Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Καπιταλισμός και προσοδισμός B'

Aπό τον Νικόδημο
1. Ας συνεχίσουμε με την αποδαιμονοποίηση του «κεφαλαίου» εξετάζοντας άλλη μια πτυχή του «καπιταλιστικού κέρδους» που είναι ουσιαστικά πρόσοδος.
Πρόσοδος, είπαμε, είναι το πλεόνασμα υπεράνω της αμοιβής που δέχεται η εργασία και το κεφάλαιο. 

Κάτι που έχει λησμονηθεί και συστηματικά παραγνωρίζεται σε οικονομολογικές θεωρίες είναι πως το κεφάλαιο αποτελεί μια προέκταση της εργασίας. Το κεφάλαιο

Η μπηχτή του Βαγγέλη προς Φώτη



Ο Βαγγέλης Βενιζέλος στο τραπέζι με τους πολιτικούς αρχηγούς εξήγησε στον Πρόεδρο της Γαλλίας, σε άπταιστα γαλλικά, την μορφή της συγκυβέρνησης στην Ελλάδα. Εξήγησε πως ο δεν είναι η πρώτη φορά που ένα Αριστερό κόμμα συνεργάζεται με τη Δεξιά, αλλά η δεύτερη. Η πρώτη ήταν το 1989 όταν ο Φ. Κουβέλης και ο Συνασπισμός συνεργάστηκε με την ΝΔ … είπε με νόημα

Κυριάρχησε το θέμα της Χρυσής Αυγής



Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Φρανσουά Ολάντ με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στη γαλλική πρεσβεία, που διήρκησε μισή ώρα. Η συζήτηση περιστράφηκε κυρίως γύρω από δύο θέματα,  τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Κύπρο, αλλά και το επικείμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, καθώς τα δύο κόμματα

Ολάντ: Να επενδύσουμε στην Ελλάδα-Επιλογή καρδιάς και λογικής η παραμονή στο ευρώ...


Ομιλία Φ.Ολάντ στο Χίλτον...

«Να επενδύσουμε στην Ελλάδα. Αυτό είναι το μήνυμα που κομίζω», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κατά την ομιλία του σε Γάλλους και Έλληνες επιχειρηματίες στην Αθήνα. Πρέπει να. ξεκινήσει μια νέα φάση και η λέξη κλειδί είναι η ανάπτυξη, τόνισε.
Έχω έρθει σαν φίλος και με συνείδηση ότι έρχομαι σε μια χώρα με την οποία μας συνδέει μακρά φιλία, μετά από πρόσκληση του Έλληνα πρωθυπουργού και

Βρέθηκε το φάρμακο που σε ξεμεθά σε δευτερόλεπτα


Όλοι λίγο πολύ έχουμε βρεθεί σε κατάσταση μέθης και γνωρίζουμε πώς είναι μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα το κέφι και η ευθυμία που νιώθεις να μετατρέπονται σε ζαλάδα, το δωμάτιο να αρχίζει να γυρίζει και δίχως να καταλάβεις το πώς και το γιατί να βρίσκεσαι αγκαλιά με τη λεκάνη της τουαλέτας..

Η μετανάστευση τότε


Στιγμιότυπα από την καθημερινότητα των Ελλήνων μεταναστών στη γερμανική πόλη του Ντέλμενχορστ τη δεκαετία του '60 όπως τα φωτογράφισαν οι ίδιοι, φιλοξενούνται στην έκθεση «Η μετανάστευση τότε...», που εγκαινιάστηκε στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του ΑΠΘ.

Φοιτητές σκοράρουν για τα ελληνικά σχολεία!


Φοιτητές σκοράρουν για τα ελληνικά σχολεία!
Ένα διαφορετικό τουρνουά ποδοσφαίρου διοργανώθηκε από τους Έλληνες φοιτητές του Πανεπιστημίου Leeds της Αγγλίας, με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για τη θέρμανση των ελληνικών σχολείων!

Συγκεκριμένα, στο τουρνουά που διεξήχθη με τη στήριξη του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου "Δεσμός" το περασμένο Σάββατο στο Πανεπιστήμιο του Leeds συμμετείχαν φοιτητές απ’όλο τον κόσμο.

Στην έξοδο 25.000 τραπεζικοί υπάλληλοι


Στην έξοδο 25.000 τραπεζικοί υπάλληλοι
Πολύ πιθανόν να βρεθούν εκτός υπηρεσίας περίπου 25.000 εργαζόμενοι στις τράπεζες, καθώς με τις συγχωνεύσεις και τις εξαγορές σταματά η λειτουργία 1.000 έως 1.400 καταστημάτων.

Στο μέτωπο των αποδοχών οι προτεινόμενες περικοπές φτάνουν το 20%. Μαχαίρι μπαίνει σε επιδόματα γάμου, ισολογισμού και ξένης γλώσσας.

Ο νέος Πάπας θα φέρει χρήμα στο Βατικανό!


Ο νέος Πάπας θα φέρει χρήμα στο Βατικανό!
Ο νέος Πάπας θα φέρει χρήμα στο Βατικανό και τη Ρώμη. Εμποροι και ξενοδόχοι προσδοκούν η ανακήρυξη του διαδόχου του Βενέδικτου να έχει το ίδιο οικονομικό αποτέλεσμα όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες ή ένα Ιωβηλαίο. Περιμένουν δηλαδή στρατιές τουριστών και προσκυνητών που θα δώσουν τον οβολό τους στη βιομηχανία πίστης και τουρισμού.

Μειώσεις στα τέλη τηλεφωνίας


Μειώσεις στα τέλη τηλεφωνίας
Μειώσεις στα τέλη σταθερής τηλεφωνίας προαναγγέλθηκαν χθες από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η μείωση των τελών της σταθερής τηλεφωνίας θα είναι αποτέλεσμα της μείωσης των χονδρικών τελών τερματισμού κινητής. Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, προωθείται η δημιουργία Παρατηρητηρίου Τιμών Τηλεπικοινωνιακών και Ταχυδρομικών Προϊόντων λιανικής.

Φάγαμε 74.300 κιλά από κρέας αλόγου!


Φάγαμε 74.300 κιλά από κρέας αλόγου!
Πάνω από 74.000 κιλά κρέατος ιπποειδών, δηλαδή αλόγου, γαϊδάρου, μουλαριού, έφτασαν και καταναλώθηκαν στη χώρα μας, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Eurostat που δημοσιεύει ο Guardian.

Όπως δείχνουν οι αριθμοί, περισσότεροι από 60.000 τόνοι κρέατος ιπποειδών διανεμήθηκαν στο εμπόριο από και προς τις χώρες τις Ευρώπης μέσα στο 2012.

ΕΥΝΟΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ...


Χαμηλότοκα δάνεια με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου θα χορηγεί το προσεχές διάστημα στους αγρότες το Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας.
Μόλις χθες αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα. της Διαύγειας η συμφωνία χρηματοδότησης ύψους 160 εκατ. ευρώ για τη σύσταση του Ταμείου, που υπέγραψαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και

Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης


Το ΠΑΣΟΚ έχει πλήρη συνείδηση της κατάστασης που επικρατεί στην πραγματική οικονομία. Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ποια είναι η πραγματικότητα της αγοράς. Γνωρίζουμε τις αγωνίες, την αβεβαιότητα, τα ερωτήματα, την ανάγκη για ελπίδα και προοπτική. Γνωρίζουμε τις αγωνίες των ανέργων, των νέων ανθρώπων, των νοικοκυριών που πιέζονται, όλου του επιχειρηματικού κόσμου ανεξαρτήτως μεγέθους επιχειρήσεων. Ξέρουμε πάρα πολύ καλά την αβεβαιότητα που νιώθει ο επιχειρηματικός κόσμος, όπως και ο κόσμος της εργασίας.

Ολάντ: «Είμαι εδώ για να εκφράσω την αλληλεγγύη μου προς την Ελλάδα»



Υποδοχή αντίστοιχη με αυτή που έκανε στην καγκελάριο της Γερμανίας επεφύλαξε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ ο οποίος έφτασε στην Αθήνα για ολιγόωρη επίσκεψη προερχόμενος από την Ινδία.
Τον κ. Ολάντ υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο ο κ. Σαμαράς. Μετά την ανάκρουση των εθνικών ύμνων της Ελλάδας και της Γαλλίας και την επιθεώρηση του τιμητικού αγήματος, ο πρόεδρος της Γαλλίας αντάλλαξε χειραψία με τους έξι υπουργούς της ελληνικής

Παπούλιας: Είμαστε μπροστά σε μία κοινωνική έκρηξη...



Σε εξέλιξη βρίσκεται στο προεδρικό Μέγαρο η συνάντηση του προεδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια με τον γάλλο προέδρο, Φρανσουά Ολάντ.
Στα πρώτα λόγια του, ο Κ. Παπούλιας ανέφερε πως "είμαστε μπροστά σε μία κοινωνική έκρηξη αν συνεχίσει να... πιέζεται ο ελληνικός λαός".
Ο Φ. Ολάντ δήλωσε πως η επιστροφή στη δραχμή θα ήταν καταστροφική για την Ελλάδα.

Η ειδική συνεργάτις του Ι. Διώτη διαψεύδει τον άλλοτε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Δηλώνει ότι ουδέποτε διέγραψε οιοδήποτε usb

Η ειδική συνεργάτις του Ι. Διώτη διαψεύδει τον άλλοτε επικεφαλής του ΣΔΟΕΔιαψεύδει τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Ι. Διώτη η άλλοτε ειδική συνεργάτις του κυρία Γαλάτεια Μανέ, καταθέτοντας (συμπληρωματικά) ενώπιον του οικονομικού εισαγγελέα κ. Γρ. Πεπόνη, ότι ουδέποτε διέγραψε οιοδήποτε usb, καθώς και ότι ουδέποτε είδε να γίνεται διαγραφή του ενώπιόν της. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον κ. Διώτη, της ζήτησε να προβεί σε αντιγραφή του usb με την λίστα Λαγκάρντ, που παρέλαβε ο ίδιος από τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, σε άλλο usb και μετά να το διαγράψει για λόγους ασφαλείας. Η αντιγραφή, όπως έχουν αποφανθεί οι

Πόρτα για το «Ολαντρέου»…



Ακόμα δεν εξεδόθη ανακοίνωση διαμαρτυρίας από τον ΣΥΡΙΖΑ για την απόρριψη του αιτήματος του Αλέξη Τσίπρα να συναντήσει τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και καλά, ας πούμε ότι μπορεί να δεχτεί αδιαμαρτύρητα ο Αλέξης την πόρτα που τρώει από τον Φρανσουά. Αυτό που δεν καταπίνεται με τίποτα είναι το γεγονός ότι ο Γάλλος Πρόεδρος δύο ώρες μετά το γεύμα που θα έχει στη 1:30 στο Μαξίμου με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς της συγκυβέρνησης, θα δεχτεί κατ’ ιδίαν σε

ΠΑΣΟΚ κατά ΣΥΡΙΖΑ μέσω …Χαλκιδικής

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε χθες μέσω Twitter ο υπεύθυνος του τομέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης, με αφορμή τα όσα έγιναν στην Χαλκιδική.«Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ.Ιγκλέζη το μόνο που βρήκε να πει για τα γεγονότα με το Χρυσό στην Χαλκιδική ήταν ότι ʽδημιούργησαν περισσότερα προβλήματα από αυτά που υπάρχουνʼ. Καμία καταδίκη, καμία καταγγελία, καμία αποδοκιμασία για μία εγκληματική οργανωμένη επίθεση

Παράνομες οι κλήσεις χωρίς συγκατάθεση δανειοληπτών...


Αλωνίζουν οι εισπρακτικές εταιρείες, οι υπάλληλοι των οποίων συχνά εμφανίζονται ως εντεταλμένοι των τραπεζών, εκφοβίζουν και ασκούν ψυχολογική πίεση στους δανειολήπτες, απειλώντας ακόμα και με κατάσχεση των περιουσιακών τους στοιχείων, σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν στην Γ.Γ. Καταναλωτή και στον Τραπεζικό Διαμεσολαβητή.
Τις περισσότερες φορές αποκρύπτουν ότι τηλεφωνούν από εισπρακτική εταιρεία και επικαλούνται μόνο το όνομα της τράπεζας

DEUTSCHE BANK : ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΦΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2013

Το 2013 θα είναι το τελευταίο έτος ύφεσης για την Ελλάδα, αφού τον επόμενο χρόνο αναμένεται η επιστροφή έστω και σε οριακή ανάπτυξη, εκτιμά η Deutsche Bank. Οι αναλυτές του οίκου υποστηρίζουν ότι η ύφεση φέτος στην. Ελλάδα θα διαμορφωθεί στο 4,2%, προβλέποντας ότι τον επόμενο χρόνο η ελληνική οικονομία θα ξεκινήσει να αναπτύσσεται, με ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 0,9%. Εκτιμά δε, σχολιάζοντας τις τελευταίες εκτιμήσεις για την

'' ΚΑΜΠΑΝΑ '' ΓΙΑ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ...

Ποινή φυλάκισης 2,5 ετών με τριετή αναστολή επέβαλε σήμερα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου στον τέως Δήμαρχο Γαζίου Γιώργο Μαρκογιαννάκη για παράβαση καθήκοντος και για έκδοση ψευδών βεβαιώσεων κατ΄εξακολούθηση. Μαζί του καταδικάστηκαν και τέσσερα άτομα στα οποία ο τέως δήμαρχος φέρεται να

Χ. Πάχτας: Ξέρουμε ποιοι είναι οι κουκουλοφόροι


«Οι κουκουλοφόροι είναι γνωστοί, είναι ντόπιοι και ξένοι, τους έχουμε δει, ξέρουμε
ποιοι είναι» δήλωσε στον Α989 ο Δήμαρχος Αριστοτέλη ,Χρήστος Πάχτας και πρόσθεσε ότι «ενώ η κοινωνία έχει αγκαλιάσει την επένδυση, υπάρχει μια μειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ και κάποιων δυνάμεων που δεν είναι δυνατόν να υποκαταστήσουν τους νόμους του κράτους».

«Υπάρχει το δικαίωμα της αντίδρασης δεν μπορούμε όμως να επιτρέψουμε την επικράτηση του

ΕΝΤΕΚΑ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΜΠΡΟΣ





c_400_225_16185078_0___images_stories_kommata_pasok.jpgΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΑΡΙΔΗΣ
Μέλος Γραμματείας ΝΟΕΣ ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης
1. Η κρίση αποκάλυψε ότι το υπάρχον σύστημα μη παραγωγής, κατανάλωσης, διανομής και εξουσίας αδυνατεί να εκπληρώσει την λειτουργική αναπαραγωγή του. Τελείωσε οριστικά.
2. Η εκδήλωση της σε συνθήκες παγκοσμιοποίησης στον αδύναμο κρίκο της ευρωζώνης αποτέλεσε συγκυριακό στοιχείο.

ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΘΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟΥΝ ΟΙ 1.891 ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

Μέσω του προγράμματος κινητικότητας των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, λόγω κατάργησης της θέσης τους, επιδιώκεται να στελεχωθούν ευαίσθητες υπηρεσίες πρώτης γραμμής με στόχο την εξυπηρέτηση του
πολίτη, σημειώνει το υπ. Διοικητής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Συνολικά υπάρχουν 2.423 θέσεις, ενώ οι υπάλληλο προς

ΕΠΙΔΟΤΕΙΤΑΙ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΓΑΛΑΚΤΟΣ...


Στην επιδότηση του γάλακτος που καταναλώνεται από μαθητές στα σχολεία όλης της χώρας, με 18 λεπτά ανά λίτρο, προχωρά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Το 100% του επιδοτούμενου ποσού είναι κοινοτική ενίσχυση.
Οι λεπτομέρειες τόσο για το γενικό πλαίσιο εφαρμογής του μέτρου όσο και τις προϋποθέσεις συμμετοχής φορέων για την υλοποίησή του, ρυθμίζονται με την κοινή υπουργική απόφαση που υπεγράφη από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τα συναρμόδια