Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Νέα στοιχεία για τον "άγνωστο γιο του Χίτλερ".


Νέα στοιχεία που ενισχύουν την πιθανότητα ο Χίτλερ να είχε αποκτήσει έναν γιο με μία γαλλίδα έφηβη την εποχή που ακόμη υπηρετούσε ως στρατιώτης στη Γαλλία, έφερε στη δημοσιότητα το γαλλικό περιοδικό Le Point.
  Σύμφωνα με αυτά η ερωτική σχέση του γερμανού δικτάτορα με την 16χρονη γαλλίδα Σαρλότ Λομπζουά, ξεκίνησε τον Ιούνιο του 1917, όταν εκείνος πολεμούσε ως υποδεκανέας του γερμανικού στρατού κατά τη διάρκεια του Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Τον Μάρτιο του 1918 γεννήθηκε ο γιος τους, Ζαν Μαρί.

Ελλάδα: "Σπάταλη" στην κατανάλωση νερού



Η παγκόσμια γεωργία απορροφά για τις ανάγκες της, κάθε χρόνο, το 92% όλου του πόσιμου νερού της Γης, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα, που αποτελεί την καλύτερη μέχρι σήμερα ανάλυση της χρήσης των υδάτινων πόρων του πλανήτη μας.

Η Ελλάδα εμφανίζεται ως μια από τις χώρες με το μεγαλύτερο «υδάτινο αποτύπωμα» στον κόσμο, μια έννοια που περιγράφει τη χρήση νερού που γίνεται από τον πληθυσμό της, αν και άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία, έχουν ακόμα μεγαλύτερη αναλογία ετήσιας κατανάλωσης νερού ανά κάτοικο.

Σαν Σήμερα...


18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Γεγονότα

842: Λήγει η Εικονομαχία. Η Θεοδώρα, σύζυγος του τελευταίου εικονομάχου αυτοκράτορα Θεόφιλου, επιβάλει την αποκατάσταση της προσκύνησης των ιερών εικόνων.
1807: Δημοσιεύεται η Σονάτα για πιάνο αρ. 23 του Μπετόβεν, γνωστή και ωςΑπασιονάτα (Παθιασμένη)

Ξεψύχησαν 150 γάτες στο σπίτι 84χρονης!



Πέθαναν από ασφυξία ή κάηκαν όταν το σπίτι της ηλικιωμένης στο Πεκίνο έπιασε φωτιά.


Εδώ και 30 χρόνια η γιαγιά Ντινγκ μάζευε αδέσποτα σκυλιά και γατιά και τα φιλοξενούσε στο παραδοσιακό σπίτι της, στο κέντρο της κινεζικής πρωτεύουσας. Η πυρκαγιά που ξεκίνησε στις 5 τα ξημερώματα επεκτάθηκε στα τρία δωμάτια των γάτων, με αποτέλεσμα τα ζώα να πεθάνουν μέσα στις φλόγες.

«Η μείωση στις συντάξεις δεν μπορούσε να αποφευχθεί»


Το υπουργικό συμβούλιο έλαβε αργά το απόγευμα του Σαββάτου, στην έκτακτη συνεδρίασή του, τις τελικές αποφάσεις για την εκπλήρωση των προαπαιτούμενων ενεργειών, ώστε να λάβει η χώρα το νέο δάνειο, καθώς και το χρονοδιάγραμμα της ψήφισής τους μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

«Είμαστε όλοι Έλληνες», φώναξαν χιλιάδες Ευρωπαίοι



Διαδηλώσεις υπέρ της Ελλάδας πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο σε όλη την Ευρώπη. «Είμαστε όλοι Έλληνες», φώναξαν χιλιάδες πολίτες, διαμαρτυρόμενοι για την οικονομική κρίση που πλήττει την Ελλάδα και την στάση που τηρεί απέναντί της η διεθνής κοινότητα. Μαθητές και νέοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση και στο Σύνταγμα. Τα κοινωνικά δίκτυα του Ίντερνετ, μέσα από τα οποία οργανώθηκαν οι συγκεντρώσεις, κατακλύστηκαν από μηνύματα συμπαράστασης στους Έλληνες. 

John Holloway: Είμαστε Όλοι Έλληνες


Δημοσίευση:Guardian
Η οργή που εκδηλώθηκε στις ελληνικές πόλεις ενάντια στα μέτρα λιτότητας εμπνέει όλους όσους υποφέρουν προς όφελος των τραπεζών και των πλουσίων.
Δε μου αρέσει η βία. Δεν πιστεύω ότι μπορούν να κερδηθούν πολλά καίγοντας τράπεζες και σπάζοντας παράθυρα. Κι όμως νιώθω ένα κύμα ευχαρίστησης, όταν βλέπω τις αντιδράσεις στην Αθήνα και τις άλλες πόλεις της Ελλάδας απέναντι στη ψήφιση των μέτρων, που επιβλήθηκαν από την Ε.Ε., από το ελληνικό κοινοβούλιο. Ακόμα παραπέρα: αν δεν υπήρχε αυτή η έκρηξη οργής, θα είχα βυθιστεί σε μια θάλασσα κατάθλιψης.

Αναβαθμίζονται οι κύκλοι της Google+



Σε σταδιακή αλλαγή της λειτουργίας των κύκλων προχωρά το Google+. Στόχος είναι τόσο η ευκολότερη διαχείριση των ήδη υπαρχουσών επαφών όσο και η ανεύρεση νέων.

Στους χρήστες που έχει εφαρμοστεί η αλλαγή το μενού πλοήγησης θα βρίσκεται στα αριστερά ενώ θα υπάρχει και άμεση πρόσβαση στο address book του email. Επιπλέον οι κύκλοι θα μικραίνουν αυτόματα σε μικρές οθόνες ενώ θα προστεθούν νέοι και ταχύτεροι τρόποι για την ανεύρεση επαφών μέσα από την υπηρεσία.

Νανορομπότ από DNA "σκοτώνει" καρκινικά κύτταρα



Αμερικανοί επιστήμονες του πανεπιστημίου Χάρβαρντ δημιούργησαν μια μικροσκοπική «ρομποτική» συσκευή από DNA, που είναι σε θέση να εισέλθει στο σώμα και να στοχεύσει συγκεκριμένα καρκινικά κύτταρα καταστρέφοντάς τα και αφήνοντας άθικτα τα υγιή, αντίθετα με ό,τι συμβαίνει στη συμβατική χημειοθεραπεία, η οποία έχει τοξικές παρενέργειες.

Το βιολογικό νανορομπότ, που συνιστά ένα ακόμη βήμα για τη δημιουργία «έξυπνων» φαρμάκων, μεταφέρει μοριακές οδηγίες με τη μορφή αντισωμάτων, που οδηγούν τα κύτταρα του καρκίνου στην αυτοκαταστροφή τους. 

Πλαστικό... από φυτά!



Μια καινοτομική μέθοδο να μετατρέπουν φυτική ύλη σε πρώτη ύλη για κοινά πλαστικά, ανακάλυψαν ολλανδοί επιστήμονες, με τη χρήση μιας νέας τεχνικής νανοτεχνολογίας που προσφέρει μια εναλλακτική λύση στη συμβατική παραγωγή πλαστικών από παράγωγα πετρελαίου.

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Επιστήμης Νανοϋλικών του πανεπιστημίου της Ουτρέχτης και της ολλανδικής θυγατρικής της πολυεθνικής χημικής εταιρίας Dow Chemical, με επικεφαλής τον Κριν Ντε Γιονγκ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό "Science", σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, παρήγαγαν αιθυλένιο και προπυλένιο, πρώτες ύλες υλικών των πλαστικών που υπάρχουν σε πολλά προϊόντα, όπως δίσκους CDσακούλες του σούπερ- μάρκετς κ.α. 

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κιλκίς : Ναί στην ανάπτυξη, όχι στα μεταλλεία.


"Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη σοβαρότητα του θέματος της εγκατάστασης των μεταλλείων στην περιοχή μας. Οι αποφάσεις που λαμβάνονται για το ζήτημα αυτό, είτε τοπικά, είτε κεντρικά πρέπει να λαμβάνονται έχοντας ως γνώμονα την αρνητική γνώμη που έχει εκφράσει η πλειοψηφία των πολιτών του Νομού Κιλκίς.
Θεωρούμε ότι η ανάπτυξη στη περιοχή μας μπορεί να έρθει με άλλους τρόπους, χωρίς να επιβαρύνεται περιβαλλοντικά ο τόπος και χωρίς βλαβερές επιπτώσεις στη ζωή των κατοίκων.

Επιστολή Γιώργου Φραγγίδη προς τους Πολίτες του N. Κιλκίς

Κιλκισιώτες, Κιλκισιώτισες Η πατρίδα μας ζει, ίσως την πιο δύσκολη περίοδο των τελευταίων 30-40 χρόνων.  Στα στενά περιθώρια που πλέον υπάρχουν, καλείται να πάρει αποφάσεις που είναι ανάμεσα στην καταστροφή και την εξαθλίωση. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο θα κριθούμε όλοι για τη στάση μας και σίγουρα δεν χρειάζονται συμπεριφορές που να παραπέμπουν σε φυγομαχία και υπεκφυγή, αλλά απαιτούνται αντίθετα πράξεις ευθύνης και γλώσσα της αλήθειας όσο δυσάρεστη κι αν είναι.  Πριν λίγες μέρες συμμετείχα στην πιο κρίσιμη ψηφοφορία του Ελληνικού Κοινοβουλίου . Βρέθηκα μπροστά σε ένα αμείλικτο δίλημμα στο οποίο θεωρώ πώς βρέθηκε

Σε εξέλιξη το υπουργικό για την υλοποίηση της συμφωνίας με την τρόικα


Σε εξέλιξη το υπουργικό για την υλοποίηση της συμφωνίας με την τρόικα Παπαδήμος και κυβερνητικά στελέχη δίνουν το «πράσινο φως» για τη συμφωνία με τους δανειστές μας για μέτρα, PSI, ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών και νέο δάνειο, αλλά και φωτοβολταϊκά και Ελληνικό, ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας

«Προβλέψιμος ο Σαμαράς και οι άλλοι δύο»



Λίγες ώρες μετά την προσχώρηση των Μάκη Βορίδη και Άδωνι Γεωργιάδη στην ΝΔ, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ απάντησε μέσω της τηλεοπτικής του εκπομπής στο «ΤηλεΑστυ». Έχοντας δίπλα του τον Θανάση Πλεύρη, ο Γ. Καρατζαφέρης δεν ανέφερε σε καμία στιγμή τα ονόματα των δύο πρώην βουλευτών του «Το κόμμα απαλλάχτηκε από πρόσωπα τα οποία δημιουργούσαν πρόβλημα. Εκεί ανήκουν εκεί πήγαν». 

Απομακρύνεται η εκλογή από τη βάση


Απομακρύνεται η εκλογή από τη βάση
Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες για τον έντονο προβληματισμό που υπάρχει στο ΠΑΣΟΚ σχετικά με τη διαδικασία εκλογής Προέδρου από τη βάση.

Ο προβληματισμός αυτός αποκτά νέα χαρακτηριστικά και ενδέχεται να μετατραπεί σε πολιτική απόφαση που θα αλλάζει το πλαίσιο και τον τρόπο εκλογής του νέου Προέδρου.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ, Πρόεδρος της οποίας είναι ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης ,απέστειλε ήδη σχετική εισήγηση στον κ. Παπανδρέου και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ .

Υποψήφιος στις Σέρρες ο Κώστας Καραμανλής τζούνιορ;

Η διαγραφή των τριών νεοδημοκρατών βουλευτών που εκλέγονται στις Σέρρες, φαίνεται ότι
άνοιξε την όρεξη στον Αχιλλέα Καραμανλή, ο οποίος εδώ και καιρό ονειρεύεται ένα έδρανο στην Βουλή για τον κανακάρη του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο θείος Αχιλλέας, ήδη, έχει ειδοποιήσει το γραφείο Σαμαρά, προκειμένου να έχει κατά νου, τον νεότερο Κωνσταντίνο Καραμανλή, που δεν δείχνει ακόμη

Δείτε το έγγραφο ντοκουμέντο για την είσοδο Ελλάδας και Τουρκίας στο ΝΑΤΟ

Το έγγραφο με το οποίο η Ελλάδα και η Τουρκία μπήκαν στο ΝΑΤΟ αποδέσμευσε η Βορειοατλαντική Συμμαχία, με αφορμή την επέτειο για τα 60 χρόνια από την είσοδο των δύο συμμάχων…
Το έγγραφο έχει ημερομηνία 17 Οκτωβρίου 1951. Ένα χρόνο αργότερα η ελληνική Βουλή θα επικύρωνε την ένταξη της χώρας. Και όταν μιλάμε για ένταξη στο ΝΑΤΟ, όπως

«Είμαστε όλοι Έλληνες» φωνάζουν σε όλο τον κόσμο απόψε

«Είμαστε όλοι Έλληνες» φωνάζουν σε όλο τον κόσμο απόψε
 
Διαδηλώσεις υπέρ της Ελλάδας προετοιμάζονται σε
ευρωπαϊκές χώρες το μεσημέρι και το βράδυ του Σαββάτου με αφορμή την οικονομική κρίση και τα οξύτατα προβλήματα που προκαλεί στην ελληνική κοινωνία.

Όπως επισημαίνεται σε διαδικτυακό κάλεσμα προς το διεθνές κοινό, τα μέτρα που ψηφίστηκαν την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου επιβάλλουν μεγάλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις ενώ προβλέπονται και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Παραστατίδης: "Γιατί δεν ψήφισα το Μνημόνιο II"



Είναι δύσκολο όταν καλείσαι να αποφασίσεις για σημαντικά ζητήματα που αφορούν από την μια την επιβίωση της χώρας σου αλλά και της ίδιας της κοινωνίας με ένα «ΝΑΙ» ή ένα «ΟΧΙ» και από την άλλη να διαφυλάξεις την εθνική σου αξιοπρέπεια και περηφάνια. Ιδιαίτερα όταν πρέπει να αποφασίσεις για την τύχη των πολιτών και κυρίως της νέας γενιάς για τα επόμενα χρόνια, ψηφίζοντας μέτρα δυσβάστακτα που περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο II.

Στα κάγκελα για τις διαγραφές Άννα και Μερεντίτη


Στα κάγκελα για τις διαγραφές Άννα και Μερεντίτη

 
  

Δεν πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξουν βουλευτές περισσότερο δυσαρεστημένοι με την απόφαση να μην διαγραφούν από το ΠΑΣΟΚ οι 22 που δεν ψήφισαν τα μέτρα, από την Άννα Διαμαντοπούλου και τη Σούλα Μερεντίτη.

Το λέμε γιατί πληροφορηθήκαμε ότι οι δύο κυρίες σήκωσαν με τις φωνές τους τη Βουλή το βράδυ της ψηφοφορίας, απαιτώντας τη διαγραφή των συναδέλφων τους αυτοστιγμεί.

«Κόκκινος συναγερμός» στην κυβέρνηση Παπαδήμου

«Κόκκινος συναγερμός» στην κυβέρνηση Παπαδήμου
Η πληροφορία κυκλοφόρησε κατ αρχήν με τη μορφή φημολογίας. Υποστήριζε ότι Ευρωπαίοι εταίροι μας αμφισβητούν πλέον στον πυρήνα της την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου, οπότε αμφισβητούν στην πράξη την απόφαση για την παροχή και δεύτερης οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα και παράλληλα την υλοποίηση του PSI+, που συνεπάγεται «κούρεμα» του χρέους κατά 50%.

Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ δημάρχων Θεσσαλονίκης και Βέροιας

Σύμφωνο συνεργασίας υπέγραψαν το μεσημέρι στο νέο δημαρχιακό μέγαρο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, και η δήμαρχος Βέροιας, Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, στο πλαίσιο της από κοινού προώθησης θεμάτων τουρισμού και πολιτισμού.

ΚΕΔΕ: Σε 56 δήμους και όχι στις περιφέρειες τα 83 ακίνητα του ΕΟΤ

Print

Στους δήμους και χωρίς αντάλλαγμα παραχωρούνται τελικά 83 ακίνητα ιδιοκτησίας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), τη διοίκηση, διαχείριση και εκμετάλλευση των οποίων ασκεί η Εταιρεία

«Κλείδωσε» η κάλπη στο ΠΑΣΟΚ

Στις 18 Μαρτίου κλείδωσε η ημερομηνία εκλογής νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ με απόφαση που έλαβε αργά το βράδυ της Πέμπτης το Πολιτικό Συμβούλιο, που επίσης συμφώνησε για εκλογή του νέου αρχηγού από τη βάση, ανεξαρτήτως αριθμού υποψηφίων.

Η διεξαγωγή Εθνικής Συνδιάσκεψης αναμένεται να γίνει στις 3 και 4 Μαρτίου, ενώ μέσα στο διήμερο αυτό ενδεχομένως να γίνει και το Εθνικό Συμβούλιο για την υποβολή υποψηφιοτήτων, χωρίς να

Ο δήμος Θεσσαλονίκης αποκτά τη δυνατότητα να κατασκευάζει υπόγεια πάρκινγκ


Ο δήμος Θεσσαλονίκης αποκτά τη δυνατότητα να κατασκευάζει υπόγεια πάρκινγκ

 
  

Μετά από πολλές δεκαετίες γίνεται αποδεκτό το αίτημα του δήμου Θεσσαλονίκης να μπορεί να κατασκευάζει υπόγειους χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων κάτω από κοινόχρηστους χώρους προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μείζον πρόβλημα της δημιουργίας νέων χώρων στάθμευσης .

Στη Θεσσαλονίκη η Ραλλία Χρηστίδου

Τη Θεσσαλονίκη θα επισκεφτεί για ακόμα μία φορά η Ραλλία Χρηστίδου
για μια βραδιά γεμάτη μουσική. Η ταλαντούχα ερμηνεύτρια θα έρθει στην πόλη της Θεσσαλονίκης και στο Maison Crystal, το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, σε μια συναυλία με γνωστά και αγαπημένα τραγούδια της ίδιας αλλά και άλλων καταξιωμένων καλλιτεχνών της μουσικής σκηνής. Η βραδιά θα ξεκινήσει