Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

15 χρόνια ζωής για τον Deep Blue


Τα δεκαπέντε χρόνια ζωής συμπλήρωσε ένας από τους διάσημους υπερυπολογιστές, ο Deep Blue, που κατάφερε να κερδίσει στο σκάκι τον καλύτερο του κόσμου, Γκάρι Κασπάροφ.


Τον Μάιο του 1997 ο υπολογιστής της IBM κατάφερε να κερδίσει τον Κασπάροφ που ήταν τότε πρωταθλητής στο σκάκι, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει μία μεγάλη συζήτηση γύρω από τις μηχανές που σκέφτονται.

Το πιο ήσυχο μέρος


Την φράση «η σιωπή είναι χρυσός» πρέπει να είχαν υπόψιν τους αυτοί που κατασκεύασαν το πιο ήσυχο δωμάτιο του πλανήτη στα Orfield Laboratories στη νότια Minneapolis. Στο δωμάτιο επικρατεί τόσο πολύ ησυχία που το περισσότερο που κάποιος έχει αντέξει μέσα είναι 45 λεπτά!


O θάλαμος απορροφά το 99.9 τοις εκατό του ήχου και κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες ως το πιο ήσυχο μέρος του πλανήτη από το 2004 αν και πρέπει να σημειωθεί ότι η παρατεταμένη...

Βγήκε ο Μηλιός να "μαζέψει' τις δηλώσεις Γλέζου Αντιφάσεις ΣΥΡΙΖΑ για το ευρώ

Σε νέες αντιφάσεις σχετικά με την αναγκαιότητα παραμονής της χώρας στο ευρώ υποπίπτει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπμοπή του ANT1, ο Μανώλης Γλέζος, αφού επανέλαβε τις απόψεις του περί του ότι το χρήμα δεν έχει πατρίδα και απλώς έχει εφευρεθεί ως μέσο ανταλλαγής αξιών, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι "το αν θα είμαστε εντός ή εκτός ευρώ δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία για μας. Δεν μας ενδιαφέρει αν θα είμαστε ή όχι στο ευρώ. Μας ενδιαφέρει ότι δεν μπορεί το χρήμα να κανονίζει τις τύχες ενός λαού».

Ψαροντουφεκάς, μοτοσυκλετιστής και λάτρης της κλασικής μουσικής ο Π.Πικραμμένος


Ποιος ειναι ο Π.Πικραμμένος που έχει αναλάβει ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός. Δείτε το βιογραφικό του και ποια είναι τα...χόμπι του.


Ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο προσωπικός του χρόνος θα είναι μάλλον... δυσεύρετος. Όταν, όμως, εκτελούσε τα καθήκοντα του προέδρου του ΣτΕ, ο Παναγιώτης Πικραμμένος "ξέκλεβε" χρόνο για να ασχολείται με τις τρεις αδυναμίες του (εκτός φυσικά από τη σύζυγό του Αθηνά και την κόρη του Καρολίνα): το ψαροντούφεκο, τη μοτοσυκλέτα του και την κλασική μουσική.

Α.Παπαρήγα: “Με συγχωρείτε! Ο κ.Αρσένης είναι πολιτική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ; Πόσων ετών είναι;”


Αντιπαράθεση μεταξύ Αλέκας Παπαρήγα και Αλέξη Τσίπρα στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για τον Γεράσιμο Αρσένη.


Μάλιστα αστειευόμενη η κ.Παπαρήγα είπε ότι δεν ξέρει πως είναι και στην υγεία του ο κ.Αρσένης και ότι έχει χρόνια να εμφανιστεί.

Εμπλοκή με τα μέλη της νέας κυβέρνησης - Καθυστερεί η ανακοίνωσή της - Λ. Παπαδήμος προς Πικραμμένο: "Να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της χώρας"



 Στις 10:00 το πρωί της Πέμπτης ορκίζεται η νέα κυβέρνηση - Το όνομα του κ. Ρουπακιώτη ακούγεται για το υπουργείο Απασχόλησης - Η πιθανότερη ημερομηνία είναι η 17η Ιουνίου αν και δεν έχει αποκλειστεί και η 10η Ιουνίου


Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια και του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, ορκίστηκε ο νέος υπηρεσιακός πρωθυπουργός της χώρας, Π. Πικραμμένος.

Ανοίξτε τα κινητά σας εν ώρα πτήσης!


Το να χρησιμοποιεί κανείς το κινητό του τηλέφωνο εν ώρα πτήσης δεν είναι ό,τι πιο συνετό, αφού το πλήρωμα των αεροσκαφών ζητούν από τους επιβάτες για λόγους ασφαλείας, να απενεργοποιήσουν τα τηλέφωνά τους πριν την απογείωση.

Η Virgin Atlantic όμως, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, δημιουργώντας την υπηρεσία AeroMobile, με την οποία οι επιβάτες μπορούν να έχουν τα τηλέφωνά τους ανοιχτά κατά την πτήση και να τα χρησιμοποιούν.

Μόνιμο «ψαλίδι» στις θερμίδες.Το κόψιμο 300 θερμίδων ημερησίως διατηρεί το μετά δίαιτας βάρος


Μόνιμο «ψαλίδι» στις θερμίδες
Όσοι έχουν κάνει δίαιτα το γνωρίζουν καλά: η προσπάθεια αποδίδει. Τι συμβαίνει όμως, όταν μετά από λίγο καιρό χαλαρώσουν και επανέλθουν στις παλιές διατροφικές τους συνήθειες; Το πιθανότερο είναι να συσσωρεύσουν και πάλι περιττά κιλά.

Ο καθηγητής Μάικλ Ρόζενμπαουμ και η ομάδα του από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια, στη Νέα Υόρκη, όμως φαίνεται ότι βρήκαν το μυστικό, προκειμένου να μπορέσει κάποιος να διατηρήσει το βάρος του μετά από δίαιτα. Και αυτό κρύβεται στους... μυς!

Ο ψηφιακός χάρτης της Γης


Αν εκατομμύρια εθελοντές εμπλουτίζουν συνεχώς τη Wikipedia, δημιουργώντας τη μεγαλύτερη online εγκυκλοπαίδεια, γιατί να μη φτιαχτεί αντίστοιχα ένας ψηφιακός χάρτης της Γης, από γεωγραφικά δεδομένα που θα προσθέτουν οι ίδιοι οι χρήστες, ώστε να είναι ελεύθερος και δωρεάν; Αυτός ήταν ο στόχος που έθεσε το 2004 ο Βρετανός προγραμματιστής της Microsoft Steve Coast, όταν ίδρυσε το πρότζεκτ OpenStreetMap. Μέχρι σήμερα στον εθελοντικό χάρτη του πλανήτη στο OpenStreetMap έχουν συνεισφέρει περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι, γεγονός που εξηγεί γιατί σε αυτόν υπάρχουν τα περισσότερα κράτη της υφηλίου, άλλα καλύτερα και άλλα «μετρίως» χαρτογραφημένα.

Τα άλογα «φωτογραφίζουν» τον ιδιοκτήτη τους.Δημιουργούν νοητικές εικόνες της εμφάνισής του και αναγνωρίζουν τη φωνή του


Τα άλογα «φωτογραφίζουν» τον ιδιοκτήτη τους
Τη φωνή γνώριμων ατόμων αναγνωρίζουν τα άλογα ανακαλώντας παράλληλα την εικόνα της όψης τους, υποστηρίζει  νέα βρετανική μελέτη.
Σε δοκιμές που πραγματοποίησαν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σάσεξ παίζοντας ηχογραφήσεις φωνών από ένα κρυμμένο ηχείο, τα εντυπωσιακά ζώα έτειναν να πλησιάζουν το ηχείο όταν από αυτό ακουγόταν η φωνή του ιδιοκτήτη τους.

Γονίδιο που βελτιώνει τη μνήμη προδιαθέτει για μετατραυματική διαταραχή


Οι ασθενείς με μετατραυματική διαταραχή ίσως θυμούνται υπερβολικά καλά τις τραυματικές εμπειρίες τους
Για ορισμένους ανθρώπους, η καλή μνήμη μπορεί να 
είναι κατάρα: ένα γονίδιο που απαντάται σε μεγάλο μέρος του ευρωπαϊκού πληθυσμού από τη μία βελτιώνει τη λειτουργία της μνήμης, από την άλλη όμως δείχνει να διπλασιάζει τον κίνδυνο μετατραυματικής διαταραχής.

Η μετατραυματική διαταραχή, ιδιαίτερα διαδεδομένη σε στρατιώτες που γυρίζουν από τον πόλεμο, εμφανίζεται σε άτομα που βιώνουν ένα τραυματικό γεγονός, συνεχίζουν όμως να υποφέρουν από χρόνιο άγχος ακόμα και πολύ καιρό μετά την άσχημη εμπειρία τους.

Η απάντηση του ΛΑ.Ο.Σ. για τα σενάρια επιστροφής στη Ν.Δ


Η απάντηση του ΛΑ.Ο.Σ. για τα σενάρια επιστροφής στη Ν.Δ : Στα σενάρια που θέλουν το επιτελείο του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού να επιστρέφουν στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας από κοινού με την Ντόρα Μπακογιάννη, απάντησε με

Στα σενάρια που θέλουν το επιτελείο του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού να επιστρέφουν στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας από κοινού με την Ντόρα Μπακογιάννη, απάντησε με την παρακάτω ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου του κόμματος:

«Τεράστιο λάθος η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ»


«Δεν θέλω την έξοδο από το ευρώ» ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, ίσως ο μοναδικός ευρωπαίος πολιτικός που δήλωσε ξεκάθαρα τη θέση του για την Ελλάδα.

"Μία έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν τεράστιο σφάλμα, μία κακή είδηση" δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, προσερχόμενος στο ισπανικό κοινοβούλιο, τη στιγμή που η Ισπανία, με την αύξηση του κόστους δανεισμού της, ανησυχεί τους επενδυτές.

Επιστρέφει η Μπακογιάννη στη ΝΔ;


Επιστρέφει η Μπακογιάννη στη ΝΔ; Σε εξέλιξη οι παρασκηνιακές διεργασίες
Έντονες παρασκηνιακές επαφές βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες, που έχουν ως στόχο την επιστροφή στελεχών που για οποιοδήποτε λόγο βρίσκονται εκτός ΝΔ. Η σχετική κινητικότητα άρχισε να αναπτύσσεται μετά το προσκλητήριο που απηύθυνε δυο μέρες μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου ο Αντώνης Σαμαράς.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του protothema.gr τις τελευταίες μέρες έχουν αναληφθεί συγκεκριμένες πρωτοβουλίες με σκοπό να υπάρξει προσέγγιση της Συγγρού με τους Γιώργο Καρατζαφέρη, Ντόρα Μπακογιάννη και Στέφανο Μάνο.

Ολάντ: Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της (video)


Ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ
Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, δήλωσε από το Βερολίνο ότι η Ελλάδα αποτέλεσε βασικό θέμα συζήτησης, στη διάρκεια της συνάντησης του με την κ. Μέρκελ. 


Σε συνέχεια της συνάντησής τους, Ολάντ και Μέρκελ παρέθεσαν κοινή συνέντευξη Τύπου και παρουσίασαν τα βασικά σημεία που συζητήθηκαν κατά την πρώτη επίσημη συνάντηση των δύο ηγετών. 

«Συζητήσαμε και έπρεπε να συζητήσουμε για το θέμα της Ελλάδας», τόνισε ο κ. Ολάντ μπροστά σε ένα πλήθος ξένων ανταποκριτών. «Όπως και η κ. Μέρκελ», συνέχισε, «έτσι και εγώ επιθυμώ την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ».

Η επικράτηση του λαϊκισμού


Tου Πασχου Μανδραβελη
Επιτέλους! Ο κ. Σαμαράς πέτυχε έναν από τους στόχους που είχε θέσει. Οπως είχε δηλώσει προεκλογικώς, θα κάναμε απανωτές εκλογές χωρίς την αυτοδυναμία της Ν.Δ. Τώρα η Ν.Δ. απέχει της αυτοδυναμίας, αλλά τις απανωτές εκλογές δεν τις γλιτώνουμε.
Λίγο η έλλειψη διορατικότητας του κ. Σαμαρά, λίγο η έπαρση του κ. Τσίπρα η χώρα σέρνεται σε μια ιστορική ήττα. Το τραγικό είναι πως ούτε καν το καταλαβαίνει. Το πρόβλημα δεν είναι ότι το χειρότερο διαδέχεται το κακό· είναι πως το επιλέγουμε.

Χρυσή Αυγή: Απέκλεισαν και ενέπαιξαν 440.000 Έλληνες


Χρυσή Αυγή: Απέκλεισαν και ενέπαιξαν 440.000 Έλληνες  Δεν θα παραστεί στη σημερινή σύσκεψη ο Μιχαλολιάκος
Αρνείται να παραστεί στη σύσκεψη για τον ορισμό της υπηρεσιακής κυβέρνησης ο Ν. Μιχαλολιάκος, με δήλωσή του στα μέσα ενημέρωσης, λόγω του αποκλεισμού του από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για τη δημιουργία σχηματισμού κυβέρνησης. Ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής είπε συγκεκριμένα για την απόρριψη της πρόσκλησης που του έγινε:
«Σχετικά με την πρόσκληση, την οποία έλαβα για σύσκεψη με σκοπό τον ορισμό της υπηρεσιακής κυβερνήσεως δηλώνω ότι αρνούμαι να συναινέσω στον εμπαιγμό και την πολιτική ομηρία 440.000 Ελλήνων. 

ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥ ΝΑΥΑΓΙΟΥ Παπούλιας: Κύριοι έχουμε τελειώσει, θ' αρχίσω εγώ να εκνευρίζομαι τώρα


Παπούλιας: Κύριοι έχουμε τελειώσει, θ' αρχίσω εγώ να εκνευρίζομαι τώρα
Στη δημοσιότητα έδωσε η προεδρία της Δημοκρατίας τα πρακτικά της χθεσινής (15.05.2012) σύσκεψης υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας των κ.κ Σαμαρά, Τσίπρα, Βενιζέλου, Καμμένου και Κουβέλη. Ενδεικτικός της έντασης είναι ο τρόπος με τον οποίο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας περατώνει τη συζήτηση λέγοντας: «Κύριοι, έχουμε τελειώσει. Θα αρχίσω εγώ να εκνευρίζομαι τώρα. Έχουμε τελειώσει».

«Όχι» Σόιμπλε σε επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου



«Η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη να δεχθεί τη βοήθεια. Εκείνοι που θα επικρατήσουν στις εκλογές θα πρέπει να αποφασίσουν εάν αποδέχονται ή όχι τους όρους» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και συμπλήρωσε πως δεν τίθεται θέμα επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου.

Οι πρώτες εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών



Ποια κόμματα φαίνεται να ανεβάζουν ποσοστά και ποια χάνουν δυνάμεις - Στις 13:00 η απόφαση για την υπηρεσιακή κυβέρνηση - Μηνύματα και απειλές από την Ευρώπη


Αυτή την ώρα “παίζουν” δυο ημερομηνίες και τρία πρόσωπα. Τα τρία πρόσωπα αφορούν στο ποιος θα είναι ο επόμενος υπηρεσιακός πρωθυπουργός, που θα αναλάβει επικεφαλής της υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές

Εκλογές οι οποίες θα γίνουν, όπως όλα δείχνουν είτε στις 10 είτε στις 17 Ιουνίου με βάση τις προβλέψεις του Συντάγματος.

Η 17η Ιουνίου πιθανότερη ημερομηνία για τις εκλογές, λόγω Πανελλαδικών


Προβληματισμός επικρατεί στο υπουργείο Παιδείας αναφορικά με την ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων, που ξεκινούν τη Δευτέρα 21 Μαΐου, δεδομένου ότι εντός Ιουνίου θα στηθούν οι κάλπες για τις επαναληπτικές εκλογές. 

Η πιθανότητα να επιλεγεί για τις εκλογές η 10η Ιουνίου θεωρείται ότι θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα, αφού το Σάββατο 9 Ιουνίου και τη Δευτέρα 11 Ιουνίου εξετάζονται μαθήματα των υποψηφίων ΕΠΑΛ με περισσότερους από 25.000 διαγωνιζόμενους. 

Εκλογές μέσα σε ναρκοπέδιο


Εκλογές μέσα σε ναρκοπέδιο
Μέσα στη δίνη της κρίσης η χώρα οδεύει προς τις εκλογές, μετά το ναυάγιο της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια. Την επικίνδυνη πορεία σηματοδοτούν οι προειδοποιητικές βολές από Ουάσιγκτον, Βρυξέλλες και Βερολίνο για έξοδο από το ευρώ, αν η χώρα δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της
Διάλογοι γεμάτοι ένταση, επιθετικά σχόλια αλλά και διατύπωση προεκλογικών επιχειρημάτων μεταξύ των αρχηγών των κομμάτων είναι τα στοιχεία που συνέθεσαν το παζλ της χθεσινής, εκρηκτικής όπως πιστοποιείται από τους διάλογους που αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος», σύσκεψης στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Θέλουμε την Ελλάδα στο ευρώ»«Θα εισηγηθούμε μέτρα ανάπτυξης» ήταν το μήνυμα του Φρανσουά Ολάντ προς την Αθήνα, ενδεχόμενο που αντιμετώπισε θετικά η Ανγκελα Μέρκελ στην πρώτη τους συνάντηση, χθες στο Βερολίνο



«Θα εισηγηθούμε μέτρα ανάπτυξης» ήταν το μήνυμα του Φρανσουά Ολάντ προς την Αθήνα, ενδεχόμενο που αντιμετώπισε θετικά η Ανγκελα Μέρκελ στην πρώτη τους συνάντηση, χθες στο Βερολίνο. Δήλωσαν αμφότεροι πως θέλουν την Ελλάδα εντός της ευρωζώνης. 

Δήλωσαν αμφότεροι πως θέλουν την Ελλάδα εντός της ευρωζώνης. Εξέφρασαν την ελπίδα να εκφράσουν με τη σειρά τους και οι έλληνες ψηφοφόροι την ίδια επιθυμία στις επαναληπτικές κοινοβουλευτικές εκλογές.