Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Κορονοϊός: 3.616 νέα κρούσματα, υψηλά νούμερα στην Αττική - 739 οι διασωληνωμένοι - 76 νεκροί σε 24 ώρες

Σε υψηλά επίπεδα παραμένουν τα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού, όπως και ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών και των θανάτων, το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Τετάρτης.

Πανεπιστήμια: Τι θα γίνει με την πρακτική άσκηση φοιτητών

Θέματα που αφορούν στην πρακτική άσκηση φοιτητών  των ΑΕΙ ρυθμίζει απόφαση του υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Άγγελου Συρίγου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση (αρθμ.πρωτ.36148/Ζ1/31-3-21) :

Έκτακτη κρατική οικονομική ενίσχυση στην Εκκλησία με σφραγίδα Κεραμέως

Σύμφωνα με την τροπολογία που θα ψηφιστεί στη Βουλή, η έκτακτη επιχορήγηση θα είναι αφορολόγητη και ακατάσχετη. Δεν αποσαφηνίζεται το συνολικό ποσό.

ΠΟΥ: Ασφαλή τα κινεζικά εμβόλια Sinopharm και Sinovac

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σημειώνει ότι τα κινεζικά εμβόλια των Sinopharm και Sinovac, είναι αποτελεσματικά κατά του κορονοϊού.

Παράταση για την πληρωμή της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς στον ΕΛΓΑ

Παράταση δόθηκε την Τετάρτη (31/3) στην καταβολή της ασφαλιστικής εισφοράς στον ΕΛΓΑ με την εν λόγω κίνηση να αποτελεί «ανάσα» για πολλούς γεωργούς και κτηνοτρόφους

Εμβολιασμοί εκπαιδευτικών από τις 2 Απριλίου – Εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας

Ενεργοποιείται την Παρασκευή 2 Απριλίου η διαδικασία ειδοποίησης των εκπαιδευτικών, μέσω της Ομάδας Συντονισμού Εμβολιασμών, για την αναπλήρωση αδιάθετων δόσεων εμβολίων στα αντίστοιχα εμβολιαστικά κέντρα.

Βραβείο Turing: Οι δύο νικητές του φετινού «Νόμπελ Πληροφορικής»

Η διεθνής Ένωση Υπολογιστικών Μηχανών (Association of Computing Machinery-ACM) ανακοίνωσε ότι το βραβείο «Turing 2020», γνωστό και ως «Νόμπελ» Πληροφορικής, απονέμεται