Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Επεισόδια στο Δ.Σ. Θεσσαλονίκης (video)


Με την αποχώρηση της παράταξης «Ομάδα Δημιουργίας» του Κ. Γκιουλέκα αμαυρώθηκε χθες η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Αφορμή για την αποχώρηση ήταν σύμφωνα με το thefestival.gr, η άρνηση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτη Αβραμόπουλου, να δώσει τον λόγο στον Κώστα Γκιουλέκα.

Μειώθηκαν το 2010 οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου στη Ελλάδα

Αντίθετα με την υπόλοιπη Ευρώπη, οι εκπομπές στην Ελλάδα μειώθηκαν
Η οικονομική ύφεση είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση το 2010 κατά 1,8% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην Ελλάδα σε σχέση με το 2009, ενώ αντίθετα στο σύνολο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι εκπομπές αυξήθηκαν κατά 2,4%.

Τα δεδομένα ανακοινώθηκαν την Παρασκευή από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος (EEA).

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ΕΕΑ, οι εκπομπές μειώθηκαν στην Ελλάδα, το 2010, κατά 2,2 μεγατόνους ισοδυνάμου διοξειδίου του άνθρακα σε σχέση με το 2009, με αποτέλεσμα η χώρα να κατατάσσεται στην όγδοη θέση μεταξύ των δεκαπέντε της ΕΕ που έχουν κοινή δέσμευση έναντι του Πρωτοκόλλου του Κιότο.

Σκάφος θα πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής τον Ήλιο.


Οι λεπτομέρειες της αποστολής Solar Orbiter της οποίας ηγείται η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA) και θα πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής τον Ήλιο για να τον μελετήσει δόθηκαν στη δημοσιότητα.

 Το σκάφος θα πλησιάσει το μητρικό μας άστρο σε απόσταση μόλις 42 εκατομμυρίων χλμ αναζητώντας απαντήσεις για την «λειτουργία» του Ήλιου. Οι πολλαπλές θερμικές ασπίδες του σκάφους θα εκτίθενται σε θερμοκρασίες άνω των 500 βαθμών.

Τέλος το πρόβλημα της σκολίωσης

Τέλος το πρόβλημα της σκολίωσης
Τέλος στο πρόβλημα χιλιάδων παιδιών έρχεται να βάλει μια μαγνητική ράβδος που τοποθετείται στη σπονδυλική στήλη, μεγαλώνει μαζί με τα οστά και τη θεραπεύει.

Η επαναστατική αυτή μέθοδος ήδη εφαρμόζεται στο Βασιλικό Ορθοπεδικό Νοσοκομείο του Λονδίνου από τον ορθοπεδικό Χιλάλι Νόορντιν.

Συγκεκριμένα η εφαρμογή έγινε σε 40 ασθενείς με μια μικρή τομή δυο εκατοστών και με ολική νάρκωση. Με τον τρόπο αυτό εμφύτευσαν μία ή δυο ράβδους βιδώνοντάς τες στη σπονδυλική στήλη των ασθενών.

Η γέφυρα των... φωτοβολταϊκών
Η Blackfriars Bridge, μία βικτοριανή σιδηροδρομική γέφυρα στην καρδιά του Λονδίνου, σύντομα θα αποκτήσει ακόμα δύο τίτλους, αυτόν της μεγαλύτερης συστοιχίας ηλιακών πάνελ της πόλης και της μεγαλύτερης ηλιακής γέφυρας του κόσμου. Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, η οροφή του νέου σιδηροδρομικού σταθμού Blackfriars θα φιλοξενεί στα 6.000 τ.μ. της, ηλιακούς συλλέκτες, ικανοποιώντας έτσι κατά το ήμισυ τις ενεργειακές ανάγκες του.

Έτσι, η Blackfriars Bridge θα διαθέτει πάνω από 4.400 υψηλής απόδοσης φωτοβολταϊκά πάνελ HIT, ενώ το έργο έχει αναλάβει η Solarcentury με μηχανικούς από την Jacobs.

"Συμφορά" στη Βουλή! Χωρίς χαμάμ και γιόγκα οι βουλευτές

"Συμφορά" στη Βουλή! Χωρίς χαμάμ και γιόγκα οι βουλευτές
«Κόψτε τα πάντα» είναι η στρατηγική που καλείται να ακολουθήσει και η Βουλή σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, και έτσι σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του προέδρου Φίλιππου Πετσάλνικου τις επόμενες ημέρες από κρησάρα θα περάσουν όλα τα προγράμματα του γυμναστηρίου που λειτουργεί στον δεύτερο όροφο του κτιρίου της οδού Μητροπόλεως που ανήκει στη Βουλή, ενώ την ίδια στιγμή μειώνεται κατά 20 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός της Βουλής.

Σχετικά με το γυμναστήριο, ο ίδιος ο πρόεδρος θα ελέγξει προσωπικά ποια προγράμματα έχει ο χώρος άθλησης του Κοινοβουλίου, αν κάποια από αυτά είναι πολυτέλεια, ή κάποιες υπηρεσίες όπως το χαμάμ για υπαλλήλους και βουλευτές είναι προκλητικές στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε. 

Συνάντηση Βενιζέλου-τρόικας για την 6η δόση

Συνάντηση Βενιζέλου-τρόικας για την 6η δόση
Σε εξέλιξη βρίσκεται νέα συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τους επικεφαλής της τρόικας στο πλαίσιο των συζητήσεων για την έγκριση της 6ης δόσης το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου, αντικείμενο της συνάντησης απόψε είναι το μνημόνιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δηλαδή τα μέτρα της διετίας 2011- 2012. Οι ίδιοι παράγοντες ανέφεραν ότι στη συνάντηση της Πέμπτης οριστικοποιήθηκε το αντίστοιχο μνημόνιο του ΔΝΤ.

Περίεργο νεκροταφείο ανακαλύφθηκε στην Κοζάνη.


Τάφοι ανθρώπων με τα ζώα τους ολόγυρά τους εντοπίσθηκαν στην Μαυροπηγή της Εορδαίας κατά τη διάρκεια ανασκαφής που αποκάλυψε ένα μικρό νεκροταφείο στη θέση Μαύρο Λιθάρι που βρίσκεται στην εξορυκτική ζώνη της ΔΕΗ (στη φωτογραφία ένας από αυτούς).

 Πρόκειται για ενταφιασμούς 11 ανθρώπων και 16 ζώων -άλογα σκύλοι, βοοειδή, χοίρος- τα οποία είχαν τοποθετηθεί περιμετρικά από τις ανθρώπινες ταφές και σε πολύ μικρή απόσταση: Από μισό μέτρο έως 1,30. Αποσπασματικά εξάλλου εντοπίσθηκαν στον ίδιο χώρο τμήματα μελών άλλων ζώων, όπως πόδια αλόγου και σκύλου, κέρατο και άλλα αδιάγνωστα ακόμη. Αλλωστε δύο σκύλοι είχαν αποκαλυφθεί παλαιότερα σε άλλο αγροτεμάχιο της ίδιας θέσης.
 

Πέταξε την δίχρονη εγγονή της από γέφυρα

Πέταξε την δίχρονη εγγονή της από γέφυρα
Μία γυναίκα 50 ετών κρίθηκε ένοχη από δικαστήριο στη Βιρτζίνια για τη δολοφονία της δίχρονης εγγονής της όταν την πέταξε από μία γέφυρα για να εκδικηθεί τον πατέρα του παιδιού, ο οποίος αρνούνταν να παντρευτεί την κόρη της, όπως αναφέρει σήμερα ο Τύπος.

Η κατηγορούσα αρχή ζήτησε να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, όμως οι ένορκοι πρότειναν να φυλακιστεί για 35 χρόνια. Η τελική απόφαση για την ποινή της θα ληφθεί στις 6 Ιανουαρίου.

Για φορολογικές παραβάσεις κατηγορούνται εννέα γιατροί της Θεσσαλονίκης

Εννέα γιατροί της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν στο «στόχαστρο» της Οικονομικής Αστυνομίας. Σε βάρος των εν λόγω γιατρών σχηματίστηκε δικογραφία για διάφορες φορολογικές παραβάσεις
συνολικά πραγματοποιήθηκαν 20 έλεγχοι σε ιατρεία από τους άντρες της ΕΛ.ΑΣ. μετά από σχετικές καταγγελίες.
Η έρευνα των αστυνομικών έγινε από 3 έως 6 Οκτωβρίου στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και σε εννέα περιπτώσεις διαπιστώθηκαν παραβάσεις όπως μη έκδοση απόδειξης παροχής υπηρεσιών, μη ορθή τήρηση του βιβλίου ασθενών, μη ορθή

AΠΙΣΤΕΥΤΟ: Έχει αλλεργία στα… λεφτά!


Βγάζει στην κυριολεξία σπυριά..
. Η Emma Killilea δεν έχει καλή σχέση με το χρήμα. Και με αυτό δεν εννοούμε ότι τα ξοδεύει, αλλά ότι…
δεν τα ακουμπάει καν!

Η 39χρονη είναι αλλεργική στο νικέλιο και κάθε φορά που ακουμπά στην παλάμη της κέρματα, την πιάνει φαγούρα, βγάζει σπυριά και πρήζεται!

Προσθετικό χέρι που αισθάνεται



Το άγιο δισκοπότηρο της έρευνας πάνω στα προσθετικά μέρη είναι ένα είδος όπως ακριβώς εκείνο του Luke Skywalker, από τον πόλεμο των άστρων, ένα πλήρως λειτουργικό χέρι που αντιδρά στα ερεθίσματα και δέχεται εντολές κανονικά από τον εγκέφαλο, δηλαδή ένα μηχανικό αληθινό χέρι. Αν και φαντάζει όντως σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας, στο περιοδικό Nature, δημοσιεύτηκε μία μελέτη η σύμφωνα με την οποία μία νέα γενιά προσθέτων θα κάνει την εμφάνισή της.

Έκανε πλαστική για να μοιάζει στον Superman!


Έκανε πλαστική για να μοιάζει στον Superman! (1)
Ο Herbert Chavez, ένας fan του Superman από τις Φιλιππίνες, είναι τόσο παθιασμένος με τον «Άνθρωπο από ατσάλι» που από το 1995 μέχρι σήμερα υποβλήθηκε σε αρκετές πλαστικές επεμβάσεις για να μοιάσει στον αγαπημένο του υπερήρωα.

Γιατί οι βραδινές θερμίδες είναι οι χειρότερες για το βάρος σας


θερμίδες
Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι τουλάχιστον έξι ώρες ύπνου φαίνονται ικανές ώστε να μας βοηθήσουν να διατηρήσουμε έναν πιο υγιεινό βάρος. Οι ερευνητές γνωρίζουν ότι οι ορμόνες του εγκεφάλου είναι υπεύθυνες για την πείνα. Όταν κοιμόμαστε λιγότερο τότε αυξάνεται η όρεξη για φαγητό και, ειδικά, η όρεξη για τα τρόφιμα υψηλής θερμιδικής αξίας.
Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο διάσημο ιατρικό περιοδικό “Obesity” αποκάλυψε ότι οι άνθρωποι που τρώνε τις περισσότερες από τις θερμίδες τους το βράδυ, είναι πιο πιθανό να είναι υπέρβαροι συγκριτικά με τους αντίστοιχους που πηγαίνουν για ύπνο σε μια λογική ώρα και τρώνε τις περισσότερες από τις θερμίδες τους πριν από τις 8 το βράδυ.

Παραιτήθηκε ο γ.γ Επικοινωνιών Σ. Κάτσικας


  
Παραιτήθηκε ο γ.γ Επικοινωνιών Σ. Κάτσικας
Την παραίτησή του υπέβαλλε στον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Ραγκούση, ο γενικός γραμματέας Επικοινωνιών Σωκράτης Κάτσικας.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραίτηση
του κ. Κάτσικας δεν έχει σχέση με κάποια διαφωνία με την πολιτική του υπουργείου, αλλά επιστρέφει στα Πανεπιστημιακά του καθήκοντα. Μάλιστα, πηγές του υπουργείου τόνιζαν ότι ο κ. Ραγκούσης με λύπη του έκανε δεκτή την παραίτηση.

Έρευνα: Συνήθης η έλλειψη βιταμίνης D σε καρκινοπαθείς



Περισσότερα από τα τρία τέταρτα ασθενών με καρκίνο έχουν ανεπαρκή επίπεδα βιταμίνης D και τα πιο χαμηλά επίπεδα συνδέονται με περισσότερο προχωρημένο καρκίνο, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε στις 2 Οκτωβρίου στο 53ο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας.

Ο επικεφαλής της έρευνας,Thomas Churilla, του Commonwealth Medical College, στο Scranton, δήλωσε ότι μέχρι πρόσφατα έρευνες δεν είχαν εξετάσει αν η βιταμίνη D έχει επίδραση στην πρόγνωση ή την εξέλιξη του καρκίνου.

Ισπανία και Ιταλία υποβάθμισε ο Fitch


  
Ισπανία και Ιταλία υποβάθμισε ο Fitch
Κατά μία βαθμίδα υποβάθμισε ο Fitch την πιστοληπτική ικανότητα της Ισπανίας.


Οπως έγινε γνωστό, ο διεθνής οίκος αξιολόγης υποβάθμισε την Ισπανία από το ΑΑ+ στο ΑΑ-, διατηρώντας αρνητικές τις προοπτικές.

Παράλληλα, ο Fitch Ratings ανακοίνωσε ότι υποβαθμίζει το αξιόχρεο της Ιταλίας, επικαλούμενος τις συνέπειες της επιδείνωσης της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, χωρίς να αποκλείει περαιτέρω

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Την ύπαρξη λίστας 3.800 φοροφυγάδων με βεβαιωμένα χρέη πάνω από 1 εκατ. ευρώ, που ακόμη και σήμερα δεν έχουν εισπραχθεί αρνήθηκε ο τέως υπουργός Οικονομικών και νυν υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Για το θέμα, που ξεκίνησε με τις δηλώσεις του
πρώην υφυπουργού Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά στο ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ, υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση. Ερωτηθείς για το ζήτημα που ανέκυψε από δημοσιογράφους, μετά την ενημέρωση που

Κινδυνεύει άμεσα με κατάρρευση τo Τaj Mahal!


Το Taj Mahal, ένα από τα 7 θαύματα του κόσμου, κινδυνεύει να καταρρεύσει μέσα στην επόμενη πενταετία λόγω προβλημάτων τεχνικής φύσεως. Αιτία είναι  τα ξύλινα δοκάρια του μαυσωλείου,που έχουν αρχίσει να σαπίζουν.
Η  διάσημη τουριστική ατραξιόν της Ινδίας που φέρνει εκατομμύρια τουρίστες,απ'όλο τον κόσμο κάθε χρόνο στην Agra κινδυνεύει να καταρρεύσει εξαιτίας της μόλυνσης του παρακείμενου ποταμού.

Έφτιαξε μόνος του από την αρχή μία Lamborghini!


Ο Ken Imhoff ξεκίνησε πριν δέκα χρόνια να κατασκευάζει τη δική του, εξ ολοκλήρου χειροποίητη Λαμποργκίνι στο υπόγειο του. Και τα κατάφερε. Έμενε όμως μία λεπτομέρεια. Πώς θα την έβγαζε από κει μέσα. Η απάντηση βρίσκεται παρακάτω…

«Μπούχτισε» ο πρόεδρος Χριστόφιας


Έντονη δυσφορία για τη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης εξέφρασε ο πρόεδρος Χριστόφιας. «Έχω μπουχτίσει από τις επιθέσεις των κομμάτων», απάντησε χαρακτηριστικά όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις προτάσεις για παραίτησή του και για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, αλλά και την πρόταση για αναβολή της επικείμενης συνάντησης με τους Μπαν Κι Μουν και Ντερβίς Έρογλου.

τα πιο ακριβά χόμπι


Τα πιο ακριβά χόμπι (1)
Ορισμένα χόμπι πληροφορούν, άλλα δημιουργούν, όμως πιο συχνά αποτελούν έναν διασκεδαστικό τρόπο να ηρεμήσουμε από την αλλόκοτη καθημερινότητα της δουλειάς και της ζωής. Προς το παρόν, ξεχνάμε το πιστωτικό όριο και ρίχνουμε μία ματιά σε ορισμένα από τα πιο ακριβά χόμπι που υπάρχουν. Από τέχνη αξίας 100 εκατομμυρίων ευρώ μέχρι το να πληρώσεις 285 ευρώ για να πηδήξεις από ένα αεροπλάνο, αυτά τα ακριβά χόμπι αξίζουν μία ματιά, ακόμα κι αν δεν σχεδιάζετε να δοκιμάσετε κανένα από αυτά.

Κόντρα για τη ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής
Κατακόρυφα έχει αυξηθεί τους τελευταίους μήνες η εγκληματικότητα, όπως μαρτυρούν τα στοιχεία από τα καταγεγραμμένα συμβάντα.

Από τις αρχές του έτους ώς και τον Σεπτέμβριο σημειώθηκαν περισσότερες από 90.000 κλοπές και 6.000 ληστείες, πολλές φορές μάλιστα και για ευτελή ποσά.

Ενδεικτικό του ρυθμού αύξησης της εγκληματικότητας είναι ότι σημειώνονται 75 κλοπές τροχοφόρων την ημέρα και δυο απόπειρες δολοφονίας. 

Πυρά ΚΚΕ με αφορμή τις συζητήσεις κυβέρνησης - Ρέσλερ

Photo for this article
"Η κυβέρνηση εμφανίζει ως σωτήρες τους γερμανούς καπιταλιστές που καταφθάνουν για να ληστέψουν και να αρπάξουν για δικό τους λογαριασμό, όσα περισσότερα μπορούν, από τη μόνιμη πτώχευση του λαού και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, σχολιάζοντας τις συζητήσεις που έλαβαν σήμερα χώρα μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του Γερμανού Υπουργού Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ.

Τα πολλαπλά ουράνια τόξα δεν είναι μύθος

Ελάχιστοι άνθρωποι στον κόσμο έχουν ισχυριστεί ότι έχουν δει στον ουρανό τριπλό ουράνιο τόξο. Μόνο πέντε σχετικές αναφορές έχουν γίνει εδώ και 250 χρόνια και γι’ αυτό πολλοί επιστήμονες θεωρούσαν μάλλον φανταστικό το φαινόμενο.
Τώρα, όμως, για πρώτη φορά, επιβεβαιώθηκε ότι όντως είναι δυνατό να υπάρξει ένα τριπλό ή και – ακόμα σπανιότερα – ένα τετραπλό ουράνιο τόξο μετά τη βροχή. Το φαινόμενο αποτυπώθηκε στην κάμερα ενός γερμανού φωτογράφου, ενώ ένα νέο αμερικανικό μετεωρολογικό και μαθηματικό μοντέλο το εξηγεί θεωρητικά.

Σοκ στη Λάρισα: Ζευγάρι αυτοκτόνησε αγκαλιά


Σοκ στη Λάρισα: Ζευγάρι αυτοκτόνησε αγκαλιά
Η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας απέκλεισε με ανακοίνωσή της το ενδεχόμενο δολοφονίας στην υπόθεση του νεκρού ζευγαριού που εντοπίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην παραθαλάσσια περιοχή του Ρακοποτάμου, μεταξύ Αγιοκάμπου και Πολυδενδρίου.
Πρόκειται για το πτώμα ενός 55χρονου άντρα και τη σορό μίας 34χρονης γυναίκας, κάτοικοι της Λάρισας. Οι σοροί τους βρέθηκαν σε στάση εναγκαλισμού, ενώ ανάμεσά τους εντοπίστηκαν και δύο πιστόλια.

Βρέθηκαν οι θησαυροί της Μακεδονίας!


Βρέθηκαν οι θησαυροί της Μακεδονίας!

Οι δύο άντρες που «βούτηξαν» τους θησαυρούς της Μακεδονίας δεν πρόλαβαν να τους «χαρούν» αφού την ώρα που πήγαν να τους πουλήσουν, συνελήφθησαν από την αστυνομία!
Τα αντικείμενα μεγάλης αρχαιολογικής αξίας προέρχονταν από παράνομες ανασκαφές που έγιναν σε μακεδονικούς τάφους και ήταν γύρω στο σύνολο γύρω στα εβδομήντα!

Σαμαράς:«Μιλάμε την ίδια γλώσσα με Ρέσλερ»


Η πρόθεση για γερμανικές επενδύσεις στην Ελλάδα, πρέπει να θεωρηθεί, απ' όλους μας, μια πολύ σημαντική εξέλιξη, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Γερμανό υπουργό Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ, στο περιθώριο του ελληνογερμανικού επιχειρηματικού φόρουμ, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο αλλαγής της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου, έθεσε θέμα προστασίας των ασφαλιστικών ταμείων, που κατέχουν ομόλογα του Δημοσίου.

Πως θα γλυτώσουμε 20-30 δις με το σχέδιο "ΗΛΙΟΣ"

Πως θα γλυτώσουμε 20-30 δις με το σχέδιο ΗΛΙΟΣ
Σχέδιο για ελάφρυνση του δημοσίου χρέους κατα 20-30 δισ. ευρώ, μέσω της
τιτλοποίησης μελλοντικών εσόδων από το ενεργειακό πρόγραμμα «Ήλιος», επεξεργάζεται η κυβέρνηση σε συνεννόηση με τη γερμανική πλευρά, σύμφωνα με κορυφαία πηγή του υπουργείου Περιβάλλοντος που επικαλείται το ΑΠΕ.
Πρόκειται για το σχέδιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας απο φωτοβολταϊκά στη χώρα μας και εξαγωγής της στη Γερμανία και άλλες ενδιαφερόμενες χώρες της Δ. Ευρώπης, κόστους επένδυσης έως 20 δισ. ευρώ για την

Νόμπελ Ειρήνης: Η δύναμη της γυναίκας… δικαιώνεται


Όχι έναν, ούτε δύο, αλλά τρεις «ειρηνοποιούς», και μάλιστα γένους θηλυκού βραβεύει για την συμβολή τους στην ειρήνη το Ίδρυμα Νόμπελ αυτή την χρονιά. Οι Ellen Johnson Sirleaf και Leymah Gbowee από την Δημοκρατία της Λιβερίας και η Tawakkul Karman από την Υεμένη άκουσαν την Παρασκευή τα ονόματά τους, συνοδευόμενα από τον τίτλο των τριών αποδεκτών του βαρύτιμου «τροπαίου» που όπως αναφέρει το Ίδρυμα Νόμπελ, απονέμεται ισότιμα μεταξύ των τριών γυναικών «για τον άνευ βίας αγώνα τους υπέρ της ασφάλειας των γυναικών και των γυναικείων δικαιωμάτων στην ολοκλήρωση των ειρηνευτικών διαδικασιών». 

Γίνε πρότυπο για το παιδί σου

Γίνε πρότυπο για το παιδί σου
Αν καπνίζεις το πιθανότερο είναι και το παιδί σου όταν ενηλικιωθεί να το πιάσεις με ένα πακέτο τσιγάρα στην τσάντα. Θέλεις; Δεν νομίζω. Ο γονιός λειτουργεί ως πρότυπο για τα παιδιά και για αυτό οφείλουμε να δίνουμε το σωστό παράδειγμα. Από εμάς εξαρτάται το παρακάτω τους...

Η ψυχολόγος Κρίστη Μηλιόρδου εξηγεί πως να δώσεις το καλό παράδειγμα.

Ως πρότυπο ορίζεται το άτομο που λειτουργεί ως παράδειγμα, του οποίου η συμπεριφορά γίνεται αντικείμενο μίμησης από τους άλλους. Ο όρος αυτός εμφανίστηκε πρώτα στις κοινωνιολογικές μελέτες του R. Merton.

«Μαχαιρώματα» στη ΝΔ για τα προνόμια των βουλευτών


«Μαχαιρώματα» στη ΝΔ για τα προνόμια των βουλευτών
Άγριο κλίμα επικρατεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή το φλέγον ζήτημα των βουλευτικών προνομίων, με τον Γραμματέα της Κ.Ο., Κώστα Τασούλα, να προσπαθεί να κατευνάσει τους βουλευτές και τον Κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, Κώστα Τζαβάρα, να κάνει λόγο για «μειοδοτικό διαγωνισμό».

Πως ο Τζομπς κατέκτησε την κορυφή


Έτσι κι αλλιώς, ήταν ένα δύσκολο έργο. Στις 4 Οκτωβρίου, η Apple οργάνωσε μια συνέντευξη Τύπου για να εγκαινιάσει το τελευταίο μοντέλο του iPhone. Ο Τιμ Κουκ, νέος πρόεδρος της εταιρείας, και οι συνεργάτες του παρουσίασαν με άψογο επαγγελματισμό τα γνωρίσματα αυτού του μοντέλου.

Ήταν όμως αναπόφευκτο να γίνουν συγκρίσεις ανάμεσα στη δική του προσέγγιση και τον τρόπο με τον οποίο παρουσίαζε τα προϊόντα της εταιρείας ο Τζομπς, μετατρέποντας αυτές τις συνεντεύξεις τύπου σε εμπειρίες σχεδόν θρησκευτικού χαρακτήρα. 

Συνάντηση για την Κοινή Αγροτική Πολιτική

Τη Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου, στις 06:00 το απόγευμα αναμένεται να συγκληθεί από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Σκανδαλίδη η συνάντηση με θέμα «Κοινή Αγροτική Πολιτική: Προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής- Διαμόρφωση ελληνικών θέσεων».

Απογοητευτικές οι επιδόσεις των ελληνικών πανεπιστημίων στην κατατάταξη του THE

Καμία διάκριση για τους Έλληνες ακαδημαϊκούς και ερευνητές
Κανένα ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Ελλάδας δεν περιλαμβάνεται στα 200 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, και μόνο ένα, το Πανεπιστήμιο της Κρήτης, κατάφερε να μπει στη λίστα των 300 καλύτερων στην κατάταξη του βρετανικού περιοδικού Times Higher Education.

Το έγκριτο περιοδικό συνέταξε την κατάταξη για το εκπαιδευτικό έτος 2011-2012 χρησιμοποιώντας στοιχεία της Thomson Reuters για 13 επιμέρους δείκτες, οι οποίοι χωρίζονται σε πέντε κύριους τομείς: Διδακτικό έργο, Έρευνα, Αναφορές στη Βιβλιογραφία, Έσοδα από τη Βιομηχανία-Καινοτομία και Διεθνής Προοπτική.

Συνέντευξη Τύπου Μ. Χρυσοχοΐδη- Φ. Ρέσλερ

Σε θετικό κλίμα δόθηκε η κοινή συνέντευξη Τύπου των αντικαγκελάριου Φίλιπ Ρέσλερ και του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, καθώς υπογράφηκε η πρώτη επιχειρηματική συμφωνία μεταξύ Γερμανίας κι Ελλάδας.
«Η χρήση όλων των απαραίτητων εργαλείων για την ανάκτηση της φερεγγυότητας της Ελληνικής οικονομίας ώστε να παραμείνει στην Ευρωζώνη αποτελεί βασική στόχευση της γερμανικής κυβέρνησης. Κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να καταφέρουμε να

"Πρόστιμο" 2.000 - 3.000 ευρώ για όσους έκαναν τρίτο παιδί!


«Παιδοκτόνο» αποδεικνύεται το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε για ψήφιση η κυβέρνηση καθώς οδηγεί σε «σφαγή» τα ζευγάρια με παιδιά και ειδικά τις πολύτεκνες οικογένειες, που θα πληρώσουν τριπλάσιο «χαράτσι» σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους.

Με τη μείωση του αφορολόγητου ορίου από τα 12.000 στα 8.000 και τώρα στα 5.000 ευρώ, κάθε φορολογούμενος θα κληθεί και επισήμως να πληρώσει από 300 ευρώ επιπλέον από όσα υπολόγιζε και συνολικά 700 ευρώ περισσότερα από όσα για πέρυσι.

Οι χάρτες του πετρελαίου


Οι χάρτες του πετρελαίου

Μαύρο χρυσό... 250 ως 300 εκατομ. βαρελιών κρύβουν οι περιοχές του Πατραϊκού Κόλπου, των Ιωαννίνων και του Δυτικού Κατάκολου, και η κυβέρνηση με διαδικασίες "φαστ τρακ" προκηρύσσει στις αρχές του 2012 τον πρώτο γύρο παραχωρήσεων δικαιωμάτων του Δημοσίου για έρευνα κι εκμετάλλευση αυτών των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Σάν Σήμερα...


7 Οκτωβρίου
Γιορτάζουν: Πολυχρόνης, Σέργιος
  • Γεγονoτα
1571: Στη Ναύπακτο, ο χριστιανικός στόλος υπό τον Δον Χουάν ντε Αούστρια καταστρέφει τον τουρκικό του σουλτάνου Σελίμ Β', σταματώντας οριστικά την οθωμανική επέκταση προς τη Δύση. Κατά τη διάρκεια της ναυμαχίας σκοτώνεται ο ναύαρχος των τουρκικών δυνάμεων Αλί Πασά.

Εισαγγελική παρέμβαση για τις καταγγελίες στο ΑΠΘ

Καθηγητής υποστηρίζει ότι τον εκβίασαν φοιτητές

Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε η καταγγελία καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ότι δέχθηκε εκβιασμό και απειλές από μερίδα φοιτητών αριστερής παράταξης, προκειμένου να συγκαλέσει γενική συνέλευση του τμήματος Χημείας για να επικυρώσει αίτημά τους για την εξεταστική περίοδο και την έναρξη του εξαμήνου, μετά τη λήξη των καταλήψεων.

TO ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τον προσεχή Νοέμβριο θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Ελληνοτουρκικού Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας, όπως είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, μιλώντας χθες το βράδυ σε εκπομπή του τουρκικού τηλεοπτικού καναλιού «D».

Παλιές, ανενεργές χειροβομβίδες βρέθηκαν σε οικόπεδο στη Μηχανιώνα

Παλιές, ανενεργές χειροβομβίδες βρέθηκαν μέσα σε χώματα, σε υπό ανέγερση οικοδομή, σε οικόπεδο που βρίσκεται στο 15ο χλμ. Θεσσαλονίκης- Μηχανιώνας. Πρόκειται
για χειροβομβίδες σε προχωρημένη οξείδωση που είναι ανενεργές.
Εκτιμάται ότι μεταφέρθηκαν στο σημείο μαζί με χώμα που έφερε φορτηγό από περιοχή της Πυλαίας. Στο σημείο έσπευσαν

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΩΝ ΤΟΥ ΚΟΥΣΕΛΑ

Την άμεση παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη προκάλεσαν οι δηλώσεις του πρώην υφυπουργού Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά στη διάρκεια της συνεδρίασης του Κοινοβουλευτικού Τομέα Ελέγχου Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την αντιμετώπιση των φοροφυγάδων τα ονόματα των οποίων είχαν περιληφθεί σε σχετική λίστα επί των ημερών του.

MOODY'S: ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ 12 ΒΡΕΤΑΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ


Σε υποβάθμιση 12 τραπεζών της Βρετανίας προχώρησε σήμερα ο οίκος αξιολόγησης Moody's, ο οποίος εκτιμά ότι έχουν περιοριστεί σημαντικά οι πιθανότητες να παρέχει η βρετανική κυβέρνηση στήριξη στις τράπεζες σε περίπτωση που αντιμετωπίσουν οικονομικά

Έσκασε η βόμβα του ενιαίου μισθολογίου: Διαβάστε πόσα θα παίρνει ο κάθε υπάλληλος

Έσκασε η βόμβα του ενιαίου μισθολογίου: Διαβάστε πόσα θα παίρνει ο κάθε υπάλληλος
Τα... συντρίμια τους επιχειρούν να μαζέψουν οι δημόσιοι υπάλληλοι μετά τη «βόμβα» του νέου Μισθολογίου- Βαθμολογίου, που
κάνει σκόνη σχεδόν όλα τα υφιστάμενα επιδόματα, κυρίως τα αποκαλούμενα ειδικά επιδόματα, τα οποία σε κάποιες κατηγορίες υπαλλήλων ξεπερνούσαν ακόμα και τον βασικό τους μισθό! Είναι ενδεικτικό των επιπτώσεων, ότι η ΑΔΕΔΥ μελετώντας τα νέα δεδομένα, εκτιμά ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων έχει απώλειες, οι οποίες σε κάποιες κατηγορίες φτάνει

Μία Ελληνίδα στη λίστα του περιοδικού Fortune με τις ισχυρότερες γυναίκες του κόσμου


  
Μία Ελληνίδα στη λίστα του περιοδικού Fortune με τις ισχυρότερες γυναίκες του κόσμου
Την 10η θέση στην ετήσια έκθεση του περιοδικού «Fortune», στην κατηγορία «10 global women on the rise», κατέχει για πρώτη φορά μία Ελληνίδα, η Αγγελική Φράγκου.

Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου της «Navios», η κυρία Φράγκου, σύμφωνα με το «Fortune», παράτησε το 2004 τη θέση της στη Γουόλ Στριτ και σε λιγότερο από έναν χρόνο συγκέντρωσε 200 εκατομμύρια δολάρια και εξαγόρασε την ναυτιλιακή εταιρεία

XΑΛΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Σταδιακή μεταβολή του καιρού στα δυτικά με βροχές και καταιγίδες, που τη νύχτα θα είναι κατά τόπους ισχυρές, προβλέπονται για σήμερα
Παρασκευή. Aναλυτικά:

ΟΜΠΑΜΑ: Η ΚΙΝΑ "ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ" ΣΤΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ

Ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, κατηγόρησε την Πέμπτη την Κίνα ότι «παίζει» με το διεθνές εμπόριο, κρατώντας «αδύναμο» το νόμισμά της, το γουάν. Στην ομιλία του, πάντως, ο Ομπάμα απέφυγε να υποστηρίξει ρητά νομοσχέδιο που έχει ως στόχο την επιβολή δασμών στα προϊόντα χωρών που επιδοτούν τις εξαγωγές τους μέσω υποτίμησης του εθνικού νομίσματος (ανάμεσά τους και τα κινέζικα). Παράλληλα, η ψηφοφορία στη Γερουσία για το νομοσχέδιο αναβλήθηκε μέχρι την Τρίτη, εν μέσω έντασης ανάμεσα σε Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς

Τρελο πανηγύρι στο Μητσοτακείκο!


ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ο ΧΙΩΤΑΚΗΣ! ΣΤΑ ΧΑΡΑΚΩΜΑΤΑ ΟΙ ΚΑΘΑΡΟΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΝΔ
Όταν λέμε πως η Ντόρα ξεβράκωσε τους πάντες μέσα στην Συγγρου το εννοούμε γι αυτό έχει στήσει τρελό πανηγύρι. Μέρες τώρα

ΣΟΚ: Η σύζυγος του έκοψε τα γεννητικά όργανα με κουζινομάχαιρο

ΣΟΚ: Η σύζυγος του έκοψε τα γεννητικά όργανα με κουζινομάχαιρο
Ιμάμης στην Τουρκία που ευνουχίστηκε από τη γυναίκα του με κουζινομάχαιρο δεν θα
κάνει μήνυση, δηλώνοντας «Σε κάθε οικογένεια γίνονται αυτα»
Ο Ιμάμης για πολύ καιρό είχε καβγάδες με τη γυναίκα του, η οποία τον ζήλευε αφόρητα. Το μοιραίο βράδυ είχαν μία συζήτηση και υποτίθετε πως επικράτησε ανακωχή ανάμεσα στο ζευγάρι. Την ώρα όμως που εκείνος κοιμόταν, εκείνη πήρε το κουζινομάχαιρο και του έκοψε τα γεννητικά όργανα. Ο Ιμάμης ξύπνησε αιμόφυρτος βλέποντας αίματα ακόμη και πάνω στους τοίχους

ΜΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Με δυσμενείς συνθήκες και λειτουργικά προβλήματα, ξεκινούν τα μαθήματα στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, καθώς η μείωση του προϋπολογισμού και των θέσεων εργασίας σε εκπαιδευτικό προσωπικό, υπονομεύουν την εκπαιδευτική διαδικασία με τον κίνδυνο ακόμη και της παράτασης των σπουδών ορισμένων φοιτητών του, που δεν μπορούν να δηλώσουν παρακολούθηση μαθημάτων, εξαιτίας της έλλειψης καθηγητών.