Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Αλλάζει ο εκλογικός νόμος για την αυτοδιοίκηση...


Αλλαγές του τρόπου ανάδειξης των δημάρχων, για τις εκλογές του προσεχούς Μαΐου, εξετάζει η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει... ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή.

Δύο ψηφοδέλτια, ένα από το οποίο θα επιλέγεται o
 δήμαρχος και ένα ακόμη στο οποίο θα σταυρώνονται οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν αποκλείεται να δούμε στις προσεχείς δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές στα τέλη Μαΐου του 2014.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», το Μέγαρο Μαξίμου αλλά και οι δύο άλλοι κυβερνητικοί

Βενιζέλος: «Οριστικό το τέλος των μονοκομματικών κυβερνήσεων»


venizelos-oristiko-to-telos-ton-monokommatikon-kyverniseonΔεν θέλω να σκεφθώ τι θα συνέβαινε αν η χώρα χρεοκοπούσε ή αν η χώρα έφευγε από το ευρώ», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας κατά τη συνάντηση που είχε στη Χαλκίδα, τόπο καταγωγής του, με τους παραγωγικούς φορείς της περιοχής.

Όχι κόμματα μέσα στο κόμμα ή το αντίθετο;

Όχι κόμματα μέσα στο κόμμα ή το αντίθετο; Όχι κόμματα μέσα στο κόμμα» ξιφουλκεί ο Αλέξης Τσίπρας στο Έθνος της Κυριακής. Όχι κόμμα μέσα στα κόμματα απαντούν οι «άλλοι».
 «Δεν υπάρχει σοβαρός άνθρωπος που θα ισχυριστεί ότι το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η μειωμένη δημοκρατία. Ας τελειώνουμε με τα ανέκδοτα» υπογραμμίζει ο Α. Τσίπρας στη συνέντευξή του.

Στην τελική ευθεία για το συνέδριο της ΝΔ


SamarasΣτην τελική ευθεία για το τακτικό της συνέδριο εισέρχεται η ΝΔ, η οποία σύμφωνα με τον πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά βρίσκεται σε διαδικασία μετεξέλιξης. Το «κλειδί» των εξελίξεων βρίσκεται στα χέρια του και στην ανώτατη κομματική διαδικασία θα επιχειρήσει να ορίσει τις συντεταγμένες στον χάρτη της νέας ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς που ετοιμάζει με στόχο να υπερβαίνει τις διαχωριστικές γραμμές.

Οι λάθος χειρισμοί έφεραν την ήττα


Συνήθως λένε ότι το κριτήριο
του κόσμου είναι αλάνθαστο. Στην περίπτωση του Δημήτρη Ηλιάδη θα φανεί στην πορεία. Στην περίπτωση του Λάμπρου Σκόρδα όμως αποδείχθηκε περίτρανα ότι ο κόσμος έχει κρίση και δεν ξεχνάει. Δεν ξεχνάει μια σειρά από στρατηγικά λάθη που έκανε ο πρώην Πρόεδρος και που τελικά τον οδήγησαν σε μια καθαρή ήττα από τον Ηλιάδη. Το AllAboutARIS επιχειρεί σήμερα, ένα 24ωρο μετά το εκλογικό αποτέλεσμα

Πώς θα χορηγηθούν οι βεβαιώσεις αποδοχών


Σημαντικές καθυστερήσεις θα καταγράφουν στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων καθώς εκατομμύρια ασφαλισμένοι και ειδικά όσοι δεν έχουν φορείς ασφάλισης το ΙΚΑ και τον ΟΓΑ δεν έχουν ακόμη προμηθευτεί την βεβαίωση αποδοχών για την συμπλήρωση του Ε1. Αυτό σημαίνει πως σίγουρα η προθεσμία υποβολής δηλώσεων για 6 εκατομμύρια φορολογουμένους δεν θα είναι η 30ης Ιουνίου.

Αντάρτικο... από Άρη για το αντιρατσιστικό

Αντάρτικο... από Άρη για το αντιρατσιστικό Διαφορετική άποψη από αυτή της Νέας Δημοκρατίας για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο διατύπωσε ο βουλευτής και πρώην υπουργός της ΝΔ Αρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος σε συνέντευξή του τάχθηκε υπέρ του αντιρατσιστικού «ηθικά, πολιτικά και ιδεολογικά». Μιλώντας στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, ο κ. Σπηλιωτόπουλος επεσήμανε πως είναι μεν υπέρ του

Στη Μπαρτσελόνα ο Νεϊμάρ

Στη Μπαρτσελόνα ο Νεϊμάρ
Το παιδί θαύμα του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου, Νεϊμάρ Σίλβα Σάντος Τζούνιορ ανακοίνωσε το Σάββατο τη μεταγραφή του στην ισπανική Μπαρτσελόνα μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο κοινωνικό δίκτυο Instagram.
«Τη Δευτέρα υπογράφω το συμβόλαιό μου με την Μπαρτσελόνα. Θέλω να ευχαριστήσω τους οπαδούς της Σάντος για αυτά τα εννέα απίστευτα χρόνια» έγραψε ο 21χρονος ποδοσφαιριστής, τον οποίο

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ - ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ...

Συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Αντώνη Ρουπακιώτη, πρόκειται να πραγματοποιήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος τη Δευτέρα.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα δεχτεί  τον κ. Ρουπακιώτη στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην Ιπποκράτους.
Στο επίκεντρο της συζήτησής τους θα βρεθεί το «αμφιλεγόμενο» αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που προωθεί ο υπουργός Δικαιοσύνης.

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΦΤΥΝΑΜΕ, ΤΩΡΑ ΓΛΕΙΦΟΥΜΕ


Γράφει ο "Γαλάζιος Παρατηρητής"
Βοά η Πάτρα για την μικρή ομάδα του Γ. Παπανικολάου, όσων πιστών του έχουν απομείνει στην Αχαΐα...
που τελικά αποφάσισε να στηρίξει τον Σ. Ιωαννίδη. Για την ιστορία, αρχικά στήριζαν τον Α.Τσώκο.Μετά από την κωλοτούμπα του Α.Τσώκου αποφάσισαν να στηρίξουν τον Σ.Γρομπανόπουλο αλλά άλλαξαν πάλι γνώμη και αποφάσισαν να κατεβάσουν κάποιον από την δική τους ομάδα. Τελικά για να εξασφαλιστούν, βρήκαν ως σανίδα σωτηρίας το καράβι του

Η ανακοίνωση της παράταξης του Λάμπρου Σκόρδα μετά τη νίκη Ηλιάδη


Διαβάστε την ανακοίνωση της παράταξης του Λάμπρου Σκόρδα, μετά την επικράτηση του Δημήτρη Ηλιάδη στις εκλογές για την προεδρία της ΠΑΕ Άρης:
«Συγχαίρουμε τον Δημήτρη Ηλιάδη για την εκλογή του και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην εκπλήρωση της αποστολής του.
Είμαστε περήφανοι για τον αγώνα που δώσαμε. Ευχαριστούμε όσους μας τίμησαν με την ψήφο τους. Θα συνεχίσουμε την

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Μπάγερν


Πρωταθλήτρια Ευρώπης
για το 2013 και 5η φορά στην ιστορία της στέφθηκε απόψε στο Γουέμπλεϊ η Μπάγερν Μονάχου. Στο μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ οι Βαυαροί επικράτησαν 2-1 της Ντόρτμουντ, χάρη στο γκολ του Αριεν Ρόμπεν στο 89ο λεπτό.
Βάσει της εικόνας του αγώνα οι Βαυαροί πήραν δίκαια το τρόπαιο. Ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος ήταν η ομάδα που πίεσε κι αναζήτησε το γκολ και στο τέλος δικαιώθηκε για τις προσπάθειές της.
Η καλύτερη ομάδα στο δεύτερο μέρος, ήταν τελικά αυτή που πανηγύρισε το τρόπαιο. Ένα λεπτό πριν

Ο Ηλιάδης νέος πρόεδρος του Άρη


Ο κόσμος του ΑΡΗ
ανέδειξε νέο πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΡΗΣ τον Δημήτρη Ηλιάδη.
Σύμφωνα με το allaboutaris.gr το ψηφοδέλτιό του ΑΡΗΣ-ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ήταν αυτό που συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους και πλέον το βάρος πέφτει στους ώμους τους σε μία δύσκολη χρονιά. Αυτή την στιγμή γίνεται και η επαλήθευση του αποτελέσματος, το οποίο όμως θα είναι υπέρ του Ηλιάδη γιατί η

Ιδού η Ρόδος...

Ιδού η Ρόδος... Το "γάντι" έριξε σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ στους κήνσορες που μιλούν για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ και κάνουν τις πάπιες ως προς το τι συμβαίνει στα άλλα κόμματα.
Είπε λοιπόν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ:
Τραβήξαμε διαχωριστική γραμμή από τις πρακτικές του παρελθόντος, καταλάβαμε όλοι ανεξαιρέτως ότι δεν υπάρχει περιθώριο αμεριμνησίας όταν έχουμε 140 εκ. χρέος και όταν το ΠΑΣΟΚ δημιουργούσε κάθε χρόνο