Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Αύξηση τζίρου 30% στα αγροτικά προϊόντα το 2011

Σημαντική άνοδο της τάξης του 30% εμφάνισε το 2011 ο συνολικός κύκλος εργασιών των επιχειρήσεων καλλιέργειας, επεξεργασίας και χονδρικής εμπορίας αγροτικών προϊόντων, σύμφωνα με σχετική μελέτη της Hellastat.

Σύμφωνα με την Hellastat, η ζήτηση των αγροτικών προϊόντων επηρεάζεται από ένα πλήθος παραμέτρων όπως

Έβαλε την ουρά στα σκέλια… ο Λοβέρδος



«Δεν θέλω να δώσω συνέχεια. Σταματώ εδώ. Δεν το προχωρώ. Ξέρετε πως λειτουργούν στην πολιτική αυτά: απαντήσανε, απαντήσαμε, τελειώσαμε», δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, κλείνοντας το θέμα της αντιπαράθεσης που άνοιξε με το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις δηλώσεις του για την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ. Ο κ. Λοβέρδος, σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ, ανέφερε ότι δεν προκάλεσε εκείνος την διένεξη, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος δεν είχε τέτοια σκέψη, καθώς δεν μίλησε «για σχέδιο», αλλά για τη διαφωνία του, την οποία είχαν εκφράσει και άλλα μέλη της

Morgan Stanley: Θετικά μηνύματα για την Ελλάδα


«Η μεγάλη αβεβαιότητα για την ελληνική οικονομία και οι κίνδυνοι που συνδέονται με αυτήν, έχουν αρθεί και το γεγονός αυτό θα βοηθήσει στην ανάκαμψή της».
Όπως αναφέρει ηλεκτρονική ειδησεογραφική πύλη Business Insider, η έκθεση του χρηματοπιστωτικού οίκου για τους πελάτες του σημειώνει ότι η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας θα προκύψει από τη σταδιακή υποχώρηση και εξάλειψη τεσσάρων σοκ: Της πιστωτικής ασφυξίας, της δημοσιονομικής λιτότητας, των διαρθρωτικών αλλαγών και των ανησυχιών για έξοδο από το

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Ξεκαθαρίζει τους «λογαριασμούς» με τις συνιστώσες ο Τσίπρας


ksekatharizei-toys-logariasmous-me-tis-synistoses-o-tsiprasΣε ξεκαθάρισμα με τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι προχωρά ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος το τελευταίο διάστημα είδε τις αντιδράσεις να αυξάνονται και τις φωνές που επιμένουν σε διαφοροποίηση από το πνεύμα του κόμματος να πληθαίνουν.

Κάλπες στήνονται αύριο στο ΑΠΘ- Οι υποψήφιοι

Πέντε συνδικαλιστικές παρατάξεις διεκδικούν την ψήφο των πανεπιστημιακών στις αυριανές εκλογές για την ανάδειξη του νέου
διοικητικού συμβουλίου του Ενιαίου Συλλόγου ΔΕΠ του ΑΠΘ, καθώς και εκλεκτόρων για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων ΔΕΠ (ΠΟΣΔΕΠ).
Οι αυριανές εκλογές για το διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΔΕΠ εκτιμάται ότι έχουν ιδιαίτερη σημασία, καθώς προηγήθηκαν η ανάδειξη των μελών του νέου Συμβουλίου Ιδρύματος και η κατάληψη για 75 μέρες του κτιρίου Διοίκησης.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Διαμαντόπουλος, πραγματοποίησε επίσκεψη στον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, κ.Θέμη Ανθρακίδη.


 

Υπήρξε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την λειτουργία του Νοσοκομείου,καθώς και την προοπτική αναβάθμισης της ποιότητας των υπηρεσιών του,με σκοπό την άμεση και απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των ασθενών.
Τα βασικότερα προβλήματα που ταλανίζουν το Νοσηλευτικό ίδρυμα του Κιλκίς,είναι η υποστελέχωση σε ιατρικό και διοικητικό προσωπικό,αλλά και η υποχρηματοδότηση.
Από την πλευρά του ο διοικητής τόνισε τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλει το έμπειρο και άρτια καταρτισμένο έμψυχο δυναμικό της μονάδας.
Ο κ.Διαμαντόπουλος αφού δήλωσε την αμέριστη

Δήλωση Προέδρου ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου: Ρόλος του ΠΑΣΟΚ είναι να στηρίζει την κυβέρνηση, να την προτρέπει και να την ελέγχει



Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος επισκέφθηκε σήμερα το Υπουργείο Ανάπτυξης, επικεφαλής  αντιπροσωπείας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Υπουργό Κ. Χατζηδάκη και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης συμμετείχαν επίσης  ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ,  Γ. Μανιάτης, οι  εισηγητές της ΚΟ για θέματα του υπουργείου Ανάπτυξης,  Θ. Μωραΐτης, Ν. Σηφουνάκης και Χρ. Γκόγκας  και ο Χρ. Πρωτόπαπας.
Δήλωση Προέδρου ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου μετά το πέρας της συνάντησης.

Του Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου: Στίγμα



Η άγνωστη σύσκεψη όπου ελήφθη η μεγάλη απόφαση
Η ΣΦΟΔΡΗ αντιπαράθεση Παπανδρέου (του Γιώργου) με τον Ανδρέα «θα κάνω τη ρήξη με το ΡΙΚΣΣΥ» Λοβέρδο δεν έκανε μόνο πιο ενδιαφέρουσα τη χθεσινή άνευρη πολιτικά (σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες) Κυριακή, αλλά μου επιβεβαίωσε αυτό που εδώ και μεγάλο διάστημα πιστεύω.

ΟΤΙ ΑΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ δεν «καθαρίσει» με το παρελθόν

Σοκ στο Μέγαρο Μαξίμου από την ήττα της Μέρκελ στην Κάτω Σαξονία....


Τρέμουν την εκδίκηση του θείου Σαμ!...

To γερό χαστούκι στην Μέρκελ έφερε την υπογραφή των Πρασίνων, οι οποίοι κατάφεραν ένα ποσοστό ρεκόρ 13,7% που οδηγεί στην κυβέρνηση Σοσιαλδημοκράτες και Πράσινους στη... κομβική μάχη της Κάτω Σαξονίας!
Η ήττα της Μέρκελ απειλεί την μερκελική συγκυβέρνηση της Αθήνας και ήδη στο Μέγαρο Μαξίμου έχει σημάνει συναγερμός. Η ιδέα ότι και στην Ιταλία τον επόμενο μήνα θα μπορούσε να είναι νικητής ο Μπερλουσκόνι ηχεί σαν εφιάλτης στα αυτιά των

«Ομόφωνη η απόφαση για προσφυγή στον μηχανισμό»

 
«Ομόφωνα λάβαμε την απόφαση στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο τον Απρίλιο του 2010, για προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης», ανέφερε ο πρώην υπουργός Πάνος Μπεγλίτης στο πλαίσιο πρωινής εκπομπής του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ. Με αφορμή πρόσφατη δήλωση του Α. Λοβέρδου για διαφωνίες ορισμένων υπουργών για το αν έπρεπε στο μηχανισμό στήριξης να συμμετάσχει το ΔΝΤ, ο κ. Μπεγλίτης είπε ότι δεν ξέρει «εάν βρισκόμαστε σε περίοδο ιστορικού

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΣΕ ΚΡΙΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ Πώς ο ακραιφνής «μνημονιακός» υπουργός διαμαρτυρήθηκε για το ΔΝΤ

Από τον Ιανουάριο του 2012, ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει κάνει περισσότερα του ενός λάθη στρατηγικής. Αντί να διεκδικήσει το ΠΑΣΟΚ, όπως όλοι θεωρούσαν ότι μπορούσε στις εκλογές για τη διαδοχή του εκδιωχθέντος Παπανδρέου, ανακοίνωσε την προσχώρηση του στο Βενιζέλο.

Το δεύτερο λάθος του ήταν, ότι αυτήν την επιλογή ούτε την υπηρέτησε, ούτε την κεφαλαιοποίησε με αποτέλεσμα πολύ σύντομα να μετατραπεί σε ξένο σώμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Το

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ ΣΤΑ Ι.Χ. ΖΗΤΑ Ο ΜΙΧΑΛΟΣ

«Η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για την επιβολή φόρου πολυτελούς διαβίωσης στα αυτοκίνητα κυβισμού άνω των 1.929 κυβικών εκατοστών, θα δώσει τη χαριστική βολή στην χειμαζόμενη αγορά αυτοκινήτου, προκαλώντας σωρεία νέων λουκέτων και κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας σε ένα κλάδο που μέχρι πριν μερικά χρόνια ήταν από τους δυναμικότερους της ελληνικής

Ραγκούσης: Την Ελλάδα την οδήγησαν στο ΔΝΤ αυτοί που την χρεοκόπησαν

Ραγκούσης: Την Ελλάδα την οδήγησαν στο μνημόνιο και το ΔΝΤ αυτοί που την χρεοκόπΣαφείς αιχμές κατά της σημερινής κυβέρνησης, αλλά και της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ αφήνει ο Γιάννης Ραγκούσης αναφορικά με τις καταστάσεις που οδήγησαν τη χώρα στο μνημόνιο, την Τρόικα και το ΔΝΤ.
Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ σε δήλωσή του τονίζει ότι για την προσφυγή στο μνημόνιο ευθύνονται εκείνοι που τη χρεοκόπησαν βάζοντας στο κάδρο των ευθυνών την κυβέρνηση Καραμανλή, εκείνους που «επί χρόνια 35 της μεταπολίτευσης λεηλατούσαν τα δημόσια ταμεία και υπερχρέωναν τις νέες γενιές», τους βουλευτές που χάριζαν χρέη επιχειρήσεων για να έχουν την εύνοια των τοπικών ψηφοφόρων.

Ν. Παπάς και Π. Σκουρλέτης ... θυμήθηκαν να απαντήσουν αλλά ξέχασαν τι έλεγαν!

Με τέσσερις ημέρες καθυστέρηση και κάτι βδομάδες από τα δημοσιεύματα και δηλώσεις, ο Πάνος Σκουρλέτης και ο Νίκος Παππάς αποφάσισαν να «απαντήσουν» στις κατηγορίες ότι ο μεν πρώτος με τη μέθοδο των ψιθύρων διέδιδε πως στη λίστα Λαγκάρτντ είναι η οικογένεια του Β. Βενιζέλου και ότι ο δεύτερος πήρε τη λίστα από τον Διώτη και την έδωσε στον αγαπημένο τους εκδότη, κ. Βαξεβάνη. Σημειώνουμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έδωσε καμία απάντηση στη Βουλή για τις κατηγορίες αυτές και άφησε εκτεθειμένους τους στενούς

Τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής



Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης θα είναι ο πρόεδρος της 15μελούς προανακριτικής επιτροπής που θα εξετάσει τις ευθύνες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ.
Από τη ΝΔ στην επιτροπή θα συμμετέχουν οι Χρήστος Μαρκογιαννάκης, Άδωνις Γεωργιάδης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Λάζαρος Τσαβδαρίδης και Κατερίνα Κοντογιαννακοπούλου, από τον ΣΥΡΙΖΑ οι Ζωή Κωνσταντοπούλου, Θόδωρος Δρίτσας, Χρήστος Κοντονής, από το ΠΑΣΟΚ οι

Πείραμα στο DNA, οδηγεί στη θεραπεία του καρκίνου

Ορόσημο για την βιολογία, θεωρείται η νέα ανακάλυψη πως το DNA που αποτελεί το «μόριο της ζωής» και τον φορέα του γενετικού κώδικα, είναι δυνατό να.
πάρει και το σχήμα μιας τετραπλής έλικας. Οι επιστήμονες, σύμφωνα με το iefimerida.gr, θεωρούν ότι η νέα αυτή ανακάλυψη θα μπορέσει να οδηγήσει σε θεραπείες κατά του καρκίνου.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον ινδικής καταγωγής

Η πολιτικοκοινωνική αιθαλομίχλη των Αθηνών και άλλες ιστορίες…

Του  Γιώργος Φραγγίδης
Μαιευτήρας- Γυναικολόγος
πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ Κιλκίς 
Όχι, δεν θέλω να αστειευτώ με ένα τόσο σοβαρό γεγονός που συμβαίνει εξ αιτίας της ένδειας των συνανθρώπων μας. Ούτε θέλω να αντιπαρατεθώ στους ειδικούς επιστήμονες που υπερασπιζόμενοι τον ρόλο τους εφιστούν τον κίνδυνο για την υγεία του πληθυσμού, αντιθέτως.
Θέλω όμως να στρέψω το βλέμμα στην γενεσιουργό αιτία του σημερινού φαινομένου. Στην πολιτικοκοινωνική αιθαλομίχλη που

«Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια περικοπών» Σκληρή απάντηση του ΠΑΣΟΚ στο ΔΝΤ


Για ανάμειξη στην πολιτική ζωή της χώρας κατηγορεί η Ιπποκράτους το ΔΝΤ, με αφορμή την τελευταία του έκθεση για την πορεία της οικονομίας της χώρας. Αφορμή στάθηκαν οι αξιολογήσεις των αξιωματούχων του Ταμείου για τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, κάτι που έκανε το ΠΑΣΟΚ να διαμηνύσει με άτυπο σημείωμά του πως «οι επιλογές των Ελλήνων πολιτών αφορούν τους ίδιους και μόνον αυτούς».
Ειδικότερα, αφού επισημαίνεται ότι οι αξιολογήσεις αυτές

Ξεκινούν οι κατασχέσεις για οφειλέτες του δημοσίου...


Ληξιπρόθεσμα χρέη συνολικού ύψους τουλάχιστον 4,4 δισ. ευρώ θα επιδιώξει να εισπράξει εφέτος η Εφορία από εκατομμύρια υπερχρεωμένους Ελληνες, χρησιμοποιώντας παλαιές και νέες μεθόδους «εξαναγκασμού» οφειλετών, στις οποίες περιλαμβάνονται οι κατασχέσεις εισοδημάτων, περιουσιακών στοιχείων και καταθέσεων.

TI ZHTAEI O ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ Θέλει να πείσει ότι θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός


thelei-na-peisei-oti-tha-einai-o-epomenos-prothypoyrgos-Με σκοπό να αλλάξει την εικόνα που υπάρχει για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και προκειμένου να ενισχύσει το ηγετικό του προφίλ ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται από σήμερα στην Αμερική προκειμένου να συναντηθεί με θεσμικούς παράγοντες αλλά και να μιλήσει στο διεθνούς φήμης «Brookings Institute » για τα θέματα της ελληνικής οικονομίας.

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις μεταθέσεων για εκπαιδευτικούς

Από σήμερα, Δευτέρα 21 Ιανουαρίου, έως και την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου, διαρκεί η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων μετάθεσης για τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε του Υπουργείο Παιδείας.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στις διευθύνσεις, στην αρμοδιότητα των οποίων υπάγονται τα σχολεία στα οποία ανήκουν οι εκπαιδευτικοί οργανικά ή έχουν τοποθετηθεί προσωρινά.

Ο Χατζηνικολάου στον Ηρακλή

Tα τυπικά έχουν απομείνει για την ανακοίνωση της συνεργασίας του Ηρακλή με τον Γιάννη Χατζηνικολάου. Οι δύο πλευρές συναντήθηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας...

και διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά στο οικονομικό. 
Πλέον απομένει μία συνάντηση για να υπογράψει ο 48χρονος προπονητής στους Θεσσαλονικείς. 
Εντός της ημέρας ο πρώην τεχνικός του Πλατανιά θα βρεθεί στα γραφεία της «κυανόλευκης» ΠΑΕ και αν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο, ο Χατζηνικολάου θα