Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Η πιο εντυπωσιακή σπηλιά του κόσμου



Ονομάζεται Reed Flute Cave, βρίσκεται στην Κίνα, έχει μήκος 240 μέτρα και η ηλικία της «αγγίζει» τα 180 εκατομμύρια έτη! Το όνομά της το πήρε από τα καλάμια που φυτρώνουν μέσα της από τα οποία φτιάχνονται φλογέρες.

Φθαρμένη από τον χρόνο και το νερό, η σπηλιά αποτελεί «ατραξιόν» για τους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα και θέλουν να απολαύσουν έναν κόσμο γεμάτο σταλακτίτες, βραχώδεις κολόνες και πέτρινους σχηματισμούς.

Στις φωτογραφίες που θα δείτε, ο κατάλληλος φωτισμός μετατρέπει την όλο τοποθεσία σε ένα φαντασμαγορικό θέαμα.

Σημαίες που ανοίγουν την όρεξη...



Στο Παγκόσμιο φεστιβάλ φαγητού του Σύδνεϋ, οι διοργανωτές είχαν την πρωτότυπη ιδέα να φτιάξουν τις σημαίες των χωρών που συμμετείχαν χρησιμοποιώντας τρόφιμα από την κάθε χώρα.Πραγματικά πολύ έξυπνη και εύγευστη ιδέα!Για την Ελληνική σημαία χρησιμοποιήθηκαν, όπως σίγουρα θα έχετε μαντέψει όλοι...ελιές και φέτα!Δείτε τις φωτογραφίες παρακάτω...

Επτά φυσικοί τρόποι για αντιμετώπιση δυσπεψίας


Η διαδικασία της πέψης είναι πολύ σημαντική και χρειάζεται τον χρόνο της. Αν προσέχουμε και είμαστε….. συνεργάσιμοι, η δυσπεψία θα μείνει μακριά μας.
Η δυσπεψία είναι επίμονος πόνος ή δυσφορία που εκδηλώνεται στην περιοχή πάνω από τον αφαλό, στην περιοχή του στομάχου. Είναι καλό να γνωρίζουμε πώς να προλάβουμε τηνδυσπεψία, γιατί είναι μια δυσάρεστη κατάσταση που «χαλάει» τη διάθεσή μας…

Μπορούμε λοιπόν, εάν γνωρίζουμε ότι έχουμε ευαισθησία στο στομάχι, να κάνουμε τα εξής:

Κοσμοσυρροή στο Google+


Κατά 1.269 % αυξήθηκαν οι επισκέπτες του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης της Google,το Google +.  Η ραγδαία αυτή αύξηση σημειώθηκε αφού το site άρχισε να προσκαλεί χρήστες απευθείας, χωρίς να χρειάζεται πρόσκληση από φίλους.

Οι εξελίξεις αυτές δημιουργούν προσδοκίες για το νέο site που παρουσίασε την παραπάνω αύξηση στο χρονικό διάστημα από τις 17 ως τις 24 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με ερευνητικό ινστιτούτο.

Φοβερή Οικογένεια...



politiki-geliografia.blogspot.com

Λιγότερο κράτος με μείωση προσωπικού προτείνει η Νέα Δημοκρατία

Λιγότερο κράτος με μείωση προσωπικού προτείνει η  Νέα Δημοκρατία
Την ανάγκη για λιγότερο κράτος και μείωση του προσωπικού στο δημόσιο τομέα κατά 230.000 άτομα σε βάθος πενταετίας, προβάλλει η Νέα Δημοκρατία με βάσει το δικό της σχέδιο για την εργασιακή εφεδρεία, το οποίο κατά την ηγεσία της είναι λιγότερο οδυνηρό για την κοινωνία και με τις λιγότερες επιπτώσεις από αυτό που επιχειρεί να εφαρμόσει η κυβέρνηση.

Η αξιωματική αντιπολίτευση παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης μια εκτενή συνέντευξη στα γραφεία του κόμματος, όπου κυρίως ο σύμβουλος του προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντ.Σαμαρά, ο κ. Χρ.Λαζαρίδης εξήγησε την «γαλάζια» πρόταση και έδωσε αναλυτικές απαντήσεις σε σειρά ερωτημάτων για το δημοσιονομικό της όφελος.

Άρχισαν οι «εξετάσεις» της τρόικας – «Σε θετικό κλίμα η συνάντηση» λέει ο Βενιζέλος


Άρχισαν οι «εξετάσεις» της τρόικας –  «Σε θετικό κλίμα η συνάντηση»  λέει ο Βενιζέλος
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου με την τρόικα, η οποία πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Αντιπροεδρείας της Κυβέρνησης λόγω της κατάληψης του υπουργείου Οικονομικών.
Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών που επικαλείται η ιστοσελίδα naftemporiki.gr, η συνάντηση έγινε σε θετικό και δημιουργικό κλίμα, ενώ κατά τις συνομιλίες του κ. Βενιζέλου με τους ελεγκτές  επισκόπηση των θεμάτων που θα εξεταστούν, μέχρι να ολοκληρωθεί η πέμπτη αναθεώρηση του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Κάποτε Σαλόνια....μα τώρα πια...Αλώνια!



Όσο ο Καντάφι και ο Σαντάμ Χουσείν είχαν την εξουσία στα χέρια τους, με όποιο τρόπο κι αν την είχαν πάρει, συσσώρευαν πλούτο, με όποιο τρόπο μπορούσαν και ζούσαν μέσα σε χλιδάτες επαύλεις με υπηρετικό προσωπικό και κάθε είδους ανέσεις, χωρίς να τους καίγεται καρφί για το πώς περνάει ο λαός!Όταν όμως ήρθε η πτώση των καθεστώτων τους, τα μεγαλοπρεπή παλάτια τους πέσανε στα χέρια των ανταρτών-αντιπάλων τους!Οι καταστροφές και το πλιάτσικο ήρθαν σαν φυσικό επακόλουθο.

Ο Μόσιαλος διέψευσε τις δηλώσεις του Τούρκου αντιπροέδρου


Photo for this article
Ο υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος διέψευσε κατηγορηματικά τις δηλώσεις του Αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς, σύμφωνα με τις οποίες, ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε πρόσφατη τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Ταγίπ Ερντογάν, αναφορικά με τις γεωτρήσεις που πραγματοποιούνται στην κυπριακή ΑΟΖ για υδρογονάνθρακες και τις επαπειλούμενες έρευνες από τουρκικής πλευράς φέρεται να είπε:
"Μπορείτε κι εσείς να κάνετε έρευνες αρκεί να μην προκληθεί ένταση".

Αυτοκίνητο που διαβάζει τις σκέψεις του οδηγού...


Το αυτοκίνητο του μέλλοντος θα μπορεί να διαβάζει τις σκέψεις του οδηγού και να προβλέπει την επόμενη κίνησή του. Αυτό τουλάχιστον ελπίζουν να πετύχουν οι ερευνητές του τεχνολογικού πανεπιστημίου EFPL της Λωζάννης (Ecole Polytechnique Federale de Lausanne) στην Ελβετία, σε συνεργασία με ερευνητές της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας Nissan. 

«Η ιδέα είναι να συνδυάσουμε τη νοημοσύνη του οδηγού και του οχήματος με τέτοιο τρόπο που να εξαφανίζει τις συγκρούσεις ανάμεσα τους, με τελικό αποτέλεσμα ένα πιο ασφαλές περιβάλλον οδήγησης», όπως δήλωσε ο καθηγητής Χοσέ ντελ Μίλαν, υπεύθυνος του έργου.

Βγήκαν "μαχαίρια" στο υπουργικό - Σκληρή κόντρα Βενιζέλου με Παπαϊωάννου


Ιδιαίτερα τεταμένο υπήρξε το κλίμα στο υπουργικό Συμβούλιο μεταξύ των υπουργών με τον κ. Βενιζέλο να δέχεται πυρά από όλους σχεδόν τους συναδέλφους του, με αφορμή το σοβαρότατο μπέρδεμα με τις αποδείξεις και τη σωρεία των διευκρινίσεων.

Το χορό των αντιδράσεων ξεκίνησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου ο οποίος άσκησε δριμεία κριτική στον κ. Βενιζέλο όχι για την ουσία του θέματος των αποδείξεων, αλλά κυρίως για τον χειρισμό του θέματος, δηλαδή την αφάνταστη ανοργανωσιά που προέκυψε στο συγκεκριμένο θέμα. 

Έρχονται τα άθραυστα κινητά που... διπλώνουν


Samsung Galaxy Skin
Μια εντυπωσιακή τεχνολογία, την Galaxy Skin, ανέπτυξαν ερευνητές της Samsung η οποία επιτρέπει τη δημιουργία οθονών κινητών τηλεφώνων οι οποίες είναι εύκαμπτες και μπορούν να «διπλώνουν». Ταυτόχρονα οι οθόνες αυτές είναι και εξαιρετικά ανθεκτικές. Αυτό σημαίνει ότι τα κινητά που τις διαθέτουν θα είναι πάντα μικρά, και άρα εξαιρετικά βολικά στην μεταφορά τους, ενώ παράλληλα θα είναι πολύ δύσκολο να υποστούν ζημιές.

Σύγκληση ΙΔ' Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ

Η ΙΔ΄ Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας συνέρχεται τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011, στις 9 το πρωί στην Αθήνα (ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL, αίθουσα «Olympia») με μοναδικό θέμα την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και του Εποπτικού Συμβουλίου της Ένωσης για την τρέχουσα δημοτική περίοδο (2011-2014).

Το Πρόγραμμα των εργασιών της ΙΔ΄ Γενικής Συνέλευσης έχει ως εξής:

Μένουν σε κοντέινερ αλλά τους βάζουν να πληρώσουν το χαράτσι

Μένουν σε κοντέινερ αλλά τους βάζουν να πληρώσουν το χαράτσι
Μπορεί να είναι σεισμόπληκτοι και τα σπίτια τους να είναι έτοιμα να καταρρεύσουν! Μπορεί να είναι πυρόπληκτοι, οι οικίες τους να έχουν καεί και να μένουν σε κοντέινερ!! Όμως πρέπει να πληρώσουν κανονικά το τέλος ακινήτων που ψηφίστηκε στην Βουλή και θα μας έρθει σε όλους ως μία ακόμα... φορο-κεραμίδα στο κεφάλι από τον άλλο μήνα, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ!!!

«Δεν μπορεί να φορολογούνται αυτοί οι άνθρωποι για κάτι που δεν μπορούν να χρησιμοποιούν, τη στιγμή γίνονται ρυθμίσεις και εξαιρούνται για παράδειγμα οι ιδιοκτήτες διατηρητέων. Που είναι η ισονομία που προβλέπει το Σύνταγμα;», διερωτάται στον «Ελεύθερο Τύπο» ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΕ δρ Αθανάσιος Ε. Γιανναδάκης.

Η «γκάφα» έφερε παραίτηση συμβούλου του Βενιζέλου


Σε μεγάλη επικοινωνιακή γκάφα υπέπεσε ο σύμβουλος Tύπου του υπουργού Οικονομικών, Ηλίας Βεργίτσης, ο οποίος στη συνέχεια αναγκάστηκε να παραιτηθεί.

Στο τέλος του δελτίου Tύπου που απέστειλε το μεσημέρι το υπουργείο Οικονομικών για τα sms που θα πρέπει να στείλουν οι φορολογούμενοι για να εξαιρεθούν από το «χαράτσι» στα ακίνητα, υπήρχε μια δεύτερη σελίδα που εμπεριείχε αποκαλύψεις.

Το δεύτερο μέρος του Δελτίου Τύπου έγραφε:

Ξεκινά η αναβάθμιση των «Λουλουδάδικων»

Ξεκινούν οι κινήσεις της δημαρχίας για την ανάδειξη της «Παζάρ Χαμάμ» στα Λουλουδάδικα. Η μελέτη του δήμου, η οποία θα υποβληθεί τον Οκτώβριο
προς έγκριση από το Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων και Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού περιλαμβάνεις δράσεις για την συνολική αναβάθμιση της περιοχής το συντομότερο δυνατό και πριν «αποχαιρετίσουμε» το 2011. Κατά τη διάρκεια σχετικής σύσκεψης χτες παρουσιάστηκε

Σύμβουλος του πρωθυπουργού είχε την φαεινή ιδέα με τις αποδείξεις


Έκθετος ο Βενιζέλος, χωρίς να φταίει αυτή τη φορά, με την εφαρμογή του μέτρου των αποδείξεων, την οποία αναγκάστηκε να.αποσύρει μία ημέρα μετά τις σχετικές ανακοινώσεις του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός Οικονομικών την έπεσε άγρια σε οικονομικό σύμβουλο του Παπανδρέου ο οποίος υποτίθεται ότι συνδράμει στο έργο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης αλλά όπως αποδεικνύεται τον ρίχνει από τη μία γκάφα στην άλλη.

Επίπληξη Παπανδρέου στον Πάγκαλο για το «δεν πληρώνω»


  
Επίπληξη Παπανδρέου στον Πάγκαλο για το «δεν πληρώνω»
Μάλλον άβολα πρέπει να ένιωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θόδωρος Πάγκαλος, ακούγοντας, κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου να ζητά από όλους να μην αναμοχλεύουν τα πάθη.

Ο Γιώργος «κράζει» την Άννα για τα βιβλία!


Ο Γιώργος «κράζει» την Άννα για τα βιβλία!
Τι σημασία έχουν τα βιβλία στη σύγχρονη εκπαίδευση;  Τι είναι τα βιβλία πέρα από άσκοπες εκτυπώσεις, σελιδοποιήσεις και κυρίως απώλεια εκατοντάδων δένδρων απαραίτητων για το οξυγόνο μας.  Αν αναλογιστούμε κιόλας ότι κάθε καλοκαίρι η ηρεμία και η κοινωνική ευταξία της χώρας απειλείται από τα φλεγόμενα (και ιπτάμενα ενίοτε) βιβλία των αποφοιτούντων, τότε τι είναι τα βιβλία;

Και ενώ σε μια χαλαρή κουβεντούλα μεταξύ Άννας Διαμαντοπούλου και Γιώργου Παπανδρέου, οι παραπάνω απόψεις- που θα εξέθετε η κυρία υπουργός- θα περίμενε κανείς

Δ.Χριστόφιας: Εμπόδιο για την επίλυση του Κυπριακού οι εκφοβισμοί της Αγκυρας


Πρόκληση χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν ότι η Αγκυρα θα παγώσει τις σχέσεις της με την Ε.Ε., εάν δεν βρεθεί λύση στο Κυπριακό μέχρις ότου αναλάβει η Κύπρος την προεδρία της Ένωσης, ο Κύπριος πρόεδρος, Δ. Χριστόφιας.
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας εξέφρασε την απογοήτευσή του για τη «συμφωνία» Τουρκίας και ψευδοκράτους για την υφαλοκρηπίδα, τονίζοντας παράλληλα οι λεκτικοί εκφοβισμοί της Αγκυρας και οι απειλές εναντίον της άσκησης του κυριαρχικού της δικαιώματος της Κύπρου να ερευνά τα αποθέματα φυσικού αερίου, που βρίσκονται εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης, «παρεμβάλλουν εμπόδια και προκαλούν».

Tο πρώτο της διαστημικό εργαστήριo εκτόξευσε η Κίνα


To Τιανγκόγκ-1 θα εκτοξευτεί από την έρημο Γκόμπι στη βόρεια Κίνα
Η Κίνα εκτόξευσε την Πέμπτη το πρώτο της διαστημικό εργαστήριο, το οποίο θα αποτελέσει πεδίο δοκιμών για τη δημιουργία κινεζικού διαστημικού σταθμού εντός της δεκαετίας.

Η αποστολή του «Τιανγκόγκ-1», ή «Ουράνιο Παλάτι» στα κινεζικά, ήταν τις τελευταίες ημέρες πρωτοσέλιδο στα τοπικά μέσα, τα οποία βλέπουν το διαστημικό πρόγραμμα της χώρας ως σύμβολο διεθνούς γοήτρου.

Οι γυναίκες παχαίνουν στον γάμο, οι άντρες ... μετά!


Οι γυναίκες παχαίνουν στον γάμο, οι άντρες ... μετά!

Μα τι αδικία και αυτή: Οι γυναίκες παχαίνουν μέσα στον γάμο, οι άντρες μετά τον χωρισμό.
Τελικά, οι άντρες που γκρινιάζουν ότι οι γυναίκες θέλουν να παντρευτούν, για να «δέσουν τον γάιδαρο τους» μάλλον έχουν δίκιο, αφού σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Οχάιο, μετά τον γάμο οι γυναίκες εγκαταλείπουν τον εαυτό τους και παχαίνουν.
Δεν τις ενδιαφέρει η εμφάνιση τους, γιατί ασχολούνται μονάχα με την φροντίδα του συζύγου, αφήνοντας κατά μέρος την ικανοποίηση των… οφθαλμών τους.
Αντίθετα, οι άντρες, που μέσα στον γάμο τα έχουν όλα «έτοιμα», μόλις χωρίσουν τρώνε… ότι βρουν μπροστά τους και παχαίνουν.

ΝΔ: «Σε κατάσταση πανικού η κυβέρνηση»


Σκληρή επίθεση «εφ΄ όλης της ύλης», εξαπέλυσε στην κυβέρνηση ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος την χαρακτήρισε «μπουλούκι ατάκτων σε κατάσταση πανικού».

Συνεχίζοντας την επίθεση ανέφερε ότι «αδρανεί για πολλούς μήνες, αποφασίζει σε κατάσταση πανικού, δεν μπορεί να εφαρμόζει αυτά που αποφασίζει, αλλάζει τις αποφάσεις της την τελευταία στιγμή και αναγγέλλει νέες». Έφερε δε σαν χαρακτηριστικά παραδείγματα το "χαράτσι στα ακίνητα, τις αποδείξεις και την εργασιακή εφεδρεία".

Τουρκία: Τη Δευτέρα θα έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες του "Πιρί Ρεΐς"


Το απόγευμα της προσεχούς Δευτέρας θα έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες του τουρκικού ερευνητικού πλοίου "Πιρί Ρεΐς", σύμφωνα με τον διευθυντή του Ινστιτούτου Θαλάσσιων Επιστημών του Πανεπιστημίου 9ης Σεπτεμβρίου της Σμύρνης Χουσεΐν Αβνί Μπενλί, ο οποίος τόνισε ότι οι τουρκικές έρευνες "συνεχίζονται βόρεια, από το σημείο όπου βρίσκεται η κυπριακή πλατφόρμα γεωτρήσεων".

Εκανε το γύρο του κόσμου με τα πόδια σε 11 χρόνια!


Ένας 55χρονος Καναδός που έφυγε από την πόλη του για να ξεχάσει τις στεναχώριες του θα επιστρέψει στα μέσα Οκτωβρίου, αυτή τη φορά λάμποντας από ευτυχία, αφού πέτυχε το ακατόρθωτο: να κάνει το γύρο του κόσμου με τα πόδια σε έντεκα χρόνια.
Ο Ζαν Μπελιβό, ένας ψηλός, αδύνατος άνδρας, περπατά στις όχθες της λίμνης Οντάριο με μεγάλα βήματα σπρώχνοντας ένα καροτσάκι διακοσμημένο με την καναδική σημαία όπου μεταφέρει τον υπνόσακό του και λιγοστά ρούχα.

Το αρνί που νομίζει ότι είναι σκύλος (Video)


Το αρνί που νομίζει ότι είναι σκύλος (2)
Είναι έξι μηνών, μαζεύει κλαδιά, φοράει κολάρο και λουρί και προσπαθεί ακόμη και να γαβγίσει. Πρόκειται για τον Jack, ένα αρνάκι που νομίζει ότι είναι σκύλος. Επειδή γεννήθηκε πολύ μικρός και αδύναμος, οι ιδιοκτήτες της φάρμας τον περιέθαλψαν μέσα στο σπίτι, τον τάισαν γάλα και του γνώρισαν την εννιάχρονη Jessie, τον σκύλο τους, ένα σπρίνγκερ σπάνιελ.

ΛΑΟΣ: Παραδίδουν τα βουλευτικά τους αυτοκίνητα

ΛΑΟΣ: Παραδίδουν τα βουλευτικά τους αυτοκίνητα
Την πρόθεσή τους να αποποιηθούν εκ νέου το δικαίωμα χρήσης βουλευτικού αυτοκινήτου γνωστοποίησαν προς τον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γ. Καρατζαφέρης, καθώς και οι βουλευτές Ι. Κοραντής και Ηλ. Πολατίδης.

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ διαφωνούν με το σχέδιο απελευθέρωσης των ταξί


Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ διαφωνούν με το σχέδιο απελευθέρωσης των ταξί
Τη διαφωνία τους με τη λύση που επιχειρείται να δοθεί στην απελευθέρωση του κλάδου των ταξί, εκφράζουν 10 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με τρισέλιδη επιστολή τους προς τον υπουργό Γιάννη Ραγκούση, την οποία κοινοποιούν, παράλληλα, προς τον πρωθυπουργό.
Οι βουλευτές, μεταξύ άλλων, καλούν τον κ. Ραγκούση να ξεκινήσει διάλογο με τους ταξιτζήδες, θέτουν θέμα αντισυνταγματικότητας για την ρύθμιση, που αφορά τη μεταβίβαση της άδειας τους στο κράτος, ενώ προτείνουν να ληφθούν υπόψη τα πληθυσμιακά κριτήρια.

Κουβέλης: "Η τυπική χρεοκοπία απομακρύνεται"


Κουβέλης: "Η τυπική χρεοκοπία απομακρύνεται"
Την εκτίμηση ότι «η τυπική χρεοκοπία απομακρύνεται επί του παρόντος», έκανε, μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, σημειώνοντας όμως ότι «η χώρα βρίσκεται σε ένα ιδιότυπο χρεοστάσιο, με την έννοια ότι δεν μπορεί να καταβάλλει αυτά που οφείλει και εκείνα που υποχρεούται».
«Έχω όμως την άποψη ότι τυπική χρεοκοπία δεν θα υπάρξει, τουλάχιστον για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, δεδομένου ότι η Ευρώπη και η Ευρωζώνη ειδικότερα αντιλαμβάνεται ότι μια χρεοκοπία της Ελλάδας θα σημάνει αντανακλαστικά δυσμενέστατες συνέπειες στη συνολική οικονομική λειτουργία όχι μόνο της Ευρωζώνης, αλλά συνολικότερα της Ευρώπης», τόνισε ο κ. Κουβέλης.

Μελετούν την μετά θάνατο ζωή σε νοσοκομεία


Μελετούν την μετά θάνατο ζωή σε νοσοκομεία
Στην Ελλάδα του επιστημονικού δογματισμού και της σοβαροφάνειας, η είδηση ότι ένα Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ασχολείται με την κατανόηση της μετά θάνατον ζωής, ακούγεται μάλλον σαν ανέκδοτο!
Κι όμως, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Croydon του Λονδίνου, είναι μόνο ένα από τα 25 Ιατρικά Κέντρα σε ολόκληρο τον κόσμο που συμμετέχει στις έρευνες για το τι συμβαίνει μετά το θάνατο και στη μελέτη της μετά θάνατο ζωής.

Επικεφαλής των ερευνών, οι οποίες έχουν ξεκινήσει από το 2008, είναι ο Russell Metcalfe-Smith, υπεύθυνος του τομέα επαναφοράς των αισθήσεων των ασθενών του νοσοκομείου.

Θεωρία σχετικότητας: Δικαίωση του Αϊνστάιν και σε συμπαντική κλίμακα

Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν
Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν τώρα δικαιώνεται και σε... συμπαντική κλίμακα όσον αφορά τη θεωρία της σχετικότητας.

Οι επιστήμονες είχαν μέχρι σήμερα αποδείξει ότι η θεωρία βαρύτητας του Αϊνστάιν (θεωρία της σχετικότητας), σύμφωνα με την οποία η βαρύτητα ενός αντικειμένου (π.χ. ενός πλανήτη) καμπυλώνει τον χωρόχρονο γύρω του, ισχύει στο επίπεδο του ηλιακού μας συστήματος, αλλά υπήρχαν κάποιες αμφιβολίες για το αν ισχύει και σε συμπαντική κλίμακα. 

Ποινική δίωξη για την υπόθεση των υποβρυχίων



Ποινική δίωξη για 8 κακουργήματα σε βάρος 29 ατόμων ασκήθηκε για την υπόθεση υποβρυχίων με παραγγελία του Οικονομικού Εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη από την εισαγγελέα Πρωτοδικών Π. Παπανδρέου.
Η δίωξη αφορά τα εξής κακουργήματα: Ενεργητική δωροδοκία σε βάρος του δημοσίου, απλή συνέργεια στη δωροδοκία, παθητική δωροδοκία σε βάρος του δημοσίου, απιστία στην υπηρεσία, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, άμεση συνέργια στην απιστία, απλή συνέργια στην παθητική δωροδοκία και απλή συνέργεια σε ενεργητική δωροδοκία.

Οι άνδρες κινδυνεύουν περισσότερο από καρκίνο του παχέος εντέρου

Οι άνδρες κινδυνεύουν περισσότερο από καρκίνο του παχέος εντέρου
Παρουσιάζουν περισσότερες αλλοιώσεις σε σχέση με τις γυναίκες κάθε ηλικίας, γεγονός που είναι πιθανό να σημαίνει ότι έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο που παχέος εντέρου.

Τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε στη Αυστρία και δημοσιοποιήθηκε στις ΗΠΑ οδηγούν στην αναθεώρηση της σωστής ηλικίας για κολονοσκόπηση που σήμερα ορίζεται στα 50 χρόνια για τους άντρες και τις γυναίκες.

Με SMS η απαλλαγή από το τέλος ακινήτων


Γραπτό μήνυμα με το κινητό τους έως την Κυριακή πρέπει να στείλουν στο υπ. Οικονομικών όσοι δικαιούνται απαλλαγής ή καταβολής μειωμένου τέλους ακινήτων. 

Συγκεκριμένα, όπως ορίζεται σε απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Π. Οικονόμου, όσοι δικαιούνται απαλλαγής ή μειωμένου τέλους (μακροχρόνια άνεργοι, άτομα με ειδικές ανάγκες κλπ) πρέπει να αποστείλουν γραπτό μήνυμα με το κινητό τους στον αριθμό 54160 αναγράφοντας ΕΤΑ, τον αριθμό φορολογικού μητρώου τους και τον αριθμό της παροχής τους, με ένα κενό ανάμεσά τους, μέχρι την ερχόμενη Κυριακή (2 Οκτωβρίου).

Νίκη της Μέρκελ στην ψηφοφορία για το EFSF



Xωρίς να χρειαστεί να στηριχθεί στις ψήφους της αντιπολίτευσης κατάφερε να περάσει η Ανγκελα Μέρκελ από τη γερμανική Κάτω Βουλή το νομοσχέδιο για την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF). Η ψηφοφορία θεωρείτο σημαντικό τεστ για το πολιτικό μέλλον της καγκελαρίου.
Σύμφωνα με τα αναλυτικά αποτελέσματα, 315 βουλευτές των συγκυβερνώντων κομμάτων Χριστιανοδημοκρατών-Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) και Φιλελευθέρων (FDP) ψήφισαν υπέρ της ενίσχυσης. Ο αριθμός είναι μεγαλύτερος του αναμενόμενου, καθώς αρκετοί είχαν απειλήσει ότι θα ψηφίσουν κατά.

«Οδηγός οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου»


«Οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου, αυτές και μόνο αυτές, καθορίζουν το πολιτικό πλαίσιο στο οποίο κινούμαστε», ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου για τα σενάρια που διατυπώνονται σχετικά με τις εξελίξεις της ελληνικής οικονομίας.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο υπουργικό Συμβούλιο, τόνισε ότι «πρέπει εμείς να είμαστε συνεπείς σ΄αυτό το πλαίσιο» και χαιρέτησε την «γενναία», όπως την χαρακτήρισε, στάση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στην πρόσφατη ψηφοφορία στη Βουλή για την ρύθμιση του τέλους στα ακίνητα.

Τον τρόμο σκορπά η συμμορία με τα καλάσνικοφ


Τον αρχηγό της άγριας συμμορίας των ληστών με τα καλάσνικοφ φέρεται να γνωρίζουν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας και πλέον το βάρος των ερευνών πέφτει στον εντοπισμό και τη σύλληψη του. Οι πληροφορίες λένε πως πρόκειται για έναν σεσημασμένο Αλβανό, παλιό γνώριμο των αρχών ιδιαίτερα σκληρό και ικανό για όλα. Δίπλα του, βρίσκονται δύο ακόμη ομοεθνείς του, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να στηρίξουν τον αρχηγό και να πουλήσουν πολύ ακριβά το τομάρι τους…

Για δωροδοκία ο Αστέρας Τρίπολης

  
Για δωροδοκία ο Αστέρας Τρίπολης
Αποκάλυψη-βόμβα από το ραδιοφωνικό Gazzetta On Air. Ο Αστέρας Τρίπολης και ο Μποροβήλος κατηγορούνται επίσημα για δωροδοκία 500.000 ευρώ στον Βόλο!

Λίγο μετά τη 1 μ.μ., ο Βασίλης Παπαθεοδώρου αποκάλυψε στη ραδιοφωνική εκπομπή του gazzetta.gr στο betradio, τι περιλαμβάνει το κατηγορητήριο του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα Ανδρέα Φάκου ενόψει της αυριανής απολογίας του Αστέρα Τρίπολης και του προέδρου της Γιώργου Μποροβήλου στην πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας.

Ομιλία Μιχ. Χαραλαμπίδη στο Κιλκίς για το ποντιακό ζήτημα

Το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, στις 7 μ.μ, θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, ομιλία- παρουσίαση από τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη, του νέου βιβλίου του με τίτλο  ΤΟ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΕΝΩΝΕΙ. ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΚΒΑΡΒΑΡΙΖΕΙ. (ΠΟΝΤΟΣ, Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΙΑΣ ΠΑΝΑΡΧΑΙΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ). 
Την εκδήλωση πραγματοποιούν οι "Αργοναύτες" και ο Σύλλογος Ποντίων Νέας Σάντας, με τη συμπαράσταση και συνεργασία όλων των ποντιακών συλλόγων του νομού, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων που θα περιλαμβάνουν ομιλίες- διαλέξεις για το Ποντιακό Ζήτημα και όχι μόνο.

Penclic: Εργονομικό "υβριδικό" στυλοποντίκι!!




Ξεκινήσαμε με τα μολύβια, μετά πήγαμε στα  στυλό, λίγο αργότερα τα πληκτρολόγια και τα ποντίκια και τώρα η τεχνολογία κάνοντας τον κύκλο της, μας παρουσιάζει πάλι ένα στυλό!Όχι σαν τα παραδοσιακά στυλό!Αυτό είναι "υβρίδιο"!Στυλό και mouse μαζί!

Το Penclic Mouse, όπως λέει και το όνομά του, είναι ένας συνδυασμός στυλό και ποντικιού,  που φυσικά δεν θα το χρησιμοποιήσετε για να γράψετε σε χαρτί, αλλά πρόκειται για μία εργονομική συσκευή για να χειρίζεστε τον υπολογιστή σας.