Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ...

Διαψεύδει το υπουργείο Οικονομικών τα σενάρια περί του ορίου κατασχέσεων για χρέη προς το Δημόσιο από τα 1.000 στα 600 ευρώ, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν αντιμετωπίζεται τέτοιο ενδεχόμενο».
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην

"Κρίθηκε στην αποβολή"

Ο Γιάννης Μιχαλήτσος στη συνέντευξη τύπου στάθηκε
κυρίως στην αποβολή του Γιαννιώτα, η οποία άλλαξε την εικόνα του παιχνιδιού, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι η συνέχεια είναι πολύ δύσκολη και οι «κίτρινοι» θα πρέπει να σηκώσουν κεφάλι.
«Στο πρώτο ημίχρονο πραγματοποιήσαμε μια μέτρια εμφάνιση. Χάσαμε όλες τις μονομαχίες και ο Πλατανιάς ήταν καλύτερος γιατί έκανε μία-δύο φάσεις παραπάνω απ΄ εμάς. Το ματς ωστόσο

Θούλη Σιδηροπούλου: «Όποιος σπέρνει ανέμους θα θερίσει θύελλες»

thouli-9o-prosynedrioΜε διαφοροποιημένη θέση συγκριτικά με το σχέδιο των πολιτικών θέσεων που δόθηκε στη δημοσιότητα για τον προσυνεδριακό διάλογο του ΠΑΣΟΚ και αντίθετη με την εν γένει τοποθέτηση  της τωρινής ηγεσίας  σε ιδεολογικό, πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, εμφανίστηκε το Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και υποψήφια βουλευτής στις προηγούμενες εκλογές Θούλη Σιδηροπούλου στη συνεδρίαση του

Συνεδρίαση με Χρήστο Παπαστεργίου το ΠΑΣΟΚ στη Γουμένισσα



Συνεχίζονται  και εντατικοποιούνται  οι  προσυνεδριακές  διαδικασίες  για το  ΠΑΣΟΚ  Κιλκίς  καθώς   εκδηλώση  θα πραγματοποιηθεί  στη Γουμένισσα
Συγκεκριμένα : 

Γιώργος Παπαχρήστος: Στίγμα

Παπαχρήστος Γιώργος Χρ.
«Ο κλέψας του κλέψαντος»
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ τέλος οι απάτες σε αυτή τη χώρα. Και όσο και αν δεν αρέσουν σε κανέναν οι γενικεύσεις του είδους «ο κλέψας του κλέψαντος», αυτή είναι η αλήθεια! Ο,τι και να πιάσεις, λερώνεσαι. Με ό,τι και να ασχοληθείς, βρωμάει.

ΝΑ, ΓΙΑ παράδειγμα, αυτό που αποκάλυψε προχθές ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης: 37.000 αγρότες έκλεψαν 244 εκατομμύρια ευρώ με πλαστά και εικονικά τιμολόγια. Θα μου πεις, έλα μωρέ, οι καημένοι οι αγρότες δεν τα βγάζουν

Με Σαχινίδη συνεδριάζει την Κυριακή το ΠΑΣΟΚ Κιλκίς


Στο πλαίσιο των προσυνεδριακών διαδικασίων του ΠΑΣΟΚ, θα πραγματοποιηθει την Κυριακή 17/2 στις 11:30 στην Αίθουσα Εμπορικού Επιμελητηρίου Κιλκίς η Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ Κιλκίς στην οποία εισηγητής θα είναι ο Βουλευτής Λάρισας και πρώην Υπουργός οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.

Δήλωση του Οικουμενικού Πατριάρχη για την παραίτηση του Πάπα


Τη βαθύτατη λύπη του για την απόφαση του Βενέδικτου 16ουνα υποβάλει την παραίτησή του εκφράζει με γραπτή δήλωσή του ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, από την ιδιαίτερη πατρίδα του Ίμβρο όπου βρίσκεται. 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης σημειώνει ότι ο Πάπας Βενέδικτος16ος κατά τη διάρκεια της σύντομης παποσύνης του αλλά και όλα τα προηγούμενα χρόνια προσέφερε πολλά στην Εκκλησία και στον διάλογο με την Ορθοδοξία, σημειώνει δε πως η Ορθόδοξη Εκκλησία θα τον τιμά πάντα για αυτή του την προσφορά. 

«Προαιρετικό» το πτυχίο για τους διοικητές νοσοκομείων μέχρι τις… 31 Μαρτίου

 
 
Μια «νέα» εποχή για τη διοίκηση του ΕΣΥ σηματοδοτεί το διάστημα μέχρι και την Κυριακή 31 Μαρτίου, καθώς κατά την χρονική αυτή περίοδο χαμηλώνει σημαντικά ο πήχης των τυπικών προσόντων που απαιτούνται για τους διοικητές των δημόσιων νοσοκομείων.

Σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή από τον υπουργό

Ο αθλητισμός των κάφρων


Γράφει ο Αγγελος Αθανασοπουλος


Αλήθεια, πόσες, μα πόσες φορές ήθελα να γράψω αυτό το άρθρο; Ας με συγχωρήσουν οι αναγνώστες για το πρώτο ενικό πρόσωπο, δεν μου αρέσει να το χρησιμοποιώ. Μετά όμως από όσα έγιναν και πάλι την Κυριακή στον τελικό του Κυπέλλου μπάσκετ, νομίζω ότι δικαιούμαι να το κάνω, ώστε να εκφραστώ πιο ελεύθερα και να πάψουμε να χαϊδεύουμε αυτιά…

Ορισμένοι κάφροι και αλήτες λοιπόν, οι ίδιοι τους οποίους επί πολλά χρόνια κανακεύουν οι πρόεδροι και ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, έκαναν τον τελικό μπάχαλο. Τον ξεφτίλισαν για ακόμη μία φορά, ώστε όλοι όσοι μας αρέσει το μπάσκετ να σιχαθούμε.

Σοκαρισμένος ο Π. Ψωμιάδης-Βρήκε τον φρουρό του μέσα σε λίμνη αίματος


Σοκαρισμένος ο Π. Ψωμιάδης-Βρήκε τον φρουρό του μέσα σε λίμνη αίματος
Ο κ. Ψωμιάδης είχε ραντεβού μαζί του και ανησύχησε όταν ο 35χρονος πρώην φρουρός του δεν φάνηκε.
Έτσι, πήγε στο σπίτι της γιαγιάς του, όπου ζούσε τον τελευταίο καιρό και ζήτησε τα κλειδιά του διαμερίσματος που έμενε ο 35χρονος.
Το θέαμα που αντίκρισε κατά την είσοδό του ήταν σοκαριστικό: Το πρόσωπο του νεαρού άνδρα δεν διακρινόταν από τα τραύματα που προκάλεσε η σφαίρα, ενώ το όπλο ήταν ακόμα στα χέρια του.

Υπ.Οικονομικών: Αναδρομική περικοπή των βουλευτικών συντάξεων


Αναδρομικά από 1 Απριλίου 2013 θα εφαρμοστούν οι μειώσεις κατά 20% στις συντάξεις για τους βουλευτές που λαμβάνουν και δεύτερη σύνταξη ή κατά 30% εφόσον λαμβάνουν και τρίτη σύνταξη. 

Ολόκληρη η απάντηση του υπουργείου Οικονομικών: 

Παραιτήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος

Παραιτήθηκε από το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης
Σωτήρης Ζαριανόπουλος. Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος πριν λίγο, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, θα συνεχίζει να παλεύει για το καλό των εργαζομένων από άλλα μετερίζια. Αντικαταστάτης του θα είναι ο εκπαιδευτικός, Γιάννης Δελλής, επόμενος σε ψήφους στο

Η επιστολή παραίτησης του Πάπα Βενέδικτου



Ο Πάπας Βενέδικτος ανακοίνωσε ο ίδιος την απόφασή του να παραιτηθεί από την κεφαλή της Καθολικής Εκκλησίας.


Τα λόγια του στο συμβούλιο ήταν τα εξής:
«Αγαπητοί Αδερφοί,

Σας προσκάλεσα σε αυτό το συμβούλιο, όχι μόνο για τις τρεις αγιοποιήσεις, αλλά και για να σας επικοινωνήσω μια απόφαση μεγάλης σημασίας για τη ζωή της Εκκλησίας. Αφού εξέτασα επανειλημμένως ενώπιον του Θεού τη συνείδησή μου, κατέληξα στη βεβαιότητα ότι οι δυνάμεις μου, λόγω της μεγάλης ηλικίας, δεν είναι πλέον κατάλληλες για να ασκώ την παπική διοίκηση.

Μεγάλες επιδοτήσεις μέσω ΕΣΠΑ στους παραγωγούς λικέρ


Θησαυρός για τους παραγωγούς λικέρ είναι οι επιδοτήσεις μέσω ΕΣΠΑ, αφού για μία τέτοια επένδυση χαμηλού ρίσκου, ο προϋπολογισμός της επενδυτικής πρότασης κινείται μεταξύ 20.000 και 100.00 ευρώ.
Σύμφωνα με το ένθετο Επαγγελματικές Ευκαιρίες της εφημερίδας Έθνος, η παραγωγή ηδύποτων έχει χαμηλό κόστος και σημαντικά διευρυμένο περιθώριο κέρδους που ξεπερνά το 100%, ενώ το αρχικό κεφάλαιο που απαιτείται για την επιχείρηση είναι περίπου 20.000 ευρώ.

ΑΡΘΡΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ : ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ»



 


Η Ευρώπη ζει την απειλή μιας μεγάλης ιστορικής παλινδρόμησης. Το ευρωπαϊκό κεκτημένο του δεύτερου μισού του εικοστού αιώνα τίθεται υπό έντονη αμφισβήτηση και το ειρωνικό είναι ότι αυτό προέκυψε μέσα από τον συνδυασμό του πιο φιλόδοξου βήματος στην πορεία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, που είναι το ευρώ, και της αλληλοτροφοδοτούμενης χρηματοοικονομικής και δημοσιονομικής κρίσης που αντιμετωπίζεται συμπτωματολογικά και σημειακά, αλλά όχι  διαρθρωτικά.

Χρ. Μάτης: Κινδυνεύουμε με νέο Βατοπέδι στην παραλία της Θεσσαλονίκης

Επίθεση κατά της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου του Αγίου Όρους εξαπέλυσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Ενεργοί Πολίτες - Οικολογία στην Πράξη" Χρήστος Μάτης

αναφορικά με τις απειλές από μέρους της Μονής για αποζημιώσεις που αφορούν την απαλλοτρίωση ενός τμήματος οικοπέδου της Μονής στην παραλία της Θεσσαλονίκης, στο ύψος της οδού

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1 EK. ΡΩΣΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΝ ΦΕΤΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Κάθοδος Ρώσων τουριστών και επενδυτών στην ελληνική τουριστική αγορά. Φέτος πάνω από ένα εκατομμύριο θα επιλέξουν την Ελλάδα για τις διακοπές τους. Την ίδια στιγμή Ρώσοι επιχειρηματίες αγοράζουν το ένα ξενοδοχείο μετά το άλλο. Το ενδιαφέρον τους στρέφεται κυρίως σε αυτά που βρίσκονται στη λίστα των πέντε αστέρων. Στη δυναμική της ρωσικής τουριστικής αγοράς αναφέρθηκαν χθες Eλληνες και Ρώσοι ομιλητές στο

Σχέδιο ανασυγκρότησης και εξορμήσεις...



Εξορμήσεις σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος εν όψει του συντακτικού συνεδρίου του κόμματος στα τέλη του Φεβρουαρίου. Ο κ. Βενιζέλος θα έχει συναντήσεις με τοπικά στελέχη και θα συμμετέχει σε συσκέψεις με φορείς της κάθε πόλης, ενώ θα
πραγματοποιήσει και ομιλίες. Εντός της εβδομάδας πρόκειται να μεταβεί στην Πάτρα και αναμένεται να συνεχίσει με την -από την προηγούμενη εβδομάδα αναβληθείσα- επίσκεψη στο Ηράκλειο.

Εύσημα στον Κουφό από Καρλ, Λόσον

 
Το εγκώμιο του Κώστα Κουφού, έπλεξαν με δηλώσεις τους, τόσο ο προπονητής του, Τζορτζ Καρλ, όσο και ο συμπαίκτης του, Τάι Λόσον. Ο ίδιος ο τεχνικός των Νάγκετς τόνισε πως ο Κουφός, έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες και του ίδιου επισημαίνοντας: «Μεγάλο μέρος της επιτυχίας μας το χρωστάμε σε αυτόν, επειδή παίρνει την δουλειά του στα σοβαρά και έχει κάνει καλύτερη δουλειά από ότι περίμενα. Πραγματοποιεί μία καλή σεζόν.

ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΜΑ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ...

Συγκέντρωση στην κεντρική είσοδο του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης και μοτοπορεία ενάντια στη χωροθέτηση του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμάτων Ευκαρπίας πραγματοποίησαν λίγο μετά τις 4, το απόγευμα της Κυριακής, μέλη  της ομάδας "Μοτοσυκλετιστές Εν Δράσει".
Οι μοτοσυκλετιστές κατευθύνθηκαν στο χώρο κατασκευής του