Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Χ. Ράιχενμπαχ: "Φυσικά και έχω ελπίδα για την Ελλάδα"


Ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της ΕΕ για την Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ διαπίστωσε κατά τις επαφές του με την ελληνική κυβέρνηση ότι υπάρχει προθυμία οι μεταρρυθμίσεις να μη μείνουν στο χαρτί, αλλά να εφαρμοστούν και στην πράξη.

Επιστρέφονται αρχαία έργα τέχνης στην Ελλάδα!


Από το πολιτισμικό πεδίο προέρχονται οι όποιες καλές ειδήσεις προκύπτουν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, από εκεί προέρχεται και η τελευταία. Ο υπουργός Πολιτισμού, Πάυλος Γερουλάνος, κατέληξε σε συμφωνία με τον Τζέιμς Γκούνο, πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο του μουσείου Γκέτι των ΗΠΑ, για την επιστροφή δύο αρχαιοτήτων στην Ελλάδα.

Παπανδρέου: "Δεν υπάρχει άλλος δρόμος"


Διαδοχικές συναντήσεις με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, είχε ο πρωθυπουργός σε μια προσπάθεια να κατευναστούν οι αντιδράσεις για τα νέα εξοντωτικά μέτρα.
Ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε στη μάχη που "δίνουμε εδώ και δύο χρόνια με μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού και που πρέπει να κερδίσουμε", κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που είχε στο γραφείο του στη Βουλή με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που εκλέγονται στις περιφέρειες Ιονίων Νήσων και Κρήτης.

«Χρειαζόμαστε μια εθνική κοινωνική συμφωνία»


Ο Μ. Χρυσοχοΐδης υποσχέθηκε επενδύσεις από το πρώτο εξάμηνο του 2012

Την ανάγκη για μια «εθνική κοινωνική συμφωνία» προκειμένου η χώρα να ξεπεράσει τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και να επανέλθει σε ρυθμούς υγιούς ανάπτυξης, χωρίς δανεικά, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο

Η Ελλάδα όπως την βλέπει η κ. Α. Μέρκελ


Του Γιώργου Κράλογλου


Η πρόσφατη παρότρυνση της κ. Α. Μέρκελ προς το Γερμανικό Κοινοβούλιο και τους δανειστές μας «Δείξτε υπομονή με την Ελλάδα και θυμηθείτε τι περάσαμε με την επανένωση της Ανατολικής και Δυτικής Γερμανίας» δεν ήταν μόνο ένα πολιτικό πισωγύρισμα. Είχε και ουσία. Αλλά η Γερμανίδα Καγκελάριος ασφαλώς και δεν έχει κανένα λόγο να απασχοληθεί με την ουσία του θέματος.

Όμως το «θυμηθείτε την επανένωση της Ανατολικής και Δυτικής Γερμανίας» είναι ισχυρή πρόκληση και για την δική μας μνήμη.

Ανάγκη λήψης μέτρων για τη ΔΕΘ


Σύσκεψη του δημάρχου Θεσσαλονίκης με εκπροσώπους των φορέων

Προτάσεις προς την ΔΕΘ και την πολιτική ηγεσία της χώρας για τον χαρακτήρα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης πρόκειται να αποστείλουν το επόμενο χρονικό διάστημα ο δήμος Θεσσαλονίκης και τα επιμελητήρια της πόλης, μετά τις φετινές διαδηλώσεις διαφόρων ομάδων και την πολυπληθή αστυνόμευση στα εγκαίνια της έκθεσης....

Λαγκάρντ: Διαφορετικές περιπτώσεις Ελλάδα - Αργεντινή


Σαφώς διαφορετικές περιπτώσεις είναι αυτές των κρίσεων της Ελλάδας και παλιότερα της Αργεντινής, σύμφωνα με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία ξεκαθάρισε ότι δε βλέπει την παραμικρή ομοιότητα μεταξύ των δύο περιπτώσεων, κυρίως γιατί η Ελλάδα, όπως δήλωσε, ανήκει σε κάποια νομισματική ένωση, σε αντίθεση με την Αργεντινή.

Διαψεύδει το ΥΕΘΑ τα περί εφεδρείας 18.000 ΕΠΟΠ



Στη διάψευση δημοσιευμάτων που έκαναν λόγο για εφεδρεία 18.000 ΕΠ.ΟΠ., προχώρησε το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, σημειώνοντας ότι τα σενάριο αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Όπως επισημαίνει η ηγεσία του υπουργείου, οι μη μονιμοποιηθέντες ΕΠ.ΟΠ. ανέρχονται περίπου σε 11.000 και όχι σε 18.000 που αναφέρει το δημοσίευμα, ενώ «κρίνονται σύμφωνα με τη νομοθεσία, με βάση τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα τους».

Αργεντινή: Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις αποφάσισε η Φερνάντες

Αργεντινή: Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις αποφάσισε η Φερνάντες
Αυξήσεις στον κατώτατο μισθό, σε συντάξεις και επιδόματα αποφάσισε η πρόεδρος της Αργεντινής, Κριστίνα Φερνάντες, ακολουθώντας τόσο η Αργεντινή όσο και άλλες χώρες της νότιας Αμερικής τον ακριβώς αντίθετο δρόμο από τις πολιτικές λιτότητας στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.

ΔΝΤ: Μειώνεται η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων


Δυσάρεστα είναι τα νέα για το κατά κεφαλήν εισόδημα των Ελλήνων, σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε σήμερα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Στην έκθεση καταγράφεται νέα υποχώρηση, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, αν και οι πολίτες της χώρας, το ...
έχουν καταλάβει, χωρίς να διαβάσουν τα αποτελέσματα της έρευνας.

Φορολόγηση και της εκκλησιαστικής περιουσίας ζητά η ΔΗΜΑΡ

Φορολόγηση και της εκκλησιαστικής περιουσίας ζητά η ΔΗΜΑΡ
Οι χώροι άσκησης θρησκευτικής λατρείας εξαιρέθηκαν, όπως είναι γνωστό, από την καταβολή του έκτακτου φόρου ακίνητης περιουσίας και με αφορμή την εξαίρεση αυτή, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης και οι βουλευτές της Θ. Λεβέντης, Ν. Τσούκαλης και Γρ. Ψαριανός, κατέθεσαν ερώτηση στον Ευ. Βενιζέλο, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρουν το αίτημα τους για φορολόγηση της εκκλησιαστικής και μοναστηριακής εξουσίας.

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε Βόλβη και Χαλκιδική,λόγω των πλημμυρών από τις βροχοπτώσεις

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε Βόλβη και Χαλκιδική
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας κηρύχθηκαν σήμερα ο Δήμος Βόλβης στη Μητροπολιτική Ενότητα (Μ.Ε.) Θεσσαλονίκης και οι Δήμοι Αριστοτέλη, Κασσάνδρας, Πολυγύρου και Σιθωνίας στην Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε.) Χαλκιδικής,λόγω των ζημιών που υπέστησαν από τις πλημμύρες κατά τη διάρκεια των τελευταίων βροχοπτώσεων.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΑΣΟΚ:Δεν συναινούμε στη διάλυση της Ελληνικής Κοινωνίας. Έλεος! Φτάνει πια!


    
Η Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ εξέδωσε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου:

Η Κυβέρνηση, έρμαιο στις διαθέσεις της Τρόικα και των δανειστών, αδύναμη να διαπραγματευτεί και ανίκανη να σχεδιάσει οδηγεί τη χώρα στη φτώχεια, τη μόνιμη εξάρτηση και το βέβαιο οικονομικό μαρασμό!

ΝΔ και.. Πούτιν ενώνουν τις δυνάμεις τους


Στην πανεθνική προσπάθεια για προσέλκυση επενδύσεων από τη Ρωσία, με την οποία είναι σημαντικό να αναπτυχθούν οι διμερείς σχέσεις, πολύ πέραν εκείνων στον ενεργειακό τομέα, συμμετέχει η ΝΔ, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ, ο πρόεδρος της διακοινοβουλευτικής επιτροπής ελληνορωσικής φιλίας, Σίμος Κεδίκογλου.

Μιχελάκης: "Η κυβέρνηση δεν μπορεί να ξεγελάσει κανέναν"

Μιχελάκης: "Η κυβέρνηση δεν μπορεί να ξεγελάσει κανέναν"
Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Γ. Μιχελάκης με αφορμή την πρόταση σύστασης εξεταστικής που προτίθεται να καταθέσει το ΠΑΣΟΚ, για τα greekstatisticsσε βάθος δεκαετίας.

«Οι λόγοι είναι προφανείς: Η Κυβέρνηση δεν μπορεί πια να ξεγελάσει κανέναν. Ξεκαθαρίζουμε, από τώρα, πως μία μόνον  Εξεταστική Επιτροπή μπορεί να υπάρξει.

Μουρμούρα χωρίς εκρήξεις στο ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ


Μουρμούρα χωρίς εκρήξεις στο ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ
«Δεν υπάρχει άλλος δρόμος», φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο , να ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που συμμετέχουν στην εν εξελίξει συνεδρίαση του -με διευρυμένη σύνθεση- Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ....

Αποζημιώσεις σε οικογένειες θυμάτων της "Ματωμένης Κυριακής"

Αποζημιώσεις σε οικογένειες θυμάτων της "Ματωμένης Κυριακής"
Η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε να πληρώσει αποζημίωση στις οικογένειες των θυμάτων (νεκρών και τραυματιών) για τα δραματικά γεγονότα της «Ματωμένης Κυριακής». Υπενθυμίζεται ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, είχε απολογηθεί πέρυσι, 38 ολόκληρα χρόνια μετά την τραγωδία...

Η φρατζόλα, το γάλα και ο «μπουμπούκος»

Η Λιάνα Κανέλλη στο τέλος της ομιλίας της προσφέρθηκε να διανείμει το ψωμί «για να μην πάει χαμένο»
Με μια φραντζόλα ψωμί και ένα μπουκάλι γάλα ανά χείρας η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, ανέβηκε να μιλήσει στο βήμα της Βουλής.

«Το γάλα κοστίζει δύο ευρώ και το ψωμί 70 λεπτά, αυτό σημαίνει ότι μία τετραμελής οικογένεια για όλο τον χρόνο, μόνο για αυτά τα δύο θέλει 950 ευρώ», είπε χαρακτηριστικά η βουλευτής και μάλιστα στο τέλος της ομιλίας της προσφέρθηκε να διανείμει το ψωμί «για να μην πάει χαμένο». 

Κατάληψη του Δημαρχείου Κιλκίς από συμβασιούχους


Σύσσωμοι οι συμβασιούχοι προγραμμάτων φροντίδας τρίτης ηλικίας και ατόμων με αναπηρία του δήμου Κιλκίς (¨Βοήθεια στο Σπίτι¨ και ¨Κοινωνική Μέριμνα¨) πραγματοποίησαν χθες Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου. 
Οι εργαζόμενοι της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για την...

Χασμουρητό ο φυσικός "ανεμιστήρας" του εγκεφάλου


Χασμουρητό ο φυσικός "ανεμιστήρας" του εγκεφάλου

Το χασμουρητό βοηθά τον εγκέφαλο να μην υπερθερμαίνεται, ώστε να λειτουργεί καλύτερα
Το χασμουρητό δεν αποτελεί μόνο σημάδι κούρασης ή βαρεμάρας. Λειτουργεί ουσιαστικώς ως ο «θερμοστάτης» του οργανισμού μας, ο μηχανισμός που χρησιμοποιεί το σώμα μας για να κρατά… δροσερό τον εγκέφαλό μας.

Διώξεις και κατά Αστέρα Τρίπολης, ΟΦΗ, ΠΑΣ Γιάννινα Στο σκαμνί και Λεβαδειακός, Δόξα Δράμας που διεκδικούν θέση στην Α' Εθνική


Ο ΟΦΗ και ο ΠΑΣ Γιάννινα βρίσκονται μεταξύ των ομάδων στις οποίες ασκήθηκαν (νέες) πειθαρχικές διώξεις για το σκάνδαλο των «στημένων» αγώνων


Νέες πειθαρχικές διώξεις για το μέγα σκάνδαλο με τα «στημένα ματς» άσκησαν οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς της ΕΠΟ εναντίον 4 ομάδων της Σούπερ Λίγκας...

Συλλήψεις για την απάτη στην Εθνική Ασφαλιστική Από την εξέταση 182 ύποπτων φακέλων διαπιστώθηκε πως οι κατηγορούμενοι υπεξαίρεσαν


Συλλήψεις για την απάτη στην Εθνική Ασφαλιστική



Έντεκα άτομα συνελήφθησαν με την διαδικασία του αυτοφώρου από τους αστυνομικούς και ένα ακόμη κατηγορείται για την υπόθεση της εξαπάτησης της Εθνικής Ασφαλιστικής με εικονικές ζημιές οχημάτων, ενώ από την εξέταση 182 ύποπτων φακέλων διαπιστώθηκε πως οι κατηγορούμενοι υπεξαίρεσαν 1.172.136 ευρώ μέσω μαϊμού αποζημιώσεων.....

Γ. Παπανδρέου προς βουλευτές: Δεν υπάρχει άλλος δρόμος Οτιδήποτε άλλο οδηγεί στη χρεοκοπία, τόνισε ο πρωθυπουργός


Γ. Παπανδρέου προς βουλευτές: Δεν υπάρχει άλλος δρόμος



 Συνάντηση με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είχε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, τους οποίος ενημέρωσε σχετικά με την αναγκαιότητα των οικονομικών μέτρων. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι μια διαφορετική πορεία θα είχε βαριές επιπτώσεις στους Έλληνες πολίτες....

Ανατριχιαστικά ευρήματα ηλικίας 8.000 ετών


Τα ευρήματα είναι μοναδικά, σε σημείο να προβληματίζουν τους Σουηδούς αρχαιολόγους που βρέθηκαν μπροστά στην αναπάντεχη ανακάλυψη: Ξύλινοι πάσσαλοι τοποθετημένοι σε ανθρώπινα κρανία, που χρονολογούνται από την Εποχή του Λίθου.

Στίγκλιτς: Η λιτότητα βουλιάζει την Ελλάδα

 

Ο νομπελίστας οικονομολόγος δηλώνει βέβαιος ότι είναι διαχειρίσιμο το χρέος

Είναι άτυπος σύμβουλος του πρωθυπουργού. Δηλώνει πως συνομιλεί τακτικά μαζί του. Όμως ταυτόχρονα ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς εμφανίζεται αντίθετος στην πολιτική της δημοσιονομικής λιτότητας....

Η βιομάζα το νέο καύσιμο της κεντρικής θέρμανσης στη Θεσσαλονίκη

Βιομάζα θα μπορούν να καίνε στο εξής οι καυστήρες των καλοριφέρ στη Θεσσαλονίκη, με το νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος και τέθηκε νωρίτερα το πρωί σε δημόσια διαβούλευση...

Ο Δανιηλίδης για πρόεδρος της ΠΕΔ! Τη Δευτέρα η εκλογή!


Την ερχόμενη Δευτέρα θα συγκροτηθεί σε Σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, σε ειδική συνεδρίαση
που θα πραγματοποιηθεί στις 8 το βράδυ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της Θεσσαλονίκης. Μοναδικό θέμα της συνεδρίασης είναι η εκλογή Προέδρου, Αντιπροέδρου, Γραμματέα και μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της....

Υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Θεσσαλονίκη

Την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα (Α.Θ.Π.) Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο τον Α΄ θα υποδεχθούν αύριο Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011, στις 11.15 το πρωί, στο Διεθνή Αερολιμένα «Μακεδονία», οι αρχές της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.
Κατά την τελετή υποδοχής και προπομπής η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος ο Α΄θα χαιρετήσει τις....

Πρόβλημα με τη λειτουργία του ΧΥΤΑ στο δήμο Πέλλας

Σήμερα φτάσαμε στα άκρα σαν υπάλληλοι του δήμου Πέλλας. Το θέμα είναι για τη λειτουργιά του ΧΥΤΑ. Κάθε φορά που αδειάζουμε, παίζουμε κορόνα γράμματα τη σωματική μας ακεραιότητα. Έχουμε διαμαρτυρηθεί αλλη φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Το θέμα δεν είναι κύριοι ποιος θα αναλάβει τον ΧΥΤΑ αλλά η σωστή λειτουργία του. Με τις πρώτες βροχές κάνεις τάμα για να αδειάσεις και να...

Αϋπνία: Μάτια ερμητικά… ανοιχτά


Το σκηνικό γνωστό: Στριφογυρίζετε στο κρεβάτι, κοιτάζετε τους δείκτες του ρολογιού που πλησιάζουν επικίνδυνα τις πρώτες πρωινές ώρες, κλείνετε τα μάτια, ξανανοίγετε τα μάτια.

Μαθητής βρήκε βάζο με ακρωτηριασμένα δάκτυλα

Μαθητής βρήκε βάζο με ακρωτηριασμένα δάκτυλα
Ένας μαθητής στη Γαλλία ανακάλυψε ένα γυάλινο βάζο που περιείχε τέσσερα ακρωτηριασμένα δάκτυλα, σε μερική αποσύνθεση, διατηρημένα μέσα σε αλκοολούχο διάλυμα και η αστυνομία εκτιμά ότι ενδέχεται να ανήκουν σε ξυλουργό της περιοχής, ο οποίος πριν από 30 χρόνια τα είχε χάσει σε εργατικό ατύχημα.

Μεγάλα και Εντυπωσιακά Παζλ!!




H ιστορία των παζλ ξεκινάει το 1760, όταν οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές χαρτών, κολλούσαν τους χάρτες σε ξύλο και τους έκοβαν σε μικρά κομμάτια. Ο ''αποσυναρμολογημένος'' χάρτης είναι ένα επιτυχημένο εκπαιδευτικό παιχνίδι από τότε. Τον 18ο αιώνα οι εφευρέτες των παζλ θα εκπλήσσονταν αν έβλεπαν την μεταμόρφωση των τελευταίων 230 ετών. Τα παιδικά παζλ προσφέρουν διασκέδαση , απεικονίζοντας διάφορα θέματα όπως ζώα, παραμύθια και πολλά άλλα.

Έναρξη λειτουργίας Σχολείου Ελληνικής Γλώσσας για μετανάστες στο δήμο Νεάπολης-Συκεών


Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας
Έναρξη μαθημάτων στις 10/10
Επαναλαμβάνεται για τρίτη συνεχή χρονιά η πρωτοποριακή και ιδιαίτερα επιτυχημένη λειτουργία του Σχολείου Ελληνικής Γλώσσας...
το οποίο απευθύνεται σε μετανάστες συμπολίτες μας. Πρόκειται για μια συνεργασία της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και της Δημοτικής Επιχείρησης του δήμου Νεάπολης-Συκεών με την Παιδαγωγική Σχολή του...

Η πιο κοντή γυναίκα του κόσμου


Η πιο κοντή γυναίκα του κόσμου (1)
Κάθεται στη ροζ παιδική καρέκλα της, τα πόδια της κρέμονται και εκείνη με δυσκολία φτάνει τα χέρια της στο πληκτρολόγιο του laptop. Η 22χρονη Bridgette Jordan από το Sandoval του Illinois είναι η πιο κοντή γυναίκα στον κόσμο, σύμφωνα με το βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.

«Θύμα» φραστικής επίθεσης ο Μόσιαλος


Τα πυρά των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος Σούλας Μερεντίτη και Γιάννη Διαμαντίδη δέχθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, στο εντευκτήριο της Βουλής.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι δύο βουλευτές επιτέθηκαν στον κ. Μόσιαλο, με αφορμή δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό, στις οποίες, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι ο ίδιος έγινε βουλευτής το 2009, είναι καθαρός και έχει παραιτηθεί από όλα τα βουλευτικά προνόμια.

Τα ΜΜΕ γυρίζουν την πλάτη στο Βενιζέλο

  
Τα ΜΜΕ γυρίζουν την πλάτη στο Βενιζέλο
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, υπήρξε επί μακρόν αγαπημένος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης- φάνηκε και όταν διεκδίκησε την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Ο «έρωτας» συνεχίστηκε- έφτασε μέχρι και τους πρώτους μήνες ανάληψης των καθηκόντων του αντιπροέδρου και υπουργού οικονομικών από τον Βενιζέλο...

Το καυσαέριο πυροδοτεί εμφράγματα


Βρετανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι ηεισπνοή καυσαερίων μπορεί να πυροδοτήσει ένα έμφραγμα του μυοκαρδίου. Τα συμπεράσματα των ερευνητών βασίστηκαν στο ιατρικό ιστορικό 80.000 ασθενών με έμφραγμα στην Αγγλία και την Ουαλία, σε αντιστοίχιση με τα διαθέσιμα στοιχεία για τη μόλυνση του αέρα.

Σαν Σήμερα...


22 Σεπτεμβρίου
Γιορτάζουν: Φωκάς
Επέτειοι: Ευρωπαϊκή Ημέρα Μετακινήσεων (Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο)
  • Γεγονoτα
480 π.Χ: Ο ελληνικός στόλος υπό τον Θεμιστοκλή καταναυμαχεί τον περσικό στόλο στα στενά της Σαλαμίνας. Ο αρχηγός των Περσών, Ξέρξης, παρακολούθησε την τραγωδία του ναυτικού του από το όρος Αιγάλεω.

Να τερματίσει η Κύπρος τις γεωτρήσεις ζητά το τουρκικό υπ. Εξωτερικών


"Να μην ξοδεύει την ενέργειά της για να προκαλεί ένταση με τρόπο που θα ζημιώσει τη διαδικασία της επίλυσης, αλλά να επιδείξει βούληση υπέρ της ειρήνης και του συμβιβασμού και να τερματίσει τις γεωτρήσεις, είναι το ζητούμενο από την Ελληνοκυπριακή πλευρά", αναφέρεται σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο τονίζει επίσης ότι "έτσι, θα καταστεί δυνατός ένας συμβιβασμός που θα μετατρέψει την ανατολική Μεσόγειο σε χώρο ειρήνης, σταθερότητας και συνεργασίας και η δίκαιη κατανομή του φυσικού πλούτου της Κύπρου στους δύο λαούς που είναι οι κοινοί ιδιοκτήτες του Νησιού".

Η θλίψη του Παναγιωτακόπουλου


Η θλίψη του Παναγιωτακόπουλου
Με μια ολιγόλογη δήλωση, ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος μέλος του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ, εκφράζει εύγλωττα τη θλίψη του για τις χθεσινές δηλώσεις Βενιζέλου:

«Άκουσα τον κ. Βενιζέλο να δηλώνει ότι η χώρα βρίσκεται υπό διεθνή εποπτεία.
Θλίβομαι.
Κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου στις 8 Ιουνίου, ο κ. Πρωθυπουργός είχε ισχυριστεί σε έντονο ύφος μάλιστα ότι δεν πρόκειται περί διεθνής εποπτείας....

Υποκρισία καταλογίζει το ΚΚΕ σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για την εξεταστική




Ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα από τη συγκρότηση μιας ακόμα Εξεταστικής Επιτροπής, όπως δείχνει και η εμπειρία από τις προηγούμενες εξεταστικές Siemensoμόλογα κ.α.), επισημαίνει το ΚΚΕ και καταλογίζει υποκρισία στη στάση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αναφορικά με τη σύσταση Εξεταστικής για τα δημοσιονομικά.

Και η ΝΔ στην Εξεταστική για τα δημοσιονομικά της χώρας


Και η ΝΔ στην Εξεταστική για τα δημοσιονομικά της χώρας
Κίνηση αντιπερισπασμού θεωρεί η ΝΔ την πρόταση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την διερεύνηση των δημοσιονομικών στοιχείων της τελευταίας δεκαετίας ωστόσο θα συμμετάσχει στην Επιτροπή εφόσον συσταθεί.
Η ΝΔ εκτιμά ότι η κίνηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ συνιστά αφενός απόπειρα συμψηφισμού και διάχυσης των ευθυνών σε σχέση με την διερεύνηση των καταγγελιών

Εξεταστική για τα δημοσιονομικά και τα στατιστικά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ζητά το ΠΑΣΟΚ!



Πρόταση για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση της δημοσιονομικής πορείας της χώρας και ειδικά των στατιστικών στοιχείων , για όλη την τελευταία δεκαετία, (που περιλαμβάνει και την περίοδο διακυβέρνησης Σημίτη) ανακοίνωσε ότι καταθέτει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ , μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, με θέμα την εγκυρότητα των στατιστικών στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ.
Δεν ήταν όμως τα στοιχεί που παρουσίασαν τα εξεταζόμενα μέλη του πρώην Δ.Σ της ΕΛΣΤΑΤ που έδωσαν το έναυσμα στους  βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να ζητήσουν μια νέα εξεταστική, ενώ στο παρελθόν  το απέφυγαν. Όπως  στην ανακοίνωσή της επικαλείται η Κ.Ο, το «ανιστόρητο θράσος» της ΝΔ τους ανάγκασε.

Μεγαλώνει το κύμα μετανάστευσης! Όπου φύγει - φύγει (και) οι Ελληνες γιατροί!


Τον δρόμο της ξενιτιάς ακολουθούν πλέον πολλοί Ελληνες γιατροί. Είναι ενδεικτικό ότι μέσα σε έναν χρόνο αυξήθηκε κατά 40% ο αριθμός των γιατρών που εγκατέλειψαν τη χώρα αναζητώντας επαγγελματική διέξοδο στην αλλοδαπή.
Μάλιστα, δεν πρόκειται μόνο για νέους γιατρούς που φεύγουν προκειμένου να ξεμπλοκάρουν από το κορεσμένο σύστημα ειδικότητας στην Ελλάδα, όπως συνέβαινε έως και πριν από λίγα χρόνια.

Παρουσία δύο Κομματικών του ΠΑΣΟΚ στα όργανα της Αυτοδιοίκησης



Στην Π.Ε.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας εκλέχθηκε ο Γραμματέας Π.Ε. ΠΑΣΟΚ Κεντρικής Μακεδονίας και Δημοτικός Σύμβουλος με τον Συνδυασμό Μπουτάρη, Γιώργος Γεράκης , ενώ ο Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Β' Θεσσαλονίκης και Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Συνδυασμό του Μάρκου Μπόλαρη , Παντελής Κουκουλεκίδης , εκλέχθηκε εκπρόσωπος για τη Συνέλευση της ΕΝ.Π.Ε. Στελέχη πρώτης γραμμής για το κυβερνών κόμμα στη Κεντρική Μακεδονία και οι δύο...

S&P: ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Η Standard & Poor's Ratings Services μείωσε την πιστοληπτική της αξιολόγηση για επτά ιταλικές τράπεζες, αμέσως μετά την υποβάθμιση από την ίδια της πιστοληπτικής ικανότητας του ιταλικού κράτους στις αρχές της εβδομάδας και με το επιχείρημα ότι πρόκειται για αλληλένδετες...

Ταξίδι στο χωριό των γυάλινων ιγκλού!


Θα σας ταξιδέψουμε στο Kακσλαουτανεν (Kakslauttanen). Το Κακσλαουτανεν είναι ένα χωριό στο βόρειο τμήμα της Φινλανδίας( εντός του αρκτικού κύκλου) το οποίο είναι γνωστό και ως "Το χωριό με τα γυάλινα ιγκλου", καθώς εκεί βρίσκεται βρίσκεται το igloo village, ένα ξενοδοχείο το οποίο προσφέρει διαμονή σε γυάλινα ιγκλου, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να απολαμβάνουν το μοναδικό θέαμα του βόρειου Σέλας...πανοραμικά.

Ρέι: O σύγχρονος Μόγλης...


Δάσος
Ενα όνομα και μια ημερομηνία γέννησης είναι τα μοναδικά στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές, στην προσπάθειά τους να ξεκλειδώσουν το μυστήριο της ταυτότητας ενός έφηβου ο οποίος δηλώνει ότι ζούσε σε ένα δάσος επί πέντε χρόνια.