Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Εμείς το χρέος, άλλοι τον έλεγχο!





politiki-geliografia.blogspot.com 

Γονιμότητα: Οι άτεκνοι άνδρες ζουν λιγότερο


Μία νέα μελέτη σε 135.000 συνταξιούχους ανέδειξε ότι όσοι άνδρες δεν είχαν αποκτήσει απογόνους, είχαν μεγαλύτερη πιθανότητα θανατηφόρων καρδιακών επεισοδίων από όσους είχαν παιδιά.

Η μελέτη που εκπονήθηκε από το Stanford των Η.Π.Α., είχε ως σκοπό να διαπιστώσει αν οι υπογόνιμοι άνδρες είχαν διαφορετικό προσδόκιμο επιβίωσης από τους υπόλοιπους άνδρες.

Σε φυτό στον Αμαζόνιο, "φάρμακο" για τον καρκίνο!


Φυτό στον Αμαζόνιο δίνει ελπίδες για φάρμακο κατά του καρκίνου
Ενα φυτό στον Αμαζόνιο, δίνει ελπίδες σε γιατρούς και ασθενείς για τη δημιουργία νέων, πιο αποτελεσματικών και λιγότερο τοξικών θεραπειών κατά του καρκίνου!

Οπως ανακοίνωσαν οι ερευνητές του Κέντρου Βιοτεχνολογίας Αμαζονίας (CBA), μετά από 4 χρόνια πειραματικών δοκιμών, κατάφεραν να ανακαλύψουν έναν ορισμένο τύπο μικροοργανισμών που ζουν μέσα σ' ένα φυτό της περιοχής.

Δεκάδες Βραζιλιάνοι στο νοσοκομείο με δαγκώματα πιράνχας

Στην ανάγκη, τα πιράνχας δεν λένε όχι σε λίγη ανθρώπινη σάρκα
Ο υπερπληθυσμός των πιράνχας σε μια πολιτεία της βορειοανατολικής Βραζιλίας δείχνει να έχει εξελιχθεί σε σοβαρό πρόβλημα. Τουλάχιστον 100 κολυμβητές στα ποτάμια και τις λίμνες της περιοχής κατέληξαν στο νοσοκομείο όταν δαγκώθηκαν από τα αιμοδιψή ψάρια.

«Δεδομένου ότι δεν έχουν φυσικούς θηρευτές, τα πιράνχας έχουν αρχίσει να επιτίθενται σε ανθρώπους στις παραλίες» δήλωσε ο Ρομίλντο Μάφρα, αξιωματούχος της περιβαλλοντικής υπηρεσίας στην πολιτεία του Πιάουι.

Η κατάρα του πολώνιου-210.Η καπνοβιομηχανία «συγκάλυψε το ραδιενεργό κίνδυνο των τσιγάρων»

Η ραδιενεργή ακτινοβολία έρχεται να προστεθεί στην καρκινογόνο δράση του βενζόλιου και άλλων τοξικών ουσιών του καπνού.
Για περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες, οι καπνοβιομηχανίες γνώριζαν για τον κίνδυνο καρκίνου που εγκυμονούν τα ραδιενεργά ισότοπα στον καπνό, απέκρυψαν όμως σκόπιμα τα στοιχεία, καταλήγει νέα έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες.

Εξετάζοντας εσωτερικά έγγραφα της βιομηχανίας, τα οποία δημοσιοποιήθηκαν το 1998 στο πλαίσιο ενός εξωδικαστικού συμβιβασμού, οι ερευνητές έδειξαν ότι οι εταιρείες γνώριζαν από το 1959 για την ύπαρξη ραδιενεργού πολώνιου-210, ενός ισοτόπου που υπάρχει φυσικά στο έδαφος αλλά και στα λιπάσματα.

Ψηφίστηκε το ν/σ για τις πράξεις διαφθοράς πολιτικών


Πρόσκληση στις πολιτικές δυνάμεις για εθνική συνεννόηση και έκκληση για την τήρηση της ευνομίας, απηύθυνε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου από το βήμα της Βουλής, κρούοντας, ταυτόχρονα, τον κώδωνα του κινδύνου ότι αν συνεχιστούν πρακτικές ανομίας θα αποδομηθεί θεσμικά η χώρα.

Οι αναφορές του προκάλεσαν έναν γενικευμένο κύκλο συζήτησης σε επίπεδο κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, με τον Νίκο Δένδια από την ΝΔ να θέτει θέμα «απονομιμοποίησης» της κυβέρνησης, το Σπύρο Χαλβατζή να τονίζει ότι το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι μπορεί για να ανατραπεί η κυβερνητική πολιτική, το Μάκη Βορίδη από τον ΛΑΟΣ να επισημαίνει ότι δεν φταίει η νομοθεσία, αλλά ο τρόπος που εφαρμόζεται και το Θοδωρή Δρίτσα από τον ΣΥΡΙΖΑ να σημειώνει ότι οι ευθύνες των προσώπων δεν είναι ασύνδετες από τον τρόπο που ασκείται η πολιτική εξουσία. 

Τα νέα οικονομικά μέτρα στην ατζέντα του Υπουργικού

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν θα είναι το ενιαίο μισθολόγιο και η εργασιακή εφεδρεία
Ευρεία γκάμα θεμάτων θα συζητήσει το υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, αύριο, Πέμπτη, στις 10 το πρωί, ενώ παράλληλα θα εγκρίνει και τέσσερα νομοσχέδια.

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν θα είναι το ενιαίο μισθολόγιο και βαθμολόγιο, η εργασιακή εφεδρεία, όπως και δημοσιονομικές, φορολογικές, συνταξιοδοτικές και ασφαλιστικές ρυθμίσεις, σχετιζόμενες με τον προϋπολογισμό του 2011 και τη διαμόρφωση του επόμενου προϋπολογισμού. 

Το ερώτημα της εποχής


Λύση στην απορία πολλών μανάδων για τη σεξουαλικότητα του γιου τους φέρνει η νέα εφαρμογή για Android που κυκλοφορεί στο γαλλικό Android Market "Είναι ο γιος μου γκέι", που ήδη έχει αφήσει έκπληκτους τους χρήστες και όχι μόνο.

Η εφαρμογή κοστίζει μόλις 0,99, ποσό που είναι απειροελάχιστο σε σχέση με την... βαρύτητα της πληροφορίας που θα αποκαλύψει!

Πως λειτουργεί; Ουσιαστικά πρόκειται για ένα κουίζ 20 ερωτήσεων, οι οποίες απαντώνται μονολεκτικά με ένα «Ναι» ή ένα «Όχι» και αφορούν τη συμπεριφορά, τον τρόπο ζωής και άλλα στοιχεία που σχετικά με τον γιο που ο γονιός ενδιαφέρεται να μάθει για τη σεξουαλικότητα. 

Δικαίωση επενδυτών της ΑΣΠΙΣ διατάσσει προσημείωση ακινήτων Π.Ψωμιάδη

Δικαίωση επενδυτών της ΑΣΠΙΣ διατάσσει προσημείωση ακινήτων Π.Ψωμιάδη
Δυο ακόμα αποφάσεις υπέρ των επενδυτών του ομίλου ΑΣΠΙΣ, εκδόθηκαν από το Πρωτοδικείο, το οποίο διατάσσει την εγγραφή προσημείωσης, για ποσό 17 εκατ. ευρώ, σε ακίνητα των εταιριών Πρόνοια Εμπορική ΑΕ, Κυβέλη ΑΕ, που ανήκουν σε μέλη της οικογένειας του Παύλου Ψωμιάδη, αλλά και σε ακίνητα της περιουσίας που έχουν ως φυσικά πρόσωπα.

Με τις νέες αποφάσεις, οι 161 επενδυτές έχουν πετύχει την προσημείωση όλων των ακινήτων της οικογένειας Ψωμιάδη και των εταιριών τους στην Ελλάδα.

Ηλεκτρική ενέργεια από πεπόνια για 150 νοικοκυριά στη νότια Γαλλία


Ηλεκτρική ενέργεια από πεπόνιαπαράγεται από τις 16 Σεπτεμβρίου στην κοινότητα του Moissac των γαλλικών Πυρηναίων.
Στα καινούργια κτήρια της μονάδας που διευθύνει η οικογένεια Boyerπαράγεται ηλεκτρισμός μέσωμεθανοποίησης μη βρώσιμων πεπονιών βάσει μιας τεχνολογίας που έχει αναπτύξει η βελγική εταιρεία GreenWatt.
Ειδικότερα, “ταλαιπωρημένα” καισκουληκοφαγωμένα πεπόνια πολτοποιούνται σε μια πρέσσα και στη συνέχεια “ζυμώνονται” σε μια δεξαμενή με αποτέλεσμα έναν όξινο χυμό.

"Οι καταθέτες θα χάσουν τα χρήματα τους και τις περιουσίες τους"


"Οι καταθέτες θα χάσουν τα χρήματα τους και τις περιουσίες τους"
Σάλο έχει προκαλέσει η εμφάνιση στο BBC ενός ,κατά τα λεγόμενα του, ανεξάρτητου χρηματιστή ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ προβλέπει γενικό κραχ σε δώδεκα μήνες.
«Οι καταθέτες θα χάσουν τα χρήματα τους και τις περιουσίες τους» διακηρύσσει ο Αlessio Rastani μπροστά στα έκπληκτα μάτια των παρουσιαστών της βρετανικής δημόσιας τηλεόρασης και συνεχίζει : « Δεν κυβερνούν οι κυβερνήσεις τα κράτη. Η Goldman Sax κυβερνά» επισημαίνει με μία άνεση η οποία εκπλήσσει.

Σωρεία παραβάσεων έδειξε ο έλεγχος του ΚΜΕΣ


Σε 1.248 παραβάσεις υπέπεσαν γιατροί του ΙΚΑ, Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία κατά τη συνταγογράφηση φαρμάκων, σύμφωνα με τους ελέγχους που πραγματοποίησε η Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας Συνταγών (ΚΜΕΣ) του Ιδρύματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης του ΙΚΑ, οι παραβάσεις που διαπιστώθηκαν, αφορούν:
-Αναγραφή φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων εκτός εγκεκριμένων ενδείξεων
-Αναγραφή φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων εκτός ειδικότητας ιατρού 

Οι πρώτες αερομαχίες με τους Τούρκους εδώ και έναν χρόνο...


Τρεις εικονικές αερομαχίες ανάμεσα σε ελληνικά και τουρκικά μαχητικά σημειώθηκαν την Τετάρτη στο Αιγαίο, για πρώτη φορά τους τελευταίους δώδεκα μήνες!

Τα επίσημα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά: εμπλοκές ανάμεσα σε ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη επιφυλακής και τουρκικά μαχητικά που παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο είχαν να καταγραφούν από τον Σεπτέμβριο του 2010.

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό


Με αφορμή τους βανδαλισμούς που σημειώθηκαν σε λύκειο που τελούσε υπό κατάληψη στην Κομοτηνή, πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, με τη συμμετοχή της Άννας Διαμαντοπούλου, του Δημήτρη Ρέππα, του Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, του Χάρη Καστανίδη και του Μανώλη Όθωνα.

Επί τάπητος τέθηκαν τα φαινόμενα της βίας στις σχολικές μονάδες, με την υπουργό Παιδείας να εκθέτει με λεπτομέρεια τα γεγονότα.

Φορτωμένος με τον Τζιτζικώστα ο Διονύσης Ψωμιάδης

Σύμφωνα με πληροφορίες...
Πύρ και μανία με τον Αντιπεριφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα είναι ο Διονύσης Ψωμιάδης, γιατί δεν στήριξε τα αντιπλημμυρικά έργα του Μελισσουργού στο Δήμο Βόλβης με συγκεκριμένο τρόπο, καθώς δέν ανέφερε τα προβλήματα του έργου, τις αποζημιώσεις που δόθηκαν στους κατοίκους του Μελισσουργού ,αλλά ούτε και το ποσό που δαπανήθηκε για την κατασκευή του έργου, παρά μόνο υποχώρησε στην πίεση του Περιφερειακού Συμβούλου Παντελή Κουκουλεκίδη και αναγκάστηκε να μήν υποστηρίξει την άποψη ότι

Ασημένιος θησαυρός στα παγωμένα νερά του Ατλαντικού (pics)

Ασημένιος θησαυρός στα παγωμένα νερά του Ατλαντικού
Το σκουριασμένο σκαρί ενός βρετανικού φορτηγού πλοίου που μετέφερε πολύτιμο φορτίο 240 τόνων ανακαλύφθηκε στο Βόρειο Ατλαντικό 70 χρόνια μετά τη βύθισή του στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το SS Gairsoppa με το αξίας 170 εκατ. ευρώ ασήμι που κουβαλούσε επέστρεφε στην πατρίδα του, προερχόμενο από την Ινδία, όταν το 1941 τορπιλίστηκε από υποβρύχιο των Ναζί.

Το μυστήριο του «Ιπτάμενου Ολλανδού»

Το μυστήριο του «Ιπτάμενου Ολλανδού»
Λέγεται συχνά ότι στην καρδιά κάθε θρύλου, κρύβεται ένας πυρήνας αλήθειας. Και ο θρύλος του «Ιπτάμενου Ολλανδού», δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα αυτό. Ταινίες, βιβλία ακόμη και όπερες έχουν αφηγηθεί τις ανατριχιαστικές και μυστηριώδεις ιστορίες του στοιχειωμένου ταξιδευτή των θαλασσών.

Η προέλευση του μύθου

Ο θρύλος λέει ότι το πλοίο διέσχιζε τα ταραγμένα και επικίνδυνα νερά ανοιχτά του Ακρωτηρίου της Καλής Ελπίδας στα μέσα του 17ου αιώνα. Οι μύθοι και οι δοξασίες με τις οποίες επενδύθηκε το σκάφος, δεν αφορούν καθαυτό το σκαρί, αλλά τον κυβερνήτη του. 

Αυτοκίνητο που κινείται με καφέ έπιασε τα 106 χιλιόμετρα


Caffeine powered: The modified Rover hit over 65mph, breaking the world record for a car run on waste material

Συνεχίζουμε με τον καφέ,αυτή τη φορά όμως ώς..."κινητήρια δύναμη".Βρετανοί μηχανικοί λοιπόν κατάφεραν να σπάσουν το ρεκόρ ταχύτητας, για οχήματα που κινούνται χρησιμοποιώντας ως καύσιμο οργανικά απόβλητα, κατασκευάζοντας ή καλύτερα...τροποποιώντας ένα αυτοκίνητο, το οποίο πλέον κινείται χρησιμοποιώντας αποκλειστικά και μόνο, κόκκους καφέ!
Το τροποποιημένο Rover SD1 έπιασε τα 106 χιλιόμετρα την ώρα και ξεπέρασε κατά πολύ το προηγούμενο ρεκόρ των 75 χιλιομέτρων που είχε πετύχει μια ομάδα αμερικανών , το όχημα των οποίων χρησιμοποιούσε ξύλινους σβόλους.

Καφές κατά της κατάθλιψης


Ακόμη μια καλή είδηση για τους λάτρεις του καφέ. Όσοι πίνουν δύο ή τρία φλιτζάνια καφέ την ημέρα έχουν 15% λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν κατάθλιψη σε σύγκριση με εκείνους που πίνουν ένα φλιτζάνι ή λιγότερο την εβδομάδα. Μάλιστα, εκείνοι που πίνουν τέσσερα φλιτζάνια καφέ την ημέρα μειώνουν τον κίνδυνο κατά 20%. 

ΝΔ: "Όχι στη συναίνεση σε λάθος συνταγή"


ΝΔ: "Όχι στη συναίνεση σε λάθος συνταγή"
Εμμένει η ΝΔ στην γραμμή  «όχι στη συναίνεση σε λάθος συνταγή», μετά και τις ανακοινώσεις Βενιζέλου, που αποδεικνύουν κατά την αξιωματική αντιπολίτευση ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε απόγνωση και καταφεύγει σε λανθασμένα μέτρα, στην αγωνία της να εισπράξει φορολογικά έσοδα.
Σε σύσκεψη το πρωί στη Συγγρού, με τη συμμετοχή του κ. Σαμαρά και των κορυφαίων συνεργατών του, όπως και των αρμόδιων τομεαρχών για τα θέματα της επικαιρότητας, εξετάσθηκε η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, αλλά  όχι μόνο σε σχέση με τα φορολογικά έσοδα.

Παπαδημητρίου: Θα στηρίζω τα μέτρα της κυβέρνησης ελλείψει εναλλακτικών


Παπαδημητρίου: Θα στηρίζω τα μέτρα της κυβέρνησης ελλείψει εναλλακτικών
«Υποχρέωσή μου να στηρίζω τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση, όταν δεν κατάφερε κανένας - ούτε εγώ δυστυχώς- να αντιπροτείνει κάτι στις πιέσεις της τρόικα», τονίσε σε συνέντευξη της στο Βήμα 99,5  η ανεξάρτητη βουλευτής, Έλσα Παπαδημητρίου προσθέτοντας ότι θα συνεχίσει να σκέφτεται για το παρόν ξεκαθαρίζοντας πως ότι κάνει «δεν έχει σχέση με σκοπιμότητες».

Η κ. Παπαδημητρίου σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το

Έκτακτη σύσκεψη Παπανδρέου με την ηγεσία του υπ. Παιδείας


Στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιείται το απόγευμα έκτακτη σύσκεψη υπό υον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Στη σύσκεψη αναμένεται να συζητηθεί η κατάσταση στα ΑΕΙ και στα σχολεία,καθώς σε πολλά από αυτά συνεχίζονται οι καταλήψεις, παρά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Καρχιμάκης: «Ο αρχιρουσφετολόγος Μανώλης είχε διορίσει παράνομα συγγενή του»


  
 Καρχιμάκης: «Ο αρχιρουσφετολόγος Μανώλης είχε διορίσει παράνομα συγγενή του»
Σφοδρή επίθεση κατά του Γιάννη Μανώλη εξαπέλυσε ο γραμματέας του ΕΣ του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, με αφορμή τις κατηγορίες του πρώτου περί μετατάξεως του στην Ολυμπιακή.


Μιλώντας στον
Βήμα 99,5 ο κ. Καρχιμάκης χαρακτήρισε τον Μανώλη «αρχιρουσφετολόγο», προσθέτοντας πως η αδιαφάνεια και ο λαϊκισμός είναι στο DNA του.

«Είναι ο πρώτος πους δίδαξε την αναξιοκρατία και κορόιδεψε χιλιάδες ψηφοφόρους του ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα, την ώρα που διόριζε το 2006 συγγενικό του πρόσωπο πρώτου βαθμού κάτω από το τραπέζι και χωρίς διαδικασίες

Ταξίδι στο CERN για 40 μαθητές από τις Σέρρες



Την ευκαιρία να δούν από κοντά το μεγαλύτερο Ερευνητικό Κέντρο της Ευρώπης, το CERN, στη Γενεύη, θα έχουν 40 Σερραίοι μαθητές του 4ου Γενικού Λυκείου Σερρών και πέντε εκπαιδευτικοί που θα τους συνοδεύουν.
To CERN (Organisation Europeenne pour la Recherche Nucleaire (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικών Ερευνών), είναι το μεγαλύτερο πειραματικό κέντρο ερευνών σωματιδιακής φυσικής στον κόσμο. Ιδρύθηκε στη Γενεύη της Ελβετίας το 1954, από 12 ευρωπαϊκές χώρες - μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα - και θεωρείται από τους πρώτους οργανισμούς της διευρωπαϊκής ένωσης και συνεργασίας.

Αλ.Παπαρήγα: Ταυτίζουν την έξοδο από την κρίση με την εξαθλίωση του λαού


Δριμύ κατηγορώ κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η γενική γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕΑλέκα Παπαρήγα, σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους τηςΟΛΜΕ


Η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία της ΕΕ ταυτίζουν τη διέξοδο από την κρίση με την εξαθλίωση του ελληνικού λαού, παρατήρησε η κ. Παπαρήγα, αναφερόμενη στη χθεσινή συνάντηση του Πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα καγκελάριο.

Νέος ιός που χτυπάει τους Mac!


Το νέο malware παριστάνει  ότι είναι ένα Flash player installer με σκοπό να ξεγελάσει τους κάτοχους Mac, που δεν έχουν ακόμα εγκαταστήσει κάποια έκδοση του Flash player της Adobe.

Για την ώρα πάντως δεν έχουν εμφανιστεί πολλά κρούσματα σε χρήστες όμως σίγουρα αποτελεί κίνδυνο μιας και στην ουσία πρόκειται για ένα trojan με την ονομασία Flashback (OSX / flashback.A) το οποίο απενεργοποιεί ορισμένους τύπους λογισμικού ασφαλείας και εγκαθιστά μία dynamic loader library η οποία στη συνέχεια μπορεί και μολύνει κάθε εφαρμογή που ανοίγει ο χρήστης.

Πέθανε τελικά η Χάιντι, το αλλήθωρο οπόσουμ που έπασχε από στραβισμό

Η Χάιντι ήταν ηλικίας 3,5 ετών
Η Χάιντι, το αλλήθωρο οπόσουμ πέθανε την Τετάρτη στον ζωολογικό κήπο της Λειψίας.

«Η Χάιντι έκλεισε για πάντα τα μάτια της» ανακοίνωσε ο ζωολογικός κήπος.

Το ζώο ήταν ηλικίας 3,5 ετών και εδώ και εβδομάδες υποβαλλόταν σε θεραπεία γιατί αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ έπασχε και από στραβισμό. Οι υπεύθυνοι του κήπου αποφάσισαν να της κάνουν ευθανασία για να μην υποφέρει άλλο.

Αυτοκτονία στους καταρράκτες της Έδεσσας

Τέλος έδωσε στη ζωή του ένας 67χρονος άνδρας, πηδώντας από τους καταρράκτες της Έδεσσας.

Η σωρός του έχει εντοπιστεί. Οι λόγοι που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία είναι ακόμα άγνωστοι. Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται ανακοίνωση

Ερντογάν: «Προβοκάτσια των Ελληνοκυπρίων οι γεωτρήσεις»


Ερντογάν: «Προβοκάτσια των Ελληνοκυπρίων οι γεωτρήσεις»
Λάβρος εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ελληνοκυπρίων εμφανίστηκε ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέτ Ταγίπ Ερντογαν, μιλώντας στην εφημερίδα Μιλιέτ.


Ο κ. Ερντογάν υποστήριξε πως η Ελληνοκυπριακή πλευρά υπό την επίφαση γεωτρήσεων προβαίνει σε προβοκάτσια.

«Οι θεσμοί που έχουν ως καθήκον τη διατήρηση της ειρήνης, σιωπούν» υπογράμμισε  ο τούρκος πρωθυπουργός,  υποστηρίζοντας παράλληλα πως ενώ η Τουρκία καταβάλλει προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης, οι ελληνοκύπριοι βρίσκουν συνεχώς προφάσεις για να υπεκφεύγουν.

«ΞΗΛΩΝΟΥΝ» ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Την απομάκρυνση δεκατριών περιπτέρων από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να απελευθερωθούν κοινόχρηστοι χώροι και να διευκολυνθεί η κυκλοφορία των πεζών, προγραμματίζει για το προσεχές διάστημα η διοίκηση του δήμου.
Η αρχή θα γίνει αύριο το πρωί με την αποξήλωση περιπτέρου στην οδό Μητροπόλεως, το οποίο μετακομίζει σε άλλη θέση στην περιοχή της Σταυρούπολης.

Ραγκούσης: «Όσα λέμε να τα εννοούμε και όσα εννοούμε να τα εφαρμόζουμε»


Στο συνέδριο του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου απηύθυνε χαιρετισμό ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Ο κ. Γ. Ραγκούσης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να προχωρήσουμε με αποφασιστικότητα στις μεγάλες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που διασφαλίζουν τη σωτηρία της χώρας και εξασφαλίζουν ένα μέλλον ανάπτυξης και προοπτικής, χωρίς να υπολογίζουμε το πολιτικό κόστος».

Κουβέλης: «Η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο και πρόγραμμα»


Την αντίθεσή του στην απόφαση της κυβέρνησης να επαναφέρει το σύστημα των αποδείξεων, εξέφρασε, με σημερινή δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης και τόνισε ότι η ενέργεια αυτή «σημαίνει επιβολή νέων φόρων, νέων φορολογικών επιβαρύνσεων, που θα τσακίσουν την ελληνική κοινωνία».

Ταυτόχρονα,πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης, αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο και πρόγραμμα.

Πρωτόπαππας: "Ας πούμε επιτέλους ποιοί και πόσοι θα φύγουν από το Δημόσιο"


«Θα πρέπει να βγούν τα κριτήρια το ταχύτερο δυνατό. Δεν μπορεί να επικρατεί γενικευμένη ανασφάλεια. Η εφεδρεία θα αφορά ένα ποσοστό 3%, δεν μπορεί να είναι το 100% σε ανασφάλεια και αβεβαιότητα. Και τα όποια κριτήρια επιλέξει η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι αντικειμενικά», τόνισε.

Είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση, παρά τις πιέσεις της Τρόικας, προσπαθεί να μην γίνουν απολύσεις, για δε την εφεδρεία σημείωσε:

Στο Άγιον Όρος ο πρωθυπουργός...

Στο Άγιον Όρος θα βρίσκεται την Κυριακή 9 Οκτωβρίου ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις που πρόκειται να γίνουν προς τιμήν του Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την ανάρρησή του στο θρόνο της Κωνσταντινούπολης.

Σημάδια σύγχυσης στην Κ.Ο της ΝΔ

Σημάδια σύγχυσης στην Κ.Ο της ΝΔ
Σε σύγχυση δείχνει να βρίσκεται η Κ.Ο. της ΝΔ, όπου πληθαίνουν οι φωνές στους κόλπους των«γαλάζιων» βουλευτών που δηλώνουν ότιαδυνατούν να παρακολουθήσουν τις προθέσεις της κεντρικής ηγεσίας σε μία σειρά ζητημάτων που ανακύπτουν στα οποία, με βάση τις δηλώσεις αρμόδιων στελεχών, η αξιωματική αντιπολίτευση εμφανίζεται να παλινδρομεί

Οι γυναίκες κυριαρχούν στη χρήση των κοινωνικών δικτύων!


Οι γυναίκες χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα για να συνδεθούν με φίλους, την οικογένεια και τους συναδέλφους τους περισσότερο από ότι οι άντρες σύμφωνα με μία νέα έρευνα. Από την άλλη μεριά όμως οι άντρες είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιήσουν τηλεφωνική επικοινωνία από ότι οι γυναίκες. 

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τον Rebtel, επικεντρώθηκε στην αναμενόμενη μελλοντική χρήση των κοινωνικών δικτύων, τον διαμερισμό του χρόνου που αφιερώνουμε σε αυτά και την δημοτικότητα τους ως επιλογή των ενηλίκων των ΗΠΑ, στην υποθετική περίπτωση που θα έπρεπε να περιοριστούν σε μία μέθοδο επικοινωνίας.

ΝΔ εναντίον Βενιζέλου για τις αποδείξεις


Με αφορμή τις αλλαγές στο μέτρο των αποδείξεων, η Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε επίθεση κατά του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ο αναπληρωτής τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης δήλωσε: «Ο κ. Βενιζέλος αποφάσισε και διέταξε -εκτός από συνιδιοκτήτης στα σπίτια μας- να γίνει και διαχειριστής των χρημάτων μας και μάλιστα να επιβάλει βαριά πρόστιμα, σε όσους αποταμιεύσουν και δεν καταναλώσουν».

Κάιτελ: «Όσο οι Έλληνες φεύγουν κανείς δεν θα έρθει»


Έκκληση στον επιχειρηματικό κόσμο της Ελλάδας να μην εγκαταλείψει τη χώρα, αλλά να πρωτοστατήσει σε μία επενδυτική επίθεση για την ανόρθωση της οικονομίας έκανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανικής Βιομηχανίας Χανς Πέτερ Κάιτελ.
«Κανένας ξένος επενδυτής δεν θα μπει επικεφαλής στην Ελλάδα, όταν οι Έλληνες επενδυτές - ακολουθώντας την αντίθετη κατεύθυνση - εγκαταλείπουν τη χώρα», είπε ο κ. Κάιτελ απαντώντας σε ερώτηση κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων για το συνέδριο του BDI στο Βερολίνο.

Τσάβες: Κίνδυνος "νέου κύκλου αποικιοκρατικών πολέμων" με αφετηρία τη Λιβύη

Τσάβες: Κίνδυνος "νέου κύκλου αποικιοκρατικών πολέμων" με αφετηρία τη Λιβύη
Τον κίνδυνο ενός «νέου κύκλου αποικιοκρατικών πολέμων», που αναδείχθηκε με τις συγκρούσεις στη Λιβύη, κατήγγειλε ο Ούγκο Τσάβες στην ομιλία του που αναγνώσθηκε κατά τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, ο οποίος δεν παρέστη στη Συνέλευση λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, τάχθηκε εκ νέου υπέρ της αναγνώρισης ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.

Κακοποίηση μητέρας μπροστά στα παιδιά της, από "συμμορία με καλάσνικοφ"

Κακοποίηση μητέρας μπροστά στα παιδιά της, από "συμμορία με καλάσνικοφ"
- Ώρες αγωνίας στα χέρια των αδίστακτων ληστών για την οικογένεια
- Τουλάχιστον 7 χτυπήματα σε σπίτια έχει κάνει “η συμμορία με τα καλάσνικοφ”
- Γιατί δεν ανακοινώνει όλα τα “χτυπήματα” η αστυνομία

Νέο χτύπημα των ληστών με τα καλάσνικοφ που εισβάλουν σε σπίτια την ώρα που οι οικογένειες είναι μέσα, αυτή τη φορά η αγριότητά τους ξεπέρασε όμως προηγούμενο.

Μνήμη χρυσόψαρου; Όχι πια!


Μνήμη χρυσόψαρου; Όχι πια! (1)

Έχεις παρατηρήσει ότι όλο και συχνότερα δεν θυμάσαι που έχεις αφήσει τα κλειδιά του αυτοκινήτου σου ή το κινητό σου; Ξεχνάς σημαντικά ραντεβού κι υποχρεώσεις; Αναρωτιέσαι αν έχεις μνήμη χρυσόψαρου ή αν βρίσκεσαι στα πρώτα στάδια του Αλτσχάιμερ;
Μην ανησυχείς, το άγχος, το στρες και η έντονη και κοπιαστική δουλειά σε κάνουν να αφαιρείσαι και να αποσπάται η προσοχή σου, με αποτέλεσμα να έχεις κάποια κενά μνήμης κατά την διάρκεια της ημέρας.
Μην αγχώνεσαι.

εφημερίδα Die Welt: «Μια δίκαιη ευκαιρία για την Ελλάδα»


Τι έγραψε ο γερμανικός τύπος για την ομιλία Παπανδρέου

Θετικός, αλλά και επικριτικός ο απόηχος στο γερμανικό τύπο από τη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην ετήσια ημερίδα του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών στο Βερολίνο.


«Ο Παπανδρέου εγγυάται για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις» (ARD-Tagesschau), «Ο Παπανδρέου απαιτεί σεβασμό για τη χώρα του», (die Welt), «Θέλω να σώσω αυτή τη χώρα»(SZ), «Ο μικρός Ομπάμα από την Ελλάδα» (FTD), είναι ορισμένοι χαρακτηριστικοί τίτλοι για την ομιλία Παπανδρέου.

Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση για το αποχετευτικό δίκτυο και τη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων της Αριδαίας

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την εξασφάλιση χρηματοδότησης για το αποχετευτικό δίκτυο και τη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων της Αριδαίας.Από το γραφείο της βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θ. Τζάκρη ανακοινώνεται ότι ολοκληρώνονται οι διαδικασίες, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του ΥΠΕΚΑ, για την εξασφάλιση χρηματοδότησης για την κατασκευή του έργου: «Αποχετευτικό δίκτυο ακαθάρτων και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων οικισμού Αριδαίας».
Συγκεκριμένα, το έργο περιλαμβάνει:

Μέρκελ: "Σέβομαι τις προσπάθειες του Ελληνικού Λαού"



Το σεβασμό της στην πλειονότητα των Ελλήνων που πληρώνουν χωρίς να έχουν φταίξει εκφράζει σε συνέντευξή της στην κρατική τηλεόραση (ΝΕΤ) η Άνγκελα Μέρκελ. Άφησε δε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέες διαπραγματεύσεις όσον αφορά το δεύτερο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα, ύψους 109 δισ. ευρώ το οποίο θα εξαρτηθεί όπως τόνισε από τα αποτελέσματα της έκθεσης της τρόικας.


"Εκφράζω το σεβασμό μου στους πολλούς ανθρώπους στην Ελλάδα,οι οποίοι χωρίς να έχουν καμία ανάμειξη στο μεγάλο χρέος βρίσκονται τη στιγμή αυτή αντιμέτωποι με πάρα πολύ δύσκολους καιρούς"  είπε και πρόσθεσε πως "το φάρμακο δεν είναι λάθος" 

Συναγερμός από Μπαρόζο για την κρίση στην Ευρώπη


Τη μεγαλύτερη κρίση στην Ιστορία της αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση επεσήμανε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο που κάλεσε τα κράτη μέλη σε ενότητα ενώ ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας ζήτησε από τη Γερμανία και τη Φινλανδία να ενισχύσουν το ταμείο στήριξης για τη διάσωση των υπερχρεωμένων χωρών της ευρωζώνης. 

Συναγερμό σήμανε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόσο, ανακοινώνοντας σήμερα από το Στρασβούργο ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη κρίση στην Ιστορία της.

«Ασθενές» φύλο οι άνδρες...από άποψη ανοσοποιητικού


Τα περί ισχυρού και ασθενούς φύλου φαίνεται ότι δεν ισχύουν όταν μιλάμε για το ανοσοποιητικό σύστημα ανδρών και γυναικών.
Σύμφωνα με έρευνα, οι γυναίκες είναι το ισχυρό φύλο και οι άνδρες το ασθενές από άποψη υγείας και αντοχής στις ασθένειες, καθώς οι πρώτες έχουν πιο δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα και είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν καρκίνο.

Πάγκαλος: "Έχω κι εγώ μεγάλη ακίνητη περιουσία"

Πάγκαλος: "Έχω κι εγώ μεγάλη ακίνητη περιουσία"
Σφοδρή επίθεση σε συνδικαλιστές, ιδιοκτήτες ταξί αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης και κυρίως τον αρχηγό της αξιωματικής Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος. Παράλληλα, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα Mega» αποκάλυψε ότι ο ίδιος θα κληθεί να πληρώσει αρκετά στο κράτος από το νέο χαράτσι στα ακίνητα που ψηφίστηκε το βράδυ της Τρίτης στην Βουλή.

"Δεν βγαίνουμε"! Κραυγές απόγνωσης από τα νοικοκυριά


"Δεν βγαίνουμε"! Κραυγές απόγνωσης από τα νοικοκυριά
Για φως, νερό, τηλέφωνο πρέπει να δώσουν 400 ευρώ. Για σούπερ μάρκετ και βασικά έξοδα δεν φτάνουν πια τα 60 ευρώ την εβδομάδα που έδιναν πριν από δύο χρόνια. Κάθε μήνα πρέπει να καταβάλλεται η δόση του στεγαστικού δανείου. Η λίστα με τις οικονομικές υποχρεώσεις της ελληνικής οικογένειας όμως δεν τελειώνει εδώ: 400 ευρώ τον μήνα για τα φροντιστήρια των παιδιών και άλλα τόσα για τις μετακινήσεις με το αυτοκίνητο - παρά το γεγονός ότι περιόρισαν δραματικά τα χιλιόμετρα.

«Κούρεμα» 50% συστήνουν Γάλλοι και Γερμανοί «σοφοί»

«Κούρεμα» 50% συστήνουν Γάλλοι και Γερμανοί «σοφοί»
Ομάδα οικονομικών συμβούλων του Παρισιού και του Βερολίνου ζητεί να δοθεί η δυνατότητα διαγραφής του μισού χρέους της χώρας μας. Εκκληση για περισσότερη στήριξη στις τράπεζες που κατέχουν μεγάλα ποσά ελληνικών ομολόγων

"Κούρεμα" του ελληνικού χρέους κατά 50% συστήνουν οικονομικοί σύμβουλοι του Παρισιού και του Βερολίνου, την ώρα που? οργιάζουν τα δημοσιεύματα για την Ελλάδα, με το περιοδικό "TIME" να θεωρεί σε κάθε περίπτωση βέβαιη την έξοδο της χώρας μας από το ευρώ.

Το μωρό των Nirvana έγινε άνδρας!


Με περισσότερες από 30 εκατομμύρια πωλήσεις το «Nevermind» των Nirvana άγησε εποχή.

Κυκλοφόρησε στις 24 Σεπτεμβρίου του 1991, έχοντας στο εξώφυλλό του μία φωτογραφία μωρού.
Το μωρό που κυνηγούσε το δολάριο μέσα σε μια πισίνα στο εξώφυλλο του Nevermind δεν είναι άλλο από τον 20χρονο σήμερα Spencer Elden.