Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

ΤΕΙ Σίνδου: Καταργείται το μοναδικό Τμήμα Οχημάτων στη χώρα- Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση

Διοίκηση, διδάσκοντες και σπουδαστές ενώνουν τις δυνάμεις τους
ενάντια στην απαξίωση του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης που φέρνει το σχέδιο "Αθηνά" του Υπουργείου Παιδείας. Το ΤΕΙ τελεί υπό κατάληψη από σήμερα, ενώ μεθαύριο Τετάρτη, θα πραγματοποιηθεί πορεία διαμαρτυρίας διδασκόντων και σπουδαστών.  "Καταργείται το μοναδικό στην Ελλάδα Τμήμα ανώτατης εκπαίδευσης με αντικείμενο τα οχήματα, αγνοώντας τις ανάγκες της αγοράς που επί σειρά  ετών  καλύπτει  με  αποφοίτους  του Τμήματος Οχημάτων, σημαντικές θέσεις στελεχών, όπως σε τεχνικές

Βγήκε από το νοσοκομείο ο Βενιζέλος

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξήλθε σήμερα από τη κλινική "Άγιος Λουκάς" της Θεσσαλονίκης

και επανήλθε  στις δραστηριότητες του.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετέβη χθες στην κλινική όπου και παρέμεινε για μία ημέρα προκειμένου να υποβληθεί για πλήρη γαστρεντερολογικό και καρδιαγγειακό έλεγχο.

Πρωτογενές ισοζύγιο: Πλεόνασμα ύψους 434 εκατ. ευρώ το 2012 Εναντι ελλείμματος 3,5 δισ. την αντίστοιχη περίοδο του 2011





 
Πρωτογενές ισοζύγιο: Πλεόνασμα ύψους 434 εκατ. ευρώ το 2012
 
Τα ταμειακά στοιχεία για το πρωτογενές ισοζύγιο (δηλαδή αυτό χωρίς τις δαπάνες για τόκους) της γενικής κυβέρνησης, σε μη ενοποιημένη βάση, εμφανίζουν ένα πλεόνασμα της τάξεως των 434 εκατ. ευρώ το δωδεκάμηνο του 2012, έναντι ελλείμματος 3,5 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2011, σύμφωνα με όσα δήλωσε τη Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας.
Από τον περασμένο Οκτώβριο, σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, οι

Ομιλία στην Κύπρο: "Χρειάζεται όραμα η έξοδος από την κρίση"

Capital Vision SpeechΗ έξοδος από την κρίση είναι ένα τιτάνιο έργο, θέλει ειλικρίνεια απέναντι στους πολίτες και όραμα που θα τους συστρατεύσει σε μια εθνική αποστολή, είπε η Ελληνίδα πολιτικός Αννα Διαμαντοπούλου, προσθέτοντας πως "η Ελλάδα χρειάζεται την Εθνική Ελλάδος και η Κύπρος την Εθνική Κύπρου".

Σε αργία πρώην δήμαρχος


Σε αργία πρώην δήμαρχοςΣε αργία τέθηκε σήμερα ο επί σειρά ετών δήμαρχος Αρκαλοχωρίου και νυν δημοτικός σύμβουλος Μινώα Πεδιάδας, Χ. Γιαννόπουλος, μετά την δικαστική απόφαση που τον έκρινε ένοχο ως ηθικό αυτουργό σε ψευδή βεβαίωση. Η απόφαση του δικαστηρίου ελήφθη στα τέλη Οκτωβρίου του 2012 και έτσι σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης

ΠΑΣΟΚ: Άμεση διερεύνηση των καταγγελιών για κακοποίηση των συλληφθέντων

pasok-amesi-diereunisi-ton-kataggelion-gia-kakopoiisi-ton-syllifthenton«Κάθε καταγγελία για κακοποίηση των κρατουμένων πρέπει να διερευνηθεί ταχύτατα και ενδελεχώς από τις αρμόδιες δικαστικές και αστυνομικές αρχές, να εκδοθούν άμεσα τα σχετικά πορίσματα και να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του για την υπόθεση των συλληφθέντων στην Κοζάνη.

3 μνηστήρες για το Μακεδονία Παλλάς


3 μνηστήρες για το Μακεδονία Παλλάς

Τρεις προσφορές κατατέθηκαν στον ανοικτό διαγωνισμό του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για την 12μηνη μίσθωση του Μακεδονία Παλλάς, η αποσφράγιση των οποίων έγινε σήμερα.
Σύμφωνα με το kerdos.gr, πρόκειται για τις εταιρίες Black & White που κατέθεσε προσφορά μηνιαίου μισθώματος 95.000 ευρώ, Aenaos με προσφορά 81.000 ευρώ και Grecotel με προσφορά

ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΨΕΥΤΟΔΙΛΛΗΜΑΤΑ

Γράφει ο "Πράσινος Βηματοδότης"Ψευτοδίλληματα χαρακτηρίζουν διάφορα στελέχη τα ερωτήματα που μπαίνουν τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τη συμμετοχή ή όχι του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση. Το εν λόγω ζήτημα είναι υπαρκτό αλλά γεννά πολλά. ερωτήματα η ένταση με την οποία τίθεται στην επικαιρότητα. Τα στελέχη αυτά κάνουν λόγο για την δημιουργία μιας ιδιότυπης μάχης χαρακωμάτων, από την οποία επιδιώκονται

Ενα βήμα πίσω από όλους στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ…



Με αμοιβαίες υποχωρήσεις και «αναγκαστική» συμφωνία σε θεμελιώδεις πολιτικές δεσμεύσεις, όπως η κατάργηση-καταγγελία του μνημονίου και η επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης, αλλά και ενδείξεις περί του ότι καμία εσωκομματική πλευρά δεν είναι διατεθειμένη σε αυτήν την συγκυρία να τραβήξει το σχοινί και να προξενήσει εσωκομματική κρίση, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής η συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.
Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία

Βάζουν και θέμα ονόματος οι Νεολαίοι ΠΑΣΟΚ

Την πρώτη της συνεδρίαση είχε χθες η Γραμματεία της ΚΟΕΣ της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ, συζητώντας κυρίως για διαδικαστικά θέματα, από το στήσιμο των καλπών ανά καλλικρατικό δήμο, ως τα ζητήματα οργάνωσης στην πορεία προς το συνέδριο.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως είχε το ζήτημα που τέθηκε –και μάλιστα από την πλευρά της σημερινής πλειοψηφίας- περί αλλαγής φυσιογνωμίας, συμβόλων και ονόματος, προκαλώντας

Καρκίνος Παχέος Εντέρου: πως μπορούμε να περιορίσουμε τον κίνδυνο εμφάνισης;

Γράφει ο Φώτης Αρχοντοβασίλης M.D, PhD Γενικός Χειρουργός – Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών – Εξειδικευμένος στη Χειρουργική παθολογία του Παχέος εντέρου -Εξειδίκευση στη Λαπαροσκοπική Χειρουργική του παχέος εντέρου -Πιστοποιημένος console Surgeon, εξειδίκευση στη Ρομποτική Χειρουργική
Είναι ο συχνότερος σπλαγχνικός καρκίνος και η τρίτη συχνότερη μορφή νεοπλασίας παγκοσμίως. Εμφανίζεται κυρίως στις αναπτυγμένες χώρες. Η επίπτωση της νόσου

Ερώτηση Κακλαμάνη προς Στουρνάρα για τη φορολογία ακινήτων

Επίκαιρη ερώτηση έκανε ο βουλευτής Β’ Αθήνας, Απόστολος Κακλαμάνης, στον υπουργό Οικονομικών για τη φορολογία των ακινήτων.

«Οι “δοκιμαστικές” της κοινής γνώμης διαρροές του οικονομικού επιτελείου για την επικείμενη υπερφορολόγηση των ακινήτων μαρτυρούν απουσία όχι μόνο πολιτικής και κοινωνικής, αλλά και οικονομικής ανάλυσης. Προοιωνίζονται, απλώς, αψυχολόγητα και αντικοινωνικά μέτρα και, ταυτοχρόνως, αναποτελεσματικά για τα δημόσια ταμεία. Ό,τι ακριβώς χαρακτηρίζει το βλακώδες μέτρο της υπερφορολόγησης του

Επίδομα σε ελεύθερους επαγγελματίες...




Από τον Μάρτιο αρχίζει η καταβολή επιδόματος ανεργίας στους επαγγελματίες που διέκοψαν τη δραστηριότητά τους. Απαραίτητες προϋποθέσεις είναι να μην αυτοαπασχολούνται και να μην παίρνουν σύνταξη.

Το πράσινο φως για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε περίπου 20.000 ελεύθερους επαγγελματίες ανάβει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Η Παυλίνα Νάσιουτζικ μιλάει για τον γιο της

 
 
Για τη ζωή της αλλά και το πώς μεγάλωσε τον γιο της Νικόλαο, ο οποίος συνελήφθη για τη ληστεία στο Βελβεντό, έχει μιλήσει η διάσημη συγγραφέας Παυλίνα Νάσιουτζικ.
Η ίδια σε συνέντευξή της σε κυπριακό περιοδικό (στον «Φιλελεύθερο» της Κύπρου, ένθετο «Υστερόγραφο», τον Ιούλιο του 2008) μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε όταν σε πολύ νεαρή ηλικία βρέθηκε αντιμέτωπη με το γεγονός ότι ο πατέρας της κατηγορήθηκε για ένα ειδεχθές έγκλημα.

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ...

Κλειστό θα είναι από αύριο «μέχρι της τελικής επίλυσης του θέματος», με απόφαση του συμβουλίου του, το «Αλεξάνδρειο» ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, μετά τις ανακοινώσεις των συλλόγων προσωπικού και φοιτητών για την «επ΄ αόριστον» κατάληψη του Ιδρύματος σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συγχωνεύσεις και τη μεταφορά τμημάτων σε άλλες πόλεις, που προβλέπει ο νέος εκπαιδευτικός

ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ...

Μια τεράστια Ελληνική σημαία εμβαδού 100 τ.μ. έφτιαξαν οι νέοι των Προμάχων Αλμωπίας στην κορυφογραμμή του χωριού, που βρίσκεται στον νομό Πέλλας.
Όλα οργανώθηκαν μέσω της  ομάδας των νέων στο διαδίκτυο, και με την νεανική τους ορμή, κατάφεραν να εντυπωσιάσουν άπαντες.
Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και τα παιδιά με συλλογικότητα