Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Ρίο : Συγκλονιστικό βίντεο αστυνομικοί κινηματογράφησαν το θάνατό τους!


Ρίο : Συγκλονιστικό βίντεο αστυνομικοί κινηματογράφησαν το θάνατό τους!
Το βίντεο είναι συγκλονιστικό.Είναι τραβηγμένο από έναν αστυνομικό που μαζί μ΄ ένα συνάδελφό του περιπολούσαν σε μία από τις πολλές φαβέλες,λίγο έξω από το Ρίο.Ο αστυνομικός φορά γυαλιά στα οποία είναι προσαρμοσμένη κάμερα.Ο δρόμος στη φαβέλα είναι σχεδόν έρημος.

Οπτικό Σύνδρομο Υπολογιστών: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε


Οπτικό Σύνδρομο Υπολογιστών: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
Η ολοένα αυξανόμενη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών (Η/Υ), ιδίως όταν είναι μεγάλης διάρκειας, φαίνεται να επιδρά αρνητικά στην υγεία των χρηστών προσβάλλοντας διάφορα συστήματα όπως η οπτική κόπωση, ο πόνος ανάμεσα στα μάτια,η κεφαλαλγία, η ξηροφθαλμία, ο ερεθισμός των οφθαλμών, η θολή όραση, η περιστασιακή διπλωπία, η κακή εκτίμηση των χρωμάτων.

Τα 10 επαγγέλματα με τα μεγαλύτερα ποσοστά κατάθλιψης


Τα 10 επαγγέλματα με τα μεγαλύτερα ποσοστά κατάθλιψης
Πολλές έρευνες υποστηρίζουν πως η μεγαλύτερη επαγγελματική επιτυχία έρχεται όταν κανείς καταφέρει να ακολουθήσει ένα επάγγελμα, το οποίο το αντιμετωπίζει ως χόμπι και παρά τις πολλές ώρες εργασίας καταφέρνει να αισθάνεται γεμάτος και χαρούμενος, χωρίς καμία αίσθηση στρες ή μονοτονίας.

Τα οκτώ συμπτώματα που μπορεί να σημαίνουν καρκίνο


Τα οκτώ συμπτώματα που μπορεί να σημαίνουν καρκίνο
Βρετανοί ειδικοί δημοσίευσαν έναν κατάλογο οκτώ συμπτωμάτων τα οποία εκ πρώτης όψεως μπορεί να μοιάζουν ανεξήγητα αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να είναι σημάδια μελλοντικής εμφάνισης καρκίνου.


Τη λίστα κατήρτισαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου Κeele. Σε αυτήν περιλαμβάνονται: αίμα στα ούρα, πρωκτική αιμορραγία, αιμόπτυση, εξογκώματα στο στήθος, δυσκολία στην κατάποση, αιμορραγία σε γυναίκες που είναι στην εμμηνόπαυση, μη φυσιολογικά αποτελέσματα εξετάσεων στον προστάτη και αναιμία.

Μείωση του εκλογικού κόστους ζήτησε από τα κόμματα ο πρωθυπουργός


Ο πρωθυπουργός Π.Πικραμμένος
Έκκληση στους πολιτικούς αρχηγούς για τη συμπίεση του εκλογικού κόστους απηύθυνε ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος κατά τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε τη Δευτέρα με τους πολιτικούς αρχηγούς. 


Διαβεβαίωσε επίσης, μετά από επίσκεψή του στο υπουργείο Εσωτερικών, ότι υπάρχει «πλήρης προετοιμασία» για τη διενέργεια των εκλογών της 17ης Ιουνίου.

Τουλάχιστον 12 φοιτήτριες νεκρές σε τροχαίο δυστύχημα


Δώδεκα νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από το τροχαίο που σημειώθηκε στη Χιμάρα, όταν λεωφορείο με περίπου 50 φοιτητές από το πανεπιστήμιο του Ελμπασάν κατέπεσε σε γκρεμό σε ορεινή περιοχή, κοντά στην πόλη.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα θύματα είναι όλες φοιτήτριες.

Καμία διαπραγμάτευση με το μνημόνιο - κόλαση


Καμία διαπραγμάτευση με το μνημόνιο - κόλαση
«Κόλαση» στην οποία δεν υπάρχει τίποτα διαπραγματεύσιμο, χαρακτήρισε το μνημόνιο ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Πιερ Λωράν και τον επικεφαλής του Μετώπου της Αριστεράς, Ζαν Λικ Μελανσόν, στο Παρίσι. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε αυστηρή γλώσσα προς την Γερμανίδα καγκελάριο, ενώ χαρακτήρισε τον κ.Σαμαρά ως "ιμιτασιόν του κ.Σαρκοζί".

Eπίθεση Παπανδρέου σε Ε.Ε. και αγορές


Eπίθεση Παπανδρέου σε Ε.Ε. και αγορές
Αιχμές προς την Ευρώπη και τις αγορές άφησε ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Παπανδρέου, στην ομιλία του στο ετήσιο Συνέδριο της Google «Zeitgeist» στο Λονδίνο.

«Εξαρχής είχα τονίσει ότι ως Έλληνες πρέπει να αναλάβουμε πλήρως την ευθύνη των αποτυχιών μας» είπε, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι «το πρόβλημα είναι και ευρωπαϊκό».

Οι εννιά «στρατηγοί» του Βενιζέλου για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου


Οι εννιά «στρατηγοί» του Βενιζέλου για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου
Στελέχη του ΠΑΣΟΚ όπως η Αννα Διαμαντοπούλου, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, η Φώφη Γεννηματά και ο Μίμης Ανδρουλάκης επιστρατεύονται στα κλιμάκια που θα συντονίσουν σε κάθε εκλογική περιφέρεια την προεκλογική εκστρατεία και τη διαδικασία ανασύστασης του κινήματος.

Πολιτικούς, δημοσιογράφους και επιχειρηματίες «καίει» το ημερολόγιο του Άκη


Πολιτικούς, δημοσιογράφους και επιχειρηματίες «καίει» το ημερολόγιο του Άκη
Αποκαλυπτικά στοιχεία για τη ροή του πολιτικού χρήματος περιλαμβάνονται σε εκατοντάδες σελίδες προσωπικών σημειώσεων και ημερολόγιων του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, που κατασχέθηκαν μετά τη σύλληψη του στο σπίτι του και στο γραφείο του.

ΦΥΛΑΚΙΣΗ 2 ΕΤΩΝ ΜΕ ΤΡΙΕΤΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ Γ.ΚΟΥΡΗ

Σε ποινή φυλάκισης δύο ετών, με τριετή αναστολή και τριετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, καταδικάστηκαν ο εκδότης της εφημερίδας «Αυριανή» Γιώργος Κουρής και ο διευθυντής της Γιώργος Τσιρογιάννης. Η καταδίκη αφορά στα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμησης και της

Μεγάλη εκδήλωση στο Κιλκίς για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου



"Μνήμη δεν είναι μόνο η συντήρηση της στάχτης, αλλά και η διατήρηση της φλόγας"
Μια μεγάλη εκδήλωση μνήμης για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου πραγματοποιήθηκε χθες  το απόγευμα στην -μικρή όπως αποδείχθηκε- Πλατεία Ειρήνης του Κιλκίς και κυριολεκτικά ήταν όλοι εκεί. Κόσμος μικρός και μεγάλος, τοπικές αρχές, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, έδωσαν όλοι το παρόν στις ξεχωριστές εκδηλώσεις που διοργάνωσαν φέτος ποντιακά σωματεία του νομού υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.

Επαναλειτουργεί το δημοτικό κολυμβητήριο Τούμπας


Κεντρική Μακεδονία Επαναλειτουργεί το δημοτικό κολυμβητήριο Τούμπας

Το Δημοτικό Κολυμβητήριο Τούμπας επαναλειτουργεί στις 21 Μαΐου 2012 και θα είναι ανοιχτό από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 09:00 έως τις 21:00. Στα προγράμματα του κολυμβητηρίου μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι δημότες με απαραίτητη προσκόμιση ιατρικής γνωμάτευσης.

Στο Δημοτικό Κολυμβητήριο υπάρχει ο απαραίτητος εξοπλισμός και η κατάλληλη υποδομή για την άθληση των ΑμεΑ. Η χρήση του κολυμβητηρίου για άτομα με αναπηρία 67% και άνω είναι δωρεάν.

Συνελήφθη 31χρονος με Καλάσνικοφ στην Κατερίνη


Κεντρική Μακεδονία Συνελήφθη 31χρονος με Καλάσνικοφ στην Κατερίνη 
Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης πέτυχαν την Πέμπτη το βράδυ τη σύλληψη, 31χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και για παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, στην Παραλία Κατερίνης, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών ότι ο 31χρονος κατέχει και διακινεί ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, σε αστυνομική έρευνα της οικίας του 31χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Συνελήφθησαν έγκυες ιερόδουλες στη Θεσσαλονίκη


Κεντρική Μακεδονία Συνελήφθησαν έγκυες ιερόδουλες στη Θεσσαλονίκη

Αποκαλυπτικά ήταν τα στοιχεία από την τελευταία επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην οδό Γιαννιτσών, που έγινε για πρώτη φορά με τη συμμετοχή κλιμακίου του ΚΕΕΛΠΝΟ. Τρεις από τις ιερόδουλες που συνελήφθησαν είναι έγκυες!

Οι έλεγχοι άρχισαν για πρώτη φορά με τη συμμετοχή υγειονομικού κλιμακίου και τα αποτελέσματα για δεκαπέντε γυναίκες και έναν άντρα, που κατηγορούνται ότι εκδίδονταν χωρίς άδεια, βγήκαν αμέσως και ήταν αρνητικά στον ιό του AIDS.

Γιορτή Κερασιού στη Φιλυριά Πέλλας


Κεντρική Μακεδονία Γιορτή Κερασιού στη Φιλυριά Πέλλας

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλυριάς “Η Φιλυριά” σας προσκαλεί στην 4η γιορτή κερασιού, το Σάββατο 26 Μαΐου και ώρα 7:00 μ.μ

    Πρόγραμμα εκδηλώσεων:

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν τα χορευτικά συγκροτήματα:

Πολιτιστικού Συλλόγου Φιλυριάς με τα δύο τμήματα, ενηλίκων και παιδίων.

Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυπέτρου.

Γιορτάσθηκε η Επανάσταση της Χαλκιδικής


Κεντρική Μακεδονία Γιορτάσθηκε η Επανάσταση της Χαλκιδικής

Παρουσία του αντιπεριφερειάρχη ΧαλκιδικήςΙωάννη Γιώργου, των δημάρχων Πολυγύρου και Αριστοτέλη, Αστερίου Ζωγράφου καιΧρήστου Πάχτα αντίστοιχα, και λοιπών εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης τελέσθηκε χθες στον μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Πολυγύρου, χοροστατούντος του μητροπολίτη Κασσανδρείας Νικοδήμου, Δοξολογία για την επέτειο της Επανάστασης του 1821 στη Χαλκιδική. 

Κτηνοτρόφοι με ....Laptop στο Κιλκίς !


Κεντρική Μακεδονία Κτηνοτρόφοι με ....Laptop στο Κιλκίς !

Κτηνοτρόφοι απ` το Κιλκίς και άλλες περιοχές της χώρας ενστερνίστηκαν τις ιδέες 30χρονου απόφοιτου σχολής Εφαρμοσμένης Πληροφορικής για αύξηση της παραγωγής τους. Σχετικά, η Σοφία Χριστοφορίδου γράφει στην ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ:

Το GPS στον γάιδαρο μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα χρηστικό για τον… «Κίτσου» της γνωστής διαφήμισης, η Πληροφορική όμως μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμη στις σύγχρονες στάνες…

Απόπειρα ανθρωποκτονίας στο Κιλκίς


Κεντρική Μακεδονία Απόπειρα ανθρωποκτονίας στο Κιλκίς

Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 18 Μαΐου στο Κιλκίς. Συνελήφθησαν από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, δύο ομογενείς 31 και 41 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας και της κλοπής.

Το επεισόδιο σημειώθηκε μέσα σε μαγαζί στο Κιλκίς, όταν ο 31χρονος εντοπίστηκε από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος να έχει αφαιρέσει δύο κινητά από δύο πελάτες.  Κατά την προσπάθεια διαφυγής του ο ιδιοκτήτης κατάφερε να του αποσπάσει τα κινητά τηλεφωνά. 

Παγκόσμιο ρεκόρ Κιλτίδη: σε 2 χρόνια 4 κόμματα!


Κεντρική Μακεδονία Παγκόσμιο ρεκόρ Κιλτίδη: σε 2 χρόνια 4 κόμματα!

Σε γυρολόγο της πολιτικής ζωής έχει καταντήσει ο τέως βουλευτής της ΝΔ, της ΔΗ.ΣΥ, του ΛΑΟΣ και τώρα ξανά της ΝΔ, Κώστας Κιλτίδης. Μετά τις τσάρκες που έκανε στα κόμματα... της δεξιάς, ο πολιτευτής Κιλτίδης είπε να επιστρέψει στο μητρικό κόμμα, μόλις έμαθε για το προσκλητήριο του Αντώνη Σαμαρά.

Η έλλειψη οξυγόνου βλάπτει το... συκώτι!Σε συνθήκες έλλειψης οξυγόνου σωρεύεται λίπος στα ζωτικά μας όργανα, προσοχή σε υπνική άπνοια και διάφραγμα!


Η έλλειψη οξυγόνου βλάπτει το... συκώτι!
Η λαϊκή ρήση «εμείς μαζί δεν κάνουμε και χώρια δεν μπορούμε» θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να περιγράψει τη σχέση μας με το οξυγόνο. Ενώ είναι βέβαιον ότι χωρίς αυτό δεν θα υπήρχε ζωή πάνω στη Γη, τουλάχιστον όχι σαν αυτή που γνωρίζουμε, τα παράγωγα του μεταβολισμού του, οι ελεύθερες ρίζες οξυγόνου, είναι καταστρεπτικές για τα κύτταρά μας και κατ' επέκταση για εμάς τους ίδιους.

Σαν Σήμερα


Γεγονότα

1865: H παράταξη του Αλέξανδρου Κουμουνδούρου κερδίζει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στο νέο κοινοβούλιο, που προέκυψε από τις εκλογές της 14ης έως 17ης Μαΐου.
1904: Ιδρύεται στο Παρίσι η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FIFA).
1930: Ο υπουργός Παιδείας, Γεώργιος Παπανδρέου, υλοποιεί την εκπαιδευτική του μεταρρύθμιση, η οποία στηρίζεται στην αναμόρφωση του δημοτικού σχολείου ως εξατάξιου, αυτοτελούς και υποχρεωτικού.

όργιο φοροδιαφυγής εντόπισε το ΣΔΟΕ



Όργιο φοροδιαφυγής σχεδόν σε κάθε επαγγελματική δραστηριότητα, μαζική έκδοση πλαστών και εικονικών στοιχείων και μη έκδοση αποδείξεων, αποκαλύπτουν (και) τα αποτελέσματα των ελέγχων που έχει κάνει τις 40 τελευταίες ημέρες το ΣΔΟΕ στην αγορά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, ένας δικηγόρος, δύο γιατροί και τρεις επιχειρηματίες, που ελέγχθηκαν από την περιφερειακή διεύθυνση ΣΔΟΕ Αττικής εντοπίστηκαν να μην έχουν εκδώσει αποδείξεις παροχής υπηρεσιών και τιμολόγια συνολικής αξίας 2,2 εκατ. ευρώ, 22 επιχειρήσεις στο ίδιο διάστημα και την ίδια περιφέρεια εντοπίστηκαν να έχουν εκδώσει πλαστά και εικονικά τιμολόγια 8,9 εκατ. ευρώ και άλλες 20 επιχειρήσεις να έχουν λάβει πλαστά και εικονικά στοιχεία αξίας 16,1 εκατ. ευρώ.

Πότε «διψούν» τα φυτά; Εξυπνος αισθητήρας και κινητό, αναγνωρίζουν πότε χρειάζονται πότισμα


Πότε «διψούν» τα φυτά;
Με τη βοήθεια μιας εφαρμογής και ενός επιπλέον εξαρτήματος που τοποθετείται απευθείας στη γλάστρα, ακόμη και οι πιο αδέξιοι νοικοκύρηδες θα μπορούν να γίνουν κατάλληλοι «κηδεμόνες» για τα φυτά τους, χωρίς να τα σκοτώσουν.

Το «έξυπνο» σύστημα ποτίσματος ονομάζεται Koubachi Wi-Fi Plant Sensor και συνοδεύεται από το αντίστοιχο app, το οποίο μπορεί να βοηθήσει ακόμη και κάποιον που έχει «μαύρα μεσάνυχτα» σχετικά με τη φροντίδα των φυτών ώστε να τα καταφέρει περίφημα.

Πειραματικός εκτυπωτής σβήνει τις εκτυπώσεις, ανακυκλώνει το χαρτί


Η νέα τεχνολογία τυπώνει και ξε-εκτυπώνει
Μια ιδιαίτερα χρήσιμη αλλά και οικολογική τεχνολογία ανέπτυξαν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ. Με τη βοήθειά της μπορεί να σβηστεί το μελάνι από τις εκτυπωμένες σελίδες ώστε αυτές να μπορούν να χρησιμοποιηθούν εκ νέου. Η τεχνολογία μπορεί να ενσωματωθεί σε εκτυπωτές αλλά και σε συσκευές φωτοαντιγραφής.

Ο πρώτος φυτοφάγος καρχαρίας Η Φλόρενς τρώει σέλινο, αγγούρια και μαρούλια


Ο πρώτος φυτοφάγος καρχαρίας
Θηλυκός καρχαρίας που βρίσκεται σε ενυδρείο στη Βρετανία καταγράφεται ως ο πρώτος φυτοφάγος του είδους. Η Φλόρενς (όπως είναι το όνομα της) ήταν φυσικά κρεατοφάγος καρχαρίας αλλά μια επέμβαση την έκανε να αλλάξει διατροφικές συνήθειες και να αρχίσει να τρέφεται με λαχανικά.
«Τέλος το κρέας, θέλω μόνο λαχανικά»

Δ. Χριστόφιας: Κυρίαρχος για να αποφασίσει για την τύχη του ο ελληνικός λαός


Ο ελληνικός λαός είναι κυρίαρχος να αποφασίσει για την τύχη του, υπογράμμισε ο Κύπριος πρόεδρος, Δ. Χριστόφιας από τη Βιέννη, στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον ομοσπονδιακό πρόεδρο της Αυστρίας Χάιντς Φίσερ.
Ο κ. Χριστόφιας εξέφρασε την ελπίδα να πάρει ο ελληνικός λαός τις αποφάσεις εκείνες που θα τον υπηρετήσουν κατά τον καλύτερο τρόπο για το παρόν και το μέλλον.

Προσχώρησε στη ΝΔ η Ντ. Μπακογιάννη


Την προσχώρηση στελεχών της και της ίδιας στη ΝΔ ανακοίνωσε η Ντόρα Μπακογιαννη 

Πρόσθεσε ότι αναστέλλεται η λειτουργία της Δημοκρατικής Συμμαχίας. 

Όπως είπε «μπροστά στον κίνδυνο που αντιμετωπίζει η Ελλάδα πρέπει να παραμερίσουμε τις διαφορές μας». 

«Μας ενώνει ο κοινός αγώνας για να βγει η Ελλάδα από την κρίση και το αδιέξοδο», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς. 

Ντόρα-Σαμαράς:"Μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος"


Και οι 2 επέλεξαν να ανακοινώσουν την συνεργασία της ΝΔ με την ΔΗΣΥ από το ίδρυμα Κακογιάννης. Βλέποντας λοιπόν το πρόγραμμα παραστάσεων του ιδρύματος, θα δει κανείς ότι οι τίτλοι είναι λες και τους επέλεξαν επίτηδες:

ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΥΠΟ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ
Ο ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΘΕΑΤΗΣ

Οδηγός επιβίωσης στις Πανελλήνιες εξετάσεις


Οι Πανελλαδικές εξετάσεις αισίως άρχισαν, οι σχολικές έπονται, και οι φοιτητές στις πανεπιστημιακές σχολές ψάχνουν τα βιβλία τους για την εξεταστική περίοδο που πλησιάζει. 

Ταυτόχρονα, οι γονείς ψάχνουν εναγωνίως συμβουλές για τις τροφές και τα μυστικά της κουζίνας που θα βοηθήσουν τα βλαστάρια τους να γράψουν άριστα, ενώ οι ίδιοι οι μαθητές προσπαθούν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, αλλά το στρες βρίσκεται πάντα στα… SOS. Τι μπορεί να τους βοηθήσει; 

Βενιζέλος: Πρόταση έξι σημείων για την αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης

Τα έξι σημεία στα οποία εστιάζεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης ανέπτυξε, μεταξύ άλλων, στη διάρκεια της συνάντησής του με τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό, Παναγιώτη Πικραμμένο, ο Ευ. Βενιζέλος.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι η χώρα μπορεί να πετύχει την αναθεώρηση, επιδιώκοντας συμφωνία μέσα στους νέους ευρωπαϊκούς συσχετισμούς ως προς τα εξής σημεία:

Για όλα φταίει η ζάχαρη;

Είναι η ζάχαρη υπεύθυνη για το πρόβλημα της παχυσαρκίας ή άδικα την κατηγορούμε; Αυτό είναι ένα μεγάλο ερώτημα που βασανίζει τους Αμερικανούς, που βλέπουν τα ποσοστά της παχυσαρκίας στη χώρα τους να παραμένουν υψηλά. Ο προβληματισμός τους διαρκώς αυξάνεται, την ίδια στιγμή που παρατηρείται μείωση στην κατανάλωση ζάχαρης.

Θεραπεύτηκε το πρώτο παιδάκι με μεσογειακή αναιμία στην Ελλάδα

Πρόκειται για πραγματικό θαύμα, καθώς ο μικρός Θοδωρής είναι το πρώτο παιδάκι στην Ελλάδα που θεραπεύτηκε από τη μεσογειακή αναιμία με την μέθοδο μεταμόσχευσης αιμοποιητικών κυττάρων. Σε αυτό βοήθησαν ειδικοί επιστήμονες και πρωτίστως η μικρή του αδελφή που φαίνεται ότι ήρθε στον κόσμο με αυτή την αποστολή.

Βενιζέλος: Περιμένω τον... νικητή του ντιμπέιτ Σαμαρά - Τσίπρα

Βενιζέλος: Περιμένω τον... νικητή του ντιμπέιτ Σαμαρά - Τσίπρα Χιουμοριστικά σχολίασε τη διαφαινόμενη συμφωνία Τσίπρα - Σαμαρά για μεταξύ τους ντιμπέιτ ο Ευάγγελος Βενιζέλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου ύστερα από τη συνάτησή του με τον πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο.

Αλήθειες και ψέματα για τις καταθέσεις

Αλήθειες και ψέματα για τις καταθέσεις
 









Ο καλύτερος τρόπος αυτοάμυνας ενός συστήματος είναι να απειλήσει όσους εξαρτώνται από αυτό ότι θα πάψει να υπάρχει. Έτσι και το σημερινό τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας, έβγαλε ως διαρροή το Σαββατοκύριακο την  «είδηση» ότι επίκειται πλαφόν στις αναλήψεις από τα καταστήματα και τα

Το ΠΑΣΟΚ βγάζει νέα πρόσωπα..


Το ΠΑΣΟΚ βγάζει όλα… τα μωρά στην πίστα
Νέο σχεδιασμό για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, με αναδιάταξη δυνάμεων σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερη βαρύτητα στα αστικά κέντρα, κάνει το ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το «βαρύ πυροβολικό» θα πέσει στην Αθήνα και το λεκανοπέδιο, όπου τα ποσοστά σημείωσαν μεγάλη πτώση. Εκεί θα αναλάβουν τομείς, τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

«Μέτρα για την ανακούφιση της κοινωνίας»


Να αξιοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση -παρόλο που οι δυνατότητές της ως υπηρεσιακής «δεν είναι μεγάλες»- το διεθνές περιβάλλον και να προτείνει σειρά προτάσεων που είναι δυνατόν να ανακουφίζουν την κοινωνία, να κινητοποιούν την παραγωγική μηχανή, να στηρίξουν την απασχόληση και να ανασχέσουν την καλπάζουσα ανεργία, ζήτησε με δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο, ενόψει της Συνόδου Κορυφής.

Το Spiegel επιβεβαιώνει τον Παπούλια για το δημοψήφισμα της Μέρκελ


Το Spiegel επιβεβαιώνει τον Παπούλια για το δημοψήφισμα της Μέρκελ : Νέα, άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία για το περίφημο τηλεφώνημα της  Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  Κάρολο Παπούλια στη διάρκεια του
Νέα, άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία για το περίφημο τηλεφώνημα της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια στη διάρκεια του οποίου η Γερμανίδα καγκελάριος ζήτησε να διεξαχθεί στη χώρα μας δημοψήφισμα για το εάν θέλουμε το ευρώ, παράλληλα με τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, φέρνει στη δημοσιότητα η σημερινή έκδοση του γνωστού γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel».

ΓΑΛΛΙΑ: ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΙΑΚΥΒΕΥΕΤΑΙ Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΑΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩ

Οι Έλληνες στις βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου «δεν μπορούν να στηρίξουν κόμματα που θα τους κάνουν να εγκαταλείψουν το ευρώ», αν θέλουν να παραμείνουν στην ευρωζώνη, είπε σήμερα ο νέος Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς, σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό

Τα έκαναν γυαλιά καρφιά μέλη της ΔΑΠ (photos)


pamak-pasp-3
Σε ρεσιτάλ βανδαλισμών επιδόθηκαν μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κατά τη διάρκεια του καθιερωμένου «πάρτυ αυτοδυναμίας» που πραγματοποιούν κάθε χρόνο μία μέρα μετά τις φοιτητικές εκλογές, διαλύοντας στην ουσία το γραφείο της ΠΑΣΠ ΠΑΜΑΚ, όπως καταγγέλουν μέλη της παράταξης που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ.
Σε επικοινωνία του REDALERT με τον αναπληρωτή γραμματέα της ΠΑΣΠ ΠΑΜΑΚ Νίκο Τζιμόπουλο, ανέφερε ότι μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κατά τη διάρκεια του πάρτυ που πραγματοποιήθηκε το βράδυ ..........
της 17ης Μαΐου, μπήκαν μέσα στο γραφείο παραβιάζοντας την πόρτα, και κατέστρεψαν ό,τι υλικό υπήρχε.

ΠΑΣΟΚ:Επαφές με Αλέκο και Φλωρίδη


Επαφές για ενεργό συμμετοχή των Αλ. Παπαδόπουλου και Γ. Φλωρίδη στο ΠΑΣΟΚ
Πρόσκληση σε όσους θέλουν σταθερή πορεία εντός ευρώ. Μήνυμα προς στελέχη και προσωπικότητες που επιθυμούν να συμβάλουν στην επανίδρυση της παράταξης. Επαφές με Αλ. Παπαδόπουλο και Γ. Φλωρίδη

Στρατηγική προσέλκυσης ψηφοφόρων που αυτοεντάσσονται στις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις και που επιθυμούν σταθερή πορεία εντός του ευρώ έχει σχεδιάζει κι αρχίζει να αναπτύσσει το ΠΑΣΟΚ με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.

Σόιμπλε: Ήταν λάθος που δεν δεχθήκαμε την πρόταση Παπανδρέου, για δημοψήφισμα...


Στην παραδοχή ότι ήταν λάθος που η Ευρώπη δεν δέχθηκε την πρόταση Παπανδρέου για δημοψήφισμα για το ευρώ στην Ελλάδα φέρεται να προχώρησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά τη...
διάρκεια του τελευταίου Eurogroup. Συγκεκριμένα, ο κ.Σόιμπλε φέρεται να είπε: «Τελικά, κάναμε λάθος που δεν δεχθήκαμε την πρόταση για δημοψήφισμα για το ευρώ στην Ελλάδα». Η σκέψη ωρίμασε στο Ααχεν, όταν ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών (παρουσία Γιούνκερ και Σουλτς) έλαβε το βραβείο Καρλομάγνος και τελικά εκδηλώθηκε την Παρασκευή.

Πρόταση για ευρωομόλογα κομίζει ο Ολάντ


Πρόταση για ευρωομόλογα κομίζει ο Ολάντ
Την πρόταση για την έκδοση ευρωομολόγων θα καταθέσει ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ στην άτυπη σύνοδο κορυφής της Τετάρτης, στα πλαίσια της ατζέντας για την ανάπτυξη που προωθεί ως αντίβαρο στην πολιτική λιτότητας της Άνγκελα Μέρκελ.
«Θα αναπτύξω όλες τις προτάσεις για την ανάπτυξη σ' αυτή την άτυπη σύνοδο στις 23 Μαϊου» δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ μετά το πέρας της συνόδου της ομάδας των G8.

Κοινή κάθοδος στις εκλογές για Δράση και Δημιουργία Ξανά


Κοινή κάθοδος στις εκλογές για Δράση και Δημιουργία Ξανά : Την κοινή κάθοδο στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, αποφάσισαν το κόμμα  Δημιουργία Ξανά, υπό τον Θάνο Τζήμερο και η Δράση- ΦΣ, υπό τον Στέφανο
Την κοινή κάθοδο στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, αποφάσισαν το κόμμα Δημιουργία Ξανά, υπό τον Θάνο Τζήμερο και η Δράση- ΦΣ, υπό τον Στέφανο Μάνο και αναμένεται να την ανακοινώσουν επίσημα στον Τύπο αύριο, Τρίτη 22 Μαΐου, σε συνέντευξη που θα δώσουν σε κεντρικό ξενοδοχείο.
Οι δύο πλευρές βρίσκονταν σε επικοινωνία το τελευταίο διάστημα και οι διαβουλεύσεις τους εντατικοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο, σε ένα περιβάλλον έντονης κινητικότητας, κυρίως στον κεντροδεξιό χώρο, που ακολούθησε την πρόσκληση του προέδρου της ΝΔ Α. Σαμαρά για δημιουργία κεντροδεξιού μετώπου.

Έδωσαν τα χέρια Μπακογιάννη- Σαμαράς! Διαβάστε τί ζήτησε και πήρε η Ντόρα!

Mέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να ανακοινωθεί και επισήμως η συνεργασία της Νέας Δημοκρατίας με την Δημοκρατική Συμμαχία για κοινή κάθοδο στις εκλογές. Η συμφωνία.
οριστικοποιήθηκε χθες το βράδυ και προβλέπει ότι η Ντόρα Μπακογιάννη θα είναι πρώτη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες του

Στο κόκκινο η Τουρκία – 20.000 Ισραηλινοί κομάντος εγκαθίστανται στην Κύπρο

Οι Τούρκοι έχουν «τρελαθεί» από το «δέσιμο» της Κύπρου με το Ισραήλ και αναφέρουν στον Τύπου πληροφορίες για ανάπτυξη 20.000 ισραηλινών κομάντος στην Κύπρο…!

Η Χουριέτ στην ηλεκτρονική της έκδοση επικαλείται το πρακτορείο Ανατόλια, το οποίο υποστηρίζει σε ρεπορτάζ του ότι Νετανιάχου και Χριστόφιας συμφώνησαν για αυτή την ανάπτυξη δυνάμεων το Φεβρουάριο.

Δεν κατεβαίνουν στις εκλογές



Δεν θα συμμετάσχει στις επόμενες εκλογές η Κοινωνική Συμφωνία, όπως αποφάσισε η πρώτη Πανελλαδική Συνάντηση Στελεχών. Στην επίσημη απόφαση της σύσκεψης ανακοινώνεται ότι από σήμερα ξεκινά διαδικασίες διαλόγου απευθυνόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ, στη ΔΗΜΑΡ στους Οικολόγους Πράσινους, σε δίκτυα και ομάδες πολιτών για τη δυνατότητα διερεύνησης προγραμματικής σύγκλισης και

Η αγορά γύρισε στο 1960...





H εικόνα ερήμωσης που παρουσιάζει η αγορά θα γίνει εντονότερη το προσεχές διάστημα, τονίζουν στοReal.gr εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου. Σε αυτό συμβάλλει και η πολιτική αστάθεια η οποία διογκώνει την ύφεση στην αγορά, με πολλούς επιτηδευματίες, να αναγκάζονται να βάλουν λουκέτο στις επιχειρήσεις τους, αφήνοντας πίσω χρέη χιλιάδων ευρώ και προκαλώντας ισχυρό οικονομικό πλήγμα ακόμη και σε υγιής εταιρείες. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του πρόεδρου της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος Δημήτρη Ασημακόπουλου, ο οποίος υποστηρίζει ότι «η αγορά έχει οδηγηθεί σε μια απραξία πρωτοφανή για τα τελευταία τουλάχιστον 50 χρόνια».