Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ ύψους 7,3 εκατ. € - Ένταξη της ακαρπίας της ελιάς στο Πρόγραμμα ΠΣΕΑ 2013

Αθανάσιος Τσαυτάρης : Yπέγραψε αποφάσεις για 52 προγράμματα «Προώθησης οίνων σε αγορές τρίτων χωρών»


Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης  υπέγραψε αποφάσεις για 52  προγράμματα προώθησης, ετήσιας ή τριετούς διάρκειας, που αφορούν  στην υλοποίηση των δράσεων, του ειδικού μέτρου στήριξης «Προώθηση οίνων σε αγορές τρίτων χωρών». 
Για το Εθνικό Πρόγραμμα Στήριξης του Αμπελοοινικού Τομέα,  εξασφαλίστηκε συνολική χρηματοδότηση ύψους

Διακήρυξη Συνδυσμού «Δήμος ΑΞΙΩΝ» του Παύλου Τονικίδη για τι Δήμο Κιλκίς

"Φίλες και φίλοι,
Η μακρόχρονη ενασχόληση μου με τα κοινά είναι γνωστή σε όλους, όπως γνωστό επίσης είναι και το ενδιαφέρον μου για την τοπική αυτοδιοίκηση. Το ενδιαφέρον μου αυτό επαναφέρω σήμερα ανακοινώνοντάς σας την πρόθεσή μου να είμαι υποψήφιος δήμαρχος Κιλκίς και επικεφαλής της Παράταξης «Δήμος ΑΞΙΩΝ».
Το δε όνομα της παράταξή μας αναδεικνύει το απλό και

ΕΦΕΤ: Αυτές είναι οι 23 εταιρείες που πωλούσαν κρέας με DNA αλόγου

Την λίστα με τις εταιρείες στις οποίες επιβλήθηκαν βαριές «καμπάνες» για το σκάνδαλο με το αλογίσιο κρέας έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΦΕΤ.
Πρόκειται για 23 εταιρείες σε προϊόντα των οποίων ανιχνεύθηκε DNA αλόγου, ενώ υπάρχει και μια περίπτωση με κρέας από μουλάρι. Τα συνολικά πρόστιμα ανέρχονται σε 228.000 ευρώ.
Αυτές είναι οι 23 εταιρείες:

Παρουσίασαν το ευρωψηφοδέλτιο οι Οικολόγοι Πράσινοι

Ο Βαγγέλης Πισσίας και ο Νίκος Χρυσόγελος είναι οι δύο πρώτοι υποψήφιοι στο ευρωψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πράσινων. Έπειτα από μια διαδικασία άμεσης δημοκρατίας η οποία έδωσε σε όλα τα μέλη τους τη δυνατότητα να επιλέξουν τους 10 υποψήφιους σε σύνολο 21 υποψηφιότητων, μέσα από μία ψηφοφορία η οποία

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την παραίτηση της κας Μαλλιώρη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση;



 
Το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι θεωρεί ως ιδιαίτερα θετικό το έργο της κας Μαλλιώρη στον ΟΚΑΝΑ
Η συμβολή της στον αγώνα της αντιμετώπισης των ναρκωτικών ήταν πολύ σημαντική.
Πιστεύουμε ότι οι απαντήσεις που έδωσε η τέως Πρόεδρος στις κατηγορίες της αρμόδιας Υφυπουργού  ήταν επαρκείς και οι επιθέσεις που εδέχθη αδικαιολόγητες και

Μ. Χρυσοχοΐδης: Το έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης θα προχωρήσει, τελεία και παύλα

Ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, βρέθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη και στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης για την υπογραφή μνημονίων για την κατασκευή μουσείου Ολοκαυτώματος στην πόλη και για τη δημιουργία σταθμού μεταφόρτωσης ανακυκλώσιμων υλικών.
Στο περιθώριο της παρουσίας του εδώ στη Θεσσαλονίκη ο Υπουργός αναφέρθηκε και στο Μετρό Θεσσαλονίκης.

ΠΑΣΟΚ: Ευχαριστούμε την κυρία Κωνσταντοπούλου

Το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενο στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ότι η βουλευτής κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέθεσε τα πρακτικά της συζήτησης της 18.12.2013 στην Ολομέλεια της Βουλής στην εισαγγελέα κυρία Ράϊκου, έκανε το ακόλουθο σχόλιο:
Ευχαριστούμε την κυρία Κωνσταντοπούλου που μετά το

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις : Για το Επίδομα στήριξης 200 ευρώ που θα πάρουν οι μακροχρόνια άνεργοι

Ειδικό επίδομα στήριξης, για έναν ακόμη χρόνο μετά τη λήξη του δικαιώματος της τακτικής επιδότησης ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, θα λαμβάνουν από την 1η Ιανουαρίου του 2014 οι μακροχρόνια άνεργοι.
«Με αυτή μας την πρωτοβουλία κάνουμε ακόμη ένα βήμα για την υλοποίηση της δέσμευσης της κυβέρνησης για την ενίσχυση του πλέγματος προστασίας των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων της

Χάος στη Βουλή: Δεν ψηφίζουν οι βουλευτές ΝΔ & ΠΑΣΟΚ τις κρυφές διατάξεις

Σε εκρηκτικό και πολεμικό και πολεμικό κλίμα συνεχίζεται η συνεδρίαση στη Βουλή για νομοσχέδιο που θα προστατεύσει την πρώτη κατοικία από τους πλειστηριασμούς καθώς βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ αντέδρασαν έντονα στην πληθώρα διατάξεων που προσπαθεί η κυβέρνηση να περάσει μέσα από το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Αποτέλεσμα ήταν να διακοπεί η

Και το 2014 στο 13% ο ΦΠΑ στην εστίαση

Ο μειωμένος ΦΠΑ στην εστίαση (13%) θα ισχύσει και το 2014. Αυτό προβλέπεται στο νομοσχέδιο για την παράταση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
Στο νομοσχέδιο σημειώνεται ότι η διάταξη αυτή έχει στόχο τη

Το ερωτηματολόγιο της κεντροαριστεράς των 58

Η πρωτοβουλια των 58 για την κεντροαριςτερά προχώρησε σε ενα ερωτηματολόγιο που στέλνει σε πολίτες στους οποίους καλεί να απαντηςουν αε 12 ερωτηςεις . Μεταξυ αυτών ρωτούνται και το όνομα που θα επιθυμούσαν να είχε η πρωτοβουλια, οπως ελια η προοδευτική παραταξη . Διαβάστε το γράφουν.

Ειδικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ για 4.800 εργαζόμενες γυναίκες

Την έναρξη του προγράμματος «Ένωση για την Απασχολούμενη Γυναίκα» και τις δράσεις που θα υλοποιηθούν με στόχο τη βελτίωση της επαγγελματικής θέσης των εργαζόμενων γυναικών παρουσίασαν την Πέμπτη κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η Πανελλήνια Οργάνωση Γυναικών «Παναθηναϊκή» και η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών

ΧΩΡΙΣ ΦΟΡΟ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ ΕΝΟΙΚΙΑ

Απαλλαγή από το φόρο για ενοίκια που δεν εισπράττουν θα κερδίζουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων, υπό την προϋπόθεση ότι θα καταγγείλουν μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής του υπουργείου Οικονομικών το μισθωτήριο  συμβόλαιο.

EIΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΙΕΖΟΥΝ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ...

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες περί τεχνασμάτων που χρησιμοποιούν οι εισπρακτικές εταιρείες για να πιέσουν οφειλέτες, διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών.
Με αφορμή τηλεοπτική εκπομπή (Alpha, «Αυτοψία», 5-12-2013) σχετικά με τη δραστηριότητα εταιρειών ενημέρωσης οφειλετών για ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις και την τυχόν τέλεση εκ μέρους

Διοικητής του ΟΑΕΔ, Θεόδωρος Αμπάτζογλου : 200 ευρώ σε μακροχρόνια άνεργους

Από τις αρχές του έτους, θα καταβάλλεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των μακροχρόνια ανέργων το ποσό των 200 ευρώ για έναν χρόνο, όπως διευκρίνισε ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Θεόδωρος Αμπάτζογλου, μιλώντας στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του

Ενεργειακά σχολεία και σε Κιλκίς

Ο νομός Κιλκίς περιλαμβάνεται μεταξύ αυτών με οξυμένα προβλήματα θέρμανσης, για τους οποίους θα χρηματοδοτηθούν έργα εξοικονόμησης ενέργειας σε σχολικά κτίρια.
Πρόκειται για επενδύσεις ύψους 7 εκατ. ευρώ, με τα οποία θα χρηματοδοτηθούν μεταξύ άλλων, η προσθήκη μόνωσης, η αντικατάσταση κουφωμάτων και υαλοπινάκων με νέα