Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Γυναίκα με κορονοϊό γέννησε στο Αττικόν

Μια γυναίκα η οποία νοσεί από κορονοϊό, γέννησε πριν από λίγο ένα αγοράκι στο Αττικόν νοσοκομείο .Η κλινική εικόνα είναι καλή τόσο της μαμάς όσο και του μωρού. Οι γιατροί έχουν πάρει δείγμα από το βρέφος και περιμένουν το

Η Γερμανία παρήγγειλε μεγάλες ποσότητες χλωροκίνης -Το φάρμακο για την ελονοσία, κατά του κορωνοϊού

Όπως δήλωσε ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός της στο Δίκτυο Συντακτών Γερμανίας (RND), πρόκειται για το φάρμακο Chloroquine (Χλωροκίνη) το οποίο παρασκευάζει η εταιρεία Bayer. Σύμφωνα με την Deutschlandfunk / RND οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μπορεί να βοηθήσει να

Κορονοϊός: Ανεπαρκή και ως «τρύπα στο νερό» χαρακτηρίζουν τα οικονομικά μέτρα ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25



Το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ 25 χαρακτηρίζουν τα οικονομικά μέτρα για τον κορονοϊό ανεπαρκή, αλλά και ως «τρύπα στο νερό».«Παρά τις εξαγγελίες τις κυβέρνησης, τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε, όχι μόνο είναι ανεπαρκή, δεδομένων των συνθηκών, αλλά θέτουν, για μία ακόμη φορά, ως βασική προτεραιότητα τη στήριξη των μεγάλων επιχειρήσεων και όχι των εργαζομένων» επισημαίνει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή.

Θηριώδη οχήματα στρατιωτικού τύπου από την Αθήνα προς τα σύνορα του Έβρου

Ένα κομβόι με θηριώδη στρατιωτικού τύπου οχήματα κινούνταν το μεσημέρι στην Εθνική οδό στο ρεύμα προς Λαμία υπό τη συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων στο ρεύμα ανόδου κάνοντας πολλούς να αναρωτηθούν τι ακριβώς συμβαίνει.

Μέρκελ για κορονοϊό: Η μεγαλύτερη πρόκληση μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Στο πρώτο της τηλεοπτικό διάγγελμά τα 14 χρόνια που είναι καγκελάριος της Γερμανίας προχώρησε η Άνγκελα Μέρκελ.Η Άνγκελα Μέρκελ ανέφερε πως οι πολίτες θα πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες που στόχο έχουν να μειώσουν την άμεση κοινωνική επαφή και την αποφυγή όσο περισσότερων νέων μολύνσεων από τον κορωνοϊό είναι δυνατό.

Επίσημο: Η Κίνα ανακοίνωσε ότι το ιαπωνικό φάρμακο Avigan είναι αποτελεσματικό κατά του κορονοϊού

Αντιγριπικό φάρμακο το οποίο έχει αναπτύξει εταιρεία του ιαπωνικού ομίλου Fujifilm λειτουργεί αποτελεσματικά έναντι του κορονοϊού, ανακοίνωσε την Τρίτη η κινεζική κυβέρνηση.Το Πεκίνο έχει ήδη αρχίσει να προωθεί τη χρήση του φαρμάκου favipiravir, το οποίο αναπτύσσεται από την Fujifilm Toyama Chemical

Ο προστατευμένος από τον κορονοϊό Βλαντιμίρ Πούτιν

Το Κρεμλίνο υποστηρίζει πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν είναι ευάλωτος σε οποιαδήποτε ασθένεια γιατί περιβάλλεται από την απαιτούμενη φροντίδα 24 ώρες το 24ωρο!Έχει υποβληθεί στο τεστ του κορονοϊού ο Βλαντιμίρ Πούτιν; Ιδού η απορία. Απάντηση στο ερώτημα που τέθηκε δεν δόθηκε ποτέ ως σήμερα.

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στην Ιταλία: 475 οι νεκροί σήμερα από τον κορονοϊό

Για ακόμη μία μέρα η Ιταλία μετράει νεκρούς και νέα κρούσματα κορονοϊού.
Σαν σε... πόλεμο είναι η κατάσταση που ζει η γειτονική χώρα λόγω του ιού, αφού καθημερινά τα νέα κάνουν λόγο για εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες νέους νοσούντες, με την κυβέρνηση να ψάχνει τον τρόπο για να σταματήσει αυτό το... μακελειό.

ΕΛΓΑ: Μετατίθεται για τις 31 Μαΐου η εξόφληση των ασφαλιστικών εισφορών λόγω κορονοϊού

Τη μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνία καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς για το ασφαλιστικό έτος 2019 από τις 31 Μαρτίου στις 31 Μαΐου, αποφάσισε η διοίκηση του ΕΛΓΑ, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Κεγκέρογλου: Η Βουλή με πρόσχημα τον κορωνοϊό περιορίζει τα δικαιώματα των βουλευτών

Τα μέτρα της Διάσκεψης της Βουλής για τον κορωνοϊό περιορίζουν τα δικαιώματα των βουλευτών, αναφέρει ο Βασίλης Κεγκέρογλου.Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ κάνει λόγο για περιορισμό των δημοκρατικών δικαιωμάτων των βουλευτών και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι εκλαμβάνει τη συναινετική στάση της αντιπολίτευσης ως αδυναμία.

Αλ. Χαρίτσης: Ανεπαρκή τα μέτρα – Η κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται το μέγεθος της ύφεσης και της ανεργίας που έρχεται

«Ανεπαρκή και αμφίβολης αποτελεσματικότητας» χαρακτηρίζει τη σημερινή ανακοίνωση των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης Μητσοτάκη ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε on camera δήλωσή του.

Η δήλωση:

Κορονοϊός: Απαγορεύονται δημόσιες συναθροίσεις με συμμετοχή πάνω από 10 άτομα

Την απαγόρευση των δημόσιων υπαίθριων συναντήσεων με συμμετοχή πάνω από 10 άτομα, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως είπε, το μέτρο θα εφαρμοστεί από αύριο, Πέμπτη, στο πλαίσιο της προσπάθειας να μην εξαπλωθεί ο κορονοϊός.

Κορονοϊός: 31 νέα κρούσματα - 418 συνολικά στη χώρα

Στα 418 έφτασαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, καθώς σήμερα ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 31 νέα κρούσματα.

Κορωνοϊός: Η Τουρκία κλείνει τα χερσαία σύνορα με Ελλάδα και Βουλγαρία

Στην απόφαση να κλείσει τα χερσαία της σύνορα με Ελλάδα και Βουλγαρία κατέληξε η Τουρκία, λόγω κορωνοϊού.Σύμφωνα με εγκύκλιο του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών, από απόψε τα μεσάνυχτα κλείνουν τα χερσαία σύνορα

Κορωνοϊός: Σε κάθε κρούσμα αντιστοιχούν 10 που δεν τα ξέρουμε γι’ αυτό μένουμε σπίτι

Σε κάθε γνωστή περίπτωση κορωνοϊού αντιστοιχούν τουλάχιστον πέντε έως δέκα άλλες που ακόμη δεν έχουν ανιχνευθεί, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη, η οποία προσπαθεί να δώσει απάντηση σε δύο βασικά ερωτήματα: πόσοι άνθρωποι βρίσκονται γύρω μας με μη διαγνωσμένη λοίμωξη και πόσο πιθανό είναι να κολλήσουν άλλους.

Απίστευτη δήλωση Γεωργιάδη: Αφού κάθονται σπίτι, τα 400 ευρώ είναι αρκετά!



Σε μια απίστευτη δήλωση προχώρησε χτες βράδυ ο υπουργός Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνης Γεωργιάδης. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Μέγκα, ο κ. Γεωργιάδης ισχυρίστηκε ότι το επίδομα των 400 ευρώ, το οποίο θα

Κορονοϊός-ΠΟΕΔΗΝ: Νοσούν 48 εργαζόμενοι σε νοσοκομεία - 300 σε καραντίνα



Κραυγή αγωνίας από την ΠΟΕΔΗΝ, που κάνει λόγο για αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού σε εργαζόμενους στα νοσοκομεία. Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, τρεις εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα» βρέθηκαν θετικοί στο κορονοϊό. Πρόκειται για έναν γιατρό μονάδος, μια νοσηλεύτρια και έναν διοικητικό

Καστανιές Έβρου: Από τις απόπειρες εισβολής μεταναστώ



Βίντεο από την προσπάθεια ομάδας μεταναστών, οι οποίοι σήμερα τα ξημερώματα από 02:30 έως 04:00 περίπου επιχείρησαν να περάσουν από τον φράχτη στις Καστανιές στον Έβρο και με την υποστήριξη τούρκικων δυνάμεων πετούσαν καπνογόνα και χημικά.

Kίνημα Αλλαγής: "Προτεραιότητα η προστασία των υγειονομικών και η ιχνηλάτηση του ιού"

Το Κίνημα Αλλαγής υπογραμμίζει πως "η προστασία των υγειονομικών και η ιχνηλάτηση του ιού αποτελούν προτεραιότητες για τον περιορισμό της εξάπλωσης και την αντιμετώπιση της νόσου", δεδομένου ότι "έλλειψη μέτρων προστασίας και τα αρχικά λάθη έφεραν τον ιό εντός των νοσοκομείων".

Για πρώτη φορά στα 14 χρόνια στην καγκελαρία, η Μέρκελ θα κάνει απόψε διάγγελμα -Για τον κορωνοϊό

Η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ θα απευθύνει το απόγευμα για πρώτη φορά διάγγελμα προς τους Γερμανούς, αλλά δεν αναμένεται να ανακοινώσει επιπλέον περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού.

Ανησυχία στον ΣΥΡΙΖΑ από τις αποφάσεις του Eurogroup: «Η κυβέρνηση να πάρει από το μαξιλάρι που αφήσαμε»

Με ανησυχία είδαν στον ΣΥΡΙΖΑ την απόφαση του Eurogroup αναφορικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού.Στην Κουμουνδούρου, αφού πρώτα μελέτησαν διεξοδικά τα όσα κατέληξαν οι Ευρωπαίοι Υπουργοί Οικονομικών, χαρακτήρισαν τις αποφάσεις «κατώτερες των περιστάσεων» και υπογράμμιζαν ότι

Κορονοϊός: Τι ρόλο παίζει η ομάδα αίματος στη μετάδοση

Οι άνθρωποι με ομάδα αίματος Ο κινδυνεύουν λιγότερο να κολλήσουν τον κορονοϊό, ενώ εκείνοι με ομάδα αίματος Α περισσότερο, υποστηρίζουν Κινέζοι επιστήμονες.Οι άνθρωποι με ομάδα (τύπο) αίματος Α έχουν σημαντικά μεγαλύτερη πιθανότητα να κολλήσουν τον νέο κορονοϊό SARS-CoV-2, ενώ εκείνοι με ομάδα Ο έχουν τον μικρότερο κίνδυνο από όλες τις ομάδες αίματος. 

Κορονοϊός: Στα 800 ευρώ η αποζημίωση εργαζομένων των οποίων ανεστάλη η σύμβαση

Τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων ανακοίνωσαν οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Δεν θα ενισχυθούν εργοδότες που θα κάνουν αναίτιες απολύσεις. 

Επανακρατικοποίηση εξετάζει η Ιταλία, εθνικοποιήσεις προαναγγέλλει το Παρίσι, τα "νεοφιλελεύθερα παπαγαλάκια" απαντούν!

Ο κορονοϊός αλλάζει (;) όλα όσα γνωρίζουμε στον κόσμο και φέρνει στο προσκήνιο «απαγορευμένες» για πολλές κυβερνήσεις έννοιες.Η πανδημία του κορονοϊού αλλάζει σταθερές όχι μόνο στην καθημερινότητά μας, αλλά και στην κυρίαρχη οικονομική πολιτική.

Θετικός στον κορωνοϊό και ο Αλέξης Παπαχελάς



Μέσα από τη στήλη του στην «Καθημερινή», ο διευθυντής της εφημερίδας Αλέξης Παπαχελάς γνωστοποίησε ότι νοσεί από τον κορωνοϊό.
Συγκεκριμένα έγραψε: