Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Αντώνης Σαουλίδης : Η Φωτογραφία Εξωφύλλου μας στέλνει το Μήνυμα!

O Πολιτισμός μας, Απέναντι στον Φόβο. H Δημοκρατία μας, Απέναντι στην Τρομοκρατία. 
Ενωμένοι δεν τους Φοβόμαστε.

Λάτσης, Κωστόπουλος, Βαρδινογιάννης μηδένισαν τα ποσοστά τους στις τράπεζες

Το να είσαι συνεπής και μακροπρόθεσμος επενδυτής αποδείχθηκε λάθος στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα...
Μια ιστορική ανατροπή έχει συντελεστεί στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, τέτοιας κλίμακας που αν πριν 10 χρόνια κάποιος προσπαθούσε να την προβλέψει σίγουρα – ακόμη και ο πιο απαισιόδοξος – δεν θα προσέγγιζε την σοκαριστική πραγματικότητα. 

ΣΤΟΝ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ ΠΑΕΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ...

Το Μέγαρο Μαξίμου θα επισκεφθεί αύριο το πρωί ο πρωθυπουργός. Ο Αλέξης Τσίπρας, λίγες ώρες 
μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να

Θεοδωράκης:Κάνουν πολιτική με κλισέ βλέποντας Λαζόπουλο

Με σκληρή γλώσσα απευθύνθηκε στην κυβέρνηση ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας στην Ολομέλεια της Βουλής επί του πολυνομοσχεδίου
Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε εκτενώς στις προεκλογικές υποσχέσεις του κυβερνώντος κόμματος:

Β.Λεβέντης: «Αναγκαία η συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης»

Την ανάγκη να συγκροτηθεί οικουμενική κυβέρνηση τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων από το βήμα της Βουλής.Ο κ. Βασίλης Λεβέντης στην ομιλία του στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα, ζήτησε τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τις δυνάμεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συστρατευθούν προκειμένου να ανακτήσει την αξιοπιστία της η χώρα και αρθεί το

Φ.Γεννηματά: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με συνοπτικές διαδικασίες θα ξεσπιτώσει τον κόσμο»

Για «αναλγησία» κατηγόρησε την κυβέρνηση η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, η οποία -με αιχμή το νομοσχέδιο για το τρίτο πακέτο των προαπαιτούμενων- είπε πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ είναι η κυβέρνηση που με συνοπτικές διαδικασίες θα ξεσπιτώσει τον κόσμο.
«Θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι ήσασταν καλοί στο να πουλάτε» και τώρα καλύτεροι στο να ξεπουλάτε.

Διαγραφή Παναγούλη-Νικολόπουλου γιατί δεν υπερψήφισαν

Στη διαγραφή του Στάθη Παναγούλη από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ προχωρά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίρας, μετά την απουσία του βουλευτή απο την ψηφοφορία στη Βουλή.
Την ίδια στιγμή στη διαγραφή του Νίκου Νικολόπουλου από την ΚΟ των ΑΝΕΛ προχώρησε ο πρόεδρος του

Πλειστηριασμοί & φόροι έφεραν διαγραφές–Στους 153 η κυβερνητική πλειοψηφία

Με τρεις απώλειες για το κυβερνητικό σχήμα, σημαδεύτηκε η ψηοφοφορία για το νομοσχέδιο-σκούπα για τα προαπαιτούμενα που έχουν θέσει ως όρο οι δανειστές για να εκταμιευθούν οι δόσεις των 2 δισ.ευρώ. Το ν/σ πέρασε με 153 «ναι» και 137 «όχι» προκαλώντας κραδασμούς στην

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος : «Ο Τσίπρας αρχίζει τους πλειστηριασμούς και προχωρά στον αφελληνισμό της ελληνικής επιχειρηματικότητας»

Τα κυριότερα σημεία της σημερινής ομιλίας στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του ν/σ «Επείγουσες ρυθμίσεις για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» τουβουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου παρουσιάζονται παρακάτω. Κατά τον κ. Κωνσταντινόπουλο, τρία είναι τα βασικά ζητήματα.
«Πρώτον, αρχίζουν οι πλειστηριασμοί. Τον Ιανουάριο η «Αυγή» έγραφε

Το Ποτάμι για την παραίτηση Σακελλαρίδη: «Ο ένας ντράπηκε και έφυγε. Οι άλλοι;»

Την παραίτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη σχολιάζει το Ποτάμι, με ανακοίνωσή του.
«Η εξουσία είναι γλυκιά και δε σε αφήνει να αντιδράσεις, πολλές φορές ούτε καν να μιλήσεις» τονίζει και προσθέτει:

Καταυλισμοί και χρήση ανενεργών στρατοπέδων στις προτάσεις των δημάρχων της Θεσσαλονίκης για το προσφυγικό

Σύσκεψη με θέμα την πιθανή έντονη έλευση προσφύγων μετά και τις τελευταίες εξελίξεις πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, μετά από κάλεσμα του Γιάννη Μπουτάρη, στην οποία παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των δήμων του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και εκπρόσωποι του Στρατού, της Αστυνομίας και του Λιμενικού.

Κουτσούμπας: Απάτη ολκής από την κυβέρνηση

«Απάτη ολκής» χαρακτήρισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης περί προστασίας της λαικής κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.
Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ μιλώντας επί του νομοσχέδιου εξέφρασε την άποψη ότι η κυβέρνηση σφίγγει και άλλο τη θηλιά  του ελληνικού λαού εφαρμόζοντας τις επιταγές των

Φοβούνται τις εκπλήξεις στην ψηφοφορία της Βουλής

Δύο μήνες μετά την επανεκλογή της η κυβέρνηση αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζουν την πρώτη σοβαρή κρίση με το Μαξίμου να βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού για την αποψινή ψηφοφορία που θα ξεκλειδώσει την δόση των 2+10 δισ.
Η κίνηση του πρωθυπουργού να ζητήσει και να λάβει

Βενιζέλος: Είναι μια ικανοποίηση να βλέπεις ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ να προσχωρούν στη λογική του μνημονίου

Σφοδρή επίθεση στη κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα,α της βουλής ο Ευάγγελος Βενιζέλος σχολιάζοντας και την παραίτηση Σακελλαρίδη από την Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι μια ικανοποίηση να βλέπεις την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να προσχωρεί στη στρατηγική μας, στη λογική του μνημονίου, να αυτοδιαψεύδεται, να δικαιώνει δύσκολες

Νικολόπουλος: «Δεν ψηφίζω τα μέτρα, δεν παραιτούμαι, δεν παραδίδω την έδρα»

Θέση-απάντηση στη δήλωση του Πάνου Καμμένου πήρε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος με ανάρτησή του στο Facebook, τονίζοντας ότι δεν ψηφίζει τα μέτρα, αλλά και ούτε παραδίδει την έδρα του.
Μετά τις δηλώσεις του Νικολόπουλου πως θα καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα και τη στάση του

Tου Μιχάλη Καρχιμάκη : Σοσιαλδημοκρατία με ποιούς, για ποιούς και με ποιό περιεχόμενο;


 
Είναι γεγονός πως η διεθνής οικονομική κρίση όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλο τον κόσμο προκάλεσε διαδοχικούς τεκτονικούς σεισμούς όχι απλά στις
 αγορές αλλά και σε παραδοσιακές πολιτικές και κοινωνικές αξίες.

Από 5% έως 20% οι περικοπές στις συντάξεις -Πώς θα υπολογίζονται

Συνάντηση με την τρόικα θα έχει σήμερα η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας με τις πληροφορίες να θέλουν να επεξεργάζεται σενάρια για μειώσεις στις συντάξεις που κυμαίνονται από 5% έως 20% και αφορούν σε 2,6 εκατ. συνταξιούχους.
Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο μάλιστα υπήρξε εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με τους

Παραιτήθηκε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης από βουλευτής -Διαφωνεί με τα μέτρα

Παραιτήθηκε και αποχωρεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ του βουλευτή Α' Αθήνας και πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου Γαβριήλ Σακελλαρίδη.
Ο κ.Σακελλαρίδης διαφωνεί με την ψήφιση των προαπαιτούμενων και όπως όλα δείχνουν δεν πρόκειται να περιμένει τη βραδινή ψηφοφορία.

Περιορισμούς στις εισαγωγές βάζει ο Καναδάς -Ποιες αφορούν την Ελλάδα

Ορισμένοι περιορισμοί που επιβάλλονται από την Καναδική Υπηρεσία Ελέγχου Τροφίμων για εισαγωγές νωπών φρούτων και ιχθυηρών αφορούν και τους Έλληνες εξαγωγείς, όπως αναφέρει ενημερωτικό δελτίο στην ηλεκτρονική σελίδα του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων.

Προς παραίτηση ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης από βουλευτής -Διαφωνεί με τα μέτρα

Θέμα ωρών είναι η παραίτηση και η αποχώρηση από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ του βουλευτή Α' Αθήνας και πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου Γαβριήλ Σακελλαρίδη.
Καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν πως ο ίδιος διαφωνεί με την ψήφιση των προαπαιτούμενων και όπως όλα δείχνουν δεν πρόκειται να περιμένει τη βραδινή ψηφοφορία.

Κάλεσμα ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ προς το Ποτάμι

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ απηύθυναν κάλεσμα προς το Ποτάμι και τις κινήσεις του ευρύτερου χώρου προκειμένου να ανταποκριθούν σε έναν ειλικρινή και χωρίς προαπαιτούμενα διάλογο για τη συγκρότηση μίας ενιαίας παράταξης.
Κατά της διάρκεια εκδήλωσης με θέμα τη σοσιαλδημοκρατία και την ανανεωτική αριστερά, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης

Νέο κόμμα ή Συμπαράταξη; Όλα όσα έγιναν στην εκδήλωση των 5 της κεντροαριστεράς

Το… πείραμα των 5! Για πρώτη φορά στο ίδιο τραπέζι διαλόγου! Στο ξενοδοχείο Τιτάνια χτύπησε η… καρδιά της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας που αγωνιά για το μέλλον της

ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΠΟΤΑΜΙ, ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ... Όλες

Του Θόδωρου Τσίκα : Καμιά ανοχή στην τρομοκρατία !

Οι βάρβαρες επιθέσεις στο Παρίσι επανέφεραν, στην πιο δραματική μορφή του, τον κίνδυνο της διεθνούς ισλαμιστικής τρομοκρατίας. Της επίθεσης ένοπλων φανατικών στους δημοκρατικούς θεσμούς, στις ανοιχτές κοινωνίες, στην ανεκτικότητα, στα δικαιώματα των γυναικών, στην ανεξιθρησκεία, στη νεωτερικότητα. Της επίθεσης εναντίον και όσων αραβικών και μουσουλμανικών χωρών