Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Σαν σήμερα 3 Ιουλίου


362 π.Χ.— (και 4/7) Η έν Μαντινεία μάχη, καθ’ ην ό Επαμεινώνδας ενίκησε τούς Σπαρτιάτας, μεθ’ ών συνέπραττον καί οί Αθηναίοι. Κατά τήν τελικήν φάσιν τής μάχης, ό Επαμεινώνδας, προμαχών όπως πάντοτε, εδέχθη βαρύτατον τραύμα είς τό στήθος μέ ακόντιον. Οι ιατροί πού εξήτασαν τό τραύμα απεφάνθησαν ότι μόλις θά εξήγετο έξ αυτού ή σιδηρά αιχμή τού ακοντίου, πού συνεκράτει τήν αιμορραγίαν, ό τραυματίας θά απέθνησκε. Ο Επαμεινώνδας τούς ήκουσεν ατάραχος καί, καλέσας τούς συνεργάτας του, έδωκε είς αυτούς τάς τελευταίας οδηγίας του. Ετράβηξε κατόπιν μέ τά χέρια του τήν αιχμήν καί τήν έβγαλε. Είς φίλον του, όστις τού παρετήρησεν ότι αποθνήσκει άτεκνος, απήντησε : «Όχι, διότι αφήνω πίσω μου δύο θυγατέρας, τήν έν Λεύκτροις καί τήν έν Μαντινεία μάχην».

Ο γύρος της Ευρώπης σε 3 καλοκαιρινούς μήνες (Video)


Ο γύρος της Ευρώπης σε 3 καλοκαιρινούς μήνες
Τρεις ολόκληροι μήνες ταξιδιών στην Ευρώπη, σε ένα καταπληκτικό time-lapse video 5 λεπτών από τον David Smith. Οι πόλεις που επισκέφθηκε: Βίλνιους (η έδρα του), Λονδίνο, Άμστερνταμ, Παρίσι, Στοκχόλμη, Κοπεγχάγη, Ελσίνκι, Ρίγα, Ηράκλειο Κρήτης, Φηρά Σαντορίνη, Μιλάνο, Cinque Terre.Μία ομορφιά!!!

Επτά κακές συνήθειες που χαλάνε τα δόντια


Επτά κακές συνήθειες που χαλάνε τα δόντια
Το ότι το καλό βούρτσισμα των δοντιών τα προστατεύει από την τερηδόνα, δεν αποτελεί προφανώς είδηση. Τι γίνεται όμως όταν ο τρόπος με τον οποίο βουρτσίζουμε τα δόντια μας τα καθιστά πιο ευαίσθητα στην πλάκα, στην τερηδόνα και στην ουλίτιδα;
Απίστευτο; Και όμως συμβαίνει – και μάλιστα πολύ συχνά, καθώς ως φαίνεται οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε κάποια λάθη τα οποία αντί να προφυλάσσουν το χαμόγελό μας εν πολλοίς το καταστρέφουν.

Πως φαντάζονταν το σήμερα οι επιστήμονες των 60s


Πως φαντάζονταν το σήμερα οι επιστήμονες των 60s (2)
Πώς φανταζόμασταν τον 21ο αιώνα και πόσο έξω πέσαμε;
Στη δεκαετία του ’60 μια από τις αγαπημένες συζητήσεις στους επιστημονικούς κύκλους ήταν οι προβλέψεις για μελλοντικές ανακαλύψεις και εξελίξεις στο χώρο της τεχνολογίας. Οι άνθρωποι ονειρεύονταν ιπτάμενα αυτοκίνητα, οικιακούς βοηθούς-ρομπότ και τηλεμεταφορά. Υπολόγιζαν μάλιστα, ότι αυτά θα έκαναν την εμφάνισή τους στα τέλη του 20ου αιώνα. Εμείς γνωρίζουμε ότι τα ιπτάμενα αυτοκίνητα βρίσκονται ακόμη στη φαντασία μας, ωστόσο, πολλές από τις προβλέψεις των επιστημόνων των 60s έγιναν πραγματικότητα.

Έλληνες Μαθητές κατασκεύασαν υποβρύχιο ρομπότ



Σε εργαστήριο δοκιμών του υποβρυχίου ρομπότ που κατασκεύασε ομάδα μαθητών από λύκεια της Αλεξανδρούπολης συμμετέχοντας στο πρόγραμμα του εργαστηριακού κέντρου φυσικών επιστημών «Εκπαιδεύοντας τους Μηχανικούς του Μέλλοντος» του Ευγενίδειου Ιδρύματος», μετατράπηκε η πισίνα γνωστού ξενοδοχείου της Αλεξανδρούπολης.
Στην πρώτη φάση, οι μαθητές κατασκεύασαν το σκελετό του έργου και τον παρουσίασαν σήμερα, ενώ σε δεύτερο χρόνο θα μπουν αισθητήρες για να μπορεί το ρομπότ να κάνει μετρήσεις στο νερό, χωρίς να αποκλείεται και η τοποθέτηση κάμερας αλλά και βραχίονα για περεταίρω χρήσεις. Όπως τονίσθηκε το ρομπότ μπορεί να λειτουργήσει και ως τηλεκατευθυνόμενο.

Εικονίδιο για τους γάμους ομοφυλόφιλων στο Facebook




To Facebook εμπλούτισε τη συλλογή τωνεικονιδίων που σχετίζονται με το γάμο, με ένα νέο που απεικονίζει δύο γαμπρούς, αντί για έναν γαμπρό και μία νύφη, το οποίο ήταν το μοναδικό που υπήρχε και αφορά στα straight ζευγάρια.

Έτσι, όταν δύο άντρες, μέλη του Facebook,παντρεύονται, πλέον μπορούν να κάνουν το σχετικό status update και με τη συνοδεία του ανάλογου εικονιδίου.

Το νέο χαρακτηριστικό, έγινε αντιληπτό το Σαββατοκύριακο, όταν ο συνιδρυτής του Facebook Chris Hughes, παντρεύτηκε με τον  Sean Eldridge και το εικονίδιο των δύο γαμπρών, εμφανίστηκε όταν ο Hughes έκανε τη σχετική ανακοίνωση στην προσωπική του σελίδα.

Το «τέλειο» δεινοσαυράκι Εντοπίστηκε το καλύτερα διατηρημένο απολίθωμα στην Ευρώπη


Το «τέλειο» δεινοσαυράκι

Ενα καταπληκτικό εύρημα ανακάλυψαν ερευνητές στη Γερμανία. Εντόπισαν το απολίθωμα ενός δεινοσαύρου που όταν έχασε τη ζωή του ήταν ακόμη μωρό. Η ανακάλυψη είναι σημαντική αφού σύμφωνα με τους ερευνητές πρόκειται για το καλύτερα διατηρημένο απολίθωμα δεινοσαύρου που έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα στην Ευρώπη. 

Σύστημα δίνει «φωνή» σε παράλυτους Τους βοηθά να «προφέρουν» λέξεις με τη βοήθεια της… σκέψης


Σύστημα δίνει «φωνή» σε παράλυτους
Ένα νέο σύστημα «σάρωσης» εγκεφάλου που ανέπτυξαν ολλανδοί επιστήμονες βοηθά άτομα που βρίσκονται σε πλήρη παράλυση να σχηματίζουν και να «προφέρουν» λέξεις με τη βοήθεια της σκέψης.
Βασιζόμενοι σε προηγούμενες ερευνητικές απόπειρες κατά τις οποίες με τη βοήθεια της μεθόδου της λειτουργικής μαγνητικής τομογραφίας (fMRI), παράλυτοι ασθενείς μπορούσαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις αρνητικά ή καταφατικά, οι ειδικοί από τοΠανεπιστήμιο του Μάαστριχτ ανέπτυξαν ένα προηγμένο σύστημα που δίνει κυριολεκτικά «φωνή» στα άτομα αυτά.

Facebook: Ξεχάστε το "Like", έρχεται το "Want"



Το Facebook ξέρει ήδη από καιρό τι αρέσει στους χρήστες του και τώρα αποφάσισε να μάθει και τι είναι αυτό που επιθυμούν, αφού σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία, ετοιμάζεται να"πατήσει" το ανάλογο κουμπί.

Πηγές που επικαλείται η Huffington Postαναφέρουν, ότι δίπλα στο Like σύντομα θα εμφανιστεί και το κουμπί Want, που θα αφορά στα προϊόντα που οι χρήστες επιθυμούν να αποκτήσουν.

Σκοπός ύπαρξης της νέας επιλογής είναι να συγκεντρωθούν τα online προς πώληση προϊόντα που αρέσουν στους χρήστες, με μακροπρόθεσμο στόχο το άνοιγμα τουFacebook στις διαφημιστικές εταιρείες.

Ελληνας σχεδίασε το αυτοκίνητο του μέλλοντος


Ελληνας σχεδίασε το αυτοκίνητο του μέλλοντος

Το αυτοκίνητο του μέλλοντος φέρει την υπογραφή ενός Ελληνα. Ο 24χρονος Γιώργος Χρονάκης σχεδίασε για λογαριασμό της Aston Martin το όχημα που θα φιγουράρει στους δρόμους του πλανήτη το 2025!

Τη δική του σελίδα στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας γράφει ένας ταλαντούχος νεαρός Κρητικός. Ο Γιώργος Χρονάκης κατέκτησε την πρώτη θέση στον ετήσιο διαγωνισμό, που αθλοθετούν για τους απόφοιτους συγκεκριμένων πανεπιστημίων οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες. 

16 αναμνήσεις από τις διακοπές των παιδικών μας χρόνων


του Γιώργου Κόκουβα

Αν μιλήσουμε για την αθωότητα της παιδικής ηλικίας, θα είναι μάλλον πολύ κλισέ. Αν μιλήσουμε για την ανεμελιά εκείνων των καλοκαιριών που ακόμη δεν είχαμε ταυτότητα και δεν κάναμε φορολογική δήλωση, θα είναι σαν να διατυπώνουμε το αυτονόητο. Γι’ αυτό, είναι ίσως καλύτερα να αφήσουμε να μιλήσουν για την αθωότητα και την ανεμελιά, οι ίδιες μας οι αθώες και ανέμελες αναμνήσεις.

Κάψιμο λίπους… outdoor



του Νικόλα Γεωργιακώδη 
Με τον υδράργυρο να πλησιάζει αργά αλλά σταθερά τους 40 βαθμούς Κελσίου, οι περισσότερες αίθουσες του γυμναστηρίου θυμίζουν πλέον… χαμάμ και η ανάγκη για να μεταφέρουμε την προπόνησή μας σε εξωτερικό χώρο γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική. Πώς όμως μπορεί να γίνει αυτό και πού; Τι εξοπλισμό θα χρειαστούμε; Ποιες ασκήσεις μπορούμε να κάνουμε; Πώς θα τις συνδυάσουμε έτσι ώστε να επιτύχουμε τη μέγιστη καύση θερμίδων; 


Ακουμπάτε το laptop στα πόδια σας; δείτε τι θα πάθετε


Εάν συνηθίζετε να γράφετε με το laptop στα πόδια σας, καλύτερα να αλλάξετε συνήθεια. Υπάρχει μεγάλη περίπτωση να πάθετε σοβαρές δερματικές βλάβες και κυρίως να πάθετε το “σύνδρομο του ψημένου δέρματος”. Ουσιαστικά μιλάμε για έγκαυμα

Όπως ακριβώς ο 12χρονος Ελβετός που συνήθιζε να ακουμπάει το laptot του στα πόδια του για να παίζει με τις ώρες παιχνίδια. Σε σύντομο χρονικό διάστημα το δέρμα στον αριστερό μηρό του, αποχρωματίστηκε ενώ εμφανίστηκαν και σκούρες κηλίδες παντού. Δυστυχώς όπως είπαν και οι γιατροί του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Βασιλείας στην Ελβετία, η βλάβη είναι μόνιμη.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Την πολιτική και κοινωνική συναίνεση έθεσε ως προϋποθέσεις για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας νωρίτερα στο συνέδριο του

Ο Σαμαράς πιάνει δουλειά την Παρασκευή εν όψει τρόικας


Ο Σαμαράς πιάνει δουλειά την Παρασκευή εν όψει τρόικας

Το απόγευμα της προσεχούς Παρασκευής θα αρχίσει στη Βουλή η τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, παρόντος του Πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά και αναμένεται να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης τα μεσάνυκτα της Κυριακής.

ΣΥΡΙΖΑ: «Συνεχίζεται η εποπτεία της τρόικας»



«Η ΕΠΟΠΤΕΙΑ της τρόικας στην Ελλάδα συνεχίζεται ανεπηρέαστη από το εκλογικό αποτέλεσμα και το μήνυμα του ελληνικού λαού», σχολιάζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την επίσκεψη της τρόικας στη χώρα και τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «η περίφημη "διαπραγμάτευση" της κυβέρνησης παραπέμπεται για... μετά την εφαρμογή των ακραίων μέτρων που προβλέπονται από το μνημόνιο, σε συνέπεια με την επιστολή Σαμαρά και σε αντιδιαστολή με τις προεκλογικές δεσμεύσεις των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης».

«Δεν θα γίνουν αυξήσεις στη ΔΕΗ»



Απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ασημάκης Παπαγεωργίου, στο περιθώριο συνεδρίου. Σε ερωτήσεις που τέθηκαν απάντησε ότι, «η οποιαδήποτε κίνηση μπορεί να γίνει για τα τιμολόγια της ΔΕΗ θα προέλθει μετά από μελέτη και πρόταση της ΔΕΗ, κάτι που δεν έχει συμβεί αυτήν τη στιγμή» και πρόσθεσε: «Αν γίνει, θα μελετηθεί και θα παρθούν οι ανάλογες αποφάσεις. Η λύση δεν είναι πάντα η αύξηση των τιμολογίων, υπάρχουν και άλλες λύσεις οι οποίες μελετώνται αυτήν τη στιγμή, εξετάζονται διάφορες παραλλαγές ώστε να είναι η ομαλότερη λύση για να λειτουργήσει η αγορά σε αυτήν τη φάση».

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 66χρονου για οφειλές άνω των 28 εκατ. ευρώ


Για οφειλές προς το Δημόσιο που ξεπερνούν τα 28 εκατ. ευρώ συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη 66χρονος διευθύνων σύμβουλος εταιρείας εμπορίας φωτογραφικού υλικού.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, το ύψους του χρέους ανέρχεται στο ποσό των 28.160.893,54 ευρώ και αφορά το χρονικό διάστημα από τις 14 Οκτωβρίου 2003 έως σήμερα.

Θ. Μαργαρίτης: Η ΔΗΜΑΡ θα προτείνει στελέχη για τις ΔΕΚΟ


Η Δημοκρατική Αριστερά θα προτείνει στελέχη για τις ΔΕΚΟ, δήλωσε το μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος Θ. Μαργαρίτης, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να αξιοποιηθούν και πρόσωπα από την αντιπολίτευση.
«Πρέπει, στην Ελλάδα, κάποια στιγμή, να λειτουργούμε με μια δημόσια διοίκηση ανεξάρτητη από το εκάστοτε πλειοψηφικό κόμμα. Δεν είναι δυνατόν να αλλάζουν διοικητές νοσοκομείων, επειδή αλλάζει η κυβέρνηση…», σημείωσε, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

ΕΔΩΣΕ ΤΟ «ΠΡΑΣΙΝΟ» Ο ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ Κρας τεστ για την ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ η Συνδιάσκεψη της Παρασκευής στο ΣΕΦ

Κρας τεστ για την ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ η Συνδιάσκεψη της Παρασκευής στο ΣΕΦ

Το πρώτο κρας τεστ για την αυτοοργάνωση του ΠΑΣΟΚ, που έπεται της διάλυσης των οργανώσεων και αποτελεί προεκλογική εξαγγελία του Ευ. Βενιζέλου, θα είναι η μονοήμερη Συνδιάσκεψη του κόμματος, την προσεχή Παρασκευή, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Μπορεί ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ να μην έχει ακόμη ανακοινώσει το πλαίσιο και την ημέρα της επίσημης έναρξης της αυτοοργάνωσης, ωστόσο η συμμετοχή και το κλίμα στη Συνδιάσκεψη

Ελπίδα για «εμπορικό καλοκαίρι» - 16 Ioυλίου ξεκινούν οι εκπτώσεις

Επ’ ευκαιρία της έναρξης διενέργειας των θερινών εκπτώσεων τη Δευτέρα 16 Ιουλίου, που θα λήξουν την Παρασκευή 31 Αυγούστου, η ΕΣΕΕ απέστειλε οδηγίες προς τις εμπορικές επιχειρήσεις και τους εμπορικούς συλλόγους-μέλη της σε όλη τη χώρα, οι οποίοι θα πρέπει να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα κάτωθι:

Θύμα ληστείας ηλικιωμένη στο Κιλκίς

Στιγμές αγωνίας έζησε τα ξημερώματα ηλικιωμένη γυναίκα στην Καστανερή Κιλκίς. Τρεις άγνωστοι εισέβαλαν από ανασφάλιστο παράθυρο στο σπίτι της 73χρονης, η οποία κοιμόταν εκείνη την ώρα, και, αφού την ακινητοποίησαν με τη χρήση σωματικής βίας, την έδεσαν χειροπόδαρα σε καρέκλα, αρπάζοντας στη συνέχεια άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό και κοσμήματα.

«Το ΠΑΣΟΚ έκλεισε τον κύκλο του»



Το ΠΑΣΟΚ έκλεισε τον κύκλο του και πρέπει να συμμετάσχει στις διεργασίες που αναπόφευκτα θα γίνουν για τη σύγκλιση των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων της χώρας, δηλώνει στο Real.gr ο πρώην υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος, που την προσεχή Πέμπτη προχωρά στην ίδρυση πολιτικής κίνησης στο χώρο αυτό.
«Η ρήξη με το παρελθόν πρέπει να είναι αμετάκλητη» αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ επισημαίνει ότι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θα έπρεπε να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση πιο ενεργά.

Αυτοί είναι οι εννέα κολοσσοί που θα ψάξουν για το ελληνικό πετρέλαιο



Tεράστιο ενδιαφέρον για τις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας έχουν εκδηλώσει εννέα μεγάλες εταιρείες με σκοπό την ανακάλυψη κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου. Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι και την λήξη της προθεσμίας, σήμερα το μεσημέρι κατατέθηκαν 9 προσφορές από κοινοπρακτικά σχήματα αποτελούμενα από ελληνικούς και ξένους ομίλους από τις ΗΠΑ, την Βρετανία, τον Καναδά και την Ιταλία.

Κύπρος: Επιασαν δουλειά τα κλιμάκια της τρόικας στη Λευκωσία



Κλιμάκια της τρόικας έπιασαν από το πρωί δουλειά στη Λευκωσία, μετά την αίτηση της Κύπρου για παροχή στήριξης με σκοπό την επανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος και την αναχρηματοδότηση του δημόσιου χρέους, μέχρι το 2015 ή 2016.
Ένα κλιμάκιο της τρόικας επισκέφθηκε το πρωί την Κεντρική Τράπεζα και ένα δεύτερο το υπουργείο Οικονομικών.

Εκδήλωση τιμής στη ναυτική παράδοση και στους ναυτικούς τού Λιτοχώρου


Κεντρική Μακεδονία Εκδήλωση τιμής στη ναυτική παράδοση και στους ναυτικούς τού Λιτοχώρου

Η Δημοτική Κοινότητα Λιτοχώρου απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση για την Κυριακή 8 Ιουλίου 2012 και ώρα 9.00 μ.μ. στο θεατράκι τού Πάρκου Λιτοχώρου, στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί προκειμένου να τιμηθεί η ναυτική παράδοση του Λιτοχώρου και οι ναυτικοί τής «πόλης των θεών».

Το πρωί τής ίδιας μέρας στον Ιερό Ναό τού Αγίου Νικολάου Λιτοχώρου θα τελεστεί Δέηση υπέρ των ναυτικών μας.

ΑΟΖ: σε κεντρικό σχεδιασμό οι κινήσεις της κυβέρνησης λέει ο Αβραμόπουλος


Κλειστά κράτησε τα χαρτιά της κυβέρνησης σχετικά με την ανακύρηξη Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης εκ μέρους της χώρας μας ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια, ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε πως «η Ελλάδα μπορεί να ασκήσει το αναφαίρετο δικαίωμά της ανά πάσα στιγμή. Ολες οι κινήσεις της εντάσσονται σε έναν κεντρικό σχεδιασμό και όταν έρθει η ώρα θα γίνουν ανακοινώσεις».

Επιστολή Σαμαρά σε Μεϊμαράκη για τις προγραμματικές δηλώσεις


Ο πρόεδρος της Βουλής Β. Μεϊμαράκης
Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, το αργότερο μέχρι την Πέμπτη το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός θα ζητήσει να ορίσει ο Ευ. Μεϊμαράκης την ημερομηνία έναρξης στην Ολομέλεια του Σώματος της τριήμερης συζήτησης που περιλαμβάνει τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης και την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης της Βουλής.
Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, το αργότερο μέχρι την Πέμπτη το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός θα ζητήσει να ορίσει ο Ευ. Μεϊμαράκης την ημερομηνία έναρξης στην Ολομέλεια του Σώματος της τριήμερης συζήτησης που περιλαμβάνει τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης και την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης της Βουλής.

Πρόταση Εξεταστικής για το μνημόνιο θα καταθέσει στη Βουλή ο Καμμένος



ΤΗΝ πρόθεσή του να θέσει το θέμα σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες η Ελλάδα μπήκε στο μνημόνιο, καθώς και την κατάργηση του νόμου Ραγκούση για τους μετανάστες, εξέφρασε με δηλώσεις του την Κυριακή ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. "Θα συζητήσουμε για τη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο και το πώς φτάσαμε ως εκεί.

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι θα συμμετέχουν στη «σκιώδη κυβέρνηση».Συνεδριάσει σήμερα η Κ.Ο. του κόμματος





Δεκαέξι σκιώδεις υπουργούς παρουσιάζει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, συγκροτώντας έτσι μία σκιώδη κυβέρνηση, που θα αναλάβει το βάρος της παρακολούθησης της κυβέρνησης συνεργασίας ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, που συνεδριάζει στις 11 το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σκιώδης υπουργός Οικονομικών θα είναι ο Γιώργος Σταθάκης, Ανάπτυξης και Υποδομών ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, Εργασίας ο Δημήτρης Στρατούλης, Εξωτερικών η Ρένα Δούρου, Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο Αλέξης Μητρόπουλος, Εσωτερικών η Σοφία Σακοράφα, Δικαιοσύνης η Ζωή Κωνσταντοπούλου, Υγείας ο Ανδρέας Ξανθός, Γεωργίας ο Θανάσης Πετράκος, Μακεδονίας Θράκης η Λίτσα Αμανατίδου, Τουρισμού ο Μιχάλης Κριτσωτάκης.

"Ευρύτατη και σε βάθος η συζήτηση" των πολιτικών αρχηγών


"Ευρύτατη και σε βάθος η συζήτηση" των πολιτικών αρχηγών
Η σύσκεψη των κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη στην πρωθυπουργική οικία διεξήχθη σε καλό κλίμα. Ο κ. Κεδίκογλου, μιλώντας σήμερα στον ANT1, διευκρίνισε ότι δεν υπήρξαν στοιχεία διαφωνίας μεταξύ τους και έκανε λόγο για πνεύμα συνεργασίας και γόνιμη συζήτηση.
«Ευρύτατη και σε βάθος συζήτηση» για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης έγινε τη Δευτέρα, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Σίμο Κεδίκογλου, στο πλαίσιο της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση.

«Η Φινλανδία τορπιλίζει την ευρωδιάσωση»


Το στρατόπεδο των χωρών που αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν κατά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής προσπαθεί να περιορίσει τις προσδοκίες που καλλιέργησαν οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.
Αυτό εκτιμούν αναλυτές, αναφερόμενοι στις εκ των υστέρων ενστάσεις που διατυπώνονται στην Φινλανδία και την Ολλανδία για την αγορά ομολόγων από το μόνιμο μηχανισμό στήριξης ΕSM. Η φινλανδική κυβέρνηση κατέστησε χθες σαφές ότι από κοινού με την Ολλανδία θα ασκήσει βέτο στην αγορά ομολόγων από τον ESM, όπως σημειώνει στην ηλεκτρονική του έκδοση το Stern σε άρθρο με τίτλο «Η Φινλανδία τορπιλίζει την ευρωδιάσωση».

Λ. Τσούκαλης: Η κυβέρνηση να επαναδιαπραγματευτεί τα πάντα



Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να επαναδιαπραγματευτεί τα πάντα, δήλωσε στο ΣΚΑΪ 100,3 ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), Λουκάς Τσούκαλης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά η στρατηγική που εφαρμόζεται έφτασε σε αδιέξοδο και η μόνιμη αναφορά σε περικοπές με ταυτόχρονη μείωση του ελλείμματος δεν λύνει το πρόβλημα.

Γενόσημα για όλους χωρίς συμμετοχή και γρήγορα! Τι προβλέπουν τα μέτρα της τρόικας για τα φάρμακα


Αλλάζει άρδην το σκηνικό στη φαρμακευτική πολιτική με εντολή τρόικας! Τι προβλέπουν οι …οδηγίες των τροϊκανών για τα φάρμακα μετά τις συναντήσεις με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας;
 

Το αμέσως επόμενο διάστημα, το πολύ σε έναν- δύο μήνες, θα πρέπει να ληφθούν όλα τα μέτρα ώστε όλα τα φάρμακα να συνταγογραφούνται με βάσει τη δραστική ουσία. Μάλιστα σε ευρεία σύσκεψη που έγινε χθες Δευτέρα με όλους τους παράγοντες της υγείας (ΕΟΠΥΥ, ΗΔΙΚΑ, υπηρεσιακούς κ.α.) αποφασίστηκε ότι τις επόμενες ημέρες η ΗΔΙΚΑ η εταιρεία του δημοσίου που διαχειρίζεται την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, θα πρέπει να ενσωματώσει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα όλες τις δραστικές ουσίες που αντιστοιχούν και στα αντίστοιχα σκευάσματα. 

Αυτή είναι η νέα εφεδρεία – Σχέδιο τριών ταχυτήτων – Ποιοι θα φύγουν και πότε



Τριετία για τους 30αρηδες, δυο τριετίες για τους 40αρηδες - Ιδιαίτερη μεταχείριση για όσους βρίσκονται κοντά στη σύνταξη - 100.000 θα βγουν στη σύνταξη έως το 2015


Η τρόικα πιέζει, η κυβέρνηση βγάζει από το... ντουλάπι την εφεδρεία για να γλιτώσει τις απολύσεις στο δημόσιο. Οι τροϊκανοί επιστρέφουν για να ζητήσουν να εφαρμοστεί η δέσμευση να φύγουν 150.000 άνθρωποι από το δημόσιο μέχρι το 2015. 

Η προγραμματική συμφωνία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, όμως, δεν προβλέπει απολύσεις στο δημόσιο. Και εδώ μπαίνει ξανά στο κάδρο το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας. Μόνο που αυτή τη φορά, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, η εργασιακή εφεδρεία θα γίνει με ηλικιακά κριτήρια και θα είναι τριών ταχυτήτων.