Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Της Νάντιας Γιαννακοπούλου : Θα γίνει της Κορέας;

Όταν μία κυβέρνηση αρχίζει να νιώθει ότι η παραμονή της στην εξουσία απειλείται, βάζει μπροστά τα «μεγάλα μέσα». Όταν η κοινή γνώμη στρέφεται εναντίον της, μόνος τρόπος «επιρροής» που της απομένει είναι ο έλεγχος των ΜΜΕ, ο περιορισμός της ελευθερίας της έκφρασης, η υπονόμευση των θεσμών.
Έχει καταστεί πλέον σαφές ότι η κατάφωρα αντισυνταγματική παρέμβαση στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών ήταν μόνο η αρχή. Μετά τις ασύλληπτες

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ : Ανένδοτος για την Εθνική Συνεργασία. Γενναιότητα για την ανασυγκρότηση του Κέντρου και της Σοσιαλδημοκρατίας.

Η χώρα, η οικονομία και η κοινωνία ζουν σε ένα διαρκές αδιέξοδο. Η κυβέρνηση αδυνατεί να αναστρέψει την πορεία, αντιθέτως επιταχύνει την πτωτική  της  τάση.
Η Αξιωματική αντιπολίτευση, που τόσο φώναξε για τον τρόπο που έχασε την εξουσία, τρομάζει στην ιδέα μην την επανακτήσει γρήγορα

Αλλαγή της ρύθμισης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στη ΔΕΗ προανήγγειλε ο Σκουρλέτης

Αλλαγή της ρύθμισης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στη ΔΕΗ προανήγγειλε ο Σκουρλέτης - ΒΙΝΤΕΟΕυνοϊκότερη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στη ΔΕΗ προανήγγειλε  ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.
"Έχουν γίνει κάποια βήματα χρειάζονται ακόμη περισσότερα" είπε κάνοντας λόγο για ένα πολύ μεγάλο ζήτημα. Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι από τη νέα διοίκηση της ΔΕΗ "υπήρξε νέος

Πόσο μειώνονται οι συντάξεις και ποιοί χάνουν το ΕΚΑΣ

- Ποιοι χάνουν από 400 ως 600 ευρώ από τη σύνταξή τους
- Δεδομένες οι μειώσεις στις επικουρικές, κίνδυνος για τις κύριες άνω των 1.200 ευρώ
- Χωρίς ΕΚΑΣ μένουν 60.000 δικαιούχοι, μισό το μέρισμα του Δημοσίου
Μειώσεις παντού περιλαμβάνει το νέο Ασφαλιστικό για το σύνολο

ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΞΑΝΑ Η ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ - ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ...

Σε ύφεση φαίνεται να επέστρεψε η μεταποιητική δραστηριότητα στην Ελλάδα 
το Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που κοινοποίησε σήμερα η Markit Economics.

Συγκεκριμένα ο εποχικά προσαρμοσμένος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών για τον τομέα μεταποίησης στην Ελλάδα

Του Γ. Λακόπουλου : Τα τέσσερα λάθη του Κυριάκου Μητσοτάκη

Οι δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αν γίνουν τώρα οι εκλογές. Αλλά όσοι στηρίχθηκαν στις δημοσκοπήσεις τα τελευταία χρόνια απογοητεύτηκαν. Το εγχώριο σύστημα πολιτικών προγνώσεων μέσω ερευνών των διαθέσεων της κοινής γνώμης λειτουργεί με τις ίδιες παθογένειες που λειτουργούν τα πράγματα στο σημείο που συναντώνται η πολιτική, το χρήμα και οι φιλοδοξίες. Συνεπώς αν πρέπει να

Ολα τα ονόματα στις κρίσεις των ανώτατων αξιωματικών - Ποιοι αποστρατεύονται, ποιοι παραμένουν

Ανακοινώθηκαν από το ΓΕΕΘΑ επίσημα τα αποτελέσματα της συνεδρίασης του ΣΑΓΕ, για τις ετήσιες κρίσεις των Ανωτάτων αξιωματικών.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Άγρια κόντρα Τατσόπουλου - Χατζηνικολάου για τη συνέντευξη Τσίπρα

Κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον Πέτρο Τατσόπουλο και τον Νίκο Χατζηνικολάου, με αφορμή την συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο δημοσιογράφο.
Αρχικά, ο κ. Τατσόπουλος σχολίασε επικριτικά τον κ. Χατζηνικολάου για τη χθεσινή συνέντευξη μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, αφήνοντας αιχμές πως δεν έφερε σε δύσκολη θέση

Στο 424 νοσηλεύεται υπαξιωματικός που τραυματίστηκε στο στρατόπεδο της Χαλκηδόνας στη Θεσσαλονίκη

Ένας υπαξιωματικός τραυματίστηκε στο 786 Τάγμα Μεταφορών στη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών επί οχήματος.

Όπως αναφέρει το ΓΕΣ σε ανακοίνωσή του, ο υπαξιωματικός διεκομίσθη άμεσα στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου

Σκοπιανός ΥΠΕΞ: Θα μπορούσαμε να ανοίξουμε τα σύνορα, αλλά η Ε.Ε. είναι αντίθετη

Σκοπιανός ΥΠΕΞ: Θα μπορούσαμε να ανοίξουμε τα σύνορα, αλλά η Ε.Ε. είναι αντίθετηO υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Πόποσκι υπεραμύνθηκε σήμερα της απόφασης των Σκοπίων να κάνουν χρήση δακρυγόνων για να εμποδίσουν τη διέλευση μεταναστών και προειδοποίησε ότι οι αυξανόμενες εντάσεις στα Βαλκάνια μπορεί να προκαλέσουν συγκρούσεις.

Γεννηματά στον Τσίπρα: Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό, κεφάλα

Με αυτή τη λαϊκή παροιμία θέλησε να απαντήσει στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και σε όσα είπε περί ΠΑΣΟΚ που πηγαίνει «αγκαζέ» με τη Δεξιά, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.
Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Creta TV, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης,

Μητσοτάκης και Λεβέντης δεν δίνουν στον Τσίπρα εξουσιοδότηση για βέτο

mitsotakis-leventisΜπορεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός βέτο στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό, ωστόσο όπως φαίνεται δεν θα έχει τη συναίνεση της αντιπολίτευσης.
Τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Βασίλης Λεβέντης δεν δείχνουν διατεθειμένοι να δώσουν εξουσιοδότηση για βέτο στον Αλέξη Τσίπρα.
ΝΔ: Ο Μητσοτάκης θα βάλει βέτο στο βέτο του Τσίπρα

Ποτάμι: ’Ίσως ψήσει και... καφέ στον διάβολο ο Τσίπρας

Ποτάμι: ’Ίσως ψήσει και... καφέ στον διάβολο ο Τσίπρας Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε το Ποτάμι με αφορμή την χθεσινή του συνέντευξη, κατηγορώντας τον για έλλειψη αξιοπιστίας, ενώ υπογραμμίζει ότι θα πρέπει να πάψει να ''προκαλεί και να διχάζει''.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κινήματος:

ΠΑΣΟΚ : Η αναξιοπιστία στο μεγαλείο της

Ο κ. Τσίπρας στην χθεσινή του συνέντευξη επανέλαβε τον εαυτό του. Με πολλές αντιφάσεις, δήθεν αστειάκια και πολλά ψέματα, αναφέρει το ΠΑΣΟΚ σχετικά με τη χθεσινή συνέντευξη του Πρωθυπουργού.
Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ ο Αλ. Τσίπρας μας «πληροφόρησε» επίσης ότι:

Πτολεμαΐδα: Κλείνει η παθολογική κλινική και τα επείγοντα λόγω έλλειψης γιατρών

«Από σήμερα, 1η Μαρτίου 2016, θα παραμείνουν κλειστά τα ΤΕΠ του Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας καθώς και η Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου».
Αυτό γνωστοποιεί με ανακοίνωσή του, ο εκτελών χρέη διοικητή του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας Χρήστος Κατσίνας.

Καμπανάκι Προβόπουλου: Τέταρτο Μνημόνιο δεν θα υπάρξει

kampanaki-probopoulou-tetarto-mnimonio-den-tha-uparkseiΣτη ρητή προειδοποίηση ότι «τέταρτο Μνημόνιο δεν θα υπάρξει» και ότι «οποιαδήποτε αδυναμία ή αποτυχία μοιραία θα μας οδηγήσει σε εθνικές περιπέτειες», προχώρησε το βράδυ της Δευτέρας ο τέως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος.

Σήμερα καταβάλλονται οι συντάξεις του ΟΓΑ

Σήμερα θα καταβληθεί η σύνταξη μηνός Μαρτίου 2016 σε 665.598 συνταξιούχους του ΟΓΑ με πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή λογαριασμούς ΕΛ.ΤΑ., που έχουν επιλέξει για την πληρωμή των συντάξεων.

Η χρηματοδότηση των επενδύσεων και των εξαγωγών στην ατζέντα της συνάντησης ΣΕΒ - EBRD

Η διαμόρφωση μιας εθνικής στρατηγικής για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση όλων των σύγχρονων χρηματοδοτικών εργαλείων που διαθέτει η Ε.Ε. αποτελεί σήμερα τον πλέον κρίσιμο παράγοντα ταχύτερης οικονομικής ανάκαμψης και δημιουργίας βιώσιμων θέσεων εργασίας.

Πως σχολιάζει το Ποτάμι την παραίτηση Θεοχάρη

Ως αναμενόμενη εξέλιξη χαρακτηρίζουν στο Ποτάμι την παραίτηση του Χάρη Θεοχάρη από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος.
«Έτσι κι αλλιώς, μετά το συνέδριο θα άλλαζαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι», ανέφεραν σε ένα πρώτο σχόλιο για την απόφαση του

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας πρωθυπουργός των capital controls και των κλειστών συνόρων

Δριμεία επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ για το προσφυγικό.
Η αίσθηση των πολιτών είναι πως η χώρα αγγίζει πλέον το σημείο μηδέν, όμως ο μόνος που δεν το καταλαβαίνειείναι ο

Νόμος Δένδια: Ανοιχτός για ρυθμίσεις «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων έως 31 Μαρτίου

imerisia_LARGE_t_1061_44364623_type13031.jpgΈνα μήνα περιθώριο έχουν όσοι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες βρίσκονται με «κόκκινα δάνεια» για να κάνουν χρήση των διατάξεων του νόμου Δένδια.
Στις 31 Μαρτίου λήγει η προθεσμία υπαγωγής στο νόμο και ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί για το τι θα γίνει με τα επιχειρηματικά δάνεια, καθώς το θέμα βρίσκεται

Παραίτηση Θεοχάρη από τη θέση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Ποταμιού

theoxaris-708_0.jpgΤην παραίτησή του από τη θέση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Ποταμιού υπέβαλε ο Χάρης Θεοχάρης με επιστολή του στον επικεφαλής του κόμματος, Σταύρο Θεοδωράκη.
Στην επιστολή του ο κ. Θεοχάρης εκφράζει την απογοήτευσή για το γεγονός ότι στο συνέδριο του κόμματος δεν πάρθηκαν «αποφάσεις για την

Υπάρχει λύση στο ελληνικό πρόβλημα; Πώς απαντούν Βενιζέλος, Κατρεμέρ, Προβόπουλος, Χωμενίδης

Την πρώτη δημόσια εκδήλωση πραγματοποίησε το βράδυ στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Γαλλικού Ινστιτούτου, ο όμιλος προβληματισμού e-kyklos με θέμα: «Υπάρχει λύση στο ελληνικό πρόβλημα;».Ομιλητές ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος που συντόνισε την

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ : ΤΟ MEA CULPA ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΝ "ΕΝΙΚΟ" ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ "ΑΙ ΕΙΔΟΙ ΜΑΡΤΙΟΥ"

Τράβηξα την αντιμνημονιακη στρατηγική μέχρι τα άκρα, το δημοψηφισμα.
Μόλις κατάλαβα ότι, αν συνέχιζα θα έκανα κακό στην χώρα, συμβιβαστηκα και υπέγραψα μνημόνιο.
Θεωρώ θετική την ομολογία Τσιπρα, για το αδιέξοδο της αντιμνημονιακης του στρατηγικής.
Το ίδιο έκανε και ο Σαμαράς, με το mea culpa, της δικής του

Μιχάλης Καρχιμάκης : Θέλει αρετή και τόλμη η απόδοση της πραγματικής δικαιοσύνης .



Επειδή πολυ συζήτηση εχει αναπτυχθεί για την διαφάνεια ,τα φαινόμενα διαφθοράς,την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος ,
που πέρα απο την ηθική διάσταση 
οι επιπτώσεις τους,δημιουργούν 
συνθήκες άνισης μεταχείρισης στους ποιο αδύναμους ,
στέρηση δημοσίων εσόδων,
αλλα και συμπεριφορές αναπαραγωγής των φαινομένων αυτών .

"Να το κάψουμε" - Όσα ακούστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο Πέλλας πριν τη φωτιά στο στρατόπεδο στα Γιαννιτσά

Αίσθηση προκαλούν τόσο το κλίμα που επικράτησε στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Πέλλας στη συνεδρίαση της 26ης Φεβρουαρίου, όσο και αυτά που ακούστηκαν λίγο πριν την πυρκαγιά που κατέστρεψε ολοσχερώς το στρατόπεδο Φιλιππάκου στα Γιαννιτσά το οποίο προοριζόταν για κέντρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων.

Συνετρίβη ρωσικό μαχητικό - Νεκρός ο πιλότος

Συνετρίβη ρωσικό μαχητικό - Νεκρός ο πιλότοςΤο υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε τη συντριβή ενός μαχητικού αεροσκάφους Su-25, στην περιοχή της Σεβαστούπολης.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο πιλότος του μαχητικού έχασε τη ζωή του.