτε είχαν ληφθεί σοβαρά υπ΄ όψη, για εμπρησμούς σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου και σε δάση της Μακεδονίας.

Χριστούγεννα στον κόσμο


Στην  φωτογραφία, ο  Λούκας ντυμένος Ιωσήφ και η Χάννα ντυμένη αγγελάκι των Χριστουγέννων, κάθονται υπερήφανοι στην πρώτη σειρά και παρακολουθούν την λειτουργία στην εκκλησία του Αγίου Μιχαήλ, στο Κάσσελ της Γερμανίας 

H ιστορία της Γέννησης του Χριστού, αν αυτή γινόταν σήμερα!


Το βίντεο είναι πραγματικά απολαυστικό. Η σύγχρονη οπτική για την ιστορία της Γέννησης μέσα από το facebook, το twitter, το google άλλα ψηφιακά μέσα.
Οι καιροί αλλάζουν αλλά τα συναισθήματα παραμένουν ίδια όπως λένε οι δημιουργοί του βίντεο!

Χιονισμένα πειράματα. Διασκεδαστικά πειράματα μας χαρίζουν όμορφα χριστουγεννιάτικα στολίδια


Χιονισμένα πειράματα
Eνα από τα πολλά ωραία που «μας τελειώνουν» στην εποχή που ζούμε είναι η σιγουριά του χιονιού την περίοδο Χριστουγέννων - Πρωτοχρονιάς. Φυσικά - ή «αφύσικα» - υπαίτιος θεωρείται η προϊούσα κλιματική αλλαγή, που έχει κάνει τις γνωστές μας «τέσσερις εποχές»... αγνώριστες. Αλλά ακόμη κι αν έξω από το σπίτι πέσει χιόνι, τα παιδιά δεν μπορούν να το φέρουν μέσα και να «χιονίσουν» τα στολίδια του χριστουγεννιάτικου δέντρου τους. Τη λύση έδωσαν βέβαια τα γνωστά πλαστικά παρασκευάσματα Made in China, αλλά η μαγεία του φυσικού έχει χαθεί.

Ένα γράμμα 100 ετών που δεν πήρε ο Άη Βασίλης



Ένα αναπάντεχο δώρο πήρε τα φετινά Χριστούγεννα ο Βίκτορ Μπάρτλεμ, όταν έφτασε στα χέρια του μία επιστολή της μητέρας του προς τον Άγιο Βασίλη, που είχε γραφτεί πριν από 100 χρόνια και είχε ξεχαστεί στην καμινάδα του πατρικού της.

Η συντάκτρια της επιστολής και μητέρα του Βίκτορ, Χάνα «Άνι» Χάουαρντ, απεβίωσε το 1978. Η Χάνα έγραψε το γράμμα όταν ήταν μικρό κορίτσι, για να περιγράψει αναλυτικά στον Santa Claus τα δώρα που ήθελε να της φέρει.

Τεχνητή νοημοσύνη σε ανθρώπους


Τεχνητή νοημοσύνη σε ανθρώπους
Επιστήμονες στη Βοστώνη και στο Κιότο κατάφεραν να «εμφυτεύσουν» νέες γνώσεις σε εθελοντές με τη χρήση λειτουργικού μαγνητικού τομογράφου μέσω του οπτικού τους φλοιού.
Στον κόσμο του «Μάτριξ», της θρυλικής ταινίας των αδελφών Γουατσόφσκι, οι άνθρωποι αποκτούσαν νέες γνώσεις μέσω ενός υπολογιστή που συνδεόταν με τον εγκέφαλό τους.

Τα μοντέλα της Victoria’s Secret μας λένε τα κάλαντα (Video)


Τα μοντέλα της Victoria's Secret μας λένε τα κάλαντα
Τα μοντέλα της Victoria’s Secret τραγουδούν τα κάλαντα… Εντάξει...στην πασαρέλα είναι πολύ καλύτερες,αλλά επειδή είναι όμορφα κορίτσια...δεν θα είμαστε πολύ αυστηροί...

Νάνα Μούσχουρη: Σοκαρισμένη και κλεισμένη στον εαυτό της

Νάνα Μούσχουρη: Σοκαρισμένη και κλεισμένη στον εαυτό της
Σοκαρισμένη και κλεισμένη στον εαυτό της είναι η Νάνα Μούσχουρη μετά τις έντονες αντιδράσεις που

προκάλεσαν οι δηλώσεις της για την Ελλάδα και τους Έλληνες σε γερμανική ιστοσελίδα.

Μ.ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: ΣΠΑΩ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΙΩΠΗΣ

Η κρίση απαιτεί όσα λέμε πίσω από κλειστές πόρτες να τα πούμε δημοσίως και αυτή τη στιγμή σπάω κανόνες σιωπής, σημειώνει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στη Real News, ο υπουργός Ανάπτυξης και διεκδικητής της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. «Η

Ποσά- μαμούθ σε λογαριασμούς κρατικών λειτουργών

«Λαβράκια» έβγαλαν οι έλεγχοι των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης σε τραπεζικούς λογαριασμούς υπαλλήλων του κράτους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα έιναι εκείνο ενός δικαστικού υπαλλήλου και μάλιστα χαμηλόβαθμου ο οποίος εμφανίζεται με καταθέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς που ξεπερνούν τα 7 εκατ. ευρώ και τα οποία-προφανώς- δεν μπορεί να δικαιολογήσει.

«Οι Έλληνες ανήκουν στην... τουρκική διασπορά»

Την ιδέα της νέας «τουρκικής διασποράς» ανέπτυξε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, σε σύνοδο των πρεσβευτών της Τουρκίας. Υπάρχει «ανάγκη» αλλαγής της «έννοιας της διασποράς», τόνισε ο Νταβούτογλου.