Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Στις κάλπες οι δικηγόροι Θεσσαλονίκης

Στις κάλπες προσέρχονται την ερχόμενη Κυριακή και τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίουοι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης, για την ανάδειξη του νέου διοικητικού τους συμβουλίου. Την ψήφο, των σχεδόν 6.500 δικηγόρων της πόλης, διεκδικούν εννέα υποψήφιοι πρόεδροι, από τους οποίους ένας κατέρχεται χωρίς συνδυασμό, ενώ χωρίς επικεφαλής "κατεβαίνει" μία παράταξη.

Λουκέτο στην ασφαλιστική «La Vie»

Την οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας της ασφαλιστικής εταιρείας «La Vie Ανώνυμη Ελληνική Ασφαλιστική Εταιρεία Υγείας» και τη θέση της σε ασφαλιστική εκκαθάριση, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.Δ. 400/1970, αποφάσισε η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος.

Αυτοοργάνωση των αγροτών ζητάει ο Αλέξης Τσίπρας

Την ιδιαίτερη σημασία του πρωτογενούς τομέα στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησής του με αντιπροσωπείες 32 αγροτικών συλλόγων από τη Μακεδονία και τη Θράκη.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες της αγροτικής

Μήνυμα εντός κι εκτός από τη Διαμαντοπούλου

Με αυτή τη ρήση επιλέγει να τοποθετηθεί η Άννα Διαμαντοπούλου επί της επικαιροποιημένης μελέτης του Bruegel, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα θα βγει στις αγορές το 2030 αν συνυπάρξουν μία σειρά από μεταρρυθμίσεις, επίτευξη ανάπτυξης και πρωτογενών πλεονασμάτων, όπως έχουν συμφωνηθεί στο μνημόνιο, νέα χρηματοδότηση 40 δισ. επιπλέον, μείωση των επιτοκίων και μη πληρωμή των δανείων του EFSF μέχρι τότε.

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης : Σε διάστημα ενός μήνα η έγκριση επενδύσεων με το Fast Track

55 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΙΠΗ...

Μακραίνει ο κατάλογος των θυμάτων από τον ιό της γρίπης με τις υγειονομικές υπηρεσίες να έχουν τεθεί σε συναγερμό. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) 55 άνθρωποι 
έχουν χάσει τη ζωή τους από επιπλοκές του ιού και 64 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση σε Μονάδες Εντατικής

Οδυσσέας Kωνσταντινόπουλος: Μπορούσε να έχει γίνει δημοψήφισμα πριν την υπογραφή του πρώτου μνημονίου

«Ό,τι έπρεπε να γίνει επί κυβέρνησης Παπανδρέου, έπρεπε να γίνει πριν το πρώτο μνημόνιο» τόνισε σε συνέντευξη του στο vima fm ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.
«Μπορούσε να έχει γίνει π.χ. δημοψήφισμα πριν την υπογραφή του πρώτου μνημονίου» υποστήριξε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός «Γιώργος Παπανδρέου ανέλαβε πολύ μεγάλες ευθύνες που δεν αναλογούσαν ούτε στον ίδιο ούτε στο ΠΑΣΟΚ».

Σόρος: "Oι Γερμανοί & ο Σόιμπλε έκαναν μαντάρα τη διάσωση της Ελλάδας"

Σε αντίθεση με τους Αμερικανούς, που μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, επικεντρώθηκαν στην ανασυγκρότηση της Ευρώπης και ήταν διατεθειμένοι, όχι να ξεχάσουν, αλλά να συγχωρέσουν τις αμαρτίες του παρελθόντος, «η Γερμανία φαίνεται να ενδιαφέρεται περισσότερο για κυρώσεις και ποινές, χωρίς να προσφέρει στην Ευρώπη ένα θετικό όραμα, όπως έκαναν τότε οι Αμερικανοί στην περίπτωση της Γερμανίας».

AΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΙ ΘΥΛΑΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΠ.

Αθανάσιος Τσαυτάρης : Aπάντηση σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Κιλκίς κ. Θεόδωρου Παραστατίδη , σχετικά με τα Βιομηχανικά Σφαγεία Κιλκίς Α.Ε.


· Η δημοτική επιχείρηση, εφ’ όσον μπαίνει στη διαδικασία να κάνει μια Α.Ε., έχει άλλη διαδικασία και ποσοστά επιχορήγησης.
 ·  Οι οποιεσδήποτε παρατυπίες θα κάνουν μη επιλέξιμο όλο το μέτρο και τις προσπάθειες που κάνουμε για να βοηθήσουμε τη μεταποίηση.
 ·  Οι εταιρείες έχουν πληρωθεί ήδη από το Κοινοτικό Πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ». Πώς γίνεται να τα πληρώσουμε κι εμείς;
 Αναλυτικά η ομιλία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιου Τσαυτάρη, έχει ως εξής:

Γεωργία Σαδανά : Το κυνήγι του σταυρού στο διαδίκτυο

Η εκλογή των ευρωβουλευτών με σταυρό προτίμησης στις εκλογές του Μαΐου έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία, αλλάζοντας τους μέχρι πρότινος σχεδιασμούς των υποψηφίων. Η «κλειστή» λίστα, προϊόν επιθυμιών και διαπραγματεύσεων με την εκάστοτε ηγεσία του κάθε κόμματος ανήκει στο παρελθόν, φέρνοντας την παραδοσιακή αντίληψη της πολιτικής αντιμέτωπη με τα νέα μέσα.
Η αίγλη που προσδίδει η ιδιότητα του ευρωβουλευτή, ο παχυλός

ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΣΟΚ ΠΑΡΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ «ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ»


Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θα ξεκινήσω από την τροπολογία αρμοδιότητας του Υπουργείου Ανάπτυξης. Αναφέρομαι στην τροπολογία για την οποία υπήρξε και πρόταση απόσυρσης από την Αξιωματική Αντιπολίτευση και αφορά στις εμπορικές μισθώσεις.
Θέλω να επαναλάβω από το Βήμα αυτό, κύριε Υπουργέ, ότι η διάταξη έχει κάποιες ασαφείς διατυπώσεις και επ’ ουδενί δεν πρέπει να συμπεριλαμβάνει τις υφιστάμενες μισθώσεις, όπως και η αιτιολογική έκθεση ρητά αναφέρει.

Δραγασάκης: Δεν θέλουμε να φύγουμε από το ευρώ

Δεν είναι επιλογή μας η έξοδος από το ευρώ, αλλά δεν θα δεχτούμε εκβιασμό» τονίζει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης.
«Αν μας πει κάποιος, ή την ζωή σας ως κοινωνία, ή το ευρώ, αν τεθούν τέτοιες διλλημματικές καταστάσεις -αν και δεν πιστεύουμε

Ποιοι τύποι καρκίνου «θερίζουν» στην Ελλάδα -Οι πόλεις με τη μεγαλύτερη θνησιμότητα

Θλιβερό ρεκόρ στην εκδήλωση καρκίνου του πνεύμονα στους άνδρες, ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ, κατέχει η Ελλάδα.
Κάπνισμα, κακή διατροφή και μεταταδοτικά νοσήματα, σύμφωνα με την έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ευθύνονται για την εμφάνιση των νεοπλασματικών ασθενειών. Με λίγα λόγια: οι αιτίες αυτές θα μπορούσαν να έχουν προληφθεί και να μην έχουν καταλήξει στην εκδήλωση του καρκίνου.
Οσον αφορά τους τύπους του καρκίνου που «θερίζουν» στην Ελλάδα, σύμφωνα με «Τα Νέα», στις γυναίκες «πρωταθλητής» αναδεικνύεται ο καρκίνος του μαστού και στους άνδρες, όπως προαναφέρθηκε, ο καρκίνος του πνεύμοντα.
Αναλυτικά, οι 15 πιο συχνοί τύποι καρκίνου είναι οι εξής:

Άρση βαρών: Αθωωτική απόφαση για το σκάνδαλο του ντόπινγκ

Έξι χρόνια μετά την υπόθεση που είχε προκαλέσει σάλο στην εθνική ομάδα άρσης βαρών και οδήγησε 25 άτομα, προπονητές, παράγοντες και αθλητές κατηγορούμενους για ντόπινγκ, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας τους έκρινε αθώους.
Μεταξύ αυτών  που κάθισαν στο εδώλιο ήταν ο προπονητής Χρήστος Ιακώβου, ο Βαλέριος Λεωνίδης, η αθλήτρια Ολυμπία Τόκκα και άλλοι.

Χρήστος Δραγανίδης : Συγκέντρωση του Συνδυασμού¨Παιόνων Πολιτεία" την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, στις 11 το πρωί. στο Πολιτιστικό Κέντρο Πολυκάστρου, θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση του συνδυασμού «ΠΑΙΟΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ» ενόψει των επόμενων δημοτικών εκλογών. Στη συγκέντρωση ο αρχηγός του συνδυασμού Χρήστος Δραγανίδης θα κάνει τον απολογισμό των πεπραγμένων της δημοτικής θητείας, θα αναλυθούν οι συνθήκες στις οποίες θα διεξαχθούν οι εκλογές , θα κατατεθούν προτάσεις και θα

Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης : «Τα μεγάλα εγγειοβελτιωτικά έργα στην ιστοσελίδα του ΥπΑΑΤ»


Στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (www.minagric.gr) αναρτήθηκαν σήμερα, Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, όλα τα μεγάλα εγγειοβελτιωτικά έργα (φράγματα, λιμνοδεξαμενές-ταμιευτήρες, αρδευτικά δίκτυα) που έχει ολοκληρώσει το Υπουργείο ως φορέας υλοποίησης, από τη δεκαετία του 1960 έως σήμερα, με σκοπό την άμεση ενημέρωση του κοινού, για τα έργα που πραγματοποιούνται σε ολόκληρη την 

Alpha Bank: Οι Έλληνες είναι υπερφορολογούμενοι

Οι τεράστιες εργοδοτικές εισφορές είναι ένα πολύ μεγάλο βάρος για τις επιχειρήσεις που τις εμποδίζουν να προχωρήσουν στην αύξηση της απασχόλησης και στο εξαγωγικό τους πρόγραμμα, αναφέρει στο εβδομαδιαίο της οικονομικό δελτίο η Alpha Bank.
Σύμφωνα με την τράπεζα, η Ελλάδα έχει σημειώσει πρωτοφανή πρόοδο τα τελευταία τέσσερα έτη και ιδιαίτερα το 2013.
Οι προσαρμογές που συντελέστηκαν το 2013 αποτελούν

Γιώργος Συμπιλίδης : Έτοιμος να διεκδικήσει την δημαρχία Κιλκίς

Θα θέσει ανεξάρτητη δημαρχιακή υποψηφιότητα Κιλκίς, με σύνθημα «πρώτα το Κιλκίς, η Πατρίδα και το «εμείς»» και με σκοπό την αναδιάρθρωση της λειτουργίας της αυτοδιοίκησης πάνω στην βάση της διαφάνειας, της προώθησης και επίλυσης των θεμάτων και ζητημάτων του δήμου και της ενεργού συμμετοχής του πολίτη.
Στα ανωτέρω συνοψίζονται τα όσα τόνισε την Παρασκευή

ΠΑΣΟΚ: Πρωτοβουλίες για νέο ν/σ για την εξάλειψη της διαφθοράς στις ΜΚΟ

Οι πρόσφατες αποκαλύψεις για παρανομίες, διαφθορά και διασπάθιση πόρων από το χώρο των ΜΚΟ, επιβάλουν ριζικές αλλαγές στο όλο καθεστώς λειτουργίας τους. Δεν αμφισβητούμε το σημαντικό ρόλο των μη κερδοσκοπικών οργανώσεων και της κοινωνίας των πολιτών. Όμως γίνεται πια σαφές ότι έχουν ιδρυθεί και ΜΚΟ που έχουν στόχο να ωφεληθούν φυσικά πρόσωπα που μετέχουν σ´ αυτές μέσω απάτης και

Στις 10 Μαρτίου ανακοινώνει την υποψηφιότητά του ο Γ. Σγουρός

Τη Δευτέρα 10 Μαρτίου, σε προγραμματισμένη εκδήλωση αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του να διεκδικήσει ξανά την ψήφο των πολιτών, ο νυν περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η απόφαση του κ. Σγουρού είναι ειλημμένη, παρά το γεγονός ότι δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο γύρω από την υποψηφιότητά του.

Διώξεις σε δύο της ΕΥΠ...για να καταλάβετε και να σας σηκωθεί η τρίχα...τι σημαίνει παρακράτος

Ο πράκτορας της ΕΥΠ και πρώην διευθυντής κατασκοπείας, Κώστας Αγγελάκης και ο συνεργάτης του, Σοφοκλής Κουκουλίτσιος, είναι, σύμφωνα με την Εισαγγελία Αθηνών, οι ηθικοί αυτουργοί για το σχέδιο ηθικής και βιολογικής εξόντωσης του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη που ξεκίνησε με τη δημοσίευση πλαστών αποδείξεων της ΕΥΠ, με τις οποίες ο εκδότης του HOT DOC εμφανιζόταν ως μισθοδοτούμενος από την

Βενιζέλος: Στηρίζουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας

Με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα συναντήθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος επισκέπτεται τα Τίρανα στο πλαίσιο της περιοδείας του στα Βαλκάνια ως προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι στο

Νέο δείπνο Καραμανλή με βουλευτές

Το βράδυ της Τετάρτης δεκαπέντε βουλευτές παρέστησαν σε δείπνο, με τον πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή στην ταβέρνα «Παλιές Αναμνήσεις», στη Ραφήνα. Τη διοργάνωση ανέλαβε ο βουλευτής Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής, ο οποίος φρόντισε για το φαγητό, αλλά και το τσίπουρο.

ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕ Ο ΣΑΚΗΣ ΜΠΟΥΛΑΣ

ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ
Έφυγε από τη ζωή έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο ο Σάκης Μπουλάς, δημοφιλής τραγουδιστής και εξαιρετικός ηθοποιός. Σε ανακοίνωσή του το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν αναφέρει: «O Αθανάσιος Μπουλάς απεβίωσε σήμερα Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014 στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Ο χαρισματικός καλλιτέχνης καθ’ όλη τη διάρκεια