Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

7 στους 10 Θεσσαλονικεις ξεμενουν απο χρηματα στη μεση του μηνα.


Μόνο για το μισό μήνα φτάνουν πλέον ο μισθός και η σύνταξη στους Θεσσαλονικείς, όπως δηλώνουν πάνω από επτά στους δέκα πολίτες (ποσοστό 72%). Τα χρήματα «πηγαίνουν» πια μόνο στα απολύτως αναγκαία, ενώ σε απόγνωση για το μέλλον υποστηρίζει ότι βρίσκεται η συντριπτική πλειοψηφία των νέων αλλά και των ηλικιωμένων.

Εσύ θα έτρωγες πάνω σε... μνήματα;Παραξενα ελληνικα έθιμα


Βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε πέντε απο τα πιο παράξενα, μακάβρια, επικίνδυνα και άνοστα έθιμα της χώρας μας...


Γυναίκες… φλέγονται για να παραμείνουν νέες!



Γυναίκες… φλέγονται για να παραμείνουν νέες και να απαλύνουν τις ρυτίδες, αναζητώντας την αιώνια νεότητα. Σαλόνια ομορφιάς στην Κίνα προσφέρουν τις πιο hot θεραπείες και βάζουν (στην κυριολεξία) φωτιά στο πρόσωπο και το σώμα των γυναικών που επιθυμούν να… 
ξορκίσουν το χρόνο! Η τεχνική, γνωστή και ως Huǒ Liao υπόσχεται να τονώσει το δέρμα, να εξαλείψει τις ρυτίδες, να διώξει την παχυσαρκία αλλά και να θεραπεύσει ένα απλό κρυολόγημα.

Το μυστήριο του δρόμου όπου χάθηκαν 43 γυναίκες


Σε αυτόν το δρόμο στον Καναδά, στη Βρετανική Κολομβία, τουλάχιστον σαράντα τρεις γυναίκες έχουν εξαφανιστεί τα τελευταία τριάντα χρόνια.

Πολλοί πιστεύουν πως οι εξαφανίσεις οφείλονται σε έναν κατά συρροή δολοφόνο που κυνηγά νεαρές γυναίκες.

Απίστευτο: 70χρονη φυτοφάγος ανακάλυψε το μυστικό της νεότητας! Μοιάζει σαν να είναι μόλις 40 ετών!


Γνωρίστε μια 70χρονη η οποία φαίνεται να έχει βρει το μυστικό της αιώνιας νεότητας, μόνο που αυτό δεν έχει να κάνει με χρήση αυξητικών ορμονών ή υποβολή σε πλαστικές εγχειρήσεις. 
Η Annette Larkins δεν φαίνεται μια μέρα πάνω από 40 ετών, χάρη στην διατροφή και τρόπο ζωής που διατηρεί. Φαίνεται τόσο νέα που οι άνθρωποι όταν είναι έξω με τον 54χρονο…

Παπακωνσταντίνου: Θα πουν ότι φταίω και για τον Τρωικό!


Παπακωνσταντίνου: Θα πουν ότι φταίω και για τον Τρωικό!
Σε διάψευση του δημοσιεύματος που έκανε λόγο ακύρωση επένδυσης στον Έβρο επί των ημερών του ως υπουργός στην κυβέρνηση Παπανδρέου, προκειμένου να ωφεληθεί η ξαδέρφη του, προχώρησε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Ο πρώην υπουργός τονίζει ότι ο φάκελος της συγκεκριμένης επένδυσης έχει αποσταλεί από το 2011 στον εισαγγελέα, ενώ τονίζει πως περιμένει να κατηγορηθεί ακόμη και για τον Τρωικό πόλεμο.

Nέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ο Ανδρουλάκης


Nέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ο Ανδρουλάκης
Νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ εξελέγη ο Ν. Ανδρουλάκης, με 109 ψήφους υπέρ, 56 λευκά και τρία άκυρα.
Μάλιστα τον κ. Ανδρουλάκη είχε προτείνει για τη θέση του γενικού γραμματέα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Πιπέρι: τα οφέλη κι η αποτοξινωτική δράση του


Κατάγεται κατά βάση από τις Ινδία, Μαδαγασκάρη, Βραζιλία και Μαλαισία. Έχει θερμαντική δράση οπότε και μας ανοίγει την όρεξη και μπορεί να συνδυαστεί ακόμη και με φρούτα, κυρίως φράουλες, ροδάκινα και πορτοκάλι. Τι είναι;
Το πιπέρι που παλιά χρησιμοποιούνταν ως φυσικό αναλγητικό, είναι κάπως παρεξηγημένο μπαχαρικό... Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι πειράζει στο στομάχι, είναι δύσπεπτο και συχνά προκαλεί γαστρεντερικές διαταραχές.

Συνείδηση: φιλοσοφικό παράδοξο ή αντικείμενο επιστημονικής έρευνας;


Συνείδηση: φιλοσοφικό παράδοξο ή αντικείμενο επιστημονικής έρευνας; -  εγκέφαλος, επιστήμη, νευροεπιστήμη, νευροφυσιολογία, νους, συνείδηση, Φιλοσοφία, Ψυχολογία
Το ζήτημα της συνείδησης προσέλκυσε συχνά την προσοχή του ανθρώπου. Στο παρελθόν αποτελούσε αποκλειστικά πεδίο έκφρασης φιλοσοφικών στοχασμών, πρόσφατα όμως ψυχολόγοι αλλά και νευροεπιστήμονες άρχισαν να ασχολούνται με το αποκαλούμενο πρόβλημα της σχέσης ανάμεσα στον νου και στο σώμα (αγγλ. the mind-body problem) ή, σύμφωνα με την υπαινικτική φράση του Schopenhauer, με «το πρόβλημα του αινίγματος του κόσμου».

Δείτε πως αντέδρασε ένας ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ γορίλας όταν έπεσε καταλάθος μέσα στο κλουβί του ένα παιδί


Στις 16 Αυγούστου 1996, ένα 3χρονο αγόρι έπεσε στο κλουβί του γορίλα στο ζωολογικό κήπο του Brookfield.

Η Binti πλησίασε το αγοράκι και οι θεατές φώναζαν, πιστεύοντας ότι θα βλάψει το παιδί!

Αντιθέτως όμως, αυτή τον πήρε αγκαλιά ώστε να τον προστατεύσει μέχρι να καταφέρουν οι εργαζόμενοι του ζωολογικού κήπου να απομακρύνουν το παιδάκι με ασφάλεια...

Πώς αντιμετωπίζουμε την κατάθλιψη σε καιρούς ανεργίας και κρίσης


Ανεργία, Κρίση και Κατάθλιψη. Πως αντιμετωπίζουμε την κατάθλιψη σε καιρούς ανεργίας και κρίσης

Είναι γεγονός ότι όλο και περισσότεροι συμπατριώτες μας, πλέον, δεν είναι όπως παλιά. Η οικονομική κρίση και η ανεργία τους έχουν κάνει να χάσουν το χαμόγελο τους, τους έχουν υποβάλλει να ζουν υπό το καθεστώς ενός διαρκούς άγχους, τους έχουν φέρει πιο κοντά στην κατάθλιψη.

Η πανέξυπνη διαφήμιση χαρτιού τουαλέτας που "τρελαίνει" το διαδίκτυο [video]


Τον γύρο του κόσμου έχει κάνει η πανέξυπνη διαφήμιση για το γαλλικό χαρτί τουαλέτας Le Trefle.

Λαγάνα: Ο άρτος της Καθαράς Δευτέρας


Η Καθαρά Δευτέρα γαστρονομικά είναι συνυφασμένη με τη λαγάνα και διάφορα νηστίσιμα εδέσματα όπως ντολμαδάκια, ταραμοσαλάτα, χαλβάς, φασολάδα, τουρσί και πίκλες, αστακομακαρονάδα, θαλασσινά, ελιές και πολλά λαχανικά.

Σύμφωνα με την παράδοση, οι χριστιανοί την ημερή αυτή “καθαρίζονται” σωματικά και πνευματικά από την κρεατοφαγία της Αποκριάς και ετοιμάζονται να μπουν στην περίοδο της Σαρακοστής. Με αφορμή την ιδιαίτερη αυτή μέρα, ας γνωρίσουμε καλύτερα την ιστορία της λαγάνας που χάνεται στα βάθη των αιώνων.

Πολιτεςς στις Βρυξέλλες διαδήλωσαν ντυμένοι τσολιάδες! (ΦΩΤΟ)


Πολίτες στις Βρυξέλλες διαδήλωσαν ντυμένοι τσολιάδες! (ΦΩΤΟ)
Πολίτες στις Βρυξέλλες διαδήλωσαν σήμερα ντυμένοι με τις παραδοσιακές...
φουστανέλες, κατά της λιτότητας, πρώτη ημέρα εργασιών της Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών.


Financial Times: Η τρόικα έφυγε γιατί η κυβέρνηση δεν απολύουν ούτε τους επίορκους


Financial Times: Η τρόικα έφυγε γιατί η κυβέρνηση δεν απολύουν ούτε τους επίορκους
Το θέμα των απολύσεων στο δημόσιο τομέα φαίνεται πως ήταν η αιτία για την εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την Τρόικα σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.
Είναι η δεύτερη φορά μέσα στα τελευταία τρία χρόνια που διακόπτονται οι συζητήσεις και οι επικεφαλής της τρόικας αποχωρούν από την Αθήνα, χωρίς να έχουν συμφωνήσει συγκεκριμένο πακέτο μέτρων, αναφέρει το δημοσίευμα των Financial Times και προσθέτει πως αυτή η εμπλοκή θα καθυστερήσει την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ που είναι να λάβει η χώρα αυτό το μήνα.

Λάβρος κατά τρόικας ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου


Λάβρος κατά τρόικας ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου
Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις της Κύπρου με τους διεθνείς πιστωτές για το σχέδιο διάσωσης, αλλά ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος σε συνέντευξή του στο κρατικό κυπριακό κανάλι ΡΙΚ εκτίμησε ότι απώτερος στόχος της τρόικας είναι ο θαλάσσιος πλούτος στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και η άσκηση πίεσης σε ό,τι αφορά το Κυπριακό.

ΕΦΕΤ: Ανάκληση 9 προϊόντων με κρέας αλόγου


ΕΦΕΤ: Ανάκληση 9 προϊόντων με κρέας αλόγου
Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων ανακοίνωσε ότι σε συνέχεια νεότερων εργαστηριακών αποτελεσμάτων και κατόπιν σχετικών ελέγχων από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καθώς και τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, DNA αλόγου ανιχνεύτηκε σε εννιά ακόμη προϊόντα.

Ευρωπαϊκή η ελληνική ΑΟΖ με σφραγίδα Ευρωκοινοβουλίου


Ευρωπαϊκή η ελληνική ΑΟΖ με σφραγίδα Ευρωκοινοβουλίου
Το Ευρωκοινοβούλιο αναγνώρισε ως ευρωπαϊκή την ελληνική ΑΟΖ.
Πιο συγκεκριμένα ψηφίστηκε σήμερα ο εξευρωπαϊσμός των κοιτασμάτων της ΝΑ Μεσογείου στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο πλαίσιο χάραξης του Ενεργειακού Χάρτη Πορείας για το 2050 (EU Energy Roadmap 2050).

Σαμαράς: Υποφέρουμε από την υψηλότερη ανεργία


Σαμαράς: Υποφέρουμε από την υψηλότερη ανεργία
Σε εξέλιξη βρίσκεται η Σύνοδος Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες.

«Η Ευρώπη επικεντρώνεται στην ανάπτυξη, που είναι το νούμερο ένα πρόβλημα της ΕΕ σήμερα και είναι το πρώτο πρόβλημα γιατί η έλλειψη ανάπτυξης δημιουργεί ανεργία και ειδικά ανεργία στους νέους. Υποφέρουμε διότι έχουμε την υψηλότερη ανεργία των νέων, την υψηλότερη ανεργία στην Ευρώπη και
την υψηλότερη ανεργία στην ιστορία μας. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι η συνάντηση που έχουμε σήμερα είναι εξαιρετικά σημαντική» είπε προσερχόμενος στη Σύνοδο ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. 

Τρόικα: Σημαντική η πρόοδος αλλά υπάρχουν εκκρεμότητες


Τρόικα: Σημαντική η πρόοδος αλλά υπάρχουν εκκρεμότητες
Λίγη ώρα πριν αποχωρήσει από την Ελλάδα για να επιστρέψει δριμύτερη τον Απρίλιο, η τρόικα μας αφήνει για ενθύμιο μια ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν ναι μεν ότι έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος, αλλά κάποια θέματα παραμένουν εκκρεμή. Ότι δηλαδή, δήλωσε και ο έλληνας υπουργός οικονομικών Γ.Στουρνάρας μετά την ολοκλήρωση της χθεσινοβραδινής συνάντησης, πως επιτεύχθηκε  «πολύ σημαντική  πρόοδος», αν και παραμένουν σημαντικά θέματα ανοιχτά «τα οποία θα ολοκληρωθούν όταν επιστρέψει η αποστολή σύντομα». 

ΥΠΟΙΚ: Θα μειωθούν οι βουλευτικές συντάξεις


ΥΠΟΙΚ: Θα μειωθούν οι βουλευτικές συντάξεις
Θα υπερβεί το 60% η συνολική μείωση της σύνταξης των βουλευτών, σε σχέση με το ποσό της σύνταξης που ελάμβαναν πριν από την έναρξη ισχύος των διατάξεων του ν. 3865/2010 (Μεταρρύθμιση Συνταξιοδοτικού Συστήματος του Δημοσίου), σύμφωνα με υπολογισμούς του υπουργείου Οικονομικών.

Το έγγραφο που υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, αναφέρει:

ΟΤσίπρας μιλαει σήμερα στο London School of Economics


ΟΤσίπρας θα μιλήσει σήμερα στο London School of Economics
Σε διεθνές κοινό με υψηλές απαιτήσεις απευθύνεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με την προγραμματισμένη ομιλία του σε ένα από τα σημαντικότερα οικονομικά πανεπιστημιακά ιδρύματα του κόσμου.

Το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ τρόικας και κυβέρνησης στην Αθήνα, το οποίο διαπιστώθηκε το βράδυ της Τετάρτης, συνθέτει ένα απρόσμενο πολιτικό ντεκόρ σε αυτήν την παρουσία του κ. Τσίπρα στο Λονδίνο, αφού του επιτρέπει να παρουσιάσει σε πραγματικό χρόνο και σε πραγματικές συνθήκες το οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα, αλλά και ευρύτερα οι ευρωπαϊκές κοινωνίες του Νότου.

Κεφαλογιάννης: Δεν παραιτούμαι!...




«Δεν παραιτούμαι, οι εκλεγμένοι δεν παραιτούνται», ξεκαθάρισε ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, απαντώντας εκ νέου σε ερωτήματα δημοσιογράφων σχετικά με... την δυσφορία που προκάλεσε στο Μαξίμου το «όχι» που ψήφισε ο ίδιος, και άλλοι δύο βουλευτές του κόμματος, για την άρση της ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής.

Αριστερό Ρεύμα κατά «Αυγής»: Η επιστολή στην εφημερίδα και η άμεση απάντηση


aristero-reuma-kata-aygis-i-epistoli-stin-efimerida-kai-i-amesi-apantisiΟ Νίκος Φίλης θα πρέπει να αναπήδησε στην καρέκλα του. Στην μακρά του πορεία ως στέλεχος και διευθυντής της «Αυγής» έχει δει και ακούσει πολλά, πιθανότατα όμως όχι κάτι σαν κι’ αυτό.Στα χέρια του κρατούσε μια επιστολή της Σόφης Παπαδογιάννη, ανερχόμενου αστεριού του «Αριστερού Ρεύματος» και μέλους της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, εκλεγμένης με την αντιπολιτευόμενη

ΕΡΕΥΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ...


Η διακοπή του καπνίσματος περιορίζει σε σημαντικό βαθμό τον κίνδυνο για την καρδιά, ακόμα και στην περίπτωση που οι πρώην καπνιστές αποκτούν περισσότερα κιλά επειδή έκοψαν το τσιγάρο, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Τζέιμς Μέιγκς της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Χάρβαρντ και του Γενικού Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου (JAMA), σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Reuters, επισήμαναν ότι ορισμένοι καπνιστές διστάζουν να το κόψουν, μήπως παχύνουν, όμως η νέα έρευνα δείχνει πως, σε κάθε

Πρόγραμμα απασχόλησης για 400.000 ανέργους


Πρόγραμμα απασχόλησης σε δήμους για χρονικό διάστημα πέντε μηνών με αμοιβή 490 ευρώ τον μήνα για τους ανέργους άνω των 25 ετών και 427 ευρώ για όσους είναι κάτω των 25 ετών προβλέπει σχέδιο του ΟΑΕΔ που απευθύνεται σε 400.000 ανέργους οι οποίοι ζουν σε νοικοκυριά χωρίς ούτε έναν εργαζόμενο. Το πρόγραμμα υποβλήθηκε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και

Ο Παύλος Χρηστίδης νέος Γραμματέας της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ



Ο 28χρονος Παύλος Χρηστίδης, μοναδικός υποψήφιος, αναδείχτηκε νέος Γραμματέας της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ, λαμβάνοντας 94 ψήφους από 97 μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου που ψήφισαν, ενώ υπήρξαν και 3 λευκά.
 Κατά τη διαδικασία της συγκρότησης του Κεντρικού Συμβουλίου σε Σώμα, η οποία ολοκληρώθηκε περίπου στις 11 το βράδυ της Τετάρτης, στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος, εξελέγη επιπλέον η 17μελής Εκτελεστική Γραμματεία, καθώς επίσης και η Επιτροπή Καταστατικού και

Αγρότης έβαλε στην τσέπη 184 εκατ. ευρώ...



Στα δίχτυα του ΣΔΟΕ έπεσε αγρότης από τη Θήβα, ο οποίος υποστήριζε πως είχε φτιάξει μια γεωργική επιχείρηση, για την οποία όμως δεν είχε ούτε ένα παραστατικό.
Τα χρήματα έφθασαν στο αστρονομικό ποσό των 184.075.770 ευρώ. Όπως προκύπτει από τον έλεγχο των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών, ο αγρότης εμφανίζονταν να κατέχει μια έκταση 50.000 στρεμμάτων στην περιοχή της Θήβας.

ΚΑΛΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΕ...


Ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) υλοποιώντας την απόφαση του υπουργού Εργασίας, Κοι­νωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση, προχώρησε στη μείωση του λειτουργικού του κόστους μέσα από  την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του αλλά και τον οργανωτικό