Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Συνέντευξη Νίκου Ανδρουλάκη, Γραμματέα της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ, στην εκπομπή «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA»

Συνέντευξη Νίκου Ανδρουλάκη, Γραμματέα της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ, στην εκπομπή «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA» και στους δημοσιογράφους Δ. Καμπουράκη και Γ. ΟικονομέαΚαλημέρα σας. Είναι μαζί μας η κα Σοφία Βούλτεψη από τη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Γιάννης Μπαλάφας από το ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης από το ΠΑΣΟΚ και η κα Μαρία Ρεπούση από τη ΔΗΜΑΡ.
Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Κύριε Ανδρουλάκη είπαμε πολλά, είπαμε για τη Χρυσή Αυγή, αυτό είναι το βασικό θέμα που συζητείται και οι χθεσινές εξελίξεις και μέσα στους κόλπους της Αστυνομίας. Ποια είναι η άποψή σας; Και να μας πείτε και τη γνώμη μας γι’ αυτά που είπε η κα Βούλτεψη για τη

Συνελήφθη ο πρόεδρος του ΔΣ της CYTA


KittisΣτο αρχηγείο της αστυνομίας στην Κύπρο μεταφέρθηκε ο πρόεδρος του Δ.Σ της CYTA Στάθης Κιττής ενώ εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν για τρία ακόμα πρόσωπα σχετικά με την υπόθεση αγοραπωλησίας Τ/Κ τεμαχίου στη Δρομολαξία, όπως αναφέρει το Sigmalive.

Ο Λοβέρδος για τον Κουβέλη

Ο Λοβέρδος για τον Κουβέλη
Στο Ηράκλειο βρίσκεται ο πρόεδρος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος επισκέφθηκε την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου προκειμένου να συζητήσει με τη διοίκησή της τα προβλήματα που απασχολούν παραγωγούς και συνεταιριστικές οργανώσεις.
Στις δηλώσεις του ο κ. Λοβέρδος επισημοποίησε την

ΑΝΕΛ Κιλκίς: Νέα Συντονιστική

Εσωκομματικές εκλογές είχαμε χθες Κυριακή σ` όλη την Ελλάδα στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ για την ανάδειξη νέων συντονιστικών επιτροπών. Απ` τις αρχαιρεσίες στο νομό Κιλκίς εκλέχτηκαν οι: Βασίλειος Μάτσκος, Κυριάκος Κουραλίδης, Αθανάσιος Μανδρούκας, Δημήτριος Μαντζίδης και Θεόδωρος Μπολέτης.

ΟΑΕΔ: Κοινωφελής εργασία σε δήμους για 10.000 ανέργους


Τη δυνατότητα να εργαστούν για 5 μήνες σε δήμους, παρέχει σε ανέργους το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας σε επιβλέποντες φορείς.
Η πρώτη από τις τέσσερις Δημόσιες Προσκλήσεις που εκδόθηκε σήμερα αφορά στη διαδικασία προσλήψεων προσωπικού για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, σε δημόσιους φορείς

Φεστιβάλ Νέων ΣΥΡΙΖΑ στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά

http://www.thestival.gr/media/k2/items/cache/96ae5b4ca76e04de9c6c419a48ee509f_XL.jpgΟι νέες και οι νέοι του ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνουν για φέτος το 2ο Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη στις 27-28 και 29 του Σεπτέμβρη στο πρώην Στρατόπεδο του Παύλου Μελά.                     Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Νέος κύκλος διαπραγματεύσεων από Νίμιτς για το Σκοπιανό


Νέος κύκλος διαπραγματεύσεων από Νίμιτς για το ΣκοπιανόΟ Μάθιου Νίμιτς, μετά την πρόσφατη επίσκεψή του σε Αθήνα και Σκόπια, σχεδιάζει να καλέσει στη Νέα Υόρκη τους εκπροσώπους Ελλάδας και ΠΓΔΜ για νέο γύρο διαπραγματεύσεων, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Μάρτιν Νεζίρκι.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο Νεζίρκι ανέφερε ότι ο Μάθιου Νίμιτς σχεδιάζει να

Αυτά είναι τα 30 επαγγέλματα που θα "εξαφανιστούν" μέχρι το 2020

Σε μια πρωτότυπη έρευνα προέβη η Σχολή Διοίκησης της Μόσχας στο Σκόλκοβο όπου αξιολογώντας τις εξελίξεις στον κοινωνικό και οικονομικό τομέα συνέταξε έναν πρωτότυπο κατάλογο με τα 100 νέα επαγγέλματα αλλά και 30 επαγγέλματα που προβλέπεται η εξαφάνισή τους. Οι συντάκτες καλούν τους μελλοντικούς υποψήφιους να σταματήσουν να παιδεύονται να πιάσουν οικονομικές και νομικές σχολές καθώς πολλά από τα επαγγέλματα

Tου Λευτέρη Μιχ. Καρχιμάκη : Μόνο ο εξανθρωπισμός της δημοκρατίας θα τσακίσει την ΧΑ !

Όλοι μας λίγο πολύ, από μικρή ηλικία γαλουχηθήκαμε με την ψευδαίσθηση ότι η δημοκρατία στην Ευρώπη αποτελεί ένα, εδώ και αιώνες βαθιά ριζωμένο πολιτικό σύστημα.
Ωστόσο η αλήθεια είναι αρκετά διαφορετική,η Ευρώπη στον εικοστό αιώνα δεν ήταν η φυσική πατρίδα της ελευθερίας και της δημοκρατίας αλλά μάλλον ένα εφιαλτικό εργαστήρι κοινωνικού, ιδεολογικού και πολιτικού πειραματισμού. Μέχρι τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, για περίπου δύο χιλιετίες τo κυρίαρχο

«Τέλος της λιτότητας» ζητά το SPD από την Μέρκελ

merkelstainbr2009Την ώρα που έχει ήδη αρχίσει το πόκερ για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού, οι Σοσιαλδημοκράτες διατυπώνουν όρους για συνεργασία με τη Μέρκελ. Ένας από αυτούς είναι να τερματιστεί η πολιτικής άκρας λιτότητας στην Ευρώπη.

FT: Οι τρεις επιπτώσεις της επανεκλογής Μέρκελ στην οικονομική πολιτική της ΕΕ


FT: Οι τρεις επιπτώσεις της επανεκλογής Μέρκελ στην οικονομική πολιτική της ΕΕTo τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα, έπειτα από την επανεκλογή της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, καταγράφει αναλυτικό δημοσίευμα του Wolfgang Münchau στην εφημερίδα Financial Times, επισημαίνοντας τις αρνητικές συνέπειες μιας τέτοιας επανεκλογής για τους ήδη επιβαρυμένους χρεωμένους της ευρωζώνης.

Συγκεκριμένα, το άρθρο αναφέρει:

Η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Πιερίας : ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΑΣΟΚ Δ.Ο ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ



pasok grafeia

Η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Πιερίας, προσκαλεί τα μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ, του Δήμου Δίου-Ολύμπου, στη δημοτική ολομέλεια που θα γίνει τη Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου και ώρα 19.30 στο Λιτόχωρο, στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου.
Στη δημοτική ολομέλεια θα υπάρχει παρουσία στελεχών της παράταξης, από τους όμορους νομούς .

Μπουτάρης: Να γίνει διαδήλωση για τη βία της Χρυσής Αυγής


Μπουτάρης: Να γίνει διαδήλωση για τη βία της Χρυσής Αυγής

Η διοργάνωση εκδήλωσης διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αλλά και γενικότερα τη βία της Χρυσής Αυγής, βρίσκεται στις άμεσες προτεραιότητες του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, όπως, τουλάχιστον, ανέφερε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου.
Όπως είπε, θα προτείνει στους φορείς της πόλης (πανεπιστήμια, επιμελητήρια κλπ.) να γίνει από κοινού η διοργάνωση της

Παρουσίαση βιβλίου του Σ. Καλεντερίδη στο Επιμελητήριο Κιλκίς


Ρεπούση: Στρατολογούν παιδιά μέσα στα σχολεία

repousiΓια στρατολόγηση των παιδιών στην ιδεολογία της Χρυσής Αυγής μέσα στα σχολεία αφήνοντας αιχμές κατά του υπουργείου Παιδείας έκανε λόγο η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση.
Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA η Μ. Ρεπούση και συγκεκριμένα για τη Χρυσή Αυγή δήλωσε ότι «αυτή τη στιγμή, μέσα στα σχολεία στρατολογούνται παιδιά σε αυτή την ιδεολογία

Tρόποι για να μειώσεις τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου


Τρόποι για να μειώσεις τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου

Έχετε ακούσει πιθανώς αντικρουόμενες αναφορές σχετικά με την πρόληψη του καρκίνου . Είναι ευρέως αποδεκτό ότι οι πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου επηρεάζονται  από τις επιλογές του τρόπου ζωής που κάνετε .Έτσι, αν έχετε απορίες σχετικά με την πρόληψη του καρκίνου , να ξέρετε ότι μερικές απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορεί να κάνουν μια μεγάλη διαφορά . Εξετάστε τις παρακάτω συμβουλές για την πρόληψη του καρκίνου:

Ευτέρπη Κουτζαμάνη: Αυτή είναι η σιδηρά κυρία της Δικαιοσύνης που ανέλαβε να ξεσκεπάσει τη Χ.Α.

Ευτέρπη Κουτζαμάνη: Αυτή είναι η σιδηρά κυρία της Δικαιοσύνης που ανέλαβε να ξεσκεπάσει τη Χ.Α.Είναι η δικαστικός θρύλος των ελληνικών δικαστηρίων, η πρώτη γυναίκα που ανέρχεται στην κορυφή της εισαγγελικής Ιεραρχίας. Οταν στην 1η Αυγούστου του 2013 ανέλαβε τα ηνία της Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έλεγε με πλήρη επίγνωση πως «ο Εισαγγελέας καλείται να διαχειριστεί κρίσιμα θέματα, να διασφαλίσει την κοινωνική συνοχή και την κοινωνική ειρήνη και να συμβάλλει στην ανάπτυξη της χώρας».

Υποβολή Ε9 έως τον Φεβρουάριο του 2014!...

Μεγάλη παράταση δίνει σε εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους το «παράθυρο» που ουσιαστικά παρατείνει την υποβολή του Ε9 έως και τον Φεβρουάριο του 2014.
Οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να...
δηλώσουν αλλαγές που επήλθαν το 2012 ή λάθη που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια στα στοιχεία των κτισμάτων και των εντός σχεδίων πόλεων οικοπέδων, χωρίς να επιβαρυνθούν με πρόστιμα.

Στη Νέα Υόρκη Γιώργος και Βαγγέλης θα συναντηθούν ;


Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, μετέβη στην Νέα Υόρκη, όπου συμμετείχε στην 3η Συνεδρίαση του Συμβουλίου των Ηγετών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Ban Ki-moon.Στη συνεδρίαση, εκτιμήθηκε η πρόοδος των προγραμμάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη, παρουσιάστηκαν και αξιολογήθηκαν τα αποτελέσματα του έργου

Financial Times: Οι Σκοπιανοί δεν έχουν καμία σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο


Financial Times: Οι Σκοπιανοί δεν έχουν καμία σχέση με τον Μέγα ΑλέξανδροΓια το εάν ο Μέγας Αλέξανδρος έχει όντως σχέση με τους Σκοπιανούς και το «μακεδονικό» ζήτημα γράφουν οι Financial Times οι οποίοι επισημαίνουν πως δεν τίθεται τέτοιο θέμα καθώς ο Μακεδόνας βασιλιάς ήταν ελληνικής καταγωγής.
Σε άρθρο του στους FT, ο Stephen Schwartz, εκτελεστικό μέλους του Δ.Σ. Του κέντρου Ισλαμικού Πλουραλισμού των ΗΠΑ, επισημαίνει πως έχοντας ζήσει επί σειρά ετών στα Σκόπια αναφέρεται στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ λέγοντας: «Θεωρώ ότι οι καταγγελίες της

Διαδοχικές συναντήσεις Παπούλια με Μεϊμαράκη, Δένδια και Αθανασίου


fosphotos.com | Menelaos MyrillasΔιαδοχικές συναντήσεις θα έχει σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Κάρολος Παπούλιας, με τον πρόεδρο της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη (11:30) και τους υπουργούς Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου (14:00) και Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια (15:00), οι οποίοι αναμένεται να τον ενημερώσουν για τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής.

Βενιζέλος: Μπορούμε να διαμορφώσουμε ένα νέο μομέντουμ στο Κυπριακό


venizelos-slider2Συνάντηση είχε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Αhmet Davutoglu, στο περιθώριο της Υπουργικής Εβδομάδας της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε, στη Νέα Υόρκη.«Η συζήτηση που είχαμε με τον κ. Davutoglu ήταν φιλική, συγκεκριμένη και αποδοτική.Έχει πολύ μεγάλη σημασία οι δύο χώρες να λειτουργούμε συντονισμένα στον κοινό μας χώρο που

Το ΥπΑΑΤ στηρίζει την καλλιέργεια των ψυχανθών ως «εργαλείο» για την υποστήριξη της κτηνοτροφίας και την προώθηση της Μεσογειακής Διατροφής



Τις δράσεις που προωθεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την ενίσχυση και υποστήριξη της καλλιέργειας των ψυχανθών και τη σημαντική συμβολή τους στην κτηνοτροφία, τη διατροφή του ανθρώπου, το «πρασίνισμα» της γεωργίας και την υποστήριξη της αειφορίας, παρουσίασε ο Υπουργός, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης στο πλαίσιο της επίσκεψής του στους πειραματικούς αγρούς του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στην

Πρωτογενές πλεόνασμα 2,86 δις ευρώ στο οχτάμηνο

euromoney Πρωτογενές πλεόνασμα 2,86 δισ. ευρώ καταγράφουν τα τελικά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου, έναντι πρωτογενούς ελλείμματος 1,414 δισ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2012 και στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 2,496 δισ. ευρώ.Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία, παρουσιάζεται έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 2,502 δισ. ευρώ έναντι ελλείμματος