Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Ποιοι δικαιούνται «ενεργειακό» δάνειο...

Δάνεια ύψους 15.000 ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών, με επιδοτούμενο επιτόκιο ως 100% προσφέρουν σήμερα οι τέσσερις μεγάλες ελληνικές τράπεζες, Εθνική, Alpha, Eurobank και Πειραιώς.
Το συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα (δημόσιοι και κοινοτικοί πόροι) «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον» παρέχει κίνητρα στους πολίτες προκειμένου να βελτιώσουν την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού τους, εξοικονομώντας χρήματα και ενέργεια και αυξάνοντας την αξία του.

Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ...

Η ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ ΛΙΣΤΑ ΣΤΟ ΦΩΣ
Ολόκληρη τη λίστα με τα πολιτικά πρόσωπα που βρίσκονται στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ εδώ και δύο χρόνια δημοσιεύει το zougla.gr,σύμφωνα με απολειστικές πληροφορίες.
Τα πολιτικά ονόματα που περιλαμβάνονται στη λίστα
φτάνουν τα 36. Η λίστα βρίσκεται στη διάθεση των εισαγγελικών αρχών και δη των εισαγγελέων Οικονομικού Εγκλήματος, οι οποίοι, κατ΄εντολή του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Νίκου Παντελή, εποπτεύουν την έρευνα.
Η λίστα είναι η εξής :

ΔΩΡΟ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΒΡΕΦΟΣ 8 ΜΗΝΩΝ...

Η ΠΡΩΤΗ ΔΩΡΕΑ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΗΛΙΚΙΑΚΑ ΔΟΤΗ
Μόλις 8 μηνών ήταν το κοριτσάκι που μέσα από το θάνατο του χάρισε ζωή, χθες Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012. Το άτυχο βρέφος κατέληξε
στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων Αγ.Σοφία. Οι γονείς του, μέσα στη βαθιά οδύνη τους, αποφάσιασαν, κατόπιν παρότρυνσης των ιατρών, να προχωρήσουν σε δωρεά οργάνων του παιδιού τους.
Οι ιατροί της ΜΕΘ μόλις διαπίστωσαν τον θάνατο του βρέφους επικοινώνησαν άμεσα με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, για να διερευνηθεί το ενδεχόμενο μεταμόσχευσης από τόσο μικρό ηλικιακά δότη. Ο ΕΟΜ, σε συνεργασία με αντίστοιχους

48ωρη απεργία σε Μακεδονία, Θεσσαλονίκη και Σπορ του Βορρά

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στις εφημερίδες Μακεδονία, Θεσσαλονίκη, Σπορ του Βορρά
  από τις 06:00 της Δευτέρας 1 Οκτωβρίου έως τις 06:00 της Τετάρτης 3 Οκτωβρίου. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΣΗΕΜ-Θ, αναφέρεται ότι η εργοδοσία τους κρατά απλήρωτους και "περιορίζεται σε εναλλαγή υποσχέσεων

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής οι νυν και πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ

Η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής αποδέχθηκε την πρόταση του πρώην προέδρου της Βουλής, Απόστολου Κακλαμάνη και θα απευθύνει πρόταση στους νυν, αλλά και στους πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, ενδεχομένως και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας

ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΕΣ

Μαθαίνουμε οτι ορισμένα μέλη που μετέχουν σε "μεταρρυθμιστικές" κινήσεις πνέουν τα λοίσθια κατα των σημερινών κομμάτων και του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που σε άλλες περιόδους. κατείχαν κρατικές ή κυβερνητικές θέσεις τοποθετημένοι απο το υπάρχον πολιτικο σύστημα, που σήμερα καταδικάζουν με μεγάλη ευκολία. Είμαστε σίγουροι ότι η συμπεριφορά τους μπορεί και να ήταν διαφορετική αν συνέχιζαν την θητεία τους στις παραπάνω θέσεις. Τα

ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΑΕΙ ΤΗ ΒΟΥΛΤΕΨΗ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

 
Στην κατάθεση αγωγής και αιτήματος άρσης της βουλευτικής ασυλίας της Σοφίας Βούλτεψη προχωρά ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε «εξοργιστικούς, ανήθικους και προφανώς παντελώς ψευδείς» τους ισχυρισμούς που ανέπτυξε η βουλευτής της Ν.Δ. στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega, ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Οικονομικών «δημιούργησε μέσα στο ΣΔΟΕ […] ένα παράκεντρο, για να παίρνει στοιχεία για πολιτικούς αντιπάλους».
Ο Γ. Παπακωνσταντίνου υποστήριξε ότι επιχειρείται «προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής

Στον ρυθμό του 14ου Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας από αύριο το Κιλκίς

14 χρόνια ζωής συμπληρώνει φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας Κιλκίς, το οποίο ξεκινάει αύριο Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012. Για δύο εβδομάδες περίπου θα προσφέρει μοναδικές εμπειρίες, χαμόγελα, αλλά και γέλιο σε μικρούς και μεγάλους, ενώ παράλληλα θα αποτελέσει μια ευχάριστη και διασκεδαστική απόδραση από την δύσκολη πραγματικότητα, έτσι όπως αυτή διαμορφώνεται λόγω της δυσμενούς οικονομικής κρίσης.

Και στο Κιλκίς οι Νέοι Αγρότες

Την Δευτέρα, 1 Οκτ 2012, στις 20.30, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς ομάδα νέων αγροτών προκαλεί συνάντηση-συζήτηση για την ανταλλαγή απόψεων για το μέλλον του αγροτικού κόσμου, για όσους θέλουν και μπορούν να έχουν μέλλον στον αγροτικό τομέα, με προσκεκλημένο εισηγητή τον κ. Δημήτριο Μιχαηλίδη (δημοσιογράφο). 
Η γεωργία, η βιομηχανία τροφίμων και ο τουρισμός είναι οι τρεις

Μεϊμαράκης: Γιατί ρε Προκόπη πήγες και έγλειφες τον Χατζηνικολάου σήμερα;...




Παυλόπουλος: Εγώ δεν γλείφω κανέναν και δεν με αφορά...
Φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε μεταξύ του προέδρου της Βουλής και του βουλευτή της ΝΔ, λίγες ώρες μετά τη συνέντευξη του δεύτερου στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Για την ανάπλαση του άξονα Αγίας Σοφίας συζητά το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης

Με 58 θέματα στην ημερήσια διάταξη θα πραγματοποιηθεί η 24η τακτική συνεδρίαση
του Δημοτικού Συμβουλίου την ερχόμενη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου, στις 14:00, στο Δημαρχιακό Μέγαρο (αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου). Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι:
-          Παρουσίαση του πρώτου βραβείου στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την ανάπλαση του ιστορικού άξονα Αγίας Σοφίας.
-          Δωρεάν παραχώρηση του πρώτου ορόφου του δημοτικού κτιρίου που βρίσκεται επί της οδού Παπαρηγοπούλου 7 στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, για την υλοποίηση του

Ο δήμος Νεάπολης Συκεών βάζει τα αυτοκίνητα του στην.. μπρίζα


Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης μπαίνει δυναμικά ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, με σχετική πρόταση που υπέβαλε για χρηματοδότηση από πόρους του προγράμματος του

Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ). Οχήματα, τα οποία στην πλειονότητά τους είναι παλαιού τύπου, ρυπογόνα και με αυξημένα έξοδα συντήρησης, αναλώσιμων, καθώς και υψηλής κατανάλωσης καυσίμων, προβλέπεται να αντικατασταθούν από νέα, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας και σχεδόν μηδενικών

Το ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης παρουσιάζει την ανασύστασή του!

Συνέντευξη τύπου θα δώσουν αύριο Παρασκευή, οι υπεύθυνοι της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Α Θεσσαλονίκης
στις 12:00, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Βασιλέως Ηρακλείου 30). Θέμα της συνέντευξης; Η «Ανασύσταση ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης». Στη συνέντευξη θα παραβρεθεί η υπεύθυνη περιφερειακής ανασύστασης για την Α’ Θεσσαλονίκης ,

Ο Κάκος στο ντέρμπι



Ο Αναστάσιος Κάκος του συνδέσμου Κέρκυρας θα διευθύνει τον αγώνα μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Αρη που θα διεξαχθεί την Κυριακή στην Τούμπα. Βοηθοί του θα είναι οι Δημήτρης Τάτσης (Ηπείρου) και Χρήστος Μπαλτάς (Αχαϊας), 4ος διαιτητής ο Δημήτρης Θάνος (Γρεβενών) και παρατηρητής ο Χριστόφορος Ζωγράφος (Αθηνών).

Είμαστε όλοι εξωγήινοι;



Μια νέα μελέτη που υπογράφει ομάδα επιστημόνων του Πανεπιστημίου Πρίνστον στις ΗΠΑ στηρίζει τη θεωρία της λιθοσπερμίας σύμφωνα με την οποία η ζωή στη Γη έφτασε από το Διάστημα. 

Η θεωρία

Κάθε φορά που στην επιφάνεια ενός πλανήτη πέφτει ένας μεγάλος αστεροειδής πολλά μικρά και μεγάλα κομμάτια εδάφους και πετρωμάτων εκτοξεύονται στο Διάστημα. Το ίδιο συμβαίνει και σε πολύ μεγάλες ηφαιστειακές εκρήξεις.

Guardian: Αφοσιωμένοι στην ευρωπαϊκή ιδέα Ελληνες και Ισπανοί «Η διαμαρτυρία για την πολιτική των Βρυξελλών, δεν σημαίνει και άρνηση των μεταπολεμικών ιδανικών»


Guardian: Αφοσιωμένοι στην ευρωπαϊκή ιδέα Ελληνες και Ισπανοί
Στο κεντρικό της σχόλιο η βρετανική εφημερίδα Guardian τονίζει ότι οι λαοί της νότιας Ευρώπης παραμένουν πιστοί στα μεταπολεμικά ιδεώδη που οδήγησαν στην ίδρυση της Ε0Κ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά διαμαρτύρονται γιατί η πολιτική των Βρυξελλών και του Βερολίνου «εξετάζει συνεχώς τα «κουρέματα» των χρεών και τα δάνεια προς τα κράτη, αδιαφορώντας για τους ανθρώπους που κουβαλούν το άχθος αυτών των επιλογών».

Ο πρέσβης της Ελλάδας επέδωσε τα διαπιστευτήριά του στον Ομπάμα



Σε ειδική τελετή που έγινε στον Λευκό Οίκο για την επίδοση των διαπιστευτηρίων του, ο νέος πρέσβης στην Ουάσινγκτον Χρήστος Παναγόπουλος μετέφερε στον πρόεδρο Ομπάμα τους θερμούς χαιρετισμούς της κυβέρνησης και του λαού της Ελλάδος, τονίζοντας παράλληλα «το άριστο επίπεδο» των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες αλλά και τον ρόλο της Ελλάδος ως παράγοντα σταθερότητας, ασφάλειας και συνεργασίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Ευ. Βενιζέλος: Μυωπική συζήτηση για την Ελλάδα στο εξωτερικό


Κάλεσμα στους ευρωπαίους εταίρους να αναγνωρίσουν τις μεγάλες θυσίες και τα μεγάλα επιτεύγματα του ελληνικού λαού απηύθυνε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τις δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Δημοπρατείται ο περιφερειακός δρόμος Κατερίνης


Κεντρική Μακεδονία Δημοπρατείται ο περιφερειακός δρόμος Κατερίνης

Την δημοπράτηση του έργου της περιφερειακής οδού ύψους 56,6 εκ. ευρώ, ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου χθες ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης και εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι παράλληλα ξεκινούν και οι διαδικασίες για την απαλλοτρίωση των ακινήτων για την κατασκευή του έργου.

Για το λόγο αυτό μετέβη χθες στη Θεσσαλονίκη στη διεύθυνση Τεχνικών Έργων της περιφέρειας όπου θα είναι και η επιβλέπουσα αρχή του έργου ενώ ο δήμος θα είναι κύριος ντου έργου.

31η εθελοντική αιμοδοσία στο Σιτοχώρι Σερρών


Κεντρική Μακεδονία 31η εθελοντική αιμοδοσία στο Σιτοχώρι Σερρών

Ο Σύλλογος ΣΙΤΟΧΩΡΙΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Σιτοχωρίου και το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, πραγματοποιεί την 31η εθελοντική αιμοδοσία, την Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2012, στο ιστορικό Δημοτικό Σχολείο Σιτοχωρίου Σερρών, από τις 8:30 π.μ μέχρι τις 13:30.

Ο Πεπόνης ψάχνει τη λίστα Λαγκάρντ που... έχασε το ΣΔΟΕ



Τη λίστα είχε δώσει το 2010 η τότε υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Κριστίν Λαγκάρντ στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου κι εκείνος την είχε προωθήσει στο ΣΔΟΕ.

Μετά από δυο ολόκληρα χρόνια και ενώ από πλευράς ΣΔΟΕ δεν υπάρχει καμία εξέλιξη, έρχεται ο οικονομικός εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης να παρέμβει στην υπόθεση. 

Ο τύπος της Πέμπτης


ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Γραπτές εξετάσεις μέχρι την Ανοιξη του 2013
Η εφημερίδα γράφει ότι «εντατικό φροντιστήριο θα χρειαστούν οι περίπου 640.000 δημόσιοι υπάλληλοι που μέσω των γραπτών εξετάσεων, οι οποίες θα διενεργηθούν μέχρι την προσεχή άνοιξη, θα επιδιώξουν την παραμονή τους στις θέσεις που κατέχουν σήμερα στον κρατικό μηχανισμό ».

Δωρεάν πολεμικό υλικό από ΗΠΑ



Πολεμικό υλικό αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων προτίθενται να δώσουν δωρεάν οι ΗΠΑ για την ενίσχυση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα αυτό συζητήθηκε , κατά την πρόσφατη  συνάντηση του ΥΠΕΞ Δ. Αβραμόπουλου με την αμερικανίδα ομόλογό του Χ.Κλίντον, στην Ουάσιγκτον.

Οι βουλευτές ήραν την ασυλία Μπακογιάννη για την υπόθεση Κούβελου.«Όχι» στον Παπαδημούλη για την υπόθεση Τζούλιας Αλεξανδράτου


Η κα Μπακογιάννη ζήτησε από τους συναδέρφους της βουλευτές να άρουν την ασυλία της

Με 236 ψήφους υπέρ έναντι 5 κατά, 3 παρών και 1 άκυρο, η Ολομέλεια της Βουλής, μετά από μυστική ονομαστική ψηφοφορία, αποφάσισε την άρση της βουλευτική ασυλίας της Ντόρας Μπακογιάννη, για την υπόθεση της μη δήλωσης στο πόθεν έσχες –εκ παραδρομής όπως είχε δηλώσει - του ποσού ενός εκατ. δολαρίων του συζύγου της Ισίδωρου Κούβελου. Το ποσό αυτό προήλθε από ρευστοποίηση μετοχών στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και κατατέθηκε σε λογαριασμό στο Λονδίνο.

Διάλογος-σοκ στη Βουλή Βαγγέλης σε Προκόπη: «Αντί να γλείφεις τον Χατζηνικολάου, γλέιψε εμένα»



Ένα... συγκλονιστικό τετ-α-τετ εκτυλίχθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια ψήφισης της άρσης ασυλίας της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη, όταν ο πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, συνάντησε τον Προκόπη Παυλόπουλο και του «παραπονέθηκε» που βγήκε στο ραδιόφωνο του κ. Νίκου Χατζηνικολάου.

Η κρίση μείωσε τις γεννήσεις 20%!


Γυναίκα που έμεινε έγκυος μετά από εξωσωματική διέκοψε την κύηση γιατί έμεινε άνεργη ενώ απέλυσαν και τον άντρα της.
Δεν έχουμε δουλειά και λεφτά και δε γεννάμε παιδιά. Κινδυνεύουμε να γίνουμε ένα έθνος γερόντων καθώς οι γεννήσεις σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους γυναικολόγοι σε όλη την Ελλάδα έχουν μειωθεί τουλάχιστον 15% με 20% τα δύο τελευταία χρόνια. Πρόκειται για μια από τις σοβαροτερες επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και της σκληρής λιτότητας που έχει επιβληθεί στη χώρα μας.

Συμφωνία των «3» στους βασικούς άξονες του πακέτου


Συμφωνία των «3» στους βασικούς άξονες του πακέτου
Σε συμφωνία γύρω από τους βασικούς άξονες του πακέτου κατέληξαν οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι ύστερα από την διάρκειας 2,5 ωρών σύσκεψή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.
«Υπήρξε συμφωνία σε βασικούς άξονες. Υπάρχουν ωστόσο σημεία που βρίσκονται σε εκκρεμότητα» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, προσθέτοντας ότι επιμένει στη ρήτρα αντικαταστασης μέτρων και ότι «θα αναζητηθεί 4ετής επιμήκυνση της προσαρμογής».

Εγινε ο ήρωας του Διαδικτύου



Υπερασπίστηκε τους διαδηλωτές που βρήκαν καταφύγιο στο εστιατόριό του φράζοντας την είσοδο στους αστυνομικούς με το σώμα του. Οι φωτογραφίες έκαναν τον γύρο του κόσμου και ο Αλμπέρτο Κασίγιας έγινε ήρωας του Διαδικτύου. «Εξήγησα στους αστυνομικούς ότι υπήρχε πολύς κόσμος μέσα και ότι θα γινόταν σφαγή.

Πανελλαδική συνάντηση στελεχών Αριστερής Πρωτοβουλίας ΠΑΣΟΚ


Υπό "κατάληψη" η Β' ΔΟΥ Θεσσσαλονίκης- Συνεχίζουν την απεργία οι εφοριακοί

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εφοριακών και των τελωνειακών και στη Θεσσαλονίκη. Στο κέντρο της πολής, στη Β' ΔΟΥ, στην οδό Φράγκων συγκεντρώθηκαν
από το πρωί εφοριακοί, οι οποίοι πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στην Εφορία. Καταγγέλλουν τη διάλυση των φοροελεγκτικών υπηρεσιών, τη στοχοποίηση και την απαξίωση του κλάδου τους, ενώ ζητούν να μη γίνουν άλλες μειώσεις στους μισθούς τους, υποστηρίζοντας πως οι

Διάγγελμα Σαμαρά



Στο επιτελείο του πρωθυπουργού υπάρχει η σκέψη να απευθύνει διάγγελμα στον ελληνικό λαό ο Αντώνης Σαμαράς πριν και όχι μετά την ψήφιση των μέτρων. Ο κύβος δεν έχει ακόμη ριφθεί, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, αλλά ενισχύεται διαρκώς η εκτίμηση ότι πρέπει ο πρωθυπουργός να εξηγήσει την κρισιμότητα της συγκυρίας και τον κυβερνητικό σχεδιασμό και να το κάνει λίγο πριν έρθει η

KONTΡΕΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ-ΜΕΡΚΕΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Οι δύο «σιδηρές» κυρίες της παγκόσμιας οικονομίας βρίσκονται σε πορεία αντιπαράθεσης για το ελληνικό χρέος. Η Αγκελα Μέρκελ διαφωνεί με την Κριστίν Λαγκάρντ η οποία επιθυμεί και νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέος, ώστε αυτό να καταστεί βιώσιμο, όπως υποστηρίζει το ΔΝΤ. Μετά τη συνάντηση στο Βερολίνο δεν έγιναν δηλώσεις όπως είχε προαναγγείλει ο εκπρόσωπος της γερμανικής καγκελαρίας Φ. Ζάιμπερτ. Όμως, το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο ελληνικές κυβερνητικές πηγές, επισήμανε τις εντάσεις μεταξύ των δύο πλευρών, ΕΕ και ΔΝΤ, με αφετηρία την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες επισήμαναν ότι οι συζητήσεις μεταξύ των δύο

ΒΑΡΥ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ, ΒΑΡΥΤΕΡΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ

 
Ώρα μηδέν για την κυβέρνηση. Ξεκίνησε η κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Συμφωνία ακόμη και σήμερα στο νέο, βαρύ, πακέτο μέτρων επιδιώκει ο Πρωθυπουργός.


Να «κλείσει» το πακέτο μέτρων με την τρόικα εσωτερικού πριν ξεκινήσει η τελική διαπραγμάτευση με την τρόικα εξωτερικού θα επιδιώξει σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς, κατά τη συνάντηση του με τους Προέδρους ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Ωστόσο, οι χθεσινές συναντήσεις του Γιάννη Στουρνάρα με τον κ. Ευ. Βενιζέλο αλλά και τον Δημ. Χατζησωκράτη από τη Δημ. Αριστερά φαίνεται ότι δεν

O Στρος-Καν στην Αθήνα...




Με δίμετρη συνοδό στην "Μεγάλη Βρετάνια"...
Στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο "Μεγάλη Βρετάνια", αυτή την ώρα, ο Στρος-Καν παίρνει το πρωινό του με μια δίμετρη κούκλα.
Την  πληροφορία μας την δίνει αναγνώστης μας,

Σε... στενό κύκλο υπό τον φόβο των "δύσκολων" ερωτήσεων η πρώτη διάλεξη του Γιώργου στο Χάρβαρντ

Υπό το φόβο των "δύσκολων" ερωτήσεων αλλά και των mail τα οποία είχαν προηγηθεί, η πρώτη διάλεξη του Γιώργου Παπανδρέου στο Χάρβαρντ έγινε… κεκλεισμένων
των θυρών, παρά το ότι η πρόσκληση έγραφε με "ελεύθερη είσοδο". Ο Δρ.Ιωάννης Παρίσης ,υποστράτηγος ε.α μας πληροφορεί μέσα από τη προσωπική του ιστοσελίδα για τις “επιδόσεις” του πρώην πρωθυπουργού και νυν καθηγητή αλλά και για τους μαθητές του:

Παρέμβαση Εισαγγελέα στην ΚΕΔ

Την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τις συνθήκες υπό τις οποίες καταρτίστηκαν οι πίνακες διαιτητών
διέταξε ο Αθλητικός Εισαγγελέας. Ο Εισαγγελέας, Αριστείδης Κορέας, διέταξε την προκαταρκτική εξέτασης, έπειτα από σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» στις 18/8/2012. Το δημοσίευμα έκανε αναφορά στις καταγγελίες του τότε αναπληρωτή πρόεδρου της ΚΕΔ Χρήστου Σάββα για «νταβατζήδες» και «στημένους πίνακες» και συνδύαζε τη διαδικασία που έγινε με την μάχη των δύο

Τι ήξερε ο Σαμαράς για Μεϊμαράκη-Χατζηνικολάου...



Πολλά λέγονται και περισσότερα ψιθυρίζονται για το τι κρύβεται πίσω από τον πόλεμο που ξέσπασε μεταξύ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του Νίκου Χατζηνικολάου.
Πολλοί κάνουν λόγο για
το λόμπι της δραχμής και άλλοι υπογραμμίζουν ότι ο στόχος δεν είναι ο κ. Μεϊμαράκης, αλλά ο θεσμός του Προέδρου της Βουλής και η αποσταθεροποίηση του πολιτικού συστήματος.

Διόρισαν... δικούς τους ως μετακλητούς στη Βουλή οι Τσίπρας- Πάγκαλος!

Φαίνεται πως παρά τις έντονες ανριδράσεις των πολιτών για τους διορισμούς στη Βουλή, το αυτί κάποιων πολιτικών δεν ιδρώνει

Η τελευταία "παρτίδα" μετακλητών διορίστηκε στις 17 Σεπτεμβρίου και μεταξύ αυτών είναι ο Νίκος Παπάς διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο ο κ. Τσίπρας διόρισε στο γραφείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή.

"Ο Άρης έχει προπονητή και αυτός είναι ο Μ. Κατσαβάκης"

Ανακοίνωση σχετικά με την ονοματολογία για την αντικατάσταση του Μάκη Κατσαβάκη εξέδωσε η ΠΑΕ Άρης, προσπαθώντας να βάλει τέλος στα σενάρια που θέλουν τον Μάκη Κατσαβάκη να αποτελεί σύντομα παρελθόν από το τιμόνι της ομάδας

Aναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ: 

Στουρνάρας: Αύριο κλείνει το πακέτο



Ολοκληρώθηκε η δίωρη συνάντηση του Γιάννη Στουρνάρα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην Ιπποκράτους.
Ο υπουργός Οικονομικών, φάνηκε αισιόδοξος ότι αύριο θα κλείσει το πακέτο των μέτρων. Ωστόσο, ερωτηθείς, δεν αποκάλυψε, εάν τα μέτρα του 2013 θα αντιστοιχούν σε 7,5 δισ. ευρώ.
Επίσης δεν έδωσε συγκεκριμένη απάντηση για το αν θα κατατεθεί

ΓΑΠ: Να παράγουμε νέες ιδέες



 «Η πρόοδος σε επίπεδο Ευρωζώνης είναι πολύ αργή, διατηρώντας ένα κλίμα αβεβαιότητας για το μέλλον» ανέφερε στην ομιλία του ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Παπανδρέου, με την οποία άνοιξαν οι εργασίες της συνεδρίασης του νεοεκλεγέντος προεδρείου της Οργάνωσης, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην έδρα του ΟΗΕ, με την ευκαιρία της Γενικής Συνέλευσης.