Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Πρωτιά της ΝΔ 32% στις εκλογές του Οικονομικού επιμελητηρίου, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ με 23,5%

Η ΝΔ αναδείχθηκε η μεγάλη κερδισμένη των εκλογών που έγιναν την Κυριακή στο Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας καθώς πρώτη δύναμη αναδείχθηκη η ΔΗΚΙΟ-Σ η παράταξη που πρόσκειται στη Συγγρού. Δεύτερη δύναμη η ΠΑΣΚΟ-Σ του ΠΑΣΟΚ.
Συγκεκριμένα στα 16.680 έγκυρα ψηφοδέλτια η ΔΗΚΙΟ έλαβε το 32,038%, ενώ η ΠΑΣΚΟ (ΠΑΣΟΚ) 23,573%.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα των εκλογών έχουν ως εξής:

Επιστολή του Προέδρου Επιμελητηρίου Κιλκίς Παύλου Τονικίδη σε Στουρνάρα

,
Σε συνέχεια ν.4172/2013-ΦΕΚ/Α’ 167, άρθρο 32, εδαφ. β & άρθρο 72, παρ.1 με το οποίο τίθεται σε ισχύ από 01-01-2014 η απόδειξη ως  ¨πόθεν έσχες¨ χρηματικών ποσών που κάθε Έλληνας φορολογούμενος καθώς και των εξαρτώμενων μελών αυτού καταβάλλει ως συμμετοχή σε Αύξηση Κεφαλαίου σε επιχειρήσεις οποιασδήποτε Νομικής Μορφής ( επιχειρήσεων που λειτουργούν ατομικώς ή με τη μορφή ομόρρυθμης ή ετερόρρυθμης ή ανώνυμης εταιρείας ή περιορισμένης ευθύνης εταιρείας ή ιδιωτικής

Αυτοί ήταν οι κορυφαίοι της χρονιάς

Τους κορυφαίους αθλητές-αθλήτριες, προπονητές αλλά και ομάδες της χρονιάς βράβευσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου στη λαμπρή εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα "Μελίνα Μερκούρη" του ΣΕΦ.Κορυφαία ομάδα του 2013 αναδείχτηκε η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου μετά και από τη σπουδαία πρόκρισή της στην

«Συμμαχία» βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για το σύμφωνο συμβίωσης

Την υποχρέωση της ελληνικής κυβέρνησης να συμπεριλάβει τα ομόφυλα ζευγάρια στο σύμφωνο συμβίωσης υπογράμμισαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, καθώς και η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, σε σχετική συνέντευξη Τύπου.
Υπέρ του διευρυμένου συμφώνου συμβίωσης τάχθηκαν οι

Συγχαρητήρια επιστολή Βενιζέλου προς Κουβέλη για την επανεκλογή του

«Ο κοινοβουλευτικός και γενικότερα ο θεσμικός ρόλος του Προέδρου ενός κοινοβουλευτικού κόμματος αφορά τη λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και ως εκ τούτου υπερβαίνει τα στενά όρια της κομματικής πολιτικής», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Βενιζέλος, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι ο κ. Κουβέλης θα ανταποκριθεί απόλυτα και σε αυτή τη διάσταση της θέσης του.

Η Κομισιόν ενέκρινε 3 δις για τους ελληνικούς αυτοκινητοδρόμους- Ανοίγουν 6.000 θέσεις εργασίας

Βοήθεια ύψους τριών δισ. ευρώ ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ, προς την Ελλάδα, για την κατασκευή τεσσάρων μεγάλων αυτοκινητόδρομων.
Σύμφωνα με το Associated Press η κατασκευή των αυτοκινητοδρόμων έχει σταματήσει τα τελευταία χρόνια, καθώς η χώρα καταπιάστηκε με μια σοβαρή κρίση χρέους. Με δηλώσεις του ο επίτροπος για την περιφερειακή πολιτική, Γιοχάνες Χαν επισήμανε πως «ότι η επένδυση είναι στο επίκεντρο της οικονομικής ανάκαμψης της

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς, ευχαριστεί...

Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου θα ήθελε και φέτος να ευχαριστήσει θερμά όλους τους ευαισθητοποιημένους συναδέλφους επαγγελματίες που, παρά τις δεινές οικονομικές συγκυρίες, ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα του εράνου αγάπης που πραγματοποιήθηκε την

Μιχάλης Καρχιμάκης : Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΩΜΑΛΙΑ?

Μίλησε ο Πρωθυπουργός στην συνέντευξη του στη
εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ,για πολιτική ανωμαλία αν σχηματιστεί νέα κυβέρνηση απο αυτή την Βουλή .
Η ανατροπή της εκλεγμένης κυβέρνησης Παπανδρέου ,με την συμμετοχή του σημερινού Πρωθυπουργού ,για να επιβληθούν επαχθεσερα μέτρα σε βάρος των

Στα μέσα Ιανουαρίου οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Διευκρινίσεις για την ανάδειξη των υποψηφίων του στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω ανακοίνωσης του, σχολιάζοντας παράλληλα δημοσιεύματα που αφορούν τις επιλογές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Αναλυτικά η ανακοίνωση από την Κουμουνδούρου:

Η ΜΠΕΝΦΙΚΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ...

Την Μπενφίκα θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Ο «Δικέφαλος» θα παίξει  τον πρώτο αγώνα στην Τούμπα στις 20 Φεβρουαρίου και τον επαναληπτικό μία εβδομάδα αργότερα, στο «Λουζ» της Λισσαβόνας.

Προξένησε ζαλάδες η δήλωση περιουσιακής κατάστασης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τσουκαλά

Με το στόμα ανοιχτό έχουν μείνει όσοι έτυχε να μελετήσουν την δήλωση περιουσιακής κατάστασης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τσουκαλά, διαπιστώνοντας ότι ...
ο πρώην Πρόεδρος της ΟΤΟΕ εισέπραξε αποζημίωση συνταξιοδότησης κοντά στο ένα εκατομμύριο ευρώ.
Η αποκάλυψη ήρθε μέσω του πεδίου των καταθέσεων όπου ο ίδιος

Αθώοι όλοι για τη «φούσκα» του Χρηματιστηρίου...

Με την ομόφωνη αθώωση των 42 κατηγορουμένων, επιχειρηματιών, επενδυτών, χρηματιστών και άλλων για την υπόθεση του Χρηματιστηρίου με τις μετοχές φούσκες του 1999 , έκλεισε ο δικαστικός κύκλος της ιστορίας.
Οι εμπλεκόμενοι δικάστηκαν για τα κακουργήματα της απάτης και

Με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Ολυμπιακός

Την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κληρώθηκε να αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στην φάση των 16 του Champions League. Το πρώτο ματς θα διεξαχθεί στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Κώστας Γκιουλέκας : O κύκλος μου στην Τοπική αυτοδιοίκηση έχει κλείσει


Για την αδράνεια της Νέας Δημοκρατίας επί ένα χρόνο να αποφασίσει τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης για τις εκλογές του επερχόμενου Μαΐου, που θα βρεθεί απέναντι στο Γιάννη Μπουτάρη μίλησε στη δημοτική του ομάδα ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Γκιουλέκας.

Είχαν προηγηθεί σχετικές δηλώσεις του κ. Γκιουλέκα στην

«Κλειδώνει» η συμφωνία για τα ΕΑΣ

Κλειδώνει σήμερα η συμφωνία για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) ώστε εντός της εβδομάδας να αποδεσμευτεί και η υποδόση του ενός δισ. ευρώ.
Με τον τρόπο αυτό θα πέσει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και η αυλαία στα προαπαιτούμενα, ένα θέμα που ταλάνισε επί μακρόν την ελληνική κοινωνία, ώστε να πάνε όλοι διακοπές και από

Συμψηφισμοί οφειλών με ιδιώτες στο Δημόσιο από την 1η Ιανουαρίου

Σε αυτόματους συμψηφισμούς οφειλών ιδιωτών με δαπάνες που πρέπει να καταβάλει προς αυτούς, θα προχωρεί το Δημόσιο από 1/1/ 2014.  Αυτό προβλέπεται σε κοινή υπουργική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταικούρα και του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, σύμφωνα με την οποία για κάθε πληρωμή του Δημοσίου προς ιδιώτες θα απαιτείται φορολογική και ασφαλιστική

Από σήμερα το δώρο Χριστουγέννων του ΟΑΕΔ

Η καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων από τον ΟΑΕΔ αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα στους δικαιούχους και να ολοκληρωθεί στις 23 Δεκεμβρίου.
Το ποσό του Δώρου ισούται με ένα μηνιαίο επίδομα έαν ο άνεργος

Πρώτος σε ψήφους ο Λυκούδης στη ΔΗΜΑΡ διαβάστε ολα τα μέλη της κεντρικής επιτροπής που εξελέγησαν

Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων για την εκλογή της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, με τον Σπύρο Λυκούδη να καταλαμβάνει την πρώτη θέση με 406 ψήφους, και τον Σάκη Παπαθανασίου να έρχεται δεύτερος με 385.
Την πεντάδα συμπληρώνουν ο πρώην υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης με 367 ψήφους και οι

Μιχάλης Καρχιμάκης : Πότε Επιτέλους Πότε...??

Δημοσιεύτηκαν σήμερα στο διαδίκτυο (site βουλής )τα ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ των βουλευτών .
Μια σημαντική ενέργεια για να εχει προσβαση και να γνωρίζει ο καθε πολίτης που επιθυμει την περιουσιακη κατάσταση των Βουλευτών.

Στη δημοσιότητα τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών

Οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης οικονομικού έτους 2012 του πρωθυπουργού, των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων, υπουργών, βουλευτών και ευρωβουλευτών, όσων διαχειρίζονται τα οικονομικά των κομμάτων, και των συζύγων και ανήλικων τέκνων τους θα αναρτηθούν το μεσημέρι στον ιστότοπο της Βουλής.

ΠΟΙΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ

Σύνταξη χωρίς όριο ηλικίας δικαιούνται χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, που θα αξιοποιήσουν τέσσερις ευνοϊκές διατάξεις της νομοθεσίας. Ανάλογα με την περίπτωση, τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης για να ανοίξει η πόρτα εξόδου από το Δημόσιο κυμαίνονται από 20 έως 37.
Μεγάλοι κερδισμένοι είναι οι παλαιοί ασφαλισμένοι, δηλαδή όσοι μπήκαν στην αγορά εργασίας μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 1982. Ωστόσο υπάρχουν «παράθυρα» για την έξοδο ανεξαρτήτως ορίου