Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Συμβουλές-σωσίβιο για το κολύμπι


Συμβουλές-σωσίβιο για το κολύμπι
Αν και οι πνιγμοί και οι παρ’ ολίγον πνιγμοί μειώνονται σταθερά σε πολλές προηγμένες χώρες, όπως οι ΗΠΑ, εξακολουθούν να αποτελούν τη δεύτερη κύρια αιτία θανάτου από ατύχημα (μετά τα τροχαία) στα παιδιά όλων των ηλικιών. Στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων οι τραγωδίες αυτές θα αποφεύγονταν αν μικροί και μεγάλοι σέβονταν περισσότερο το νερό και λάμβαναν τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας.

Εκπληκτικά 3D σκίτσα από τον Nagai Hideyuki


Εκπληκτικά 3D σκίτσα από τον Nagai Hideyuki (1)
Παίζοντας με το φως, τη σκιά και την προοπτική, ο Ιάπωνας καλλιτέχνης Nagai Hideyuki δημιουργεί εκπληκτικές οπτικές οφθαλμαπάτες, χρησιμοποιώντας ολόκληρο το πλάτος του μπλοκ ζωγραφικής. Όταν ακουμπούν σε έναν τοίχο και προβάλλονται από την ιδανική γωνία, οι απεικονίσεις αυτές μοιάζουν σαν να ξεπηδούν από τις σελίδες, δημιουργώντας ένα μοναδικό οπτικό αποτέλεσμα.

15 φωτογραφίες που σόκαραν την ανθρωπότητα


15 φωτογραφίες που σόκαραν την ανθρωπότητα (1)
Μια στιγμή μπορεί να κάνει τη διαφορά. Εκείνο το καθοριστικό δέκατο του δευτερολέπτου που ο φωτογράφος επιλέγει να κάνει το κλικ και να αιχμαλωτίσει στο φιλμ του όλη τη δύναμη, τη μαγεία ή τη διαστροφή που κρύβει η εικόνα την οποία αντικρίζει. Κι από εκεί και πέρα, η φωτογραφία, αυτή η δισδιάστατη «φέτα» της πραγματικότητας, μπορεί να πάρει τερατώδεις διαστάσεις. Να γίνει σύμβολο για κοινωνίες, λάβαρο για επαναστάτες ή «εικονοστάσι» για κάθε άνθρωπο με ευαισθησίες.

20 πράγματα πιο θανατηφόρα από τους καρχαρίες!


20 πράγματα πιο θανατηφόρα από τους καρχαρίες! (4)
Όσοι είδατε τη γνωστή ταινία του Steven Spielberg, Jaws, σίγουρα θα κάνατε πολύ καιρό να μπείτε στη θάλασσα και ίσως να σας στοίχειωναν εφιάλτες με πρωταγωνιστές απειλητικούς καρχαρίες με κοφτερά σαγόνια! Όμως, όσο απίστευτο και αν φαίνεται αυτό, υπάρχουν αρκετά πράγματα πιο θανατηφόρα και επικίνδυνα από έναν πεινασμένο καρχαρία.
Από την παχυσαρκία για παράδειγμα, χάνουν τη ζωή τους 30.000 άτομα ετησίως.

Καταγγέλλουν το διοικητή του νοσοκομείου Κιλκίς


Κεντρική Μακεδονία Καταγγέλλουν το διοικητή του νοσοκομείου Κιλκίς

«Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη ενέργεια του Διοικητή του Νοσοκομείου Κιλκίς κου Χατζησάββα,που την τελευταία ημέρα της προεκλογικής περιόδου, Παρασκευή 15-6-2012, κοινοποίησε μια παράνομη απόφαση με ημερομηνία έκδοσης την 14-5-2012, όπου αναθέτει καθήκοντα τομεάρχισας του 3ου Νοσηλευτικού τομέα, τη συνάδελφο Χαματίδου Αναστασία. Θέση που προκύπτει από το ΝΕΟ οργανισμό του Νοσοκομείου μας που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1247/11-4-2012 τ.Β’ και αμφισβητείται η ισχύς του, καθώς με δελτίο τύπου ο πρώην Υπουργός Υγείας κος Λοβέρδος έχει παγώσει όλους τους νέους οργανισμούς.

Θερινό πρόγραμμα δρομολογίων Ο.Α.Σ.Θ. από 1η Ιούλιου


Κεντρική Μακεδονία Θερινό πρόγραμμα δρομολογίων Ο.Α.Σ.Θ. από 1η Ιούλιου

Από την Κυριακή 1η Ιουλίου 2012 αρχίζει η εφαρμογή του θερινού προγράμματος δρομολογίων, σύμφωνα με το οποίο θα κυκλοφορούν καθημερινά 478 λεωφορεία έναντι των 542 που κυκλοφορούσαν κατά τη φετινή χειμερινή περίοδο, ήτοι μειωμένα μόνο κατά 12% παρά την κατά 30% περίπου μείωση της επιβατικής κίνησης λόγω των θερινών διακοπών. 

Για το θερινό πρόγραμμα δρομολογίων, το οποίο θα ισχύσει μέχρι και την Παρασκευή 31η Αυγούστου 2012, οι επιβάτες μπορούν να ενημερώνονται:

Απ’ το Πληροφοριακό Κέντρο του Ο.Α.Σ.Θ. στους αριθμούς 185 και 2310 981 100.

Σύγχρονη μετάλλαξη έκανε τη ντομάτα ελκυστική αλλά άνοστη


Οι ντομάτες που ωριμάζουν ομοιόμορφα περιέχουν λιγότερα σάκχαρα και πρωτεΐνες (Πηγή S. Zhong, J. Giomannoni, Science, AAAS)

Το παράπονο ότι οι σημερινές ντομάτες δεν είναι όπως παλιά και ότι οι περισσότερες έχουν γεύση «άχυρου» είναι κάτι που ακούγεται συχνά. Μια τέτοια διαπίστωση δεν θα μπορούσε φυσικά να αφήσει ασυγκίνητη την επιστήμη.

Αμερικανοί ερευνητές έψαξαν και βρήκαν την άκρη: ο ένοχος είναι η προσπάθεια των καλλιεργητών να παρουσιάσουν ελκυστικούς καρπούς στα ράφια των σουπερμάρκετ: οι «εμφανίσιμες» ποικιλίες που προτιμούν να καλλιεργούν φέρουν μετάλλαξη σε ένα βασικό γονίδιο που δίνει στη ντομάτα τη γλυκιά της γεύση.

Μαχαίρι «λιώνει» το παγωμένο βούτυρο



Η άτσαλη επάλειψη παγωμένου βουτύρου στην επιφάνεια της σχεδόν διαλυμένης φέτας του ψωμιού αποτελεί έναν από τους κύριους «πονοκεφάλους» του πρωινού. Τώρα το Toastie Knife, ένα εύχρηστο θερμαινόμενο μαχαίρι βουτύρου που ανέπτυξαν βρετανοί ερευνητές σε συνεργασία με την αλυσίδα αρτοποιείων Warburtons, υπόσχεται το αβίαστο άπλωμα του παγωμένου προϊόντος στο ψωμί.

Η Γη "κλέβει" ένα δευτερόλεπτο στις 30 Ιουνίου


Η Γη "κλέβει" ένα δευτερόλεπτο στις 30 Ιουνίου
Στο τέλος του μήνα, το βράδυ του Σαββάτου 30 Ιουνίου, ο χρόνος θα κάνει ένα άλμα και το τελευταίο λεπτό του δεν θα διαρκέσει 60, αλλά 61 δευτερόλεπτα. Αυτό το πρόσθετο -ή διορθωτικό- δευτερόλεπτο κατά καιρούς προστίθεται στον επίσημο χρόνο για να αποκαταστήσει τη χρονική τάξη που διασαλεύεται εξαιτίας της ακανόνιστης κίνησης της Γης περί τον άξονά της.

Θεωρητικά, ο πλανήτης μας χρειάζεται 86.400 δευτερόλεπτα για να πραγματοποιήσει μία πλήρη περιστροφή 360 μοιρών, μέσα σε ένα 24ωρο. Ταυτόχρονα όμως, η Γη δέχεται συνεχείς βαρυτικές επιδράσεις από τον Ήλιο, τη Σελήνη και τους άλλους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, με αποτέλεσμα η ταχύτητα περιστροφής της να μην μένει σταθερή, αλλά να επιβραδύνεται ανεπαίσθητα - αρκετά όμως για να δημιουργείται πρόβλημα.

Συλλήψεις σε 4 ηπείρους για υποκλοπή πιστωτικών καρτών



Τουλάχιστον είκοσι τέσσερα άτομα σε 13 χώρες συνέλαβαν οι αστυνομικοί του FBI, στο πλαίσιο διηπειρωτικής επιχείρησης για υπόθεση παράνομης διακίνησης πληροφοριών πιστωτικών καρτών.

Η επιχείρηση είχε διάρκεια δύο χρόνια και επεκτάθηκε σε τέσσερις ηπείρους, τις ΗΠΑ, την Ευρώπη, την Ασία και την Αυστραλία, οδηγώντας στη σύλληψη των διακινητών των πληροφοριών.

Από τους συλληφθέντες, οι δώδεκα εντοπίστηκαν στις ΗΠΑ και έξι στη Βρετανία.

Σαν σήμερα 29 Ιουνίου


Γεγονότα.
1444: Ο Σκεντέρμπεης νικά τους Οθωμανούς στη Μάχη του Τορβιόλ, κοντά στο Πόγραδετς..1874: Δημοσιεύεται στην εφημερίδα Καιροί άρθρο του Χαρίλαου Τρικούπη με τίτλο «Τις πταίει». Σε αυτό, ο Τρικούπης καταδεικνύει ως υπεύθυνο για την πολιτική κρίση που διέρχεται ο τόπος τον βασιλιά Γεώργιο Α’. Επίσης, σχολιάζει αρνητικά τις επιλογές του στο σχηματισμό κυβερνήσεων και ζητά να λαμβάνει υπόψη του κατά το σχηματισμό των κυβερνήσεων την Αρχή της Δεδηλωμένης.

Μόντι: Η Ιταλία δεν προσφεύγει στο Μηχανισμό Στήριξης, προς το παρόν...


Ο κ. Μόντι δεν αποκλείει την προσφυγή της Ιταλίας, αλλά στο μέλλον

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο προσφυγής της Ιταλίας στους μηχανισμούς διάσωσης της ΕΕ για τη μείωση του κόστους δανεισμού, ο ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, λέγοντας ωστόσο, ότι κάτι τέτοιο δεν βρίσκεται στα άμεσα σχέδια της χώρας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «η Ιταλία δεν σκοπεύει να ενεργοποιήσει το μηχανισμό, αλλά δεν αποκλείω τίποτα για το μέλλον».

Τόνισε ότι δεν έχει πειστεί ότι η συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι ηγέτες της ΕΕ στη χθεσινή θα καταφέρει να καθησυχάσει τις αγορές, που έχουν ωθήσει τα ιταλικά 10ετή ομόλογα κοντά στο επιτόκιο του 6%.

Παπούλιας: Σημαντικές για την Ελλάδα οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής


Παπούλιας: Σημαντικές για την Ελλάδα οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής
Την ανάγκη να υιοθετηθούν «όλες οι αναγκαίες προσαρμογές στο πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας, ώστε να καταστεί πιο λειτουργικό και πιο δίκαιο, χωρίς μονομερείς ενέργειες και σε εποικοδομητικό πνεύμα συνεργασίας με τους εταίρους της χώρας», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, από τις Βρυξέλλες, μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής. Ο Κ. Παπούλιας τόνισε ότι η Ελλάδα με τη νέα ισχυρή κυβέρνηση που προέκυψε, μετά τις πρόσφατες εκλογές, έχει τη βούληση να προωθήσει τις πολιτικές δημοσιονομικής εξυγίανσης και τις διαρθρωτικές αλλαγές, ώστε να τονωθεί η ανάπτυξη, η απασχόληση και να διασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή.

Π. Πικραμμένος: Η «μητέρα» των προβλημάτων παραμένει η κοινωνική ανισότητα



Η κοινωνική ανισότητα αποτελεί τη «μητέρα» των προβλημάτων της χώρας μας, σύμφωνα με τον απερχόμενο πρόεδρο του ΣτΕ και μέχρι πρότινος υπηρεσιακό πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο. 

Κατά τη διάρκεια της τελετής αποχώρησης του από το δικαστικό σώμα λόγω συμπλήρωσης του προβλεπόμενου ορίου ηλικίας, ο κ. Πικραμμένος μιλώντας σε μία κατάμεστη αίθουσα του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφέρθηκε στις μεγάλες «πληγές» της ελληνικής πραγματικότητας. Aυτές είναι, σύμφωνα με τον κ. Πικραμμένο, τόσο η κοινωνική ανισότητα, όσο και η επιλεκτική εφαρμογή των νόμων αλλά και η ασυλία ομάδων συμφερόντων και προσώπων. 

Ιβανόφ: Οι Ελληνες πολιτικοί ζουν στο 19ο αιώνα


Νέες βολές κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ. «Βοηθάμε την ελληνική οικονομία, όμως οι Έλληνες πολιτικοί εξακολουθούν να ζουν στο 19ο αιώνα, με το να αρνούνται σε κάποιον το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού. Η επιλογή του προσδιορισμού αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα. Οι καιροί που κάποιος καθόριζε την ταυτότητα του άλλου ανήκουν στο παρελθόν» δήλωσε.
Πρόσθεσε ότι η ΠΓΔΜ και η Ελλάδα είναι στενά συνδεδεμένες σε διάφορους τομείς, τονίζοντας ότι οι πολίτες της ΠΓΔΜ πάνε για διακοπές στην Ελλάδα, οι μεγαλύτεροι επενδυτές στην ΠΓΔΜ είναι Έλληνες επιχειρηματίες, ενώ αρκετοί φοιτητές από την ΠΓΔΜ σπουδάζουν σε ιδιωτικά κολέγια στην Θεσσαλονίκη.

Υπέρ των Ελλήνων ο Γιούνκερ



''Οι συνθήκες των Ελλήνων πολιτών με χαμηλά εισοδήματα, γίνονται ολοένα και πιο δύσκολες'', δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, σε συνέντευξη που έδωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Επισήμανε επίσης, ότι ''δεν έχουμε το δικαίωμα να προκαλέσουμε ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα''
Ωστόσο ανέφερε ότι ''η αυστηρότητα στον προϋπολογισμό πρέπει να συνεχίσει να εφαρμόζεται καθώς η Ελλάδα θα πρέπει να εξυγιάνει οπωσδήποτε τα δημόσια οικονομικά της και να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της''.
Σε ερώτηση σχετικά με την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αρκέστηκε στο να απαντήσει ότι ''θα γίνουν οπωσδήποτε διαβουλεύσεις μεταξύ των ελληνικών και ευρωπαϊκών αρχών''.

ΚΚΕ: Καμία λύση στην κρίση από τις αποφάσεις των Βρυξελλών


Ο προσωρινός συμβιβασμός στις Βρυξέλλες δεν οδηγεί σε χαλάρωση της αντιλαϊκής πολιτικής ούτε μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση και την ανισόμετρη ανάπτυξη στο εσωτερικό της ΕΕ, εκτιμά το ΚΚΕ σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής.
Σε σχετική ανακοίνωσή του το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι οι αποφάσεις της απευθείας ανακεφαλαιοποίησης των ευρωπαϊκών τραπεζών και του Συμφώνου Ανάπτυξης δεν συνιστούν «ήττα της γερμανικής κυβέρνησης» αλλά επιχειρούν να θωρακίσουν το ευρώ ως διεθνές αποθεματικό νόμισμα και γενικότερα την ευρωζώνη που κλυδωνίζεται από τις συνέπειες της κρίσης.

Spiegel: Η νύχτα που η Μέρκελ έχασε


Spiegel: Η νύχτα που η Μέρκελ έχασε

Αποφασισμένος να «νικήσει» ο Νότος πήγε στην Σύνοδο Κορυφής ο Μάριο Μόντι, ο οποίος ξεκαθάρισε στους υπόλοιπους συμμετέχοντες της Συνόδου: «Θα κάτσετε όλοι κάτω μέχρι να βρούμε λύση»!

Σύμφωνα με το Spiegel, ο Μάριο Μόντι είχε προειδοποιήσει ότι η Σύνοδος Κορυφής θα συνεχιστεί μέχρι το βράδυ της Κυριακής αν χρειαστεί, προκειμένου να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, που θα καθησυχάσουν τις αγορές!
Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Πέμπτης, όταν ο Ισπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι εξέφρασε την αγωνία του για τα υψηλά επιτόκια. με τα οποία δανείζεται η Ισπανία.

Ε. Βενιζέλος: "Να εκμεταλλευτούμε το momentum για όφελός μας"



Πολύ κρίσιμα και χρήσιμα για την αναθεώρηση του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας "προκειμένου να σπάσει ο φαύλος κύκλος της ύφεσης και της ανεργίας", χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής.


Υπογράμμισε δε ότι τώρα είναι μία ευκαιρία, "ένα κρίσιμο momentum στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη", μια συγκυρία μέσα στην οποία "μπορούμε να αντλήσουμε οφέλη".

Το Twitter πήρε... φωτιά για την πρόκριση της Ιταλίας


Η νίκη-πρόκριση της Ιταλίας ... τρέλανε κόσμο κι αυτό βγήκε  και στο Twitter.

Ο ενθουσιασμός και η χαρά που προκάλεσαν τα γκολ του μαύρου Ιταλού, Μάριο Μπαλοτέλι  στα δίχτυα των Γερμανών ήταν άνευ προηγουμένου  με τους Έλληνες ποδοσφαιρόφιλους να θέλουν το  μοιραστούν, όπως όλα τα μεγάλα γεγονότα,  με τους φίλους τους στο twitter.

Πρόεδρος της Βουλής εξελέγη ο Ευ. Μεϊμαράκης Ρεκόρ ψήφων από τη μεταπολίτευση και μετά


Ο κ. Μεϊμαράκης ήταν ο μοναδικός υποψήφιος από τη ΝΔ

Με 223 ψήφους υπέρ, 66 λευκά και 1 άκυρο, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης εξελέγη πρόεδρος της Βουλής, καταρρίπτοντας κάθε άλλο ρεκόρ ψήφων για την εκλογή προέδρου της Βουλής από τη μεταπολίτευση και μετά.

Ο κ. Μεϊμαράκης υποστηρίχθηκε από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ αλλά και από βουλευτές άλλων κομμάτων, καθώς το αποτέλεσμα της μυστικής ψηφοφορίας υπερβαίνει κατά πολύ τους παρόντες βουλευτές των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, ενώ ήδη από χθες πληροφορίες ανέφεραν ότι την εκλογή του κ. Μεϊμαράκη θα στήριζε ανεπίσημα και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στήνουν τη Μέρκελ στον τοίχο



"Οι Σοσιαλδημοκράτες απαιτούν εξηγήσεις από την Μέρκελ" είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του γερμανικού περιοδικού Spiegel που αναφέρεται στις αντιδράσεις που προκάλεσε το γεγονός ότι η Καγκελάριος υποχώρησε στις πιέσεις της Ισπανίας και της Ιταλίας, στο εσωτερικό της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης.
"Η Ισπανία και η Ιταλία πανηγυρίζουν την επιτυχία τους στη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής. Οι υπερχρεωμένες χώρες ζήτησαν να λαμβάνουν βοήθεια χωρίς περαιτέρω δεσμεύσεις, και η

Σύνοδος Κορυφής: Η απόφαση που ίσως μειώσει κατά 50 δισ. το χρέος της Ελλάδας



Σύνοδος Κορυφής: Η απόφαση που ίσως μειώσει κατά  50 δισ. το χρέος της Ελλάδας
Επικυρώθηκε στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής των 17 το Σύμφωνο Ανάπτυξης των 120 δισ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι, μετά τη λήξη της Συνόδου.  Παράλληλα, η απόφαση για χρηματοδότηση των τραπεζών από τον ESM αναπτερώνει τις ελπίδες της Ελλάδας για απαλλαγή μέρους του χρέους.

Στη Συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο είπε ότι στην απόφαση για την απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από τους μηχανισμούς στήριξης, προτάθηκε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ως κεντρικός μηχανισμός εποπτείας.