Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Τι θα συμβεί αν λιώσουν οι πάγοι;


πάγοι λιώνουν

Υπάρχει τον τελευταίο καιρό μεγάλη ανησυχία με την υπερθέρμανση του πλανήτη, με κύρια ανησυχία το λιώσιμο των πάγων. Αν λιώσουνοι πάγοι, τι θα μπορούσε δηλαδή να συμβεί; Απλά, η απόλυτη καταστροφή! 

Το πως δημιουργείτε η υπερθέρμανση του πλανήτη, είναι πάνω κάτω γνωστό και δεν θα ασχοληθούμε με το συγκεκριμένο στο άρθρο αυτό. 

Ποια η διαφορά του Laser με το απλό φως;



Το laser εκπέμπει με αρκετά διαφορετικό τρόπο σε σχέση με το απλό φως, κι έτσι του δίνει κάποιες μοναδικές ικανότητες. 

Ας δούμε λοιπόν με πολύ απλά λόγια, τι διαφορά έχουν και γιατί δημιουργείται αυτή η ιδιαιτερότητα που έχει το ένα σε σχέση με το άλλο!

Τα αυτοκίνητα των σεΐχηδων


Τα αυτοκίνητα των σεΐχηδων (9)
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι ξακουστά για τις εξαλλοσύνες των σεΐχηδων, κι αυτό θα είναι το μοτίβο που θα ακολουθούν και στους τέσσερις τροχούς: υπερβολή, εκζήτηση, επιτήδευση…
Τι είναι λοιπόν τα αυτοκίνητα του σεΐχη; Με λίγες εξαιρέσεις, είναι πανάκριβα ευρωπαϊκά οχήματα, πανάκριβα ακόμα και για τους εκλεκτούς.
Μιλάμε για μοναδικά κομμάτια, custom δηλαδή, που τροποποιούνται καταλλήλως είτε από exclusive οίκους βελτιώσεων είτε ακόμα και από τις ίδιες τις αυτοκινητοβιομηχανίες! Όταν μιλάει ο παράς, οι πόρτες ανοίγουν διάπλατα.
Οι απαιτήσεις του ιδιοκτήτη γίνονται προσταγές για έξαλλη δημιουργία και καλέσματα φυσικά για υπερβολή. Ακραία υπερβολή…

25 ονειρεμένες παραλίες


25 μοναδικές παραλίες απ ' όλο τον κόσμο (15)


Δείτε μία λίστα με 25 ονειρεμένες παραλίες απ’ όλο τον κόσμο, και τους λόγους που τις καθιστούν μοναδικές.
Μπορεί να είναι δύσκολο να αποφασίσει κανείς τι κάνει μια παραλία πιο ιδιαίτερη από μία άλλη, αλλά η λίστα του Otherside.gr που ακολουθεί, περιέχει μια ευρεία ποικιλία από διαφορετικές παραλίες του κόσμου. Από παραλίες με κόκκινη άμμο μέχρι αυτές που έχουν μαύρη, και από τις τροπικές στις πιο εύκρατες, απολαύστε 25 μοναδικές παραλίες του πλανήτη.

Σαν σήμερα 31 Ιουλίου



Γεγονότα
30 π.Χ: Διεξάγεται η Μάχη της Αλεξάνδρειας, μεταξύ του Οκταβιανού και του Μάρκου Αντωνίου για τον θρόνο της Ρώμης. Ο Μάρκος Αντώνιος, παρά τις αυτομολήσεις από το στρατόπεδό του, επιτυγχάνει πύρρεια νίκη. Ο Οκταβιανός θα επανέλθει δριμύτερος σε λίγες μέρες για την «τελική λύση».

904:...
Οι Σαρακηνοί καταλαμβάνουν τη Θεσσαλονίκη και προβαίνουν σε σφαγές.

Βρέθηκαν οι «ρίζες» του ανθρώπινου πολιτισμού Ολα ξεκίνησαν στη Νότια Αφρική πριν από 44 χιλιάδες έτη


Βρέθηκαν οι «ρίζες» του ανθρώπινου πολιτισμού
Αμερικανοί ερευνητές ανακάλυψαν σε σπήλαιο στη Νότια Αφρική μια σειρά από ευρήματα (τόξα, βέλη, τεχνουργήματα κ.α.) ηλικίας 44 χιλιάδων ετών. Πρόκειται για τα παλαιότερα δείγματα εξελιγμένης ανθρώπινης νοημοσύνης και πολιτισμού και η ανακάλυψη κρίνεται ως εξαιρετικά σημαντική αφού πάει πολλές χιλιάδες έτη πίσω σε σύγκριση με ό,τι πιστεύαμε την εμφάνιση του σύγχρονου ανθρώπου.

Η άγρια πανίδα στη ζωή των αρχαίων Ελλήνων


Σπουδαίο ρόλο στη ζωή των αρχαίωνΕλλήνων κατείχε η άγρια πανίδα, η προστασία της οποίας ήταν κύριο μέλημα στους αρχαίους χρόνους, γεγονός που αποτυπώνεται τόσο στο χαρακτήρα της θεάς Αρτέμιδος όσο και στις ρυθμίσεις της θήρας μέσω θρησκευτικών κανονισμών.

Τα παραπάνω στοιχεία καταγράφονται σε έρευνα των Χρήστου Σώκου, ερευνητή και διαχειριστή σε θέματα άγριας πανίδας στηΔιεύθυνση Έρευνας και Τεκμηρίωσης της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας & Θράκης και Περικλή Μπίρτσα, επίκουρου καθηγητή Βιολογίας Άγριας Πανίδας στο Τμήμα Δασοπονίας & Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος/ ΤΕΙ Λάρισας.

Καλοκαιρινοί έρωτες: Σε συνάντησα στην πλαζ



Γιατί είναι ευκολότερο να ερωτευτείς το καλοκαίρι; Σίγουρα όχι γιατί, όπως το θέλει το κλισέ, «λιγότερα ρούχα ίσον πιο ερωτική διάθεση», λες και αρκεί ο μαυρισμένος ώμος κάποιου για να τον ερωτευτείς. Ο ήλιος, όμως, όπως και η θάλασσα, παίζουν σίγουρα τον ρόλο τους, παράγοντας εκείνες τις ορμόνες της ευτυχίας που κάνουν τον ανθρώπινο εγκέφαλο να βλέπει τα πράγματα μέσα από τα ροζ, καλοκαιρινά γυαλιά του. Προσθέστε στην εξίσωση περισσότερο αλκοόλ, λιγότερες δουλειές, ωραιότερο σκηνικό και μικρότερη συχνότητα αγχογόνων σκέψεων ανά δευτερόλεπτο, και έχετε την απάντηση μπροστά σας. 

Δεν θα θιγεί η φιλοσοφία του νόμου για τα Πανεπιστήμια, δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Η φιλοσοφία του νόμου για τα Πανεπιστήμια ούτε θίγεται ούτε πρόκειται να θιγεί, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος τους βουλευτές του Κινήματος, στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του Κινήματος.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι τον ξένισε η επιλογή της διαδικασίας να συζητηθεί το προτεινόμενο νομοσχέδιο και να ψηφιστεί με τη μορφή του κατεπείγοντος και, όπως είπε, ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής, στην Ολομέλεια η συζήτηση να γίνει σε τέσσερες συνεδριάσεις.

Απομoνώθηκε το λίπος που "καίει" θερμίδες

Επιστήμονες από τις ΗΠΑ, την Ολλανδία, την Σουηδία και την Φινλανδία απομόνωσαν για πρώτη φορά στους ενήλικους ανθρώπους ένα νέο τύπο κυττάρων «μπεζ» λίπους, το οποίο αποτελεί μία παραλλαγή του «καλού» καφέ λίπους.

Η ανακάλυψη ελπίζεται ότι θα βοηθήσει μελλοντικά στην πιο αποτελεσματική καταπολέμηση του «κακού» άσπρου λίπους και της παχυσαρκίας.

Ξεπερνούν τις 20.000 ευρώ ανά στρέμμα τα έσοδα από τη γαρδένια

Ξεπερνούν τις 20.000 ευρώ ανά στρέμμα τα έσοδα από τη γαρδένια  Αρωμα... ανάπτυξης και εξαγωγών αναδίδει η γαρδένια, η καλλιέργεια της οποίας, παρά τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες, επιφυλάσσει πολύ καλές οικονομικές αποδόσεις.

Αρωμα... ανάπτυξης και εξαγωγών αναδίδει η γαρδένια, η καλλιέργεια της οποίας, παρά τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες, επιφυλάσσει πολύ καλές οικονομικές αποδόσεις. Φυτό των «θερμών» και τροπικών κλιμάτων η γαρδένια, όντας ένα από τα τρία δημοφιλέστερα καλλωπιστικά φυτά γλάστρας παγκοσμίως, είναι το πλέον σημαντικό εξαγώγιμο ανθοκομικό προϊόν.

Οταν το σεξ... γίνεται «κερκόπορτα» για την υγεία

Η καλύτερη άμυνα για τα σεξουαλικώς μεταδιδό­μενα νοσήματα είναι η πρόληψη. Η χρήση προφυλακτικού είναι απαραίτητη, ενώ οι κίνδυνοι είναι σαφώς λιγότεροι σε μια ασφαλή μονογαμική σχέση. Οι καλο­και­ρινοί μήνες είναι η περίοδος που η ερωτική διάθεση βρίσκεται στην κορύφωσή της.

Οι καλο­και­ρινοί μήνες είναι η περίοδος που η ερωτική διάθεση βρίσκεται στην κορύφωσή της. Οι καινούργιες γνωριμίες είναι περισσότερες από κάθε άλλη εποχή και οι αντιστάσεις πολύ μικρότερες. Σε αυτήν την ξέγνοιαστη περίοδο κρύβεται και μια παγίδα με πιθανές σοβαρές συνέπειες για την υγεία. Πρόκειται για τα ύπουλα σεξουαλικώς μεταδιδό­μενα νοσήματα.
Η καλύτερη άμυνα για τα σεξουαλικώς μεταδιδό­μενα νοσήματα είναι η πρόληψη. Η χρήση προφυλακτικού είναι απαραίτητη, ενώ οι κίνδυνοι είναι σαφώς λιγότεροι σε μια ασφαλή μονογαμική σχέση.

Έρχεται πίστα Φόρμουλα 1 στην Ελλάδα



«Πράσινο φως» δόθηκε
για την κατασκευή πίστας Φόρμουλα 1 στη Δραπετσώνα, κάτι που σίγουρα θα ευχαριστήσει πολλούς φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Τα οφέλη από μια τέτοια κίνηση θα είναι πολλά. Αφενός θα προσελκύσει μεγάλα κεφάλαια και επενδυτές και αφετέρου θα δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας

Οι μνηστήρες ...για το Λιμάνι Θεσσαλονίκης

Οι  μνηστήρες ...για το Λιμάνι Θεσσαλονίκης
Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας καλούνται τα δύο επιχειρηματικά σχήματα που προκρίθηκαν να καταθέσουν δεσμευτική οικονομική προσφορά μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, ώστε η σχετική απόφαση να έχει ληφθεί εντός του 2012. Στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού προκρίθηκαν και μετέχουν η εταιρία Lamda Development και η κοινοπραξία των εταιρειών Άκτωρ Α.Τ.Ε., ΑΚΤΕ-VEGA, Cosmos Yachting και Marina Kröslin GMBH, αφού ο φάκελος της εταιρείας Μοχλός απορρίφθηκε από το ΣτΕ, έπειτα από προσφυγές των ανταγωνιστών. 

Δήλωση "βόμβα" από Βενιζέλο



Όπως μετέδωσε ο Real Fm, πριν από λίγο στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος χαρακτήρισε την συνάντηση που είχε με την τρόικα  "υπονομευμένη". Δεν αναφέρθηκε από ποιον ήταν υπονομευμένη, όμως

«ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΤΩΡΑ, ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΣΥΝΑΙΝΩ ΣΕ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ» Σκληρή στάση Βενιζέλου απέναντι στην τρόικα


Σκληρή στάση Βενιζέλου απέναντι στην τρόικα
Σκληρή γραμμή απέναντι στους εκπροσώπους των δανειστών κράτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος στη συνάντησή τους στην Ιπποκράτους, διαμηνύοντας ότι δεν πρόκειται να ανάψει το πράσινο φως για νέες οριζόντιες περικοπές.

Aδειασε Λοβέρδο και Άννα...



Σ' ένα... μεγαλοπρεπές άδειασμα του Ανδρέα Λοβέρδου και της Άννας Διαμαντοπούλου προχώρησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στην... χθεσινή ανακοίνωση της πρώην υπουργού Παιδείας και στην επιστολή του βουλευτή της Β' Αθήνας που παρουσιάστηκε στην σημερινή συνεδρίαση (μέσω της οποίας ο τελευταίος άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση), σημείωσε ότι η φιλοσοφία του νόμου για την Παιδεία δεν θίγεται, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα υπερψήφισης του.

Πήρε ασφαλιστική ενημερότητα ο Άρης

Το πρώτο βήμα για την συμμετοχή του στο πρωτάθλημα της επόμενης περιόδου έκανε ο Άρης, που κατάφερε να

εξασφαλίσει ασφαλιστική ενημερότητα. Μέχρι την Παρασκευή η διορία και για την φορολογική. 
Οι «κίτρινοι» κατέβαλαν το ποσό των 73.000 ευρώ που απαιτούνταν κι έτσι κατάφεραν να εξασφαλίσουν την μία από τις δύο ενημερότητες που χρειάζονται για να παραδώσουν έναν πλήρη φάκελο στην Επιτροπή Επαγγελματικού

Εντάσεις στο στρατόπεδο του ΠΑΣΟΚ



Διχάζει το ΠΑΣΟΚ, η τροποποίηση του νόμου για τα πανεπιστήμια, που εξετάζει ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.
Σύμφωνα με όσα μετάδωσε ο Real FM, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, τόνισε ότι του ''ξένισε το γεγονός ότι η κυβέρνηση επέλεξε τη διαδικασία του κατ' επείγοντως για τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη Βουλή''.
Παράλληλα, χρησιμοποιώντας την φράση της Άννας Διαμαντοπούλου, η οποία χαρακτήρισε ως

ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ "ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ" ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Η ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Με επιστολή προς όλους τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο Ανδρέας Λοβέρδος ζητά να καταψηφιστεί το νομοσχέδιο για την Παιδεία που ουσιαστικά καταστρατηγεί τις αλλαγές Διαμαντοπούλου. Την τοποθέτησή του, με την οποία εναντιώνεται. στις προωθούμενες αλλαγές στο νόμο για την ανώτατη εκπαίδευση, απέστειλε ο πρώτος βουλευτής της Β' Αθήνας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος προς τους βουλευτές του κόμματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Α. Λοβέρδος προτίθεται να

ΠΡΩΤΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ, ΕΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Τα πρωτεία στην διαφθορά κατέχουν ο τομέας της Υγείας, οι Εφορίες, οι Πολεοδομίες και τα ασφαλιστικά ταμεία, σύμφωνα με την έκθεση του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για το 2011. Ο Λέανδρος Ρακιντζής εξέτασε 1403 υποθέσεις και. παρέπεμψε στον εισαγγελέα 393 Στις δηλώσεις του επέμεινε ιδιαίτερα στην αλλαγή του πειθαρχικού δικαίου, που του αφαιρεί τη δυνατότητα να ασκεί ενστάσεις κατά αποφάσεων πειθαρχικών συμβουλίων, καθώς όπως τόνισε, με αυτό τον τρόπο αυξάνεται η ατιμωρησία. Ο επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης

Ο 14χρονος Μάριος Χατζηδήμος πρώτος σε παγκόσμιο διαγωνισμό έκθεσης !


Κεντρική Μακεδονία Ο 14χρονος Μάριος Χατζηδήμος πρώτος σε παγκόσμιο διαγωνισμό έκθεσης !

Ο Μάριος Χατζηδήμος, μαθητής της Β' Γυμνασίου που ζει στα Γιαννιτσά, έκανε περήφανη τη χώρα μας στο διεθνή διαγωνισμό της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης (UPU) με την έκθεση που έγραψε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν «Γράψτε μια επιστολή σε έναν αθλητή ή μια μορφή του αθλητισμού που θαυμάζετε, για να εξηγήσετε τι σημαίνουν για εσάς οι Ολυμπιακοί Αγώνες».

Νέα Διοίκηση στον Κιλκισιακό


Κεντρική Μακεδονία Νέα Διοίκηση στον Κιλκισιακό

Τέλος στο διοικητικό αδιέξοδο του Κιλκισιακού μπήκε  χθες Δευτέρα 30 Ιουλίου, αφού το ιστορικό σωματείο του νομού Κιλκίς απέκτησε νέο διοικητικό συμβούλιο με πρόεδρο τον Παναγιώτη Θαμνίδη και αντιπρόεδρο τον Θανάση 
Τσιραμπίδη.






Χαλκιδική: Μπήκαν με ξίφη να ληστέψουν αλλά......


Κεντρική Μακεδονία Χαλκιδική: Μπήκαν με ξίφη να ληστέψουν αλλά......

«Σκούρα» τα βρήκαν οι δύο αλλοδαποί που εισέβαλαν κραδαίνοντας… σπαθιά (!) στο σπίτι ενός 58χρονου στην Ορμύλια της Χαλκιδικής με σκοπό να τον ληστέψουν! Ο ιδιοκτήτης αποδείχθηκε «σκληρό καρύδι» και κατάφερε να τους θέσει εκτός μάχης!

Οι δυο Βούλγαροι…ξιφομάχοι ηλικίας 41 και 46 χρόνων έφτασαν έξω από το σπίτι του θύματός τους με ένα αυτοκίνητο που οδηγούσε μία γυναίκα συνεργός τους, η οποία τους περίμενε να επιστρέψουν αλλά φρόντισε να φύγει όταν κατάλαβε ότι η «δουλειά» είχε στραβώσει! Οι φωνές του ιδιοκτήτη και οι… κραυγές πόνου των συνεργών της, της έδωσαν να καταλάβει ότι έπρεπε να εξαφανιστεί!

Δροσίζει απο σήμερα


Πτώση της θερμοκρασίας προβλέπεται για σήμερα Τρίτη, ενώ καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, τοπικά 6 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο.
Στην Αττική, αίθριος θα είναι ο καιρός με λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 27 έως 37 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Εδραιώνεται το «μέτωπο» Βενιζέλου - Κουβέλη



Ολοένα και περισσότερο εδραιώνεται η σύμπλευση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ εντός της κυβέρνησης, όπου Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης λειτουργούν πια ως «μέτωπο», προκαλώντας «πονοκέφαλο» στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αλλά και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. 

Μετά την κατ΄ ιδίαν συνάντησή τους χθες το πρωί, οι δύο άντρες θέλησαν να επισφραγήσουν το «φλερτ» μεταξύ των κομμάτων τους, κρατώντας κοινή στάση στη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου το απόγευμα.

Με τριπλή ατζέντα η σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ


Ο κ. Βενιζέλος φέρεται να υποστηρίζει ότι το πρόγραμμα εξυγίανσης πρέπει να εξελιχθεί σε δύο φάσεις.

Το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, οι αλλαγές στα πανεπιστήμια, αλλά και η ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ θα απασχολήσουν τη σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

Για το θέμα της δημοσιονομικής προσαρμογής ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να αναπτύξει την πρόταση των 10 σημείων, την οποία παρουσίασε σε γενικές γραμμές στη σύσκεψη με τον κ. Σαμαρά και αφορούν στο πως θα εξελιχθούν οι πολιτικές σε βάθος τετραετίας.

Προς μείωση των χρημάτων που παίρνουν τα κόμματα


«Γενναίες μειώσεις» στη χρηματοδότηση των κομμάτων για το 2013, κατόπιν απόφασης των τριών πολιτικών αρχηγών που συγκροτούν την κυβέρνηση, ανακοίνωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χαράλαμπος Αθανασίου. Όπως είπε ο κ. Αθανασίου, το ακριβές ποσοστό θα αποφασιστεί από τους κυβερνητικούς εταίρους. 

Τα... αντι-νομοσχέδια του Αλέξη!


Τα... αντι-νομοσχέδια του Αλέξη!
«Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα» είναι μία από τις φράσεις που ακούστηκαν στην Κουμουνδούρου, μετά τις εκλογές. Προς το παρόν, πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι θα ταράξει την κυβέρνηση στα... αντι-νομοσχέδια!
Την περασμένη εβδομάδα, ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε πρόταση νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ενώ σήμερα δίνει στη δημοσιότητα το αντι-νομοσχέδιο για την Παιδεία, με σημείο αιχμής τις αλλαγές στα ΑΕΙ.

Ο Σαμαράς βραβεύει υπάλληλο που γλίτωσε το κράτος από 500 εκατ. ευρώ



Στις 11:00 ο Πρωθυπουργός κ. Aντώνης Σαμαράς θα απονείμει «Έπαινο» στην Προϊσταμένη του Γραφείου Διεθνών και Κοινοτικών Θεμάτων της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης, κ. Ελένη Μαρτσούκου.
 

Μια χώρα, δύο νομίσματα προτείνουν για την Ελλάδα Ευρωπαίοι οικονομολόγοι


Μια χώρα, δύο νομίσματα προτείνουν για την Ελλάδα Ευρωπαίοι οικονομολόγοι Γράφει η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.
Την παράλληλη κυκλοφορία ευρώ και νέας δραχμής στην Ελλάδα προτείνει ομάδα γερμανών οικονομολόγων και εκπροσώπων της γερμανικής οικονομίας, γράφει η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt. Στόχος τους να αποφευχθούν οι αρνητικές επιπτώσεις της επιστροφής της Ελλάδας στο εθνικό νόμισμα, αλλά και να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της χώρας. Και έτσι προτείνουν την πληρωμή μισθών και συντάξεων σε δραχμές, των οποίων η συναλλαγματική ισοτιμία έναντι του ευρώ θα είναι κυμαινόμενη. Το εθνικό νόμισμα θα μπορεί να υποτιμηθεί.

«Ο μόνος δρόμος για να μείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη» Εντός Αυγούστου η ανακοίνωση των μέτρων, λέει ο Σίμος Κεδίκογλου



Τον Αύγουστο αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ, όπως προανήγγειλε την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. «Ακολουθούμε το μόνο δρόμο που μπορεί να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη και προσπαθούμε αυτό να γίνει με τις λιγότερες δυνατές θυσίες» είπε. 

Σε δηλώσεις του στον Σκάι, ο κ. Κεδίκογλου χαρακτήρισε «βαρύ και δύσκολο εισιτήριο τα 11 δισ.», αλλά, όπως υποστήριξε, «είναι ο μόνος δρόμος για να ανακτήσουμε την αξιοπιστίας μας και να μην ξαναγυρίσουμε δεκαετίες πίσω».

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΑ.ΣΟ.Κ: «Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται. Τί κρύβεται πίσω από την ιδιωτικοποίηση της Α.Τ.Ε.;»

Είναι απορίας άξιον η ευκολία με την οποία το σημαντικότερο κομμάτι της Αγροτικής Τράπεζας περιήλθε στα χέρια ιδιωτικών συμφερόντων. Το τεστ εκποιήσεων ξεκίνησε από την υποθηκευμένη περιουσία των αγροτών με μια κίνηση που σηματοδοτεί με τον καλύτερο τρόπο το πέρασμα σε αμιγώς ιδιωτικά συμφέροντα του ελέγχου της μοναδικής τράπεζας που, μέσω των δανείων που έχει χορηγήσει και των ενεχύρων, ασκεί προνομιακό έλεγχο στον αγροτικό τομέα και ειδικότερα στον έλεγχο της αγροτικής γης.

Σχέση με κάποιον που έχει ήδη ένα διαζύγιο στο βιογραφικό του-Τι πρέπει να κάνεις

H σύγχρονη κοινωνία έχει αλλάξει κατά πολύ και δεν μπορούμε να τη συγκρίνουμε με τις παλαιότερες εποχές γιατί τα δεδομένα πλέον είναι διαφορετικά. Τα διαζύγια πλέον είναι μέσα στη καθημερινότητα μας και τα ακούμε να έρχονται και από τα καλύτερα σπίτια.

Τώρα - Πυρκαγιά στο Λαγκαδά



Μάχη με τις φλόγες δίνουν αυτή τη στιγμή οι πυροσβέστες στην περιοχή του Λαγκαδά.
Η φωτιά έχει ξεσπάσει κοντά στη Μαυρορράχη και  συγκεκριμένα στην περιοχή Πουρνάρια.
Στο σημείο επιχειρούν 9 οχήματα με 4 πυροσβέστες και 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

ΔΥΟ ΟΙ "ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ" ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Στην προκήρυξη της δεύτερης φάσης προχωρά ο διαγωνισμός για την κατασκευή και λειτουργία μαρίνας σκαφών αναψυχής στο χώρο της πρώτης προβλήτας του λιμανιού της
Θεσσαλονίκης.  Τα δύο επιχειρηματικά σχήματα που προκρίθηκαν καλούνται να καταθέσουν δεσμευτική οικονομική προσφορά μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, ώστε η σχετική απόφαση να έχει ληφθεί εντός του 2012.