Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Μεϊμαράκης: Αναξιόπιστες οι δημοσκοπήσεις

Αναξιόπιστες και αντιεπιστημονικές χαρακτηρίζει τις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας ο εκπρόσωπος του υποψηφίου προέδρου της Ν.Δ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Θεόδωρος Αμπατζόγλου.
«Είναι αναξιόπιστες, αντιεπιστημονικές, κατά παράβαση του κώδικα των δημοσκοπήσεων. Είναι προφανές ότι υπηρετούν συγκεκριμένες

Για τον Αλέξανδρο: Η προστασία της ανθρώπινης ζωής είναι ζήτημα Δημοκρατίας

Επτά χρόνια συμπληρώνονται από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια από τον ειδικό φρουρό Ε. Κορκονέα.

Μια δολοφονία που δεν μπορεί να θεωρηθεί ως μεμονωμένο περιστατικό ή προϊόν της ψυχολογική αστάθειας του δράστη αλλά ως θλιβερή κατάληξη μιας νοοτροπίας καταστολής και υπέρβασης των ορίων του Κράτους Δικαίου.

Ήταν ο εγκληματικός προορισμός μια πορείας που είχε ξεκινήσει από

Toυ Γ. Λακόπουλου : Η κυβέρνηση οδηγεί σε παρακμή ακόμη και τον λαϊκισμό της

Η συζήτηση στους κόλπους  της  Ευρωπαϊκής   Ένωσης για το ενδεχόμενο να αποκλειστεί  η Ελλάδα από τη Συνθήκη Σέγκεν ,  ή  έστω να ανασταλεί η συμμετοχή της για ένα διάστημα, έφερε ξανά στο προσκήνιο-αν και δεν είχε φύγει ποτέ τον τελευταίο  χρόνο- το διπλό πρόβλημα στις σχέσεις της  χώρας με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς που δημιούργησε εξ αρχής η κυβέρνηση Τσίπρα:

Θεοχαρόπουλος: Δεν θα ψηφίσουμε μείωση συντάξεων στη Βουλή

Κατηγορηματικός ότι το κόμμα του δεν θα ψηφίσει στη Βουλή μείωση συντάξεων εμφανίζεται ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος.
Σε συνέντευξης του στην Κυριακάτικη kontranews εκτιμά πως η κυβέρνηση «δεν αντέχει μέχρι το 2019 γιατί τα προβλήματα είναι πολυσύνθετα» και

Πανικός στο Λονδίνο: Ανδρας έκοψε τον λαιμό επιβάτη και μαχαίρωσε δύο ακόμη-Φώναξε «Για την Συρία»

Ένας άντρας έκοψε τον λαιμό ενός ανθρώπου ενώ επιτέθηκε και σε τρία ακόμα άτομα στον σταθμό Leytonstone στο Λονδίνο.Όπως αναφέρει η Telegraph ο άντρας πριν κάνει την επίθεση φέρεται να φώναξε «αυτό είναι για την Συρία».
Σε βίντεο που κυκλοφόρησε στο Twitter φαίνεται μία μεγάλη λίμνη αίματος στο σημείο του

Οι 2 φόβοι του Αλέξη Τσίπρα και το φλερτ με τους ευρωσοσιαλιστές

Παρά την ψήφιση του πρώτου πακέτου των προαπαιτούμενων και του προϋπολογισμού, αλλά και την επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν καλά ότι για να λυθεί το παζλ χρειάζεται να ξεπεραστούν τεράστιες δυσκολίες, καθώς στην επιχείρηση διάσωσης της χώρας από το Grexit προστέθηκε και η διαχείριση του προσφυγικού.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα περιθώρια ελιγμών να στενεύουν και οι κινήσεις που σηματοδοτεί με τις επιλογές του ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να

Το ΚΚΕ έριξε στη μάχη τη νέα γενιά

Για θερμό χειμώνα κινητοποιήσεων κατά της κυβέρνησης και των μνημονιακών πολιτικών ετοιμάζεται το ΚΚΕ θέτοντας στην πρώτη γραμμή τη νέα γενιά στελεχών του κόμματος. Η γενιά των 40άρηδων του ΚΚΕ αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο στα κινήματα που αναπτύσσονται στους αγρότες, στη νεολαία, στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους.

ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ : Σένγκεν, το νέο και αριστερό Grexit

Η εικόνα είναι παρακμιακή: Η Ελλάδα εγκλωβισμένη ανάμεσα στα συρματοπλέγματα των Σκοπίων και στο ξέφραγο αμπέλι των τουρκικών ακτών. Η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή είναι αναμφισβήτητα εκρηκτική και η Ελλάδα, λόγω γεωγραφικής θέσης, στο μάτι του κυκλώνα. Η Τουρκία αντί για ανάχωμα λειτουργεί ως προωθητής των επιπτώσεων όχι μόνο λόγω γεωγραφίας, αλλά λόγω δικών της πολιτικών επιλογών. Η Ελλάδα εγκαλείται από την ΕΕ γιατί

Συναγερμός στις ΗΠΑ: Απειλή για το προξενείο της Κωνσταντινούπολης

Η Ουάσινγκτον γνωστοποίησε την ύπαρξη "επικείμενης απειλής" κατά της ασφάλειας του αμερικανικού προξενείου στην Κωνσταντινούπολη, ζητώντας για τον λόγο αυτόν από τους αμερικανούς πολίτες να αποφύγουν τις εγκαταστάσεις του σήμερα.

Βενιζέλος: Ηθική, πολιτική και αισθητική επιλογή του κ. Τσίπρα να είναι ομογάλακτος αδελφός του Καμμένου

venizelosΜε «πυρά» απάντησε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος στα όσα είπε νωρίτερα από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος.
«Ο κ. Καμμένος για πολλοστή φορά ανέφερε το όνομα μου λέγοντας ευθέως τη βαριά και άθλια

Κουτσούμπας: Σε ένα χρόνο έσπασε η σαπουνόφουσκα του ΣΥΡΙΖΑ

«Ενας χρόνος διακυβέρνησης από την Αριστερά του κεφαλαίου ήταν αρκετός για να σπάσει η σαπουνόφουσκα περί διαχείρισης του καπιταλισμού», είπε από το βήμα της Βουλής ο γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Χ.Θεοχάρης: Δίνεται 120 εκατ. ευρώ για ελικόπτερα και κόβετε συντάξεις;

Ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού επισήμανε ότι την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση καταθέτει έναν προϋπολογισμό με τον οποίο κόβει δαπάνες στην υγεία και την παιδεία και επιβάλλει νέους φόρους, που θα πλήξουν τους πολίτες, εκταμιεύει 120 εκατ.δολάρια για αγορά οπλικών συστημάτων!
«Συζητάμε έναν προϋπολογισμό που κόβει δαπάνες στην υγεία, στην παιδεία,

Γεννηματά: Η κυβέρνηση πήγαινε για... αριστερά και κατέλαβε την δεξιά

«Πάμε όπισθεν ολοταχώς, σε όλα τα μέτωπα» εκτίμησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά στην ομιλία της στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2016 στην οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «είναι ανάλγητη».
Προσδιορίζοντας την στάση του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «θα επιμείνουμε στην προσπάθεια

Πέρασε ο προϋπολογισμός του 2016 – Η κυβέρνηση διατήρησε τις δυνάμεις της

Δίχως εκπλήξεις και απρόοπτα ο προϋπολογισμός για το 2016 ψηφίστηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να διατηρεί τις δυνάμεις της με τα 153 «ναι» από τους βουλευτές της.
Με τους υπουργούς να διαδέχονται ο ένας τον άλλο και τον Αλέξη Τσίπρα με προφανές κοινό σχέδιο να προβάλλουν μια