Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Γιώργος Φραγγίδης: Με σεβασμό και αλληλεγγύη στις προσπάθειες αυτών που βρίσκονται στη πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και υπαίθριες δραστηριότητες
«Με σεβασμό και αλληλεγγύη στις προσπάθειες αυτών που βρίσκονται στη πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού»Την ώρα που κορυφώνεται η πανδημία στη παγκόσμια κοινότητα, οι επαγγελματίες υγείας του ΕΣΥ δίνουν πραγματική μάχη κατά του κορωνοϊού.

Καταβάλλοντας προσπάθειες πολύ πάνω από τις δυνατότητες τους, με στοιχειώδη μέτρα ατομικής προστασίας, αποτελούν σημαντικό φύλακα για τις ανθρώπινες ζωές.

Συνδετικός κρίκος στη γραμμή άμυνας είναι και οι εργαζόμενοι του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι" με συμβουλευτική και ψυχολογική
υποστήριξη, νοσηλευτική φροντίδα, οικογενειακή βοήθεια και συντροφιά.

Λάρισα: Δεκάδες κρούσματα σε οικισμό Ρομά - Κίνδυνος ραγδαίας εξάπλωσης

LIVE: Οι τελευταίες εξελίξεις για τον κορονοϊό - EcozenΔυσάρεστα είναι τα νέα μετά την ιχνηλάτηση των επαφών 32χρονου Ρομά από τη Λάρισα ο οποίος είχε βρεθεί θετικός στον κορονοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, από τα 29 δείγματα που ελήφθησαν από τον οικισμό που ζει

Γεννηματά: "Η Ευρώπη χρειάζεται αλλαγή πορείας τώρα"

Αναφερόμενη στη συνεδρίαση του Eurogroup, η Φώφη Γεννηματά πως στην Ελλάδα επιβάλλεται σθεναρή κοινή στάση για την υποστήριξη των αναγκαίων τολμηρών αποφάσεων.

ΟΑΕΔ: Τι αλλάζει από τις 15 Απριλίου για τις e- υπηρεσίες

Υποχρεωτικές θα είναι από την Τετάρτη, 15 Απριλίου του 2020 όλες οι e-υπηρεσίες του ΟΑΕΔ προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του κορονοϊού, όπως αποφάσισε η διοίκηση του Οργανισμού.

Τηλεδιάσκεψη Τσίπρα με αγροτικούς φορείς: Άμεση η ανάγκη παροχής μικροπιστώσεων

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, είχε σήμερα τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους των αγροτικών φορέων από τους τομείς της αλιείας, της κτηνοτροφίας και των γεωργών.

Νίκος Κοτζιάς : Χρειάζεται σήμερα η πολιτική, η δημοκρατία και η κριτική;

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η εποχή απαιτεί την υποταγή στις δεξιές πρακτικές και θεωρίες. Την υποταγή στην αντίληψη ότι τάχα οι επιστήμες είναι σε κάθε τους μορφή "αταξικές" και αντικειμενικές. Ότι δεν υπάρχουν στις επιστήμες διαφορετικές απόψεις και σχολές, που καθιστούν αναγκαία τη συζήτηση και την κριτική.

Κορονοϊός: 3 νεκροί σε μια μέρα, 86 στο σύνολο - 71 νέα κρούσματα, 79 στις ΜΕΘ

Στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού προχώρησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας. Σύμφωνα με τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας, 3 ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους με αποτέλεσμα να

Πανελλήνιες 2020: Τι αλλάζει στην εξεταστέα ύλη -Η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας

Ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας η αναπροσαρμογή της εξεταστέας ύλης των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2020.Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, η εξεταστέα ύλη θα είναι αυτή που είχε διδαχθεί μέχρι και το κλείσιμο των σχολείων στις 11 Μαρτίου.

Πρόστιμο 250.000 ευρώ σε εταιρεία για αυθαίρετες χρεώσεις από πενταψήφια τηλέφωνα

Διοικητικό πρόστιμο 250.000 ευρώ επέβαλε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην εταιρεία DIMOCO GREECE Μονοπρόσωπη ΙΚΕ.

Αμκε Αντικρίση ; Οι επώνυμοι στη μάχη κατά του Κορόναϊού

Οι επώνυμοι στη μάχη κατά του Κορόναϊού. Με πρωτοβουλία της κοινωνικής οργάνωσης Αντικρίση οι (με αλφαβητική σειρά): Ζέτα Δούκα, Νατάσσα Καραμανλή, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Λευτέρης Πανταζής, Μαρία Σκουλά, Πέγκυ Σταθακοπούλου, Γιώργος Τσούκαλης, Άγγελος Χαριστέας και Παυλίνα Χαρέλα, ζητούν από το κοινό, ο καθένας με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο να

Γιάννης Μαγκριώτης : Η κρίση του κορονοιού αποκαλύπτει προκλητικές ανεπάρκειες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάθεται και εσωτερικός χώρος

«Χθες 8/4/20 ο Τζιτζικώστας πραγματοποίησε διαδικτυακή σύσκεψη με εκπροσώπους των επιμελητηρίων της Κεντρικής Μακεδονίας και ανακοίνωσε δέσμη μέτρων για την υποστήριξη των ΜΜΕ», αναφέρει το δελτίο Τύπου τηςΠεριφέρειας και συνεχίζει με τις τέσσερις δέσμες που προτείνει, ζητώντας να τις μελετήσουν και να του πουν τις απόψεις τους.

"Μπλόκο" στην έξοδο του Πάσχα με drones και διόπτρες - Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.

"Μπλόκο" σε όσους επιχειρήσουν να ταξιδέψουν παρά τα μέτρα για τον περιορισμό του κορονοϊού, που βρίσκονται σε ισχύ, θα βάλει η ΕΛ.ΑΣ. ενόψει του ΠάσχαΤο "σφράγισμα" κάθε νομού, κάθε παραδρόμου και παρακαμπτήριου και επαρχιακού δρόμου σε 24ωρη βάση με μπάρες νερού, με περιπολικά και

Θεσσαλονίκη: Συναγερμός στο νοσοκομείο "Άγιος Παύλος" μετά από κρούσμα κορωνοϊού

Συναγερμός σήμανε από το βράδυ της Τετάρτης στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» της Θεσσαλονίκης, όταν 32χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν για μέρες με χρόνιο νόσημα, βρέθηκε θετική στον κορονοϊό. Όταν εισήχθη στο νοσοκομείο η γυναίκα ήταν απύρετη, ωστόσο, το βράδυ της Τετάρτης ανέβασε κάποια δέκατα. 

Η τρύπα στον Βόρειο Πόλο που αναστάτωσε τους επιστήμονες – Τι σημαίνει για την ατμόσφαιρα;

Η τρύπα στον Βόρειο Πόλο που αναστάτωσε τους επιστήμονες - Τι ...
Οι επιστήμονες Γερμανικού Αεροδιαστημικού Κέντρου, παρατήρησαν μια μεγάλη τρύπα στον Βόρειο Πόλο, η οποία θα διαρκέσει 3 έως 4 μήνες. Σύμφωνα με τους επιστήμονες αυτή δημιουργήθηκε εξαιτίας των ψυχρών ανέμων.

Βαρουφάκης: Η κυβέρνηση να θέσει βέτο στο Eurogroup

Σύσταση προς την κυβέρνηση να θέσει βέτο στην σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup απηύθυνε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης, σημειώνοντας ότι «εάν η κυβέρνηση συμφωνήσει, θα έχει βάλει ταφόπλακα σε όποιες ελπίδες ανάκαμψης της χώρας».

Μητσοτάκης για τουρισμό: Στόχος να περιορίσουμε τις αρνητικές συνέπειες

Κυβερνητική προτεραιότητα ο περιορισμός των επιπτώσεων στον Τουρισμό, σύμφωνα με όσα είπε ο πρωθυπουργός σε τηλεδιάσκεψη με κυβερνητικά στελέχη και φορείς του κλάδου.

Μεγάλη Εβδομάδα: "Οι πιστοί να παραμείνουν σπίτι", λέει τώρα η Ιερά Σύνοδος

Ειδήσεις, νέα και όλη η έκτακτη επικαιρότητα από την Ελλάδα και ...Ανοικτές θα είναι οι εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα για 2 ώρες μετά την τέλεση των ακολουθιών, ενώ τη Μεγάλη Παρασκευή, οι ιεροί ναοί θα παραμείνουν ανοικτοί για 4 ώρες. Διευκρινίσεις μετά τις αντιδράσεις από τον εκπρόσωπο Τύπου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το νέο πρόγραμμα για την αυτοδιοίκηση: Οι επτά προτεραιότητες – χρηματοδότηση 2,5 δισ. – 40.000 νέες θέσεις εργασίας

Το νέο πρόγραμμα για την αυτοδιοίκηση: Οι επτά προτεραιότητες ...«Πανίσχυρο εργαλείο» στα χέρια της αυτοδιοίκησης χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος το νέο πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης, που παρουσίασε σήμερα.

Κύκλος Ιδεών: Διαδικτυακή συζήτηση για τον κορωνοϊό, τις αντοχές της ελληνικής οικονομίας και την επόμενη ημέρα


Δείτε ζωντανά την διαδικτυακή εκδήλωση του ΚΥΚΛΟΥ ΙΔΕΩΝ με θέμα: «Η πανδημία και οι αντοχές της ελληνικής οικονομίας- Η επόμενη ημέρα».
Συζητούν οι:

Τι εκνεύρισε τον Αλέξη Τσίπρα

Η περιορισμένη προβολή του ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ, κυρίως τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια όχι μόνο δεν έχει περάσει απαρατήρητη από την Κουμουνδούρου αλλά αναμένεται να αποτελέσει θέμα συγκεκριμένων τοποθετήσεων συλλογικά από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Αυξήθηκαν τα φέσια του Δημοσίου προς τους ιδιώτες τον Φεβρουάριο



Στο ποσό των 1,539 δισ. ευρώ αυξήθηκαν οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα τον Φεβρουάριο του 2020 έναντι του ποσού των 1,426 δισ. ευρώ στο οποίο ανέρχονταν τον προηγούμενο μήνα Ιανουάριο,όπως προκύπτει από σχετικά στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.

Ανοιχτές οι εκκλησίες για 4 ώρες τη Μεγάλη Παρασκευή - Τι ισχύει για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Ανοιχτές για λίγες ώρες θα παραμείνουν οι εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα. Τι ορίζει η σχετική εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου, τι προβλέπεται για τη Μεγάλη Παρασκευή.

Τζανακόπουλος: Εγκληματικό αν δεν χρησιμοποιηθεί το μαξιλάρι ρευστότητας

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος μίλησε για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού, στον realfm 97,8 και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου. Μάλιστα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «σε ό,τι αφορά τα μέτρα πρόληψης, δηλαδή την

Βήμα- βήμα το "πάγωμα" δανείων – Ποιοι και πώς δικαιούνται την αναστολή πληρωμών

Τους τρόπους με τους οποίους μπορούν τα φυσικά πρόσωπα (ιδιώτες, μικρές επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες) που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού και είναι δικαιούχοι των 800 ευρώ, να λάβουν την τρίμηνη αναστολή πληρωμής των δανείων τους (στεγαστικά, καταναλωτικά, αλλά και