Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

ΘΕΜΑ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΘΕΤΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΕ...


Ως προϋπόθεση ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θέτει την επίλυση του κυπριακού η Γερμανίδα
καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, αφήνοντας ανοικτό κάθε ενδεχόμενο για την κατάληξη της όλης διαδικασίας. Απέφυγε να αναφερθεί σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, παράλληλα όμως, δεν απέκλεισε την πιθανότητα να ξεκινήσει ένας νέος

H «επανίδρυση» της ΝΔ και ο διεμβολισμός του κέντρου

Σε ριζικές αλλαγές στη «ραχοκοκαλιά» του κόμματος προχωρεί ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκηςπου αρχίζει σταδιακά να διαμορφώνει τη δική του στρατηγική, στα πλαίσια της νέας σελίδας που άνοιξε για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σαρώνει τη χώρα νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας - Καταιγίδες και χιόνια

Στην Αττική θα υπάρξουν νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο, ενώ στα ορεινά θα χιονίσει. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 5,6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 εώς και 06 βαθμούς Κελσίου.
Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Σερβία: Πρόωρες εκλογές αποφάσισε ο Βούτσιτς

Σερβία: Πρόωρες εκλογές αποφάσισε ο ΒούτσιτςΤην απόφαση του να προκηρύξει πρόωρες εκλογές ώστε η χώρα του να έχει την απαραίτητη σταθερότητα προκειμένου να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της στην ΕΕ, ανακοίνωσε σήμερα ο Πρωθυπουργός της Σερβίας.
Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς ενημέρωσε σε συνάντηση των ηγετικών στελεχών του κόμματος του,

Αννα Διαμαντο­πούλου : Νεοφιλελευθερισμός, το όπιο του λαϊκισμού

Ο νεοφιλελευθερισμός, με την έννοια των κλασικών οικονομικών, είναι η μετάβαση του καπιταλισμού σε ένα νέο στάδιο, αυτό του ολοκληρωτικού καπιταλισμού.
Ελάχιστο κράτος, μεγάλες επιχειρήσεις, αυτορύθμιση της αγοράς, ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών αγαθών. Μπορεί κανείς να προσδιορίσει χώρα της ΕΕ που υπάρχει ΝΦ οικονομία ή νεοφιλελεύθερο κυβερνητικό κόμμα; Στις περισσότερες χώρες της

Ο Θεοχάρης ξεκαθαρίζει: Ζήτησα πρωτοβουλίες για το ριζοσπαστικό κέντρο

Διευκρινήσεις σχετικά με τις χθεσινές του δηλώσεις που έχουν προκαλέσει σάλο έδωσε ο βουλευτής του Ποταμιού,Χάρης Θεοχάρης.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Θεοχάρης, «ο κ. Θεοδωράκης πρέπει να πρωτοστατήσει εδώ και τώρα στην προσπάθεια διεύρυνσης και ενοποίησης του χώρου που αποκαλούμε ριζοσπαστικό κέντρο. Και ίσως χρειαστεί να προσφέρει και το ίδιο του το είναι χάριν της ιδέας αυτής».

Η Γεννηματά εξηγεί: Γιατί διέγραψα τον Γρηγοράκο

Πρέπει όλοι να βάλουμε νερό στο κρασί μας, για να γίνει το άνοιγμα στον χώρο της κεντροαριστεράς και να πετύχει η ενότητα όλων αυτών των δυνάμεων, τόνισε η Φώφη Γεννηματά.
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέλυσε την πρότασή της για τη διεξαγωγή συνεδρίου, με στόχο τη

Ερευνα: Ενα στα δύο νοικοκυριά συντηρείται από τις συντάξεις

Είναι η τραγική πραγματικότητα των τελευταίων ετών, που πλέον την επιβεβαιώνουν και οι αριθμοί. Ενα στα δύο νοικοκυριά στην Ελλάδα συντηρείται από τη σύνταξη.
Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, σύμφωνα με

Θύμα της κακοκαιρίας 47χρονος στις Σέρρες -IX εγκλωβίστηκε σε χείμαρρο

Ενας άνδρας έχασε τη ζωή του εξαιτίας της κακοκαιρίας που έπληξε όλη τη χώρα τις τελευταίες ώρες.
Ο 47χρονος εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητό του, στις Σέρρες, όταν αυτό παρασύρθηκε από τον ορμητικό χείμαρρο που είχε σχηματιστεί από τις σφοδρές βροχοπτώσεις, με αποτέλεσμα να αφήσει

Τη Δευτέρα ανακοινώνονται οι αντιπρόεδροι της ΝΔ

kiriakos mitsotakis adonis georgiadisΤη Δευτέρα θα ανακοινωθούν, κατά πάσα πιθανότητα, οι δύο νέοι αντιπρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις δύο θέσεις θα καταλάβουν οι Άδωνις Γεωργιάδης και Κωστής Χατζηδάκης.
Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να κλείσουν και οι θέσεις των τομεαρχών, ενώ τις επόμενες ημέρες θα δημοσιοποιηθεί η πρόταση της Ν.Δ. για το

Χάρβαρντ: Γιατί κρίναμε ως τραγική τη διαπραγματευτική τακτική του Τσίπρα

(EUROKINISSI)Πριν από λίγες ημέρες το Χάρβαρντ άφησε «μεταξεταστέο» τον Αλέξη Τσίπρα στο... μάθημα της διαπραγματευτικής τακτικής, επικρίνοντας τους χειρισμούς του στο αποκορύφωμα της κρίσης το καλοκαίρι.
Συγκεκριμένα, το πανεπιστήμιο έκρινε ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός είχε τη χειρότερη

Επίθεση με μολότοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

molotof-sta-grafeia-tou-pasokΑκόμη μια επίθεση με βόμβες μολότοφ πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη, αργά το βράδυ του Σαββάτου.
Σύμφωνα με την Αστυνομία οι κουκουλοφόροι ήταν πέντε. Μέχρι στιγμής

Γ. Παπανδρέου: Η χώρα έχει απόλυτη ανάγκη από ανασύνταξη του πολιτικού συστήματος

«Μακάρι να βρεθεί το πολιτικό θάρρος για μια συμφωνία προγραμματικού χαρακτήρα, με ένα ξεκάθαρο πολιτικό πλαίσιο, γιατί αυτό θα αποτελούσε προϋπόθεση για ουσιαστική συνεργασία», επισημαίνει χαρακτηριστικά ενώ σημειώνει με νόημα: «Η χώρα έχει απόλυτη ανάγκη από

Ο ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ... ΣΥΡΙΖΑ...

Ετοιμος να πει το «ναι» για την ένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται ο Φώτης 
Κουβέλης, σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», ο οποίος δήλωσε ότι είναι ανοιχτός σε ένα προσκλητήριο δυνάμεων από τον αριστερό πόλο και «εφόσον υπάρξει μια ευρύτερη πρόσκληση, είναι θετικός προς τη στήριξη μιας προοδευτικής

ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ''ΧΑΡΑΤΣΙ'' ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ - ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ 150 ΕΥΡΩ...

...ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΤΡΟΠΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ...
 Αλλάζει το τοπίο στις πωλήσεις και τις εκμισθώσεις ακινήτων το νέο ενεργειακό 
χαράτσι, καθώς από την 1η Ιανουαρίου είναι πλέον υποχρεωτική η έκδοση ενεργειακών πιστοποιητικών για όλα τα κτίσματα προκειμένου οι ιδιοκτήτες τους να τα πουλήσουν ή να τα νοικιάσουν.

Έλλη Στάη: Μιλά για τον έρωτα πρώτη φορά μετά το διαζύγιό της

Πολλά έχουν ακουστεί τελευταία για τις εξελίξεις στην προσωπική ζωή της Έλλης Στάη. Τι λέει όμως η ίδια στο Omicron για τον ρόλο που παίζει σήμερα ο έρωτας στη ζωή της και τι αποκαλύπτει;
Μια ωραία γυναίκα όπως εσείς, πώς στέκεται απέναντι στον έρωτα;
Είναι ένα τεράστιο κομμάτι της ζωής μου. Οι ερωτικές σχέσεις είναι ζωή άλλωστε, μια ωραία όψη της...

Ο ράπερ γραμματέας της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ βόλεψε το σόι του

Νέο κρούσμα προσλήψεων συγγενών στο δημόσιο από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος της Κυριακής, ο ράπερ Γραμματέας νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, Ιάσονας Σχινάς Παπαδόπουλος δεν είναι ο μόνος από την οικογένειά του που διορίστηκε στο δημόσιο.

Χάρης Θεοχάρης: Τι λέει για Θεοδωράκη και την ηγεσία στο Ποτάμι

Στην Καθημερινή της Κυριακής μίλησε ο Χάρης Θεοχάρης– ένα από τα πλέον διακεκριμένα στελέχη στο Ποτάμι-θέτοντας ζήτημα ηγεσίας στο κόμμα.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «ο κ. Θεοδωράκης πρέπει να πρωτοστατήσει εδώ και τώρα στην προσπάθεια διεύρυνσης και

Ιστορική συμφωνία ΟΗΕ-Ιράν για τα πυρηνικά -Τέθηκε σε ισχύ

Η ιστορική συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν στην οποία κατέληξε η Τεχεράνη με τις μεγάλες δυνάμεις τέθηκε σε ισχύ, ανακοίνωσε σήμερα αμερικανός αξιωματούχος, ανοίγοντας τον δρόμο για την άρση των διεθνών κυρώσεων κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Επίθεση Ρέντσι σε Κομισιόν: Τελείωσε η εποχή που οι Βρυξέλλες έλεγχαν την Ιταλία με... τηλεκοντρόλ!

«Η Ευρώπη δεν είναι μόνο κανόνες και οδηγίες», είπε ο Ματέο Ρέντσι μετά την ενόχληση που εξέφρασε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για τις «διαρκείς επικρίσεις», κατά αυτόν, που δέχεται η Κομισιόν από τον Ιταλό πρωθυπουργό.