Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Λέτε να έχουμε... συνέχεια; Στην νέα σύνθεση της Διαρκούς Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής συνυπάρχουν μεταξύ άλλων η Ρένα Δούρου, η Λιάνα Κανέλλη και ο Ηλίας Κασιδιάρης!...

Επίσημη πρόταση στον Χαριστέα ο Άρης

Επίσημη πρόταση για συμβόλαιο ενός έτους κατέθεσε ο Αρης στον Αγγελο Χαριστέα.
Μέχρι την Τετάρτη αναμένεται η απάντηση του 32χρονου επιθετικού, ο οποίος αν πει το "ναι" θα μεταβεί άμεσα στην Ιταλία για να ενσωματωθεί στην προετοιμασία των "κίτρινων".

Στέλνει ερωτηματολόγιο ο Βενιζέλος



Ερωτηματολόγιο με βασικά ερωτήματα αναφορικά με θέματα που σχετίζονται με την ταυτότητα και τη φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου μέσα από τις απαντήσεις να διαμορφωθούν ορισμένοι βασικοί άξονες πάνω στους οποίους θα στηριχτεί ο διάλογος για την ανασύσταση της παράταξης, θα αποστείλει ο πρόεδρος του Κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος προς τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους.
Στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ, παρουσιάστηκαν τα κείμενα σχολιασμού που είχαν ζητηθεί από τον πρόεδρο του πάνω στις ομιλίες που είχε πραγματοποιήσει στη Συνδιάσκεψη και την τελευταία συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Συνδικαλιστής με χρέη...25 εκ.€ !



Για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, που ξεπερνούν τα 25 εκατομμύρια ευρώ, συνελήφθη 72χρονος αγροτοσυνδικαλιστής στη Θεσσαλονίκη.
Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, ο 72χρονος κατηγορείται ότι ως πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης, δεν κατέβαλλε από το Μάρτιο του 2007 έως τον Ιούλιο του 2011 χρέη προς το Δημόσιο, ύψους

Νέο κούρεμα για το Ελληνικό χρέος;



Αναγκαία χαρακτηρίζουν τρεις Ευρωπαίοι αξιωματούχοι μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, σημειώνοντας, σύμφωνα με το Reuters, ότι η Ελλάδα είναι απίθανο να είναι σε θέση να αποπληρώσει τα χρέη της.

Όπως σημειώνουν οι αξιωματούχοι στο Reuters, αν θεωρήσει κανείς ότι ως συνέπεια το ΔΝΤ θα αποχωρήσει από το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, ο μόνος τρόπος για να διασωθεί η χώρα είναι να διαγραφεί τμήμα του χρέους της που κατέχουν η ΕΚΤ και τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης.

Ποιοι φορείς καταργούνται ή συγχωνεύονται



Ποιοι φορείς καταργούνται ή συγχωνεύονται
Στο πλαίσιο της συνολικής αναδιάρθρωσης του κράτους, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντώνης Μανιτάκης και ο Υφυπουργός Μανούσος Βολουδάκης, σε συνεργασία με τα κατά περίπτωση αρμόδια Υπουργεία, προχωρούν σε μια σειρά συγχωνεύσεων και καταργήσεων οργανισμών και φορέων του Δημοσίου (ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ).

Συνάντηση Βενιζέλου- ΚΕΔΕ την Τετάρτη



Συνάντηση Βενιζέλου- ΚΕΔΕ την Τετάρτη
Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο θα έχει το προεδρείο της ΚΕΔΕ και οι επικεφαλής των παρατάξεων αύριο, Τετάρτη 25 Ιουλίου και ώρα 11.30 π.μ. στα γραφεία του κόμματος (Ιπποκράτους 22).

Επίσχεση εργασίας στο Νοσοκομείο Καβάλας

Η Γενική Συνέλευση των γιατρών του Νοσοκομείου Καβάλας αποφάσισε διεκδικώντας την πλήρη καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών από τον Ιανουάριο του 2012 μέχρι και σήμερα, να συνεχισθεί η επίσχεσης εργασίας των γιατρών, την επ' αόριστο διακοπή της λειτουργίας των τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων του νοσοκομείου.

Το αλκοόλ καταστρέφει - καίει εγκεφαλικά κύτταρα;


αλκοόλ και εγκεφαλικά κύτταρα



Αυτό δεν είναι αλήθεια με αυτή την έννοια: το αλκοόλ δεν καίει - καταστρέφει εγκεφαλικά κύτταρα

Αυτό που συμβαίνει είναι ότι το αλκοόλ δημιουργεί ζημιά στους δενδρίτες των κυττάρων. 

Οι δενδρίτες είναι κάτι σαν ίνες των κυττάρων οι οποίοι είναι υπεύθυνοι στο να μεταφέρουν εξωτερικά μηνύματα, μέσα στο ίδιο το κύτταρο για το οποίο υπηρετούν. 

Στρες και άγχος: τι διαφορά έχουν;


διαφορά στρες - άγχος

Για να αρχίσουμε να λύνουμε το μυστήριο σχετικά με τη διαφορά στρες-άγχους, αξίζει να ξεκινήσουμε με το εξής: 
όταν κάποιος έχει στρες, μπορεί να οφείλεται εξαιτίας του άγχους, και αντίστροφα. 

Το στρες και το άγχος δηλαδή, είναι δύο αλληλένδετα πράγματα, αλλά διαφορετικά και μπορεί το ένα να οφείλεται εξαιτίας του άλλου. 

Σαν σήμερα 24 Ιουλίου


Γεγονότα
1793: Η Γαλλία ψηφίζει τον πρώτο νόμο περί πνευματικής  ιδιοκτησίας...1908:Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, λίγο πριν από τον τερματισμό του μαραθωνίου, ο ιταλός Ντοράντο Πιέτρι σωριάζεται στο έδαφος. Μερικοί θεατές τον βοηθούν να καλύψει τα τελευταία μέτρα, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί. Νικητής ανακηρύσσεται ο αμερικανός Τζον Χέις.

Δελφίνι: το δεύτερο εξυπνότερο πλάσμα στον πλανήτη


Δελφίνι
Το μεγάλο μέγεθος του εγκεφάλου, ο βαθμός ευφυΐας και η ικανότητά τους να μαθαίνουν, είναι μερικά από τα κοινά χαρακτηριστικά των δελφινιών με τον άνθρωπο.
Ανθρωπος και δελφίνι μοιράζονται γονίδια και βασικά εξελικτικά χαρακτηριστικά, γεγονός που οδηγεί τους επιστήμονες να αποδώσουν στο θαλάσσιο θηλαστικό τον τίτλο του «δεύτερου εξυπνότερου πλάσματος στον πλανήτη».
Ο εγκέφαλος των δελφινιών μοιάζει πολύ με του ανθρώπου, σύμφωνα με έρευνα του Κέντρου Γενετικής Ιατρικής και Εξέλιξης στο Πανεπιστήμιο του Ντιτρόιτ.

Η έμπνευση τους έστειλε στο θάνατο


Η έμπνευση τους έστειλε στο θάνατο (2)
Οι εφευρέτες που σκοτώθηκαν από την ίδια τους την εφεύρεση.
Ήταν εφευρέτες που, μετά από πολύ χρόνο και κόπο, κατάφεραν να δουν την εφεύρεσή τους να παίρνει σάρκα και οστά. Μόνο που αυτή η εφεύρεση, αντί να τους φέρει δόξα και χρήμα, τους έστειλε πρόωρα στο θάνατο.
Οι ιστορίες 7 εφευρετών που χάθηκαν εξαιτίας των ίδιων τους των εφευρέσεων, είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα τραγικής ειρωνείας και αποδεικνύουν ότι, κάποιες φορές, η τόλμη δεν επιβραβεύεται. Κάπως σαν την πτώση του Ίκαρου…

Πες μου το επώνυμο σου να σου πω τι καριέρα θα κάνεις!

Αυτό που παίζει ρόλο στην επαγγελματικά είναι το... ονοματεπώνυμο!
Στο –όχι τόσο ευνοϊκό για αρκετούς- συμπέρασμα κατέληξε αμερικανο – αυστραλιανή έρευνα, σύμφωνα με την οποία, για να πάρει κάποιος προαγωγή, εκτός από πτυχία, μεταπτυχιακά και προϋπηρεσία πρέπει να έχει και εύηχο όνομα.
«Οι άνθρωποι με απλά και εύηχα ονοματεπώνυμα

Amelia Earhart: Η πιλότος - θρύλος τιμάται από την Google


Amelia Earhart: Η πιλότος - θρύλος τιμάται από την Google
Η Amelia Earhart, η μυστηριώδης πιλότος τιμάται σήμερα 24 Ιουλίου από την Google. Doodle λοιπόν από την Google στο οποίο παρουσίαζεται η Amelia Earhart να ποζάρει μπροστά από το αεροπλάνο της.
H Amelia Earhart, είναι μία από τις ιστορικές γυναικείες φιγούρες και γεννήθηκε, σαν σήμερα, πριν από 115 χρόνια. Είναι η πρώτη γυναίκα που διέσχισε τον Ατλαντικό με το μονοκινητήριο αεροπλάνο της αλλά και η γυναίκα - θρύλος καθώς 75 χρόνια μετά την τελευταία της πτήση, το πτώμα και το σκάφος της Amelia Mary Earhart δεν έχει βρεθεί ακόμα.

Σερβιτόρος με "φωτογραφική" μνήμη έγινε πλούσιος!


Σερβιτόρος με "φωτογραφική" μνήμη έγινε πλούσιος!
Το ταλέντο της «φωτογραφικής » του μνήμης αποφάσισε να εκμεταλλευτεί ένας 19χρονος σερβιτόρος, που έστησε κομπίνα ύψους 435.000 ευρώ.
Ο νεαρός αριθμομνήμων εργαζόταν σε γνωστό εστιατόριο στο 14ο διαμέρισμα του Παρισιού. Κάθε φορά που κάποιος πελάτης πλήρωνε με πιστωτική κάρτα, συγκρατούσε τον αριθμό και προσποιούμενος ότι ήθελε να τσεκάρει τον κωδικό ασφαλείας πήγαινε σε μια γωνία και σημείωνε τα στοιχεία.

"Πράσινο φως" για θεραπεία με το ακριβότερο φάρμακο



Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (European Medicines Agency - EMA) έδωσε το «πράσινο φως» για να προχωρήσει η πρώτη φαρμακευτική γονιδιακή θεραπεία στην Ευρώπη - και γενικότερα η πρώτη στον δυτικό κόσμο.

Πρόκειται για το φάρμακο Glybera της ολλανδικής εταιρίας βιοτεχνολογίας UniQure, το οποίο θεραπεύει μια πολύ σπάνια γενετική νόσο, που προκαλείται από την ανεπάρκεια της λιποπρωτεϊνης (ενζύμου) λιπάσης.

Καρδιολογικά προβλήματα στα παχύσαρκα παιδιά



Αν και τα καρδιολογικά προβλήματα συνδέονται συνήθως με τους ανθρώπους μέσης και τρίτης ηλικίας, μία νέα ολλανδική επιστημονική έρευνα δείχνει ότι ακόμα και τα παιδιά δύο έως δώδεκα ετών, όταν είναι πολύ παχύσαρκα, αντιμετωπίζουν παρόμοιους κινδύνους για την καρδιά τους.

Οι ερευνητές του Ιατρικού Κέντρου του πανεπιστημίου VU του Άμστερνταμ, με επικεφαλής την Τζοάνα Κιστ βαν Χόλτε, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο παιδιατρικό περιοδικό "Archives of Disease in Childhood", σύμφωνα με το BBC, μελέτησαν τις περιπτώσεις 307 πολύ παχύσαρκων παιδιών.

Ελπιδοφόρα θεραπεία για τη φυματίωση «Κοκτέιλ» τριών φαρμάκων εξοντώνει το 99% των βακτηρίων που προκαλούν τη νόσο


Ελπιδοφόρα θεραπεία για τη φυματίωση
Τη στιγμή που η φυματίωση κάνει δυναμική επανεμφάνιση στον δυτικό κόσμο – μόλις την περασμένη εβδομάδα κατεγράφη κρούσμα της νόσου και στην Αθήνα – ερευνητές από τη Νότια Αφρική δίνουν ελπίδα για μια νέα πιο αποτελεσματική θεραπεία.
«Κοκτέιλ» τριών φαρμάκων
Σύμφωνα με αποτελέσματα πρώιμων δοκιμών, ένα «κοκτέιλ» τριών φαρμάκων μπορεί να εξοντώσει ποσοστό μεγαλύτερο του 99% των βακτηρίων που προκαλούν φυματίωση μετά από δύο εβδομάδες θεραπείας.

Τυρί εναντίον διαβήτη! Μελέτη δείχνει ότι η τακτική κατανάλωση μειώνει τον κίνδυνο της νόσου κατά 12%


Τυρί εναντίον διαβήτη!
Χαράς ευαγγέλια για τους λάτρεις των τυριών αφού μια νέα μελέτη δείχνει ότι το αγαπημένο (αν και παρεξηγημένο λόγω των κορεσμένων λιπαρών που περιέχει) έδεσμα μπορεί να αποτελέσει «ασπίδα» ενάντια στον διαβήτη τύπου 2!
Μείωση του κινδύνου
Σύμφωνα με τα ανατρεπτικά ευρήματα τα οποία δημοσιεύονται στην επιστημονική επιθεώρηση «American Journal of Clinical Nutrition» η τακτική κατανάλωση τυριού μειώνει τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2 κατά περίπου 12%.

Ετήσιος χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Καστανούσας στις 11 Αυγούστου 2012

Μουσική βραδιά στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Χρώμα Ροδιού» από τη Ρωσία υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας



Μουσική βραδιά με χορευτικά συγκροτήματα και τραγουδιστές από την Ελλάδα και τη Ρωσία διοργανώνει, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ «Χρώμα Ροδιού» της Ρωσίας, το Κέντρο Μελέτης και Ανάπτυξης του Ελληνικού Πολιτισμού της Μαύρης Θάλασσας την Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012 και ώρα 9:00 μ.μ. στην παραλία Ν. Επιβατών στο γήπεδο του Beach Volley, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Κέντρου Πολιτισμού Θεσσαλονίκης και του Δήμου Θερμαϊκού. 

Αρετή:"Τα επιστρέφω όλα στο δημόσιο"



Τα περιουσιακά της στοιχεία θα εκχωρήσει στο δημόσιο η κόρη του πρώην υπουργού Αρετή Τσοχατζοπούλου, εφόσον κριθεί ότι τα χρήματα για την απόκτησή τους προήλθαν από εγκληματική δραστηριότητα του πατέρα της, όπως αναφέρει η ίδια σε δήλωσή της.

Συνελήφθη 35χρονος για ναρκωτικά στην Κατερίνη



Συνελήφθη χθες (23.07.2012) το βράδυ, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης, ένας υπήκοος Παλαιστίνης 35 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή, προμήθεια, καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, στην Κατερίνη Πιερίας, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, σε αστυνομικό έλεγχο του σπιτιού και στην κατοχή του 35χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 

Διακοπές χαμηλού κόστους για ηλικίες 55+ στη Χαλκιδική


Διακοπές χαμηλού κόστους για ηλικίες 55+ στη Χαλκιδική
Φθηνές διακοπές στην περιοχή του Άθω, στη Χαλκιδική θα μπορούν να απολαύσουν από τον ερχόμενο...
Οκτώβριο και για έναν χρόνο, άτομα που έχουν συμπληρώσει τα 55 τους χρόνια. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε πέντε θεματικές προτάσεις, όπως ο αγροτουρισμός, ο οινοτουρισμός, η γαστρονομία, τα ήθη, τα έθιμα, η παράδοση, ο ιστορικός τουρισμός, οι προσκυνηματικές περιηγήσεις, κλπ.

Έργα που θα αναδείξουν τις γειτονιές της πόλης και θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των κατοίκων της


Έργα που θα αναδείξουν τις γειτονιές της πόλης και θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των κατοίκων της
Τη διενέργεια ανοικτού αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την ανάκτηση και ανάπλαση κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων ενέκρινε στη χθεσινή του συνεδρίαση το δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης. "Σκοπός του Διαγωνισμού είναι η αναζήτηση....
προτάσεων που θα επηρεάσουν θετικά το μικροκλίμα της περιοχής και θα βελτιώσουν την εικόνα και τη λειτουργία του αστικού χώρου. Κριτήρια αξιολόγησης και επιλογής των καλύτερων προτάσεων θα αποτελέσουν, επιπλέον,  η πρωτοτυπία της λύσης, ο πιλοτικός της χαρακτήρας (ευελιξία σε πολλαπλή μελλοντική εφαρμογή), η βιοκλιματική- αειφορική προσέγγιση και περιβαλλοντική αναβάθμιση και η εφικτότητα στην εφαρμογή και συντήρηση τους" δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων Ανδρέας Κουράκης.

Στην Ελλάδα ο Μπαρόζο - Την Πέμπτη συνάντηση με Σαμαρά - Θα γίνει πρώτη συζήτηση για επιμήκυνση;



Είναι η πρώτη φορά που έρχεται στην Ελλάδα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από την έναρξη της κρίσης - Σήμερα φτάνουν οι επικεφαλής της τρόικας και θα «σαρώσουν» τα υπουργεία - έρχεται και ο Αμερικανός υφυπουργός Οικονομικών - Σκληρό μήνυμα Σαμαρά σε όσους «ποντάρουν» στην ελληνική χρεοκοπία: είναι υπονομευτές της εθνικής προσπάθειας


Δεν πέρασε πολύς καιρός απ’ όταν ο Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο τα... άκουσε γιατί δεν είχε πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα από την ημέρα που η κρίση άρχισε να «γονατίζει» τη χώρα μας. Ήταν Ιούνιος του 2009 και πρωθυπουργός ο Κώστας Καραμανλής ακόμη...

Παπανδρέου: Θα συνεχίζουμε τον αγώνα για να αλλάξουμε


Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σήμερα, 38 χρόνια από την πτώση της χούντας των συνταγματαρχών και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια μεγάλη κρίση, που υπερβαίνει κατά πολύ την οικονομική της διάσταση. Οι Έλληνες βρίσκονται αντιμέτωποι με ιστορικής σημασίας προκλήσεις.

«Η Ελλάδα δεν λειτουργεί με όρους εκβιασμού»

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται επιδείνωση της κατάστασης στην Ευρωζώνη, επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στην εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, σημειώνοντας ότι μεγάλες χώρες, όπως η Ισπανία και η Ιταλία, βρίσκονται στην εστία της κρίσης και υποστηρίζοντας ότι η απόφαση του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έχασε πολύ γρήγορα τη δυναμική της.

«Άφωνοι» στη Μιχαλακοπούλου από τη στήριξη Ψυχάρη, σε Σαμαρά – Τσίπρα και το «άδειασμα» σε Βενιζέλο!

Σταύρος Ψυχάρης
Τα έχουν χάσει οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ από τα όσα δημοσιεύονται τις τελευταίες εβδομάδες στα ΝΕΑ και ΤΟ ΒΗΜΑ. Οι ανυπόγραφες αγιογραφίες για τον Α. Σαμαρά έδωσαν την θέση τους στις ενυπόγραφες και οι εργαζόμενοι προσπαθούν να καταλάβουν πού το πάει το «μαγαζί», αφού με αυτή την τακτική θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι ειδικά στα ΝΕΑ, η έτσι και αλλιώς σημαντική υποχώρηση στις κυκλοφορίες (εκτός της εξαιρετικής έκδοσης του ΣΚ), θα συνεχιστεί, αν εξακολουθήσουν να πορεύονται

H ζωή πίσω από τα κάγκελα Θάλαμος αερίων σε αμερικανική φυλακή!



Φωτογραφίες - σοκ από την καθημερινότητα των κρατουμένων στην πιο παλιά φυλακή των ΗΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα η φωτογράφος Lucy Nicholson! 

Ο λόγος για τη φυλακή, San Quentin, στην Καλιφορνία, η οποία μετρά 160 χρόνια ζωής και είναι η μοναδική που μέχρι σήμερα διαθέτει ακόμη και θάλαμο αερίων.

Η μεταπολίτευση



Γράφει ο Χρήστος Η.Χαλαζιάς
i-reporter.gr
Την ημέρα της εισβολής των Τούρκων στην Κύπρο , συνέρχονται στο Πεντάγωνο οι στρατηγοί για να μελετήσουν την κρίσιμη κατάσταση και να αποφασίσουν το τι θα κάνουν. Ο συνταγματάρχης Δημήτρης Ιωαννίδης συνεδριάζει με τους δικούς του στρατιωτικούς. Οι στρατηγοί είπαν ότι δεν είναι δυνατόν να πολεμήσουμε με τις δυνάμεις μας. Ο Ιωαννίδης με τους δικούς του πήρε την απόφαση να κηρύξει τον πόλεμο στην Τουρκία. Οι δυο ομάδες της δεύτερης Χούντας συγκρούεται .

Μεγαλείο ψυχής


Πρόκειται για την ομάδα «Team Zaryen» που απαρτίζεται από δύο αποστολές, μία αποτελούμενη από άντρες και μία από γυναίκες.
Και οι δύο ομάδες «δημιουργήθηκαν» στο νοσοκομείο που νοσηλεύτηκαν όσοι και όσες βγήκαν ζωντανοί από τα συντρίμμια του μεγάλου σεισμού στην Αϊτή, τον Ιανουάριο του 2010. Σεισμό 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που άφησε πίσω του 316.000 νεκρούς και 300.000 τραυματίες.

Σαμαράς: Επαναδιαπραγμάτευση όταν βελτιώσουμε τη θέση της χώρας



Μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς στη συνεδρίασης της ΚΟ της ΝΔ. Δεσμεύτηκε για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και επιμήκυνση του προγράμματος προσαρμογής.
Μια ολόκληρη περίοδος δισταγμών και αγκυλώσεων τελείωσε, δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ και πρόσθεσε ότι"«πρέπει να νικήσουμε στην Ελλάδα τις αντιστάσεις του παλιού που πεθαίνει".

Παραιτήθηκαν 10 παθολόγοι του νοσοκομείου Σερρών !


Κεντρική Μακεδονία Παραιτήθηκαν 10 παθολόγοι του νοσοκομείου Σερρών !

Μαζικά… παραιτήθηκαν οι γιατροί, και συγκεκριμένα οι παθολόγοι του νοσοκομείου Σερρών, το οποίο εξυπηρετεί πάνω από 200.000 κατοίκους!

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι εργαζόμενοι της διοίκησης του νοσοκομείου, που είδαν να φτάνει η μια παραίτηση μετά την άλλη. Δέκα γιατροί παραιτήθηκαν, ενώ ο 11ος που είναι σε άδεια αναμένεται να υποβάλλει την παραίτηση του, όταν επιστρέψει!!!

Εξαιρετικό βίντεο για την προώθηση της Ελλάδας στο εξωτερικό Έτσι απαντάμε στην κρίση!



Ένα εξαιρετικό βίντεο, διάρκειας περίπου τριών λεπτών, κάνει ήδη θραύση στο Διαδίκτυο, καθώς προβάλλει όλα εκείνα τα καλά της χώρας μας, για τα οποία έγινε γνωσή ανά την υφήλιο ως κορυφαίος τουριστικός προορισμός.

Καταγγελία επώνυμη: Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ κόπτεται τόσο για τους λαθρομετανάστες!


 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Καταγγελία επώνυμη: Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ κόπτεται τόσο για τους λαθρομετανάστες!
Μια καταγγελία-σοκ, που αναρτήθηκε απο μέλος του Facebook και έχει κάνει τον…γύρο του διαδικτύου, φέρεται να καταγγέλει ευθέως τον ΣΥΡΙΖΑ και τον αρχηγό του, κ. Αλέξη Τσίπρα, για κομπίνες που έχουν να κάνουν με την αθρόα εισροή λαθρομεταναστών απο την Αφρική, μέσω της εταιρείας του πατέρα του Αλέξη Τσίπρα, ιδιοκτήτη της κατασκευαστικής εταιρείας“ΣΚΑΠΑΝΕΑΣ ΑΤΕ”!
Στην υπόθεση, εμπλέκεται και η …ισραηλινή μυστική υπηρεσία, η διαβόητη ΜΟΣΑΝΤ, στην οποία – σύμφωνα πάντα με την καταγγελία – ο πατέρας του κ. Τσίπρα φέρεται να είναι…έμμισθος υπάλληλος!

Προσλήψεις 4.568 ανέργων σε κοινωφελείς υπηρεσίες

Προσλήψεις 4.568 ανέργων σε κοινωφελείς υπηρεσίες  Σε 4.568 ανέρχονται οι «ανοιχτές» θέσεις κοινωφελούς απασχόλησης αυτή την εβδομάδα σε 13 Περιφερειακές Ενότητες, μέσω 15 Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και Αστικών Εταιρειών.

Πτώση 4% για το πετρέλαιο

Σε ελεύθερη πτώση βρέθηκε η τιμή του αργού τη Δευτέρα εν μέσω ανησυχιών πως η ευρωπαϊκή κρίση χρέους βαθαίνει επιβαρύνοντας περαιτέρω την ήδη αποδυναμωμένη παγκόσμια οικονομία.

Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Σεπτεμβρίου έχασε 3,69 δολ. ή 4% τερματίζοντας τις συναλλαγές στα 88,14 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Τι γίνεται με το κόμμα Παπαδήμου;



Εδώ και καιρό η φημολογία γύρω από τη δημιουργία νέου κόμματος από τον Λουκά Παπαδήμο λειτουργούσε διαλυτικά στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.
Αυτό διότι αρκετά στελέχη που δεν ταιριάζουν με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, θα προτιμούσαν να μετάσχουν σε ένα τέτοιο εγχείρημα.
Ομως, ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, δεν δείχνει διατεθειμένος για νέες περιπέτειες. Εξάλλου, έπειτα από 6 μήνες στο Μέγαρο Μαξίμου, μάλλον

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ Κύπρος: Συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών


Ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου
Με τον υπουργό Οικονομικών της Κύπρου, Βάσο Σιαρλή, τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκο Δημητριάδη και ακολούθως με την πολιτική επιτροπή διαπραγμάτευσης, αναμένεται να συναντηθεί σήμερα η τρόικα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δήλωσε πως δεν αναμένεται να θέσουν ψηλά τον πήχυ οι τροϊκανοί, εφόσον υπάρχει η παραδοχή ότι το πρόβλημα της Κύπρου σχετίζεται με το τραπεζικό ζήτημα.
Το θέμα της Αυτόματης Τιμαριθμηκής Αναπροσαρμογής (ΑΤΑ), το συνταξιοδοτικό και η επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης, αναμένεται μεταξύ άλλων να συζητηθούν κατά την σημερινή συνάντηση.

«Η Δημοκρατία κινδυνεύει από τον φασισμό»



Στο μήνυμά του για την 38η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, ο πρώτος πολίτης της χώρας, Κάρολος Παπούλιας, επέστησε την προσοχή όλων στους σοβαρούς κινδύνους που αντιμετωπίζει η Δημοκρατία από το μίσος και το φασισμό και εξέφρασε τη λύπη του για τις δύσκολες στιγμές που περνάει η ελληνική κοινωνία.

Αναλυτικά το μήνυμα του προέδρου της Δημοκρατίας:

Όταν η δημοκρατία γιόρταζε...


Ρεπορτάζ: Κωνσταντάτου Μαριάνθη

Κανονικά τέτοιες ημέρες, σε άλλες εποχές, όλη η πολιτική και κοινωνική ελίτ του τόπου θα περίμενε τον αγγελιοφόρο της Προεδρίας της Δημοκρατίας να παραδώσει τον μεγάλο λευκό φάκελο με την πολυπόθητη πρόσκληση, τυπωμένη σε ακριβό χαρτί, για τη δεξίωση στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου για τον εορτασμό της αποκατάστασης της δημοκρατίας. 

Ανοίγουν τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ



Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθεί -με ανακοινώσεις του Ευ.Βενιζέλου για τη στελέχωση των υπόλοιπων μεταβατικών οργάνων του κόμματος- η οργανωτική ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να προχωρήσει με ταχύτερους ρυθμούς η διαδικασία ανασύστασής του.
Εκ παραλλήλου, στο ΠΑΣΟΚ ανοίγει το θέμα της οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει το κόμμα, με τις ελεγκτικές εταιρίες να πιάνουν δουλειά από την ερχόμενη εβδομάδα. Το μεσημέρι της Τρίτης συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία και την Τετάρτη η Οργανωτική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ.

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ Χρειάζεται νέο σχέδιο για την Ελλάδα


Νομίζουν ότι αν γίνουν τροϊκανότεροι των τροϊκανών στο τέλος θα αποζημιωθούν. Πλανώνται πλάνην οικτράν, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας για ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Στη φωτογραφία στιγμιότυπο από τη συνεδρίαση της Κ
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την κυβέρνηση να πει όχι στον διάλογο με την τρόικα και να ζητήσει τη σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής. Η πολιτική που ακολουθείται μας οδηγεί μαθηματικά στη χρεοκοπία, υποστήριξε
Να ανάψουν κόκκινο στον διάλογο «με τους υπαλλήλους της τρόικας και της Μέρκελ» και να ζητήσουν την άμεση σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής, όπου μαζί με τους Ευρωπαίους ηγέτες θα αναζητηθεί ένας νέος στρατηγικός σχεδιασμός για την ελληνική περίπτωση, κάλεσε τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας, μιλώντας χθες ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του.

Η τρόικα έρχεται , είκοσι οργανισμοί συγχωνεύονται - Δημοσιοποιείται σήμερα ο κατάλογος


Η τρόικα έρχεται , είκοσι οργανισμοί συγχωνεύονται - Δημοσιοποιείται σήμερα ο  κατάλογος Την Πέμπτη η συνάντηση των αρχηγών - Την Παρασκευή το ραντεβού Σαμαρά - δανειστών
Την Πέμπτη στις 14.00 θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο Πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς, αναμένεται να παρουσιάσει ένα σχέδιο για την περαιτέρω περιστολή των κρατικών δαπανών ενώ σήμερα θα δημοσιοποιηθεί ένας κατάλογος με είκοσι οργανισμούς και επιχειρήσεις του δημοσίου που θα συγχωνευτούν άμεσα. Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να στείλει στους δανειστές της χώρας, την ώρα που η τρόικα θα βρίσκεται στην Αθήνα για την αξιολόγηση της πορείας του προγράμματος, ένα ισχυρό μήνυμα τήρησης των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει.

Με «σφραγίδα» Βενιζέλου προχωρά η ανασύσταση του Κινήματος


Ο Ευ. Βενιζέλος είχε μιλήσει για ένα ΠΑΣΟΚ ανοιχτό και αποκεντρωμένο με ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά και δικτυωμένο στην κοινωνία
Με «σφραγίδα» Βενιζέλου προχωρά η ανασύσταση του Κινήματος, καθώς στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας που θα πραγματοποιηθεί στην Ιπποκράτους θα συζητηθούν το ιδεολογικό και πολιτικό πλαίσιο της ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ.
Στη συνεδρίαση, θα τεθούν τα πολιτικά και οργανωτικά χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει το ΠΑΣΟΚ και θα προσδιοριστεί το σύγχρονο περιεχόμενο της αντίθεσης μεταξύ προόδου και συντήρησης στην περίοδο της κρίσης. «Ο συντεχνιασμός και ο κρατισμός που εκφράζει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν συντηρητικές πολιτικές όπως και ο ψευτοεθνικιστικός λόγος του κ. Καμμένου, σε αντίθεση με την προοδευτική επιλογή του ΠΑΣΟΚ να διαμορφώσει ένα σχέδιο για την οριστική έξοδο από την κρίση», επισημαίνουν πηγές της Ιπποκράτους.

Φ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ Επίσπευση των μεταρρυθμίσεων. Καμία οριζόντια μείωση


Επίσπευση των μεταρρυθμίσεων. Καμία οριζόντια μείωση
Συμμετέχουμε στην κυβέρνηση για να διαμορφώσουμε το κυβερνητικό έργο και όχι απλά να παρακολουθούμε
Την ανάγκη επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης, μιλώντας χτες στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.
Ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε ότι χρειάζεται να επισπευσθούν κυρίως οι μεταρρυθμίσεις και οι διαρθρωτικές αλλαγές και επανέλαβε για μία ακόμη φορά τη σταθερή θέση της κυβέρνησης για να μη ληφθούν μέτρα οριζόντιων περικοπών το 2012.

ΟΜΙΛΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟ ΤΗΣ ΝΔ Καταθέτει τη στρατηγική, στέλνει μήνυμα στους βουλευτές


Ο Αντ. Σαμαράς θα καλέσει τους βουλευτές να στηρίξουν χωρίς αστερίσκους την κυβερνητική προσπάθεια
Τη στρατηγική του για το αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται να ξεδιπλώσει ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς στην ομιλία του στις 12 το μεσημέρι σήμερα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.
Τη στρατηγική του για το αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται να ξεδιπλώσει ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς στην ομιλία του στις 12 το μεσημέρι σήμερα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ. Ο κ. Σαμαράς επρόκειτο να καλέσει τους βουλευτές του να στηρίξουν χωρίς αστερίσκους την προσπάθεια της κυβέρνησης και να διαμηνύσει προς κάθε κατεύθυνση ότι οι στιγμές που περνά η χώρα είναι κρίσιμες και πως δεν χωρούν προσωπικές στρατηγικές και επιδιώξεις.

Financial Times:Η Μαδρίτη στο δρόμο της Αθήνας



''Η ύβρις είναι ελληνική λέξη.Τώρα, όμως, έχει απήχηση και στην Ισπανία, η οποία μαθαίνει πώς είναι να βρίσκεται κανείς στη θέση της Ελλάδας''.


'' Όταν ξεκίνησε η κρίση χρέους της ευρωζώνης, οι υπουργοί της Μαδρίτης με υπερηφάνεια δήλωσαν ότι η Ισπανία δεν είναι Ελλάδα. Παρ' όλα αυτά, έξι μήνες αφότου ανέλαβε την εξουσία, η κυβέρνηση του Mariano Rajoy έπρεπε να κάνει τα αδύνατα δυνατά για να αποφύγει να ζητήσει ένα κρατικό πακέτο στήριξης αλά ελληνικά. Και φαίνεται πως δεν κερδίζει σε αυτήν την προσπάθεια.