Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Νεάντερταλ οι πρώτοι καλλιτέχνες της Ευρώπης;


H απεικόνιση π.χ. του περιγράμματος ενός ανθρώπινου χεριού στο ισπανικό σπήλαιο El Castillo είναι τουλάχιστον 37.300 ετών
Η νέα μέθοδος χρονολόγησης που χρησιμοποίησε ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ εκτιμά ότι οι ζωγραφικές παραστάσεις στα σπήλαια της βόρειας Ισπανίας είναι τουλάχιστον 40.000 ετών. Εκείνη την εποχή ο σύγχρονος άνθρωπος δε ζούσε μόνος του στον πλανήτη. Το προγενέστερο είδος των Νεάντερταλ δεν είχε αφανιστεί ακόμη.

Οι παραστάσεις στο σπήλαιο της νότιας Γαλλίας Abri Castanet που ήρθαν στο φως της έρευνας το 2007 θεωρούνταν μέχρι σήμερα από τους παλαιοντολόγους το πρωιμότερο δείγμα ζωγραφικής των σπηλαίων. Ωστόσο είναι γεγονός ότι η μέθοδος χρονολόγησης που χρησιμοποιούνταν μέχρι σήμερα δεν επιτρέπει ακριβείς υπολογισμούς.

Ηλεκτρικά λεωφορεία στους δρόμους της Βρετανίας


Ηλεκτρικά λεωφορεία με μπαταρία που φορτίζει σε τριάντα μόλις λεπτά θα κάνουν την εμφάνισή τους σε λίγες ημέρες στους δρόμους της Βρετανίας.

Τα τρία πρώτα οχήματα που θα βγουν στους δρόμους της κοινότητας του Coventryκατασκευάστηκαν από την εταιρεία Travel De Courcey και το έργο χρηματοδοτήθηκε από την βρετανική κυβέρνηση και το Δημοτικό Συμβούλιο του Coventry.

Το έργο στοίχισε ένα εκατομμύριο λίρες όμως σύμφωνα με τους κατασκευαστές, τα οχήματα αναμένεται να γλιτώνουν περίπου 120 λίρες από τα καύσιμα την ημέρα.

Πύρινη λαίλαπα στην Κερατέα


Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά στην Παλαιά Φώκαια, η οποία εκδηλώθηκε στις 12.30 το μεσημέρι στη θέση Δροσιά Κερατέας, κοντά στον οικισμό Συντερίνα, χωρίς  ωστόσο, προς το παρόν να κινδυνεύουν σπίτια αλλά προληπτικά εκκενώθηκε το Γηροκομείο Κωνσταντινουπολιτών. Στο σημείο επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 29 οχήματα, 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, τα οποία αδυνατούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά λόγω των ισχυρότατων ανέμων

Ζωγραφίζει μόνο στον ύπνο του!



Αυτή ακριβώς είναι η περίεργη περίπτωση του 37χρονου Lee Hadwin από το Λονδίνο, ο οποίος ζωγραφίζει στον ύπνο του από την ηλικία των τεσσάρων ετών! Όταν ξεκίνησε την παράξενη αυτή δραστηριότητα, υπνοβατούσε μέσα στο σπίτι του και έφτιαχνε διάφορες κακότεχνες ζωγραφιές στους τοίχους.

Αλλά πολύ σύντομα οι ζωγραφιές που έκανε ο Hadwin στον ύπνο του εξελίχθηκαν σπουδαία έργα τέχνης, κερδίζοντας την προσοχή των ειδικών. Σήμερα, μάλιστα, αυτή η παράδοξη ζωγραφική της υπνοβασίας αποδίδει στον καλλιτέχνη εξαψήφια νούμερα για κάθε έργο του.

Παρέλαβε το βραβείο Νόμπελ μετά από 20 χρόνια


Η Αούνγκ Σαν Σούου Κίι είχε τιμηθεί με το Νόμπελ Ειρήνης 1991

Με 20 χρόνια καθυστέρηση παρέλαβε το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης η Αούνγκ Σαν Σούου Κίι, η διεθνούς αναγνώρισης αγωνίστρια για το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η Αούνγκ Σαν Σούου Κίι είχε τιμηθεί με το Νόμπελ Ειρήνης 1991 για τον ειρηνικό αγώνα της υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά κρατείτο από τις στρατιωτικές αρχές της Μιανμάρ.

Μόλις τον Νοέμβριο '10, άρθηκε το καθεστώς της 'κατ'οίκον επιτήρησης.

Αυτά είναι τα τελευταία (έγκυρα) προγνωστικά για τις εκλογές. Τι παίρνει κάθε κόμμα...


Οι εκτιμήσεις που κάνουν, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, έγκυροι αναλυτές και πολιτικά στελέχη (με βάση τις πληροφορίες που έχουν) είναι ότι η ΝΔ έχει προβάδισμα, μικρό όμως, από τον ΣΥΡΙΖΑ. Γύρω στο 1,5%. Και το ποσοστό της κυμαίνεται στο 28-29%. Τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα εκτιμούν ότι παρουσίασε και μια μικρή κάμψη......
Ο ΣΥΡΙΖΑ, λένε οι ίδιοι, είχε αντιθέτως μια βελτίωση του ποσοστού του, έφτασε στο 26,5-27,5% και έτσι τα δύο κόμματα είναι τώρα σχετικά κοντά.
Αν οι εκτιμήσεις αυτές θεωρηθούν σωστές, είναι προφανές ότι μπορεί να υπάρξουν ανατροπές ως την τελευταία στιγμή. Αυτό θα εξαρτηθεί από το βαθμό συμμετοχής στις κάλπες και από τις ηλικίες που θα πάνε να ψηφίσουν.

Σάλος για τα «γαλάζια» παιδιά


Ισχυρούς προεκλογικούς τριγμούς καθώς και θύμησες από το «αμαρτωλό» παρελθόν, όπου κυριαρχούσαν το πελατειακό κράτος, η «ρουσφετολογία», καθώς και η σχέση «δούναι και λαβείν» μεταξύ κομμάτων και ψηφοφόρων, προκαλεί η δημόσια τοποθέτηση του βουλευτή Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιώργου Γεωργαντά.
Στις 29 Μαΐου του 2012, τρεις εβδομάδες μετά το καταστροφικό -για τη Νέα Δημοκρατία- αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαΐου, το στέλεχος της παράταξης κάλεσε -διά μικροφώνου- όλους όσοι ευεργετήθηκαν την περίοδο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να στηρίξουν ενεργά το κόμμα, ακόμη και να αναγκάσουν τους γονείς τους να ψηφίσουν!

Ο Βενιζέλος στο Ζάππειο



Στιγμές χαλάρωσης πέρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μαζί με τους στενούς του συνεργάτες και δημοσιογράφους,σε μεζεδοπωλείο στο Ζάππειο.
 

Έλενα Παπαβασιλείου: Στα προσωπικά μου είμαι σε άριστη φάση!

Έλενα Παπαβασιλείου: Στα προσωπικά μου είμαι σε άριστη φάση!
Για τα φοιτητικά της χρόνια, την προσωπική της ζωή, τα επαγγελματικά της και τα καλοκαιρινά της σχέδια, μίλησε η Έλενα Παπαβασιλείου.

Σαν σήμερα 16 Ιουνίου


ΓΕΓΟΝΌΤΑ

371 π.Χ: Συνάπτεται συνθήκη ειρήνης μεταξύ Αθηναίων και Σπαρτιατών. Αμέσως μετά, οι Σπαρτιάτες υπό το βασιλιά Κλεόμβροτο εισβάλλουν στη Βοιωτία, όπου κυριαρχούν οι Θηβαίοι του Επαμεινώνδα. 
 
  1903: Ιδρύεται η PEPSICO (Pepsi Cola), η μεγάλη αντίπαλος της Coca-Cola...
 
 

Συνέντευξη Παπανδρέου στον Guardian


Ο σχηματισμός «φιλοευρωπαϊκής» κυβέρνησης είναι επιτακτική ανάγκη, δηλώνει στην εφημερίδα Guardian ο Γιώργος Παπανδρέου. «Εύχομαι νίκη των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων που μπορούν να σχηματίσουν ένα σταθερό συνασπισμό και ως εκ τούτου να δουν πώς μπορούν να βελτιώσουν τα μέτρα λιτότητας», αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός.

Συγκεκριμενοποιώντας τα μέτρα που επιδέχονται βελτίωση, ο κ. Παπανδρέου εξηγεί ότι πιθανότατα θα αφορούσαν την παράταση του προγράμματος της ΕΕ κα του ΔΝΤ, με τον πρόσθετο χρόνο να σημαίνει πρόσθετη οικονομική βοήθεια.

Εκλογικό Θρίλερ δείχνουν οι κρυφές δημοσκοπήσεις- Μάχη μέχρι την τελευταία ψήφο για Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ


Εκλογικό Θρίλερ δείχνουν οι κρυφές δημοσκοπήσεις- Μάχη μέχρι την τελευταία ψήφο για Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ Οι διαφορές είναι στο όριο του στατιστικού λάθους, είναι παρατηρείται και, πρωτοφανές μεγάλο ποσοστό αναποφάσιστων

Μάχη μέχρι την τελευταία ψήφο, σε μία αμφίρροπη κόντρα άνευ προηγουμένου διαφαίνεται ότι θα ζήσουμε την Κυριακή, στις πιο δραματικές εκλογές των τελευταίων δεκαετιών. Οι κρυφές δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών καταγράφουν μία κατάσταση θρίλερ στο εκλογικό σώμα, καθώς οι διαφορές μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι στο όριο του στατιστικού λάθους, ενώ παρατηρείται και, πρωτοφανές μεγάλο ποσοστό αναποφάσιστων. Μάλιστα σε ορισμένες εταιρίες δημοσκοπήσεων οι αναποφάσιστοι ξεπερνούν το 15%!

Αυτή η ρευστότητα δημιουργεί ένα κλίμα αβεβαιότητας ως προ της τελική έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης, καθώς οι περισσότερες εταιρίες έρευνας καταγράφουν ισχνό προβάδισμα της ΝΔ, ενώ άλλες εκτιμούν ότι η κοινωνική δυναμική, εφόσον εκφραστεί στην κάλπη θα δώσει τη νίκη στο ΣΥΡΙΖΑ.

Εκατοντάδες ανταποκριτές στην Αθήνα για τις εκλογές



Mε ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουν την Κυριακή των εκλογών δημοσιογράφοι ελληνικών και ξένων μέσων ενημέρωσης. 

Εκατοντάδες μέσα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο έχουν στείλει συνεργεία και ανταποκριτές για να καλύψουν το γεγονός, ενώ σύσσωμα τα ελληνικά μέσα παρακολουθούν στενά τις προεκλογικές διεργασίες, ενώ όψει των εκλογών.

Συνεχίζει να γυρίζει το ΠΑΣΟΚ Κιλκίς


Την προγραμματισμένη του επίσκεψη στη Δημοτική Ενότητα Πικρολίμνης πραγματοποίησε την Πέμπτη 14/06 κλιμάκιο στελεχών του ΠΑΣΟΚ Νομού Κιλκίς, στα πλαίσια του προεκλογικού Αγώνα ενόψει των εκλογών της Κυριακής.

H πιο πιθανή μέρα θανάτου είναι τα γενέθλια μας!


H πιο πιθανή μέρα θανάτου είναι τα γενέθλια μας!
Σύμφωνα με ομάδα επιστημόνων, η πιο πιθανή μέρα θανάτου, είναι τα γενέθλιά μας!
Οι ερευνητές εξέτασαν δεδομένα από δύο εκατομμύρια ανθρώπους άνω των 40 ετών. Αρχικά διαπίστωσαν  άνοδο στο ποσοστό των θανάτων που οφείλονται σε καρδιακά επεισόδια, εγκεφαλικά και αυτοκτονίες.
Εντούτοις υπήρχε και κάτι ακόμη που θεωρήθηκε το πιο αξιοπερίεργο από τα συμπεράσματα της έρευνας: Κατά μέσο όρο, όσοι είναι ηλικίας άνω των 60 ετών, είχαν 14% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν την ημέρα των γενεθλίων τους!

Ο κόσμος τρελάθηκε!Μάνα κυνηγούσε γυμνή το γιο της για να τον φάει!



Μητέρα κυνηγούσε το γιο της για να τον σκοτώσει και μετά να τον φάει. Το απίστευτο και ανατριχιαστικό γεγονός συνέβη στο Munnsvilleτης Νέας Υόρκης την περασμένη Τρίτη. Πρωταγωνίστρια της πρωτοφανούς υπόθεσης ήταν η 35χρονη Pamela McCarthy η οποία σε κατάσταση αμόκ φωτογραφήθηκε γυμνή από γείτονα την στιγμή που κυνηγούσε τον γιο της. 

Η 35χρονη βρίσκονταν υπό την επήρεια ενός φθηνού αλλά πολύ επικίνδυνου ναρκωτικού το οποίο πωλείται στα στέκια του θανάτου και κάνει θραύση. Το «bath salts (άλατα μπάνιου)» προκαλεί στο χρήστη παραισθήσεις, κανιβαλικές τάσεις και έχει την αίσθηση ότι καίγεται. 

Αποκύημα φαντασίας η ιστορία με το «παιδί του δάσους» στην Γερμανία


Ο 20 χρονος Ολλανδός
Είχε κάνει τον γύρο του κόσμου, προκαλώντας αίσθηση, αλλά εν τέλει η ιστορία του νέου που εμφανίστηκε πέρυσι στο Βερολίνο ισχυριζόμενος ότι ζούσε για πέντε χρόνια στο δάσος μαζί με τον πατέρα του, αποδείχθηκε αποκύημα της φαντασίας του νεαρού.
Το αγόρι που είχε ονομαστεί «παιδί του δάσους» από τα γερμανικά ΜΜΕ είναι Ολλανδός, 20 ετών και το πραγματικό του όνομα είναι Ρόμπιν. Μια φίλη του και η μητριά του τον αναγνώρισαν από τις φωτογραφίες που έδωσε την Τρίτη στην δημοσιότητα η γερμανική αστυνομία και έτσι αποκαλύφθηκε η πραγματική του ταυτότητα.

Μνημόνιο και ευρώ μονοπωλούν τα εκλογικά διλήμματα Ιστορική ψήφος με διλήμματα



Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την εκλογική αναμέτρηση, που θεωρείται η κρισιμότερη των τελευταίων δεκαετιών. Τα διλήμματα με κυρίαρχο την εφαρμογή, την επαναδιαπραγμάτευση ή την ακύρωση του Μνημονίου μονοπωλούν τις σκέψεις των ψηφοφόρων που προσέρχονται σε λίγες ώρες στις κάλπες ενώ κορυφώθηκε χθες το κλίμα πόλωσης. Αιχμή της πολιτικής αντιπαράθεσης παρέμεινε το Μνημόνιο και τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, με τον Αντώνη Σαμαρά, τον Αλέξη Τσίπρα, τον Βαγγέλη Βενιζέλο και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς να συγκρούονται ως την τελευταία στιγμή. 

Στιγμές χαλάρωσης πριν από τη κάλπη


Η προεκλογική περίοδος τελείωσε και σήμερα οι πολιτικοί αρχηγοί θα απολαύσουν μερικές στιγμές χαλάρωσης. Οι πρωταγωνιστές απολαμβάνουν στιγμές χαλάρωσης ανάμεσα σε οικεία πρόσωπα και παρέα με δημοσιογράφους. Ο Αντώνης Σαμαράς θα βρεθεί σήμερα στην Καλαμάτα, ενώ αύριο θα μεταβεί στην Πύλο, όπου θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα. Ο Αλέξης Τσίπρας στη 1 το μεσημέρι θα συναντηθεί με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του κόμματος σε μεζεδοπωλείο στην περιοχή του Καλλιμάρμαρου.

Εκλογές 17 Ιουνίου 2012: Οι τελευταίες εκτιμήσεις και σενάρια


Εκλογές 17 Ιουνίου 2012: Οι τελευταίες εκτιμήσεις και σενάρια
Οι αυριανές εκλογές στην Ελλάδα έχουν προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον και θα κρίνουν πολλά. Εντός αλλά και εκτός Ελλάδος.

Αναλύσεις επί αναλύσεων δημοσιεύονται τα τελευταία 24ωρα. Μία απ΄ αυτές ανήκει στο αμερικανικό Τhink Τank Stratfor.Τα όσα υποστηρίζουν οι συντάκτες της έχουν ενδιαφέρον

Σύμφωνα με την ανάλυση από το Stratfor:
•’Οποια κόμματα κι αν σχηματίσουν κυβέρνηση η επαναδιαπραγμάτευση των όρων “διάσωσης” της Ελλάδας είναι αναπόφευκτη.

Εκλογές και κυπριακή οικονομία στα πρωτοσέλιδα του Τύπου



Οι αυριανές εκλογές στην Ελλάδα και η κατάσταση της κυπριακής οικονομίας είναι τα θέματα, που προβάλλει κυρίως ο σημερινός κυπριακός τύπος.

Ο «Πολίτης» έχει τίτλο: «Στην κάλπη Κύπρος και Ευρώπη. Με κομμένη ανάσα περιμένουν όλοι τις εκλογές στην Ελλάδα». Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι «κόκκινο» χτυπά η αγωνία στην Ε.Ε.
και στην Κύπρο ενόψει των αυριανών εκλογών. Μέσα από τον πανικό, σημειώνεται, καταγράφονται και «άγαρμπες», όπως χαρακτηρίζονται, κινήσεις της γερμανικής «Financial Times» που κάλεσαν τους Έλληνες να ψηφίσουν ΝΔ και όχι τον «δημαγωγό Τσίπρα». Για την Κύπρο αναφέρεται ότι, θα γίνει σύσκεψη αρχηγών την ερχόμενη Πέμπτη, ότι στη Βουλή θα συζητηθεί πακέτο οικονομικών μέτρων και ότι προχωρά το δάνειο με τη Ρωσία, ενώ είναι ανοιχτό και το θέμα της αίτησης προς τον Μηχανισμό Στήριξης για ανακεφαλαιοποίηση της Λαϊκής Τράπεζας.

Βρείτε που ψηφίζετε στις εκλογές της 17ης Ιουνίου



Την Κυριακή 17 Ιουνίου 2012 θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές για την ανάδειξη των 300 μελών του Εθνικού Κοινοβουλίου. 

Η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 7:00 το πρωί και θα λήξει στις 19:00 το βράδυ. 

Υπενθυμίζεται ότι η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική και δικαίωμα ψήφου έχουν οι Έλληνες πολίτες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και είναι εγγεγραμμένοι σε εκλογικό κατάλογο Δήμου ή κοινότητας της χώρας. 

Βαρόμετρο οι 700.000 αναποφάσιστοι


Βαρόμετρο οι 700.000 αναποφάσιστοι
Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, το 10% των ψηφοφόρων δεν έχει οριστικοποιήσει την επιλογή του. Από την απόφαση που θα πάρει τις τελευταίες ώρες θα κριθεί η έκβαση της κρίσιμης αναμέτρησης
Στο «κυνήγι» των 700.000 αναποφάσιστων έχουν επιδοθεί τα πολιτικά κόμματα αφού, σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, οι συγκεκριμένοι ψηφοφόροι θα κρίνουν τον νικητή των εκλογών.
Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες της Κυριακής, το 10% περίπου του εκλογικού Σώματος, σύμφωνα με μετρήσεις κοινής γνώμης, δεν έχει καταλήξει ακόμα ποιο κόμμα θα επιλέξει.

«Το πεδίο ανήκει στους έλληνες ψηφοφόρους»



Τη δέσμευσή τους να εξασφαλίσουν οικονομική σταθερότητα και ανάπτυξη επιβεβαίωσαν οι ηγέτες της Γερμανίας, της Βρετανίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας και της Ισπανίας στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχαν την Παρασκευή εν όψει της Συνόδου Κορυφής του G20 στο Μεξικό. «Συμφωνήθηκε η αναγκαιότητα λήψης των κατάλληλων οικονομικών μέτρων, ώστε να εξασφαλίζεται η οικονομική σταθερότητα και να στηρίζεται η οικονομική ανάπτυξη» ανέφερε στη σχετική του ανακοίνωση το βρετανικό πρωθυπουργικό γραφείο. 

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι ηγέτες της Γερμανίας, της Βρετανίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας, αλλά και η ευρωπαϊκή ηγεσία - οι πρόεδροι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κομισιόν.

Ανοιχτή Επιστολή Του Βαγγέλη Βενιζέλου προς τους Πολίτες.



Φίλες και φίλοι,

Στις 6 Μαΐου οι πολίτες έστειλαν ένα πολύ αυστηρό μήνυμα στο ΠΑΣΟΚ. Το λάβαμε, με απόλυτο σεβασμό στην οργή και την αγανάκτηση τους.

Κάναμε στη διαδικασία των διερευνητικών εντολών ό,τι μπορούσαμε προκειμένου να προκύψει κυβέρνηση που να αποτυπώνει τη βούληση του λαού. Ικανή να διαχειριστεί μια μεγάλη κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Τα κόμματα που είχαν εξαρχής ως μόνο μέλημα την αύξηση της εκλογικής τους δύναμης ή δεν ήθελαν να αναλάβουν την ευθύνη της διακυβέρνησης για να μη δοκιμαστούν στην πράξη οι προεκλογικές τους υποσχέσεις ή δεν άντεχαν το βάρος της συμμετοχής σε μια κυβέρνηση, οδήγησαν τη χώρα ξανά σε εκλογές.